Доклад за прозрачност № 37 – Как изградихме, стартирахме и популяризираме най-новия ни проект

Доклад за прозрачност № 37 – Как изградихме, стартирахме и популяризираме най-новия ни проект

Доклад за прозрачност № 37 – Как изградихме, стартирахме и популяризираме най-новия ни проект
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Добре дошли в 37-ото издание на месечния доклад за прозрачност (за февруари 2018 г.). В тази поредица правя всичко възможно да споделя всичко, което се случва в CodeinWP и ThemeIsle – от бизнес гледна точка. Добрият, лошият и грозният. Кликнете тук, за да видите предишните отчети.


След публикуването на предишния доклад за прозрачност разбрах, че за последните няколко доклада липсват конкретни прозрения и сурови маркетингови номера, главно защото това не ми беше фокус от известно време. Този месец обаче най-накрая имам много благини неща, които да споделя в този отдел!

1. Как изградихме, стартирахме и популяризирахме най-новия си страничен проект ��

Миналия месец пуснахме най-новия ни проект от бета и в природата! Домен колело е нашият интелигентен и ефективен генератор на имена на домейни. Работи бързо и има гладък потребителски интерфейс.

domainwheel

Ето защо решихме, че създаването му е добра идея, какво го прави толкова готин и защо трябва да го проверите:

Преди повече от година представихме публикация в блога ThemeIsle, в която бяха изброени най-добрите генератори на имената на блога на пазара. След няколко месеца тя стана най-популярната публикация в блога. Разглеждайки някои данни на ahrefs, видях, че основната ключова дума има прилична CPC, което означава, че нишата е ценна. Въпреки това, гледайки решенията, съществуващи по това време, повечето от тях бяха доста лоши – както по отношение на резултатите, така и по отношение на UX.

Аз съм аз и без да имам време сам да изследвам нови начинания, предложих идеята за следващия ни хакатон. Останалото е история, както се казва.

Но защо така или иначе изглеждаше достатъчно ценна идея, която да преследваме?

Нека ви разкажа една бърза история:

Известно време написахме (и след това преписахме) публикация за нашия блог ThemeIsle, който учи хората как да изграждат свой блог от началото до края. Тази публикация бързо се превърна в една от най-популярните публикации в блога, така че оттогава се опитваме да я поддържаме на върха.

Само през последния месец отделихме няколко хиляди долара само за реклами във Facebook, за да привлечем повече хора да го видят. Подобно на темите и хостинг нишите, достигането до идеалната ви целева аудитория се оказва доста трудно и това е дори въпреки че има 1M + Facebook аудитория в нашите списъци за пренасочване.

Ако все още ме следвате тук, може би започвате да осъзнавате защо Domain Wheel е толкова важно от стратегическа гледна точка. По същество това е същата причина, поради която компании като Google и Facebook са толкова заинтересовани "подпомагане" по-слабо развитите страни получават онлайн. Или, по нашата локална скала за WordPress, защо WordPress.org е толкова важен актив за Automattic.

Разходите за конкуренция и придобиване на потребители непрекъснато нарастват и особено, ако вече сте достатъчно големи. Придобиването на нови потребители е близо до невъзможно, като по този начин връщането към началото на фунията има много смисъл. В нашия случай това начало достига до хора, които имат само идея за уебсайт, без домейн, без хостинг, без познание за WordPress задължително.

 • Все още можете да пускате на пазара на тези хора и да продавате продуктите си.
 • По-добре разбирате кои са тези хора, на какъв етап са и какво се опитват да изграждат.

Така че с времето, ако помогнете на тези хора още в самото начало на пътуването им, може да успеете да ги спечелите по-късно по линията.

Отначало пуснахме доста основна версия на Domain Wheel в резултат на хакатона. Но след това Андрей и Мариус поставиха още една седмица работа в него, което доведе до открития старт.

Време беше за промоция!

Подходът ми беше прост:

Тъй като познавах повечето от хората, които се класират по ключовите думи, свързани с темата, аз ги поставих наскоро стартирания ни инструмент.

Ключът тук е в това как го направих.

Мисля, че писах за подобно понятие, когато говорих Съживи мрежата преди известно време. По принцип смятам, че е по-добре да помогнете на друг бизнес по друг начин, а не просто като им давате пари в замяна на това, което искате да направят за вас. В нашия случай, чрез работата, която вършим във всички наши блогове, изпращаме доста малко трафик към други бизнеси. Правим това безплатно в повечето случаи, тъй като осигуряваме приходи от блоговете в много тесни области.

Сега, поради целия този трафик, който изпращаме към други хора, това ми достига много по-ефективно, когато излизам от врата до врата, молейки за услуги.

Със сигурност, сега е много по-лесно, отколкото когато бяхме започнали за първи път.

Така че урокът е следният: преди да се свържете с някой, който поиска помощ, или за малко от времето си, помислете какво можете да върнете или как можете да помогнете. Може да нямате пари, но това е добре, има много начини да си помогнете. И не говоря за такива неща "Аз ти помагам, ти ми помагаш." Това, което искам да кажа, е да помагам на хората истински, без да очаквам нищо в замяна.

Например, разработчик ли се опитвате да ни прецени вашия продукт, така че да го прегледаме в нашия блог (знам, че има поне шепа от вас)? Първо разгледайте нашия GitHub профил, работата с отворен код, която вършим, и повдигаме проблем, направете малък преглед на кода, поправете нещо, не знам, НЕЩО НЕЩО, преди да ми изпратите имейл от синята молба за помощ.

Отново така правим нещата и наистина работи!

Както и да е, отново по темата. Ние не популяризирахме само колелото на домейна чрез директна работа. Аз също следя различни "технологични новини" общности онлайн, така че знаех, че този тип проекти ще бъдат интересни за хората от ProductHunt, DesignerNews или HackerNews. И така, ние изпратихме Wheel на домейни и ни получи още няколко хиляди посетители и страхотна обратна връзка.

След първоначалния период на стартиране, проектът навлезе в голяма степен на учебна фаза, в която се опитваме да разберем коя точно е аудиторията, да получим обратна връзка, да разберем по-добре потенциала за осигуряване на пари и т.н. Всичко това ще ни помогне да добием по-добра представа за това колко работа можем реалистично да инвестираме напред. Ще ви държи в течение. ��

Отново в голямата схема на нещата и дори за нашата компания подобни инициативи не са следващото голямо нещо. Същото е и за мисленето ми зад него. Най-вече се опитвам да поставя това в контекст, когато става дума за придобиване на потребители и как това може да се справи с пазара на продукти на WordPress.

Преди месец споменах още един наш страничен продукт – Бизаро Девс – нашият технологичен бюлетин от странната страна. Крис управлява този.

Освен това направих някои маркетингови работи по него през последните няколко седмици. Въпреки ранните съмнения около самото име, структура, работа, необходима редовно и така нататък, сега виждам някои интересни показатели, заедно с добри канали за придобиване.
bizzarodevs

С цялата голяма работа, която Крис върши там, виждаме отворени цени на 60% и CTR на 30%.

Това може да е малка инициатива, но това е чудесен начин да оставите членовете на екипа да изследват техните интереси и умения, като същевременно изграждате нови канали за придобиване за основния бизнес.

Въпреки че основната ми задача тук е да поддържам основния бизнес, ако някой от членовете на нашия екип се приближи до мен и каже, че иска да изпълни своята гениална идея, чувствам, че е моя отговорност поне да им помогна да получат първите си потребители , Предполагам знам колко е възнаграждаващо да видиш как твоята работа действително се използва от други хора, а не се изхвърля или игнорира.

2. Как A / B тестването и задълбоченият анализ на трафика водят до ангажиране

Преди около месец направихме някои малки промени в дизайна на нашите блогове. Нищо драстично, никаква цялостна промяна в дизайна. Само малки неща като + 2px за размера на шрифта, различни шрифтове като цяло, нови височини на линията и т.н. Предполагах, че те ще подобрят четливостта и ангажираността.

Седмица или две по-късно разгледах резултатите … За моя изненада – изобщо не се промениха много. Дали това е добра или лоша посока, не беше очевидно веднага. Но по-късно разделих статистиката по устройство и веднага разбрах, че нашата мобилна ангажираност спадна с 50-100%. (Един от начините за измерване на ангажираността е да се погледне процентът на хората, които следват външна връзка, когато се променя само дизайнът.)

Време за още един кръг от актуализации … този път само за мобилни устройства: -2 пиксела за размера на шрифта, долните полета и подплънките на абзаца …

Ангажирането нарасна със 100%.

Моите мисли за това? Ние сме поколение, което откри интернет предимно на големи екрани, настолни компютри / лаптопи и много от нас пренебрегват мобилните устройства много. Никога не бих си представял, че такава малка промяна може да доведе до такава огромна промяна.

Въпреки че това е само един сценарий, подобни проблеми могат да се появяват през цялото време, ако не сме внимателни.

Основното поведение е, че винаги трябва да разделяте резултатите от анализите си по източник на трафик, устройство и браузър. Например, може да откриете, че някакъв ваш привидно недостатъчен продукт всъщност изобщо не е по-нисък. Просто непрекъснато се удря с неподходящ източник на трафик, който замъглява данните.

Може да бъде едно и също нещо с определено устройство или браузър. Например, ако потребителите на определен браузър не са склонни да конвертират, може да имате грешка там.

Също така опитайте да вземете под внимание и други неща. Например някои страни с по-ниска конверсия могат да използват определена разделителна способност на браузъра или екрана, която засяга вашите данни. С други думи, може да няма проблем със самата страна.

3. Проблемите на съвременния SEO

Google е вашият приятел № 1 и враг № 1. Това е единственият приятел, който винаги има гърба ти, докато не открадне твоята приятелка.

По-конкретно всяка година Google е на път да предостави на потребителите на търсачките все повече и повече отговори точно на страниците с резултати – така че да не се налага да кликват навсякъде.

По принцип не можете да направите много по този въпрос. Е, можете, разбира се, да блокирате Google да събира данни от вашия сайт изцяло, но това ще доведе до по-бърза реакция.

Ето за какво говоря – това се случва, когато погледнете въпрос, какъв е най-добрият хостинг на WordPress:

1

Ето какво се случва, когато щракнете върху резултат:

2

Ако не сте забелязали, че Google взема части от страницата, превръща ги в отговор и дори не ви изпраща откъде идва тази информация.

И наистина не можете да ги обвинявате. В повечето случаи те правят това, което е в най-добрия интерес на потребителя. Те разбраха, че има въпроси, които не се нуждаят от последващи действия. Понякога представянето само на прост списък е достатъчно, така че Google предоставя точно това въз основа на това, което могат да изстържат от други сайтове.

Предполагам, че повечето от вас, които четете това, биха били доста щастливи да бъдат този сайт, от който Google създава богатия фрагмент, за разлика от блокирането на Google. Ето как можете да се стремите към това:

 • Ако вашата статия предлага стъпка по стъпка ръководство или анализира списък с решения, за да улесните Google да вземе информацията, използвайте проста HTML структура при изграждането на публикацията си. В идеалния случай използвайте ol, когато изброявате обобщения или интро-обобщения, и използвайте h тагове за подглави.
 • В тези подглави номерирайте всяко решение в списъка. Като:

  3. Трети инструмент

  Google вероятно ще вземе тези подглави и ще ги превърне в списък за фрагмента.

 • За да проверите дали Google може да създаде фрагмента правилно, можете да потърсите нещо подобно, ВАШИЯТ КЛЮЧОВЕН ДУМ сайт: YOURSITE.com. Ако имате късмет, ще видите своя фрагмент там в цялата му слава.

4. Време за още по-голяма прозрачност и различен тип съдържание

Въпреки че вече сме в четвъртото издание, тотално забравих да спомена Revive.Собствен доклад за прозрачност на социалната мрежа!

Този е изцяло фокусиран около социалните медии и експериментите, които правихме, за да разрастнем нашите последствия във всички наши продукти и сайтове.

Написано е от Крис, който споделя всичко, което прави, за да ни постави на картата в социалните медии, заедно с всички кампании, резултати и числа. Не се провеждат удари!

Ето всички епизоди досега, за да се актуализирате:

Предполагам, че това е всичко, този път няма повече лични неща или други актуализации на продукти.

Пиша това заглавие в WordCamp Маями, така че ако сте наоколо и искате да разговаряте по някоя от тези теми, кажи ме на Twitter.

Добре, това е всичко, което имам за теб този месец. Както винаги, благодаря за четенето и за подкрепата ни! Бъдете в течение и получавайте нови отчети, доставяни ви, като се абонирате тук:

Всички редакции и остроумни пренаписвания от Карол К.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector