Има ли WordPress сайт скоростта наистина има ли значение за SEO?

Да останем в ток с някои проблеми относно скоростта на SEO спрямо WordPress на сайта може да бъде тежест. В крайна сметка, поддържането на върха на различните движещи се части на един успешен сайт е достатъчно сложно, без да се притеснявате коя от тях 200 сигнала за класиране в момента прави разлика в SERPs.


Един SEO сигнал, който получи много внимание през последните няколко години, е скорост на сайта. Всички знаем, че трябва да правим нашите сайтове по-бързи, но колко разлика има в действителност по отношение на SEO?

В това парче ще съберем редица външни проучвания и ще разгледаме собствения си набор от сайтове, за да стигнем до дъното на това колко скоростта на сайта на WordPress наистина премества иглата сред природата. Докато свършим, ще имате много по-ясна представа колко от усилията си трябва да отделите за това.

Информация за бонус: Просто исках да ви уведомя, че имаме цял курс на катастрофа при ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%. Безплатно е, проверете го, като кликнете тук.

Нека започнем нещата с бърз поглед върху официалната линия по темата:

Официалната линия за скоростта на сайта и SEO

на Google 2010 обявяване на скоростта на сайта като фактор за класиране поставете го на радарите на собствениците на сайтове по целия свят, но действителните разкрити подробности бяха характерно непрозрачни.

Позовавайки се на предишен вътрешни изследвания, Google потвърди, че скоростта на сайта ще бъде добавена в комбинацията от съществуващи сигнали за класиране, но спря да обсъжда колко тежест всъщност ще носи. Редица точки обаче бяха подчертани от самото начало:

 1. Уместността на сайта ще остават по-важни отколкото скоростта на сайта за SEO.
 2. По-малко от 1% от заявките за търсене първоначално ще бъдат засегнати.
 3. SEO сигналът за скорост на сайта ще бъде приложен първоначално само при търсения на английски език в Google.com.

В годините след това първоначално съобщение значението на скоростта на сайта от гледна точка на потребителя стана кристално ясно. Учете след изучаване от харесванията на Walmart, Akamai, и Амазонка последователно задвижват у дома, че потребителите ценят бързо зареждане и време за реакция. Точната роля на скоростта на сайта в резултатите от SERP обаче остава малко объркваща. Свидете например списъка на масово подути сайтове които продължават да се класират високо в мрежата.

Google PageSpeed ​​ToolsПостоянната работа на Google върху инструментите PageSpeed ​​показва ангажираността им към бързината.

Въпреки това няма съмнение в ангажимента на Google за бързина като обща цел. от Google DNS да се Google Fiber, и PageSpeed ​​Инструменти до наскоро обявения AMP проект, скоростта е в основата на много от по-популярните проекти на гиганта за търсене. И въпреки че те все още не изясняват точната тежест на скоростта на сайта в резултатите от търсачките, това не е спряло другите да се опитват да го направят.

Имайки това предвид, нека да преминем към това, което са разкрили проучвания на трети страни по въпроса:

Данните за скоростта на сайта към днешна дата

Въпреки че твърдите числа са тънки на земята, малък брой проучвания се опитват да преценят ролята на скоростта на сайта за SEO от 2010 г..

Moz.com взе участие в дебата през 2013 г. с забележително разследване анализиране на 2000 произволни резултати от търсене на над 100 000 страници, за да се установи каква роля, ако има такава, играе скоростта на сайта.

Първата точка, която се появи, беше, че терминът "скорост на сайта" самата е леко мъглява. Изследването на Моз като че ли показва, че нито пълното време на документа (колко време преди да можете да взаимодействате със страницата), нито напълно представеното време (време, необходимо за пълното зареждане на всички елементи) не играе съществена роля в класирането на търсачките.

В друг изненадващ резултат, общият размер на страницата и средното количество на съдържанието на изображението също бяха показани, за да имат малка забележима разлика в класирането при търсене..

Изследването обаче показа ясна връзка между времето до първия байт (TTFB) и позицията за търсене в ранг. Имаше леко хеджиране на залозите в общото обобщение на резултатите на Moz, но в крайна сметка препоръчаха да се съсредоточат върху комбинация от подобрения в задния край, насочени към намаляване на TTFB, и предни подобрения, базирани на поддържане на потребителите щастливи.

Проучване за 2014 г. от Полски изследователи от Познанския университет широко подкрепи изводите на Моз и твърдението на Google, че скоростта на сайта не е толкова важна за SEO, колкото общата релевантност. Общото време за зареждане на страницата отново не показва връзка с класирането, но изглежда, че това проучване показва, че времето за обхождане се използва като фактор за класиране.

Откритията на екипа от Познан показват, че при всички останали фактори, променливостта на времето на обхождане се използва като решаващ фактор в рейтингите и че общата му тежест като фактор за класиране е някъде между 0,35% и 1,04%.

сайт скорост ранг-фактори

Съвсем наскоро а 2016 проучване на Backlinko направи по-голяма картина при изследването на над един милион резултати, за да идентифицира най-значимите фактори за класиране в момента. Въпреки че проучването разкрива, че по-бързото зареждане на сайтове има тенденция да изглежда по-високо в класациите за търсене, авторите не са успели да установят определена корелация. Фактори като авторитет на връзки, брой връзки, уместност и дължина на съдържанието се считат за значително по-значими.

Бележка на редактора Докато работихме върху този ресурс, се свързахме и с Даниел Ене от Agile Media, и попита какво мисли за скоростта на целия сайт спрямо SEO. Ето какво трябваше да каже:

От моя опит, времето за зареждане, въпреки че Google заявява, че е фактор за класиране, не виждам големи корелации между средното време за зареждане на страницата и високите класирания.

Сега не казвам, че не бива да вземате предвид времето за зареждане, защото може да разстроите потребителите си. Помислете за себе си, обичате ли да чакате 20, 30 или 40 секунди, за да се зареди напълно уебстраницата?

Като се има предвид, Даниел предполага, че връзките все още са може би по-добра инвестиция, ако имате ограничен SEO бюджет:

Връзките играят основна роля в цялостното класиране. Нека да кажем, че вашето средно време за зареждане е 10 секунди и всички сайтове на вашите конкуренти се зареждат само за 5 секунди. Но имате 100 връзки и те имат само 50 връзки. Като се има предвид стойността на връзката равна, кой смятате, че ще класира №1?

И така, от малкото задълбочени проучвания, направени по темата, Изглежда, че на скоростта на сайта се обръща внимание, но далеч не е решаващ фактор за класиране за SEO.

Това ли е историята в нашите собствени сайтове?

Нашите собствени констатации за ThemeIsle, CodeinWP и JustFreeThemes

След това се обърнахме към нашата собствена конюшня на сайтове на живо (ThemeIsle, CodeinWP и JustFreeThemes), за да проверите дали може да се установи някаква корелация или причинно-следствена връзка между скоростта на сайта на WordPress и общата ефективност на органичното търсене.

Разглеждайки данните за трафика от началото на 2014 г., и трите сайта показват здравословно непрекъснато увеличаване на органичния трафик, с периодични сезонни затапвания около Коледа.

Тематичен органичен трафик.ThemeIsle органичният трафик показва постоянен растеж във времето.

По отношение на скоростта на сайта на WordPress, обаче, наистина е имало само една голяма инициатива в този период от време: хостинг хост към Pagely заедно с добавянето на кеширане на Varnish през април 2015 г. Въпреки че това не оказва значително влияние върху общото време за зареждане на страницата, тя намали времето ни до първи байт от 1.6s на 0.1s, например, ThemeIsle.

Тематично намаление на TTFBГолямо намаление на TTFB след преминаването към Pagely.

Бърз поглед към шестмесечна част от органичния трафик около това време показва малко, без да има очевидно влияние – история, която се повтаряше и в другите два имота.

codeinwp трафик

topicisle трафик

Като имаме предвид, че е изключително трудно да се извади всяко голямо въздействие, което скоростта на сайта на WordPress е оказала за SEO в изолация върху който и да е от нашите три водещи свойства през последните две години. Със сигурност със сигурност имаме много работа по отношение на общото време за зареждане на страниците, за да осигурим възможно най-бързо преживяване на потребителите си, но няма нищо, което да подсказва, че сме били наказани за относително изоставащи общи времена на зареждане, или възнаградени за нашата работа за намаляване на времето до първи байт.

ThemeIsle PageSpeed ​​резултатиРезултатите от ThemeIsle PageSpeed ​​показват, че все още могат да бъдат направени допълнителни оптимизации.

Долния ред

Изследвания като тези от Moz (и самите намеци на Google) са достатъчни, за да покажат, че скоростта на сайта определено е в комбинацията като фактор за класиране, но няма нищо, което да подсказва, че има тегло от нещо значително повече от 1%. Тези проучвания и нашите собствени открития в местни сайтове също предполагат, че общото време за зареждане на страницата не е убиецът на SEO, което мнозина го правят.

Заедно с подробното проучване на Backlinko за по-широки фактори за класиране изглежда безопасно да се предположи това релевантността и авторитетът остават движещите сили по отношение на органичния трафик.

Въпреки това, потребителите постоянно изискват сайтове за бързо зареждане и потенциалното отрицателно въздействие на скоростта на сайта върху реализациите е добре доказано на този етап. С нарастването на мобилните, които не показват признаци на забавяне, тази нужда от скорост ще остане.

Нашият практичен съвет за собствениците на сайтове е да започнете с възможно най-бързия уеб хостинг стек, а след това незабавно да удвоите съдържанието и да се свържете с други сайтове. След включване на трафик, има смисъл да се върнете към темата за оптимизация на скоростта на сайта, след като имате номера, където наистина можете да измерите въздействието му.

заключение

Скоростта на сайта очевидно е основна грижа за Google и един от много фактори, които активно следят в даден момент. Нашето изследване обаче показва, че понастоящем действителната му тежест сред факторите за класиране е сравнително ниска, така че оптимизацията на uber не трябва да бъде в горната част на вашия списък със задачи.

Въпреки това, продължаващата оптимизация е лост, който можете постоянно да държите като собственик на сайта, а структурираният подход за това по отношение на скоростта на сайта ще се отплати чудесно за вас и вашите потребители по пътя. Имайки това предвид, регистрирайте се днес за нашия безплатен курс за електронна поща за WordPress сайт (по-долу) за практически съвети как да го направите.

Също така бихме искали да чуем вашите отзиви за скоростта на сайта на WordPress като цяло, тъй като се отнася до SEO. Има ли репортажи или изследвания, които сме пропуснали, или имате трикове, които можете да споделите? Свържете се с коментарите по-долу и ни уведомете!

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map