Доклад за прозрачност №34 – Добър ли е Черният петък за търговците?

Доклад за прозрачност №34 – Добър ли е Черният петък за търговците?

Доклад за прозрачност №34 – Добър ли е Черният петък за търговците?
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Добре дошли в 34-ото издание на месечния доклад за прозрачност (за ноември 2017 г.). Това е поредица, в която споделям и обсъждам по-интересните събития, проекти и научения от ден на ден на компанията. Кликнете тук, за да видите предишните отчети.


Първо горе, Черен петък … това е нещо, в което трябва да участвате? Както от гледна точка на клиента, така и от търговеца?

Е, първото се свежда до личните ви предпочитания и начина, по който пазарувате през годината, но второто е малко по-сложно нещо. От една страна, ако имате продукт и желаете да предоставите отстъпка, вероятно можете да направите добри продажби.

Но дали математиката по това проверява на практика? Надявам се да ви предоставя някои подробности по въпроса днес.

Само да ви напомня, ние участвахме в Черния петък тази година по два различни начина: (1) имахме продажба на Черен петък в ThemeIsle и (2) съставихме наистина подробен списък на най-добрите оферти за Черен петък за WordPress и "уеб неща" точно тук в блога.

Най-накрая имам някои данни как всичко мина:

Резултати от нашата черна петъчна разпродажба в ThemeIsle

Тази година беше първият път, когато всъщност активирахме пълна автоматична отстъпка за целия сайт – важи за всички покупки, не се изисква код на талон. Ние също доста популяризирахме тази оферта.

Накратко, продажбите бяха около двойно повече от обичайните.

Но нека не бъдем прекалено оптимистични по отношение на това. Имайки предвид парите, които похарчихме за реклами плюс разходите за поддръжка, не изглежда, че цялата тази лудост си струва усилията за нас.

Искам да кажа, че вероятно все още ще имаме промоция през следващата година, но в този момент ще го правим повече от очакванията на хората (тъй като някои от нашите бъдещи клиенти може да чакат Черния петък седмица, за да направят покупката си), а не по някаква финансова причина. Със сигурност няма да положим толкова усилия за популяризирането на тези сделки за Черен петък.

Като цяло, не казвам, че Черният петък е нещо, което трябва да се избягва, но всичко зависи от вашия продукт. Например, имам приятел, който ръководи подобен бизнес и продажбите им в Черен петък закръглиха 10 пъти обичайната сума.

Макар че ми е любопитно да чуя от вас по този въпрос. В случай, че тази година сте имали собствена промоция за Черен петък, как мина?

Обзор на черен петък в CodeinWP – нашите знания

Събирането на данните по този е доста трудно. Но преди да вникнем в спецификата, нека само да призная едно:

Дори преди да продължим да работим над тази година, решихме, че през следващата година вероятно няма да правим такъв пост. Или поне не в сегашния си вид.

По външен вид на нещата прекалено много други блогове скочиха на лентата през тази година и направиха точно същото. Това прави нашата публикация просто поредната компилация на сделки и това не е нещо, към което се стремим. Обичам да вярвам, че винаги преследваме уникална перспектива и правим нещо, което е различно.

В друга бележка, съставянето на тази публикация и поддържането й актуализирано ежедневно (през целия Черен петък и Кибер понеделник седмица) беше много – много! – на работа. Получавахме стотици имейли, коментари и близо 200 записа чрез нашите "изпратете офертата си" образуват. С други думи, всички и кучето им искаха да популяризират предложението си за Черния петък и участието им в тях изискваше много усилия.

Тук обаче не се оплаквам. Радваме се, че успяхме да помогнем на редица по-малки фирми и продавачи – изброихме всички с валидно, добре изглеждащо предложение. Въпреки че в края на деня това е прекалено много работа, като се имат предвид всички неща.

Със сигурност ще правим нещо различно през следващата година. Мисля нещо по линия на, "продукти, които купихме / купуваме и защо." Изглежда по-истински, а вероятно и по-ценно, тъй като все пак ни дава светлина върху няколкото сделки, които наистина мислим, че са възможност веднъж годишно. Например, тази година получих ES6 JavaScript курс за екипа и с удоволствие бих го препоръчал и на други хора.

В случай че се чудите, ето номерата на трафика за тазгодишната публикация в черен петък:

Статистика за Черен петък

OrbitFox … "орбита какво?"

Може би съм споменавал това веднъж или два пъти в предишните доклади. в основата си, OrbitFox е наш "Jetpack алтернатива" плъгин. Мислех, че го нарекох по-лесно да обобщим какво прави приставката, вместо да се опитвам да измислям някакъв вид стъпка на асансьора. Но днес най-накрая мога да споделя още малко.

Напоследък вдигнахме малко пара в процеса на разработка и намерихме потенциална интересна посока, която можем да вземем с приставката. Като се казва, все още съм доста объркан как трябва да го предлагаме на пазара.

Под капака OrbitFox – официалното име на приставката – е готин "Добавка за подобряване на WordPress" с някои полезни модули, които иначе са твърде малки за техните собствени индивидуални приставки. Те включват неща като социални икони за споделяне, икони на менюто, безплатен търсач на стокови снимки и нашата водеща функция – модул на директория на шаблони.

Какво е модулът на директория на шаблони?

Накратко, модулът ви позволява лесно да импортирате и редактирате нарастваща колекция от целеви страници и други шаблони на страници, които можете да използвате заедно с вашата тема.

За да направим това, разчитаме на Elementor на заден план, но потребителското изживяване е наистина просто и опростено. За да подобрим това, което този модул може да направи, ние го интегрираме с друг модул с някои допълнителни добавки на Elementor.

Защо съм толкова развълнувана от това?

Представете си колекция от 100 (-ish) безплатни шаблона, които могат да работят с почти всяка тема и с всички основни създатели на страници (могат да бъдат Elementor, Beaver Builder или Gutenberg).

Например, можете да имате своя уебсайт, работещ на двадесет седемнадесет (заедно с OrbitFox) и все още да можете да се възползвате от всички тези готини шаблони. Истински тематично-агностичен подход. Това трябва да бъде по-лесно да се разшири, редактира или използва повторно.

Мислете за това по този начин; вероятно имате тема, която харесвате по различни причини (било то типография, минималистичен дизайн, SEO, каквото и да е) и вероятно имате и любимия си създател на страници. Така че сега, вместо да се налага да разчитате само на това, което тези двамата ви позволяват да направите, можете да инсталирате OrbitFox, да изберете шаблон и да сте сигурни, че той ще се интегрира точно както – както с темата, така и с добавката за програмисти, без значение какви биха могли да бъдат те.

Какво следва?

Предизвикателството за мен сега е да изберете правилната посока, която да поемете с OrbitFox. Фокусирайте се върху шаблоните – като се уверите, че те са толкова добри, колкото могат да бъдат? Или да се съсредоточите върху Гутенберг – да направите всичко съвместимо? Или може би се съсредоточете върху осигуряването на колкото се може повече модули?

Все още не сме сигурни. Важното е обаче, че успешно успяхме да вземем почти безполезен плъгин, който бяхме принудени да изградим в резултат на спирането на темата Zerif Lite и да го ребрандираме в нещо, което може да бъде наистина полезно.

За да започнем това, преминахме с още една придобивка. Ние придобихме 10+ шаблона на Elementor, включително дизайните от Джон на AnalogWP. Джон е един от най-талантливите дизайнери, на които попаднах и ще видим как можем да продължим да работим заедно в бъдеще.

И така, отидете OrbitFox и проверете! Засега работи отлично Хестия и Zerif Lite.


Orbit Fox от ThemeIsle Orbit Fox от ThemeIsle

Автор (и): Themeisle

Текуща версия: 2.9.8

Последна актуализация: 28 април 2020 г.

themeisle-companion.zip


96% Оценки


400000 + инсталирания


WP 4.7 + Изисква

Но какво става с Гутенберг?!

И пак Гутенберг е всичко, за което хората говорят след WCUS. Точно това се случва преди около половин година по време на сезона на WCEU.

Тогава споделих мнението си за него и оттогава нищо не се е променило. Ако сте разработчик, най-доброто, което можете да направите е:

  1. Експериментирайте със Squarespace. Влезте в някои Squarespace групи и разберете как хората използват блокове.
  2. Използвайте Beaver Builder / Elementor и разберете как хората също използват блокове със съдържание там.

Гутенберг в никакъв случай не е нова концепция, ако погледнете малко по-широко в посоката, в която върви пазарът на уебсайтове. Това е просто опит да се стандартизират много елементи, намерени на друго място, и да ги адаптират към широката WordPress екосистема – не само се опитват да резонират с хора на сам и разработчиците на уебсайтове, но и с широката общественост.

Като цяло темите на WordPress като цяло намаляват в популярността си през последните пет години (погледнете термина "Теми на WordPress" в Google Trends) и Гутенберг просто ще ускори това.

тематични тенденции

Трудно е да се води дело срещу хора, които предпочитат лека тема + колекция от компоненти или шаблони за многократна употреба над сложна многофункционална тема с множество опционни екрани.

Същото може да се случи и с плъгини. Програмистът трябва да е доста лесен да изгради, да речем, блок от формуляри за Гутенберг, вместо самостоятелен приставка за формуляр.

Но не ме разбирайте погрешно, не сме обречени по никакъв начин. Тези неща ще се променят постепенно и всички участващи ще се адаптират. Потенциално голямо нещо може да бъде, че пазарът на WordPress като цяло може да нарасне по-голям, привличайки още повече случайни потребители. Това може да означава нарастващ пазар за работа с директни клиенти.

Ако следвате моята линия на мислене, можете да разберете защо се навеждам към платформно-агностично решение или SaaS. Например, хостинг компаниите или резервни решения или дори Jetpack ще се възползват директно от тези промени. Същото е и за агенциите (поради което търсим някой, който се интересува от рестартиране на нашия клон на агенцията в CodeinWP.com) и сайтове за съдържание (поради което ние инвестираме в нашето съдържание, предлагайки толкова много от известно време).

Вътрешни процеси

И накрая, исках да проследя нашите работни процеси и други вътрешни неща, които се случват вътре във фирмата (споменах това и в предишния доклад).

Мислейки всичко чрез консумирах много от времето си този месец, отново. Постигнах напредък в срещите на екипа, научих куп и започнах да работя по някои подобрения. А именно:

��

Поехме силно ангажиране с идеята за непрекъснато обучение. Както споменах, получих ES6 JavaScript курс за екипа, а също и a Къща на дърво бизнес абонамент.

����

Току-що приключихме зимата "маратон по програмиране," което беше доста забавно (поне това, което екипът каза)! Считам, че това е чудесен начин за споделяне на знания между екипите и подобряване на комуникацията. Запазваме опростена структура за стартиране и уикенд. Като цяло считам, че това е нещо, което всяка технологична компания трябва да направи.

��

Може би споменах това преди, но настройката на нашата компания е доста невъзможна поради липса на по-добра дума. По принцип имаме офис в Букурещ, като голяма част от екипа работи оттам. Но освен това имаме и другата половина от екипа, който работи отдалечено – някои румънци, но и хора от цял ​​свят.

Проблемът е, че всичко изглежда по-офис-ориентирано, тъй като имаш толкова много членове на екипа там. Това може да се почувства трудно за останалата част от екипа, който работи отдалечено – те винаги получават поне отчасти впечатлението, че не са там, където се извършва действието, ако това има смисъл.

Например за контра, ако имате компания, която е изцяло разпределена, това не е проблем. Всички са навсякъде и няма централен, няма щаб, така че няма чувство да пропуснете нищо.

Непрекъснато експериментираме и търсим решения, но това не е лесна задача. Като цяло мисля, че разнообразната / разпределена компания има по-висока степен на гъвкавост, което улеснява адаптирането към пазарните промени. Писах за това още малко в предишния доклад.

��

И накрая, тъй като все още съм впечатлен от това, ето подаръкът за рожден ден, който получих от екипа:

торта

… Доставено право на прага ми. Благодарен съм за подкрепата, която екипът ми оказва през многото експерименти, които влагах в нашите работни процеси … и за тортата! ��

Между другото, в следващия доклад трябва да имаме няколко снимки от годишната ни инициатива Secret Santa. Продължавайте да се настройвате!

Добре, това е всичко, което имам за теб този месец. Както винаги, благодаря за четенето и за подкрепата ни! Бъдете в течение и получавайте нови отчети, доставяни ви, като се абонирате тук:

Всички редакции и остроумни пренаписвания от Карол К.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Это интересно
    Adblock
    detector