2019: Година в рецензията – върховете, пониженията и вътрешностите

2019: Година в рецензията – върховете, пониженията и вътрешностите

2019: Година в рецензията – върховете, пониженията и вътрешностите
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

2019 в преглед


С настъпването на 2020 г. искам да погледна назад към някои ключови ситуации от 2019 г. и да разсъждавам върху върховете, ниските нива и общите залози, през които компанията премина. Ще се възползвам и от тази възможност да споделяме плановете си напред.

Лидерство, фокус и организация

Въпреки че все още е далеч от идеалния, 2019 г. беше най-добрата ни година досега по отношение на фокуса! Въпреки че не пуснахме нови продукти, опростихме нещата, като оттеглихме някои от по-старите си творения. Лично аз също успях да отделя по-голямата част от времето си за най-важните проекти и промени, които оказаха най-голямо влияние върху бизнеса.

В миналото опитахме няколко различни подхода, за да свършим работата, но поради липсата на умения за структурирано мислене (предполагам), решихме да продължим с опростен подход през 2019 г., който се оказа чудесен. Накратко:

 1. Поставете си една основна цел за годината – в нашия случай това беше изграждането фирн да бъде най-добрият и най-популярната безплатна тема там.
 2. Разработете план за следващите шест месеца, за да приведете всички в съответствие и да постигнете целта.

На всичкото отгоре направих и някои прегледи на приходите / печалбите през цялата година, плюс това продължихме да правим месечни срещи за целия екип.

Ето основните уроци от всичко, което:

1. Нямате нужда от сложен софтуер или супер-специфично планиране

Една от основните ни грешки в миналото беше да мислим, че имаме нужда от a "съвършен" планирайте на място, преди някога да успеем да работим. Това доста ни проваля всеки път.

Проблемът е в сложността да се измисли цял голям план, визия, структура или какво ли още не, и след това да го изпълниш.

Опростяването на нещата – както правим сега само с основна цел за годината – е много по-управляем подход и със сигурност е по-добре от нищо.

Урокът тук: започнете с малки.

2. Шест месеца преди подробното планиране е твърде много

Когато за пръв път започнахме да изпълняваме шестмесечния си план, всичко се получи добре за първите три от тези месеци. След това обаче повечето от това, което правехме, се чувствахме някак случайно.

Проблемът с подробното планиране за повече от няколко месеца е, че никога не знаете какво е бъдещето и какъв нов вход ще ви излезе – вход, който в много случаи ще изисква планът да бъде коригиран.

Движейки се напред, ние само ще бъдем планиране на подробни стъпки за тримесечни върхове.

3. Поставянето на цел помага по неочаквани начини

Наличието на една цел в гърба на умовете на всички улесни екипа да отхвърли нови инициативи – дори и тези, които идваха от мен. ��♂️

След като се съгласите за дадена цел, тя ви дава много яснота какво следва да направите и как трябва да действате относно всяка нова възможност, която ви идва по пътя. Ако е в тон с целта, тогава добре. Но ако не е, значи е много по-лесно да го отхвърлите.

В бъдеще се надяваме да се поучим от грешките си, а също и да внедрим части от системата EOS в нашия бизнес.

Накратко, какво е ново за нас:

 • Определихме нишата и мисията си.
 • Освен това разглеждаме 10-годишни и 3-годишни цели.
 • Придържаме се към идеята за една основна цел за следващата година, плюс подробно планиране на стойност три месеца.
 • Използваме борда на Trello, за да сме в крак с плана.
 • Поставихме някои целеви продукти, за да дадем на хората по-добра представа за следващите неща за някои от нашите неща и да избегнем забавяне на чувствителните решения.

Някои неща все още са малко размити, но това е добре. Например, гледането къде можем да бъдем след 10 години е особено трудно. В крайна сметка реших да не пренебрегвам това и просто се спрях "цел" вместо да го прави "перфектна цел." По този начин поне получавате нещо, към което да се стремите, да стратегизирате и планирате.

Парите като цел?

Дълго време бях против целите, свързани с парите. Не чувствах, че имат смисъл.

Наскоро промених мнението си и осъзнах няколко неща:

а) Имате нужда от растеж

Не е задължително в обхвата от 1000% или да станете компания за 1B долара. Но ви е необходим поне малко растеж всяка година, за да сте сигурни, че не само бизнесът печели повече печалба, но и хората в компанията могат да растат в своите роли, да печелят по-големи заплати и да разширяват знанията си.

Общият растеж също ви дава спокойствие, за да се съсредоточите върху управлението на бизнеса.

б) имате нужда от печалба

Постигането на растеж без печалба може да бъде много стресиращо. Докато виждам "продадени нови единици," новите клиенти са щастливи и все по-големи и по-големи числа в инструментите ви за анализи са обнадеждаващи. Всичко това може да се срине, ако не увеличавате печалбите си по пътя.

Наличието на разумен темп на растеж с адекватен марж ви позволява да се съсредоточите повече върху мисията си и ви дава свободата да правите нещата, които ви интересуват най-много в бизнеса. Поне така го виждам.

Нашите проекти през 2019 г. и влизащи в 2020 година

WordPress теми и "изграждане на уебсайт" като ниша

Както споменах, ние положихме по-голямата част от усилията си в тази част от операцията. След като се борехме няколко месеца в началото на 2019 г., успяхме да структурираме нещата по доста солиден начин.

Развитието върви добре. Пуснахме 50+ висококачествени начинаещи сайтове за четиристроители, заедно с няколко интересни функции. Ние също интегрирахме автоматизирано тестване и изградихме успешно AppSumo кампания. Това каза, че все още изоставаме в общите си цели за растеж.

appsumo ThemeIsle

Изглежда пазарът става все по-концентриран от всякога. Например Astra и OceanWP имат над 1 милион активни инсталации. И това не са обикновени числа поради някои промоционални хитрости; хората са истински щастливи от тези продукти и не желаят да търсят алтернативи.

Все още сме на прилично място, така че не мога да се оплача. Имаме добър продукт и сме в състояние да бъдем най-доброто решение в "изграждане на уебсайт" ниша.

Ще продължим още една година и ще търсим да подобрим разбирането си за пазара и нашия идеален клиент / техните нужди.

Приставките на блоковия редактор и стартовите сайтове са там, където виждам най-голям потенциал за растеж и достигане до нови потребители.

Наемане на старши продуктов мениджър

Един от основните проекти за мен през 2019 г. беше да наема продуктов мениджър. Мислех, че най-добрият начин за мащабиране е човек, който да наблюдава напредъка и да управлява кораба за даден продукт. Имаме голям брой продукти с потенциал и известен маркетинг зад всеки от тях.

Въпреки че намерихме няколко страхотни хора и научихме много по пътя, в крайна сметка осъзнахме, че нашите очаквания не са много реалистични. По принцип се надявахме, че някой ще успее да влезе и да се погрижи за цялата картина – да внесе сложен продукт на пазара, да го отгледа и да го накара да работи безпроблемно.

Според мен човекът трябваше да действа като а "мини-главен изпълнителен директор." Това означаваше дори да правите неща като наемане на изпълнители при необходимост и т.н. По принцип направете всичко, което е необходимо, за да свършите работата. Ако го погледнем сега, това вероятно е твърде много за очакване.

Работим по по-добър подход.

Наемане на старши дизайнер

Разширяването на нашия дизайнерски отдел и управлението му от някой с опит беше на дневен ред.

Този път имахме късмет. Джон Фраскос, който работи с нас преди година, беше готов да се завърне и щастлив да поеме ролята.

Въпреки че в този момент той влага само няколко часа седмично, това все още прави огромна разлика в цялостната картина. Той се грижи предимно за начални сайтове за нашата тема Neve.

Неве начинаещи сайтове

Наемане на офис мениджър

Наехме двама души, които да изпълнят тази роля през 2019 г. И двамата напуснаха.

Това беше смесица от неправилно общуване, липса на яснота и структура в това, което точно търсехме.

Като цяло нашите резултати с процеса на наемане са толкова много. Направихме страхотна работа в миналото, когато наехме хора с нулев опит и след това им помогнахме да растат.

Освен това направихме страхотни наемане на хора, които бяха супер независими и имаха много опит; по този начин те по принцип не изискват никакъв надзор или управление.

Всеки друг наем, който попадне някъде по средата, беше предимно каша.

Намирането на начин да работим върху това и да подобрим начина, по който се справяме с нещата, би помогнало много и ще има голяма разлика.

Видра и редактора на блокове


Гутенберг блокове и библиотека с шаблони от Otter Гутенберг блокове и библиотека с шаблони от Otter

Автор (и): ThemeIsle

Текуща версия: 1.5.4

Последна актуализация: 26 май 2020 г.

otter-blocks.zip


98% Ratings


60000 + инсталирания


WP 5.2 + Изисква

видра е наш плъгин, който въвежда нови блокове на Гутенберг и библиотека с шаблони.

Започнах 2019 г. много развълнуван от този продукт и имах много планове за него. Отново, бавно, слязох на земята и разбрах, че редакторът на блокове е все още далеч от възможността да служи като надежден инструмент за изграждане на уебсайт. Разбира се, с всяка нова актуализация се доближава до това, но все още има неща, които е трудно да се преодолеят.

Независимо от това, ние се възползваме от новостите в Гутенберг и ще пуснем нова колекция от стартови сайтове през следващите месеци като част от Otter.

В друга бележка, сега използваме редактора на блокове в нашите блогове сравнително редовно (за много от публикациите) и се надявам, че тази година ще прехвърлим цялата работа на блоговете в Гутенберг.

Препроектиране на ThemeIsle

Говорих за това в един от предишните си публикации, но мисля, че това е достатъчно важен проект, така че искам да го спомена и тук.

Прочетете пълната история за това как се е променило ThemeIsle, неговите предизвикателства, цели и резултати. ��

Optimole

optimole

Optimole е нашата услуга и плъгин за оптимизиране на изображения. Знам, че очаквате да кажа това, но наистина го смятам за най-доброто подобно средство на пазара. Разберете сами защо това е така.

Една от нашите цели с Optimole беше да влезем в пространството на SaaS и да видим дали можем да стартираме продукт, който да стои самостоятелно. Ефективно това е, че ние влизаме в хоствания сервиз и се разширяваме извън класическата продуктова екосистема WordPress.

Доволни сме от общите резултати, които Optimole генерира през 2019 г. Наблюдавахме голям ръст, но продуктът все още не е печеливш. Надяваме се това да се промени през 2020 г., тъй като продължаваме да получаваме фантастични отзиви, темпът на растеж е добър, а самият продукт се оказва с най-високо качество в своето пространство.

Изграждане на взаимоотношения с потребителите

Мисля, че едно от основните неща, които ни помогнаха да успеем в началото, беше участието ни с потребителите и манията ни да доставим продукти, които са действителен отговор на реалните болки / предизвикателства на пазара. Въпреки това, с времето малко изгубих тази перспектива, забърках се с изпълнителния директор и се разсеях от това, което ни доведе тук.

Опитах се да се върна към корените през 2019 г. и подобрих това, което правехме от фронта на потребителите.

Ето инициативите, които помогнаха за това:

 1. Всички в екипа биха прекарали една седмица в подкрепа.
 2. Започнахме работа по нова серия интервюта за блога, където нашите клиенти споделят своите истории с нашите продукти – това ни помогна да научим повече за тях и да намерим нови начини да предложим помощ.
 3. Създадохме нова Facebook група, плюс допълнителни групи за основните продукти – това ни помогна да взаимодействаме с клиентите по по-директен начин.
 4. Присъединихме се към десетки други групи, за да видим за какво говорят хората – както по отношение на пазара като цяло, така и какво мислят за нашите продукти.
 5. Създадохме a "добри отзиви" стена в офиса, за да останете мотивирани.
 6. Тук също споделихме някои от нашите грешки в блога.

Facebook WordPress група

Като цяло това са всички стъпки в правилната посока и ще ни помогнат да обслужваме по-добре потребителите в бъдеще.

Стажовете

Както споменах, може би не сме най-добрите, що се отнася до процесите на наемане, но изглежда, че се справяме добре със стажовете.

Като начин да си върнем и помогнем на новосформираната ни инициатива за лидерство, аз някак си принудих всички наши екипи да водят поне един стажант, който да се присъедини към техния екип за лятото. Завършихме с пет стажанти.

Отзивите и резултатите бяха наистина добри. Израстването на стажантската програма ще бъде един от най-значимите ни проекти през 2020 г. Целта ни е да набираме още повече хора и също така да подобрим нашите процеси като цяло.

Едно от ранните неща, които направихме, което според мен изясни ситуацията на всички, беше, че бяхме съобщени, че не сме планирали да наемаме никого след стажа. Не исках да упражнявам никакъв натиск върху отбора, след което трябва да решавам кой да запази и кой да го пусне. И по-важното е, че не исках да създавам фалшиви очаквания на хората, които влизат.

Блогове и проекти за съдържание

Създаване на висококачествено, уникално съдържание

Създаването на качествено съдържание е еднорогът на блог пространството. Всеки иска от тях качествено съдържание, но как да го получи?

Някои казват, че просто се подобрява "малко" отгоре на това, което вече е дадено по дадена тема, е достатъчно, но исках да експериментирам с друга идея.

Някъде в средата на 2019 г. решихме да стартираме инициатива там, където сме готов да плати 10 пъти повече за "мега статии." Това, което искам да кажа, са неща, които изискват значителен опит, знания или вътрешна перспектива по дадена тема, за да се създаде част от съдържанието, която не би могъл да бъде създаден от никой друг. Помислете, Леброн Джеймс ви казва как да правите баскетбол. Или Уорън Бъфет ви казва как да инвестирате. Само в по-малък мащаб и по-онлайн ориентирани.

Ние трябва да публикуваме само едно произведение на базата на тази идея, но това все още е добро начало и статията има наистина много приятно сцепление. Множество публикации го споменават на своите сайтове, в бюлетини и в социалните медии.

Беше за това как да печеля пари от Fiverr – написано от реално лице, което всъщност прави 2-3k $ всеки месец.

Това е над 11 000 думи.

Как да печелим пари от Fiverr

Освен тази част, ние продължихме да подобряваме цялостното си качество на статията, както по отношение на съдържанието, така и на представянето. Все пак не успяхме да публикуваме толкова необикновени парчета, колкото бих искал да ни се иска. Създаването на уникално и вирусно съдържание в наши дни наистина е трудно.

Експериментиране с широки теми за статии

Направихме някои експерименти със съдържание през 2019 г. Най-важното е, че решихме разширяване на обхвата на темите ние обхващаме и пишем за неща, които са само частично свързани с нашите обичайни ресурси, ориентирани към WordPress.

Например, написахме:

 • Най-добрите клавиатури за Mac
 • Най-доброто Постоянно бюро
 • Най-добрите онлайн услуги за архивиране в облак
 • Най-добър мениджър на пароли
 • и други

По принцип продължихме по теми, за които имаме известни познания и потенциално уникална гледна точка, за да се справим с тях, като в същото време сме наясно, че те се възприемат като извън нашия ежедневен фокус.

Целта беше да видим колко добра работа можем да свършим и дали можем да се състезаваме в тези по-широки ниши за съдържание.

Като се има предвид, всичко мина добре и аз съм доволен от резултатите и покритието, което получихме.

Например, постовете ни в бюрото за постоянни бюра вече са на №5 за "IKEA стоящо бюро" и това е първият резултат, който не е от ikea.com.

ikea стоящо бюро

Въпреки че съм доволен от резултатите, които имаме тук, е трудно да се правят експерименти като този. Освен ако не набираме по-възрастни хора, по-нататъшното диверсифициране на съдържанието ни ще бъде предизвикателство. Като се има предвид, ние със сигурност ще правим един необичаен пост всеки път.

Ето какво според Ahrefs е нашето най-добро съдържание по органичен трафик:

Публикуване на гости и партньорства

Получихме доста добри резултати от нашите публикации в сайта на Elementor (тук и тук) и списание Smashing (тук), плюс няколко други. Основното обучение тук е, че има смисъл да се съсредоточите върху един ключов проект за партньорство или публикуване на гости, отколкото 10 по-малки.

По принцип енергията, необходима за написването на 10 публикации, е 10 пъти повече от нужната за написването на такава. Мащабът на сайта, на който ще се показва публикацията, няма толкова голямо значение от натовареността, необходима за завършването на публикацията. В никакъв случай не искаме да публикуваме неща под-номинални, така че не е като да можем да го улесним с публикации на гости на по-малки сайтове.

Ето защо в този момент фокусирането върху само няколко големи сайта е по-смислено.

Общи приходи и печалба за 2019 г.

С малко късмет и дисциплина, приходите ни за 2019 г. се увеличиха с 60% спрямо предходната година. Най- печалбата нарасна с повече от 100%. ��

Имайки предвид броя на структурните промени, които имахме, трябва да считам тези резултати над очакванията! Вярвам също, че истинските резултати от цялата работа, която инвестирахме през последните няколко години, ще започнат да се показват през 2020 г..

Все още нямам конкретни номера в отделните отдели на бизнеса, така че ще видим как нещата се разграждат по-късно. Това, което знам обаче, е, че новите продажби за продуктовата линия ThemeIsle (всички теми и плъгини) направиха около 15% по-лоши през 2019 г. в сравнение с предходната година. Така че трябва да се внимава.

Екипът

Като цяло размерът на екипа е приблизително еднакъв. Трима души напуснаха компанията през 2019 г., трима нови се присъединиха. Всички продължават да се развиват като професионалисти, подобрявайки уменията си и изграждайки опит.

Акцентът на годината беше пътуването ни до Индия. Освен обичайните дейности за оттегляне на компанията, успяхме да се срещнем с някои съотборници за първи път.

Йонут

През 2020 г. ще продължим да работим по нашите наемни процеси и ще се опитаме да разширим екипа поне по няколко начина. Искаме да наемем екип за поддръжка, още един човек в QA, управление на проекти, плюс да стартираме няколко концерта за управление на общността. В идеалния случай ще наемем и поне една лидерска позиция в блог отдела на бизнеса.

От забавната страна на нещата, ние ще се смесим заедно тази година за пътуване, за да присъстваме на WordCamp EU с нашия екип отстъпление в Португалия. Поправям всички подробности този месец. Общо ще бъдем около 20 (!) Души и нямам идея как е възможно да се справим с всичко това! ��

Моите лични проекти

Ето някои от личните проекти, с които експериментирах през 2019 г.:

На първо място, личната ми цел за годината беше да победя страха, да бъда по-спокойна и по-щастлива. Това беше необходима промяна след предходната 2018 година, където се борих с тревожност и някои панически атаки.

Предполагам, че минаването на времето оправя много неща сами по себе си, но за да помогна на въпросите, продължих да се виждам с психотерапевт и започнах да правя още неща, които се страхувах да правя преди. Това бяха прости неща, като например да продължа моите уроци по шофиране например. Започнах да тренирам бразилско джиу-джицу и продължих да отстъпвам със съзнание за една седмица.

Участвах и в месечни срещи с Организацията на предприемачите, които ми помогнаха да разсъждавам върху напредъка, постигнат през месеците. Още една стъпка, свързана с бизнеса, беше, че започнах да работя с бизнес треньор (връзка). Това, надявам се, ще ми помогне да подобря още повече от гледна точка на отчетността.

Като цяло разбрах, че просто не мога да избягвам безкрайно някои ситуации и трябва да бъда по-твърд в изразяването на мислите си.

На всичкото отгоре аз също се преместих в нов град и очакваме бебе �� след няколко месеца. Така че, най-малкото, нещата ще се променят. Вероятно ще ми отнеме няколко месеца почивка, за да се справя с нещата и да преоценявам целите си.

Благодаря, че се придържаме към края на този дълъг пост и за подкрепата на компанията и мен!

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Всички редакции и остроумни пренаписвания от Карол К.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector