Как да печелим пари от Fiverr: Точните стъпки, които предприех, за да изкарам 2-3 хиляди долара на всеки месец

Как да печелим пари от Fiverr: Точните стъпки, които предприех, за да изкарам 2-3 хиляди долара на всеки месец

Как да печелим пари от Fiverr: Точните стъпки, които предприех, за да изкарам 2-3 хиляди долара на всеки месец
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

"Как намирате успех на Fiverr? Как да печелим пари от Fiverr?"


Получавам тези въпроси няколко пъти седмично от колеги продавачи от Fiverr, които тепърва започват работа в платформата. Разбира се, отговорът е твърде сложен, за да се дестилира в бърз отговор, прибързано изпратен.

За щастие на следващия човек, който пита, мога да изпратя линк към това ръководство: изчерпателен поглед към най-добрите ми съвети как да печеля пари от Fiverr.

Но защо хората ме питат за съвет?

Как да печелим пари от Fiverr

�� БОНУС: Как да спечелим пари на Fiverr с две думи

 1. Регистрирайте се като продавач на Fiverr
 2. Мозъчна атака на концертите, които искате да настроите
 3. Създайте завладяващ Fiverr профил
 4. Проучете как конкуренцията създава техните концерти
 5. Направете първи опит да настроите Gig, след това помолете някой от вашата индустрия да го прегледа и посочи всичко, което не е ясно или задължително
 6. Прецизирайте първоначалния си опит да настроите Gig с представителни изображения, ясно заглавие, богато на ключови думи описание, подходящи маркери за търсене и полезен FAQ
 7. Задайте Gig изисквания, които имат за цел да получат цялата необходима информация от купувача, за да ограничат нуждата от ревизии
 8. Признайте всяка входяща поръчка, освен ако поддържате високите си показатели
 9. Отделяйте конкретно време всеки ден, за да адресирате комуникациите с клиенти и да работите по поръчки на Fiverr
 10. Използвайте отзивите на клиентите, за да прецизирате съобщенията на Gig (включително често задавани въпроси), Gig екстри и да стартирате нови Gigs
 11. Недостатъчна цена и свръхпостигане, когато това е възможно

Contents

Как да печеля пари от Fiverr – как печеля $ 2000 – $ 3000 всеки месец

Бил съм на Fiverr от юни 2015 г..

Честно казано дори не бих го обмислил, ако не за ръководството на моя ментор и първия голям клиент, когато започнах да играя на свободна практика. Той го използва за продажба на пакети за управление на социални медии, които в крайна сметка е превърнал в дългосрочни взаимоотношения с клиенти.

С 4,5 години на платформата видях Fiverr да расте от лоша репутация, която произтича от като всяка поръчка започва от $ 5, до разнообразен пазар на талантливи хора, които са се научили как да печелят пари от Fiverr, като таксуват според своите умения и опит.

Между юни 2015 г. и датата на публикуване на тази статия имаше някои различия по отношение на това колко работа всъщност съм свършила през платформата. Но никога не съм си тръгвал напълно или не съм ходил на продължителна почивка, винаги поддържайки постоянно присъствие.

Именно тази последователност ми помогна да премина от ниво на продавач на друг.

И двамата съм "Продавач с най-висок рейтинг" и член на пазара на Pro, който ефективно ме поставя на върха на тотемния полюс за получаване на моите Gigs на повърхността при подходящи търсения във Fiverr – като същевременно предоставя оправдание за цените ми.

Струва си да се отбележи, че не сте станал най-продаван продавач или член на Pro пазара, без първо да бъдете проверени от екипа на Fiverr. За разлика от другите нива на продавача на Fiverr, нито едното не се случва автоматично чрез постигане на определени основни етапи.

Едва през 2019 г. станах продавач с най-висока оценка Сега повече от всякога получавам постоянно голямо количество нови поръчки във всичките ми концерти с минимални усилия.

Може би поради това, колко дълго съм в платформата, и естеството на това, което правя (предимно писмено съдържание), служителите на Fiverr редовно посягат да купуват моите Gigs.

Писал съм за And.co, Veed.me, някакъв призрак за уебсайта на Fiverr, и също е бил включен в блога на Fiverr когато станах продавач на Pro.

Заедно с пускането на пазара на пазара Pro, бях включен в реклами заедно с харесванията на Jerry Media (на @f *** Джери Instagram слава):

Как да печелим пари от Fiverr

Всичко това означава, че определено съм хванал някои късметливи пробиви в платформата, но вероятно не бих се обърнал към тях, без да имам добра последователност и власт като продавач на Fiverr.

От 2019 г. аз печелех от 2000 до 3000 долара на месец само на Fiverr (което не представлява по-голямата част от доходите ми на свободна практика) – и ще ви преведа през всичко, което трябва да направите, за да научите как да печелите пари на Fiverr.

Как Fiverr работи за фрийлансъри

Основната разлика между популярните пазари на свободна практика като Upwork и Fiverr е процесът на работа с клиенти.

Работата с клиенти на Upwork означава постоянно търсене на нови работни места. Така че новата работа не се случва на заден план без вашия принос – трябва да бъдете активно на лов за нова работа, когато искате.

Fiverr е съвсем различна история.

С Fiverr по същество продуцирате услугата си чрез Gigs.

Всеки концерт описва конкретна доставка, която ще предоставите в замяна на определена цена, започвайки с думите, "Аз ще…"

Как да печелим пари от Fiverr: Gigs

Можете да предлагате различни пакети, които включват предложения за голи кости, до "работите". Можете също да предложите Gig екстри, които позволяват на хората да персонализират вашата оферта със свързани услуги, от които ще се възползват.

Но най-добрата част за Fiverr е това поради начина, по който са създадени Gigs, клиентите са овластени да правят покупки, без дори да говорят с вас.

Това означава, че ако вашата Gig е подходящата за техните нужди, в подходящия момент можете да правите продажби, докато спите.

Без съмнение, от време на време хората все още ще се свързват с въпроси или да искат потребителски резултати. Използването на Fiverr не означава, че можете да премахнете изцяло развитието на бизнеса, въпреки че със сигурност ще ви помогне да оптимизирате процеса.

В края на деня, ако искате да спечелите повече пари като свободна практика, намаляването на времето, което прекарвате активно за работа, означава, че имате повече време за работа.

С казаното, нека сега отговорим на първия въпрос, който хората имат, когато започват кариерата си в Fiverr:

Какво да се продава на Fiverr

По-рано писах за това как да развиете бизнеса си с Fiverr за WPMU DEV, включително няколко идеи за това, какви Gigs да настроите.

Лично аз имам Gigs, за да помагам на хората с тестване на потребители, SEO одити и създаване на съдържание в блога. Но това съм само аз и повечето читатели вероятно ще искат да проучат други опции.

Когато решавате какво да продадете на Fiverr, най-доброто място за получаване на вдъхновение са Страници със категория на Fiverr. Там ще намерите десетки различни категории и подкатегории и всички те разполагат с множество концерти.

Прегледайте тези категории и посетете тези, които играят според вашите силни страни. След това разгледайте отделните Gigs и вземете под внимание всичко, което изглежда като нещо, което бихте могли да предложите.

Забележете какво харесвате във всеки съществуващ концерт и неговото описание, какво не харесвате и какво бихте направили, за да изпъкне офертата ви. Имитирането на вашата конкуренция поне до такава степен е най-лесният начин да започнете и да намерите точните видове концерти, които хората всъщност искат да купят.

"Ами ако искам да предложа нещо, което все още не е в платформата?" Е, в началото предлагането на напълно оригинален концерт може да изглежда като попадане в скрита ниша, но обикновено изобщо не е така. Ако не можете да намерите Gig на платформата, това вероятно означава, че клиентите не са толкова заинтересовани от него.

В бизнеса – и дори в бизнеса с уеб дизайн – конкуренцията е добра. Единственото присъствие на конкуренция утвърждава пазара. Няма конкуренция, няма пазар.

Например, the Програмиране & Технологична категория обхваща широк спектър от резултати, които могат да говорят за вашите умения. За уеб разработчици, предложенията на Fiverr Gig може да включват създаване на основен уебсайт, предлагане на услуги за поддръжка на WordPress, коригиране на грешки, внедряване на инструменти за сигурност, персонализиране на приставки или създаване на целеви страници. Ако искате да се присъедините към платформата като нов разработчик, да направите нещо от този диапазон е най-добрият ви залог.

Едва по-късно можете да експериментирате с други Gigs или по-специално пригодени оферти. Например, нещо, което започнах да правя наскоро, е да свържете точките между моите UX и SEO одиторски джипове за купувачи.

Хората може да не осъзнават, че мога да предложа и двете услуги, когато първоначално се натъквам на една или друга. Сега предлагам възможността някой да купи другия Gig (основния пакет) на този, който в момента разглежда. Бях приятно изненадан от това колко добре се справят тези резултати – надявам се, че същата тази стратегия може да ви помогне!

В свързана бележка, за допълнителни услуги, които клиентите изискват, но вие или не можете или не искате да правите, помислете за създаването на Fiverr Studios Gig, където можете да работите с друг продавач и двете споделяте в печалбата.

Нещо подобно би било много подходящо за моя SEO или UX одит Gig, които включват диагностициране на проблеми с уебсайта, а след това партньорство с друг продавач за извършване на редакции на уебсайтове, които ще помогнат на купувачите да преминат бъдещ одит.

Сега, когато имахте възможност да видите какво е възможно с Fiverr, нека разгледаме единствения най-важен аспект на успеха – как да настроите звездна Fiverr Gig.

Как да настроите успешен концерт на Fiverr

Едно от най-важните неща, които можете да направите, когато се научите как да печелите пари от Fiverr, е да бъдете много целенасочени в изграждането на вашите Gigs.

Ето концертите, които в момента предлагам, и някои свързани статистически данни относно ефективността при търсене и реализации през последните шест месеца:

моите концерти

Първоначално ще бъдете ограничени от това, колко Gigs можете да настроите, както и колко Gig екстри (upsells) и Gig кратни (множество количества от вашите резултати от Gig), които можете да предложите. С напредването на всяко ниво на продавача ще имате все по-малко ограничения във всяка от тези области.

Тези първоначални ограничения може да са разочароващи, ако имате много идеи за това какво да продавате в платформата, но се опитайте да мислите за тях като за добро нещо, когато едва започвате. Колкото по-малко услуги продавате, толкова по-лесно ще бъде да създадете страхотен процес около производството на продукти и осигуряването на страхотно изживяване на купувача.

Ето какво най-много обичам във Fiverr:

Настройването на концерна Fiverr ще ви принуди да "productize" вашите услуги.

По-конкретно, това означава ясно очертаване на доставката, която купувачът ще получи за определена цена. Тези резултати могат да бъдат персонализирани допълнително според нуждите на купувача по отношение на различни пакети, допълнителни продажби на Gig и множество Gig.

Красотата на продуцирането на вашите услуги за Fiverr е, че те ще бъдат по-лесни за котиране в движение, например когато клиент се свърже с поръчка по поръчка. Като имате известна стандартизация около вашите предложения, ще бъде по-лесно да създадете процеси около изпълнение на подобни поръчки – спестявате време и увеличавате потенциалните си резултати.

Принуждавайки ограниченията си в началото на Fiverr, ще бъдете принудени да се съсредоточите върху продуцирането на услугите, в които сте най-уверени. С този тесен фокус ще разберете как да създадете ефективност.

Сътрудник $ 2000 + / месец Fiverr Продавач, Шахзад Сааед, говори за дизайна на целевата страница Gig, че той е мащабиран добре чрез пренареждане на шаблони, така че доставчиците да са не-мозъчни.

Чувствам се по подобен начин относно моя UX одит Gig. Те са бързи за мен и мога да нокаутирам куп поръчки за нула време.

И така, какво бихте могли да предложите?

Потърсете това за малко, докато прегледаме някои важни съображения, свързани с настройката на вашите Gigs:

Визуализация на Fiverr Gig: изображения и видео

"Не съдете книга по корицата й" не трябва да бъде вашата ръководна мантра, докато създавате концерна на Fiverr.

В интерес на истината начинът, по който продавате вашите Fiverr Gigs, ще има голямо влияние върху това дали хората някога всъщност кликват от свързано търсене и правят покупка.

PR-мениджърът на Fiverr Холи Стефи споделя тези най-добри практики:

 • Препоръчваме да включите и привличащ вниманието основно изображение на Gig (608 x 410px или по-високо и подобно съотношение по размер). Основното изображение трябва да подсили услугата и да бъде професионално и първокласно изглеждащо. Тя трябва да изглежда професионално независимо от категорията, а изображенията трябва да са без авторски права.
 • Ние също препоръчваме да има минимален текст в рамките на изображението (20% или по-малко от изображението).
 • За визуални категории, най-добрата практика е да покажете единична работна извадка за изображение.
 • За не-визуални категории, на изображението трябва да представлява предоставяната услуга и трябва да внушава увереност, че продавачът е професионален и способен да предостави висококачествено изживяване. Въпреки това, всяко Gig изображение за визуални и невизуални категории трябва да има свои собствени уникален изображение.

Не съм сигурен, че моите изображения следват всички тези указания перфектно, но не са се научили да науча как да печеля пари от Fiverr.

Наскоро преработих моите изображения на Fiverr Gig, за да отразя моята собствена естетика на брандиране:

моите концерти 2

Струва си да се отбележи, че ако сте на пазара на Pro, може да е полезно да включите снимка на себе си в основното си изображение на Gig – особено ако сте добре познати във вашата област.

Освен основните визуализации, които използвате, за да разграничите вашите Gigs, трябва да помислите и за добавяне на видеоклипове, за да се представите (и вашия опит), като същевременно обясните какво получават хората, когато правят поръчка, както и Gig екстри, които могат да закупят и защо те ” отново си струва допълнителните разходи.

Видеоклиповете на концерти не трябва да са изпитвания с висока продукция – просто се снимайте на зает фон, обличайте се професионално и ясно формулирайте стойността на работата с вас конкретно.

Описание на Gig: продайте офертата си с чудесно копие

Подобно на страницата за продажби другаде онлайн, описанието на Gig вероятно ще промени разликата между човек, който купува вашата Gig – или друг продавач.

Затова не забравяйте да разгънете подробностите на предлаганите резултати на всяко ниво (и Gig екстри), доколкото можете, за да зададете очакванията. Постигането на това също увеличава вашата ефективност при производството на доставката – намалява вероятността някой да поиска модификации, защото всъщност не са разбрали какво купуват.

Опитайте да потърсите типа услуга, която смятате да предложите на пазара на Fiverr, за да видите как другите хора говорят за това, включително какви конкретни думи използват, за да го опишат.

Моля обърнете внимание: Секцията "Как работи алгоритъмът за търсене на Fiverr?" предлага повече подробности за Fiverr SEO и включване на подходящи ключови думи на вашите концерти. ��

Когато пишете своето описание на Gig, предвидете въпроси, които хората ще имат. Убедете купувачите, че сте най-добрият човек за работата, като също така се уверете, че подробно описвате вашето подходящо преживяване.

Ако предлагате други свързани Гигове, споменайте ги в описанието с призив за действие за купувача, за да ги проверите.

Не забравяйте форматирайте вашето копие за лесна четимост така че да се открояват важни неща.

Ето няколко бързи съвета за страхотно форматиране на копие:

 • Използвайте текстови декорации (удебелен, курсив, подчертаване), за да добавите акцент
 • Използвайте точки от куршуми, за да направите списъците лесни за четене
 • Дръжте изреченията и абзаците кратки, така че перспективите да не са препълнени със стена от текст

Имайки предвид всички тези съображения, ето описанието на Gig за моя UX одит Gig:

Как да печелите пари от Fiverr: за вашата Gig

Upsell с пакети и допълнителни екстри

Обмисляйки как да продавате услугите си на Fiverr, ще искате да мислите по отношение на основни, стандартни и премиални пакети.

С други думи:

 • Коя е най-голата кост на вашата услуга?
 • Какво можете да направите, за да осигурите повече стойност в стандартен пакет в сравнение с основната си оферта?
 • Какви резултати ще бъдат свързани с пакет, който включва всички звънци и свирки?

Ето как настроих моите пакети от Gig за моя UX одит концерт:

цени

Има купувачи, които представляват различни бюджети на Fiverr, така че може да предложите опции да се харесате на всички, като създавате пакети, които имат смисъл за различни случаи на използване.

Освен пакети, ще искате да създадете възможности за продажба, като настроите някои допълнителни екстри.

Gig екстри предоставят на купувачите възможност да поръчат повече от една и съща доставка (като повече страници, одитирани на моя UX одит Gig), да получите вашата поръчка по-бързо (като такса за еднодневен обрат) или допълнителни услуги (продавам концерт допълнително за UX одит на моя SEO одит Gig и обратно).

Горещо препоръчвам да предложите опции за еднодневен обрат, ако можете да останете на върха на тези поръчки – това е лесен доход.

Просто не забравяйте да бъдете реалистични като цяло с датите за доставка.

Дайте си достатъчно време, за да се поберат в изненадваща поръчка за еднодневен обрат над редовната си работа. Или прогнозирайте вероятното натоварване на Fiverr и заделете време за това в календара си.

За да ви дам представа как това работи в действителност, ето Gig екстри на моя UX одит Gig:

ценова форма

Ще забележите, че някои опции са предварително попълнени предложения въз основа на категорията Gig, като тестване на допълнителни страници или предлагане на допълнителни минути за запис на екрана. Освен това някои от опциите за Gig екстри, които добавих, се основават на това, което клиентите са поискали в миналото.

Използването на Fiverr означава стандартизиране на вашите предложения за всеки концерт. Но използвайки стратегическото използване на пакети Gig и Gig екстри, ще накарате хората да се чувстват като че ли се опитвате да се погрижите за тях конкретно – и те ще оценят това.

Задайте очакванията с изискванията на Gig и раздела с често задавани въпроси

Най-добрата част от използването на Fiverr е, че той улеснява продажбите, без да е необходимо да вършите никаква работа по развитието на бизнеса.

Можете допълнително да съкратите работата си върху комуникация отзад и назад с подробен раздел с често задавани въпроси и въпроси за изискванията към Gig.

Важно е да положите усилията, необходими за правилното създаване на тези секции, тъй като за мен целият смисъл на използването на Fiverr е да помогна за намаляване на времето, изразходвано за развитие на бизнеса – позволявайки повече време да се съсредоточи върху работата, самата.

Използвайте раздела Често задавани въпроси, за да отговаряте активно на въпросите на хората. По-конкретно, често задаваните въпроси трябва да предвиждат често задавани въпроси относно вашия процес и резултати.

Ето и често задаваните въпроси за моята UX одитна група:

Как да печелите пари от Fiverr: имайте faq

Ако в момента сте затънали, ще откриете, че вашата пощенска кутия на Fiverr ще предложи много идеи за често задавани въпроси, след като стартирате нова Gig.

След като получите един и същ въпрос повече от веднъж, това е добър знак, че не споделяте всичко, което хората наистина трябва да знаят, преди да си купят Gig. Няма да осъзнаете колко досадно може да бъде да отговаряте на тези съобщения отново и отново, докато те не станат честа ежедневна среща.

Въпреки това, някои купувачи няма да отделят време да прочетат вашето описание на Gig (и подкрепящи подробности), преди да се свържат с техните въпроси. Опитайте да не се дразните – всички сме виновни, че пропускаме напред, за да се свържете директно с поддръжката на клиентите при опитите да разглеждате често задавани въпроси.

Друга най-добра практика за вашите често задавани въпроси: споделете конкретните въпроси, които задавате на вашите изисквания за Gig, след като човек направи поръчка. Това ще помогне на купувачите да визуализират работата с вас.

Едно от основните ограничения по отношение на това, което можете да споделите във вашия FAQ (или другаде, публично в Fiverr) са връзките с възможност за кликване, като тези, които биха довели до подобни проекти, споделени във вашето портфолио.

Въпреки това можете да качвате примери за работата си директно във Fiverr, за да служи като ваше портфолио.

Изисквания за концерти за програмиране и технологии Fiverr Gigs

Настройването на Gig изисквания е полезно от гледна точка на минимизиране напред и назад с проект, като същевременно гарантира, че създавате краен продукт, от който купувачът ви ще бъде доволен.

Чудите се какво да поискате от клиентите си в раздела с изискванията на Gig?

PR-мениджърът на Fiverr Холи Стефи споделя, че общите основни изисквания в категорията „Програмиране и технологии“ включват:

 • URL адрес на уебсайт и вход в системата
 • Хостинг вход
 • Снимка или текст, които трябва да бъдат включени
 • Примери за вдъхновение от други уебсайтове (ако продавачът създава нов уебсайт за купувача)
 • Попитайте купувача за техния бизнес и техните цели за уебсайта

Ето още една гледна точка – какво питам купувачите на моята UX одит концерт:

нотка

Как да цените вашите Fiverr Gigs

Според Холи Стефи, PR мениджър на Fiverr, когато продавачите обмислят как да ценовят своя концерт, те трябва да разгледат следното:

 1. Ако работят офлайн, колко зареждат офлайн?
 2. Колко искат да правят на час (и колко часа би отнела тази работа)?
 3. Колко струва тяхната конкуренция на Fiverr, особено на тези, които са на същото ниво и със същото количество опит и умения?
 4. Колко струва тяхната конкуренция офлайн за тази услуга?

Ако искате да научите как да печелите пари от Fiverr, ще трябва да сте конкурентоспособни с подобни концерти в своята категория – поне до известна степен. Намирайки се на пазара на пазара, променя правилата, за да позволи повече вариации в цените, като същевременно постига качество.

Той е най-важният въпрос, на който вероятно ще искате да отговорите, преди да започнете с Fiverr:

"Наистина ли трябва да започна с цената на моите концерти на 5 долара?"

Ето какво установих за истина:

Ако започнете, като скочите направо на Pro пазара, отговорът е: определено не. Всъщност ценообразуването на вашите Gigs твърде ниско на Fiverr Pro може да сигнализира, че сте извън лигата си в сравнение с други продавачи на това ниво.

От друга страна, ако нямате право на работа на платформата и започвате напълно свежи, притежаването на поне един Gig на ниски цени може да работи във ваша полза по отношение на изграждането на вашите показатели, поръчки и оценки – всичко необходимо за изравняване.

Ключът към постигането на качество без изгаряне се крие в предлагането на услуга, която можете да завършите бързо.

За мен в миналото – преди изравняване – те включват петминутни записи на екрана за моя UX одит Gig и SEO одитни доклади, които се генерират автоматично от един от любимите ми SEO инструменти, с някои коментари за проблемите, които трябва да коригирам веднага и защо.

Всичко това каза, след като придобиете социално доказателство, че сте реномиран продавач (по-високи нива и / или страхотни отзиви), няма абсолютно никаква причина да предлагате Gig, започващ от $ 5.

Как работи алгоритъмът за търсене на Fiverr?

Има много фактори, които определят как Gig се класира в съответното търсене.

Подобно на Google, специфичните подробности относно алгоритъма за търсене на Fiverr са търговска тайна. Но изглежда справедливо да се предполага, че компонентите могат да включват:

 • Колко петзвездни отзиви имате общо и средната ви оценка за звезди
 • Общо изпълнени поръчки
 • Ниво на продавача
 • Средно претеглена стойност на вашите показатели, съдена по скала от "добре" да се "лошо" (всичко под 90% изглежда попада в царството на "лошо", поне според изискванията за поддържане на нивата на продавача)
 • Стратегическо използване на ключови думи във вашия Gig заглавие, описание и качени имена на изображения / видео файлове

Макар и датирана, 2015 г. Inet решения статията предполага Gig изгледи и поръчки на опашка като допълнителни потенциални фактори за класиране, което има много смисъл за мен. Просто предприемачество споделя някои допълнителни мисли за сигнали за класиране и подходящи съвети за коригиране на вашите концерти.

Ако знаете основи на страница SEO като цяло ще бъдете добре подготвени за създаване на Gig, оптимизиран за Fiverr търсене.

Основната разлика между тези два типа търсене?

На Fiverr, взаимодействията ви с клиентите ще имат също толкова голямо влияние върху вашето разположение в съответното търсене, колкото начина, по който оптимизирате различни настройки на концерт.

Ето още един възможен фактор за класиране при търсене в Fiverr:

Ако ти си късно за доставка на концерт, Fiverr използва банер, който ви кара да закъснявате, като забележи, че това може да намали поръчките с 10%.

Не е ясно дали това се дължи на фактора на алгоритъма за търсене или поради реакциите на купувачите на средния показател за времето за доставка на страницата Gig (или и двете).

Епизод на Fiverrcast 13 споделя някои допълнителни съвети за Fiverr SEO, одобрени от Fiverr по природа, за да бъдат публикувани в техния блог:

 • Създайте концерт за всяка конкретна услуга, така че да не подразбирате за свързани ключови думи.
 • Уверете се, че сте категоризирали правилно Gigs.
 • Не поставяйте ключови думи (прекалявайте с тях, за да стигнете до неестествено).
 • Разделете вашето Gig описание с копие, което използва подходящи ключови думи.
 • Разберете, че имената на файлове с изображения влияят на индексацията на Google. Първият супер продавач на Fiverr и официален посланик, twistedweb123 (Адам) споменава, че е важно да назовавате файловете с изображения на Gig в зависимост от това, което доставяте.

По време на този епизод на подкаст Fiverrcast, Адам също казва: "Fiverr казва на [Google] да опита да използва първия вид или две изречения от вашето описание, за да се покаже в резултатите от търсачката".

Търсене в Google за моето потребителско име и думата "Fiverr" върна шаблони отговори, които не се изтеглят директно от моите описания на Gig:

Google

Така че с казаното, не бях съгласен с всяка характеристика на SEO, която те обобщиха в гореспоменатия епизод на Fiverrcast за Fiverr SEO, но имаше добри съвети, споделени все едно.

Освен това, този епизод на подкаст споделя съвети, които помагат за комбинация от вътрешно търсене и индексиране в Google – но не и нито една тема, независима от другата.

Но ето нещо, което можем да кажем окончателно:

Според Холи Стефи, PR мениджър във Fiverr, най-търсените в програмирането & Технологичната категория включва термините: WordPress, Електронна търговия, Разработка на уебсайт, Shopify и Дизайн на уебсайтове.

Ето едно последно нещо, което имаме някои насоки на Fiverr за това как работи търсенето: как да използвате маркери за търсене за да получите повече впечатления от Gigs.

Някои от най-добрите практики за маркер за търсене на Fiverr включват:

 • Използване на маркери, за да опишете конкретните услуги и отрасли, които обслужвате.
 • Увеличете максимално способността си да добавяте пет подходящи маркера.
 • Не се опитвайте да използвате специални символи и дублирани термини – те ще бъдат игнорирани.

Fiverr срещу други популярни пазари на свободна практика

CodeinWP споделя списък от седем популярни пазари за свободна практика на WordPress и бордове за работа, но този номер наистина е само върхът на айсберга. За всяка специализирана ниша има пазар, на който можете да намерите хора, които да ви помогнат в свързаните задачи.

Когато става въпрос за фрийланс, две големи имена са склонни да доминират в разговора по отношение на това къде да поддържат активно присъствие: Upwork и Fiverr.

Upwork и Fiverr: сливания, придобивания и IPO

Както Upwork, така и Fiverr правят смели ходове, за да развият сферите си на влияние.

По-конкретно, Upwork се сля с две компании с подобен характер: oDesk и Elance.

Fiverr също направи стъпки за сливане с подобни пазари на свободна практика, като например Veed.me (пазар за производство на видео) и ClearVoice (платформа за писане на съдържание). Още по-интересно е интересът на Fiverr да се сдобие с инструменти, които помагат на фрийлансъри да управляват бизнеса си, например And.co.

and.co

�� Прочетете също: управление на времето за фрийлансъри без време

Има значителна разлика в размера на всяка компания при публикуване, въпреки че не съм сигурен доколко това има значение за продавачите:

Fiver приключва с милион продавачи на техния пазар – 830 000+ при публикуване. Въпреки че Fiverr не разбива броя по вертикали, има хиляди продавачи, представени в категории за уеб дизайн и разработка.

И така, как се сравнява това с Upwork?

А 2018 година Inc статия, цитирана от 30 май от реч на Мери Мекер. Според Meeker, Upwork имаше 16 милиона фрийлансъри на своята платформа, което представлява увеличение с 23% между 2017 и 2018 г. Това бяха най-специфичните и актуални данни, които можех да намеря по отношение на броя на фрийлансърите на Upwork.

Интересното е, че разликата между броя на купувачите на Upwork спрямо Fiverr не е почти толкова голяма. Fiverr има 2,3 милиона продавачи на 5M на Upwork+.

лога

На свързана бележка и двете Fiverr и Upwork са преминали през първоначално публично предлагане (IPO) в най-новата история.

Тези сливания и придобивания, съчетани с успешни усилия за публичност, демонстрират съществуването на високи цели за растеж. За да ги постигнат, ще трябва да поддържат добри отношения с работната сила, която захранва тези платформи.

Така че защо да изберете Fiverr над Upwork или обратно?

В крайна сметка зависи колко време искате да отделите за получаване на поръчката.

Как работи Upwork за фрийлансъри

На Upwork, фрилансерите отговарят на работни места, публикувани от клиенти.

Всяка работа се дефинира като:

 • Описателно заглавие и по-дълго описание на работата
 • Предлага се почасова ставка или фиксирана цена
 • продължителност
 • Ниво на опит
 • Изисквания за местоположение, ако е приложимо

Upwork предлага няколко инструмента, за да ви помогне да стесните задачите, включително разширена функционалност за търсене и филтри.

Но по същество, всеки път, когато искате да работите с нов клиент на Upwork, трябва да отделите време и усилия, за да демонстрирате защо сте добър човек. Можете да създадете ефективност с основен шаблон за тежест на заданието, но все пак трябва да положите усилия, за да го персонализирате към перспективата. Реално, тъй като има толкова много други хора, които търсят работа, наистина трябва да изведете вашата A-игра, за да се открои.

Неизбежно голяма част от времето, което отделяте за печелене на проекти за Upwork, никога няма да доведе до пари, защото ще има някой, който е по-подходящ – или просто е готов да го направи по-евтино.

По този начин, качването на Upwork става много пропиляно усилие, за което не можете да осигурите приходи.

Така че, ако това вече не беше достатъчно досадно, това не е единственото препятствие, с което ще се сблъскате в Upwork.

Има "свързва".

Как Upwork прави пари? Такса за актуализация на клиенти и на свободна практика

Upwork Свързва използват ли валутните фрилансери, за да подават предложения на клиентите за Upwork. Всяка от тях струва $ 0,15 и се нуждаете от една до шест връзки, за да зададете за работа (която се изчислява въз основа на бюджета на проекта).

да, трябва да платите Upwork, за да наемете работа на техния пазар, която никога няма да получите.

Въпреки че предлагат a "безплатен план", окуражавате ги да ги използвате Фрилансер Плюс планирайте $ 14,99 / месец, за да получите $ 10,50 / месец кредити за Connects плюс други неясни "Ползи". Агенциите също трябва да плащат за Connects и такси за обработка на плащания, свързани с плащането на фрийлансъри.

В допълнение към разходите, свързани с Connects, са и фрийлансъри начислени такси въз основа на това колко пари те таксуват клиент:

такси за обслужване

Обновяването също таксува $ 0,99 за теглене от банка на фрийлансъри, което не включва възможни входящи такси в банки, където се изпращат пари.

В обобщение, Upwork прави пари в двата края – от фрийлансъра и клиента – както и всеки път, когато парите се движат наоколо.

Но те едва ли са сами в това отношение.

Как Fiverr прави пари? Такси за Fiverr за клиенти и на свободна практика

Научаването как да печелите пари от Fiverr означава да разберете, че Fiverr също ще печели добри пари от вашите услуги.

Подобно на Upwork, Fiverr също таксува както фрийлансъри, така и агенции да използват своя пазар, както и всеки път, когато движите пари.

За фрийлансъри това включва фиксирана ставка от 20% за всеки проект. Това е сравнимо с Upwork, въпреки че, във Fiverr, няма стимул да продължавате да работите с един клиент, за да намалите тази такса през целия период на връзката ви.

Това, което наистина не разбирам, е, че Fiverr също взема 20% отстъпка от всички допълнителни пари, които печелите при поръчката, ако клиент ви посъветва.

Такса за обработка на плащания след стандартните за индустрията 3% може да има смисъл, но настоящото състояние със сигурност е липсващо. Fiverr също таксува $ 1 всеки път, когато искате да преведете пари по банковата си сметка чрез директен депозит. Можете да премествате пари в Paypal безплатно, но все пак ще трябва да се справите с таксите за обработка на Paypal, така че всъщност не е по-добра ситуация.

От страна на клиента Fiverr таксува a такса услуга да направите поръчка: $ 2 за поръчки до $ 40 и 5% за покупки над 40 $.

Въпреки че със сигурност може да ви навреди да знаете, че автоматично се отказвате от 20% от продажбата с нов клиент на Fiverr или Upwork, това може да облекчи малко болката, за да разберете, че тези такси са приспадащи данъци.

Това са малките неща.

Докато и двете платформи печелят пари от всеки възможен аспект на транзакцията, аз все още смятам, че има по-смисъл да отделяте времето и енергията си за Fiverr поради начина, по който са създадени Gigs.

�� Все още не сте разбрали счетоводството си? Прочетете това сравнение на най-добрия счетоводен софтуер за малкия бизнес и на свободна практика.

Защо Fiverr трябва да бъде вашият пазар на свободна практика по избор

Слушайте, нито един пазар на свободна практика не е идеален.

Не бих препоръчал да изградите изцяло бизнеса си на свободна практика върху наетата земя, която е пазар като Fiverr.

Вашата крайна цел трябва да бъде изграждането на марка (прочетете как тук), която привлича клиенти към вашите услуги от различни източници. По този начин, ако някое от тези входове някога се разпадне – например ако пазарът на свободна практика реши да закрие акаунта ви – няма да бъдете напълно прецакани, когато става въпрос за плащането на сметките ви.

Но всичко казано, Fiverr може да бъде страхотна странична суматоха или допълнение към вашите бизнес приходи на свободна практика. Пазарът на Fiverr има вградена потребителска база, която пренасочва трафика към вашите Gigs: просто трябва да конвертирате този трафик с чудесна оферта, подкрепена от солидна репутация в платформата.

Дори и да не притежавате технически отношения с клиентите, Fiverr може да ви помогне да изградите обикновена клиентела на готини бизнеси, с които да работите и добри партньори в агенцията.

И имате възможност да използвате Fiverr като нещо повече от просто продавач – има много таланти, които може да искате да натиснете на платформата за помощ в собствения си бизнес.

На свързана бележка, Fiverr Studios предлага друг начин за работа с колеги на свободна практика по многостранни проекти.

Това, което наистина харесвам при използването на Fiverr през последните няколко години, е, че ми позволи да тествам различни предложения за услуги и различните компоненти, които ги съставят.

Въз основа на въпросите, които получавам, и пакетите, които хората поръчват, научавам повече за това, което хората наистина искат. Това помага да се подкрепи как структурирам предложенията си – дори извън платформата.

Fiverr измина дълъг път от първоначалното си стартиране като платформа, която принуди фрийлансъри да предлагат услуги, започващи от $ 5.

Въпреки че със сигурност трябва да имате предвид свързани предложения на пазара при структурирането на вашите Gigs, вие имате пълна свобода да задавате собствените си цени (с някои малки ограничения за изпращане на персонализирани оферти, в зависимост от нивото на продавача ви).

Всичко казано, научаването как да печелите пари от Fiverr е дълга игра.

Има голямо разстояние между нивото, на което ще започнете като нов продавач, и нивото, което трябва да бъдете, за да направите $ 2-3k / месец, в който теглям.

Разбиране на нивата на продавача на Fiverr & как да се изравни

Казвал съм го преди и ще го кажа отново:

Печеленето на прилични пари на Fiverr не се случва за една нощ. Може дори да не се случи през първата ви година на платформата.

Ако целта ви е да станете най-добър продавач, трябва да бъдете подбрани от екипа на Fiverr, което ще изисква много последователност за дълго време, преди това да се случи.

Измислянето как да печелите пари от Fiverr е дългосрочна стратегия, която ще стане по-очевидна след разглеждане на подробности около изравняване като продавач и други съображения за поддържане на клиентите щастливи в платформата.

Нека разбием какво означава това продават на Fiverr на всяко ниво:

Продавач на Fiverr

Когато за първи път се регистрирате за Fiverr акаунт, това ще бъде вашето ниво.

Общият съвет на Fiverr е да "работете усилено и играйте справедливо", което не е лошо обобщение – въпреки че има по-голям смисъл, след като видите изискванията да се придвижите нагоре, за да станете продавач от първо ниво.

Как да печелите пари от Fiverr: започнете като продавач

Продавач на ниво Fiverr

Увеличаването на нивата е от полза, защото ще получите по-голяма видимост при търсене, плюс допустимост да бъдете включени в промоционални списъци – като това, което ми се случи при стартирането на Fiverr Pro.

Изравняването също отключва допълнителни опции за персонализиране около вашите концерти.

Поне няма да имате право да станете продавач от първо ниво, докато акаунтът ви в Fiverr не бъде активен поне 60 дни. Трябва също да попълните поне 10 отделни поръчки и печелете колектив $ 400.

На този етап започват да стават подходящи различни показатели: оценки със звезди, честота на отговорите, честота на изпълнение на поръчката и навременна доставка.

Ще разгледаме какво трябва да разберете повече за тези показатели, след като преминете през останалите нива.

ниво 1

Продавач ниво на Fiverr второ ниво

Освен да станете продавач с най-висок рейтинг, Продавач на ниво две е най-високото ниво на Fiverr, което можете да постигнете сами, автоматично, като маркирате полетата, свързани с всяко изискване.

По-специално, ще трябва да сте активни в Fiverr за 120 дни, напълно 50 поръчки, и печелете поне $ 2000 всички времена.

Един от "Ползи" да станете продавач от второ ниво е подобрен достъп до поддръжката на клиентите на Fiverr – въпреки че това не е непременно облекчение. Скоро ще разберете, че Fiverr обикновено се изправя настрана с измамен купувач над правилния продавач в повечето ситуации.

ниво 2

Най-добър продавач на Fiverr

Това е най-високото ниво на продавача на Fiverr и мога да ви уверя, че не е лесно да се постигне.

Освен че става Fiverr Pro, процесът за изравняване като най-високо продаван продавач не е автоматичен. Ще трябва да бъдете ръчно одобрени и в допълнение към текущите ви показатели, Fiverr ще вземе предвид предишните резултати.

По-специално, за да се класирате като продавач с най-висок рейтинг, ще трябва да сте активни в Fiverr за 180 дни, пълен 100 поръчки, и печелете поне $ 20 000 (в допълнение към поддържането на добри показатели по-общо).

За да поставя това в перспектива за някой, който тепърва започва, не мисля, че съм направил 20 000 долара общо за Fiverr до 2018 г. или 3+ години след първоначалното си регистриране. Това каза, че никога не съм използвал Fiverr като основен източник за намиране на нов бизнес.

Ето моите приходи от Fiverr към 1/5/20, за четири години след като първоначално се регистрирах за платформата:

Как да печеля пари от Fiverr: моите приходи

Също така забележително – за всички останали нива са необходими 14 дни, за да се изчистят парите, спечелени от приетите доставки. Като продавач с най-висок рейтинг, трябва да изчакате само 7 дни след приключване на поръчката.

продавач с най-висок рейтинг

Продавач на Fiverr Pro

Странно отсъства от страницата на Fiverr, в която подробно се описват нивата на продавача, се споменава Fiverr Pro, пазарна ниша на фрийлансъри, които са лично проверени от екипа на Fiverr.

В много отношения Fiverr Pro е хоризонтален ход от това да сте продавач с най-висока оценка. И двете разграничения помагат да се оправдае по-високото ценообразуване и ще ви помогнат да насочите по-голямо количество купувачи към вашите концерти.

Плюсовете на Fiverr могат да начисляват премиум цени, защото гарантират високо качество на продуктите, което е по-трудно за полицията на по-широкия пазар на Fiverr. Fiverr твърди, че само 1% от кандидатите го правят чрез техния процес на проверка.

PR-мениджърът на Fiverr Холи Стефи добавя тези допълнителни подробности, "Продавачите се проверяват ръчно въз основа на техния опит, не само на Fiverr, но и офлайн и дори на други платформи".

Вижте Fiverr Pro страница за повече подробности относно това, което отделя Pro продавачите.

Кога кандидатстване за Fiverr Pro, ще бъдете помолени да споделите социални профили, професионален опит (включително портфолио, ако имате такъв) и образователен опит. Уверете се, че подробно описвате основните победи, награди и големи имена на клиенти, с които сте работили, за да помогнете на служителите на Fiverr да разберат защо сте по-малко от останалите и да прокарате приложението си чрез.

Ако искате да се считате за Fiverr Pro, важно е да разберете, че ще бъдете одобрени за една тясна категория Gig наведнъж.

Например в момента съм одобрен за Pro Gigs, свързани с писането на статии и управлението на социалните медии. На по-широкия пазар на Fiverr няма ограничения по отношение на това, какви концерти можете да предлагате в различни категории.

Освен бариерата, създадена от тестове за умения, потенциално.

Ставайки продавач на Pro, PR-мениджърът на Fiverr Холи Стефи добавя,

"Тестовете за умения не са пречка за навлизане, за да се създаде програма за програмиране и технологично представяне на Fiverr. Въпреки това, за да станете продавач на Pro, има много неща, които човек трябва да сподели, за да бъде избран.

Вътрешните заинтересовани страни във Fiverr търсят минимум 3-5 проби работа.

Специално за уебсайтовете те искат да видят персонализиране, отзивчивост на мобилни устройства и интеграции. В допълнение към проверката на портфолиото си от работа, заинтересованите страни също разглеждат автобиографиите на хората, профилите на LinkedIn, личните сайтове и други, за да проверят нивото на опит".

Fiverr Studios

Fiverr Studios ви позволява да работите с други продавачи на Fiverr, за да доставите проект с множество аспекти. Например, ако сте имали Fiverr Studios Gig за дизайн на уебсайт, може да имате един продавач, който действа като дизайнер, друг продавач, който върши разработка, както и други продавачи, които помагат при копирайтинг и SEO.

Това технически не е ниво на продавача на Fiverr, но е разграничение от сортове, с набор от правила, които се различават леко от средната ви група.

фивърр студиа

Лицето, определено за "Studio Lead" действа като ръководител на проекта и единна точка за контакт за клиента:

studios2

Трябва да кажа, че Fiverr Studios ме заинтригува, но вероятно ще ми е неприятно да рискувам собствените си показатели заради късната доставка на някой друг.

Попитах Fiverr PR, "Какви са вашите съвети за ефективно използване на Studios? Като продавач се притеснявам, че някой друг ще намали показателите ми".

Това беше техният отговор:

"Fiverr Studios е чудесен начин за съдружниците да си сътрудничат и разширяват набора от умения. Това също е възможност за тях да разширят клиентела, като работят по по-сложни проекти.

Преди продавачът да определи дали биха искали да се присъединят към Studio, за тях е важно да отделят време за проверка на други членове на Studios и да се уверят, че всички са съобразени с предлаганите услуги, очакванията относно времето за всяка част от проекта, и т.н..

Много продавачи на Fiverr вече имат съществуващи връзки с други продавачи от предишни проекти или реферали, което е чудесно място да започнете тези разговори".

За съжаление, това не отговори напълно на въпроса ми как работата с други продавачи може да повлияе на показателите ви.

Но това Страница с често задавани въпроси за студията прави:

Както става така:

Към момента функцията все още е в Beta и не е достъпна за всички продавачи.

И така, как да кандидатствате? В момента изглежда, че Fiverr не приема приложения, а по-скоро идентифицира и се свързва с продавачи, които според тях биха се справили добре:

Във всеки случай подобряването и поддържането на добри показатели е важен аспект на растежа на този пазар.

Което ме довежда до следващия ми момент …

Значението на показателите за изравняване на Fiverr

Разглеждайки различните изисквания за придвижване като продавач на Fiverr, предлага основен контекст за нивото на услугата, което се очаква да предоставите на клиентите на тази платформа.

По-конкретно, за да поддържате нивото си (без понижаване) или да преминете към следващото, Fiverr очаква да поддържате:

 • Минимална средна оценка 4,7 звезди
 • 90% процент на отговор за 60 дни
 • 90% степен на изпълнение на поръчката за 60 дни
 • 90% навременна доставка над 60 дни
 • Без предупреждения над 30 дни

Това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Особено защото някои аспекти на тези показатели са напълно извън вашия контрол.

Нека ви дам пример:

Онзи ден някой купи един от моите концерти и веднага го отмени. Не съм имал комуникации с този клиент преди или след като е направил тази поръчка.

Попитах дали ще се повлияе скоростта на изпълнение на поръчката ми и това трябва да каже Fiverr Support:

Забавно, нали?

Фактът, че Fiverr не може ръчно да променя аспектите на алгоритъма на нивото на продавача в ситуации като това е достатъчно, за да може кръвта ви да ври.

Но – всичко това означава, че не можете да контролирате всичко, особено когато изграждате своя бизнес на свободна практика върху наета земя. Така че по-добре да се съгласите с това сега, ако не искате Fiverr да ви влудява.

Ето няколко съвета за избягване на лоши показатели като цяло:

 • Автоматично получавате отзив с 1 звезда, ако закъснявате с доставката и някой анулира поръчката. Така че по принцип избягвайте да доставяте закъснение на всяка цена, тъй като това може да повлияе и на вашия метричен срок за доставка. Ако е необходимо, можете да изберете удължете поръчката с одобрение от вашия купувач.
 • Превишаването на очакванията е чудесен начин да се гарантира 5-звездни отзиви, което е важен показател за изравняване или поддържане на ниво продавач. За моето писане на съдържание Gig, това може да означава, че ще преодолея броя на думите. За моя UX одит Gig, това може да означава заснемане на няколко допълнителни минути на екранен запис. И прекаляването с доставката не трябва да означава жертва на печалби – щастливите клиенти на Fiverr са добри самозвачи.
 • Пази своето честота на отговор в зелено, като отговаряте на всички нови съобщения в рамките на 24 часа. Дори и да ви трябва време, за да помислите за добър отговор, отговори на ASAP, за да зададете очакванията за това, когато ще се върнете при някого. Препоръчвам ви да зададете напомняне на календар, за да правите това по едно и също време всеки ден, за да не изостанете случайно.
 • Въпреки че времето за реакция не е показател, който влияе на вашите нива, това може да е фактор, когато хората обсъждат работата между вас и друг продавач. Той може също да е фактор в алгоритъма за търсене на Fiverr за препоръчване на Gigs на купувачите. Повече спекулации за факторите за класиране на Fiverr можете да намерите в раздела на тази статия, озаглавен, "Как работи алгоритъмът за търсене на Fiverr?".
 • употреба Извън офиса режим за пауза на нови поръчки и дори входящи съобщения, ако се нуждаете от почивка. Ако сте сериозно да научите как да печелите пари от Fiverr, ще разберете, че е по-добре да губите от поръчки, отколкото да компрометирате показателите си, ако в противен случай сте твърде заети, за да продължите.

По отношение на това как може да изглежда бъдещето на показателите?

Казва PR-мениджърът на Fiverr Холи Стейфи, "Изпълнението на поръчките, оценките със звезди и навременната доставка винаги са били сред най-добрите показатели". Тя добавя, "Тъй като платформата се разраства, ние винаги търсим кои показатели са най-важни за нашата общност на купувачите и отразяваме това в начина, по който измерваме продавача по техния успех".

Което осигурява перфектната сега в следващия раздел:

В Fiverr клиентът винаги е прав

Сега, когато разбирате разликите между всяко ниво на Fiverr и как да се изравните от едно към друго, е време да се обърнете към суровата истина, която идва ръка за ръка с научаването как да печелите пари от Fiverr:

Клиентът винаги е прав. Дори когато грешат напълно.

Това наистина е основната ми грижа с Fiverr. По природа изпълнявах толкова много поръчки и бях на платформата толкова години, аз бях длъжен да се справя с няколко лоши яйца, статистически погледнато.

Независимо от ситуацията, в повечето случаи, когато купувач реши, че не им харесва работата ви, той ще получи възстановяване и той ще излезе от вашите приходи.

Няма значение какво "доказателство" споделяте с поддръжката на клиенти – имаше само няколко ситуации, в които съм излязъл отгоре със спорове, свързани с купувачи, които са имали дълга история да злоупотребяват с фрийлансъри във Fiverr.

Затова сега ви предупреждавам ако инвестирате времето си във Fiverr, пред вас ще има някои разочароващи ситуации. Това каза, че тези ситуации станаха все по-малко и по-далеч между сега, когато съм и професионалист, и най-високо продаван продавач.

Ето един добър пример за разочароващото разделение между това как Fiverr се отнася към купувачите в сравнение с продавачите:

В тази ситуация Fiverr избира купувача над продавача по два начина:

 • Тъй като купувачите имат удължен период за преглед, поръчките, изпълнени навреме, ще бъдат изплатени на продавача три до седем дни по-късно от очакваното, ако продавачът реши да вземе това допълнително време (за период, обикновено свързан с големи разходи).
 • Продавачът не получава допълнителни работни дни, за да завърши поръчка по време на празниците, което прави усещането, че времето им струва по-малко от купувача (ние също така оценяваме, че имаме време и пространство да се насладите на празниците с нашите приятели и семейства).

Като цяло, колкото по-евтини са цените ви във Fiverr, толкова по-лош е класът купувачи, с който ще се занимавате. И това е точно както извън Fiverr: най-евтините клиенти обикновено са тези, които очакват най-много от вас, докато са най-трудни за работа.

Струва си да се отбележи, че ако започнете с евтини цени, ще бъде трудно по-късно да увеличите цените с клиентите, с които вече сте работили. Така че в идеалния случай започнете с устойчиво ценообразуване и коригирайте, ако е необходимо, когато натрупате нов опит и знания.

Истинският ключ за ограничаването на ужасни взаимодействия с клиенти на Fiverr е да бъдете кристално ясни за естеството на доставката, която предоставяте с всеки пакет Gig. Вие също трябва да полагате надлежното си внимание при събирането на информация от клиента с набора от въпроси (известни като Gig изисквания), които се задействат при всяка нова поръчка.

И накрая, задайте лимит за ревизии (дори нулата е добре), така че вие ​​и клиентът да сте на една и съща страница за това какво е включено.

Стандартното ми предлагане за услуги за писане на съдържание – включително това, което правя извън Fiverr – включва две редакции. Това ми помогна да получа добри отзиви, да печеля страхотни съвети и да задържам лоялни клиенти.

Но ако искате успешно да научите как да печелите пари от Fiverr, направете всичко възможно, за да дадете на хората това, което те искат от първия път, в противен случай ревизиите могат да отнемат толкова много време, че вашите Gigs вече да не са печеливши.

Продавате се с вашия Fiverr профил

Има много начини да съобщите своя опит и опит във вашия Fiverr профил.

Първо, Fiverr има раздел, в който можете да направите списък "бележит" клиенти. Ако сте работили с някои големи имена или се грижите за конкретна индустрия и имате широк опит с други в бранша, уверете се, че използвате този раздел, за да покажете своя опит.

Fiverr също предлага Тестове за умения можете да демонстрирате основни умения в основните категории услуги. Мога да ви кажа, че никога не съм взимал такъв и все още съм се повишил, въпреки че тази функция е нова. Предполагам, че тестовете за умения са може би най-важни за определени технически концерти (или за демонстриране на владеене на езика).

тестове за умения

Може би са най-странните секции, които можете да попълните във вашия профил "Професионално присъствие" и "Социално присъствие".

И двамата ви канят да споделяте връзки към уебсайтове и социални медии, но нито един набор от входове не може да се кликва във вашия профил, което ме кара да се чудя защо изобщо са там.

PR-мениджърът на Fiverr Холи Стефи помогна да се изяснят нещата, "Включването на социални връзки в потребителския профил на продавача е голям показател за доверие на общността на купувачите, че те са действително лице зад профила си в Fiverr".

Освен да се стремите да споделите пълни подробности в раздели за свързани умения, образователен опит и сертификати, най-доброто нещо, което можете да направите, е да осигурите сортиране на асансьор в описанието на вашия профил.

Не забравяйте да отговорите на тези въпроси:

 • Какво правиш?
 • На кого служиш?
 • Какво ви отличава от вашата конкуренция?

Бъдете конкретни по отношение на детайлите. Споделете колко дълго сте работили във вашата индустрия и какво ви вълнува да вършите работата си. Чувствайте се свободни да споделите и част от вашата личност.

Казано основно – дайте на хората нещо да говорят с вас, когато ви изпращат съобщения.

Холи Стефи сподели и тези допълнителни съвети:

"За продавача на Fiverr профилът им е как те се представят пред глобалната общност на Fiverr. Това е възможност да представят себе си, техния опит, таланти и опит пред потенциалните клиенти. Биоописанието трябва да говори пряко за това кой е продавачът и тяхното уникално изживяване. Продавачите също трябва да поемат от себе си, за да попълнят максимално наличните полета."

Тъй като е лесно да се забиете в собствената си глава, препоръчвам ви да помолите някой (или няколко души) да проверят вашия профил в Fiverr, за да проверят дали сте пропуснали нещо важно или ако има очевидни въпроси, на които не сте отговорили..

Но като цяло, що се отнася до научаването как да печелите пари от Fiverr, по-добре е просто да започнете, дори ако вашият профил и концерти не са 100% перфектни. Можете да продължите да оптимизирате тези активи във времето.

Петзвездни отзиви могат да направят или да прекъснат вашия успех на Fiverr

Ще забележите, че за да напреднете напред и да поддържате по-високи нива на продавача, трябва да поддържате средна оценка от 4,7 звезди за 60 дни.

Това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Въпреки че повечето съвременни клиенти на Fiverr не са евтини, те със сигурност са критични.

Може би това е така, защото Fiverr подтиква купувачите да споделят отзиви по отношение на същите показатели, които измерват във връзка с вашия акаунт:

В резултат купувачите ще разгледат много повече от окончателната доставка, когато оставят оценка за звезда. Те ще вземат под внимание целия опит с поръчки, така че е в най-добрия ви интерес да прекалявате и да доставяте прекалено много.

А прекалената доставка не трябва да означава допълнителна работа: това може да означава доставка на поръчка по-рано от очакваното.

Хората изрично изтъкнаха това в моите отзиви:

"На време" е друга често срещана фраза, която се появява във връзка с моите петзвездни рецензии:

… Това ме кара да мисля, че има много продавачи на Fiverr, с които купувачите работят, които не доставят навреме.

И когато отивам отгоре и след това с искане за преразглеждане, обикновено получавам страхотен преглед (плюс съвет):

Когато доставяте поръчка, поканете купувачите да поискат промени или да зададете въпроси – не защото искате допълнителна работа, а защото не искате да преодолявате негативните въздействия на лошите отзиви.

В края на деня страхотни отзиви от клиенти, които наистина са доволни от вас, че ще изминете допълнителната миля, ще ви спечелят продажбата, когато купувачите сравнят двама подобни продавачи.

Попитах PR-мениджъра на Fiverr Холи Стефи дали има някаква причина да се почувства принудена да отговори на отзива на продавача и тя отговори:

"Това показва признателност към купувача, но също така показва на потенциалните купувачи, че продавачът е ангажиран със своите клиенти. Ако продавачът получи отзив, който не е благоприятен, той също така им дава възможност да отговорят със своята страна на историята с уважителен начин".

Което напълно има смисъл – както за добри, така и за лоши ситуации.

Интересно ми беше да науча повече за думите, които се появяват най-често във връзка със собствените ми отзиви (включително купувачите, които най-вероятно ще ги оставят).

Ето облак от думи въз основа на последните ми 12 месеца от ревюта на Fiverr:

Сигурен съм, че се чудите – какво ще стане, ако искате да преместите взаимоотношенията с клиенти от Fiverr?

Отговорът на този въпрос изисква първо да направите крачка назад. По-конкретно, тъй като Fiverr прави съкращаване от всяка продажба, те имат голям интерес да поддържат вашите взаимоотношения с клиенти на тяхната платформа.

Всъщност те са толкова заинтересовани да ви обучат да бъдете лоялни, които предлагат транзакции без комисионна за всеки ваш клиент, който довеждате до тяхната платформа.

Тъй като Fiverr иска да притежава тези връзки с клиенти, ще получите предупреждение – до спиране на акаунта – ако се опитате да преместите комуникации, стартирани на Fiverr, от платформата Fiverr.

Разбира се, има някои изключения. Например, когато клиентите се свържат с молба за проби от портфолио, Fiverr няма да ме накаже, ако изпратя връзки към моя уебсайт за портфолио (макар че не мога да споделям връзки с възможност за кликване към собствените си имоти във всички обществени аспекти на моя профил в Fiverr ).

�� Между другото, ако все още нямате уебсайт за портфолио, помислете за изграждането на такъв, като използвате една от тези платформи.

Понякога клиентите питат дали можем да скочим на телефонно обаждане преди да направим поръчка и трябва да кажа „не“. Технически, Fiverr предлага някои функционалност за видео разговори но не ми е интересно да го използвам. Ако трябва да отделя много време за връзката преди дадена поръчка, това някак побеждава целта на Fiverr за мен (и спира да оправдава 20% намалението им).

�� Прочетете също: сравнен софтуер за най-добро планиране на срещи за вашия бизнес

Всичко това е да се каже, че не трябва да правите никакви очевидни опити за преместване на взаимоотношения с клиенти от Fiverr, защото това вероятно ще забранете акаунта си.

Как да поддържаме клиентите на Fiverr щастливи: съвети за работа с клиенти на Fiverr

Дори и да не искате да работите с конкретен клиент при друга поръчка, ще искате да следвате някои най-добри практики, за да поддържате (или подобрявате) текущото си ниво на продавача на Fiverr.

Това може да започне с промяна на мисленето.

Ако наистина искате да разберете как да печелите пари от Fiverr, трябва да преодолеете мисловния процес, че това е място за евтини клиенти. Не всички, дори и повечето потребители, с които работя, са евтини клиенти – особено тези, които купуват Pro поръчки.

Средно получавам бакшиши за поръчки поне веднъж седмично, до 40 лв. Над вече платената сума.

Струва си да се отбележи, че въпреки че PayPal предлага отличителна функция, аз никога не бих добавил опция за бакшиш към обикновените си фактури извън Fiverr. Просто не е подходящо Но е хубаво да знаем, че това е вариант на тази платформа, който хората могат да използват, ако искат, но не трябва да се чувстват принудени да.

Наистина, съветите са награда за преминаване над и отвъд.

Започвате ли да забелязвате моята "подценяване и прекаляване" тема?

Всичко казано, някои хора ще се опитат да ви накарат да свършите работа преди поръчка. В идеалния случай имате някакъв основен пакет Gig, който можете да им предложите да купуват, дори ако не е точно съвпадение за помощта, която някой иска.

Ако настояват за отговор на сложен въпрос, можете да ги насочите там и да кажете, че сте щастливи да прекарате времето си в отговор на въпросите им, ако искат да купят тази Gig.

мой SEO концерт, конкретно пакета Basic, е добър пример за това, което препоръчвам на клиенти, които ме молят да проуча SEO въпроси, които имат.

Друг начин да ограничите времето, което прекарвате с потенциал, преди те да станат клиент, е да използвате шаблони за бърз отговор.

Някои от шаблоните ми за проследяване включват:

 • Обща покана за задаване на въпроси
 • Език за комуникация на спецификата около определени концерти
 • Препратки към проби от завършена работа в Google Drive

На свързана бележка, знайте вашите специфики на цените от върха на главата (или с лесен за справка документ), защото хората неизбежно ще пренебрегнат това, което пише на вашата Gig и ще ви помолят за подробности чрез директно съобщение.

Тъй като степента на отговор е важен показател, ще искате да знаете цените си достатъчно добре, за да цитирате поръчки, дори когато не сте на компютъра си и отговаряте на телефона си.

Познаването на цените ви също е важно, защото хората ще искат персонализирани сценарии и вие искате да можете да ги приспособите – особено защото обичайните пакети обикновено означават по-високи ценови точки.

Въпреки това, ако някой поиска персонализирана поръчка, която повече или по-малко отговаря на обхвата на един от съществуващите ви пакети, не се колебайте да ги насочи да поръчат по този начин.

Ето още един важен съвет за домакинството:

Използвайте режим на ваканция, когато имате причина да смятате, че няма да можете да приемате нови поръчки, особено ако имате Gigs с еднодневни опции за обрат.

Не искате да бъдете поставени в ситуация, в която разочаровате някой, който се нуждае от нещо утре, а след това вашите показатели страдат в резултат на това, че не можете да приспособите поръчката.

За повече мнения относно важността на потребителските показатели и как да ги поддържате високо, отидете до раздела на тази статия, озаглавен "Значението на показателите за изравняване на Fiverr".

Попитах PR мениджъра Холи Стефи за съветите на Fiverr за най-добрите практики за комуникация с клиенти и ето какво каза тя:

 • За фрилансерите от Fiverr е от решаващо значение да упражняват прозрачност и да предоставят възможно най-много информация на купувача за това какво може да им предостави, очакваната времева линия и да посочат кои дати на кога ще достигнат до клиента и разбивка на общата цена.
 • Редовната комуникация между продавача и купувача през целия процес е от ключово значение. Продавачите трябва да предоставят редовни актуализации за състоянието на проекта.
 • Купувачите не са експертите по темата, продавачите са! Така че продавачите трябва да се уверят, че разбиват езика в условията на миряните, така че купувачът да е лесен за разбиране.
 • Продавачите винаги трябва да бъдат инициативни и никога не трябва да оставят клиент да се чуди къде стоят с тяхната поръчка. Всяко съобщение трябва да бъде призив за действие. "Да ви изпратя ли персонализирана оферта? Как звучи това? Какво мислиш за XYZ?"

Това са солидни съвети от моя опит. Особено тази последна – ще бъде трудно да превърнете хората, които ви изпращат съобщения, в купувачи без конкретен план за действие.

Последен съвет за работа с клиенти:

Някои купувачи са глупави и ще продължат да искат модификации, след като доставите поръчка, като твърдят, че не е това, което искат, докато не дадете и не ги оставите да ги анулират – връщайки парите си от акаунта си.

Съжалявам, че съм този, който ви го наруша, но в повечето случаи, ще спестите много време, като просто се предадете. Дори и да сте изцяло до работата, която сте създали.

Повярвайте ми, когато казвам, че просто не си струва да се биете, особено за малка стойност на поръчката. В този момент Fiverr се интересува повече от клиента, отколкото се грижи за вас – и вероятно винаги ще го направят.

Как Fiverr може да създаде по-добро изживяване на продавача

Ако сте го направили досега, знаете, че като цяло, аз съм много доволен от моя опит като продавач на Fiverr. Но също така знаете, че имам няколко кости за избор.

Въпреки че Fiverr направи много подобрения от ранните си дни на концертите, които трябваше да започнат от $ 5, те все още трябва да свършат малко работа, за да създадат идеално изживяване на продавача.

Ето моите предложения:

 • Не приемайте процент съвети. Ако прекалявам с клиенти, би трябвало да запазя допълнителните пари, които печеля. Това прекаляване с доставките също помага да се създаде лоялен клиент на Fiverr, който купува повече концерти от други продавачи – това е достатъчно от полза за Fiverr, освен таксите за услуги, които вече са събрани от мен и клиента.
 • Измервайте времето за доставка в работни дни. Често получавам поръчки с краен срок през уикендите или празниците. От това няма никакви предпазни мерки, освен да зададете напомняния, след което ръчно да зададете вашия извън офиса през тези времеви рамки (все пак поръчките все още могат да се изпълняват за тези срокове, преди да зададете вашия Out of Office). Не мисля, че съм сам в желанието си да поддържам приличен баланс между работа и живот – не произволно да съм принуждаван да работя през уикендите или празниците.
 • Вземете публично страната на купувача, но компенсирайте продавача, ако технически е вдясно. Вижте, не ме интересува какво трябва да кажете на купувач, който посегне към поддръжката на клиенти, за да ги накара да спрат да се оплакват. Но не ме прецаквайте, за да зарадвам някого, който технически греши в оплакването им. Ако вземете 20% от всяка поръчка, която продавам, трябва да има достатъчно буфер, който да отчита случайния случай на лош клиент – особено за продавачите, които са платили таксата си и имат стаж в платформата.
 • Ръчно преглед за всяко ниво на продавача. В тази статия посочих някои проблеми с алгоритъма на нивата на продавачите на Fiverr, които автоматизираният процес не винаги може да бъде обяснен. Мисля, че продавачите трябва поне да имат възможност да поискат ръчен преглед, когато е приложимо, предлагайки свои собствени доказателства защо нивото им не трябва да бъде понижено.
 • Не създавайте автоматично отзиви за една звезда за закъснели поръчки, които се анулират. Във всеки случай дайте възможност на купувача да го направи (до предлагането на преглед с една звезда за справяне с лошия опит), но изглежда несправедливо да се използва тази оценка автоматично, въз основа на въздействието й върху поддръжката на вашето ниво.
 • Поправете проблеми с мобилните приложения. Моите входящи съобщения и известия не съвпадат напълно с това, което виждам на уебсайта на работния плот, което означава, че понякога ми липсват важни комуникации, ако работя извън джоба през този ден. В резултат на това показателите са отрицателно въздействащи без друга причина освен с технологичните проблеми.

Използване на Fiverr като купувач за възлагане на бизнес задачи

Освен че използвам Fiverr като продавач, силно препоръчвам да го изпробвате като купувач.

Това ще помогне да се информира опитът, който предоставяте на собствените си клиенти. Може дори да е добра идея да закупите Gigs, подобни на тези, които предлагате, за да постигнете по-добро разбиране за конкуренцията по отношение на това как търгуват своите Gig, как изглеждат техните резултати и как те комуникират по време на целия процес..

Но също така трябва да помислите да използвате Fiverr за възлагане на бизнес задачи, с които нито искате да се справите, нито имате опит да изпълнявате добре.

лично, Използвах Fiverr за основните потребности от графичен дизайн, помогнете с конкретни корекции на WordPress, с които не искам да се занимавам, и помогнете за настройката на Mailchimp.

Заслужава да се отбележи това можете да използвате баланса, който сте натрупали от попълването на Gigs, за да платите за други концерти без такса за обслужване.

Заключителни мисли за това как да печелите 2-3 хиляди долара всеки месец със странична суматоха на Fiverr

Ако сте сериозно да научите как да печелите пари от Fiverr, този контролен списък, отразяващ моя собствен подход, ще ви помогне да покриете вашите основи и ще ви настрои за успех:

 • Регистрирайте се като продавач на Fiverr
 • Мозъчна атака на концертите, които искате да настроите
 • Създайте завладяващ Fiverr профил
 • Проучете как конкуренцията създава техните концерти
 • Направете първи опит да настроите Gig, след това помолете някой от вашата индустрия да го прегледа и посочи всичко, което не е ясно или задължително
 • Прецизирайте първоначалния си опит да настроите Gig с представителни изображения, ясно заглавие, богато на ключови думи описание, подходящи маркери за търсене и полезен FAQ
 • Задайте Gig изисквания, които имат за цел да получат цялата необходима информация от купувача, за да ограничат нуждата от ревизии
 • Признайте всяка входяща поръчка, освен ако поддържате високите си показатели
 • Отделяйте конкретно време всеки ден, за да адресирате комуникациите с клиенти и да работите по поръчки на Fiverr
 • Използвайте отзивите на клиентите, за да прецизирате съобщенията на Gig (включително често задавани въпроси), Gig екстри и да стартирате нови Gigs
 • Недостатъчна цена и свръхпостигане, когато това е възможно

Независимо от това как намирате клиенти, печеленето на достатъчно пари за процъфтяването на вашия бизнес на свободна практика не се случва за една нощ. Вероятно няма да стане и след година. Играта е дълга и единственият начин да намерите успех е да бъдете последователни.

Освен това не боли, ако постоянно надвишавате очакванията на клиентите за вас.

Fiverr не е толкова различен от другите платформи на свободна практика по отношение на това как трябва да представяте своите умения, за да наберете клиенти. Показателите, които определят нивото на вашия продавач, дават полезни указания как да бъдете добър комуникатор с клиенти – дори и извън платформата. Да поддържаш всеки клиент щастлив означава да отговаряш своевременно, да изпълняваш всички поръчки, които поемаш, и да ги доставяш навреме.

Fiverr не е перфектен – той все още намира себе си и определя типа компания, която иска да бъде. Но мисля, че Fiverr постигна сериозни крачки напред от първоначалните си дни, тъй като платформата съжалява за настояването си за Gigs, започвайки от $ 5.

Днес имам чувството, че те са партньори в екип с мен и за двете ни взаимни успехи.

Служителите на Fiverr, включително и тези, които работят за сестринските марки на Fiverr (And.co и Veed.me), редовно купуват моята пълна цена Gigs (често моят пакет за писане в блог за 400 долара) и са мечта да работя. Когато екипът на Fiverr се нуждае от помощ за даден проект, те започват със собствен пазар и награждават продавачи, които демонстрират професионализъм и произвеждат висококачествени резултати.

Колкото по-дълго бъдете последователни във Fiverr, толкова повече възможности ще се отворят за вас. След като разберете системата, ще бъде по-лесно да се ориентирате и ще имате по-добро разбиране как да печелите пари от Fiverr.

Но аз не съм единственият, който създаде успешен страничен концерт с този пазар на свободна практика. Кажете ми: как спечелихте добри пари на Fiverr? Или ако току-що започвате, какви други въпроси имате за навигацията в тази платформа?

Звук в коментарите!

Може да се интересувате също от:

�� Най-добри теми на WordPress за фрийлансъри и малък бизнес
�� Крайното ръководство за стартиране на бизнес в уеб дизайн – от намирането на първите си клиенти до създаването на име за себе си

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оформление, представяне и редактиране от Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector