Печели ли хостингът на пазара на WordPress? – Доклад за прозрачност № 42

Печели ли хостингът на пазара на WordPress? - Доклад за прозрачност № 42


Добре дошли в 42-ото издание на месечния доклад за прозрачност (за юли 2018 г.). В тази поредица разчленявам какво се случва в бизнеса и ви го представям по най-добрия начин, заедно с научения и уроци, които можете да приложите във вашия собствен бизнес. Кликнете тук, за да видите предишните отчети.

Докладът за този месец ще бъде предимно положителен … като 95% положителен! Което е приятна промяна от обичайната ми перспектива за нещата, които се случват около мен. ��

В този доклад говоря за тактиката на партньорския маркетинг, специалния старт, от който много се вълнувам, юлските приходи и други.

Кой печели WordPress?

Може да знаете от предишните доклади, че моето общо мнение е, че хостинг компаниите са истинските победители в WordPress. Значение, те са тези, които генерират най-значимите приходи и оказват най-голямо влияние (виждали ли сте например спонсорския състав на който и да е WordCamp).

Тъй като хостингът е силно конкурентно пространство, много от фирмите също споделят голяма част от приходите си с филиали – включително и нас.

Знаейки това, има два популярни начина за печелене на партньорски комисиони:

 • Проучете, тествайте, сравнете и прегледайте най-добрите домакини на пазара и разкажете на читателите си за тях.
 • Преподавайте урок и поставяйте споменати филиали навсякъде – където имат смисъл. Например, научете хората как да стартират бизнес уебсайт и препоръчайте хост по пътя.

Най-популярните сайтове в тези ниши струват повече от милион долара и това създава голям стимул за издателите да се възползват от това. Понякога, обаче, това води до цялостна отвратителна практика за публикуване, не много ценност и фокус върху аспекта на печелене на пари / SEO в работата, а не върху самото качество на съдържанието.

Както и да е, преди да сляза от пистата тук …

Преди около три години започнахме да експериментираме с първата тактика – сравнения и хостинг отзиви. И оттогава сме създали много ресурси Имаме сравнения за евтин хостинг, безплатен хостинг дори, управляван хостинг, бизнес хостинг, плюс преглед на най-добрите WordPress хостинг компании като цяло.

Ние провеждахме анкети и собствени тестове и експерименти, за да определим надеждността на най-популярните хостове. Също така наблюдаваме ангажираността на нашите статии и правим A / B тестове, за да намерим най-ефективните начини да говорим за хостинг.

хостинг монитор

Парите, спечелени от това, ние използваме за финансиране както на допълнителни изследвания, така и на разработчиците на тези хостинг постове, както и инвестиране в други инициативи за съдържание.

Донякъде в резултат, когато стигнахме до първото място в Google за сродни термини, ние принудихме останалите издатели да повишат играта си и да отидат над просто прости списъци с хостове. И те го направиха. За съжаление … За съжаление за нас, тоест, тъй като сега има по-качествена конкуренция. ��

С ъгъла на преглед / сравнение в постоянно развитие и усъвършенстване решихме да изпробваме и другия път, за да свържете монетизацията – "истинският урок" маршрут, както обичам да го наричам.

Генезисът на това е, че с всеки изминал ден съм все по-разочарован, виждайки какво се нарежда №1-3 за термини, свързани с изграждането и стартирането на блог или уебсайт. Вместо истински да помогнат на потребителите да стартират успешен сайт, повечето съдържателни части бяха очевидно фокусирани върху това потребителите да бъдат закачени за хостинг. Как иначе бихте обяснили, че посвещавате половината от ръководството на хостинг настройката?

Решихме да се заемем с това и пуснахме нещо свое, 11 000+ ръководство за думи как да започнем блог от нулата заедно с безплатна електронна книга (директно изтегляне тук).

пътеводител

Наистина ми харесва как това излезе, и въпреки че все още не е класиране толкова впечатляващо, вярвам, че с времето нещата ще се подобрят и че това ще стане отправна точка за хората, които търсят начини да създадат успешен блог или поне един който се посещава.

Все още няма партньорски връзки, но след година или около това ще се надяваме да започнем да получаваме някакво сцепление и в този момент ще добавим някаква монетизация.

Интересно обаче видях, че след като пуснахме това ръководство, беше, че друга статия в блога на подобна тема скочи с 20+ позиции в класацията. Този вид ми казва, че ако искате да класирате за нещо, трябва да имате повече съдържание по темата, отколкото само едно парче (може би греша).

Надяваме се, това обяснява малко как подхождаме към нещата тук в CodeinWP и как изграждаме авторитета на сайта.

Стартиране на нов продукт! ��

Сега нещо, което много ме вълнува! Току-що пуснахме продукт, който ни отне почти година.

Ето EyePatch.ai.

Това все още е бета версия, но основната функционалност е всичко. Това е инструмент за тестване за визуална регресия, модел SaaS.

Накратко, той помага на разработчиците – WordPress плъгини & теми, но и други технологии – тествайте своите продуктови версии, преди да станат публични.
превръзка на очите

Основната полза тук е, че ИИ ви спестява много време. Смятаме, че работата, която EyePatch прави автоматично, би ви отнела около един час на издание. Така че ако имате, да речем, три продукта, всеки от които се актуализира два пъти месечно, това е шест часа спестено време точно там.

Целият проект е малко страшен за мен. Това е първият ни проект на SaaS, а също и първият ни удар в нов тип продукт като този.

Макар че вече има (подобни) подобни решения, те са малко по-различни по някакъв начин и липсват функции. Ето защо решихме да работим върху собственото си решение.

Въпреки че вярвам много в продукта, целта, която съм си поставил, е да достигне поне 1000 долара месечно повтарящи се приходи в рамките на следващите три месеца. Ако не успее, просто ще продължим да го използваме за собствените си нужди или изцяло да забавим развитието си..

Всеки може да го изпробва сега без ограничения. Все още не сме изградили никакви ключове за акаунт / API, така че имайте предвид, че в бъдеще някои от функциите може да престанат да работят по по-евтините планове.

Ако искате да помогнете в каквото и да е качество и да видите стойността на демократизиращия тест за визуална регресия в мрежата, не се колебайте да се свържете.

Интересното е, че самият уебсайт, който изградих самостоятелно за няколко часа. В случай, че не сте забелязали, това е нашият флагман Хестия тема там.

Как да управлявате по-добре вашия екип

Нещо, което споменах в предишните доклади, бяха усилията ми да подобря нашата цялостна организация на работа в екипа.

Основните промени, които исках да сляза от земята, бяха две неща:

 • Прехвърляне на повече отговорност към екипа, заедно с повече свобода
 • Внасяне на повече яснота за всеки член на екипа

Поучавайки се от предишните си преживявания, този път се опитах да избягвам множество съществени промени наведнъж.

Благодарен съм, че макар че не всички от екипа са съгласни или се вълнуват от експериментите, които правим, те се включиха.

Надявам се, че в процеса се разбрах и осъзнах някои от моите страхове и вътрешни борби. Главно: страхът да не загубя контрол, да не успея, да не получа кредита или да не ми хареса за стъпките, които предприемам. Това със сигурност се е отразило на компанията и екипа в даден момент, но нещата са на прав път.

Ето едно наистина полезно видео, което се занимава с тези теми:

Нека ви дам пример как се проявява един от тези страхове към мен. Както знаете, ние изпълняваме / управляваме множество множество продукти и нещо, което продължих да отлагам, беше да анализирам колко успешен е наистина всеки от тях.

Миналия месец най-накрая направих списък и отбелязах всяка решаваща метрика. Бързо стана ясно, че някои (много) от нашите продукти са по-скоро провал, отколкото всичко друго, и те трябва да бъдат унищожени.

Но просто не исках да призная това, което действително ще предприеме действия по тези мисли. Така че продължих да отлагам да направя някакъв допълнителен анализ или да продължа напред и да изключвам тези продукти, просто защото това би означавало, че съм се провалил.

Както и да е, предприемам някои стъпки, за да преодолея това и вече взех няколко трудни решения относно два от нашите продукти:

 • Продавал съм TeamClerk.com на Flippa за 3,101 долара. Купихме го за около 6 000 долара и положихме някаква добра работа в него, но поради липсата на фокус явно е неуспех, но е добре.
 • Предадох Вход в персонализатора плъгин към Hardeep Asrani – член на нашия екип (вижте публикацията му относно адаптирането на вашите приставки за Гутенберг). Купихме приставката преди няколко години, отгледахме я, опитахме се да я осигурим, и в крайна сметка не успяхме в нея. Тъй като не можем да го подкрепим наистина, реших, че ще бъде в по-добри ръце, ако Хардип се погрижи за това.

Въпреки че не е непременно лесно, стъпки като тези ще ни помогнат да се съсредоточим повече върху основните ни продукти и текущите платени потребители. Както писах преди, въпреки че тематичният пазар намалява през последните няколко години, той все още е основният ни бизнес и имаме доста голям брой потребители, на които трябва да служим и да предложим нашата най-добра работа.

Hestia 2.0 е точно зад ъгъла и ние също започваме с новото си "за Гутенберг" тема.

приход

През юли видяхме малък спад на приходите, около 10%. За щастие спряхме и коригирахме съответно нашия подход, който изглежда се изплаща дори и сега. Август започна с няколко приятни увеличения на трафика и да се надяваме, че тази година ще приключим поне толкова печелившо, колкото годината преди.

Тук сме малко извън знака в сравнение с това, на което се надявах, но все още е наред. Предполагам, ако успеем да изплатим справедлива заплата на себе си и можем да продължим да инвестираме в нови инициативи като Превръзка на очите или OptiMole, бяха добри.

Може би сте забелязали – и със сигурност съм забелязала – не съм супер добра или организирана, що се отнася до финансите. Въпреки че имам груба представа как се справяме и къде се насочваме, не всичко е супер точно. Ето защо следващият ни наем вероятно ще ни помогне на този фронт.

Добре, това е всичко, което имам за теб този месец. Както винаги, благодаря за четенето и за подкрепата ни! Бъдете в течение и получавайте нови отчети, доставяни ви, като се абонирате тук:

Всички редакции и остроумни пренаписвания от Карол К.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map