Доклад за прозрачност №29 – Изминаха 5 години откакто започнахме

Добре дошли в 29-ото издание на месечния доклад за прозрачност (за юни 2017 г.). Това е поредица, в която споделям всичко, което се случва в CodeinWP и ThemeIsle, за бизнес. Опитвам се да стигна до колкото е възможно повече подробности, като същевременно ви правя интересно четене. Кликнете тук, за да видите предишните отчети.


Нека направим нещо необичайно в това издание на доклада. Както можете да видите в заглавието, това е нашата 5-та годишнина тук в CodeinWP, или по-скоро петата годишнина от нас да се включим в WordPress! ��

Ето какво имам за вас тук публикация на времева линия. Ето какво е нашето пътуване досега, основните основни етапи, както и къде планираме да продължим в бъдеще. Наслади се:

2012:
Началото


Започваме CodeinWP.com като екип от четирима и с обикновена HTML страница.

Както виждаш, "фантазия" не е думата, която някой би използвал, за да опише това творение. Независимо от това, ние сме вдъхновени да въртим топката, след като наблюдаваме усилията на други разработчици в пространството на WordPress.

Няма капитал. Без финансиране. Без умения за писане на текст. И само за да подчертая това последно нещо, ето нашия текст за About:

Кой стои зад CodeinWp.com?
Екипът зад компанията, която е създадена през 2010 г., е много мотивиран и динамичен. Основателите на CodeinWP.com започнаха с идеята да осигурят достъп до услуги, които преобразуват дизайни (psd, png, ai) в wordpress.

(Забележете липсата на капитал P и дори капитал W в WordPress. Но аз отстъпвам.)


Започваме да предлагаме "PSD към WordPress" услуги. Не като продукт, а като услуга, тъй като всяка поръчка се обработва ръчно и не може да бъде автоматизирана ефективно (поне не виждаме как).

2013:
Стартиране на блога CodeinWP и присъединяване към играта със съдържание


Тъй като блоговете са следващото голямо нещо или по-скоро това е нещо от доста време, решихме да започнем свой собствен блог също.

Блогът на CodeinWP се ражда и се публикува първата статия: Безплатни теми за WordPress – не ги използвайте. Не сме го изтрили само заради историята. Моля, не преценявайте въз основа на съдържанието.

Създаваме и първата ни тема на WordPress – CreativeMag. Това е партньорство с icanbecreative.com. Целта е да покажем на потенциалните клиенти какво можем да направим по отношение на работата в рамките на WordPress ограниченията.

Ние също се опитваме да го представим на WordPress.org, надявайки се, че хората ще ни видят там и след това ще пренесат бизнеса си в CodeinWP.com.


Получаваме първия си голям клиент за "PSD към WordPress" – Qualtrics. Когато кажа "голям" Имам предвид марково, а не съобразно приходите. Как да получим клиенти? Е, един от начините е да следим масово хората в Twitter и след това да се надяваме, че ще разберат какво правим, като погледнем нашия профил … "PSD към WordPress" вид не оставя място за гадаене.


Поръчваме да се създаде хубаво ръководство / електронна книга за WordPress. Ние сме развълнувани, но по-късно разберем, че е съставен предимно от други източници – източници, чието разрешение нямаме. Все още можете да видите ръководството чрез Wayback Machine (тук).

Виж тукРъководство за CodeinWP

Очевидно електронната книга се отхвърля от Amazon. Ето как откриваме, че съдържанието е копирано. И смешното е, че по-голямата част от съдържанието всъщност е написано от човека, когото по-късно ще наемем за наш редактор. Нямаше нищо против съдържанието му да се бракува … поне това, което казва.


Нашата страница за About се развива малко, само за да стане предлагането по-ясно.

Виж тукCodeinWP-2

2014:
Навлизане в теми и стартиране на ThemeIsle


Започваме с пускането на CodeinWP теми. В началото има само четири теми в нашата директория.

Ето как изглежда товаCodeinWP-теми

Както можете да видите, ефективното представяне на тема не е най-силната ни точка.


Първоначалният ни проект за съдържание – неуспешната електронна книга / ръководство – ме кара да осъзная, че просто купуването на статии в мрежата не е най-доброто от идеите. Реших да разпитам и да наема редактор, който може да помогне за нещата по-задълбочен начин.

Първият му пост излиза на живо в сайта … все още онлайн.


Освобождаваме се от опцията за ценообразуване от $ 300 и възстановяваме главната страница.

Добавяме a "Получите оферта" бутон плюс забележка, че приемаме работа, започваща от $ 650.


Започвам да работя за популяризирането на сайта силно.


Има още една итерация на страницата About, продължава да се подобрява.

Вижте го тукCodeinWP-3


Леко преработваме блога. Освен някои малки ощипвания тук-там, този дизайн остава онлайн и до днес.

Все още почти няма трафик, идващ към блога …


Стартираме ThemeIsle.com ��

Можете да видите (донякъде) пълната история зад ThemeIsle на собствената си страница за About. Накратко, ние добиваме идеята, докато сте на екскурзия – работейки в чужбина. Вече сме в коленете в WordPress, работим върху някои теми, дизайн на уебсайтове и така нататък, така че просто решаваме да се справим с това.

Дизайнът на ThemeIsle.com остана почти непроменен.

(Интересното е, че петте теми, които бяха въведени при стартирането на сайта, вече са пенсионирани. Можете да прочетете повече за това и за цялото Историята на ThemeIsle за индийските хакери.)

2015:
Година на растеж


Решавам да започна да правя доклади за прозрачност. Първият излиза онлайн на 13 март 2015 г..


Посещаваме първия си WordCamp Europe в София. Там сме екип от четирима.


Различните ни промоционални методи започват да се отплащат, експериментираме с купони още малко и най-накрая успяваме да си осигурим хубав поток от продажби на теми. Не е огромно, но достатъчно, за да ни започне и да се съсредоточим по-сериозно върху марката ThemeIsle.

Поради този растеж и необходимия обем работа там спираме активно да получаваме нови "PSD към WordPress" клиенти в CodeinWP.

(Дори днес, ако някой се свърже с нас по този въпрос, ние просто го отнасяме WPRiders – румънска агенция, на която имаме доверие.)


Стартираме Zerif! ��

Веднага изграждаме две версии на темата, pro и lite. Версията Lite се приема в WordPress.org и скоро намира своето място в "популярен списък." Това ни позволява да въвеждаме нови продажби и по този начин да изградим марката на Zerif.


Ние надграждаме съдържателната си игра, като инвестираме повече средства в силно проучени статии, а не само в основни еднократни публикации. В резултат на това започваме да виждаме повече трафик, който идва към нас, а други блогъри имат желание да се свържат с нас.

Някои от най-доброто съдържание за 2015 г.:

 • 30 експерти споделят: най-добрите * несъмнени * приставки за WordPress, които ще ви направят по-добър блогър
 • По-евтини алтернативи на MailChimp за WordPress – единствените 4 инструмента, които правят смисъл
 • Писане за WordPress? Ето откъде да вземете статистиката си
 • OptinMonster срещу LeadPages срещу SumoMe срещу Thrive Leads


Екипът расте до 12 души.

2016:
Удвояване на съдържанието


В резултат на ранния ни успех с по-добро съдържание, ние осъзнаваме, че можем да постигнем това още повече, като продължаваме да инвестираме повече средства в блога и потенциално да отваряме други канали за съдържание.

Основният фокус: превръщането на блога CodeinWP в един от най-популярните блогове в пространството на WordPress.

Едно от първите неща, които правим, е да стартираме дългосрочен проект за съдържание – нашето проучване за хостинг на WordPress. Правенето на това отнема много работа, много време, гимнастика в Excel, анализ на данни и т.н., но това се отплаща. Това проучване е едно от най-задълбочените погледи в реалностите на хостинг пазара за WordPress.


Преместваме усилията си за планиране на съдържание към Trello, за да управляваме по-добре целия процес на създаване на статии и публикуването им.

Ние също започваме да въвеждаме нови писатели на борда, които да ни помогнат.


Преработваме основната начална страница на CodeinWP.com, за да ни помогне да насочваме хората, които се интересуват "PSD към WordPress" в правилната посока.

Настоящият дизайн на началната страница в CodeinWPCodeinWP


Ние стартираме Блогът ThemeIsle! ��

Защо два блога за WordPress? Е, според нас, CodeinWP е насочен повече към средно напреднали потребители на WordPress, докато блогът ThemeIsle обслужва начинаещи, които тепърва започват с платформата (вероятно след като изтеглят някоя от нашите теми).


Ние стартираме YouTube канал ThemeIsle! ��


Ние присъстваме на WordCamp Europe във Виена като екип от 11 души.

Вижте ни там

Доброволчеството беше най-добрият начин да се насладите #wceu. Страхотна работа @PeterNemcok & останалата част от екипажа! pic.twitter.com/xJAAFBUJEc

– ThemeIsle (@ThemeIsle) 26 юни 2016 г.

#WCEU #WCEUBall @ThemeIsle @photomatt Благодаря за снимката! �� pic.twitter.com/PZaQjw1Rfw

– Мадалин Милеа (@MileaMadalin) 25 юни 2016 г.


Преместваме се в настоящия ни офис и правим нови наемания. Екипът вече е 18 души.


Стартираме Revive.Social! ��

Правим това, за да отделим някои от нашите плъгини WordPress за социални медии и да им дадем собствена марка, освен ThemeIsle или CodeinWP.


Ние присъстваме на WordCamp US във Филаделфия. Доста пътуването за нас и отново почти целия екип присъства.

2017:
днес


Бием се чрез окачването на Zerif Lite и научаваме много по време на целия процес. Това ни помага да растеме като екип.


Ние стартираме Съживи.Социален блог.


Говоря в WordCamp Porto и още куп срещи. Помага ли ми да подобря уменията си за публично говорене? Може би ще бъдеш съдия някой ден …


Ние подобряваме много на организационно ниво. Получете повече яснота и задайте стратегията да се движи напред.


Стартираме новата си водеща тема – Хестия. Очаквам той да достигне популярността на ниво Zerif някъде през следващите шест месеца.


Ние присъстваме на още един WordCamp Europe. Този път в Париж. Отново почти целият екип е там.


YouTube каналът ThemeIsle достига 100 видеоклипа!


Пускаме още едно издание от нашето хостинг проучване. Този с повече от 4750 респонденти.

премия

Грижете се за инфографска версия на горната времева линия?

Щракнете, за да видите инфографаCodeinWP 5-та годишнина на WordPress

Какво следва?

Съставям тази времева линия и преминавах през всички събития със сигурност за мен беше забавно!

Все още обичам тази първа итерация на CodeinWP и нашия първоначален опит за справяне с пазара на WordPress. О, хубавите времена … Спомням си, че получих американски телефонен номер и после трябваше да отговарям на обаждания посред нощ (тъй като бяхме в Румъния).

Очевидно съм пропуснал много неща и тази времева линия в никакъв случай не е пълна. Също така реших да пропусна някои негативни неща, които се случиха по пътя. В голямата схема на нещата те нямат значение. Надявам се тази история все още да ви е забавно да четете.

И, разбира се, ако искате да разгледате по-подробно какво се случва с компанията месец след месец, аз ви каня да отидете на другите ми доклади за прозрачност.

Окончателни заключения

Не знам дали това е просто моят начин на мислене, но винаги съм имал впечатление, че темпът ни може би не е толкова голям, когато бяхме малък екип преди четири или пет години.

Обаче, поглеждайки назад от гледна точка, дори трябва да призная, че имаше много неща, които направихме правилно, и много, които научихме. Така че, докато винаги имам впечатлението, че всичко се движи бавно, само когато погледнете по-голямата картина, осъзнавате какво всъщност сте постигнали.

Не всички неща са видими на пръв поглед. Ако пускате много продукти, тогава сигурно, можете да ги видите. Но други неща не са толкова осезаеми, няма "единици" да докажат съществуването си, но те все още са там и все още допринасят за цялостния ви растеж.

Друго, което разбрах, е, че някои елементи на CodeinWP и ThemeIsle изглеждат и работят точно както преди три години. Вероятно би трябвало да разгледаме тези неща малко повече и да се подобрим.

Като цяло, където сме днес, ни дава много възможности да започнем да влизаме в някои други фронтове и да разширяваме предлагането си по множество начини. Въпреки че приходите не са толкова различни от предишните две години, ние успяхме да достигнем скорост и да покрием някои от тях "организационен дълг."

Екипът се разраства, имаме ноу-хау, научихме се как да работим заедно. Надявам се, че само оттук ще продължим напред!

Плюс това е мнението на екипа за моето общо отношение към справяне с текущите предизвикателства. ��

Някак си продължаваме с �� cc @ hackinglife7 @dascalescu pic.twitter.com/Nc0JAToozH

– Сабина Йонеску (@ s2abina) 10 юли 2017г

Добре, това е всичко, което имам за теб този месец. Както винаги, благодаря за четенето и за подкрепата ни! Бъдете в течение и получавайте нови отчети, доставяни ви, като се абонирате тук:

Всички редакции и остроумни пренаписвания от Карол К.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map