Блогът ThemeIsle е преработен, дава резултати в първия ден – Доклад за прозрачност # 43

Блогът ThemeIsle е преработен, дава резултати в първия ден – Доклад за прозрачност # 43

Блогът ThemeIsle е преработен, дава резултати в първия ден – Доклад за прозрачност # 43
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Доклад за прозрачност # 43


Добре дошли в 43-ото издание на месечния доклад за прозрачност (за август 2018 г.). Тази поредица е свързана с това да ви ускори с това, което се случва във фирмата, вълнуващите нови проекти, в които участваме, както и мисли и научения от света на бизнеса в WordPress. Кликнете тук, за да видите предишните отчети.

Приходите са суета. Печалбата е здрав разум. Паричните средства са реалност.

Преди да скоча в последните новини, искам да ви покажа горния цитат (от Грег Савидж, вярвам). Чувствам, че подобни неща наистина трябва да се говорят по-често.

Аз резонирам с това твърдение, по-специално, тъй като се отнася до настоящия контекст, в който се намира бизнесът. Въпреки че приходите ни са значителни, нивото на печалба не е толкова голямо, а паричните ни резерви са още по-лоши. Но достатъчно с негативността! Август всъщност беше доста отличен за нас! Ето всичко:

За бизнеса, основната цел за тази година е да подобрим критичните показатели. Ето какво правим, за да се случи това:

  1. Оптимизиране на това, което изразходваме за маркетинг, и разчитане повече на каналите, които работят най-добре, като същевременно намаляват по-ниските резултати. Например, с намаляването на приходите на нашите филиали намалихме бюджета ни за реклами във Facebook.
  2. Уверете се, че правилните хора работят върху правилните проекти.
  3. Поддържайте малко повече инвестиции под контрол. Например, докато обичаме да спонсорираме събитията в WordPress, да пътуваме до WordCamps или да допринасяме за общността, трябва да се уверим, че той остава в рамките на здравословния бюджет и не вреди на паричния поток на компанията..
  4. Работа върху начини за по-добро осигуряване на приходи от нашите проекти.

Имайки предвид това, ето акцентите за август:

Редизайн на блога ThemeIsle

След като завърших редизайнът на CodeinWP преди няколко месеца, тогава беше време да направим същото за блога ThemeIsle. Целите също бяха доста сходни. Фокусирахме се основно върху подобряването на информационната архитектура, бързината и мобилното изживяване.

Дизайн на блогове ThemeIsle

Джон от AnalogWP свърши фантастична работа при проектирането на сайта, докато нашият екип работеше по прилагането му с WordPress.

Като цяло видяхме скок в съответните показатели веднага след стартирането на този редизайн. Коефициенти на отпадане, време на сайта, проценти на реализация, всички подобрени.

Гледайки как се разраства блогът ThemeIsle ми е много интересен (писах няколко пъти за различните експерименти, които правихме, и въздействието, което оказваха върху трафика). Като цяло успяхме да увеличим трафика на блога ThemeIsle 3x през 2018 г. и това вече е по-добро от първоначалната цел, която си поставих в началото на годината. Това ми показва колко е трудно да мисля в нелинейни условия.

За да бъдем по-конкретни, през април 2017 г. имахме 200 статии в блога – приблизително една година след старта. Броят на статиите, които вече имаме, е над 480. Но страхотното е, че трафикът не се е удвоил или утроил. Всъщност той е 14 пъти по-голям!

Блогът на ThemeIsle растеж

Сега, дали смятате, че 14x е добро или лошо, зависи от вас. Въпросът, който искам да преодолея, е, че може би не трябва да очаквате значителни резултати от маркетинга на съдържанието по-рано, отколкото след, да речем, 2-3 години усилия. Или поне това виждаме въз основа на нашата работа – и не само за този един проект.

Освен това през август имаше и актуализация на алгоритъма на Google, която даде и на двата ни блога доста порив. Забелязахме 35% + увеличение на трафика на ThemeIsle и 25% + увеличение на CodeinWP. Въпреки това, колкото и да се радвам, че виждам тези номера, трафикът не се е увеличил толкова много за нашите най-ценни статии. Това означава, че увеличението не се е довело директно до повече приходи. Все още е потвърждение, че цялата упорита работа, която правим, за да подобрим сайтовете, се отплаща.

Когато стартирахме блога ThemeIsle, целта беше да покажем как работи маркетингът на съдържанието в дългосрочен план и какво може да се постигне реалистично, когато се съсредоточите върху изграждането на доверие и публикуването на страхотно съдържание, като същевременно оставяте всяко "умен" промоция извън уравнението.

Следващ в списъка за редизайн е основният сайт ThemeIsle.com. Това все още е в началните му фази, така че нямам много да споделя с вас тук. Все пак нещата вървят напред, така че можете да очаквате някои новини в рамките на следващите няколко месеца.

Първата ни голяма продажба на проект

За тези от вас, които четете редовно тези доклади, знаете, че ние придобили редица по-малки проекти / продукти по пътя и се опитахме да ги интегрираме в нашето портфолио. Вярвам, че придобиването на интересни нови продукти може да бъде чудесен начин да отворите бизнеса си до нови възможности.

Въпреки това, че съм купувач няколко пъти, никога не съм продавал такъв имот. Това се промени този месец.

Едно нещо, което осъзнах напоследък, е, че дори и самата продажба да не е огромна печалба по отношение на пари, тя все още може да бъде печалба за потребителите. Например, те могат да видят развитието на въпросното нещо да се рестартира или дори да получат достъп до по-добро цялостно решение в резултат на придобиването.

Това е, което ме отвежда към Pirate Forms – нашата проста форма за приставки за WordPress. Миналия месец решихме да продадем приставката на WPForms. Решението не беше лесно, но вярвам, че е правилното нещо в голямата схема на нещата.

wpforms

Pirate Forms е плъгин с над 300 000 активни инсталации и повече от 3 000 000 изтегляния. Това е готино просто решение, което не изисква много настройка, преди да започнете да използвате формата за контакти, което е чудесно и предполагам, че това е един от аспектите на това, което потребителите оценяват най-много.

пиратска статистика

Трябва обаче да се сблъскаме с две неща за бъдещето на приставката. № 1 е, че просто нямаме достатъчно ресурси, за да се съсредоточим върху разработването на приставката много през следващата година, а № 2 е, че сегашното решение вече не е достатъчно добро за пазарния пейзаж. Когато се съберат, това не звучи като особено добър сценарий за настоящите потребители на приставката, особено за тези, които плащат за професионалната версия.

Във всяка сделка, която извършваме – без значение дали купуваме или продавам – най-важното нещо, което влияе върху моето решение, е доверието и потребителското изживяване. Както в, аз се питам дали това, което ще направя, е правилната стъпка за потребителя – дали това ще подобри цялостния им опит.

Това също може да звучи малко "чувствам се добре" нещо да кажа, но наистина е правилната стъпка от бизнес гледна точка. Обслужването на вашите потребители е не само правилното нещо на лично ниво, но и правилното нещо от бизнес гледна точка. Ако не успеете да направите това, което е най-доброто за потребителя, никога няма да очаквате този човек да се върне за повече бизнес!

Дълъг магазин, след като имах шанса да се срещна и разговарям със Syed Balkhi (изпълнителен директор на WPForms) няколко пъти в миналото, а също и след като разгледахте текущата приставка за WPForms, разбрах, че наличието на тях да бъде компанията, придобиваща Pirate Forms, би било идеалният сценарий.

WPForms представя подобна визия за това какъв трябва да бъде плъгинът за формата за контакт – целящ да бъде най-удобният за начинаещи такъв плъгин на пазара, а също така е и по-мощно и многостранно решение от Pirate Forms.

И така, докато четете това, Pirate Forms вече е част от семейството WPForms. Можете да прочетете повече за придобиването и какво означава това за текущите потребители на приставката тук.
пиратски форми-е-сега-wpforms

Като цяло този ход ни позволява да освободим малко пространство за глава и да се съсредоточим повече върху други проекти, като основната ни дейност в ThemeIsle.com, както и предстоящите ни решения като OptiMole и Превръзка на очите.

По-ефективна монетизация

Както може би знаете, в нашите блогове имаме няколко основни метода за осигуряване на приходи. Първо, ние винаги се опитваме да насочим хората към нашите собствени продукти – теми и плъгини. Това винаги е най-добрият път. Вторият най-ефективен метод е партньорският маркетинг. Най-просто казано, ако има продукт, в който вярваме, препоръчваме го на нашите читатели (чрез рецензии, сравнения и т.н.) и ще намалим продажбите.

Напоследък също започнахме да експериментираме с някои класически реклами – като в AdSense.

AdSense изглежда като най-старото нещо в света, когато става дума за осигуряване на приходи от сайтове, но все още е много жизнеспособен метод.

На първо място, това е основният метод за осигуряване на приходи за повечето канали в YouTube. Трудно е всъщност да откажете хората от YouTube (щракнете върху изходяща връзка), след като започнат да гледат видеоклипове, така че монетизацията в YouTube става основно единствената ви възможност. Тъй като сега имаме a YouTube собствен канал, да работим за подобряване на своите приходи приходи е на нашия радар, колкото всичко друго. Също така експериментираме с AdSense JustFreeThemes.

jft реклами

Въпреки че това все още не се е превърнало в голяма печалба, научих за някои интересни нови функции, които са налични в AdSense днес.

Например, има това нещо, наречено рекламен баланс. Позволява ви да показвате реклами само на първите 10% от потребителите си, които са подходящи за осигуряване на приходи – тези, които най-вероятно ще кликнат. Всички останали могат да видят някакво друго съобщение, като например регистрация на бюлетина на сайта или нещо съвсем нерекламно.

Това комбинирано с ненатрапчиви разположения може да донесе малко приходи, което може да бъде добра мрежа за безопасност за много по-малки онлайн бизнеси. За нас обаче той все още е във фаза на тестване с не много резултати, които да покажем.

В друга бележка пиша това от годишното ни оттегляне на компанията. Това се оказва чудесен начин да прекарате известно време заедно. Въпреки това, все още не сме намерили начин да поканим дистанционно всички хора, които работят за компанията.

Вижте тази публикация в Instagram

Hackathoning в красива природа # Румъния #teiubesc

Публикация, споделена от ThemeIsle (@themeislewp) на 17 септември 2018 г. в 6:42 ч. PDT

Добре, това е всичко, което имам за теб този месец. Както винаги, благодаря за четенето и за подкрепата ни! Бъдете в течение и получавайте нови отчети, доставяни ви, като се абонирате тук:

Всички редакции и остроумни пренаписвания от Карол К.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Это интересно
    Adblock
    detector