Цените на Mandrill са твърде много? 5 алтернативи на Мандрил, които са по-евтини за 2020 г.

Цените на Mandrill са твърде много? 5 алтернативи на Мандрил, които са по-евтини за 2020 г.

Цените на Mandrill са твърде много? 5 алтернативи на Мандрил, които са по-евтини за 2020 г.
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

TL; DR: Mandrill искаха да вдигнат цените си 4 пъти. Те намериха начин да направят това чрез сливане с Mailchimp. Ето някои алтернативи на Mandrill.


Знам, че знам … Звуча като заглавие на BuzzFeed с заглавие, съжалявам.

Но това е повече или по-малко.

Предисторията:

Mandrill вероятно е било идеалното решение за изпращане на транзакционни имейли. Например, ако имате уебсайт, който се нуждае от подобен вид функционалност (например магазин за електронна търговия) или приложение, можете да използвате Mandrill за комуникация един с един с клиентите си..

Помислете, като напомняте на хората за техните пароли, изпращане на информация относно техните покупки и т.н..

Но.

Изведнъж Мандрил има реши да се слее обратно с Mailchimp (първоначално Mandrill беше стартиране в Mailchimp, но работеше независимо, със собствен модел, бази данни, цени и т.н.), и докато го правят, те основно принудиха потребителите си да започнат да харчат до 4 пъти повече за услугата.

Ето как се разиграва:

 • Стандартният план с Mandrill беше $ 9.95 / месец, което ви позволява да изпращате до 25 000 транзакционни имейли.
 • След сливането Mandrill ще бъде наличен само като платена добавка за платени акаунти в Mailchimp. Най-евтината сметка на Mailchimp е $ 20 (което наистина е waaaaay твърде скъпо за възможностите, които ви предоставя – говорихме за това преди малко). След като имате Mailchimp, най-евтиният блок от Mandrill кредити ще се продава за $ 20 / месец.
 • Общо, за да продължите да използвате Mandrill, ще трябва да харчите 40 долара на месец, вместо 10 долара.

Важната част е, че няма начин за това. Ако искате да продължите да използвате Mandrill, трябва да преминете към платен акаунт в Mailchimp и след това да закупите добавка за достъп.

mandrillapp-инфо

Алтернативи на мандрили

Ако новата искана цена звучи малко за вашия вкус, ето алтернативите:

1. Sendinblue (sendinblue.com)

sendinblue

Пълно разкриване; използваме Sendinblue за всичко в лагер CodeinWP. Маркетингов имейл, капкови кампании и транзакционен имейл.

По принцип Sendinblue може да прави всички тези неща и дори да ви позволява да изпращате SMS съобщения, ако сте готови за този вид маркетинг. API-тата са налице, интеграцията е лесна за разбиране и получавате подробни отчети. Най-важното е, че в този момент той е и по-достъпен от Mandrill, което го прави чудесна алтернатива.

 • Изпращайте до 300 имейла на ден безплатно (9000 / месец).

Или изберете един от платените планове:

 • 40 000 имейла / месец за $ 25,00.
 • 60 000 за $ 39 / месец.
 • 120 000 за $ 66 / месец.

Можете да научите повече за Sendinblue �� тук.

2. Mailjet (www.mailjet.com)

mailjet

Mailjet е наистина удобно за потребителите решение, фокусирано върху улесняване както на работата на маркетолога, така и на работата на програмиста. Транзакционният компонент на Mailjet е проектиран по начин, който позволява на маркетолога да работи с шаблоните за имейлите (да променя дизайна, съдържанието и каквото и да е), без да обърква софтуерната интеграция, създадена от разработчика.

Ето едно бързо видео:

Mailjet изглежда доста добре:

 • Изпращайте до 200 имейла на ден безплатно (6000 / месец).
 • 30 000 месечно за 9,65 долара.
 • 60 000 за $ 21,95

3. SendGrid (Sendgrid.com)

sendgrid

SendGrid се гордее с факта, че те са изградени като API компания от самото начало. По принцип цялата система е изградена около идеята, че ще бъде интегрирана с други уебсайтове, приложения и софтуерни решения.

Използва се от компании като Airbnb, Spotify, дори Uber, така че може би ще ви служи и за вас. SendGrid също така ви дава достъп до редица ръководства, уебкастове и видео уроци.

Цена-мъдър:

 • 12 000 месечни имейла безплатно.
 • 40 000 за $ 15 ("Essentials" план).
 • 100 000 за 19,95 долара ("Essentials" план).
 • 100 000 за 79,95 долара ("професионалист" план – включва специален IP и някои други функции).
 • 300 000 за 199,95 долара.
 • 700 000 за 399,95 долара.

4. Mailgun (Www.mailgun.com)

mailgun

Решение, което е много подобно на SendGrid, но е много по-достъпно и особено ако трябва само да изпращате малък брой имейли на месец. Под качулката Mailgun има интеграция на API и доста лесна за използване инфраструктура за изпращане. (Въпреки че, например, Mailjet е много по-добър в работата с персонализирани шаблони за електронна поща).

Цена-мъдър:

 • 10 000 месечни имейла безплатно.
 • До 500 000 имейла за $ 0,00050 всеки. Така:
  • 20 000 за 5 долара.
  • 50 000 за 20 долара.
  • 100 000 за 45 долара.
  • 200 000 за 95 долара.

5. Amazon SES (aws.amazon.com/ses)

SES

Нищо не бие Amazon, що се отнася до цената им на имейл и тяхната доставка. В същото време интегрирането на платформата с вашия инструмент или сайт може да отнеме повече време. Като алтернатива можете да използвате външно решение, което действа като среден човек между вас и Amazon. Например, Sendy прави това за маркетингов имейл.

Цена-мъдър:

 • 62 000 месечни имейла безплатно.
 • След това, това е общо $ 0,0001 на имейл.

WordPress?

Ако преди това сте използвали wpMandrill за да се интегрирате с вашия Mandrill акаунт, може да искате да помислите и за промяна.

Например, можете да проверите приставка, наречена WP Mail SMTP. Тя пренастройва функцията wp_mail (), за да използва SMTP вместо mail (). Можете да го интегрирате с едно от изброените по-горе решения и може би ще успеете да сведете промените до минимум след изхвърляне на wpMandrill.

Също така, не се колебайте да погледнете WPForms – Плъзнете & Пуснете WordPress Form Builder. Той също предлага някои SMTP възможности, но в царството на формата за контакт (доставяне на имейлите от посетителите до вас).

Да останеш с Mandrill?

Какво мислите за цялото това взимане на пари? Или все пак оставате с Mandrill?

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

* Тази публикация съдържа партньорски връзки, което означава, че ако кликнете върху някоя от връзките към продукта и след това закупите продукта, ще получим малка такса. Без притеснения, все пак ще плащате стандартната сума, така че да няма разходи от ваша страна.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector