Доклад за прозрачност # 48 – Последният

доклад за прозрачност 48


Добре дошли в 48-ото издание на месечния доклад за прозрачност (за януари 2019 г.). Тази серия е свързана с вътрешната работа на този бизнес – нашите планове, стратегии, следващи стъпки, неща добри и лоши. Кликнете тук, за да видите предишните отчети.

На пръв поглед числото 48 може да не изглежда като някакъв съществен момент. Но всъщност минаха цели цели четири години, откакто написах първия от тези доклади! Време е да погледнем назад към случилото се оттогава и нещата, които можем да научим за бъдещето:

�� Призраци от доклади минали, настоящи и тепърва предстоящи

Започнах тази поредица като опит да споделим пътуването си през ранните етапи на разрастване на тематичния бизнес на WordPress и други свързани проекти – включително този блог. Знаех, че имам какво да споделя след три години борба като фрийлансър на различни сайтове на концерти, за да премина най-накрая към тематичния бизнес и да разбера, че е възможно повече от 3 пъти вашите приходи.

Исках да споделя всички тези преживявания, тъй като реших, че там вероятно има много хора, които могат да се възползват от подобни прозрения. В края на краищата, аз не бях единственият човек, който преминава от свободна практика към тематичния бизнес на WordPress, така че вероятно има и други хора, които се борят с много от същите предизвикателства.

Беше груба езда със сигурност. Докато ранните етапи не бяха нищо друго освен растеж – което ясно виждате, когато погледнете числата от първоначалните доклади – имаше и някои по-трудни периоди. Най-вече времето, когато загубихме приблизително 50% от приходите си. Само за да ви покажа цялостното въздействие на всички тези възходи и падения, ето къде сме днес:

статистики

Да, четете това право. Понастоящем генерираме приблизително същите приходи, както през април-май 2016 г..

Що се отнася до самите доклади за прозрачност, в един момент реших да не споделям приходи. (Направих това преди капките.) Не мислех, че споделянето на числата донесе стойност на читателя, тъй като не споделях друга информация или анализ за това какво причинява колебанията.

Докладите също са ми послужили двукратно или дори трикратно. Освен като начин да споделя моите мисли, идеи и уроци, които могат да използват други предприемачи, аз също го третирах като личен журнал от всякакъв вид, където мога донякъде "рекорд" състоянието на ума ми в дадена фаза, през която бизнесът премина.

И накрая, докладите бяха начин екипът да разбере, така да се каже, и да научи какво вероятно ще се случи по-нататък. Това не е перфектно нещо, знам, но много пъти екипът всъщност не знаеше какво правя. Тъй като работех сам, докладите често бяха основният им начин да разбера.

За щастие успях да променя това, което оказа положително влияние върху компанията и цялостната ни работна култура. Но промените не бяха само моето вътрешно, пазарното пространство също се промени, мащабът на нашия бизнес се промени и екосистемата, в която бяхме (мрежата, партньорите).

В резултат на всичко това разбирам, че много от нещата, които споделям в тези доклади, дори ако ви давам цяла перспектива от първо лице без пропускане на подробности, може да не ви свършат работа. Това е особено валидно, когато става въпрос за обсъждане на маркетинга – тъй като това, което правим, е изключително пригодено за нашия бизнес и за етапа, който е в момента. И аз знам, че маркетингът е първото нещо, за което искате да чуете (направих анкета преди време в Twitter).

Например, наистина не смятам, че моята действителна, 100% честна сметка за това, което направихме за популяризирането на три от последните ни продукти, би ви помогнала, ако го приложите. Нека ви покажа какво искам да кажа. Ето и нашите резултати:

 • Optimole (нашата нова услуга за оптимизиране на изображения) – 10 000 активни потребители за три месеца и доста от тях са платили
 • Домен колело – класира топ 3 за "генератор на домейн имена" само след няколко месеца
 • фирн – най-новата ни тема – в топ 10 в WordPress.org и има 10 000 активни инсталации; е на пазара по-малко от три месеца

Как направихме това? Ето цялата стратегия:

 1. Изпратете бюлетин, в който споменавате нещата.
 2. Outreach; свържете се с 20 сайта, с които имаме връзка.
 3. Измислете идеи за съдържание около темите, свързани с продукта → пишете и публикувайте в блоговете. Също така, потърсете начини да споменавате новите продукти в по-старо съдържание и да рекламирате кръстосано в съществуващите ни продукти.

Извършването на горното, когато току-що започвате, ще доведе до 0 резултати. Но на етап, който сме в момента, основна стратегия като тази води до успешно стартиране.

Общият ни набор от умения / подход като бизнес също е много по-различен от този, който беше преди четири години. В момента не става въпрос толкова за караница и късмет, а повече за последователност и умишлено изпълнение. Добре, може би само 10% късмет.

Аз също съм много различен човек. Тези четири години бях за постигане на възможно най-голям брой и сам да управлявам всичко. Сега съм по-фокусиран върху структурирането на нещата, даването на свобода на другите и борбата с желанието да "върши работа през цялото време." Опитвам се също да откривам и да се вълнувам от други теми – неща, които не са свързани с бизнеса.

Когато стартирахме ThemeIsle преди повече от пет години, основната ми мечта беше да мога да заведа целия екип до далечно екзотично място и да работя оттам – оттам и цялата пиратска тема, която беше с ThemeIsle от самото начало.

Както и да е, минаха вече пет години и най-накрая успяхме да реализираме тази идея! Пиша това, докато се наслаждавам на плажовете на Гоа и се забавлявам с екипа. Най-важното е, че най-накрая се срещнахме с нашите индийски съотборници!

Ето ни в WordCamp Pune:

wcpune

Гоа

Единственият факт, че съм тук, наистина е голямо постижение за мен лично. Хубаво е да можем да зачеркнем това от списъка. Все пак, като го гледам сега, това не е огромен момент в голямата схема на нещата и получавам също толкова радост, когато прекарвам време с екипа в офиса.

Обратно към докладите за прозрачност; което е много важно е, че вече няма нужда да се отнасям с докладите като към начин за комуникация с екипа. Сега имаме набор от план, който се опитвам да се придържам. Има вътрешен наръчник и не бързам толкова много в решенията.

С всички онези промени, разработки и мен, които се променят по пътя като личност, разбрах, че това този формат също трябва да се промени.

Просто не се чувствам уверен, че ще имам нещо ценно, което да споделя с вас всеки месец, на часовника. Предпочитам да преместя тази поредица в статии извън график, които излизат само когато наистина чувствам, че искам да споделя нещо и че вие ​​- читателят, можете също да се възползвате от това по някакъв начин. Може би това също е различен период за мен лично. Сега съм по-скромен, по-готов да уча и да обсъждам, отколкото да говоря за идеите си през цялото време.

И така, дълга история, отчетите за прозрачност всъщност не изчезват, но те са такива. ��♂️

Но чакай, не си тръгвай още! Тук имам някаква действителна информация, а не само моите размишления за неща:

Red Редизайн на темата и промени по пътя

Нещо, за което ви разказах в предишните отчети, е предстоящото препроектиране на ThemeIsle. Като оставим настрана визуалните промени, ще въведем и нов модел на ценообразуване с няколко значителни промени:

а) Няма повече продавани пакети за генерични продукти

Едно от предположенията, които тестваме с настоящото ни ценообразуване, е, че ако даден потребител получава много продукти от нас, тогава е по-вероятно да останат абонирани и да се подновят за следващите години. Това е модел, наподобяващ клуб, при който човек получава тон продукти, които не са непременно свързани – с изключение на това, че са всички "за WordPress." Това предположение се оказа невярно, затова трябва да променим нещата.

Основното, с което ще експериментираме, е изграждането на персонализирани пакети за всеки отделен продукт въз основа на функциите, които продуктът предоставя.

Така например, вместо да продавате "една-единствена тема" или "всички теми" – и всичко, което се предлага с тези теми, които вече са в пакет, ще продадем тема с която и да е "набор от функции A" или "набор от функции A + B." По този начин всеки потребител може да получи спектър от функции, от които се нуждае в момента.

Например в Личния план за теми може да не ви трябват толкова много шаблони за начинаещи сайтове или същото ниво на поддръжка и т.н. Като цяло мисля, че този модел дава на потребителя повече свобода на избор и трябва да работи по-добре.

б) Неограничени сайтове за Neve Pro

Нашите модели за ценообразуване не са били твърде приятелски настроени, ако сте агенция, изграждаща много сайтове за клиенти. Искаме да променим това с Neve Pro.

И трите варианта на Pro Pro ще се поддържат неограничен брой сайтове.

Просто няма друг начин да го заобиколите в сегашния етап на пазара. Например, ако сте агенция, която изгражда 100 клиентски сайта в Hestia, това ви струва 4000 долара. Ако изграждате 100 сайта в Astra, това е $ 59 Голяма разлика, най-малкото.

в) Отстъпки само за първата година

Въпреки че в началото беше грубо, общността на WordPress вече е добре с годишните модели на абонаменти. Все пак нивата на обновяване не са супер огромни (40% в нашия случай), но все пак ни помага да планираме дългосрочно и да отделим повече човешки ресурси за поддръжка и поддържане на основните ни продукти.

Следващата стъпка в тази еволюция, изглежда, предлага отстъпки за първата година. Някои компании в космоса вече правят това – като WPForms.

Самата концепция не е нова, това е сигурно. Хостинг индустрията го злоупотребява от години. Или добре, може би злоупотребата не е правилната дума, но те разчитат доста на нея.

Например, закупуването на хостинг план на SiteGround за една година е много достъпно – общо около $ 47. Но когато искате да подновите за втора година, това е 143 долара. Това е огромен удар, повече от 3x!

Не планираме да вървим в тази крайност. Ще се справим с малка отстъпка за първата година, само за да улесним потребителя да изпробва продукта и да види дали той е подходящ за тях. Тогава, когато дойде време за подновяване, малката цена не би трябвало да бъде такъв проблем, тъй като те вече са видели стойността, която продуктът носи.

В същото време, имайки предвид тези промени, разбирам, че промяната в дизайна на сайта сама по себе си е огромен ход и ще се отрази самостоятелно на продажбите / изтеглянията. Така че, когато добавим промени в цените на всичко отгоре, става трудно да се приписват резултатите на някакъв конкретен фактор.

Това все още е доста на чертожната дъска, но се надявам, че ще успея да споделя някои научения, веднага щом новия дизайн и ценови модел се внедрят.

�� Видра и бъдещето на блокното редактиране в WordPress

Първо, може да искате да разгледате новата версия на видра – безплатният ни плъгин, предоставящ нови блокове на Гутенберг и цяла библиотека с шаблони, за да улесни работата ви с новия редактор на блокове.


Гутенберг блокове и библиотека с шаблони от Otter Гутенберг блокове и библиотека с шаблони от Otter

Автор (и): ThemeIsle

Текуща версия: 1.5.4

Последна актуализация: 26 май 2020 г.

otter-blocks.zip


98% Ratings


60000 + инсталирания


WP 5.2 + Изисква

Единственото съществуване на тази нова реализация на приставката беше изненада за някои от вас. Например, един ден един приятел ми каза нещо по линия на, "Момчета казахте, че не работите върху нещо важно за Гутенберг, тогава какво е това?!"

Не лъжа Изграждането на някаква значителна добавка за Гутенберг не беше нещо, което планирахме да правим. Всичко, което искахме да направим, е да се уверим, че настоящите ни плъгини са готови за Gutenberg и че те ще предоставят добро потребителско изживяване.

Hardeep обаче не се интересуваше и пое инициативата. Със свободата да работи върху почти всичко, върху което иска да работи (освен задълженията на екипа си за поддръжка), той започна да се включва.

Заедно с Мариус те започнаха да работят и пускат интеграции за съществуващите ни плъгини една по една. След това фокусът се измести към възстановяването на първоначалното внедряване на Otter и след това измислянето на нови елементи, за да се подобри още повече опитът в Гутенберг.

Така че в момента Otter предлага редица интересни блокове, като, раздел, разширено заглавие, група от бутони, услуга, ценообразуване, препоръка, Google Maps, за автора, публикуване на мрежа, карта, страхотни икони за шрифтове и икони за споделяне. Освен това има и съвместими с Гутенберг шаблони, които можете да импортирате с едно щракване. Всеки нов блок също така позволява на потребителя да добавя персонализиран CSS и има динамични колони, които да помогнат за по-добрата структура на цялата страница.

Когато нещата вървят бързо, ние подскачаме на лентата и започнахме да допринасяме за Otter и да видим как можем да помогнем. Екипът по теми направи много тестове, докато се съсредоточих върху даването на отзиви за продуктите. Когато всички се добавят заедно, сега имаме страхотен приставка за добавка за новия редактор на блокове с много нови функции и всички те са оптимизирани да работят с повечето теми.

В момента целта с Друго е да го изгради в платформа, а не само в колекция от блокове. С блоковете, които имаме в него досега + библиотеката с шаблони + подходът за разширени колони + персонализираният CSS, планираме да изградим екосистема на трети страни за потребители, които искат да проектират добре изглеждащи шаблони в допълнение към подобреното преживяване в Гутенберг , Например, ето някои блокови шаблони, които произхождат от Hestia, сега в библиотеката на Otter:

Хестия блокове

Много хора се оплакват от новия редактор и по различни причини – основно свързани с UX. Не е необходимо обаче да се съсредоточаваме върху това твърде много, а вместо това да гледаме към ярката страна. Новият редактор представя и стандартизира някои основни понятия и улеснява като цяло случайните потребители да създават добре изглеждащи страници. С решения като Otter можем да оправим това или онова и да доразвием това, което е добро в Гутенберг.

Добре, това е всичко, което имам за вас сега, но искам да завърша с два въпроса:

Първо: Как виждате бъдещето на новия редактор?

Втори и малко по-сложен въпрос: Каква е вашата бизнес структура от правна гледна точка и къде се основавате? Имате ли отделни компании, всички със собствени цели или всичко е под един чадър?

Тази тема е нещо, което наистина ме интересува и вече съм отдавна. В интернет няма информация, която идва от основатели и всичко, което е там, изглежда малко сиво. Бих искал това да е по-прозрачно и по-просто.

Ако искате да споделите, можете да го направите в коментарите по-долу (публично) или да ми изпратите имейл на hi @ ionutn dot com.

Това е всичко, което имам за теб този месец! Благодаря за четенето и за подкрепата ни! Бъдете в течение и получавайте нови отчети, доставяни ви, като се абонирате тук:

Всички редакции и остроумни пренаписвания от Карол К.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map