Μπορεί μια κοινότητα που δημιουργείται γύρω από τον ιστότοπό σας στο WordPress να βελτιώσει το SEO;

Αυτό είναι το ΜΕΡΟΣ 1 της σύντομης σειράς μας με τίτλο "Πώς η δημιουργία μιας κοινότητας γύρω από τον ιστότοπό σας στο WordPress μπορεί να βελτιώσει το SEO."


 • Μπορεί μια κοινότητα που δημιουργείται γύρω από τον ιστότοπό σας στο WordPress να βελτιώσει το SEO; (Μέρος 1)
 • Βήμα προς βήμα: Πώς να δημιουργήσετε μια κοινότητα γύρω από τον ιστότοπό σας στο WordPress (Μέρος 2)
 • Τα δεδομένα λένε: Η οικοδόμηση μιας κοινότητας γύρω από τον ιστότοπό σας στο WordPress αξίζει τον κόπο; (Μέρος 3)

Οι ενεργές κοινότητες – όπως τα διαδικτυακά φόρουμ – δεν είναι ίσως το πιο σέξι πράγμα που πρέπει να μιλήσουμε για αυτές τις μέρες όσον αφορά το SEO. Σε τελική ανάλυση, η Google θέλει να πιστεύουμε ότι ό, τι περιεχόμενο δημιουργούμε πρέπει να προέρχεται από εμάς, πρέπει να είναι μοναδικό και όσο περισσότερο είναι το καλύτερο.

Αλλά είναι αλήθεια; Είναι το SEO ένα παιχνίδι blogger; Ή ίσως μπορούμε να κάνουμε κάτι για να κάνουμε τη δουλειά μας ευκολότερη και να δώσουμε ώθηση στους ιστότοπους WordPress με έναν παλιό σχολικό τρόπο. Επιστρέφουν φόρουμ και ενεργές κοινότητες χρηστών?

Η εμπειρία του Bill λέει ότι είναι. Έχει μερικά πραγματικά ωραία δεδομένα για να μοιραστεί, μαζί με μαθήματα για το πώς μπορείτε να αναπαραγάγετε τα αποτελέσματά του και να βελτιώσετε το SEO σας.

Κάρολ

Εισαγάγετε τον Bill Belew

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ;, "Πόσο δύσκολο είναι να κάνεις έναν στρατό ανθρώπων για να δημιουργήσεις καλό περιεχόμενο για μένα στον ιστότοπό μου στο WordPress?"

Και, "Αν μπορούσα να κάνω τους οπαδούς μου να το κάνουν αυτό, θα με βοηθούσε μακροπρόθεσμα με το SEO?"

Το πιο σημαντικό:

Αξίζει η προσπάθεια ενός κατόχου ιστότοπου WordPress να αναπτύξει μια κοινότητα?

Ο στόχος της σειράς είναι να απαντήσει στην ερώτηση.

Θα συζητήσω σε αυτό και στις επόμενες δημοσιεύσεις:

 • Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο μια κοινότητα που δημιουργείται γύρω από τον ιστότοπό σας στο WordPress μπορεί να βελτιώσει το SEO.
 • Βήμα προς βήμα διαδικασία για την οικοδόμηση μιας κοινότητας.
 • Εξέταση των αποτελεσμάτων σας, βελτίωση, μετάβαση στο επόμενο επίπεδο.

Ένας νέος ορισμός του φόρουμ

Μια κοινότητα θεωρείται γενικά ότι είναι μια ομάδα αναγνωστών, ένα κοινό έτοιμο και περιμένει κάποιον στο "άλλη πλευρά" για να δημοσιεύσετε.

Μπορεί να υπάρχει αλληλεπίδραση, αλλά τις περισσότερες φορές, το κοινό είναι παθητικό. Περίπου το 90% των μελών του φόρουμ είναι παθητικά = απλά παραμονεύουν, απλά διαβάζουν. Το άλλο 10% των μελών του φόρουμ θα αλληλεπιδράσουν.

Γενικά, μόλις το 1% των μελών του φόρουμ θα δημιουργήσει κάτι νέο = πατήστε το κουμπί δημοσίευσης. Και το πιο νέο περιεχόμενο για φόρουμ διαβάζεται στο πλαίσιο email των μελών.

Ένα καλά διακινούμενο φόρουμ ακούγεται σαν κοινότητα για μένα, με παλιό όνομα. Χρησιμοποιώ εναλλακτικά τους όρους φόρουμ και την κοινότητα.

Η δημιουργία ενός φόρουμ / κοινότητας γύρω από τον ιστότοπό σας στο WordPress θα βελτιώσει το SEO?

Ας καταλάβουμε τι είναι το SEO για να απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση. Πρώτον, τι δεν είναι πια, τότε τι είναι τώρα.

SEO, η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης δεν είναι η παλιά. Όχι πολύ καιρό πριν, το SEO ήταν:

 1. Αλλαγή στο πίσω μέρος ενός ιστότοπου
 2. Να πάρει σωστά τις κεφαλίδες
 3. Προσθήκη ετικετών και περιγραφών
 4. Μετρώντας χαρακτήρες
 5. Επιλογή λέξεων-κλειδιών
 6. Βρίσκοντας ακριβώς τη σωστή ισορροπία και πού να τοποθετήσετε λέξεις στη σελίδα / ανάρτηση
 7. Και συνεχώς και συνεχώς

Το SEO δεν είναι πλέον έτσι. Παρά τις 200+ διαφορετικές παραμέτρους που μπαίνουν στο "ιδανικό" σελίδα, υπάρχουν περίπου 10 πράγματα που ο κάτοχος του ιστότοπου μπορεί να κάνει που θα δώσει το 90% των επιθυμητών αποτελεσμάτων.

Τα θέματα του WordPress είναι αρκετά βελτιστοποιημένο (μια άλλη λέξη για ιδανικό) έξω από το κουτί. Αυτό που πρέπει να αντιμετωπιστεί τώρα είναι να πάρει το front-end σωστά = να δημιουργήσει καλό περιεχόμενο. Το καλό περιεχόμενο οδηγεί σε οργανική επισκεψιμότητα.

Κάντε σωστό περιεχόμενο και η οργανική επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας θα αυξηθεί. Η οργανική επισκεψιμότητα είναι θετική απόδειξη ότι κάνετε σωστά τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης. Το καλό περιεχόμενο είναι καλό SEO.

3 ερωτήσεις και απαντήσεις κατά την εκκίνηση ενός ιστότοπου:

 • Ε1: Μπορεί ένας ιστότοπος να λάβει οργανική επισκεψιμότητα εστιάζοντας μόνο στο περιεχόμενο?
 • Ε2: Ο κάτοχος ενός ιστότοπου πρέπει να αγοράσει αρχικά επισκεψιμότητα για να ξεκινήσει την ανάπτυξη?
 • Ε3: Ο κάτοχος ενός ιστότοπου πρέπει να είναι ενεργός στα κοινωνικά δίκτυα για να κάνει πραγματικά την ανάπτυξη να συμβεί?

Α: Ναι. Μπορείτε να λάβετε οργανική επισκεψιμότητα εστιάζοντας μόνο στο περιεχόμενο.

Α: Όχι. ΔΕΝ χρειάζεται να αγοράσετε κίνηση για να ξεκινήσετε.

Α: Όχι. ΔΕΝ χρειάζεται να είστε ενεργοί στα κοινωνικά δίκτυα για να συμβεί η οργανική ανάπτυξη.

Χρειάζεστε παραδείγματα; Ακολουθεί ένα στιγμιότυπο οθόνης ενός ιστότοπου με πολλές μελέτες περιπτώσεων που έχω από μια μεγάλη ομάδα μαθητών που δίδαξα σε μια τάξη MBA στο Silicon Valley… ξεκινώντας από το μηδέν. Αυτός ο ιστότοπος μπόρεσε να ανέβει από το sandbox και να πάρει οργανική επισκεψιμότητα με τίποτα άλλο από καλό περιεχόμενο. Ο ιστότοπος χτίστηκε σε ένα ασπρόμαυρο προεπιλεγμένο πρότυπο WordPress (επικεντρωμένο στα ταξίδια). Τα αποτελέσματα ήταν τυπικά.

Sandbox μηχανών αναζήτησης

Μια άλλη μελέτη περίπτωσης είναι μια φοιτητής που χρησιμοποίησε το Facebook της για να δοκιμάσει και να ξεκινήσει πράγματα. Το θέμα της ήταν η διατροφή / μαγείρεμα. Δεν έκανε καλύτερα από άλλους στην τάξη. Αυτό που πέτυχε ήταν να φθείρει τους φίλους της, ώστε άλλοι παράγοντες να μπορούσαν να έρθουν στην εικόνα.

Κόπωση στο Facebook και οργανική ανάπτυξη

Τι σημαίνει λοιπόν όλα αυτά; Λοιπόν … κυρίως ένα πράγμα:

Ένας νέος ορισμός του SEO

Υπάρχουν 5 στοιχεία για μια αποτελεσματική στρατηγική SEO:

 1. Δημιουργήστε μια συναρπαστική ιστορία – Περιεχόμενο
 2. Γράψτε πολύ καλό περιεχόμενο – Ποσότητα
 3. Διατηρήστε υψηλή ποιότητα – Ποιότητα
 4. Πραγματοποιήστε με συνέπεια ενημερώσεις στον ιστότοπο – Συνοχή
 5. Μείνετε στο μάθημα – Μακροζωία

Λήψη από την κορυφή:

1η – Μια συναρπαστική ιστορία έχει 6 μέρη.

 1. Προσδιορίστε το δημογραφικό στόχο σας – σπάστε το όσο το δυνατόν περισσότερο. Παράδειγμα: Γυναικεία, μόνα, αριστερά, βιομηχανία τεχνολογίας, διαχειριστές, υπέρβαρα 10-20 κιλά, στα μέσα της δεκαετίας του ’30.
 2. Διατυπώστε τις επιθυμίες της αγοράς σας – να παντρευτείτε, να μείνετε άγαμοι, να γνωρίσετε περισσότερο, να χάσετε βάρος, να αποκτήσετε βάρος, να αποκτήσετε μωρό, να αλλάξετε δουλειά, να βελτιώσετε την εμφάνισή τους.
 3. Καταγράψτε τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η αγορά σας – απασχολημένος, καταθλιπτικός, χωρίς κίνητρα, σε ρουτίνα, παντρεύεται σε 3 μήνες, και πάλι ανύπαντρος.
 4. Ονομάστε τις λύσεις για την αγορά σας – είσαι ο ήρωας. Πώς το προϊόν, η υπηρεσία, η προσφορά σας διορθώνουν τα πράγματα για αυτούς.
 5. Σχεδόν τελευταία – γράψτε τα αποτελέσματα που θα δει ο δημογραφικός στόχος σας όταν συνεργάζονται μαζί σας. Μια καλύτερη δουλειά με αμοιβή, πολλές προτάσεις, μείωση βάρους, βάρος, καλύτερη εικόνα για τον εαυτό σας, νέα βιομηχανία.
 6. Εν τέλει – όπου μπορείτε να το πετύχετε φυσικά για τα δημογραφικά σας στοιχεία. Στόχευση τοποθεσιών.

2ο – Γράψτε την παραπάνω ιστορία σε όσες παραλλαγές μπορείτε.

Τότε κάντε το λίγο περισσότερο. Και άλλα πολλά. Ανιαρός? Ισως. Βαρετό? Ισως. Αλλά μόνο στον συγγραφέα. Οι περισσότεροι επισκέπτες που επισκέπτονται τον ιστότοπό σας επισκέπτονται μόνο το άρθρο που έψαξαν και βρήκαν επειδή το σκεφτήκατε.

Ο ερευνητής θα κάνει κλικ για να δει ποιος άλλος σκεφτήκατε. Στη συνέχεια, πατήστε την παρότρυνση για δράση. Να κάνετε πραγματικούς ανθρώπους να εκπληρώσουν το CTA σας; Δεν είναι βαρετό. Λήψη οργανικής επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας μέσω αναζήτησης; Αυτό είναι καλό SEO.

Λάβετε υπόψη ότι οι μηχανές αναζήτησης είναι … ποια είναι η λέξη … ηλίθια. Δεν μπορούν να διαβάσουν. Μπορούν να μετρήσουν μόνο.

Περισσότερα άρθρα στον ιστότοπό σας σχετικά με περισσότερες καταστάσεις που ενδέχεται να αντιμετωπίζει ο δημογραφικός στόχος σας θα κερδίσουν λιγότερα άρθρα στον ιστότοπο του ανταγωνιστή σας. Εάν θέλετε να έρθουν άτομα στον ιστότοπό σας, δώστε τους περισσότερους λόγους για να έρθουν, περισσότερα άρθρα θα γίνουν μέσω της αναζήτησης. Είναι πραγματικά τόσο απλό.

"Δεν θέλω να θυσιάσω την ποιότητα για την ποσότητα!" Εντάξει εντάξει! Αλλά δεν χρειάζεται. Ακολουθεί ένας σύνδεσμος προς 95 ιδέες για να αρχίσετε να δημιουργείτε περιεχόμενο υψηλής ποιότητας στον ιστότοπό σας.

3ο – Διατηρήστε την ποιότητα.

Εδώ είναι 7 βασικά στοιχεία για καλά αποτελέσματα SEO:

 • Αποκτήστε τους τίτλους σας σωστά.
 • Αποκτήστε ένα καλό προβάδισμα στο άρθρο σας που επαναλαμβάνει αυτό που υποσχεθήκατε στον τίτλο σας.
 • Τοποθετήστε τις εικόνες σωστά και δώστε τις σχετικές λεζάντες και περιγραφές.
 • Τοποθετήστε καλά τις κεφαλίδες. Η ανάγνωση των κεφαλίδων είναι ο τρόπος με τον οποίο ο αναγνώστης θα αποφασίσει εάν θα θέλει ή όχι και να διαβάσει ολόκληρο το άρθρο.
 • Προσθέστε εσωτερικούς συνδέσμους σε άλλο σχετικό άρθρο στον ιστότοπό σας για να αποδείξετε την εστίαση.
 • Προσθέστε εξωτερικούς συνδέσμους σε άλλο αξιόπιστο ιστότοπο για να δημιουργήσετε αρχή.
 • Δώστε τόση αξία που οι άνθρωποι θα θέλουν να συνδέσουν και να μεταδώσουν το άρθρο σας. Όχι επειδή ρωτήσατε, αλλά επειδή είναι αρκετά καλό.

4ο – Ενημερώστε με συνέπεια τον ιστότοπό σας.

Δημοσιεύστε συχνά. Συχνά αρκετά για να βγείτε από το αμμοβολή. Και έπειτα αρκετά συχνά για να μείνετε έξω ή να διατηρήσετε και να αυξήσετε αργά την επιρροή σας.

Ακολουθεί ένας σύνδεσμος για ένα άρθρο που έγραψα αλλού και απαντά στην ερώτηση – Τα σύντομα άρθρα που δημοσιεύονται τακτικά θα είναι καλύτερα στην αναζήτηση από ότι τα μεγάλα βαθιά άρθρα που γράφονται πολύ λιγότερο συχνά?

Ρωτήστε τον εαυτό σας, πότε ήταν η τελευταία φορά που το ερώτημα αναζήτησης ικανοποιήθηκε στο τμήμα 300, 400, 500 (ή μεγαλύτερο!) Μιας ανάρτησης; Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αναζήτησης έρχονται νωρίς, με τις πρώτες 200 λέξεις.

Δεν υπάρχει διαγωνισμός. Μία, πολλές σύντομες δημοσιεύσεις, εκτελούσε μακράν τις άλλες αναρτήσεις μεγάλου μήκους, σε αναζήτηση. Αυτό είναι καλό, κάντε αυτό το εξαιρετικό SEO.

Προσθέστε ένα υπόλοιπο αναρτήσεων μεγάλου μήκους στη στρατηγική σύντομης φόρμας και θα δείτε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα!

5η – Μείνετε στην πορεία.

Συνεχίστε να δημοσιεύετε μέχρι να συνεχιστεί η ιδέα σας. Ο νούμερο ένα λόγος για τον οποίο οι επιχειρήσεις αποτυγχάνουν είναι επειδή οι ιδρυτές των επιχειρήσεων εγκαταλείπουν πριν αρχίσει η ιδέα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οδηγούν στην εγκατάλειψη… διαζύγιο, χωρίς χρήματα, προμηθευτές σας εγγυώνται… αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης εγκατέλειψε.

Εάν μια ιδέα είναι καλή στην αρχή, αξίζει να μείνετε μέχρι να συνεχίσει. Μην τα παρατάς.

Πώς μπορεί μια κοινότητα που δημιουργείται γύρω από έναν ιστότοπο WordPress να βοηθήσει με το SEO?

Απλή απάντηση:

Μια κοινότητα που χτίστηκε γύρω από τον ιστότοπό σας στο WordPress παρέχει ΟΛΑ τα πέντε στοιχεία:

 • Περιεχόμενο
 • Ποσότητα
 • Ποιότητα
 • Συνοχή
 • Μακροζωία

Και το καλύτερο από όλα, το κοινό σας κάνει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς σας!

Ένας ιστότοπος μπορεί / θα ευδοκιμήσει εάν υπάρχουν περισσότερα άτομα, που λένε περισσότερες ιστορίες, πιο συχνά σε καλή μορφή, σχετικά με το θέμα του ιστότοπου.

Εάν ο ιδιοκτήτης του ιστότοπου (ένα μεγάλο "αν") μπορεί να δημιουργήσει ένα φόρουμ, φυλή, κοινότητα (καλέστε το ό, τι θέλετε) γύρω από το θέμα του ιστότοπού του, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένας πιο ισχυρός ιστότοπος, περισσότερη αφοσίωση και πιο οργανικές επισκέψεις από το SEARCH = εξαιρετικό SEO.

Ή θα το κάνει?

Πόσο δύσκολο είναι να πάρεις 1000 ακόλουθους?

Έχω δημιουργήσει ένα φόρουμ – forum.billbelew.com γύρω από τον ιστότοπό μου στο WordPress. Το θέμα είναι αρκετά στενό – μάρκετινγκ περιεχομένου. Η οικοδόμηση του φόρουμ / κοινότητας ήταν ένα σλόγκαν.

Κατά τους 16 μήνες από την έναρξη του φόρουμ, η ιδιότητα μέλους διογκώθηκε σε πάνω από 1000 άτομα και μέλη από 48 διαφορετικές χώρες. Υπήρξαν πάνω από 9000 χρήστες από 125 χώρες, 35.000 συνεδρίες, 1400 νήματα και 14.000 δημοσιεύσεις. Αυτό είναι πολύ περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη!

Παραμένουν δύο ερωτήσεις, μεγάλες όπως είναι:

 1. Ποια είναι τα βήματα για την οικοδόμηση μιας τέτοιας κοινότητας; Αυτό είναι το θέμα του επόμενου άρθρου.
 2. Ποια είναι τα αποτελέσματα οργανικής επισκεψιμότητας (SEARCH) και αφοσίωσης; Αυτό είναι το θέμα του 3ου άρθρου.

Προς το παρόν:

Περισσότερο περιεχόμενο = περισσότερη αφοσίωση στον ιστότοπό σας WordPress = καλύτερο SEO.

Σκέψεις; Μη διστάσετε να μοιραστείτε τα σχόλια.

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Μπιλ Μπέλου είναι εκπαιδευτής επαγγελματιών της επιρροής. Κάνει blogging στο WordPress για περισσότερο από μια δεκαετία. Μπορείς να γίνεις ο επόμενος ήρωας του.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map