Как да препроектирате уебсайта на бизнеса си – Доклад за прозрачност №40

Как да препроектирате уебсайта на бизнеса си - Доклад за прозрачност №40


Добре дошли в 40-ото (!) Издание на месечния доклад за прозрачност (за май 2018 г.). Това е серия, в която преглеждам всичко, което се случва в бизнеса. И аз не се сдържам! Независимо дали е добро или лошо, всичко е тук. Кликнете тук, за да видите предишните отчети.

Май беше забавен месец за мен. Повече или по-малко, аз отделих целия месец, за да се грижа по-добре за себе си и … да се подготвя за сватбата (прочетете: сватбата ми … две от тях всъщност, дълга история).

въпреки това!

Това не означава, че тук нямам какво да споделя с вас.

По принцип искам да говоря за няколко неща: преработката и стратегията на CodeinWP, каква е сделката с AMP и мобилните устройства, плюс случай на предприемачески борби и научения (колкото и мистериозно да звучи в момента).

Редизайн на CodeinWP ��

Първо, може би сте забелязали, че този доклад изглежда малко по-различен от предишния. Блогът получи цялостно преобразяване и това стига далеч повече от само външния вид. Преработихме кода отдолу и също разгледахме нашата стратегия и основния фокус за тази публикация.

Така че нека разровим малко повече какво сме променили и защо.

Както споменах няколко пъти преди, най-важното нещо, което ме подтикваше да работя върху този редизайн, беше фактът, че трафикът на блога намалява през последната година или нещо подобно (нищо брутално, само леко).

Ето какво правим по този въпрос:

Технологията под капака

CodeinWP стартира като … барабан, моля … статичен HTML уебсайт. По-късно добавихме блог и го поставихме на инсталиране на WordPress заедно с персонализирана тема.

Няколко години след това, ние искахме да преобразуваме основния сайт в WordPress, така че създадохме друг, отделен екземпляр на WordPress за това.

Всичко беше наред и данди, докато цялата настройка предизвика някои грозни проблеми с нашата хостинг компания преди година. Казано просто, сайтът беше бъркотия. Трябваше да се промени.

Използвахме тази възможност да започнем от нулата и да изпробваме една от нашите конкурентни теми (Astra), заедно с Elementor като наш създател на страници по избор и решение за AMP за мобилни устройства.

(Бих искал да се възползвам от тази възможност да направя случай за използване на продуктите на вашите конкуренти. Това е как можете да научите какво има на пазара и как всъщност работи *.)

Накратко, сайтът вече е много по-бърз и гъвкав, което ни позволява да отидем още повече при подобряване на потребителското изживяване и стартирането на някои нови компоненти / инструменти заедно.

Новият фокус

Предполагам, че повечето от вас отдавна не са гледали действителната начална страница в codeinwp.com. Просто не беше в центъра на вниманието ни през последните три години. Инвестирахме главно в това, което е в codeinwp.com/blog.

В същото време обаче оставихме основната начална страница непокътната. Значение, това, което беше повишено там, беше "PSD към WordPress" обслужване. Проблемът с това беше, че ние дори не се интересувахме от нова работа в тази област. Така че каквото и да водим, не бихме могли дори да работим. Умно, нали?

Това беше най-малкото объркващо и не направи нищо за укрепване на марката на сайта като "отидете на място за прозрения в WordPress."

И накрая, решихме да променим това и да направим началната страница правилно представяне на това, което целият сайт. Старата начална страница само намаляваше доверието в нашето съдържание и работата, която вършим тук.

Сега – с новия дизайн – надявам се, че нещата са по-ясни и началната страница осигурява този по-рано липсващ контекст за това, за което се отнася този сайт – "център за фрилансери, блогъри на WordPress & създателите."

Стремим се да бъдем това, предоставяйки на нашите читатели страхотно съдържание (чрез блога, както и бюлетина), общност, инструменти и дори работни места (в творбите).

Редизайн на CodeinWP

Въпреки че мога да гарантирам за нашите изследвания, съдържание и инструменти, нещо * run-a-community * нещо е нещо съвсем ново за нас. Като се има предвид, ние имаме добра идея как да започнем инициативата:

Ако искате да се присъедините към новата общност и да експериментирате заедно с нас (излезте през Slack и се научете заедно), можете да кандидатствате тук. Регистрацията е безплатна за първите 50 членове. След това планираме да начислим малка такса, за да сме сигурни, че хората остават ангажирани.

Докато съм доволен от това, как премина целият старт на новия дизайн, тук и там се сблъскахме с някои проблеми.

Първо, не всички публикации изглеждаха така, както трябва. Проблеми с привеждане в съответствие и др. Те бяха сравнително безболезнени за отстраняване.

Но имаше и по-сериозни проблеми. Шеф на тях, веднага след старта разбрах, че Google ни взе "публикувано на" дати в търсене вместо "актуализиран на."

Това, разбира се, доведе до огромен спад в класирането и добави към нивата на стрес. За щастие, след като успяхме да поправим това и Google обходи сайта отново, трафикът се върна към нормалното.

Мобилни и AMP ��

Ако сте израснали като мен, с компютър на бюрото си, а не с телефон в джоба си, има вероятност да подцените грубо важността и приемането на мобилни устройства.

"Мобилното е бъдещето!" – вероятно е нещо, което сте чували десетина пъти или повече, но всъщност не е резонирало с вас. В крайна сметка гледате трафика на вашия сайт – "по-малко от 5% от мобилните," след това погледнете какво правите лично на телефона си – "не много, покупки и по-сериозни неща, които все още правите на работния плот," и по този начин продължавате да пренебрегвате изцяло мобилните.

Това мобилно невежество е защо ние измислихме "адаптивен дизайн" на първо място. Това беше само опит да се превърне нормалният уебсайт на първия работен плот по някакъв начин да се впише в мобилния екран. Не взеха предвид неща като намерението на потребителя, UX или нещо друго. Беше просто "вземете нормалния сайт, направете го подходящ за мобилни устройства."

По същество ние не вярвахме, че мобилният телефон някога ще бъде сериозно и затова избрахме автоматизирани решения като "отзивчив."

Ние обаче сгрешихме.

За веднъж, Google вече започна да им представя мобилен първи индекс, и те се движат активно в посока, в която десктопът е само втори по важност. Така че нека се опитаме да си припомним за това, да нарушим старите си навици и нека преосмислим как да създадем нашите уебсайтове (или WordPress теми).

Нищо от това не е ново. Хората говорят за дизайна на първия мобилен телефон от години. Започна с отзивчивост, след това получихме мобилни теми и сега прогресивни уеб приложения (PWA). И все пак никой не е приемал това насериозно досега.

Освен това в това, което виждам един вид отчаян подход, Google пусна AMP, за да направи нещата по-бързи за мобилни устройства *. И не само това, но предполагам, че се опитват да вкарат това в ядрото на WordPress, заедно с PWA. Ако това не е достатъчно, следващата стъпка вероятно ще бъде да се позволи на потребителите лесно да стартират безплатно AMP или PWA сайт (не съм сигурен дали Google Сайтове върви в тази посока или не).

* Тук се съсредоточавам върху Google, въпреки факта, че хостинг компании, строители като Wix и т.н. правят това също така, защото Google има силен стимул да предостави това безплатно, за да се конкурира с Facebook Pages (което все още вероятно е най-доброто място да отидете, ако всичко, което искате, е безплатна бизнес страница, която ви дава клиенти).

В крайна сметка, ние все още трябва да научим много за мобилните устройства и как да подходим към него за печеливш сценарий (както за нас, така и за потребителите).

Трудно е. Отзивчивото със сигурност не е решението. Най-малко през 2018 година.

Всичко, което се има предвид, отправната точка за CodeinWP е да настрои по подразбиране нашето мобилно изживяване до AMP и след това да работи оттам, опитвайки се да научи и да експериментира какви са ограниченията относно създаването на приятно потребителско изживяване.

Случай на предприемачески борби и научения ��

Напоследък да се справям с някои лични борби и дори панически атаки, не само ме изплаши, но и ме накара да разпитам себе си и да не се доверя на моята преценка.

По номинална стойност това е лошо, но има и положителен аспект към ситуацията. В подобни ситуации ставате по-склонни да слушате и да молите за помощ.

Започнах да говоря по-открито както с екипа, така и с други предприемачи около мен, молейки се за съвет – особено от хора, на които имам доверие и уважение.

Лично аз, колкото и да чета онлайн за създаване на процеси, ръководни групи или за ментор, разбрах, че нещо, което ценя много повече от дори 100 страхотни статии, е добро лично лично взаимодействие и съвет от някой, на когото имам доверие.

Цялото "ръководител" и "наставник" нещата никога не са ме зарязвали акорд. Но сега осъзнавам, че може би сгреших …

Ето какво е, първоначално да участваш в идеи или да имаш ментор, не звучи като нещо, с което много хора си правят проблеми. И особено ако се заобикаляте с връстници, а не предприемачи, които са по-далеч от вас.

Обаче тогава разбрах, че сценарий, подобен на mastermind, се осъществява основно във всяка компания. Като служител имате колегите си като "ръководна група" и вашия ръководител на екипа като "наставник." Всичко, от което се нуждаете, за да избегнете стреса и растежа, обикновено е вече налице. Ако сте шефът, значи това е различна история. Това е, когато трябва сами да търсите майстори и ментори.

Макар че е болезнено да приемеш, че не можеш да направиш всичко сам или просто не си толкова добър с конкретна задача или просто си се провалил, това е също мощен момент.

Приемането на неуспех освобождава ума ви и ви позволява да търсите помощ или други решения. Това в съчетание с вашето учене от провала може просто да е достатъчно, за да ви позволи да преодолеете проблема.

Като мисля за това, реших да се присъединя мрежата на ЕО. Смятам да се свържа повече и да се общувам с други предприемачи. Не само от едно и също пространство и не "правя бизнес," а да споделят ежедневни борби, мисли и научения.

Като мой последен съвет тук; ако смятате, че знаете какво трябва да направите, но също така чувствате, че нямате енергия да изпълните (или се чувствате депресирани), първата стъпка е да го приемете. След това се свържете с хора, които смятате, че може да помогнат – поради факта, че самите те вероятно са попаднали в подобна ситуация.

Като ментор и група предприемачи, които разбират какво правите, борбите, през които преминавате, и могат да ви уведомят, когато правите нещо нередно, могат да помогнат много. И не искам просто да се хвалим един друг, а да сме честни и да се обаждаме на неща, които не са правилни и как да го промените.

Да бъдеш самотен предприемач, който поема по света, е хубава мечта, но вероятно няма да се сбъдне в дългосрочен план. Работата заедно с други хора е много по-добра ситуация

Добре, това е всичко, което имам за теб този месец. Както винаги, благодаря за четенето и за подкрепата ни! Бъдете в течение и получавайте нови отчети, доставяни ви, като се абонирате тук:

Всички редакции и остроумни пренаписвания от Карол К.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map