Дали ходенето на конференции струва ли караницата? #WCEU – Доклад за прозрачност № 41

Дали ходенето на конференции струва ли караницата? #WCEU – Доклад за прозрачност № 41

Дали ходенето на конференции струва ли караницата? #WCEU – Доклад за прозрачност № 41
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Доклад за прозрачност # 41


Добре дошли в 41-ото издание на месечния доклад за прозрачност (за юни 2018 г.). В тази поредица правя всичко възможно да споделя какво се случва във фирмата, какво сме научили и как можете да го приложите и в бизнеса си. Кликнете тук, за да видите предишните отчети.

Юни традиционно е "WordCamp Europe месец" за нас. Конференцията за 2018 г. беше нашата трета поред, която присъствахме като екип. Ще говоря за това и след това ще преминем към други теми, свързани с най-новите ни продуктови версии, вземане на решения и други забавни неща.

След WCEU 2018

Добре, така че събитието беше забавно, дори въпреки факта, че моето заявление за говорене беше отхвърлено (бум).

Вероятно беше годината, в която ние участвахме най-много като екип. Повече за това след минута.

Но … заслужаваше ли си?

Е, всъщност е трудно да се каже.

Аз лично взех много спокоен подход към тазгодишното събитие. Бях там най-вече, за да се срещна с екипа, доброволно и просто да се наслаждавам на събитието, без нищо конкретно в дневния ред. За разлика от предишните години, където обикновено навсякъде бях разговарял с хора и работеше в мрежа. Аз също не бях толкова развълнуван от събитието, колкото бях през последните няколко години.

От друга страна, екипът беше по-ангажиран. Почти всички доброволно се включиха, Сабина и Родика бяха част от организаторския екип, а Аделина и Крис работеха на етажа като част от нашия ангажимент за медиен партньор, произвеждащи някои завладяващи интервюта с участието на лектори и участници на събитието.

Като цяло имаше много възможности всеки да научи нови неща, да се срещне с хора, с които обикновено работи само отдалечено, да направи нови приятели и т.н..

В този смисъл събитието е ценно преживяване за всеки човек, но все пак може да не е най-оптимизираното използване на времето на всеки, според компанията.

Не ме разбирайте погрешно, тези видове опит могат да направят много за изграждане на екип, другарство и други неща, но все пак може да има различни, по-ефективни начини за изграждане на тези аспекти, освен да отидете на WCEU заедно.

Разбира се, добавената стойност при WCEU е, че чрез доброволческа дейност всеки може да бъде част от голям неработен проект с много движещи се части и да играе роля в него. Плюс това ние се връщаме към самата общност на WordPress, което е и цялата причина пейзажът на WordPress да стане това, което е сега.

Така че като цяло предполагам, че посещението на WCEU вероятно си заслужава за нашата компания в дългосрочен план и създава много страхотни преживявания за всички. Въпреки това, извеждането на всякакви точни данни за това колко ценно е всъщност, може да е невъзможно. Това е по-скоро чувство на червата.

Все пак през следващата година ще разгледаме различни начини да експериментираме как искаме да участваме в събитието и какво още можем да направим, за да увеличим максимално ползите за всички страни.

Любопитен съм, какво мислиш за конференциите? Как подхождате към тях и защо?

По-конкретно, щастлив ли сте да заведете целия си екип на конференция или това не е нещо възможно във вашата ситуация? Ако е така, защо?

О, и като говорим за общност и участие, Родика е водещ организатор на тазгодишните WordCamp Букурещ!

Отиди там да кандидатствате, да вземете билети, да научите какво се случва с конференцията.

И ако посетите, ще бъдете посрещнати в нашия офис, за да задоволите всички ваши нужди за сътрудничество. ��

Промени в продуктовата гама

Миналия месец писах за редизайн и рестартиране на CodeinWP, така че този месец е ред на ThemeIsle!

Ще представим новия дизайн и скоро ще рестартираме уебсайта.

Всъщност започнахме да работим върху това преди около половин година. За съжаление, дизайнерът трябваше да се сблъска с някои семейни проблеми и проектът се забави.

Въпреки това, ние отново се занимаваме с това, финализираме някои дизайнерски решения и изработваме план за изпълнение.

Същото като за CodeinWP, ние искаме новият уебсайт да бъде бърз, удобен за мобилни устройства (и да използва AMP) и вероятно ще експериментираме повече и с блоковете на Гутенберг.

Ето бърз поглед към един от нашите нови експерименти с лого:

Експерименти с лого на ThemeIsle

Но ThemeIsle не е единственият значим проект, над който работим …

Какво следва за OrbitFox

Както може би си спомняте, OrbitFox стартира като малък придружаващ плъгин, за да достави персонализирани функции, които първоначално бяха забранени от репортажа на WordPress от нашата тема Zerif.

Но тогава решихме да го превърнем в нещо много повече от това и се стремим да го направим полезен инструмент за всички наши потребители, а не само за тези на Zerif.

Идеята беше да се предложи цялостно решение, което да борави с малки задачи, с които повечето уебсайтове се нуждаят от работа, и да го предлагаме безплатно – дори когато се занимават с някои иначе премиум функции. Например, например:

Стартирахме нов модул за известия за бисквитки, добавихме още шаблони на сайтове и пуснахме две нови услуги в бета:

  • Image CDN и оптимизация
  • Безопасни актуализации


Orbit Fox от ThemeIsle

Автор (и): Themeisle


96% Оценки


400000 + инсталирания


WP 4.7 + Изисква

Повече информация

themeisle-companion.zip

Текуща версия: 2.9.8

Последна актуализация: 28 април 2020 г.


96% Оценки


400000 + инсталирания


WP 4.7 + Изисква

Страница на приставката за WordPress.org


Orbit Fox от ThemeIsle

Ето пример за разглеждане на CDN статистика от модула:

CDN статистика

Въпреки това, след като получихме повече отзиви за бизнес модела, решихме, че в този момент вероятно е по-добре да поддържаме разширени функции като оптимизация на изображения с CDN + като самостоятелен инструмент.

Това решение вече е тук – ние го нарекохме Optimole – и захранва повечето от нашите сайтове с висок трафик. Докато е все още в Бета, можете заявете безплатна пробна версия и започнете да оптимизирате.

Що се отнася до OrbitFox, ще остане безплатен продукт.

Преосмисляне на теми

Прекарваме по-голямата част от времето си за пренаписване на Dev Хестия и разработване на функция за внос / износ за него.

Ние прилагаме новия код, за да улесним поддържането на темата в бъдеще и да зададем основата, за да я разделим в нещо много по-просто, създадено с създатели на страници и с бъдещ опит за редактиране на WordPress..
Хестия

Така че вместо да се опитваме да скочим веднага в изграждането на нова тема от нулата, докато по-болезнено, искахме да подобрим съществуващата кодова база. Надяваме се, че Hestia ще има дълъг живот, така че за нас и потребителите е изключително важно да го поддържаме актуализиран и защитен.

И накрая, ако се чудите как финансово се справя нашия отдел за теми, миналия месец видяхме 78 000 долара брутни приходи (теми и пакети, продадени на ThemeIsle.com).

Коментиране на самата работа

Отглеждането на компания е предизвикателна задача на много нива. Дори заделянето на ключовите аспекти – например от къде получавате приходи – неща като управление на работата на всеки, наемане на нови хора и т.н., със сигурност ме извеждат от зоната ми на комфорт.

За щастие, аз не съм първият човек на земята, който е бил на това положение, така че мога да се обърна към различни източници за помощ и да говоря с други предприемачи, които също са се справили с подобни предизвикателства.

Докато в миналото няколко пъти се опитвах да подобря начина, по който работим, този път е малко по-различно. Вече предприех стъпки, за да получа както вътрешна помощ в екипа, като споделям отговорности, така и външна помощ, като задавам въпроси и слушам повече какво ме съветват други предприемачи. Опитвам се също да бъда отговорен за съветите, които получавам.

Като цяло основното поведение тук е, че не бива да очаквате да намерите решение на сребърните куршуми. По-добре е да направите мозъчна атака и да приложите малки идеи и подобрения на практика. Повечето от тях може да не издържат на теста на времето, но двойката ще окаже значително влияние върху производителността на вашия екип и общия резултат.

За това трябва да става въпрос за излизане от зоната на комфорт. Правите едно ново нещо, вижте как се представя. Тогава или продължете да го правите, или се адаптирайте.

Интересно ми беше какво мислят други предприемачи за това, затова попитах няколко от тях просто какво е това, което ги продължава, защо продължават да работят и т.н..

Едно нещо, което мнозина повтаряха, беше по линия на, "Мой дълг е да правя това, в което съм най-добър" или "Бях надарен с тези умения и трябва да ги използвам, вместо да лежа на плаж."

Вероятно има различни начини да разгледаме тези твърдения, така че просто ще ги оставя тук, така че всеки да може да интерпретира за себе си.

Не на последно място имаше въпрос, който Акшат Чудари от BlogVault попита, "Ако можете да си партнирате с когото и да било в пространството, което партньорство може да удвои вашия бизнес?"

Това е добър въпрос и илюстрира положението на много WordPress компания на този пазар. Бих задал или StudioPress, или iThemes този въпрос, ако имам възможност.

И как бихте отговорили на този въпрос?

Добре, това е всичко, което имам за теб този месец. Както винаги, благодаря за четенето и за подкрепата ни! Бъдете в течение и получавайте нови отчети, доставяни ви, като се абонирате тук:

Всички редакции и остроумни пренаписвания от Карол К.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Это интересно
    Adblock
    detector