Доклад за прозрачност # 36 – Защо ThemeIsle преминава към основен редизайн

Доклад за прозрачност # 36 – Защо ThemeIsle преминава към основен редизайн

Доклад за прозрачност # 36 – Защо ThemeIsle преминава към основен редизайн
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Добре дошли в 36-ото издание на месечния доклад за прозрачност (за януари 2018 г.). Това е поредица, в която правя всичко възможно да говоря за важните промени в компанията, за нашите планове, предизвикателства, стратегии и за това как да ги изпълним. Кликнете тук, за да видите предишните отчети.


Първо, аз не съм много "график целогодишен-в-рано" тип, така че се страхувам, че нямам генерален план за 2018 г., който да споделя с вас тук. Все още обаче има много неща в бизнеса, с много нови разработки, така че днес бих искал да поговоря за някои от тях:

Ангажиран е режимът за управление на нинджа! ⚔

Нещо, което осъзнавам сега повече от всякога, е, че ако искаме тази компания да се развива, трябва да започнем да изграждаме по-добра база от знания и да правим това нарочно.

Доста неловко ми е да призная, но открих, че правя същата (служебна) грешка повече от веднъж – просто защото или съм забравил да запиша научени уроци, или има твърде много неща, които се случват наведнъж, или е минало твърде много време.

Споменах известно време назад, че ще започна работа по наръчник на компанията, но все пак не успях да дръпна спусъка на проекта. Най-накрая разбрах, че ще продължа само да го отлагам все повече и повече, така че вероятно най-добрият начин на действие би бил да делегирам проекта на някой друг. Така че най-накрая направих точно това!

Освен факта, че сега Родика отговаря за всичко, решихме също така да организираме един цял ден, посветен на изграждането на база знания за нашия вътрешен уебсайт. Той ще съдържа отделни ръководства, указания и може би по-късно и инструменти. Добър пример за това на практика е наръчник от Human Made.

Това не е първият ми опит за въвеждане на повече яснота и по-добро документиране на нашите процеси. Макар че, това със сигурност е най-голямата подобна инициатива и най-обмисленото, така че се надявам това да бъде наистина полезно за напред.

Основен редизайн на ThemeIsle ��

Преди време говорих за моите борби при работата с дизайнерите и за привличането на повече фрийлансъри на борда, които да ни помагат при проектирането на всичко.

Е, най-накрая започнахме да се движим в правилната посока!

Преди около две седмици започнахме да работим Джон от AnalogWP. Целта: цялостно препроектиране на ThemeIsle.

Защо тази крайност? Няколко причини:

1. Трябва да преустроим нещата от нулата

Това, което знаем днес, е много различно от това, което знаехме преди четири години, когато стартирахме компанията. Върнете ги, ThemeIsle "търси се" да бъде просто тематичен клуб / магазин и без сериозен дългосрочен план. Бяхме новото дете на блока.

Ние също не сме мислили за разширяване на бизнеса по никакъв начин, нямаме планове за въвеждане на плъгини, абонаменти или нещо подобно. Но това, което направихме, е да проведем много експерименти на сайта. Например имахме форум на bbPress и множество други скриптове, инсталирани на сървъра.

Структурата на сайта страда поради това и е крайно време да поправим това. Просто трябва да се преустрои от нулата.

2. Трябва да унифицираме и обновим дизайна

В момента ThemeIsle е и ще остане да бъде наш дом, когато става въпрос за продуктите, които предлагаме на пазара на WordPress. Блогът бавно става все по-популярен от сайта на продуктите, стартирахме a безплатен пакет икони, и започнахме да продаваме куп страхотни приставки.

Искаме новият дизайн да изрази това и да постави значителен акцент върху всички съвременни елементи на бизнеса. Искаме да кажем, че сега сме по-зрял бизнес от преди четири години и че можем да предложим много повече от темите на WordPress.

3. Искаме да можем да стартираме нови инициативи по-лесно

Добър пример за това, което искам да кажа е Вкусен преработка на мозъка. Докато тяхната основна "Вкусни мозъци" марката все още е домашната база на техните продукти, те дават възможност за всяка отделна марка продукт да изиска малко повече пространство и да се изрази по-ефективно.

В нашия случай продукти като Zerif или Хестия имат собствени марки и те заслужават да имат отделено пространство, което е нещо повече от подстраница под ThemeIsle.com. Например, в случая на Zerif, дълго време марката й беше по-мощна от себе си "ThemeIsle".

Ето някои ранни макети на новия дизайн, ако ви е любопитно да надникнете. Имайте предвид, че това все още е далеч от крайния ефект (и причината да публикувам тези малки версии засега).

макети

Elementor, Orbit Fox и Gutenberg ��

Организирахме си сеанс за мозъчна атака за луунг, за да намерим някаква обща основа, когато става дума за напредък с проектите, свързани с Elementor, Orbit Fox и Гутенберг.

Решихме да използваме Композитор за да споделяме модули в различни плъгини и да сме сигурни, че можем да имаме краткосрочна и дългосрочна стратегия.

Например, преди време придобихме приставката Page Templater For Elementor (споменах това в един от предишните отчети). По-късно решихме да изградим функция на библиотеката с шаблони в Orbit Fox – предназначена да позволи на потребителите да намерят шаблони, които са готови да бъдат импортирани в техните сайтове и които са съвместими с множество приставки за създаване на страници..


Страничен шаблон за елемент Страничен шаблон за елемент

Автор (и): ThemeIsle

Текуща версия: 1.2.9

Последна актуализация: 10 декември 2018 г.

elementor-templater.zip


100% Ratings


20000 + инсталирания


WP 4.4 + Изисква

Въпреки това, за да развием тази функция по начин, който ще работи с множество теми, първо трябваше да създадем собствени шаблони на страници, започвайки от Elementor. Следователно новият модул за шаблони на страници в Orbit Fox.

По подобен начин се сдобихме и с Elementor Addons & Плъгин за приспособления Искахме да добавим няколко допълнителни джунджурии към тях, заедно с директория с шаблони – ефективно да го направим "всички неща Елементър" плъгин за добавки.


Добавки и шаблони за Elementor от Sizzify Lite Addons & Шаблони за Elementor от Sizzify Lite

Автор (и): ThemeIsle

Текуща версия: 1.3.2

Последна актуализация: 26 март 2020 г.

elementor-addon-widgets.zip


96% Оценки


70000 + инсталирания


WP 4.4 + Изисква

За целта създадохме отделен модул за композитор за "шаблони на страница с пълна ширина" и още един за "библиотека с шаблони." Тези модули вече могат да се споделят в множество приставки.

По този начин, ако искаме да променим нещо или да добавим съвместимост с определена тема, тези промени могат да се разпространяват в множество продукти. Въпреки че продуктите могат да имат различно предназначение, те все още могат да споделят частични функционалности.

Ние възприехме същия подход с нов модул за формуляри за съдържание, който разработихме за работа с Beaver Builder, Elementor и Gutenberg (може да го обгърнем и в отделен плъгин за добавки на Гутенберг).

Пускането на тези по-малки нишови плъгини, докато все още работите върху по-голям, по-общо предназначен е полезен поради много причини. Главно от тях е, че тя ни позволява да извлечем полза от работата, която свършихме преди това, да я използваме многократно и да изградим по-устойчив паричен поток, без да застрашаваме дългосрочната си стратегия.

Теми за победата! ��

Ние увеличаваме нещата в ThemeIsle, с около 1-2 доста големи издания на месец вече почти година … като се уверим, че всеки абонат получава стойността от членския си внос.

Например напоследък успяхме да разработим и стартираме нова детска тема за Hestia, наречена Орфео.

Орфео

Стратегията за стартиране работи доста гладко и темата получи 3000 активни инсталации само за три седмици.

Партньорството, с което имаме Творчески Тим помогна на голяма работа тук. Те вършат невероятна дизайнерска работа и тъй като Hestia е построена на базата на материалния си комплект Pro, беше доста лесно да адаптираме друг техен комплект – Paper 2 – за Orfeo.

В следващите месеци вероятно ще включим и някои от техните други дизайни. Този, например, изглежда като чудесна база за нова детска тема.

Освен всичко това Хестия все още е темата, която заема голям къс от нашето време и това е дори въпреки факта, че не сме въвели никакви големи промени в нея. Правилното поддържане и тестване на всичко отнема много време самостоятелно.

Просто бързо относно моите лични цели и предизвикателства; Смятам да направя още малко пространство и да отделя време, за да преосмисля стратегията, планирането и да помогна с борда на новите членове на екипа.

О, и още нещо важно, ThemeIsle беше приет като медиен партньор за WordCamp Europe 2018. Това е хубаво признание за работата, която вършим в WordPress общността и не бих могла да се вълнувам повече от предстоящото събитие!

Добре, това е всичко, което имам за теб този месец. Както винаги, благодаря за четенето и за подкрепата ни! Бъдете в течение и получавайте нови отчети, доставяни ви, като се абонирате тук:

Всички редакции и остроумни пренаписвания от Карол К.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Это интересно
    Adblock
    detector