WordPress 5.0 е изчезнал и светът не е приключил – Доклад за прозрачност №46

Доклад за прозрачност # 46


Добре дошли в 46-ото издание на месечния доклад за прозрачност (за ноември 2018 г.). В тази серия обсъждам какво се случва в бизнеса и споделям моите знания и стратегии по пътя. Кликнете тук, за да видите предишните отчети.

Този месец говорим:

 • Нашият опит в Черен петък тази година
 • WordPress 5.0 е тук; светът не свърши
  • Как 5.0 ще се отрази на пазара?
 • AdSense все още е нещо (за собствениците на сайтове)?
 • Може ли AdSense да повиши органичните Ви класирания?
 • Бизнес модели – истинска беседа!
 • Когато греша …

Нашият опит в Черен петък през 2018 година

Имаше две основни страни в нашите усилия за Черен петък през тази година: ние бяхме домакин на ексклузивна оферта в ThemeIsle.com и също публикуваме обзор на най-добрите оферти в пространството на WordPress в този блог. Нека да кажем как всичко мина:

��️ Да започнем с първата – сделката ни за Черен петък.

Решихме да направим нещо много подобно на промо от миналата година. Приложихме отстъпка за целия сайт, без да се изисква код на талон. Всяко ново членство е с 30% отстъпка за първата година (преди това е било с 25% отстъпка).

Като цяло видяхме a 50% увеличение на продажбите в сравнение с този октомври. Това е много сходен резултат с числата, които видяхме миналата година. Като беше казано, този път не правихме реклами в сравнение с предишния Черен петък, когато харчихме няколко хиляди долара за реклами във Facebook. Можете да прочетете повече за това в доклад № 34 за прозрачност.

В края на деня, Черният петък 2018 не беше твърде голям за нас, всичко взето под внимание. Знам за други бизнеси в това пространство, които се справиха много по-добре. Мисля, че продажбата за една седмица с 25-30% отстъпка по принцип е добра стратегия за магазини за тема / плъгини.

�� Сега, за другата страна на барикадата – публикуване на обща информация за сделките на Черен петък в този блог.

Решихме да направим публикацията за тази година много по-малка, отколкото година преди. Преди това имахме близо 200 сделки общо, което доведе до сериозна инвестиция във времето при обработката на пощата. Нещото трябваше да се актуализира всеки ден, като се появяват нови сделки, стават достъпни, приключват и т.н. Това беше много работа.

Тази година представихме само 15 или повече от топ офертите.

Избрахме тези въз основа на това, което изглежда, че читателите се радват най-много през миналата година и също така разгледахме цялостната репутация на компаниите, предлагащи сделките.

Направихме го, за да направим нещата по-лесни за читателите и в същото време да направим натоварването значително по-малко брутално за себе си.
черен петъчен пост

Както се оказа, много други блогове публикуваха списъци със 100+ сделки, повечето от които нечетливи. Плюс това, аз лично не съм убеден, че такива огромни кръгове всъщност са полезни за всеки. Има твърде много неща, така че някои отлични сделки могат лесно да се загубят в микса.

Нашият план за намаляване на натоварването обаче беше успешен само наполовина. Въпреки че общата сума наистина беше с 1/10 по-голяма от миналата година, все още имаме много имейли от компании, които искаха да се представят. Много от тези искания ние просто изтрихме, но много от тях можеха да използват отговор / обяснение, особено ако идваха от партньор или някой, когото познавахме.

Странична бележка; обемът от различни съобщения за информация, които получаваме, става все по-досаден. Въпреки че имаме посветен човек, който се занимава с тях (не аз), все още е много загубено време. Винаги сме се опитвали да отговорим и да намерим креативни и ценни начини да работим с всеки, който се свърже. Но повечето хора просто спам и не са готови да се занимават с друго, освен това, което четат в някои "как да направя терен" упътване за SomeRandomBloggingAdviceBlog [точка] com.

Като обобщение, ние получихме около три пъти повече органичен трафик до пощата в Черния петък тази година, отколкото година преди.

Това бяха тези топ 3 най-популярни оферти тази година:

 1. Envato
 2. Творчески Тим
 3. Елегантни теми

WordPress 5.0 е тук; светът не свърши, всичко е наред

Не мисля, че в екосистемата на WordPress някога се е появило нещо, което е мразено толкова много, колкото Гутенберг.

Хората го мразеха със страст. Някои все още го правят. Особено сега – това е част от WordPress 5.0.

И, разбирам. Като хора, ние естествено не сме склонни да се променяме. Или по-скоро не сме склонни, ако промяната ни наложи.

Гутенберг е огромна промяна. Дори за онези, които планират да продължат да използват класическия редактор, те няма да могат да го правят за неопределено време. TinyMCE просто си отива. И тази промяна изглежда трудна, ако сте били свикнали да взаимодействате с TinyMCE още от първото си влизане в таблото за управление на WordPress.

Мога да се свържа лично с това. Докато съм развълнуван от нови неща и съм любопитен за нещата, доста мразя да променя навиците си и трябва да науча отново неща. И не ме разбирайте погрешно, обичам да уча неща, които са напълно нови, а не неща, които се опитват да заменят нещо, което не е счупено и работи отлично. Предполагам, че това е колко хора се чувстват за редактора на WordPress.

Въпреки че, гледайки това обективно, новият редактор очевидно е чудесна идея. Дори ако настоящото изпълнение не е идеално – не може да бъде – това все пак е чудесно нещо, което трябва да бъде насочено напред и подобрено при.

нов редактор на wordpress

Въпреки че можехме да почакаме още малко и да направим редактора по-добър преди окончателното издание, както се казва, времето никога не е правилно. Поради това как работи екосистемата на WordPress, основният тласък беше необходим, за да предложи достатъчно голям стимул за разработчиците на плъгини и теми, за да започнат да изграждат новия редактор.

В противен случай, като разработчик, винаги е по-привлекателно да работите върху функции, за които вашите потребители ще плащат срещу интегрирането на нов редактор, който вероятно е на години от включването му в ядрото. С всичко ускорено, ние започнахме да виждаме плъгини и теми, създадени за Гутенберг, много бързо.

Това ме води до моя урок тук. Наистина не завиждах на Мат Мълленвег, когато всичко това ставаше. Видях ужасното положение, в което беше, от лична гледна точка, а не от бизнес.

Всички сме хора и обичаме да бъдем ценени и обичани. Например, аз се разочаровам доста лесно всеки път, когато чета някакви подли съобщения в социалните или поддръжните канали, казвайки нещо лошо за мен или за компанията. Мога само да си представя колко трудно беше това за Mullenweg.

От една страна, той знаеше, че това, което прави, е най-добрият начин да придвижите платформата напред и да я поддържате актуална, тъй като все повече и повече инструменти започват да предлагат по-добри ориентирани към потребителите преживявания за изграждане на сайтове. Но от друга страна, той редовно виждал хора да спорят в социалните медии и блогове за това колко крехка е идеята на Гутенберг. Лесно е да си представим как някои от тези аргументи биха се превърнали в лични атаки, които трябва да са били болезнени да се премине.

Налагането на такива неща ви кара да се чувствате повече като политик, отколкото като изпълнителен директор. Със сигурност имате нужда от много подкрепа, за да балансирате целия този негатив.

В края на деня обаче, както всички виждаме, светът не свърши с WordPress 5.0. Никой сайт не се счупи и по-голямата част от хората, които опитаха новия редактор на блокове, в крайна сметка го обичаха.

Как WordPress 5.0 ще се отрази на пазара?

Аз лично не виждам нищо радикално тук. Искам да кажа, че на 100% ясно ми е, че промяната беше необходима, за да се изтласка платформата напред и това прави работата с WordPress много по-лесна за крайния потребител, който сега най-накрая може да покаже съдържанието си по приятен начин.

Разбира се, някои ще се възползват повече от други от тази промяна и пазарът на теми и плъгини вероятно ще се свие малко като цяло. Освен това, с различни уеб хостове, които предлагат по-интегрирани решения на WordPress всеки месец, може да бъде по-трудно да се убедят потребителите да инсталират нови теми и / или плъгини отгоре на това, което хостът вече им е дал безплатно; но това е тема за друг път.

В същото време не винаги съм съгласен с нещата, които правят Automattic и WordPress фондацията, и как Mullenweg рамкира някои от решенията, които взема. Склонен съм да се съсредоточа повече върху фактите и тенденциите, които вероятно ще се появят за екосистемата на WordPress.

Очаквам с нетърпение да видя къде следва пазарът по отношение на теми, плъгини и дори бизнес със съдържание в резултат на всичко това.

AdSense все още е нещо?

Няколко месеца назад, докато се опитвах да измисля начин да увеличим и подобрим финансите си, реших да направя нещо старо училище. Въведох отново AdSense на нашите сайтове. Да, четете това през 2018 г., а не през 2008 г..

Започнах с JustFreeThemes и след това се добавя ThemeIsle към сместа. Странична лента само в този момент – така че нищо твърде брутално.

реклама на ThemeIsle

Разрешените реклами в страничната лента не са най-добрите по отношение на CTR и общ потенциал. Въпреки това не получавате много опции, ако не искате да повлияете прекалено на опита на четене. Не исках да превръщам блоговете в публикации от първа реклама, където трябва да преминете през шепа блокове от AdSense, преди да стигнете до действителната статия.

Както и да е. Тъй като това се нарича отчет за прозрачността, сега очаквате някои необработени числа за това колко полезно е било цялото преживяване с AdSense. Е, според AdSense T&В, нямам право да споделям конкретни данни. Така че нека просто останем при следния общ извод:

Не си струва караницата.

Предполагам, че не изненадвам никого, като казвам, че наистина има по-добри начини за осигуряване на приходи от блог.

Все пак считам това за полезен експеримент. Вие получавате много опит от първа ръка, плюс можете да зададете ориентир за вашия сайт за това, което трябва да се счита за успешно ниво на монетизация над това, което можете да получите от AdSense.

Да не говорим, докато пускате AdSense на вашия сайт и не блокирате рекламите в собствения си браузър, вие научавате много за пейзажа и коя всъщност е реклама на аудитории като вашата. Някои от продуктите ще ви изненадат. Но не само рекламодателите имат значение; също е интересно да разделим колко са готови да изразходват тези хора и какъв е продължителността на средната кампания.

Този вид информация е наистина безценна, ако имате конкурентен продукт в същото пространство.

Може ли AdSense да повиши органичните Ви класирания?

За да останем на темата за AdSense, има това малко нещо, което е прераснало до ниво на теория на конспирацията с hype ниво.

Ето въпросът: Дали добавянето на AdSense всъщност повишава органичните Ви класирания? Както в, ако имате AdSense на сайта, единственият факт ви помага да класирате?

Звучи странно, добре, но има някои добри аргументи защо Google може да иска да даде тласък на сайтовете на AdSense. Главен от тях е самият факт, че колкото повече сайтове, задвижвани от AdSense в топ 10, толкова повече пари отиват обратно в джоба на Google.

Макар че има смисъл (донякъде), не вярвам, че това се случва всъщност. Един от аргументите е, че рекламите от търсенето с Google носят много повече приходи от това, което идва от съдържателната мрежа (AdSense в сайтове).

Но нека да видим какво казват нашите собствени данни за това:

а) Блогът на ThemeIsle

За съжаление, добавихме AdSense точно един ден след стартирането на редизайн на целия блог, така че е трудно да се насочат пръстите към AdSense като причина за колебанията в нашата класация.

Като цяло наистина видяхме подобрения на някои от номерата (10% увеличение на трафика), но бих го приписал повече на много по-съществените модификации на целия сайт.

подобрения в класирането 1

б) JustFreeThemes

Забелязахме 5% увеличение на органичния трафик. Мамка му! Наистина нямам сериозен случай за разрушаване на мита, нали??

подобрения в класирането 2

Както и да е, в края на деня ви насърчавам да направите някои собствени експерименти и да видите как се представя AdSense на вашия сайт, както по отношение на получаване на допълнителни приходи, но и постигане на по-добри места в търсенето с Google.

Бизнес модели – истинска беседа!

Най- наскоро изтече Facebook документи са скъпоценен камък.

Въпреки че документът е дълъг 250 страници, наистина си струва да го разгледате. Има някои интересни моменти там, особено ако искате да научите как работи стратегията в мащаба на Facebook.

Например, тази част, която ми беше наистина интересна, беше нещо за бизнес моделите. По-специално как бизнес моделът се подобрява с мащаба.

Например, да кажем, че продавате теми на WordPress и сте 100 теми на месец. Ако нараснете до 1000 теми на месец, вие ще спечелите 10 пъти парите, очевидно. Самият бизнес модел обаче не се подобрява с мащаба си.

За сравнение, ако погледнете бизнес модела на успешен блог, често те могат да спечелят много повече пари от това, което може да показва линейният им растеж. Например, ако основният модел за осигуряване на приходи за блог е партньорски доход, тогава много търговци ще натрупат комисионната ви, колкото повече печалби генерирате. Може да получите, да речем, 50 долара за олово, когато генерирате 10 продажби, но 150 долара, когато генерирате 100. Това не е необичайна практика.

Освен това, колкото по-популярен е вашият блог, толкова повече хора искат да пишат за вас, по-изтъкнати влияещи хора започват да достигат, по-големите компании искат да правят бизнес с вас, по-големите партньори искат да рекламират и т.н. Бизнес моделът се подобрява с мащаба.

За да опростите идеята, помислете за нея по този начин; ще има 10 фирми като вашия ще бъде същото като това, че имате един бизнес с размер 10 пъти?

Казано по друг начин, смятате ли, че да имате 10 или 50 CodeinWP блога е същото като да имате един TechCrunch – като имате предвид, че получавате същия трафик, когато се обобщи?

Аз не мисля.

От друга страна, да имаш 10 по-малки тематични магазина срещу един по-голям магазин не е чак толкова голяма разлика. Или може би греша. Така ли?

Говорейки за грешно:

Когато греша …

Правя толкова много грешки и погрешни стъпки редовно, че смятам, че трябва да създам "грешка на месеца" тук. Както и да е:

Точно преди една година направих залог да представя колекция от шаблони на целеви страници и да ги добавя към Orbit Fox.

От гледна точка на потребителя, можете просто да изберете от предварително направен дизайн (базиран на Elementor) и да го използвате с всякаква тема; всичко с няколко щраквания.

Планът беше да се приставят и шаблоните за работа с Гутенберг по-късно.


Orbit Fox от ThemeIsle

Автор (и): Themeisle


96% Оценки


400000 + инсталирания


WP 4.7 + Изисква

Повече информация

themeisle-companion.zip

Текуща версия: 2.9.8

Последна актуализация: 28 април 2020 г.


96% Оценки


400000 + инсталирания


WP 4.7 + Изисква

Страница на приставката за WordPress.org


Orbit Fox от ThemeIsle

Бях много развълнуван от тази идея и реших да я реализирам като следващото нещо в дневния ред. Въпреки че самата идея може да е блестяща ��, не съм мислил много дали наистина сме най-добрата компания с най-добрата позиция за изпълнение на нея.

Например, много по-късно Envato стартира собствен плъгин, насочен към подобна идея, и разбрах, че те са в много по-добра позиция, за да работят.

Дизайнът не е нещо, което можем просто да извадим от шапка и да сме направили бързо, докато Envato може почти да пусне колекция от 100 целеви страници за една нощ.

Трудно е да осъзнаеш тези неща, но понякога просто не си човек, който да следва дадена идея, дори ако в началото изглежда блестящо.

Но какво мислите? Трябва ли дори да се притесняваме за такива неща? В крайна сметка, независимо какво искате да направите, винаги има някой по-голям, който може да влезе и да доминира на пазара за една нощ.

Добре, това е всичко, което имам за теб този месец. Благодаря за четенето и за подкрепата ни! Бъдете в течение и получавайте нови отчети, доставяни ви, като се абонирате тук:

Всички редакции и остроумни пренаписвания от Карол К.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map