JIRA срещу Trello срещу Asana срещу TeamClerk срещу… WordPress?

JIRA срещу Trello срещу Asana срещу TeamClerk срещу… WordPress?

JIRA срещу Trello срещу Asana срещу TeamClerk срещу… WordPress?
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

TL; DR: Днес ще сравним популярните решения за управление на проекти: JIRA срещу Trello срещу Asana срещу TeamClerk срещу… WordPress?


Що се отнася до инструментите за управление на проекти, вие със сигурност имате много възможности за избор, и това е най-вече добро нещо. Въпреки това, понякога изобилието от избор може да предизвика гръб и дори изцяло да спре усилията ви.

Искам да кажа, като говорим за инструментите, които могат да се използват за управление на проекти, имаме: JIRA, Anydo, TeamClerk, Помнете млякото, Trello, Todoist, Wunderlist, OmniFocus, Асана, Producteev и вероятно още десетина, които все още не са спечелили своите ивици. Но кой от тях ще бъде най-добрият за вашите конкретни нужди, като не споменаваме, че отговаря на бюджета ви?

За да улесним нещата, днес го ограничаваме само до шепа инструменти. Ето нашето съпоставително сравнение на JIRA срещу Trello срещу Asana срещу TeamClerk срещу… WordPress (да, WordPress, но нека да задържим този):

JIRA срещу Trello срещу Asana срещу TeamClerk

Съдържание:

JIRA // Trello // Asana // TeamClerk // WordPress // Заключение

JIRA срещу Trello срещу Asana срещу TeamClerk срещу… WordPress

JIRA

JIRA срещу Trello срещу Asana срещу TeamClerk

Преглед
Стартирайки сравнението на JIRA срещу Trello срещу Asana срещу TeamClerk, трябва да кажем това JIRA е един от лидерите в пространството за управление на проекти, особено сред разработчиците на софтуер и екипите. Инструментите, предоставени от JIRA, покриват много основание и ви позволяват да управлявате работата си по различни начини.

На първо място, JIRA е създадена, за да помогне на пъргавите екипи да направят своите често сложни софтуерни проекти по-управляеми и по-лесни за разбиране. Това е видимо във всички функции, които JIRA предлага.

Например, можете да работите с неща като спорна топка дъски, канбански дъски, гъвкаво отчитане, проследяване на проекти и проблеми, приоритизиране на изоставането, планиране на спринт, гъвкави работни процеси и множество други страхотни функции.

Цена
Цените на JIRA се основават на размера на вашия екип. А именно:

Потребители
Цена на година
1 – 10$ 100
11 – 15$ 1050
16 – 25$ 1750
26 – 50$ 3500
51- 100$ 7000
101 – 200$ 12,00
201 – 300$ 15 050

Отделно от това, има и платени добавки:

Jira-ъпгрейди

Предимства и недостатъци

 • Получавате много усъвършенствани функции за управление на проекти.
 • Той може да се справи с проекти от всякакъв размер.
 • Той е оптимизиран за софтуерни проекти (също означава WordPress уебсайтове, плъгини, теми).
 • Плащате високи цени за екипи над 10 души.
 • Той има крива на обучение …

Кой е JIRA най-подходящ?

 • Екипи, работещи по големи софтуерни проекти.
 • Екипи, които използват специфични методи за управление на проекти и работа, като напр. спорна топка

Отидете до JIRA

Trello

Trello

Преглед
Trello е обичан от много професионалисти поради своята лекота на използване и простота. Инструментът буквално няма крива на обучение. Просто получавате акаунта си, създавате борд, посещавате го и по някакъв начин знаете какво да правите веднага, без да са необходими насоки.

С две думи, Trello ви предоставя празно платно, което можете да попълвате с различни списъци и карти, представящи вашите проекти и работни процеси. Можете да работите в Trello поотделно или с екип.

Потребителският интерфейс ви позволява да правите повечето неща с плъзгане и пускане, както и да използвате цветни етикети и икони / изображения, за да идентифицирате по-добре всяка карта.

Цена
В Trello има три основни плана:

 • безплатният план – 0 долара
 • "Бизнес класа" – $ 9,99 / потребител / месец
 • "начинание" – 20,83 долара / потребител / месец

Въпреки това си струва да се отбележи, че можете да използвате безплатния план и за работа в екип (с някои ограничения).

Предимства и недостатъци

 • Тя няма крива на обучение.
 • Тя е наистина опростена в своята структура и начина на работа.
 • Дава ви пълна свобода как искате да използвате инструмента
 • Той е чудесен за визуализиране на работните процеси стъпка по стъпка.
 • Дъските ви могат да се объркат и да се затрупат, ако не ги почиствате редовно.

Кой е Trello най-подходящ?

 • Хората, които търсят нещо безплатно.
 • Хората, които очакват техният инструмент за управление на проекти да им даде свобода да правят каквото пожелаят, вместо да следват конкретна, наложена методология на работа.
 • Екипи от малък до среден размер, които работят по не твърде сложни проекти.

Отидете до Trello

Асана

асана

Преглед
Асана е чудесно решение по средата на пътя, когато гледате през JIRA срещу Trello срещу Asana срещу TeamClerk. Той предлага чудесен опростен потребителски интерфейс, но също така въвежда някаква структура във вашите проекти, което прави всичко по-лесно за разбиране.

Асана е особено полезна, ако вие – и вашият екип – работите по средни проекти, включващи 10+ задачи за изпълнение. Потребителският интерфейс е наистина прост и почти няма крива на обучение.

В много отношения Асана доста прилича на Трело. Докато Trello се основава на карти, които можете да подравните в пространство, подобно на платно, Асана разчита на списъци, които вече имат определена структура, организирана на база проект.

Разбира се, Асана ви дава всички общи функции като задачи, срокове, задания, работа в екип и дори графики за напредък на проекта.

Цена
Има два основни плана:

 • безплатно – 0 долара за екипи до 15 човека,
 • $ 12,11 на член на месец – без ограничения за членове и изобщо няма ограничения по този въпрос.

Предимства и недостатъци

 • Не е твърде сложно. Можете да го овладеете в един следобед.
 • Въвежда приятна структура за вашите проекти и работни процеси.
 • Може да не е функционален за големи проекти, състоящи се от множество индивидуални задачи и подпроекти.
 • Освен това не е перфектно, ако имате много много малки проекти – таблото ви ще се затрупа скоро.

Кой е Асана най-подходящ?

 • Хора и екипи, които очакват техният инструмент за управление на проекти да въведе някаква структура в работата си. Така за разлика от Trello, Асана обменя част от вашата свобода за структурирани работни процеси, което е много добре в определени случаи.

Отиди при Асана

TeamClerk

teamclerk

Преглед
TeamClerk сам по себе си е прост софтуер за управление на проекти, но върши добра работа при проследяване на напредъка на вашия екип по всеки даден проект и ви позволява да организирате задачи въз основа на техния приоритет и дори трудност (не е често срещано в други инструменти за управление на проекти сред JIRA срещу Trello vs Асана срещу TeamClerk).

TeamClerk има много умен потребителски интерфейс, който върви отляво надясно. Това, което искам да кажа е, че вашите проекти са отляво и след това всяка последователна колона е свързана с предишната.

Така че, когато избирате проект от най-лявата колона, ще видите задачите на проекта в следващата колона, вашите собствени задачи, свързани с проекта, в друга и накрая колоната за анализиране на проекта в най-дясната част. Когато превключвате между проектите, всички останали колони също преминават.

Това е уникален подход, който може да се хареса на някои хора. Силната му страна е, че когато разглеждате проектите, винаги знаете каква информация можете да очаквате във всяка колона. Това прави взаимодействието с инструмента по-бързо с течение на времето.

Цена
Има 4 основни ценови точки с TeamClerk:

 • Безплатно – $ 0 – 1 екип, до 3 членове
 • $ 9,99 / месец – 2 отбора, 15 членове / отбор
 • $ 19,99 / месец – 5 отбора, 20 членове / отбор
 • $ 39,99 / месец – 10 отбора, 30 членове / отбор

Можете да работите с неограничени проекти и задачи по всички планове.

Предимства и недостатъци

 • Той има прост и доста уникален потребителски интерфейс.
 • Той може да проследява вашите задачи в реално време.
 • Това не ви позволява да правите много повече от организиране на проекти, задачи и след това проследяване на напредъка.

Кой е TeamClerk най-подходящ?

 • Хората, които искат да запазят множеството си проекти на едно и също място и да могат да ги схванат с един поглед.
 • Подходящ за проследяване на напредъка в реално време на проект / задача.

Отидете на TeamClerk

WordPress?

Управлението на вашите проекти направо в WordPress със сигурност е идея, която си струва да проучите. И технически, ако искате да влезете в това, има някои плъгини на разположение там. Но те не са твърде зашеметяващи, ако съм честна.

Нека да обсъдим плюсовете и минусите на цялото решение:

 • Първо, управлението на проекти в WordPress има смисъл само ако сърцевината на вашия бизнес се върти около вашия WordPress сайт. С други думи, има смисъл само ако сте почти влезли в сайта си WordPress денонощно.
 • Достъп до вашето управление на проекти "място" изисква някои допълнителни стъпки и със сигурност не е толкова просто, колкото просто да влезете в Асана или нещо подобно.
 • Не получавате никакви мобилни приложения за частта за управление на проекти на вашия WordPress сайт. И тези мобилни приложения са някои от основните предимства на другите инструменти в този списък.

Тогава, има потенциално най-големият недостатък от всички тях: няма толкова много качествени приставки за управление на проекти. Дори и най-популярните нямат толкова активни инсталации.

Ако искате да разгледате, ето най-разумните опции за приставки в областта на управление на проекти:


WP Project Manager - Софтуер за проектиране, управление на задачи и екип WP Project Manager – Управление на проекти, управление на задачи & Софтуер за екип за сътрудничество

Автор (и): weDevs

Текуща версия: 2.3.10

Последна актуализация: 5 май 2020 г.

wedevs-project-manager.2.3.10.zip


72% Ratings


9000 + инсталирания


WP 4.4 + Изисква


Панорама - приставка за управление на проекти в WordPress Панорама – приставка за управление на проекти в WordPress

Автор (и): 37 МЕДИА

Текуща версия: 1.3.12

Последна актуализация: 13 декември 2019 г.

project-panorama-lite.zip


86% Оценки


1000 + инсталирания


3.5.0Requires


Kanban дъски за WordPress Kanban дъски за WordPress

Автор (и): Gelform Inc

Текуща версия: 2.5.14

Последна актуализация: 13 април 2020 г.

kanban.zip


94% Ratings


1000 + инсталирания


WP 4.0 + Изисква


Управление на проекти в WordPress от UpStream Управление на проекти в WordPress от UpStream

Автор (и): нагоре по течението

Текуща версия: 1.30.7

Последна актуализация: 28 април 2020 г.

upstream.1.30.7.zip


90% Ratings


1000 + инсталирания


WP 4.5 + Изисква

В крайна сметка бих посъветвал да използвате WordPress за управление на проекти само ако вие и вашият екип прекарвате по-голямата част от времето си в таблото за управление на WordPress (и ако не искате да използвате инструменти на трети страни).

Някои други сравнения, които може да ви заинтересуват:

 • MotoPress Content Editor vs Visual Composer vs SiteOrigin Page Builder срещу Beaver Builder срещу Live Composer
 • PayPal vs Stripe vs Authorize.net срещу Amazon Payments – кое е най-доброто за WordPress сайт
 • FreshBooks срещу QuickBooks срещу Xero срещу Invoice.to срещу WP-Invoice срещу Sprout Invoices

JIRA срещу Trello срещу Asana срещу TeamClerk срещу WordPress: Заключение

Надявам се това сравнение да ви е от полза и че ще улесни избора ви. Ето резюмето на изрязването – „запазване“:

JIRA: Използвайте го, когато работите с екип по по-големи софтуерни проекти и ако използвате неща като scrum за управление на работата си.
Trello: Използвайте го, ако търсите инструмент, който вие и вашият екип можете да използвате безплатно и който ви дава пълна свобода да управлявате проектите си, колкото искате.

Асана: Използвайте го, ако очаквате инструментът ви за управление на проекти да внесе някаква структура във вашия работен процес и ако предпочитате инструменти, базирани на списъци, а не базирани на карти.
TeamClerk: Използвайте го, за да проследите напредъка си в реално време и да получите добър преглед на шепа проекти, които се изпълняват паралелно от едно и също табло.

Управление на проекти с WordPress + плъгини: Всъщност не.

Но какво мислите? Кой от тях е победител: JIRA срещу Trello срещу Asana срещу TeamClerk? Или може би използвате нещо съвсем различно за управление на проекти? Чувствайте се свободни да споделяте в коментарите.

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector