Какво научихме от стартирането на най-богатата ни на WordPress тема до момента – Доклад за прозрачност №6

Добре дошли в това шесто издание на нашия доклад за прозрачност! Тази серия е свързана с споделяне на всичко, което се случва в CodeinWP за бизнеса. Всеки месец отделям време да обсъждам конкретни аспекти на бизнеса, научените уроци и плановете, които продължават напред. (Вижте специалната категория на поредицата, за да стигнете до предишните репортажи.) В това издание говоря всичко, което се случи в CodeinWP през юли 2015 г.:


Съдържание

 1. Подробности за старта на Parallax One
 2. Нашите резултати от промоция Parallax One
  1. Основният ни източник на трафик
  2. Органични изгледи от Google
  3. Директни посещения
  4. Трафик по имейл
  5. JustFreeThemes.com
 1. Платена промоция
  1. SyndicateAds
  2. Facebook
  3. Sidebar.io
  4. BuySellAds
  5. AdWords
 2. Маркетинг в Общността
 3. Общи изводи от старта
 4. Разбивка на приходите (1 юли – 1 август)
 5. Заключителни мисли

Историята на Parallax One

Миналия месец споделих плановете си за стартирането на най-новата ни тема – Паралакс първи.

ThemeIsle-Showcase-Преглед-colored2

Нещото, което се открои при този конкретен старт, беше, че темата никъде не се намира в официалната директория на WordPress.org (все още е така). С други думи, ние стартирахме тази тема само чрез нашия уебсайт.

Две важни подробности:

 • темата беше и все още е безплатна,
 • имате нужда от потребителски акаунт в ThemeIsle.com, за да го изтеглите.

Отделно от това нямаше закачени струни. Без скрити такси за "отключване" премиум функции или нещо подобно.

Parallax One беше и е напълно функционален веднага. С други думи, това е тема с първокласно качество, която можете да получите безплатно.

Защо направихме това? Е, не исках да правя никакви директни продажби през тази тема, а по-скоро да направим по-известна нашата марка и да разпространим думата за това, което правим.

Имаше и шест странични цели:

 • Искахме да намерим по-добър начин за комуникация с потребителите (чрез собствените ни канали за поддръжка, вместо да използваме WordPress.org).
 • Искахме по-надежден начин за разпространение на актуализациите (тъй като всички, които трябва да се регистрират, сега можем да изпратим имейл до потребителите и да ги информираме за нови неща).
 • Искахме да подобрим шансовете си за класиране на оригиналната страница на темата в Google, за разлика от класирането на нейната WordPress.org обява.
 • Най-вече искахме да тестваме колко ефективно може да бъде промотирането на безплатна тема извън WordPress.org.

Тази последна част е това, което искам да обсъдя днес.

Нашите резултати от промоция Parallax One

По време на писането на това Parallax One е на пазара малко повече от месец. През това време генерирахме около 6 200 изтегляния.

Ето разбивката на отделните канали, довела до тези изтегляния, заедно с моите заключения:

1. Изграждането на добра база за трафик се отплаща

Посещения: ~ 9000
Изтегляния: 1,510
Конверсия: 16%

Имаме ~ 9 000 посетители, идващи от CodeinWP.com в списъка на темата в ThemeIsle.com.

Около 16% от тези посетители се регистрираха за акаунт в ThemeIsle и изтеглиха темата.

Като цяло изтеглянията, идващи от CodeinWP, съставляват до ~ 25% от всички изтегляния на темата.

Забележка. Това е не само директен трафик (хора, идващи от CodeinWP направо към Parallax One), но и индиректен трафик (хората, които отиват на някоя друга страница в рамките на ThemeIsle, преглеждат търсят теми и накрая решават да отидат за Parallax One).

Сега, въпреки че суровите числа могат да предполагат, че CodeinWP е отговорен за ~ 25% от общите изтегляния, това число всъщност е много по-голямо. Имахме достатъчно късмет, че правим множество връзки по пътя, когато стартираме сайта, и тези връзки плащат дивиденти по много по-широк начин, отколкото просто изпращане на директни изтегляния. С други думи, ако нямаше CodeinWP, изтеглянията щяха да са много по-големи, отколкото просто да намалят с 25%.

Урокът тук: Изграждането на добра база за трафик се отплаща. Дори ако стартирате продукт като част от отделна марка, използвайте предишните си успехи колкото е възможно повече, за да ускорите резултатите си.

2. Органичният трафик на Google помага … някои

Посещения: ~ 5600
Тегления: 370
Конверсия: 6,6%

GA ми казва, че получихме ~ 5600 посещения от Google направо в списъка на темата в ThemeIsle.com и че 6,6% от тези хора са изтеглили темата (~ 370 изтегляния). Тези изтегляния съставляват 6% от общия брой.

Накратко, органичният трафик винаги е добър, но това не означава. въпреки това.

Посетител, идващ от Google, има много по-различен начин на мислене от някой, идващ от източник, който вече ги е продал при изтеглянето на темата. Както можете да разберете, като разгледате числата, ние получаваме около 3 пъти по-добри резултати (преобразуващо) изпращането на хора от CodeinWP до ThemeIsle.

Урокът: Ако искате да се възползвате напълно от входящия органичен трафик, не предполагайте, че човекът вече е заинтересован да получи вашия продукт. Напишете своето копие по начин, който да се хареса на всеки случаен посетител на Google.

3. Директните посещения се представят много добре

Посещения: ~ 4500
Изтегляне: 480
Конверсия: 10.6%

Директният трафик беше доста голям за нас. По този начин генерирахме ~ 4500 посетители и те реализираха с впечатляваща скорост от 10.6%, което ни даде общо ~ 480 изтегляния.

Обикновено директните посещения са резултат от редица фактори, които работят заедно. Тук играят роля като публикации на гости, цялостната сила на марката, отзиви, публикации във форума, Twitter. Очаква се също така, че който попадне директно на вашия сайт, е по-вероятно да извърши реализация. В крайна сметка те активно търсят този конкретен продукт / марка.

Урокът: Директните посещения не са нещо, върху което можете директно да повлияете (не е предназначено каламбур), но те все още са добра индикация за цялостната ви информация "здраве на марката," така да се каже. Колкото повече търсения и преки посещения на марката получавате, толкова по-добра е вашата позиция на пазара. С други думи, това, към което в крайна сметка трябва да се стремите, е да имате директни посещения. Например, Coca Cola не иска хората да жадуват "черна захарна напитка." Тогава те искат да жадуват за кока кола.

4. Имейлът все още е крал

Посещения: ~ 3000
Изтегляния: 750
Конверсия: 25.4%

Популяризирането на Parallax One в нашите имейл списъци доведе до около 3 000 посещения в списъка с темите. След това тези посетители направиха впечатляващ темп – 25.4%.

Общо генерирахме ~ 750 изтегляния по този начин (12% от общия брой изтегляния).

Урокът: Имейлът все още е крал. Ако изработите правилно съобщението си, винаги ще постигате по-добри резултати от собствения си списък, отколкото от всичко останало. Вече имате вече съществуващи отношения с вашите хора. Те ви се доверяват, така че ще обърнат внимание на това, което имате да кажете.

5. JustFreeThemes.com започва да бъде актив

Посещения: ~ 3000
Изтегляния: 100
Конверсия: 3,47%

В предишния доклад споменах, че сега притежаваме и управляваме JustFreeThemes.com – алтернативна директория с безплатни теми за WordPress. Сайтът нараства приятно през последните няколко месеца и продължава да привлича повече посетители месец след месец.

Създадохме списък за Parallax One на JustFreeThemes и след това го показахме като основен включен списък на началната страница. Освен това, ние не популяризирахме темата по друг начин там. Без твърда продажба или нещо друго.

В резултат JustFreeThemes изпрати над 3000 души в ThemeIsle и генерира ~ 100 изтегляния (процент на конверсия от 3.47%).

Също така JustFreeThemes генерира над 700 изтегляния директно от JustFreeThemes.com (има връзка за изтегляне направо към ZIP файла на темата).

Доста щастлив съм от тези номера, като се има предвид факта, че популяризирането на Parallax One чрез JustFreeThemes не струва допълнителни пари. Както казах, ние просто създадохме списък и го показахме в горната част на началната страница.

Урокът: Същото като урок от №1 – използвайте вече съществуващите си активи / уебсайтове, за да популяризирате всички нови продукти. Дори и процентите на конверсия да не са зашеметяващи, това все пак са реализации, които не бихте получили по друг начин.

Тук трябва да се обърне внимание на едно:

Разглеждайки числата, изводът е, че 60% от всички изтегляния идват от собствената ни аудитория (чрез различни канали, като нашите сайтове, имейл и т.н.).

Това ми помага да видя къде стоим като марка в момента. Лично аз съм много доволен, че нашите читатели – вие – ни се доверете достатъчно, че ще се радвате да разгледате новите продукти / теми, които имаме в магазина.

Освен това фактът, че 40% от изтеглянията идват от външни източници ми вдъхва увереност, че самата тема е с добро качество и има потенциал да се превърне в една от най-популярните безплатни теми на пазара.

Какво ще кажете за платената промоция?

Да, нито един старт в наши дни не минава, без да харчите някой добър долар за промоция.

Ето отделните неща, които направихме / правим:

SyndicateAds

Досега инвестирахме 2500 долара в SyndicateAds, за да публикуваме спонсорирани публикации в няколко сайта. Имаме и два бюлетини, които чакат да бъдат изпратени до трети публикации.

Facebook

По-специално, ние се възползвахме от пренасочването на Facebook и резултатите бяха доста приятни.

Около 2200 души дойдоха в списъка на темата, а 11% от тях се регистрираха (~ 250 изтегляния).

Платихме 100 долара за промоцията, което означава 0,40 долара за едно изтегляне.

Sidebar.io

Спонсорирахме Sidebar.io за една седмица ($ 400).

Като част от спонсорската сделка Sidebar.io предлага връзката ви към основния сайт, в ежедневните и седмичните бюлетини и в RSS и Twitter емисиите. Като цяло това е чудесна възможност, при условие че имате подходящия продукт за тяхната аудитория.

Sacha – човекът зад Sidebar.io – е доста придирчив, така че не всичко успява да се реализира (разполагането с 400 долара, които трябва да похарчите, не е достатъчно, за да изкарате продукта си през вратата).

Както и да е, ние получихме ~ 3 300 кликвания от това и около 100 изтегляния (степента на конверсия от 3,12%). Цена за изтегляне: $ 4.

BuySellAds

Направихме няколко неща чрез BSA.

 • Резервирахме извикване на бюлетини в PixelBuddha.net. Резултатите бяха доста впечатляващи, като се има предвид факта, че ние опитахме това преди за статия от CodeinWP и те бяха много по-ниски. Като цяло получихме ~ 300 изтегляния за инвестиция от $ 300.
 • Направихме косвени кампании за Parallax One и Zerif Lite, като тествахме 20 различни банери и различни издатели. Досега сме похарчили около 3500 долара.
 • Експериментирахме и с рекламния елемент Fancybar (хоризонтална горна лента, която се плъзга в изглед, след като потребителят превърти приблизително 100 пиксела надолу по страницата). Работим с бюджет от 1000 долара (все още не е изразходван), но резултатите не са много зашеметяващи (само 6 изтегляния до момента).

AdWords

По същия начин увеличихме бюджета си в AdWords и сега активно популяризираме Parallax One в търсачката.

През изминалия месец тук сме похарчили 240 долара и получихме 114 изтегляния (8,53% процент на реализация). Обща цена за изтегляне: $ 2,10.

Реших да инвестирам в AdWords, защото наистина вярвам, че имаме една от най-добрите безплатни теми навън, и въпреки че рекламите могат да бъдат скъпи, все още получаваме голямо излагане на продукта. В крайна сметка, което дава възможност на повече хора да го видят – хора, които не биха попаднали на темата чрез други канали.

Както можете да видите, пренасочването на Facebook носи най-добрите резултати за нас – по отношение на платената промоция. Имайте предвид обаче, че можете само "пренасочи" хора, които вече са били на вашия сайт. Това не е точно нов канал за придобиване, а по-скоро да се свържете с хора, които вече знаят за вашето съществуване.

Маркетинг в Общността

Отзиви, публикации на гости, промоции на партньорски услуги и други подобни.

Само извадка от получените отзиви:

Някои от отзивите бяха платени, други изпратихме като публикации на гости. Като цяло всички те се представиха отлично.

Отзивите винаги са страхотни, без значение какъв продукт имате да предложите. В крайна сметка вашите потребители искат да видят продукта в действие, преди да го изтеглят (или купуват). Честният преглед им дава точно това.

Освен това, отзивите често разкриват и някои проблеми с продукта, които може би сте пропуснали сами. Така че каненето на хора да тестват продукта Ви винаги е достойна инвестиция, както от гледна точка на промоцията, така и от гледна точка на развитието на продукта.

Ние също така кацнахме два големи поста за гости:

Надявам се, че те ще продължат да носят резултати в бъдеще, както обикновено са публикуваните мнения за гости. Освен директен трафик, ние получаваме и излагане на марка, което за мен е огромна полза не само за Parallax One, но и за бъдещи продукти / теми.

Пробвах и някои Промоция на ProductHunt, но засега нямам какво да показвам. (Чувствайте се свободни да ни ударите. Много оценявам!)

Общи изводи от това стартиране

В крайна сметка насърчаването на нещо струва сериозни пари.

И ако това, което рекламирате, е безплатен продукт, тогава дори не получавате директен начин да върнете тези пари.

Като цяло правенето на подобно нещо е огромна инвестиция и голям риск, но вярвам, че ще се изплати, когато влезем във втория етап от старта.

"Какво?!"

Да, ще има втори етап. Но не се безпокойте Темата ще остане безплатна. Тази част не се променя.

Нещата, които правехме досега, бяха по-скоро като първоначално издание на Parallax One. В следващите месеци ще изпращаме темата в WordPress.org. Благодарение на усилената работа, която вече вложихме в популяризирането му, надявам се, че след като тя бъде налична в официалната директория и с помощта на официалната връзка за изтегляне, ще започнем с голям брой изтегляния от началото. Целта ми е да го видя сред първите 20 най-популярни теми там.

Докато това не се случи, имам определен месечен бюджет за тестове и експерименти, за да изпробвам различни платформи и подходи. Освен да се опитвам да получа колкото се може повече изтегляния, основният акцент тук е ученето.

От една страна, можете да опитате да смесвате натоварвания от различни видове промоция наведнъж (като дисплейни реклами, CPC, платени списъци, рецензии, пренасочване и т.н.), но това бързо ще стане скъпо. И дори ако един канал осигурява страхотна възвръщаемост на инвестициите, всички останали по-малко ефективни все още могат да намалят целият маркетинг усилия и да го направят нерентабилен. Ето защо се опитвам да внимавам, когато тествам нови неща и никога не надхвърлям планирания бюджет.

В крайна сметка искам да мога да контролирам голяма част от дистрибуцията, така че не е нужно да разчитам на нито един маркетингов канал. Колкото повече кошнички имате за яйцата си, толкова по-добре сте.

За вкъщи: Започнете с един метод за популяризиране, научете го, получете резултати, едва след това преминете към следващия. Започвайки от точка 0 с няколко метода едновременно, дори няма да имате достойно разглеждане какво работи и кое не. Вместо това направете само една стъпка наведнъж.

Разбивка на приходите (1 юли – 1 август)

оборот

Сравнение с предходния месец. През юни:

 • Брой клиенти: 971
 • приходи на клиент: $ 98.02
 • общи приходи: 95 178,77 долара

Което ни дава (приблизително):

 • брой клиенти: -8.1%.
 • приходи на клиент: -0,8%.
 • общи приходи: -8.9%.

Това е лек спад, но не съм много изненадан, честно казано. С толкова много усилия, полагани за популяризиране на Parallax One, другите области получиха по-малко внимание.

Zerif Pro все още е най-добрият ни продукт, като осигуряваме около 42% от нашите приходи от тематика този месец.

най-прод

Заключителни мисли

Ще продължим да работим върху Parallax One, въвеждаме нови функции, подобряваме поддръжката и евентуално стартираме някои добавки в близко бъдеще. Рецензиите бяха страхотни досега, но все още има много място за подобрения. Наистина искам да доминирам в тази тема и да я направя толкова добра, колкото е възможно.

Разбира се, промоцията ще продължи и … тестване на нови канали за разпространение и т.н. Ще ви информирам и за това.

На друга бележка изглежда, че тези доклади за прозрачност са донесли известна стойност за цялата общност на WordPress. Например, виждам много хора да предават по-добри теми на WordPress.org, вместо да ги поставят зад стената на заплащането.

В епоха, в която тематичният бизнес е толкова пренаселен – трафикът Envato намалява и така нататък – много разработчици започнаха да гледат на WordPress.org като на огромна възможност и сега го разглеждат като важен канал за разпространение на своите продукти.

Друго голямо косвено предимство е, че поради правилата на WordPress.org, всяка тема трябва да бъде GPL, така че цялата общност има огромни ползи, просто защото те получават по-качествени теми, които могат да използват, разклоняват и надграждат. Целият този джаз.

Добре, това е всичко засега. Надявам се да ви бъдем на борда за следващия доклад, където ще разкрия още няколко подробности Parallax One и чисто нови бизнес уроци, които научих след втори месец от старта. Както винаги, благодаря за четенето и подкрепата на CodeinWP!

Останете в течение:

Всички редакции и остроумни пренаписвания от Карол К.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map