Доклад за прозрачност №35 – Преглед на годината 2017 г. (и какво следва за нас)

Добре дошли в 35-ото издание на месечния доклад за прозрачност (за декември 2017 г.). Тази поредица се опитвам да споделя всичко, което се случва в нашия бизнес зад кулисите (поне най-интересните неща) плюс някои мои лични мисли и научения. Кликнете тук, за да видите предишните отчети.


Въпреки че беше по-кратък месец, все пак имахме доста неща да се случат през декември. Ето преглед през всичко, плюс моят преглед на 2017 г. и плановете напред:

Получаване на нови странични проекти

Миналия месец стартирахме два малки странични проекта, с още един в процес на разработка. Основната цел е същата като всякога – да експериментирате и да се научите. По принцип искаме да тестваме други видове съдържание и да видим как те могат да работят в рамките на съществуващите ни предложения.

Започвайки с:

(1) Нашият безплатен пакет с икони – сега е достъпен за изтегляне

ThemeIsle икони

Сега имаме своя собствена безплатен пакет с икони – наличен в ThemeIsle!

Взимаме нещата бавно, като сега пускаме само 100 икони. Тъй като опаковката не е толкова голяма, успяхме да отделим повече време, за да сме сигурни, че иконите са с наистина високо качество.

Опаковката е напълно безплатна. Иконите се предлагат в различни формати: AI, Sketch, PNG и CSS.

икони

Това беше мек старт, само с някаква основна промоция чрез Лов на продукти и различни сайтове за социални маркери за дизайнери. Пакетът с икони получи някаква първоначална любов и повече от 5000 посетители.

Вярвам, че публикуването на неща като икони и други елементи на дизайн, които са сходни по своя характер, е добър начин да се върнете на общността. Винаги има някой, който може да се възползва от тези неща, когато работи по свои собствени проекти.

Този пакет по същество е продукт без загуба за нас. Искам да кажа, дори ако никой не го изтегли, все пак ще се възползваме сами от иконите, като ги интегрираме в нашите продукти. Както ще забележите, иконите са малко по-сложни от това, което получавате от неща като Font Awesome, така че можете да ги използвате за тези малко по-ниши приложения.

Чувствайте се свободни да изтеглите (и модифицирате) пакета с икони и да го използвате във вашите проекти!

(2) Нов куриран бюлетин по технологии

bizzarodevs

BizzaroDevs е нов проект на Крис. Това е куриран бюлетин за всичко, което е готино, неясно или може би дори странно в технологичното пространство (включително теми, свързани с WordPress).

Тя беше пусната само преди няколко седмици. Крис е доста отдаден да направи това едно произведение!

Проверете го и ни уведомете какво мислите!

придобивания!

Добре … само една придобивка и нищо огромно. Но този, който вярвам, ще се окаже доста полезен за нас напред!

Придобихме най-популярния плъгин за икони на менюто, подходящо наречен, икони на менюто.


Икони на менюто от ThemeIsle Икони на менюто от ThemeIsle

Автор (и): ThemeIsle

Текуща версия: 0.12.2

Последна актуализация: 27 април 2020 г.

menu-icons.zip


98% Ratings


200000 + инсталирания


WP 4.3 + Изисква

Има почти 100 петзвездни рецензии, повече от 100 000 активни инсталации и това е плъгин, който препоръчваме на нашите потребители отдавна.

Това, което плъгинът прави, е просто да се обясни – дава ви възможност да включвате икони наред с елементите на менюто си. Наистина пряма, но невероятно полезна функция.

Демонстрация:

икони от менюто

По-нататъшно разрастване на екипа

Вярвам, че успяхме да създадем страхотен екип през годините! Все пак има и други области, в които можем да се подобрим. Следователно:

(1) Получаване на повече фрийлансъри на борда

Намирането на хора, с които можем да работим винаги, когато има проект, е особено полезно за екипите, които не са разработващи.

Например в момента, когато някой от маркетинговия екип се нуждае от изображение или графика, е доста трудно да го получи своевременно. Тъй като нямаме достатъчно работа за работа на пълен работен ден, работата с няколко надеждни фрийлансъри би било идеалното решение. Това би ни дало по-голяма гъвкавост и също така би позволило на отделните отбори да бъдат по-независими.

Недостатъкът тук е, че поради естеството на това как работи фрийлансингът (плюс моя подход да не съдя някого по размера на часовата им ставка извън портата, а по-скоро да гледам крайния резултат), може да е смущаващо някой да види на свободна практика печелене на седмична заплата в част от времето.

Комуникацията + прозрачността ще се надяваме да разберем по-добре тези неща и ще помогнем на всеки да осъзнае, че всичко има своите плюсове и минуси. Например, само малка част от работния ден на фрийлансър са действителните часове за плащане.

(2) Довеждане на повече стажанти

След като подредихме някои организационни и технически предизвикателства, сега сме в състояние да започнем да вкарваме неопитни хора на борда, да ги обучаваме и да им помагаме да се установят на пазара.

По този начин първоначално стартирахме компанията и това е нещо, което ни се стори невероятно добре. Поради фокуса, който поставяме върху хората и желанието да помогнем на всеки да расте е как успяхме да стигнем до мястото, където сме в момента.

Наличието (може би) на по-сложна лична структура във фирмата (с стажанти, работещи под по-опитни хора) също ще ни помогне да създадем по-независими подгрупи със собствени ръководители. Работим с това предвид от известно време и видях някои хора да подобряват значително своите лидерски умения. С това се надявам те да продължат да нарастват през 2018 г. и да станат по-удобни сами да вземат важни решения.

2017 в преглед и продължаваме напред

Нека започнем с това, което движи целия този бизнес:

(1) Продукти ��

2017 г. беше от решаващо значение по отношение на основния ни бизнес с WordPress. За щастие успяхме да влезем в достатъчно добра форма, което прави бизнеса устойчив, независимо от незначителни колебания, които може да дойдат.

От страна на плъгините, основният ни фокус е да поддържаме, както и да пренаписваме и подобряваме съществуващите си приставки. Нямаше много смисъл да се опитвам да измислям нови неща, преди повечето от известните проблеми да бъдат решени.

Тъй като това вече се прави най-вече, най-накрая можем да разгледаме някои нови възможности и също така да отделим достатъчно внимание OrbitFox и неговата посока.

(2) Съдържание ✍️

2017 беше годината, в която въведохме известно разнообразие и започнахме да експериментираме с нови видове съдържание – главно визуално съдържание и видео.

Това до голяма степен се е изплатило, но все още трябва да се направи много, за да се подобрят нещата, да влезете в правилния ритъм и да се примирите със стил / външен вид, който се идентифицира и се откроява.

Освен по-горе, въпреки че бих искал да направя това по-рано, през 2018 г. ще работим върху разширяването в пространството на социалните медии (имаме Съживи.Социален блог), както и да адаптираме нашите процеси за създаване на съдържание и да получите нови редактори на борда, които да ни помогнат.

Така че, докато сме доволни от качеството на нашето писмено съдържание за сега, 2018 г. ще бъде предимно за видео, плюс да работим за подобряване на начина, по който съдържанието ни се доставя и консумира.

Самият блог на CodeinWP не нарасна много през 2017 г., но общият ни трафик все пак се увеличи доста благодарение на ThemeIsle. Най- Блогът ThemeIsle е нараснал 7 пъти в сравнение с миналата година!

Тематичен трафик

Би било чудесно да видя блога удвоен по размер през 2018 г. (да се надяваме), което бих считал за огромен успех.

Въпреки че, нашите усилия за разнообразяване на съдържанието – с всички видео материали, които влизат – открадват фокуса далеч от блога ThemeIsle. Ние сме в постоянна фаза на мозъчна атака, за да разберем как можем да преодолеем това.

Бърза статистика – броят на публикациите, които публикуваме през 2017 г .:

 • CodeinWP: 86
 • Тема: 199
 • Съживи.Социален: 25

(3) Услуги ��‍

Все още съм малко склонен към това, но смятам да положа малко повече усилия за намиране на начини за рестартиране на услугите, част от бизнеса. Както вече писах, това е нещо, което далеч не е основният фокус, но вероятно все пак е нещо, с което си заслужава да експериментирате.

Като цяло 2017 г. беше добра година по отношение на увеличаването на нашия екип, знанията ни и разнообразяването на нашите приходи.

От друга страна, общата ни печалба беше все още по-малка, отколкото през 2016 г. Макар че това не ме тревожи твърде много. Да се ​​надяваме, че до края на годината ще нараснем с поне 50% печалба. Звучи великолепно, но всъщност е разумно да се очаква да погледнем текущите си текущи приходи и как се държат.

Говорейки чисто от лична гледна точка, 2017 изглеждаше "по-трудно" за мен в някои аспекти. Макар че това беше някак нарочно. Искам да кажа, реших да спра да бягам от лоши чувства, тревожност и други проблеми до тази мелодия. Вместо това се опитвам да пусна всичко, което потъва, и се опитвам да стигна до корените на нещата. В началото е неудобно, но в дългосрочен план този вид ви помага да преодолеете проблемите си по-добре.

Аз също реших да работя по-малко тази година, да чета повече и да имам повече "мислене в леглото" време, което за изминалите години беше близо до 0. Свикнах предимно просто да търся начини да стана "по-успешен" денонощно, цял ден и цяла нощ, постоянно. Опитвам се да пусна части от него сега и просто си позволявам да имам почивка. Това ме прави (мъничко) притеснено в професионално отношение, но предполагам, че просто ще видя как се развиват нещата.

Докато нито съм по-богат, нито съм по-успешен, сега се чувствам малко по-мъдър. Дано през 2018 г. ще се науча да бъда по-спокоен със стари чувства и спомени и да оставам оптимист за бъдещето в същото време.

О, и преди да забравя, ви обещах няколко снимки от нашата годишна инициатива Secret Santa. Ето някои от разменените подаръци:

Изненада изненадаsanta1
Изненада изненадаsanta4
Изненада изненадаsanta3
Изненада изненадаsanta2
Изненада за изненада (видео за отпушване)

Любов към таен Дядо Коледа

Хейя, така че Коледа отдавна си отиде. Обаче брилянтният редактор на блогове има нещо, което трябва да каже. Отнесете го брат

Публикувано от ThemeIsle в понеделник, 8 януари 2018 г.

Добре, това е всичко, което имам за теб този месец. Както винаги, благодаря за четенето и за подкрепата ни! Бъдете в течение и получавайте нови отчети, доставяни ви, като се абонирате тук:

Всички редакции и остроумни пренаписвания от Карол К.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map