Доклад за прозрачност №15 – Как да загубите 3750 долара за единична промоция

Добре дошли в 15-ото издание на нашия доклад за прозрачност (за април 2016 г.). Това е серия, в която споделям всичко, което се случва в CodeinWP и ThemeIsle от бизнес гледна точка. Всеки месец се опитвам да отразя най-интересните събития, давам ви мнения относно * неща * и споделям плановете си за следващите месеци. Кликнете тук, за да видите предишните отчети.


Доброто и лошото

Един от читателите посочи, че не споделям твърде много отрицателни неща или просто неща, които не са работили в тези доклади.

Мисля си няколко дни … Трябва да се съглася, той е напълно прав.

Но аз съм на оградата със самата идея.

От една страна, знаейки какви грешки е направил някой, може да ви помогне да не ги направите сами. Но от друга страна, рядко има нещо като "грешка" когато говорим за онлайн маркетинг или за бизнес.

Искам да кажа, да кажем, че метод X изобщо не работи за мен Означава ли това, че няма да работи и за вас? Разбира се, че не.

Също така вярвам, че разговорът за това, което е работил, носи по-голяма полза, тъй като можете да опитате да промените тези идеи в собствения си бизнес и да ги възпроизведете по някакъв начин.

И накрая, добре, имам лично предубеждение да говоря за добрите неща. Най-вече, това е просто човешката природа – винаги е по-добре да говорим за това, което е работило, отколкото какво не е. Особено, че просто се срамувам от много от нашите грешки и дори да се замисля за тях ме кара да изтръпвам, да не говорим за излагане на коментарите на другите.

Но тук така или иначе става. ��

Нека го направим така:

Първо, ще споделя някои от най-лошите ни грешки – нещата, които бяха истински неудачници. Но за да ги балансирам, ще спомена и някои от най-добрите ни решения досега.

Ужасни сделки

Да започнем голямо:

Преди няколко месеца се опитахме да промотираме ParallaxOne до 1 милион + абонати на Pocket (популяризиране на имейл бюлетин). Ценовият етикет на този беше $ 3750.

От него получихме 171 нови безплатни потребителски акаунта. Това е $ 22 на потребител.

И не е, че Pocket не е добър за промоция. Но ясно, че нашият продукт и маркетинговото ни съобщение не отговаряха на обикновения потребител на Pocket по това време. Могат да има много причини. Може би само няколко малки зъбци, които не са се запалили, може би един голям.

Така или иначе, не играх добре и очевидно лоша сделка.

След това беше промоцията в бюлетина на UXBooth. Този път имаме 88 безплатни акаунта за $ 950 ($ 11 на потребител).

Опитахме и много разположения в BuySellAds и в крайна сметка плащах $ 10 + на безплатна сметка.

AdWords също не играе толкова добре. Прекарваме някъде около 2000 долара на месец – съсредоточавайки се върху безплатни теми – и средно $ 1,5 за безплатно изтегляне на тема.

Сега, нека поясним какво означава всичко по-горе за мен и какъв вид съобщение се опитвам да предам тук.

Това не ме кара да мърдам, защото бях притиснат за парите си. Въобще не. Това би било много по-лесно да се справим. Това е, защото знам, че ние сме виновни за всички тези усилия, които не се реализират. Ако бяхме подготвили по-добре промоциите, със сигурност щяхме да постигнем по-добри резултати. Срам ме е, защото ние сме виновни.

(Забележка. Както можете да видите, повечето от гореописаните усилия се фокусират върху нашите безплатни теми. Настоящата ми цел е да бъда един от най-важните източници на безплатни теми на WordPress и да го използвам като средство за привличане на хората към нашите платени планове. Няма толкова директна промоция за нашите платени теми в момента.)

Ужасен грешки

Когато първоначално стартирахме ParallaxOne, направихме плужека Parallax-One. Тогава това не изглеждаше лоша идея, но както се оказва, създава проблеми, когато решим да изпратим темата в директорията на WordPress.org. Всички теми там получават имената си с по-ниско ниво и техните генери се генерират автоматично въз основа на това. Така че ще завършим с две версии на една и съща тема (паралакс-една и Паралакс-Една). В резултат на това нито една детска тема никога няма да работи с двете едновременно.

За нещо като 6 месеца, Disqus продължи да замества нашите партньорски връзки в блога на CodeinWP … ефективно "подпомагане" губим доста пари. Това всъщност е доста стар проблем с Disqus. Ето публикация от 2014 г. описвайки го.

Тъй като waaay твърде дълго, дизайнът не беше основният ни фокус при разработване на нови теми. На заден план, аз считам това огромна грешка. И още повече, когато чета Резултатите от проучването за редизайн на темите на масив, според които, дизайнът е най-важният фактор, който хората вземат предвид при закупуване на WordPress теми.

Този път и по някаква причина (?) Реших, че би било добра идея да редактирам някакъв код директно в Zerif Lite в основната тема на GitHub. … И забравих да добавя един ";"

Буквално най-основната грешка има във всички програми. Това предизвика фатална грешка за много хора и водопад от оплаквания, които следва.

За да смекчим всякакви подобни рискове в бъдеще, сега защитаваме производствения клон от нашата тематична разработка и също планираме да интегрираме Травис CI. Да не говорим, сам спрях да качвам всякакви актуализации в WordPress.org.

Може би вече виждате модел тук …

Имам склонност да бързам с нещата (както в маркетинга, така и в продукта) или да пускам актуализации на продукта набързо, преди да анализирам всички възможности в дълбочина. Работя върху начини за подобряване на този аспект на моята природа, но умът ми все още е склонен да се лута.

Е, поне не причинявам нови фатални грешки при редактиране на файлове с теми на ръка. ��

По отношение на компанията, ние също започнахме да обръщаме повече внимание на по-доброто приоритизиране на работата. Искам да кажа, че миналата година прекарахме по-голямата част от времето си или за решаване на проблеми в съществуващите ни продукти, или за изграждане на нови теми набързо, без да се фокусираме толкова много върху дизайнерската страна на нещата. В крайна сметка започнах да губя сън заради това.

Знаейки, че дизайнът е тайният сос, имахме нужда от промяна. И така, в доста радикална стъпка ние реши да направи малко пролетно почистване и да оттегли един тон теми.

Не че тези теми не са били достатъчно качествени от гледна точка на изходния код, но дизайнът просто не е бил на мястото си и не можах да ги видя като топ теми в тяхната категория. Просто изглеждаше по-добре да ги извадим от мизерията си и да изградим нови, които биха изглеждали много по-добре.

Само за да се прехвърли леко вината, една от причините за някои от проблемите с посоката на нашата работа с продуктите е, че правилата на WordPress.org изглежда се променят по-често, отколкото ни е необходимо да пуснем нови теми.

Например, имахме две теми, изградени върху един и същи бекенд. И двамата бяха прегледани от един и същи рецензент само на три седмици. Единият беше добре. Другият получи цял списък с нови "въпроси" разрешавам.

След това има опашка за чакане в WordPress.org, която е някъде около 6 месеца за нови теми, което пречи на развитието на нашите продукти много.

Добре, добре … всъщност не съм "прехвърляне на вината." Много добре знам, че това е нещо, което бихме могли да разрешим / заобиколим с по-добър работен процес и може би по-добро планиране (за в бъдеще).

Добрата новина е, че ние сме близо до това да удряме "тема магазин сладко място," така да се каже – възможност за пускане на теми изключително на нашия сайт. Разбира се, това не ни дава толкова много продажби в краткосрочен план, но с течение на времето ни позволява да изграждаме по-добри продукти, тъй като не е нужно да чакаме по-висша мощност, за да прегледаме работата си на 6 месеца.

Страхотни решения

Добре, достатъчно с лошите неща. Нека поговорим за някои от най-добрите решения, които сме взели досега!

Инвестира се в ранни партньорства. Да имаш добър партньор винаги се отплаща. Например, Colorlib изпрати ни 400 000 посетители само миналата година. Също така, ние продължаваме успешно да търсим партньорства с Списание Nimbus Themes и други. Това е казано, ключът тук е да се намери (А) добър партньор и още по-важно (Б) сделка за партньорство, която гарантира печеливш резултат-печелене (вие, партньорът, публиката).

Инвестира се в свързани продукти. Както се оказва за нас, наличието на 3 свързани марки работи изключително добре и вероятно по-добре (предполагам), отколкото да имаме само една марка, която получава цялото внимание. Ето какво искам да кажа CodeinWP и JustFreeThemes са в топ 3 реферала за ThemeIsle и комбинирани те генерираха 23% от безплатните ни изтегляния миналия месец.

Работи върху органичния ни трафик, който сега е най-добрият ни канал за придобиване, генериращ 25% от всички изтегляния.

всички се изтеглят

Преведохме нашите теми на 10+ езика. Това е нещо, за което говорих в един от предишните доклади през декември. Направихме това по няколко причини. На първо място, това ни отваря огромно към международните пазари. Тогава има и начинът, по който четените / популярни раздели работят в WordPress.org в момента. По принцип преведените теми имат много по-голям шанс да се появят там за посетители от държави, които не са англоезични. Това досега имаше голямо влияние. За някои от нашите теми всъщност удвоихме броя на изтеглянията (това и това). Похарчихме около $ 4000 за това общо (работихме с изпълнители на Upwork в по-голямата си част).

преведени-теми

Направих много A / B тестване. A / B тестването винаги е добра инвестиция и няма значение дали резултатите от теста са положителни или отрицателни. A / B тестването просто изтрива отгадването на работата от рутината ви и ви позволява да проверявате вашите предположения със сурови данни. Например, един от последните ни тестове включва нова целева страница за Zerif PRO + инлантна каса. В момента на писането на тази нова версия (изображение по-долу) носи 16% повече реализации от предишната.

zerif-про

Инвестира се в професионалисти. Като предприемач може да имате второ мислене, когато става дума за наемане на хора, които искат нещо, което изглежда като висок процент, и особено ако този процент е повече от това, което сами изкарвате на час (мислите ли ви). Но наистина искам да подчертая, че е правилно да се направи, защото доставената стойност все пак прави страхотна инвестиция. Писатели, блогъри, дизайнери, разработчици … процентите им са високи.

Нови придобивания!

Както споменах многократни пъти в миналото, придобиванията са един от най-добрите начини за растеж, независимо от вашата ниша или пазар. Те не само генерират новини в бранша, но и ви излагат незабавно на нова аудитория и ви позволяват да преследвате други клонове на вашия пазар, които може би не сте решили да продължите с основния си продукт.

Така миналия месец развихме голямото си семейство CodeinWP, като се сдобихме с 2 страхотни приставки от Brice Capobianco на б * уеб. Плъгините:

RSS емисии на FEEDZY – чудесен начин да получите външни RSS емисии и да ги използвате на вашия сайт.

feedzy-RSS хранилки

Adblock Известяване – не искате ли читателите да използвате adblockers? С този плъгин можете да ги помолите учтиво да изключат тези блокери.

AdBlock-уведомява

Все още не сме направили много с тези плъгини, но имаме планирани страхотни неща за тях!

Освен това в стремежа си да научим и изследваме нови възможности, ние се сдобихме с готин инструмент за управление на проекти, наречен TeamClerk за 7500 долара. Наистина вярвам в това и мисля, че може да си създаде хубава ниша на пазар, който изглежда наистина претъпкан и разполага с много страхотни инструменти.

Нямам много време да се грижа за всичко сам, затова смятам да си партнирам с някой, който да управлява този проект. Вече преработихме сайта и той вече получава около 10 нови акаунта на ден.

Виж това, вижте как е различно!

teamclerk

Посока, която върви напред

Като магазин за теми търсим бавно преминаване към a "членство в клуба" вид подход (подобно на това, което правят WPMU DEV и Elegant Themes) и започнете да таксувате за това членство ежегодно (автоматично подновяване).

В момента нашите нива на обновяване са наистина ниски, а самото подновяване е ужасно изживяване за потребителя – те трябва да правят всичко ръчно и процесът не е ясен. Надявам се, че автоматичното подновяване ще реши този проблем и също така ще направи нещата по-предсказуеми за нас, съобразени с приходите, което от своя страна ще ни насочи повече към продуктите и дългосрочните стратегии.

Разбира се, разбирам, че за да таксуваме хората годишно, ние също трябва да намерим повече начини да предоставяме непрекъсната стойност на нашите клиенти и – което е също толкова важно – да се научим как да комуникираме тази стойност по-добре.

Някои от нещата от дневния ред:

 • Вече има нов раздел за видеоурок за нашите потребители, който ги насочва към всичко, което могат да направят с нашите теми.
 • Надявам се през следващия месец да започнем да публикуваме по 1 статия на ден в нашите блогове.
 • Планираме да започнем да изпращаме курирани бюлетини на нашите потребители по различни теми.
 • Работим върху освобождаването на нови и по-добри теми и като цяло инвестираме в разработването на продукти (както споменах преди).
 • Ще пускаме повече актуализации за нашите най-продавани теми + някои детски теми, за да ги направим още по-универсални.
 • Вече наехме 3 нови членове на нашия екип за поддръжка, за да намалим времето за реакция и да помогнем за създаването на повече уроци / документи.

Разпределение на приходите – април 2016 г.

Ето числата за април (от нашата вътрешна система за проследяване):

оборот

Това е малко увеличение от 3,9% през последния месец.

(Напомняне) Говоря в WordCamp!

Просто исках да напомня на всички наши европейски приятели, че говоря в WordCamp Porto само за няколко дни!

Моята презентация е одобрена от организаторите, така че всичко е готово! ��

Ще се видим 14-15 май в Порто!

Благодаря за четенето и за подкрепата на CodeinWP! Бъдете в течение и получавайте нови отчети, доставяни ви, като се абонирате тук:

Всички редакции и остроумни пренаписвания от Карол К.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map