Как да засилите SEO електронната си търговия с няколко оправяния на WordPress

Как да засилите SEO електронната си търговия с няколко оправяния на WordPress

Как да засилите SEO електронната си търговия с няколко оправяния на WordPress
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Това е пост за гости от Каталин Зорзини.


О, SEO, страховитите три писма, които правят почти всеки умален уебсайт за електронна търговия. Поглеждате в Google и търсите ключовите си думи и осъзнавате, че всичките ви продажби зависят от това колко добре се класира вашият сайт на първата страница, особено след като 70 процента от потребителите никога не преминават през първата страница.

Можете да вземете един от топ платформи за електронна търговия за някои хубави функции на SEO, но това обикновено не решава всичките ви проблеми. Ключът е да направите тези малки ощипвания, нещата, които не всеки прави, за да ви избута малко над конкурентите си и да подобри драстично продажбите си.

Всеки се опитва да оптимизира своите сайтове, но изглежда, че това са най-простите неща, които ви помагат да подобрите цялостно и да преодолеете онези или две препятствия на място в търсачката, за които копнеете.

Нека да разгледаме няколко ощипвания на WordPress, за да помогнете за повишаване на SEO оптимизацията ви в рамките на няколко минути.

Кеширане и скорост

Един от най-лесните начини да убиете вашия SEO е чрез бавен уебсайт. Ако страниците ви с продукти се заемат завинаги или не можете да предоставите правилното съдържание с кеширани страници, губите клиенти и тези статистики за отпадане се отчитат в Google, така че да намалят класирането ви.

9

Започнете с помощта на W3 Плъгин за общо кеш за доставяне на кеширани версии на вашия уеб сайт, което означава, че приставката прави основно снимки на предишни копия на вашите страници и ги доставя малко по-бързо на потребителите.

10

Сдвоени с мрежа за доставяне на съдържание като StackPath CDN Edge Service , можете да обслужвате данните си от множество сървъри по целия свят, вместо да оказвате прекалено голям натиск върху един сървър.

Направете най-важните си публикации в страници

Това е интересен съвет, който работи добре, ако провеждате блог на сайта си за електронна търговия. Ако имате публикация в блога, която искате да класирате наистина добре с ключова дума, тогава трябва да я превърнете в страница, за разлика от публикация.

Защо? Тъй като плътността на ключовите Ви думи не се убива от коментарите, които влизат. Това важи и за публикация, която изненадващо стана популярна. Превърнете тази публикация в страница, за да подобрите видимостта й и да натиснете повече хора към вашия сайт.

Отворете раздела Настройки в лявата част на вашето табло за управление на WordPress. Кликнете върху Permalinks.

1

Ще видите различни опции, за да промените как изглеждат вашите URL адреси в търсачките и кога хората искат да ги въвеждат в браузъри. Повечето от тях са невероятно грозни и са склонни да навредят на вашите перспективи за SEO, защото хората не ги харесват и включват безполезна информация.

Изберете опцията Име на публикацията, за да изглеждат линковете ви чисти и четими.

2

Помислете за премахването на стоп думите

Стоп думите са неща като "на," "а" и "и." Те добавят малка стойност във вашите URL адреси и ги правят да изглеждат дълги и тромави.

3

Винаги можете сами да ги извадите, но по-лесен начин е да инсталирате SEO от Yoast плъгин. Той автоматично премахва стоп думите във вашите URL адреси винаги, когато създавате публикация или страница, от своя страна подобрявайки вашите URL адреси и правейки сайта ви по-приятен за SEO.

Фокусирайте се усилено върху заглавията си

Заглавията означават почти всичко, що се отнася до SEO. Google казва, че мета описанията не са включени във вашата SEO класация, но заглавията със сигурност ви помагат доста. Ето защо трябва да отделите малко повече време за формулиране на заглавията си, така че да са лесни за потребителя и те да кажат на търсачките точно това, от което се нуждаят.

Обикновено заглавие на продукта като този е добре, но не е страхотно.

4

Уверете се, че сте включили ключовите думи, които искате да насочвате, и винаги поставете най-важните думи в началото на заглавието. Защо? Търсещата машина погледнете това първо и хората имат склонност да четат отляво надясно, което прави по-вероятно да кликнат върху връзките ви.

Автоматизирайте заглавията си в WordPress

Плъгинът SEO от Yoast включва и малко малко поле за вас, за да автоматизирате това, което се показва на вашата страница и заглавия за публикации. Силно препоръчвам да персонализирате всяко заглавие за SEO, но със сайт за електронна търговия е трудно да покриете всички страници с продукти и е по-добре да имате нещо там, а не нищо.

С помощта на приставката отидете на SEO > Заглавия и метаси, за да можете да персонализирате какъв автоматичен текст ще изтегли за вашите SEO заглавия. Това обикновено е името на продукта или сайта в зависимост от страницата, на която работите.

5

Оптимизирайте вашите изображения на продукти

Shopify предлага a прекрасно ръководство за оптимизиране на вашите изображения в уебсайт за електронна търговия. Имайте предвид, че това е една от областите, които наистина могат да ви поставят пред конкурентите си, защото много компании забравят да направят своите изображения видими за търсачките.

6

Ето няколко основни съвета, които трябва да следвате:

 • Наименувайте всеки файл с ключова дума, но го направете така, че името да описва правилно изображението.
 • Уверете се, че алт маркерите ви включват ключови думи и кажете на потребителя какво всъщност представлява изображението.
 • Намалете размерите на вашите изображения за вашия уебсайт, така че да не забавят вашия сайт.
 • Направете alt текст за миниатюри, различен от по-големия образ, който върви с него.
 • Пазете размерите на вашите миниатюрни изображения малки, защото тези неща изтичат скоростта на вашия сайт.

Създайте и изпратете XML Sitemap

7

XML карта на сайта е основно очертание на цялата ви структура на уебсайта за електронна търговия, за да помогнете на търсачките да обхождат сайта и да разберат неговото съдържание.

Използвай Google XML Sitemap плъгин, за да създава автоматично Sitemap за вашия сайт и да ги изпраща до най-големите търсачки.

Улеснете навигацията с хляб

Панировките са тези малки раздели, които виждате на уебсайтове, които изглеждат така: Начало > Продукти > телевизори.

Те помагат на търсачките да се движат около вашия сайт и винаги е лесно хората да намерят артикули, когато имат галета.

Това е особено важно за сайтовете за електронна търговия, тъй като хората могат да се натъкнат на вашия сайт, без да се качват първо на началната страница. Ако го направят, вероятно искат да разберат къде точно са кацнали и може би да се преместят другаде на сайта.

Например Amazon върши добра работа с галета:

8

Ако имате някакви въпроси относно подобряването на SEO на вашия сайт за електронна търговия WordPress, моля, уведомете ни в секцията за коментари по-долу. Също така, не се колебайте да споделите други съвети, които бихте могли да имате за други потребители на електронната търговия на WordPress.

За автора: Каталин Зорзини е основателят на Вдъхновено списание, блог за уеб дизайн и разработка. Обича топла супа и горещ джаз.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector