Отчет за прозрачност №12 – стартираме нов блог + Защо

Добре дошли в 12-ото издание на доклада за прозрачност! В тази серия говоря за всичко, което се случва тук в CodeinWP (от бизнес гледна точка). Опитвам се да се съсредоточа върху интересните неща и нещата, които играят важна роля за растежа на нашия бизнес. Това означава всичко – от текущите промени, победи и загуби, стратегии и т.н. (Вижте всички предишни доклади тук.) В това издание говоря за какво се случи в CodeinWP през януари 2016 г .:


Как SEO може да ви даде кариера в WordPress

Време за история.

Време за лична история, за да бъдем по-точни. Ако не ги харесвате, не се колебайте да преминете към "Рекламирайте бизнеса си онлайн" част.

За тези от вас, които не знаят, аз съм сравнително нов за общността на WordPress. Точно преди 4-5 години целият ми свят беше SEO.

Бях изключително страстен за това. Създадох стотици малки партньорски сайтове и направих много консултантски концерти. В крайна сметка консултацията + SEO комбо ме доведе до създаването на CodeinWP. Първоначалната ми цел беше да се класирам "PSD към WordPress."

(По това време се чувствах уверен, че мога да се справя с WordPress част от работата и си партнирах с Клавдиу, за да се грижи за HTML / CSS. Така че така се роди CodeinWP … чрез магията на SEO и чистата идея да предоставете a "PSD към WordPress" обслужване.)

SEO беше едновременно предизвикателно и вълнуващо. Но след като направих това известно време и играх играта на котка и мишка с Google, разбрах, че вероятно не е нещо, в което искам да бъда част от дългия път.

Буквално всяка седмица – и имам предвид всяка седмица – имаше някой, който споделяше историята си на неуспех с Google като основен злодей. Нови актуализации на алгоритми, нови ръчни действия, нови наказания … всички те накараха хората да загубят своя SEO бизнес буквално за една нощ и от хилядите.

Имах нужда.

Реших, че по-скоро ще прекарам времето си в изграждането на марка, научавайки се как да предоставям истинска стойност на хората и по този начин да изградя бизнес, който е устойчив в дългосрочен план.

По този начин започнах това, което сега е ThemeIsle.

Всъщност бях толкова изморен и раздразнен от всички тези SEO неща, че дори не си направих труда да правя SEO за ThemeIsle. Имах почти достатъчно притеснения за H2 и т.нар "качествено изграждане на връзки."

Накратко, чрез магията на времето, много маркетингова оптимизация и работа с продукти, ето ни днес. С течение на времето създадохме страхотен екип от всеотдайни хора, получаваме 1000+ продажби всеки месец, софтуерът ми за електронна поща ми казва, че имаме 200 000+ души във всички наши списъци и най-важното е, че имаме някои от най-популярните WordPress теми на пазара.

Но.

Призракът на SEO миналото дебне в тъмното и се опитва да ми прошепне някакъв съвет в ухото ми …

След 2 години работа най-накрая забелязах колко ужасно ThemeIsle се справя в търсачките. Искам да кажа, че много неща пренебрегнахме, когато става дума за нашето SEO. Например:

 • целият сайт имаше ужасна категорийна структура и никаква вътрешна връзка,
 • тематичните демонстрации бяха настроени на noindex, което по същество информира Google, че трябва да игнорира 1000+ root домейни, които се свързват с тези демонстрации,
 • някои тестови страници (като "1 2 3 тест здравей свят") все още бяха онлайн,
 • имаше много дублиращо се съдържание и още много проблеми … само изброяването на това тук ме кара да мърдам.

И така, най-накрая се свързах с една от водещите румънски SEO агенции, AgileMedia.com (където е един мой много добър приятел) и ние започнахме 6-месечен договор за работа върху SEO сайта на сайта.

Първото нещо, с което се спряхме, беше лошата структура на категориите и липсата на вътрешни връзки.

Първоначално структурата на URL адресите за категории беше нещо като: themeisle.com/downloads/category/free. Това не направи много по отношение на информирането на Google или посетителите какво се случва. Променихме това в по-описателна настройка: themeisle.com/wordpress-themes/business/

Също така обновихме структурата на страницата и добавихме някои H1 и H2 маркери към тези страници с категории. Слагаме ги в горната част на страницата, за да направим нещата по-ясни за всеки, който идва на тези страници директно от Google.

H2S

Актуализирана е и структурата на вътрешната връзка. В момента всяка страница с категория връзки към другите категории, а всяка отделна тема връзки към определената му категория. Ние следим влиянието на това върху класирането / трафика и търсим други оптимизации на страницата, които могат да бъдат направени.

Вече наблюдаваме 20% увеличение на органичния трафик поради тези на пръв поглед прости поправки. И това е въпреки загубата на около 200 посещения на ден от основния сайт, откакто пренасочихме документацията към docs.themeisle.com (която вече получава 1600 сесии / ден). Прочетете повече за нашите документи тук.

Така че урокът е следният (и за мен, и за вас): Не прекарвайте твърде много време за SEO, има по-важни неща, които трябва да направите, докато изграждате бизнес … но също така не игнорирайте напълно препоръките на Google. Има редица малки оптимизации, които можете да направите без много караница и те могат да имат огромно влияние върху общите ви резултати.

Рекламирате бизнеса си онлайн? Ето какво трябва да обърнете внимание

Добре, нека започнем с висока бележка … банерите са все още не мъртъв.

Знам, знам, "банерите имат много по-ниски CTR от преди X години" – ти каза. Може и да е така, но цените на петрола също паднаха от 2012 г., но все още има достатъчно петролни магнати.

Предполагам, че се опитвам да кажа, че въпреки че банерите са намалели в ефективността, те все още не са паднали до 0. Далеч от това.

Например, ние все още получаваме 2000 кликвания седмично от нашите банерни реклами. А тези кликвания водят до около 110 реализации седмично.

Като казахме, ние също сме свидетели на огромни разлики в изпълнението на отделни банери. Например, не е необичайно да имаме банер, който да получава 10 пъти реализациите на други банери. Важната част, която трябва да осъзнаете е, че такава огромна разлика може да означава успех или неуспех на цялата ви кампания.

С други думи, само защото вашите текущи банери не се представят добре в момента, не означава, че трябва да изоставите рекламата с банери изцяло.

Нека ви дам пример.

Ето оригиналния банер, който имахме на Designrfix.com:

ориг-реклама

Ето две нови варианти:

var1

var2

Сега резултатите:

 • Оригиналът: 281 047 импресии, 80 кликвания = 0,03% CTR.
 • Вариант 1: 123 349 импресии, 969 кликвания = 0,79% CTR.
 • Вариант 2: 120 941 импресии, 932 кликвания = 0.77% CTR.

Преминаването с вариант 1 означава подобряване на CTR с 2500% спрямо оригиналния банер. Това е огромно!

Но това дори не е най-голямата промяна, която наблюдаваме при подобни тестове.

Друг пример, този път от CSSAuthor.com. Версия 1:

ver1

Версия 2:

ver2

Резултатите:

 • Версия 1: 161760 импресии, 272 кликвания = 0,17% CTR.
 • Версия 2: 98007 импресии, 1935 кликвания = 1.97% CTR.

Банерите не са краят на играта за нас. Ние също експериментираме с AdWords. Всъщност от месеци експериментираме с AdWords, но решихме да увеличим тези усилия. Наех консултант, който да ни помогне. Дано скоро ще имам някои данни, които да споделя.

В крайна сметка урокът е следният: Без значение какъв метод на реклама използвате, тествайте неотклонно нещата. И по-важното е, че ако рекламата Ви се проваля, това не означава, че рекламният метод се проваля … просто не сте добър в това (все още).

Проучване на нови места за продажба на нашите теми

Били ли сте някога Etsy.com? Вероятно е така, но посещавали ли сте го, за да … купите WordPress теми?

Да, нито аз.

Така че бях доста изненадан, когато видях, че в Etsy има теми, които правят 500+ продажби.

Това ме накара да се замисля и реших да направя бърз тест.

Това е резултатът, нашия Etsy списък на La Femme.

Etsy-themeisle

Страницата за продажби изглежда като страница на ThemeForest, с голямо изображение в горната част и подробности по-надолу.

Засега получаваме около 20 гледания на ден и без продажби.

Но както казах само няколко параграфа по-рано, "ако рекламата ви се проваля, това не означава, че методът на рекламата се проваля, просто не сте добър в това (все още)," така че предполагам, че нямаме друг избор освен да продължим да тестваме това.

Първото нещо, което трябва да направите, е да работите върху копието. Понастоящем страницата изброява само основните характеристики на темата и след това споделя как бързо да инсталирате начина на инсталиране. Не се говори много за ползите или защо някой би го избрал в други теми. Със сигурност много място за подобрение.

Добре, нека изрежем тази история тук.

В крайна сметка ви насърчавам да търсите продажби на необичайни места. В края на краищата, Etsy не е известна с пазарната си тема на WordPress, но въпреки това някои теми наистина са много добри.

Имаме си нов блог!

Да, имаме нов блог.

Мисля, че докладът за прозрачност е идеалният повод да го стартирате!

Представяме ви Блогът ThemeIsle.

themeisle-блог

Разрешено, все още не се случва много – само 3 публикации – но ние планираме да го развиваме заедно с основния блог CodeinWP.

Въпреки това! Това не е просто копие на основния блог. Ето какво е различното в него:

 • Искаме да помогнем на нашите клиенти и потребители за първи път, така че ще публикуваме нещо подобно "основни уроци по WordPress на обикновен английски." Мислете за неща като, "Как да инсталирате WordPress тема."
 • В същия дух ще разгледаме специфични за нишите теми около WordPress. Пример: "WordPress за ресторанти – Как да настроите вашия сайт." Ние правим нашите теми подходящи за различни цели, така че смятам, че такива ръководства трябва да улеснят живота на нашите клиенти.
 • Отзиви. Също така се опитваме да направим нашите теми съвместими с различни приставки и инструменти на трети страни, но това не винаги е лесно. Някои от плъгините там, въпреки популярността им, са … добре … лошо изработени. Така че просто чувстваме, че трябва да обучаваме потребителите за това какви плъгини / инструменти да използват и как те играят заедно с нашите теми в WordPress.

В обобщение, блогът ThemeIsle ще бъде по-удобен вид публикация – съсредоточен върху съдържанието, което е изпълнимо и може да бъде от полза за читателя веднага.

Ако се интересувате, нашите първи 3 публикации:

Подобряване на продуктовата страна на бизнеса

Както можете да видите, ние се опитваме да подобрим цялостния си маркетинг и да добавим / придобием нови елементи в нашето портфолио (като блога ThemeIsle или плъгина Easy Content Types миналия месец), но също така правим промени в основните ни продукти – темите.

А именно:

 • Преосмисляме целевите страници на темите. Искаме да покажем по-добре функциите, да изпробваме нова структура на страниците и др. Ние дори се опитахме да използваме 99 дизайни (част от стремежа ни да намерим нови страхотни дизайнери).
 • Преосмисляне на демонстрациите на темите (като Zerif, или Паралакс първи). Създаваме нови подстраници за демонстрациите и се опитваме да покажем всяка функция на темите чрез тези подстраници. Идеята е наистина да покажете, а не само да разкажете. Създаваме множество демонстрации, за да видим какво работи най-добре.
 • Създадохме нова видео презентация на Zerif! Мисля, че се оказа страхотно, но не се колебайте да ми кажете какво Вие мисля:
 • Общуваме с някои супер талантливи дизайнери (като Ашли от Куриото) и обсъждане на нови тематични проекти, които биха били уникални по своето представяне и цел (не сме правили много от това напоследък).
 • Пускаме нова страница с историята на покупките и нова модална заявка, която трябва да опрости потребителското изживяване на сайта.
 • Ние разработваме начин да покажем по-добре силата на любимия си плъгин – Съживете стария пост. Стартираме нов сайт, който ще служи като демонстрация на приставката:

съживи-стар пост-про-сайт

Мисля, че това е всичко! Със сигурност прекарах много време за работа в бизнеса, откакто се върнах от пътуването си за почивка. Използвам средно около 80 часа седмично и използвам това време, за да намеря нова перспектива за бизнеса и да идентифицирам всичко, което се нуждае от подобрение през следващите месеци (някои от които изброих по-горе).

О, и в лична бележка, имам първия си опит в подкастинга зад гърба си. ��

Бях интервюиран в WP Innovator Podcast, Епизод № 11 – Работа с тематичен бизнес на WordPress. Чувствайте се свободни да го изслушате и да ме уведомите какво мислите. Надявам се, че няма да се окаже единственият ми подкаст и че ще се чувате по-често от мен.

Разбивка на приходите (1 януари – 1 февруари)

Ето числата за януари (от нашата вътрешна система за проследяване):

REV-графика

В сравнение с миналия месец това е 14.9% увеличение. Нещата започват да се трупат след декември … известен също като бавен член в нашите отчети за продажбите (както споменах преди месец, 25 декември беше най-лошият ни ден от месеци, с общо 4 продажби общо).

Ето нашия списък с бестселъри (продажбите на нашата съкровищница са се увеличили значително в сравнение с миналия месец; увеличение със 77%):

най-продавани

Добре, това е засега. Както винаги, благодаря за четенето и за подкрепата на CodeinWP! Бъдете в течение и получавайте нови отчети, доставяни ви, като се абонирате тук:

Всички редакции и остроумни пренаписвания от Карол К.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map