Стойността на изграждането на екип и как може да подобри ефективността – Доклад за прозрачност №31

Стойността на изграждането на екип и как може да подобри ефективността – Доклад за прозрачност №31

Стойността на изграждането на екип и как може да подобри ефективността – Доклад за прозрачност №31
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Добре дошли в 31-ото издание на месечния доклад за прозрачност (за август 2017 г.). Тази серия е свързана с споделяне на случващото се във фирмата от организационна и бизнес гледна точка. Кликнете тук, за да видите предишните отчети.


Искам да засегна много неща в този доклад, така че ето един бърз TOC, за да поддържате нещата организирани (и в случай, че не се интересувате от всичко, което е добре):

1. Относно прозрачността | 2. Защо имате нужда от отстъпки на компанията | 3. Работа от дома и проблемите с нея | 4. Стойността в почивните дни за всички членове на екипа | 5. Как подобряваме управлението и ефективността на екипа | 6. Автоматично подновяване и как работят за нас | 7. Идват конференции – нека се срещнем!

Като цяло експериментираме доста като организация. Опитваме се да се учим от друг бизнес в същата ниша и извън нея и след това да вграждаме нови методи и подходи в нашите собствени работни процеси, мисия и т.н. Понякога това води до изобретяване на колелото (за съжаление), но, друг път, това води до иновации и прави работата ни много по-лесна и ефективна на ежедневна база.

По-долу искам да споделя няколко такива неща, които се опитахме да внесем, плюс наученото в резултат.

Не бъдете сурови, въпреки че (моля), аз съм лош мениджър и обичам да свързвам нещата на случаен принцип в опит да "растеж хак" това или онова. Като цяло много от тези идеи не са част от нито една голяма стратегия.

1. По прозрачност

Експериментирахме с редица концепции в тази сфера и докато някои работеха добре, други се провалиха… значително.

Какво работи? Очевидно са тези доклади сами по себе си. Налагането на подходящи изводи, мисли и научения всеки месец оказва много голям натиск върху мен, но това е все пак натиск от добрия вид. Написването на доклад за прозрачност често ме води до напълно нови идеи и по-добра перспектива за целия бизнес.

Така, какво не е работило? Едно от нещата, с които експериментирахме с и извън, беше обществена (вътрешно) мрежа за заплати. Буфер прави това в много по-голям мащаб. Казват, че са доволни от това. Неуспешно за нас обаче.

 • Доброто: Помогна ми да се свържа по-добре със сегашните (както и с бъдещите) служители и също така помогна за формирането на идентичността на компанията.
 • Лошото: Увеличи конкуренцията в отбора по-рано, отколкото очаквах, и намали поверителността.

Сега за последното нещо. Въпреки че е просто предположение, аз мисля, че публичните заплати може би работят за американска компания, но ако сте от Румъния (или Източна / Централна Европа като цяло), това може би не е най-добрата идея като цяло. С други думи, напоследък все повече и повече разбирам стойността на поверителността и това е една от моите проблеми, свързани с №1 в мрежата..

Първоначално започнах с идеята за цялата заплата, защото по принцип вярвах в нея. Обаче след известно време, когато попитах хората за това – действителните хора, чиито данни бяха в мрежата – никой не се стремеше да ги пази. В крайна сметка просто не беше добре да направите мрежата като задължителен елемент, ако сте част от компанията. Всеки трябва да бъде собствено решение дали иска да сподели каква е заплатата им или не.

От добра страна, мрежата разкри някои съществуващи преди това проблеми и като цяло ни помогна да осъзнаем, че първо трябва да внедрим един вид редовен механизъм за обратна връзка, който да даде възможност за преглед на работата на другия въз основа на ефективността. Едва тогава трябва да започнем да получаваме заплати.

2. Защо имате нужда от оттегляния на компанията

Имаме това нещо, което правим от преди две години. Започна от нас да си изберем уикенд и да си направим парти на море. Докато това работеше напълно готино за 4-5 души, докато екипът расте, стигнахме до извода, че формата му сама по себе си вероятно не изглежда като отстъпление за всички.

Тази година всички гласувахме за цялото седмично оттегляне в по-тиха среда, където бихме могли да се насладим на природата, да прекараме малко качествено време заедно, а също и да направим няколко готини странични проекта.

В крайна сметка участваха 12 души и всички се забавлявахме чудесно!

екипът на ThemeIsle

Измислихме редица готини занимания, в които сами да участваме, но не всичко беше свободното време. Например, направихме a "Ден на подкрепа" където целият екип (включително и аз) се ангажира и се опита да разреши колкото се може повече билети. Ние също направихме a "маратон по програмиране," по време на което взехме няколко нестандартни клиентски заявки (като потребителски CSS и модификации на сайта и т.н.) и направихме всичко възможно да ги направим.

Като странична бележка; разбрахме също, че подобни неща – дни на поддръжка и хакатони – могат лесно да се правят и от офиса. Кажете, можем да посвещаваме ден всеки месец на подобни инициативи.

Ето нашия календар, ако искате да добиете представа как всичко е планирано:

дневен ред за оттегляне

3. Работа от дома и проблемите с него

Въпреки че по-голямата част от екипа работи от нашия офис в Румъния, все пак бих казал, че ние сме разпределена компания в основата ни.

Имаме няколко човека, които работят с нас в международен план. Така или иначе така започна компанията – първо потърсихме специалисти, които да работят с нас от разстояние, и едва тогава решихме да отворим главния офис в Румъния.

И в крайна сметка, тъй като отдалечената работа е толкова ключов компонент за нас, ние оставяме румънския екип да работи от вкъщи, ако желаят. Това обаче създава някои борби. Две по-специално:

(1) Наличието на офис и също така позволяването на хората да работят от вкъщи създава прекъсване между работния процес в офиса ви и работния процес у дома. Например, ако бъдете позволени да вземете един работен ден от вкъщи седмично, този ден се чувства като половин ваканция. Да не говорим, че това може да се възприема и като бонус.

В крайна сметка, без ясен и прозрачен начин за оценка на резултатите, тези дни от работа вкъщи могат да станат по-подобни "непродуктивен-работни дни." Идеалният сценарий, разбира се, е всеки да се научи да бъде също толкова продуктивен, без значение откъде работи, но това може да бъде трудно на моменти.

(2) Наличието на хора да се разбъркват и да идват / да не идват в офиса в някой конкретен ден, нарушава работните процеси на всички останали и създава хаос.

Имайки предвид всичко това, ние се опитахме да измислим политика, която да работи за всички. Това, което имаме в момента, е това:

 • можете да работите напълно или отдалечено или изцяло от офиса,
 • ако сте избрали да работите от офиса, можете да отделяте 2 дни месечно за работа от вкъщи (ако искате повече от 2, трябва да внесете това на дискусия).

Това не е перфектно. Знам. Но това е посока, която тестваме и със сигурност нещо, което ще продължим да подобряваме въз основа на отзивите на екипа.

4. Стойността в почивните дни за всички членове на екипа

Всеки, който работи с нас на пълно работно време в офиса, получава нормално ваканционните си дни. Това е очевидно.

Има обаче и другата част от екипа – хората, работещи в международен план, които не са технически заети от компанията.

Първоначално ги смятах за свободни лица. Това означава, че те са били платени според тарифата си за час, без други предимства. Но с течение на времето и някои от тези хора остават с нас по-дълго, разбрах, че трябва да започна да се грижа повече за тяхното благосъстояние и да им предложа повече ползи, отколкото просто стандартното им заплащане.

Искам да кажа, че първоначално си мислех, че тъй като обикновено печелят повече от служителите в офиса, те трябва да могат сами да управляват всичко останало – включително времето за ваканция и т.н..

На практика обаче това може да е трудно.

Бележка на редактора; Между другото, аз съм едно от международните момчета Говорейки от моя собствен опит, нещата с почивката на свободна практика са, че трябва да сте готови да вземете "двойно намаляване на заплащането" ако искате да отидете на почивка.

По принцип, по дефиниция, изобщо не бива да работите, когато сте на почивка, и тъй като таксувате клиентите си за час от работата си … е, вие получавате историята.

Така че в края на ваканционната си седмица не е само, че сте похарчили пари за самата ваканция, но и нямате заплата, която идва на път за този период от време. Следователно, двойно намаляване на заплащането.

В резултат на това много малко фрийлансъри всъщност могат да си позволят удобно да не работят седмица или две и да си направят истинска ваканция за почивка.

Както си представяте, това не е много мотивиращо, и въпреки че на свободна практика технически имат възможността да вземат неограничен брой ваканционни дни в годината, много малко от нас всъщност вземат повече от, да речем, 10. Повечето работа целогодишно.

Това ме накара да реша да предложа платено време за ваканция и на международния екип. Единственото правило е, че не можете да работите, докато сте в тази ваканция. Макар че това е още един допълнителен разход за компанията, той насърчава хората да бъдат по-здрави и по този начин да поддържат производителността си на високи нива през цялата година, надяваме се. ��

И накрая, вдъхновен от Automattic и моите собствени здравословни предизвикателства, реших да предложа платен съботен период от 3 месеца на всеки, който работи с нас на пълно работно време повече от 5 години. Подобна почивка може да направи чудеса за вашето шофиране и мотивация!

5. Как подобряваме управлението и ефективността на екипа

Не съм най-добрият слушател в света. Склонен съм да се съсредоточавам твърде много върху собствената си гледна точка и погрешно приемам, че другите хора желаят същите неща, не харесват едни и същи неща и имат общи цели като мен, поне професионално.

Например, винаги съм се борил да подтикна някои хора към предприемачески подход. Предложих им акции в компанията, но само за да разбера по-късно, че те дори не се интересуват от това.

Честно казано, не всеки се чувства като (нито иска да бъде) предприемач, някои хора просто искат яснота и стабилност в това, което правят, и … е, работа.

И в крайна сметка това, което преди всичко трябва да направя, е да направя тази работа по-лесна и по-приятна за хората, като същевременно обръщам внимание на това, което наистина ги кара, вместо да се чудя какво би ме управлявало.

Едно нещо, което направих, за да започна да работя за това, е да изпробвам по-степенен подход. Назначени сме "отбори" и "ръководители на екипи," и задайте работни потоци, които да следвате.

Все още се борим малко с това как трябва да работят нещата конкретно и сме малко хаотични тук-там, но успяхме да излезем с няколко подобрения в целия процес:

 1. Задайте общ график на обучение за всички екипи. Това включва нещо като семинар на всеки 6 месеца и преглед / анализ на работата на екипа също на всеки 6 месеца. Това е, за да се гарантира, че всеки винаги работи върху подобряването на своята продукция, а не просто да преминава през предложенията.
 2. Изпращайте анкета на всеки 3 месеца, за да наблюдавате някои вътрешни показатели, като например, "доволен ли си от заплатата си, от нещата, които научаваш, с нещата, които правиш." Това е за да се предотвратят дълги периоди от проблеми, които се смесват един с друг във времето.
 3. Преглеждайте ефективността на всеки 3-6 месеца. В момента не правим много в това отношение. Има само кратък общ преглед годишно, плюс нещо през годината, ако има някакви сериозни проблеми, които трябва да се решат.

Друго нещо – и това е нещо, на което не обръщахме много внимание преди – ние имаме нова политика, в която, ако обмисляте платен страничен проект (нещо, което правите извън работата си с компанията), вие трябва да ни уведомите за това.

Това е особено важно за хората, работещи на пълен работен ден. Това е въпрос на фокус и здравина. Вярвам, че поставянето на подобни неща в дискусия е най-доброто нещо, което може да се направи.

За мен обмислянето на странични проекти за печелене на допълнителни пари е сигнал, че някой може би не е 100% удовлетворен от това, което прави като част от своята работа на пълен работен ден. Може би те смятат, че стойността не е разпределена справедливо, или че хората ги влачат назад, или че има друг проблем в екипа и т.н. Ако това е така, тогава ние трябва да помогнем за решаването на тези проблеми, а не просто да позволим на всички да поемат брой странични проекти и мислят за ежедневната си работа като задължение да плащат сметките.

Не на последно място, благодарен съм на целия екип за търпението през всички тези експерименти, които продължават!

6. Автоматично подновяване и как работят за нас

Автоматичното подновяване е важна част от бизнеса за нас. Ние вложихме много мисли и усилия в проектирането им (особено на ThemeIsle) и да се уверим, че нашето стойностно предложение е точно и достатъчно интересно за потребителите да искат да подновят.

Все още обаче не сме имали възможност да тестваме обновленията в природата. Не доскоро …

Току-що получихме първата си партида от 2000 абонамента за подновяване (от ThemeIsle и Revive.Social комбинирани).

Ето някои ранни резултати от това (имайте предвид, че това се основава на данни само на 4 дни за ThemeIsle и 30+ дни за Revive.Social):

За ThemeIsle: 30 души подновиха членството си, докато 28 не. Това означава, че степента на подновяване е около 50%. Бих искал да науча повече за това защо хората са решили да подновят или не, но все пак съм доволен от тези резултати като цяло. Въпреки че общо приходите не представляват толкова много спрямо новите ни потребители, мисля, че все още имат повече значение:

 1. Дава ни брутално честни отзиви за качеството на нашата работа, нашите продукти и за това колко добре сме в състояние да се погрижим на потребителите си във времето. Това надминава неща като рецензии или онлайн мнения. Хората, гласуващи с портфейлите си, винаги са много по-проницателни.
 2. Това ни позволява да гарантираме, че продуктите ще бъдат подкрепяни и поддържани през дългия път, както и да управляваме по-устойчив бизнес като цяло.

За Revive.Social: Поради естеството на продуктите предлагаме там, Очаквах процентите на подновяване да са малко по-високи, отколкото всъщност бяха. Към момента на писането имаме 31 подновявания от 82 (~ 38% коефициент на подновяване).

Това донякъде е студен душ за нас. Но също трябваше да видя това да идва. През последната година почти нямаше актуализации на софтуера и нямаше много комуникация, освен обявяването на нови продукти тук и там. По принцип сме виновни само за себе си.

Вече започнахме обаче да предприемаме някои стъпки, за да поправим това. Започнахме работа по нова версия на Съживете стария пост, планираме да го обявим скоро, плюс да предложим някои бонуси на хората, които решат да го подновят преди излизането на новата версия.

Като оставим настрана резултатите, все още обичам модела на членство като цяло. Получавате много свобода, като гарантирате, че стойността, която предлагате за 2-ра или 3-та година, все още е много висока. При условие, че непрекъснато добавяте нови продукти и допълнителни екстри.

Например, през ThemeIsle добавихме 10 нови теми и 6 приставки през последните месеци, така че за хората беше по-лесно да видят стойността при подновяването.

Също така провеждаме много A / B тестове и въвеждаме отново тематични пакети – с цел да бъдем по-прозрачни и справедливи за нашите клиенти. Правим това по две причини: (1) Не съм сигурен, че предишните ни данни за анализи са били толкова ясни по отношение на ефективността на тези лицензи и (2) не искаме нашите потребители да се чувстват принудени да купуват членство.

От гледна точка на продукта, през последните няколко месеца работихме усилено Хестия, и успяхме да пуснем първоначална версия на това, което се нарича OrbitFox Companion. Споменах това в един от предишните доклади. По принцип, това е нашия експеримент с приставка, подобна на Jetpack, която предоставя набор от полезни функционалности, които вървят добре с нашите теми.

Ние също презаписахме WP плъгин за преглед на продукти от нулата, за да поддържаме шаблони, нов JSON-LD и да улесним поддръжката, плюс пуснахме Pro версия на пиратски форми, да тестваме как потребителите реагират на това (пазарът на формуляри вече е много конкурентен и всъщност не планираме да се фокусираме твърде много върху него).

Като странична бележка е интересно да се види, че пускането на тази актуализация за WP Product Review предизвика сериозен напредък в продажбите:

актуализация след продажбата

Затова вероятно най-добрата ви стратегия за увеличаване на продажбите е да поддържате продуктите си добре поддържани … нещо, което всъщност не е много изненадващо, когато се замислите. ��

7. Идват конференции – нека се срещнем!

Има доста натоварен сезон на конференциите точно зад ъгъла … поне в моята част на света.

Изглежда Лисабон се превръща в център за много интересни събития. аз присъствах DNX съвсем наскоро и аз също ще бъда в Уеб среща на върха и MicroConf. Така че, ако планирате да присъствате на някое от тях, уведомете ме!

На всичкото отгоре ще говоря на WordCamp Букурещ след няколко седмици. Редът на високоговорителите изглежда страхотно и не бих могъл да бъда по-развълнуван. Отново, ако присъствате, уведомете ме!

Добре, това е всичко, което имам за теб този месец. Както винаги, благодаря за четенето и за подкрепата ни! Бъдете в течение и получавайте нови отчети, доставяни ви, като се абонирате тук:

Всички редакции и остроумни пренаписвания от Карол К.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector