Отчет за прозрачност №24 – Как да увеличите класирането си в Google за една нощ

Отчет за прозрачност №24 – Как да увеличите класирането си в Google за една нощ

Отчет за прозрачност №24 – Как да увеличите класирането си в Google за една нощ
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Добре дошли в 24-тото издание на нашия месечен доклад за прозрачност (за януари 2017 г.). Това е поредица, в която обсъждам всичко, което се случва в CodeinWP и ThemeIsle от бизнес гледна точка. Планове, стратегии, приходи и др. Кликнете тук, за да видите предишните отчети.


Имам чувството, че това може да стане продължително, така че ще започна с кратко обобщение / TOC:

 • Как да увеличите класирането си в Google за една нощ (#noclickbait)
 • Актуализиране на състоянието ни с тематични пазари
 • Актуализация на Zerif Lite (#itsback)
 • Ценности и мисия
 • Отчет за приходите
 • Фокус и #WCEU

1. Как да увеличите класирането си в Google за една нощ

Преди малко започнах да виждам интересен модел:

По принцип всеки път, когато коригирах / стартирах / играех с нашите реклами във Facebook, постоянно създавах впечатление, че и нашите органични класации в Google се увеличават. Донякъде като страничен продукт.

Това беше просто хич – нямах никакви данни, за да подкрепя това и всъщност не го обмислях, освен просто да се чудя дали това може да е вярно или е просто невярно впечатление.

Миналия месец най-накрая реших да направя малко повече изследвания, за да разбера веднъж завинаги.

Стартирах Google Search Console + панела за реклами във Facebook и се опитах да търся възможни корелации. И … бях впечатлен от видяното. (Или да го кажа по по-байк-байсинг начин, "умът ми беше взривен !!! 11")

Ето пример за рекламна кампания за една от нашите безплатни колекции от теми в CodeinWP:

кампания 1

Ето как се класираме за термина:

ранг 1

Ето същото за един от JustFreeThemes “ рекламни кампании:

ранг 2

Нека да разгледаме друг път, този път при още едно увеличение в класацията за CodeinWP:

ранг 3

Интерпретирайте го както искате, но фактите са, че кампаниите бяха стартирани на 18 ноември и 24 януари, непосредствено преди увеличенията в класирането.

Интересното е, че успяхме да задържим тези усилвания за класиране за около седмица след кампаниите.

Правейки някои изследвания онлайн, изглежда, че не съм единственият човек, който видя този модел (изложете а). Накратко, много е възможно Google да реагира почти незабавно на големи увеличения на трафика, идващи към вашите страници.

Разсъжденията на Google може да са доста прости, всъщност: повече трафик = видимо по-високо качество на страницата = трябва да бъде възнаграден с по-добра позиция в търсачката.

Особено интересното тук е, че благодарение на това, че Google реагира по такъв начин, потенциално можете да получите по-голяма възвръщаемост под нов органичен трафик, отколкото под формата на рекламен трафик (нещото, което сте платили).

Още едно готино нещо е, че увеличението на класирането изглежда се случва в световен мащаб и това е въпреки факта, че рекламите ви във Facebook може да са насочени само към страни с нисък CPC.

След като разкопавах в числата още няколко, стигнах до извода, че увеличеното класиране ни даваше около 1000 нови посетители на ден. Така че разполагането с тях за 10 дни доведе до около 10 000 допълнителни посещения.

Като гледам, че AdWords цени за подобни условия ($ 0,08 CPC), мога да направя заключение, че тези 10 000 посетители биха ни стрували около 800 долара нормално (отново световна аудитория). Да кажем това по друг начин, инвестирането на 800 долара в реклами във Facebook ни даде допълнителен трафик в Google на стойност 800 долара.

Знам, че обемът на данни тук не е огромен и е трудно да се каже, че нещата винаги ще се случват така, както аз ги описвам тук, но със сигурност е добра отправна точка да направим още изследвания.

Ако продължите по-нататък, има по-смисъл да експериментирате по този начин с по-ценни ключови думи, където вече се класирате високо, тъй като ползите може да са по-големи. Разбира се, подсилването на класирането може да бъде различно и въз основа на конкуренцията на ключовите думи.

Независимо от това, това изглежда като наистина голяма сделка и готин начин за повечето уебсайтове да увеличат временно класирането си (чудесно за сезонна промоция или какво ли още не).

И само за да поясня, не става въпрос толкова за влиянието на рекламите във Facebook върху класациите на Google, а за влиянието на скоковете на трафика като цяло върху класациите на Google. Вероятно шипът идва от всеки източник (стига да е истински, а не трафик на бот, предполагам).

Добре, но защо споделям това? Ако сте следвали тези доклади за прозрачност, може да знаете, че класирането и числата сами по себе си не означават много за мен. Същото е да играете играта на котка и мишка с Google и да се опитате да разберете как работят техните алгоритми. Споделям, защото ми харесва да научавам неща и да експериментирам с готини концепции, така че исках да видя къде можете да вземете това и какви други части от този пъзел можете да откриете.

Ако искате да експериментирате по този начин самостоятелно и да се опитате да повторите моя подход, направих няколко кампании за пренасочване (хора, които вече са посетили сайта – толкова висококвалифициран трафик) с обем от над 1000 кликвания на ден при около $ 0,08 -0.10 ГПК.

И моля, не се колебайте да говорите в коментарите, ако имате опит с подобно увеличаване на класацията.

2. Актуализиране на състоянието ни с тематични пазари

Радвам се да съобщя, че успяхме да намерим и двете от най-новите ни теми на ThemeForest и MOJO Marketplace. И докато нещата са бавни в началото, те не са незначителни, така че ето няколко прозрения:

 • Постигнахме почти 100 продажби на ThemeForest комбинирани. Това добави почти $ 900, спечелени миналия месец.
 • Ние продадохме 15 копия от нашите теми в MOJO през първия месец, въпреки че изобщо не рекламираме тези списъци (за сравнение, ние изпращаме малко трафик към нашите списъци на ThemeForest).
 • Виждаме много по-малко заявки за поддръжка, идващи от нашите списъци в MOJO и ThemeForest в сравнение с други канали. Изглежда, че потребителите са по-опитни като цяло и че са по-склонни да експериментират с темите, преди да питат нещо. Също така традиционно голяма част от нашите искания идват от безплатни теми, така че тъй като няма нито един от тези на пазара, това означава сравнително по-малко поддръжка като цяло.

Темите започват да стават все по-голяма стока и ние сме в момент, в който много наистина добри разработчици на теми започват да отварят 50% партньорски програми и са готови да продават своите теми навсякъде. Всичко е просто да получите малко повече пазарен дял и някои допълнителни приходи и очни топки. Ще бъде интересно да се види къде е всичко това.

Между другото, наскоро говоря за това с Джеймс от Енвато, а ние също се свързахме с организирането на среща на Envato в Букурещ тази година. Накратко, това се случва! Така че, ако сте готови за бързо пътуване до Букурещ на 19 май ето всички подробности. Бих се радвал да поговорим за нови бизнес модели за разработчици на теми там.

3. Актуализация на Zerif Lite

И накрая, Zerif Lite е (почти) не е спрян на WordPress.org. В момента на писането на това, чакам само да получи зелена светлина и да отида на живо.

Беше дълго изчакване да го върнем обратно и ние загубихме малко сцепление там със сигурност. Въпреки това най-накрая успяхме да намерим средно място и наистина нямам търпение да видя отново темата на живо.

През цялото това време нещо, което ме хвърли нащрек, бяха коментари на хора, които се чудят дали дори е безопасно да се използва тема, която беше премахната от репото на първо място. Искам да кажа, че според потребителя и разбираемо, трябва да е имало нещо нередно с темата, тъй като тя беше премахната, нали?

Това ме накара да видя нещата по различен начин. Това, че сте включени в официалното хранилище, не само ви изтегля и / или продажби, но също така и доверие и достоверност в очите на потенциалните ви потребители. За съжаление, повечето от потребителите, които инсталират теми директно чрез своите табла за управление на WP, не са много опитни и нямат причина да изследват малко повече в мрежата, за да разберат какво се е случило с темата, която са чували. С други думи, ако някой пише "zerif" в полето за търсене в таблото за управление и те не намират нищо, те просто продължават напред.

Също така искам да споделя една интересна графика с вас. Това са посетители на Zerif Pro, идващи от линковете за персонализиране на Zerif Lite (най-вече бутоните за надстройка):

Посетителите на Zerif Pro

Пренебрегвайки големия тласък през септември, това, което очевидно можете да видите, има спад. Същото се случва и с продажбите. Но предполагам, че това не е изненада и това е нещо, което споменах много пъти преди.

След като темата се върне на живо, това ще означава много работа за нас в близко бъдеще, за да се уверим, че всички актуализации са направени успешно, както от гледна точка на дизайна, така и от кодирането и че никой от настоящите потребители на темата не е засегнат.

За да избегнем отрицателни резултати, дори обмисляме да ребрандираме темата и да я пуснем под съвсем различно име. Какво мислиш? Ето кратък преглед на това, което имаме досега:

Алексис

4. Ценности и мисия

Предаването на мисията и / или визията ви на думи е изненадващо много трудна задача – поне за мен.

От няколко години обмислям и се опитвам да разбера защо правя точно това, което правя и какво конкретно ме поддържа през нощта. Въпреки че тук и там открих някои самородки от отговор, все още не съм в пълнота.

Не знам, може би това съм само аз, но това, че съм вярващ (така да се каже), прави нещата ежедневно по-трудни, особено след като виждам някаква очевидна цел / мисия като твърде малка.

Непрекъснато се сблъсквам с това време и отново и съм го забавил достатъчно пъти, така че най-накрая реших, че нашата декларация за мисия трябва да бъде пренаписана, за да отразява текущото състояние на бизнеса, нашите цели и проекти.

Това може да звучи като нещо наистина незначително в началото, но липсата на текуща мисия затруднява справянето с някои от ключовите за растежа задачи. Например, наемане на нови хора, например. Без мисия не знаете какво наистина има най-голямо значение и какъв човек трябва да търсите.

За да започна това, аз проучих различни изявления на мисията и основни списъци на основните ценности на много други компании в технологичното пространство и чрез примера на други, опитвайки се да разбера по-добре какво наистина има значение за мен.

След като съставих списък с 20 основни стойности, които отговарят на мен, аз ги изпратих на екипа, така че можем да ограничим списъка до може би най-горния 5. Това трябва да ни помогне да комуникираме по-последователно, както вътрешно, така и външно, тъй като ние всички ще знаят кои са нещата, които са най-важни за компанията като цяло, и ще можем да свържем всяко решение обратно с тези основни ценности.

В случай, че се опитвате да разберете собствената си мисия и основните ценности за вашия бизнес, ето този списък от 20 (някои от тях може да звучат подобно; това е така, защото са били вдъхновени от различни източници), може би ще ви бъдат полезни и на вас:

изследване

5. Отчет за приходите (януари 2017 г.)

Както споменах по-горе, генерирахме над 1000 долара от продажби чрез различни тематични пазари.

Продажбите чрез Revive.Social достигнаха 6 600 долара.

В ThemeIsle достигнахме общо $ 43 000.

 • В последния доклад споменах новата версия на Feedzy. Радвам се да съобщя, че миналата месец е получила 1 700 долара продажби. Това не е цяло състояние, но е достатъчно да продължим да се фокусираме върху него и да сме сигурни, че можем да поддържаме и развиваме както безплатните, така и премиум версиите.
 • Всички останали про плъгини в ThemeIsle генерираха около 7 000 долара.

Партньорският маркетинг и блоговете продължават да работят добре. Напоследък публикувахме наистина страхотни части от съдържанието и вече започнахме ново проучване на чудовища (с различен подход от последното). Опитваме се да разберем това NPS на хостинг компании на пазара. Ето един поглед:

NPS

Надяваме се да получим няколко хиляди отговора, за да получим подходящо представителство / данни за всеки голям хост. Самият метод за получаване на отговорите също не се различава от предишното проучване, при което просто изпращахме имейли и ги канихме да отговорят. Този път използваме малки редови изскачащи прозорци на нашите сайтове, така че по този начин лесно можем да избегнем хората, които се опитват да играят в системата, а също така ще получим много повече отговори.

6. Фокус и #WCEU

Аз нямах голям успех в сферата на фокуса, така да се каже.

Въпреки че успях да бъда по-организиран и работех по едно нещо в даден момент, след като се върнах от почивката си, все още съм преуморен след само няколко седмици (отново).

Искам да кажа, че проблемът не е толкова в това, че ме привличат по естествен начин да правя много неща едновременно, а повече, че се затварям, като работя само върху едно малко нещо (като тези експерименти с реклами във Facebook) и не прекарвайте достатъчно време, ръководейки екипа или работейки заедно.

Опитвам се да бъда по-реалистичен с това сега и избягвам онези дълги периоди от време, когато работя в моя собствен свят. Бихте могли да кажете, че се опитвам да се съсредоточа върху CEO повече.

Както и да е, нека приключим с това, което обича всеки WordPress човек – WordCamp!

Така че сме задали всички технически подробности WCEU пътуване тази година! Повечето от нас ще пристигнат на 14 юни и ще останат до 18 юни. Почти целият екип ще присъства отново (точно както миналата година) и повечето от нас също ще участват доброволно (отново, както миналата година). Аз също кандидатствах да говоря … нека да видим как се оказва това. ��

Ако идвате тази година във WCEU, първо, не се колебайте да се свържете с нас и да кажете привет (!), Второ, нека се свържем и да организираме среща с тях. Ще бъда в Париж ден преди останалата част от екипа, за да мога да търся подходящо място за среща.

Както винаги, благодаря за четенето и за подкрепата на CodeinWP! Бъдете в течение и получавайте нови отчети, доставяни ви, като се абонирате тук:

Всички редакции и остроумни пренаписвания от Карол К.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector