Доклад за прозрачност №21 – Добрите, лошите и … Незаконните?

Добре дошли в 21-ото издание на нашия месечен доклад за прозрачност (за октомври 2016 г.). В поредицата обсъждам различни аспекти на управлението на WordPress бизнес. Опитвам се да ви върна историята зад нашите стратегии, какво се случва в момента и какво имаме в магазина. Вижте дали искате да видите какво се случва зад кулисите в CodeinWP, ThemeIsle и Revive.Social. Кликнете тук, за да видите предишните отчети.


Намаляване на разходите

Октомври беше наистина натоварен месец … това беше първият пълен месец, без Zerif Lite да управлява нашите продажби (историята), което означава, че това беше първи месец с 50% по-малко приходи идващи от ThemeIsle. Не е готино.

За щастие, това е много по-малко драматично, отколкото звучи, поради факта, че приходите на нашите филиали са се увеличили значително през последните 3 месеца. Плащанията току-що започнаха, което означава, че нашите усилия за диверсификация са се изплатили точно навреме! Това помогна за облекчаване на болките от загубените приходи от ThemeIsle.

Независимо от това, все пак започнах месеца, като допълнително анализирах финансовото си състояние в търсене на оптимизации. Ето какво направих:

 • Изчислих фиксираните разходи (най-вече заплати както за вътрешния екип, така и за изпълнителите), за да разбера дали има разумен шанс да продължа да подкрепям тези разходи. Броят достигна около 50 000 долара на месец, което трябва да бъде устойчиво.
 • Реших, че е крайно време да започнем да приемаме реклама в нашите блогове (този и ThemeIsle). В момента най-вече става въпрос за платени обяви и отзиви. Надяваме се това да увеличи приходите ни със забележима сума.
 • Свързах се с екипа за преглед на темите, за да намеря някаква обща основа и да започна работа по връщането на Zerif Lite в репото (като се има предвид факта, че някои хора наистина разбират същността на тези проблеми и предложиха помощта си).
 • Прегледах нашите PayPal и банкови извлечения за предишни месеци и потърсих всякакви неща, които можем да оптимизираме допълнително.

Последният въпрос е особено важен тук. Откакто стартирах компанията, винаги съм смятал, че е много по-важно да се съсредоточим върху растежа, а не върху спестяванията и оптимизациите. Донякъде съм вдъхновен от ранния подход на Джеф Безос с Amazon. В по-голямата си част тя работи добре.

Това обаче означава също, че разпиляхме доста пари за инструменти, от които не се нуждаехме, или престанахме да използваме отдавна или дори не сме тествали изцяло. Нашите сметки за хостинг също бяха доста забележими … най-вече защото никога не бяхме стигнали до оптимизиране на кода на нашия сайт. Бяхме много по-фокусирани върху това как да привлечем повече хора към сайта и не обърнахме достатъчно внимание как да оптимизираме сайта, за да може да служи на тези хора по-ефективно.

Говорейки за привличане на хора на сайта, още едно нещо, което изразходва много от нашия бюджет, бяха различни маркетингови експерименти и кампании. Направихме много от тях и на различни платформи. Нашата основна цел беше просто да изградим нашата марка като място за преминаване към безплатни теми, без да се фокусираме върху незабавното връщане.

И не ме разбирайте погрешно, не мисля, че подобен подход е лош. Чудесно е, ако можете да си го позволите. Но също е рисковано в трудни моменти, когато наистина трябва да обърнете внимание на това как всеки долар, който харчите за маркетинг, се свързва с нови долари, влизащи чрез продажби.

Това време – за да станем по-ефективни с маркетинга – най-накрая дойде, така че направихме няколко стъпки, за да намалим много неща. Например:

 • Намалихме бюджета на AdWords 3 пъти.
 • Намалихме хостинг разходите си 2 пъти. Това успяхме да постигнем чрез намаляване на натоварването на нашата база данни. Използвахме за създаване на акаунти за всички потребители, които са изтеглили нашите теми (безплатно и платени), а също така генерирахме лицензи за всички продукти, които на потребителя е разрешено да изтегля. Сега просто поддържаме акаунти за професионални потребители и генерираме лицензи в движение за специфичните продукти, от които потребителят се нуждае.
 • Намалихме разходите за маркетинг по имейл, като комуникирахме по-ефективно (филтрирахме нашите списъци и се съсредоточихме върху потребителите, които се ангажират повече със съдържанието ни).

Сега, въпреки че намаляваме маркетинговите си бюджети, това не означава, че сме експериментирали с нови методи.

Вярвам, че да решите да спрете да експериментирате напълно, е огромен риск в ситуации като тази, макар и силно примамлива.

Една от най-големите грешки, които компаниите правят е, че след известно време те получават напълно противодействие на риска. Искам да кажа, че е лесно да разберем защо е така, но това не прави правилния подход.

Когато стартирате, нямате какво да губите, но след 4-5 години на пазара виждате залаганията да се увеличават … хората започват в зависимост от това, че можете да вземете добри решения и да поддържате всички щастливи (екипът работещ, вашите клиенти добре – обслужвани и др.). Така постепенно спирате да поемате рискове … все повече и повече … и в крайна сметка се проваляте.

И не се опитвам да ви убедя, че винаги трябва да поемате рискове и че без значение какви са последствията, трябва да продължите напред и да не се притеснявате. Всичко, което искам, е просто да засаждам тази идея – опасността да бъдеш изцяло против риск – някъде отзад на главата си.

За щастие разбрах преди време, че все още нямам много какво да губя по отношение на нещата, които наистина ценя – хора, опит и знания, така че съм доста удобен с риск.

Това ме доведе до един голям риск, който току-що поехме миналия месец:

Dev7studios се присъединява към семейството CodeinWP

С удоволствие съобщавам, че сме се сдобили Dev7studios.com.

Dev7studios

Може би сте чували за jQuery / WordPress плъгин, наречен Nivo Slider. Nivo Slider е творение на Dev7studios и създаване на деца Жилбер Пелегром.

Според BuiltWith библиотеката на jQuery със същото име се използва от 1,5 милиона сайта, включително някои наистина големи марки. Основният плъгин за WordPress получава около 1000 долара на месец периодични приходи.

Така че … сигурно питате, защо го правите? Едва можем да покрием месечните си разходи, но все пак излизаме да пазаруваме за нов бизнес?!

Въпреки че в началото изглежда странно, колкото повече мислите за това, толкова повече смисъл започва да прави:

Успяхме да спестим малко пари през първите 8 месеца на годината, така че да използвам тези пари за добро използване, вярвам, че е правилната посока. Това, от което се нуждаем сега, не са пари за изгаряне, а като цяло по-добър паричен поток. И вярвам, че въвеждането на марка като Nivo Slider в нашата екосистема от теми и плъгини вероятно ще увеличи месечните ни приходи. Също така мисля, че това е продукт, който можем да популяризираме много, поради цялостното си качество и полезност. Вероятно най-добрият плъзгач на съдържанието на пазара в момента (според мен).

Ето коментар за придобиването от Gilbert Pellegrom – основател и предишен собственик на марката:

Акцентът ми е насочен към други проекти от известно време и затова обмислям да продавам бизнеса с плъгини Dev7studios.com WordPress за известно време. Просто нямах време или енергия да се ангажирам с продуктите, каквито заслужават.

Така че аз много държах да ги продавам на някой, който може да вземе съществуващите продукти и да вмъкне някакъв нов живот в тях. Намирането на точния купувач в общността на WordPress, който не само можеше да се грижи правилно за нашите продукти и клиенти, но и да изведе продуктите на нови нива беше от първостепенно значение според мен.

За щастие, Ionut и екипът на ThemeIsle имаха желание да поемат Dev7studios.com и аз съм много уверен, че могат да изкарат продуктите на Dev7studios.com на следващото ниво. Щастлив съм, че нашите клиенти ще бъдат в добри ръце.

Всичко, което мога да добавя, е, че съм толкова развълнуван, колкото Жилбърт от тази придобивка, и че аз и целият екип тук ще направим всичко възможно, за да гарантираме, че Nivo и другите марки Dev7studios ще получат светлината на прожекторите, която заслужават.

Какво наистина обичат разработчиците, търговски марки!

За съжаление, добрите неща често се балансират от лошите или поне проблемните.

Така…

Да поговорим търговски марки във връзка с хранилището на WordPress.

Всъщност не се насърчава, но ако сте като мен, не мислите много за въпросите, свързани със запазената марка, когато разработвате следващата си тема или плъгин.

В някои отношения това е добре. Искам да кажа, вероятно сте започнали да правите всичко това в WordPress, защото искате да пуснете нещо полезно (и безплатно) на общността. Обаче понякога това може да се превърне в истински бизнес и това "нещо полезно" от вашето може да започне да генерира приходи.

Нека вземем плъзгача Nivo като пример. Гилбърт го запази във Великобритания и вероятно ще следваме по неговите стъпки и ще се опитаме да получим запазена марка в САЩ и останалата част от ЕС. В момента обаче в WordPress хранилището има приставки, наречени WP Nivo Slider, Nivo Slider Simplified и може би някои други.

Сега трудната част, от моето разбиране, тези хора разбиват нашата търговска марка. Има и някои Joomla и Drupal плъгини, които правят същото.

Сега, когато съм собственик на Nivo, започнах да разбирам защо защитата на вашите търговски марки е важна и защо не е задължително други хора да използват "Слайдър Nivo" име. Това може да повлияе на марката на приставката в дългосрочен план.

Представете си някой да получи някой от онези други плъгини с Nivo на имената им. Ако след това изпитат проблеми и в крайна сметка не са доволни, тогава те ще имат по-малка вероятност да се свържат с още един плъгин с име "Ниво нещо."

След това въведение, аз също научих следното (имайте предвид, че не съм юрист, нито това е правен съвет; това е само обобщение на моя собствен опит с търговски марки като собственик на бизнес; това е писано само за развлекателни цели ):

Можете да нарушавате нечия запазена марка, дори ако името на вашата марка не включва изцяло името на някоя друга марка. Например, ако стартирате тема, наречена "Photosop" (забележете печата), той все още нарушава Adobe’s "Photoshop" търговска марка. Разликата във формулировката е малка, произнася се почти еднакво и двете са еднакви "дизайн пространство." Трябва да внимавате с такива неща.

Сега, потенциално някои по-лоши новини. Ако попаднете в някаква проблем със запазената марка с вашата WordPress тема или плъгин, който е в хранилището, всъщност не можете да го преименувате напълно, без да загубите номера за инсталиране и отзиви.

Например, дори и да промените името, халката остава същата. Обърнете внимание на нашите Съживете стария пост плъгин, например. Щурът там все още е старият туит-стар-пост. Какво означава това, за да продължа с "Photosop" например е, че ако трябва да спрете да използвате името, единственият ви избор ще бъде да го изпратите отново като напълно нова тема и да загубите всичките си показатели в процеса.

Връщайки се към първата ми точка – че обикновено не мислим много за неща като именуване, когато работим върху нови неща – посланието, което искам да предам тук, е, че наистина трябва да правите старателно своите изследвания. Наистина не искате да бъдете принуждавани да сваляте темата си / плъгин от пазара чисто, защото името, което използва, е твърде подобно на нечия запазена марка.

И най-лошото от всичко това е, че марката дори не е необходимо да е изключително добре позната. Всички търговски марки са защитени еднакво (това е едно от правилата да имате запазена марка, която сте длъжни да я защитавате). Без значение дали вашата плъгина се вика "Coca Cola Plugin" или "Joe’s Noname Plugin" той все още може да бъде ударен също толкова силно от гледна точка на нарушаване на търговска марка.

Покоряването на ThemeForest

За съжаление не можах да устоя на думата завладяване.

Както и да е, щастлив съм да ви уведомя, че първата ни тема е одобрена на ThemeForest. Движението вече е на разположение.

Движението

Както можете да видите, в момента не се продава като луд, но да имаме първата си тема в тази директория е важна стъпка за нас. Сега, когато започнахме процеса, можем да научим как да оптимизираме всичко за всякакви следващи теми. И ние също планираме да пуснем всички бъдещи теми на ThemeForest, заедно с това да ги имаме на разположение в ThemeIsle.

(Между другото. След като направихме някои изследвания, научихме също, че $ 79 е най-подходящата цена за нас. Какво е вашето?)

Що се отнася до това защо сме решили да се съсредоточим повече върху ThemeForest, има две причини:

 • Диверсификация – очевидното.
 • По принцип сме блокирани от правилото на WordPress.org за 1 тема от опашката на автор, така че сме принудени да се съсредоточим върху премиум продуктите, отколкото върху безплатните.

Това второ нещо е жалко. Имаме няколко интересни безплатни неща в разработката, но просто не можем да го споделим с общността чрез WordPress.org в разумен период от време. Така че повечето от новите безплатни неща вече са на нашия собствен уебсайт, а останалото просто чакаме по-добри времена.

Да се ​​надяваме, че можем да имаме следващата ни тема – Hestia Pro (демонстрация) – онлайн в ThemeForest до края на ноември. Също така се надявам, че ще успеем да поддържаме темповете на 1 нова тема на месец.

Големи благодарности на екипа

Както можете да си представите, премахването на вашата тема от репото може да бъде малко демотивиращо. Повечето от хората в нашия екип са създатели / създатели. Те изграждат нашите неща, поддържат нашите клиенти и правят всичко възможно всеки ден. Така че гледането на тяхната работа, отстранено от репото, беше разочароващо (въпреки че това беше правилното нещо от TRT).

Независимо от това, аз съм много благодарен, че всички направиха всичко възможно през последните два месеца и работихме повече от всякога, за да сме сигурни, че постигаме целите си.

Благодаря ти!

И понякога нещата се случват и по изненадващи и забавни начини. Например, Андрей, който е нашият пълен стек разработчик, реши сам да запише гласовото съобщение за един от нашите видеоклипове с продукти, само за да спести пари.

Може би има кариера там за него, какво мислите? ��

Между другото, #WCUS е точно зад ъгъла. По-голямата част от нашия екип ще бъде там като доброволци. Плюс това ще присъствам и на Състояние на публикуване Публикуване събитие. Не се колебайте да поздравите, ако сте и там!

Какво е с приходите?

Добре, така че мина доста време откакто споделих всякакви необработени номера. Нека го направим днес, само за да можете да получите общ преглед на това къде сме в долната линия. Данни за октомври 2016 г .:

ThemeIsle:

Revive.Social:

 • Plug-in продажби: 5 800 долара

CodeinWP:

 • Партньорски доход:
  • Хостинг: 20 000 долара
  • Теми: 8 500 долара
 • Други партньори: 4000 долара

Ето общата разбивка:

(Диаграма от WordPress графики и графики Lite.)

Както винаги, благодаря за четенето и за подкрепата на CodeinWP! Бъдете в течение и получавайте нови отчети, доставяни ви, като се абонирате тук:

Всички редакции и остроумни пренаписвания от Карол К.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map