Нещата не винаги са такива, каквито смятате за те – Доклад за прозрачност №44

Доклад за прозрачност №44


Добре дошли в 44-ото издание на месечния доклад за прозрачност (за септември 2018 г.). В тази поредица обсъждам интересните неща, които се случват в бизнеса, плюс добавям шепа лични уроци и мисли през цялото време. Кликнете тук, за да видите предишните отчети.

Септември беше зает месец за мен – което е и причината докладът да дойде толкова късно – пътувах малко, имахме ежегодното си оттегляне на компанията, което споменах в предишния доклад и присъствах на втория си EO събитие тук, в Португалия. Считам, че целият месец е добре изразходван като цяло и ми даде много енергия, за да завърша годината на висока нота.

Ще започна този доклад, като обсъдя някои мои лични познания – така че, ако предпочитате да се съсредоточите само върху бизнеса (връщам отчета за приходите този месец!), Не се колебайте да кликнете тук.

(По темата за споделяне на този микс от лични и бизнес обучения, бих се радвал да получа повече отзиви за това, което намирате за полезно спрямо не толкова полезно в тези доклади. Отворен съм и за предложения за теми. Познавайки вида на бизнеса, който ние тичайте тук, какво бихте искали да научите?)

Природата е най-добрият учител ��

Лично съм се борил с няколко неща, които някак ме задържат. Няколко пъти споменах за здравословните си проблеми, но добавете към това, имах и това преобладаващо усещане, че ако не работя супер усилено ежедневно, няма да бъда толкова оценен в професионалния кръгове.

Докато пиша и го чета сега, знам, че няма много смисъл, но това не е толкова очевидно, когато сте в момента, борейки се с тези мисли.

Този вид усещане е с мен отдавна, но най-накрая го оставям и приемам, че колкото и да се стараете, никога няма да можете да направите нещата перфектни за всички.

Имайки това предвид, работих по-малко часове през септември и познайте какво (?!), светът не избухна в пламъци.

Най-малкото, подходът работи добре както за моето здраве, така и за работата ми. Все още бих се радвал да правя повече, разбира се, но ключът към успеха във всичко е да приемем постепенните подобрения и да не се опитваме да правим всички неща на всяка цена.

Смешно е, че непрекъснато се кефя на това, че не работя достатъчно, докато измислях здравословните си неща, докато в същото време насърчавам екипа / служителите си винаги да си почиват, когато смятат, че имат нужда от това. Мисля, че това е цялостно добър подход да нямаш значение какъв бизнес ръководиш. Вашите служители не трябва да чувстват, че тяхната работа е изложена на риск, ако / когато решат да си почиват, за да се грижат за здравето.

Все още не съм приключила с личните уроци! Следващият идва от оттеглянето на нашата компания:

Между мечки и пчели

И така, като част от отстъплението, продължихме на поход в доста отдалечен район в румънските планини. Няма сигнал за мобилен телефон, няма жива душа наблизо – ако не броите мечките. Да, имаше мечки наоколо – както ни каза екскурзоводът – и дори видяхме някои песни. Но ако това не беше достатъчно, ръководството ни каза също, че трябва да се притесняваме повече за дивите пчели, които всъщност могат да ви убият. Толкова забавно.

Е, тъй като името ми не е Bear Grylls, започнах да се чувствам малко уплашен. Разбрах, че съм доста зависим от технологията човек и това, че нямам сигнал от клетката, е толкова далеч извън зоната на комфорт, колкото някога в живота ми на възрастни.

Много от нас сега живеят живота си, мислейки, че всичко е под наш контрол, че имаме сценарий за всичко и че всичко може и трябва да бъде постигнато, докато сте в търсене в Google. Въпреки това, това не означава много в брутални сценарии в реалния живот – например когато се опитвате да гуглите нещо като …

запитване

Размишлявайки върху него там, в пустинята, разбрах, че да не контролираш всъщност е по-човешко състояние.

Някои неща ще просто ти се случва и няма да имаш сценарий как да се справиш с тях. И добрите, и лошите неща всъщност са ви по-близки, отколкото си мислите. Те са точно извън това, което сте планирали.

Имах подобен опит по време на EO събитието, когато ходехме на плаване, а също и когато правех уиндсърф известно време назад. Просто напълно зависиш от природата, за да те отведе грубо в посоката, в която искаш да вървиш (вятър + вълни + каквото можеш да направиш с платното, за да укротиш двете).

Всъщност започвате да напредвате, след като разберете, че не можете да постигнете много повече от това, което природата вече ви позволява да направите. Трябва да сте търпеливи и да се адаптирате бързо към случващото се – посоката на промяната на вятъра и т.н..

В днешното ни ежедневие няма много случайности. В крайна сметка, какъв случайно нещо наистина може да се случи, когато седите пред компютъра на работа?

За да добавя към тези наблюдения, ето един цитат, който обмислях:

Всички ли вървим в посока на туризма?
цитат

Относно треньорството и спорта ��

Не съм сигурен защо точно, но аз бях нещо неохотно за идеята за всякакъв вид коучинг … живот, бизнес, ти го казваш.

И може би особено в бизнеса, цялостното ми впечатление е, че повечето треньори всъщност не са правили никакъв бизнес, освен треньорските си бизнеси – като по този начин ги правят като шарлатани (но може би това са само няколко лоши ябълки?). Най-малко казано, в живота си не чувствах, че имам нужда от треньор.

Въпреки това, през последните няколко месеца и след разговор със Syed Balkhi, най-накрая започнах да стигам до идеята. Започнах да виждам ценността (за предприемач) в това да има някой, който да търси и да се учи – наставник. Тогава беше Мигел Санто Амаро който най-накрая промени мнението си изцяло с прост пример, нещо в тон на:

Погледнете най-големите суперзвезди в спорта, всички те имат треньори, въпреки че са в началото на играта си.

Просто щракна за мен. Като предприемач имате много общо с професионален спортен човек, sans abs. Всички имаме синусоидна траектория с големи височини и ниски ниски нива. Можете да го спечелите цяла година / месец, а след това да достигнете последно в куп годината / месеца след това.

Тази тенденция оказва голям натиск върху психичното ви здраве, много повече от това да имате по-предвидима кариера. Смятам да разгледам повече как известните спортисти са направили кариерата си и се опитвам да се уча от това.

Независимо от това, обратно към коучинг нещата, предполагам, че в края на деня и във всяка област / бизнес / спорт, ако искате да сте сред най-добрите изпълнители, се нуждаете от треньор. Дори ако сте разработчик, продуктов мениджър или каквито и да е други роли, които сте поели върху себе си, имате нужда от някой, който да ви тласне напред.

Работата е там, че просто няма много страхотно или истинско съдържание за предприемачеството и предизвикателствата му онлайн или в библиотеката. Ето защо връзките в реалния живот са толкова ценни.

На доброволчество ��

Миналия месец беше и първото ми доброволческо преживяване извън WordCamps. Дори и извън технологиите, за да бъда откровен. Постъпих доброволно по време на ЖЕЛЕЗНИЯТ ЧОВЕК събитие в близост до мястото, където живея. Намерих цялото преживяване като много обогатяващо като цяло … но защо дори участвах? Две причини:

  1. Просто исках да се социализирам и да направя нещо добро за общността.
  2. Исках да участвам малко в област, в която не мога да претендирам за лидерска позиция и всъщност съм новак.

Тъй като научих за себе си, че ми е неприятно в подобни ситуации, знам, че е нещо, върху което си струва да работя. Това трябва да помогне както на моето его, така и на способността ми да се адаптирам към ситуации, в които нямам свободата да вземам всички решения – като служител не би имал в стандартен работен сценарий.

В крайна сметка всичко това се получи много добре за мен, с някои интересни уроци и като цяло страхотно време там.

�� �� ��

Участваха над 2000 души, като всеки плати 500 евро (!) За участие. Бях на колоездачния маршрут, който беше дълъг 60 км и беше точно след 2 км плуване.

Моята работа беше да застана на кръстопът и да покажа на хората пътя, който минават покрай тях. По принцип, знак за движение на човека.

Имах добро време там като цяло и също бях приятно изненадан, че забележимо парче от хората отне тази допълнителна секунда да каже "Благодаря" тъй като те караха колоездене от мен.

Урокът е, че колкото и малка да е работата ви като част от по-голяма "нещо," винаги е хубаво да получиш признание за това, което правиш.

Имаше и още едно интересно нещо, което се случи по-късно, което ме накара да се замисля много … вероятно дори да преодолея.

Така че обикновено нещо по време на състезанието е, че колоездачите ще дойдат в пакети. Когато това се случи, всички в глутницата просто следваха лидера, без да мислят много за посоката, която да поемат.

Поради това някъде по средата на състезанието малко хора тръгнаха по грешен път, правейки малък отклонение. Много други ги последваха погрешка. Обаче едно момиче най-накрая разбра, че нещо не е наред и пое по правилния, по-кратък път. Когато го направи, някой изпищя "измамник!" мислейки, че тя се опитва да измами системата. Погледнах малко така:

дълъг маршрут

Проблемът беше, че тази група хора виждаше само своята част от състезанието, така че в този момент и в техните очи момичето беше измамник. Но като гледам цялото състезание, онези, които крещят, са се объркали.

Както се оказва, истината често е извън рамката …

извън рамката

Защо ви казвам всичко това? Е, това е как работят нещата и в други области на живота.

С други думи, как да разберете, че сте в правото, дори когато всички знаци може да подсказват така? Ще се считат ли вашите действия все още за 10, 100 или повече години?

Например някой, който през живота си е смятан за измамник, все още може да се окаже прав на 100%, когато ги гледа от перспектива за 1000 години в бъдеще. Или може би практика, която смятаме за добра сега, ще се окаже лоша през следващите 10 години.

Не е като това не се е случвало преди …

Например, през по-голямата част от века ни казаха, че мазнините са лоши за нас. Това беше като евангелие. И – познайте какво – се оказва, че това не е било така. Същото е за безброй медицински процедури от миналото. Сега само им се смеем. Но откъде знаеш, че бъдещите хора няма да се смеят на лекарствата, които приемаме днес.

Моето учене е винаги да се има предвид това "Мога да греша." Дори когато се чувствам сигурен, че държа на истината, светът все пак може да ми докаже иначе в крайна сметка. В повечето случаи ние държим само малка част от истината.

Нека говорим приходи revenue

Както написах в последния доклад, общата ни печалба в момента не е голяма. И все пак, няма какво да се притеснявате прекалено много, като вземете предвид новите продукти и разработки, над които работим.

Нямам точните числа, сравняващи последните няколко месеца, но изглежда, че направихме малко по-добре през септември спрямо летните месеци. Въпреки това, когато влизаме в отделните номера, имайте предвид, че те не са страхотни в сравнение с нашите стандарти и това, с което сме свикнали:

Теми и приставки

теми и приходи от приставки

Както виждате, не сме достигнали височините от преди две години, но се справяме забележимо по-добре от миналата година.

Сега обновяванията играят много по-голяма роля и предоставят стимул да се грижим по-добре за съществуващите ни продукти и членове:

подновяване на абонамента

Обновленията достигнаха около $ 25 000 бруто миналия месец. Ако погледнете първата диаграма и я извадите, ще видите, че нямаме толкова нови потребители, колкото преди.

Тези номера не включват Revive Old Post, тъй като има собствен сайт. Плъгинът бавно подобрява темпото си и расте добре. Тази година успяхме да пуснем някои подобрения, но въпреки това, това все още не е самоподдържащ се бизнес.

Възстановете приходите от Old Post

Партньорски маркетинг

Партньорският отдел на нашия бизнес има своите възходи и падения. За последните месеци приходите останаха около $ 35 000 / месец.

Отново, имайте предвид, че тъй като тук не поддържам много структурирани записи, повечето от тези числа са брутни и трябва да се считат повече за приблизителна оценка, отколкото за твърди данни.

Актуализации на продукта ��

По отношение на актуализациите на продуктите, Hardeep Asrani върши фантастична работа, като гарантира, че нашите плъгини имат добра съвместимост с Гутенберг (той дори писа за това в блога … два пъти).

Всички тези усилия завършиха с излизането на Otter Blocks, в което също успяхме да се включим добре Orbit Fox.


Гутенберг блокове и библиотека с шаблони от Otter Гутенберг блокове и библиотека с шаблони от Otter

Автор (и): ThemeIsle

Текуща версия: 1.5.4

Последна актуализация: 26 май 2020 г.

otter-blocks.zip


98% Ratings


60000 + инсталирания


WP 5.2 + Изисква

Забележка. Ако сте автор на тема, помислете как да погледнете как работи това във вашата тема. Винаги приветстваме отзивите по всички фронтове. Orbit Fox вече се използва в 300 000+ сайта, така че има смисъл разработчиците на теми да се уверят, че работи добре с техните продукти.

Говорейки за Orbit Fox, все още нямаме работещ бизнес модел около него. Мисля, че след като стартираме напълно Optimole, ще отделим време да разгледаме по-внимателно опциите и да изберем посока, която да предприемем, съобразена с приходите.

Засега сме развълнувани, че Orbit Fox достигна до 300 000+ активни потребители и по-важното е, че много от тях изглежда наистина го оценяват.

Андрей, заедно с екипа за теми, също постигнаха напредък през септември с предстоящата ни тема на WordPress, фирн.
фирн

Той е предназначен да бъде бърза, лека и лесна за персонализиране тема, изградена с Gutenberg съвместимост, както и Elementor и AMP предвид. (IMO, това, заедно с Orbit Fox, е основно всичко, от което повечето фирми се нуждаят, за да създадат бърз WordPress сайт.)

И накрая, благодарен съм за подкрепата, която получих от екипа и хората около мен през изминалите месеци. Радвам се, че имам привилегията да работя с страхотни хора и да бъда тук в този бизнес. И както винаги, ако има нещо, което бихте искали да напиша повече, моля, споделете в коментарите.

Добре, това е всичко, което имам за теб този месец. Благодаря за четенето и за подкрепата ни! Бъдете в течение и получавайте нови отчети, доставяни ви, като се абонирате тук:

Всички редакции и остроумни пренаписвания от Карол К.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map