Отчет за прозрачност № 10 – DOCS и защо те са важни за вашия бизнес със софтуер

Добре дошли в десетото издание на доклада за прозрачност! Тази серия е свързана с развитието на бизнеса тук, на CodeinWP. Месец след месец се опитвам да се съсредоточа върху всичко, което е интересно, и всичко, което мисля, че може да е полезно на тези от вас, които ръководят подобен бизнес. (Предишни доклади? Вижте ги тук.) В това издание говоря за какво се случи в CodeinWP през ноември 2015 г.:


Документи и защо те са важни за вашия бизнес със софтуер

Въпреки че понякога сме склонни да забравяме за това, WordPress плъгините и темите на WordPress са класически бизнес софтуер. На някои основни нива на продукта, продуктът не се различава много от всяко друго приложение, което човек може да е инсталирал на своя компютър.

И това е особено от гледна точка на потребителя. Искам да кажа, че когато някой купува вашия продукт на WordPress (било то тема или плъгин), се сблъсква с точните трудности, които има някой, който купи нова операционна система. Нещото трябва да бъде инсталирано, конфигурирано и … добре, да стане използваемо.

От мен имате три начина за справяне с този проблем:

 • или направете вашия продукт uber-прост, така че хората да могат да натиснат бутон и той просто работи, или
 • да имате страхотна поддръжка или
 • дайте на своите клиенти добри документи.

Всъщност сега, когато мисля за това, вероятно трябва да уточня, че да имаш страхотна поддръжка е задължително, независимо.

Така или иначе последният метод – документите – не е нещо, което прилагахме преди около месец. "Как е възможно?" – ти питаш.

Не знам, честно казано. По някаква причина просто не видях стойността в това. Може би беше чиста пристрастност на създателя Имам предвид, "Знам моя продукт, знам, че е лесен за употреба, така че съм сигурен, че всички останали ще го намерят също толкова лесен за употреба, нали така?" Е, за съжаление нещата не работят така.

Но се радвам, че в крайна сметка се оказах грешен и това дадохме нашите документи зелена светлина.

документи вкъщи

В изречение документите са там, където добавяме често задавани въпроси и уроци за нашите продукти. В момента това означава нашите теми за WordPress и всичко свързано с тях. Чувствай се свободен да хоп там за да получите по-добра представа.

Сега очевидно отне известно време за създаването на документите, така че въпросът е, "Заслужаваше ли си?"

Мисля, че знаете отговора, но все пак ще го кажа. да, струваше си много.

На първо място, създаването на документи е еднократна инвестиция, вид. Искам да кажа, да, трябва да продължите да създавате нови записи с времето, а също така да актуализирате / подобрявате предишните. От друга страна, спестявате много време, защото не е нужно да се справяте с билети за поддръжка, които иначе бихте получили.

В този сценарий документите просто стават на първо място, където хората могат да намерят отговори, преди да се свържат с поддръжката.

Не само това, но и документите моментално се превърнаха в 3-тото и четвъртото ни най-популярно съдържание.

В момента те получават около 2400 посещения седмично и нарастват:

документи трафик

Сравнявайки това със статистическите данни за блога, нашата 3-та или четвърта най-популярна публикация получава около същия брой посещения всяка седмица. И имайте предвид, че тези постове изграждат своята популярност от месеци. Документите … повече или по-малко успех за една нощ.

Но това не е всичко.

Документите също са чудесен източник на идеи за това, какво функции хората искат от вашите продукти и как бихте могли да ги подобрите. Например, тук са най-популярните страници в нашите документи:

документи популярни страници

Само единственият факт, че това са най-гледаните страници, ни дава идеи за посоката, която можем да поемем в бъдещето.

Добре, така как да създадете добри документи? Ето какво бих посъветвал:

 • Изберете абсолютния минимален набор от неща, които считате за решаващи, за да може новият потребител да знае за вашите продукти и след това да ги представите по възможно най-приятелския начин. Отново се нуждаете само от минималния набор от неща, за да започнете. И не забравяйте, че инструкциите трябва да бъдат възможно най-ясни, защото хората, които посещават вашите документи, често не се чувстват твърде уверени да експериментират със софтуер, така че се нуждаят от добро ръководство.
 • Следете билетите си за поддръжка и търсете често срещани проблеми. След като забележите, че нещо се появява повече от шепа пъти, направете го нов запис в документите. Освен това използвайте отново добри отговори за поддръжка и ги копирайте в документите, когато е възможно.
 • Направете всеки запис визуален. Използвайте GIF файлове вместо видеоклипове.

docs gif

 • Не влизайте в разширени теми, само защото можете. Добрите документи не са в количеството, а в качеството. Наличието на 10 страхотни записа ще бъде по-добро от това да имате масивни документи, написани на робот, обхващащи се на 1000 хиляди страници.

Черен петък … просто уау

Добре, така че имаше това събитие, което всъщност не е толкова голямо нещо в Европа, но е абсолютна сензация в САЩ. Разбира се, Черен петък.

Както може би знаете, ние имахме своя собствена "Черен петък се занимава с публикация." Целта ни тази година беше да съберем най-големия списък от интересни сделки, свързани с WordPress, които бихме могли. В крайна сметка завършихме на 54, въпреки че не всяка оферта прави списъка, така че не беше "вземете ги всички" вид усилия.

Резултатите? По време на двуседмичния период между 16 и 30 ноември тази публикация беше най-популярната ни публикация №2 като цяло:

резултати от публикации в черна петък

И моля, не забравяйте, че все пак трябваше да се конкурира с целия ни каталог от популярни публикации и цялата им репутация в SEO.

Аз, нито веднъж, не очаквах пощата да се справи толкова добре. И не става въпрос само за трафика, но и за приходите, които е донесъл.

Например, нашите партньорски комисии от ElegantThemes се включиха на около $ 1200. Този брой можеше да бъде и по-голям, ако не бяхме забравили да включим нашата партньорска връзка в първия ден. Има и няколко стотин долара от MyThemeShop, OptinMonster, TeslaThemes и т.н..

Печалбите са основното нещо, което не очаквах. Искам да кажа, знаех, че публикацията е полезна, но мислех, че хората ще бъдат повече в настроение за сърфиране, отколкото за настроение за купуване, така да се каже.

Урок за бъдещето? Публикуването на Черния петък предлага кръгъл обем! Просто е чудесно и за трите страни … вие – собственикът на сайта, посетителите и фирмите, които правят офертите.

Сигурен съм, че го правим отново през следващата година. Но може би с малко по-различен подход. Например, може да се опитаме да откроим около 10 най-добри оферти, които хората наистина искат, и след това да поставим останалите под "виж повече" връзка. Иначе преживяването е малко прекалено непосилно, според мен. Парализа на избора.

Тайната на превеждането на вашите WordPress теми

Ще ви пусна една малка тайна. Преди около 2-3 месеца директорията на WordPress.org донякъде позволява на местните редактори да избират преведени теми, които да бъдат посочени като представени.

Например: de.wordpress.org/themes – местната страница за Германия. Само за да ви дам обща представа за въздействието, което това имаше – теми като _tk започна да получава 4-5 пъти повече изтегляния от обичайното, поради факта, че те са изброени в de. страница.

тема - изтегляния

Това е отменено (преди няколко дни всъщност). Това обаче показва колко важно е безплатните ви теми да бъдат преведени изцяло. Това не само ви дава предимство пред конкуренцията и генерира повече изтегляния, но също така е от голяма полза за вашите потребители.

Вече започнахме да инвестираме в превода на най-популярните ни теми на други езици. Съветвам ви да направите същото, ако се опитвате да пускате на пазара продуктите си в международен план – без значение какви продукти могат да бъдат.

Визуалните публикации в блога получават повече изходящи кликвания

Изходящите кликвания са нещо много важно, ако част от стратегията ви за осигуряване на приходи се върти около партньорски маркетинг. И за повечето блогъри в наши дни това го прави.

Въпреки това, през годините, партньорският маркетинг е станал донякъде лош представител. Има повече от шепа измамници, което прави работата за останалите много по-трудна. По-специално, дори да се говори за увеличаване на кликванията на вашите филиали има странна отрицателна вибрация към него.

Независимо от това, когато се прави правилно, партньорският маркетинг е пълна печалба-печелене за всички участващи страни. Посетителите Ви получават достъп до страхотни продукти, можете да осигурите приходи от сайта си, дори ако нямате свой собствен продукт, а търговците … е, победата им е очевидна.

Разбира се, това, което наистина искате, като някой, който популяризира партньорски оферти, са образовани кликвания, а не случайни кликвания или трикове. В крайна сметка важното е да бъдете в услуга на вашата аудитория.

Имайки това предвид, потърсихме начин да увеличим изходящите кликвания върху страници / публикации, които съдържат различни оферти (наши собствени + филиал), като в същото време не изглеждаме сякаш се опитваме трудно.

Едно нещо, което направихме, е да променим формата на някои от нашите публикации в списъка. Нека ви покажа само:

Ето как може да изглежда стандартната публикация в списъка (щракнете):

оформление старо

Ето как изглеждат нашите нови публикации в списъка (щракнете):

оформление ново

Нека вземем тази пример за последна публикация – Най-добрите създатели на теми за изтегляне и пускане на WordPress през 2015 г..

До 20 август се използва старото, класическо оформление. През това време той генерира следния CTR:

ctr стар

Сега резултатите от 20 август:

ctr нов

Доста значителен тласък. Всъщност това е 34% подобрение. За останалите публикации, които също направиха преминаването, резултатите са между 30% -50%.

И така, какво прави този нов облик по-добър? Това е моят личен извод, но бих казал:

 • без странична лента – по-малко разсейване,
 • по-малко разсейване като цяло – целта на страницата е по-ясна,
 • връзките са по-видими – представени в кутии,
 • информацията е по-добре структурирана – имате екрана отляво и описанието вдясно и е по-лесно да разграничите отделни теми,
 • екранните снимки всъщност представят как изглежда темата на сайт на живо.

В други истории

 • Има нов член в семейството на CodeinWP Наскоро придобихме flyfreemedia.com, заедно с тяхната пълна библиотека с теми (общо 7 теми). Основният домейн вече сочи ThemeIsle.com и ние започнахме да ребрандираме някои от темите. Решихме да започнем само с първите 3 теми и да видим къде ни води (наклонен, Amadeus, FlyMag). Защо направихме ход? Вярвам, че това придобиване ще ускори растежа ни и ще доведе до нови потребители. Например, Oblique и Amadeus вече са добавили 13 000 активни потребители направо от портата. Докато темите растат, през вратата ще дойдат повече. Това също разнообразява нашата тематична библиотека и би трябвало да помогне на нашите усилия да преминем към модел за ценообразуване на клуба.
 • Имам малко свободно време на ръце, така че бих искал да тествам идея. Ако има бизнес в WordPress с приходи от над 10 000 долара, които търсят помощ (растеж на бизнеса / съвети за продукти / оптимизация), ще се радвам да ви предложа някои платени консултации. Просто ме пинг в Twitter.
 • Искам да се срещнем? Ето къде можете да ме намерите през следващите няколко месеца:
 • И не на последно място, бързо извикване на две интересни компании от моята родна страна, PixelGrade и Creative Tim. Те създават страхотни продукти, като същевременно споделят куп страхотна информация чрез доклади за прозрачност (PixelGrade на) и в противен случай просто да бъда честен за пътуването си (Creative Tim’s).

Разпределение на приходите (1 ноември – 1 декември)

Ето числата за ноември, идващи от вътрешна система за проследяване, която имаме:

приход

В сравнение с миналия месец това е 7,9%.

И отново, нашият списък с бестселъри:

най-продавани

Тук се случва едно основно нещо:

За първи път пакетът на съкровищата надмина Zerif Pro. Защо? Ще говоря за този следващ месец, когато имаме повече данни.

Причината всъщност е много много проста. Внимавайте да отгатнете какво би могло да бъде това?

Добре, това е засега. Както винаги, благодаря за четенето и за подкрепата на CodeinWP! Бъдете в течение и получавайте нови отчети:

Всички редакции и остроумни пренаписвания от Карол К.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map