Ο πρακτικός οδηγός SEO που μπορείτε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε – Aka. SEO για άτομα που δεν τους αρέσει το SEO

Γιατί χρειάζεστε έναν πρακτικό οδηγό SEO; Η βελτιστοποίηση περιεχομένου για μηχανές αναζήτησης είναι μεγάλη υπόθεση. Να είστε σε θέση να εντοπίσετε τις σωστές λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με την επιχείρησή σας, να δημιουργήσετε περιεχόμενο που μπορεί να ταξινομήσει καλά για αυτές τις λέξεις-κλειδιά και, στη συνέχεια, να βελτιστοποιήσετε το περιεχόμενο για να πάρει τις κορυφαίες θέσεις για αυτές τις λέξεις-κλειδιά μπορεί να δημιουργήσει ή να σπάσει μια διαδικτυακή επιχείρηση.


Καθώς η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO για συντομία) είναι τόσο σημαντική, μια τεράστια βιομηχανία έχει εξελιχθεί τις τελευταίες δύο + δεκαετίες για να βοηθήσει επιχειρήσεις όλων των μεγεθών να πετύχουν με τις μηχανές αναζήτησης. Τα τελευταία χρόνια, καθώς το μάρκετινγκ περιεχομένου έχει γίνει ένα σημαντικό κανάλι ανάπτυξης για πολλές διαδικτυακές επιχειρήσεις, το να γράφεις για το SEO έχει γίνει έτσι ένας προφανής στόχος.

Το προϊόν όλων αυτών είναι μια τεράστια ποσότητα πληροφοριών για το SEO. Καθώς κάποιος προσπαθεί να επιτύχει τα αποτελέσματα μπορεί κανείς να αντλήσει ονομαστικά "καλό SEO", πώς περιηγείστε σε αυτήν τη θάλασσα πληροφοριών; Πού πρέπει να εστιάσετε το χρόνο σας; Οι οποίες "συμβουλές και κόλπα" είναι πραγματικά χρήσιμα?

Αυτή η ανάρτηση είναι ο πρακτικός οδηγός SEO σας – αυτός που μπορείτε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε.

πρακτικός οδηγός SEO

Το SEO είναι σκόπιμα περίπλοκο

Θα χρησιμοποιήσουμε μια σειρά χρήσιμων ευρετικών στοιχείων για να σκεφτούμε το SEO σε αυτήν την ανάρτηση. Εδώ είναι το πρώτο:

 • Η βιομηχανία SEO έχει κίνητρο να κάνει το SEO όσο πιο περίπλοκο γίνεται.

Εάν είναι περίπλοκο, πρέπει είτε να ξοδέψετε πολλά χρήματα για φανταχτερά εργαλεία SEO (τα οποία, χωρίς αμφιβολία, ρίχνετε έναν τόνο δεδομένων) ή πρέπει να τα αφήσετε στους ειδικούς. Επιπλέον, επειδή οι αλγόριθμοι των μηχανών αναζήτησης είναι αυστηρά προστατευόμενα μυστικά, είναι πολύ δύσκολο να επαληθευτεί ποιος είναι πραγματικά σωστός. Αυτό οδηγεί σε όλο και περισσότερες επιπλοκές.

Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ποιος να εμπιστευτεί: κανείς δεν κάνει απλό SEO. Πράγματι, εάν κάνετε αναζήτηση "απλό SEO", υπάρχει μεγάλη ειρωνεία (τουλάχιστον για μένα) ότι το πρώτο αποτέλεσμα σας υπόσχεται "32 απλές συμβουλές SEO". Τριάντα δύο! Μια διαδικασία τριάντα δύο βημάτων δεν είναι μια απλή διαδικασία.

Δεν είναι ένας απλός οδηγός SEO

Κανένα από αυτά δεν είναι "Το SEO είναι άχρηστο"; Το SEO είναι πολύτιμο, αλλά για τους περισσότερους ανθρώπους δεν χρειάζεται να είναι τόσο περίπλοκο όσο φαίνεται. Μεταξύ αυτού του θορύβου γύρω από το SEO, είναι εύκολο να χαθούν τα πολύ απλά βασικά.

Είναι σημαντικό να πατήσετε το κουμπί επαναφοράς για το πώς σκέφτεστε για το SEO πριν συνεχίσετε, οπότε, ελπίζουμε ότι στην ίδια σελίδα, μπορούμε να κολλήσουμε σωστά στον οδηγό SEO και τις βέλτιστες πρακτικές που μπορείτε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε.

Κατανόηση των αποτελεσμάτων αναζήτησης

Ας μιλήσουμε πρώτα για τα αποτελέσματα αναζήτησης ή SERP, όπως τα αποκαλεί ο κλάδος. Τα ίδια τα αποτελέσματα αναζήτησης είναι εκεί όπου συμβαίνει η μαγεία: εδώ είναι που ένας χρήστης της μηχανής αναζήτησης πρόκειται να πληκτρολογήσει έναν όρο αναζήτησης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο αποτέλεσμα που πιστεύουν ότι θα είναι πιο σχετικό.

Η ίδια η μηχανή αναζήτησης θέλει να κάνει τη ζωή εύκολη για τους χρήστες της, οπότε θα προσπαθήσει να εμφανίσει πρώτα το πιο σχετικό αποτέλεσμα στη σελίδα. Οι μηχανές αναζήτησης το έχουν κάνει πολύ καλά τα τελευταία χρόνια, οπότε οι χρήστες γενικά εμπιστεύονται ότι το πρώτο αποτέλεσμα αναζήτησης θα είναι το πιο σχετικό αποτέλεσμα.

Έτσι, οι χρήστες εμπιστεύονται τα αποτελέσματα που τα φέρνουν οι μηχανές αναζήτησης και έχουν μεγαλύτερη τάση να κάνουν κλικ στα κορυφαία αποτελέσματα! Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, και μάλιστα, το επίκεντρο πολλών SEO είναι "υψηλότερη κατάταξη", αλλά αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ο βαθμός στον οποίο οι χρήστες κάνουν κλικ στα κορυφαία αποτελέσματα.

Τα δεδομένα σχετικά με αυτό είναι δεν είναι απολύτως σαφές, αλλά οι περισσότερες μελέτες συμφωνούν: περίπου τα τρία τέταρτα των κλικ φτάνουν στα τρία πρώτα αποτελέσματα. Συνολικά, μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι το ένα τρίτο έως το ήμισυ όλων των κλικ αναζήτησης οδηγούν στο μοναδικό κορυφαίο αποτέλεσμα.

(Διαγράμματα από Visualizer Lite.)

Το περιεχόμενό σας που λειτουργεί καλά, κατατάσσεται στην πρώτη σελίδα; Εάν είναι εκτός των πρώτων τριών, θα γίνει σοβαρότατο κλικ από τα αποτελέσματα πάνω από αυτό. Έτσι, εστιάζουμε σε πολλά SEO "υψηλότερη κατάταξη", ή "μπείτε στην πρώτη σελίδα" είναι λάθος. Η εστίασή σας πρέπει να είναι να φτάσετε στην κορυφή της πρώτης σελίδας. Οτιδήποτε άλλο και χάνετε άγρια.

Σκεφτείτε το ξανά από την άποψη της μηχανής αναζήτησης: πώς επιλέγει τα τρία πρώτα αποτελέσματα; Διαλέγει τα πιο σχετικά και τα καλύτερα αποτελέσματα. Ο στόχος σας με το SEO, επομένως, είναι να φτάσετε σε αυτό το νούμερο ένα σημείο. Αυτό σας αναγκάζει να προσαρμόσετε ριζικά τη σκέψη σας σχετικά με το περιεχόμενο: πρέπει να είσαι ο καλύτερος; Το να είσαι ανάμεσα στους δέκα πρώτους δεν το κόβει.

Μπορούμε λοιπόν να εισαγάγουμε δύο ακόμη ευρετικές:

 • Σκεφτείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης από την άποψη της μηχανής αναζήτησης.
 • Στοχεύστε στην πρώτη θέση, όχι μόνο στην πρώτη σελίδα.

Εάν στοχεύετε έναν όρο αναζήτησης (θα μιλήσουμε για το πώς να το κάνετε αυτό στη συνέχεια), κάντε μια αναζήτηση! Κάντε κλικ στα τρία πρώτα αποτελέσματα: μπορείτε ειλικρινά να πείτε ότι το περιεχόμενό σας είναι σίγουρα καλύτερο από αυτό που κατατάσσεται αυτή τη στιγμή; Αυτό πρέπει να είναι το τεστ σας και αυτό πρέπει να είναι το πώς σκέφτεστε για τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Πώς να κάνετε έρευνα λέξεων-κλειδιών

Η έρευνα με λέξεις-κλειδιά είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μέρος της διαδικασίας SEO και θα πρέπει να είναι το πρώτο πρακτικό πράγμα που αφαιρείτε από αυτόν τον οδηγό SEO ως κάτι που πρέπει να κάνετε κάθε φορά που ξεκινάτε να βελτιστοποιείτε μια ιστοσελίδα για μηχανές αναζήτησης.

Η έρευνα λέξεων-κλειδιών είναι σχεδόν ό, τι ακούγεται: η διαδικασία επιλογής των λέξεων-κλειδιών ή των λέξεων-κλειδιών που πρέπει να στοχεύει η συγκεκριμένη σελίδα. Αυτό σας επιτρέπει να βελτιστοποιήσετε τη σελίδα σας για λέξεις-κλειδιά τις οποίες πραγματικά αναζητούν οι χρήστες και λέξεις-κλειδιά όπου είναι πραγματικά δυνατό να κατατάξετε στις κορυφαίες θέσεις για.

Θα χρειαστείτε ένα εργαλείο έρευνας λέξεων-κλειδιών για να κάνετε την έρευνα λέξεων-κλειδιών. Το πιο δημοφιλές από αυτά είναι Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών της Google.

Σχεδιασμένο για να χρησιμοποιείται για την πληρωμένη πλατφόρμα διαφημίσεων της Google για το AdWords, αυτό σας δίνει τρία πραγματικά χρήσιμα στοιχεία σχετικά με οποιονδήποτε όρο αναζήτησης:

 1. Ο αριθμός των μέσων μηνιαίων αναζητήσεων για τον όρο αναζήτησης.
 2. Ο ανταγωνισμός για διαφημίσεις με στόχο τον όρο αναζήτησης (σημειώστε ότι πρόκειται για διαφημίσεις και δεν δημιουργείτε διαφημίσεις, αλλά αυτός είναι ένας καλός γενικός δείκτης ανταγωνιστικότητας).
 3. Λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με τον όρο αναζήτησης.

Στιγμιότυπο οθόνης του Εργαλείου σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών Google

Οπλισμένοι με αυτά τα τρία στοιχεία, μπορείτε πολύ γρήγορα να λάβετε αποφάσεις σχετικά με τις λέξεις-κλειδιά που θέλετε να στοχεύσετε.

Για αυτήν την ανάρτηση, για παράδειγμα, θα ξεκινήσω την έρευνα λέξεων-κλειδιών μεταβαίνοντας στο Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών, κάνοντας κλικ στο "Αναζητήστε νέες λέξεις-κλειδιά χρησιμοποιώντας μια φράση, ιστότοπο ή κατηγορία", και μπαίνοντας, ας πούμε, "SEO απομυθοποιημένο" ως λέξη-κλειδί στόχος μου στο "Το προϊόν ή η υπηρεσία σας" κουτί. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο "Λάβετε ιδέες".

Αυτό θα μου έδειχνε αυτό "SEO απομυθοποιημένο" έχει μόνο περίπου 100 μηνιαίες αναζητήσεις, οπότε πιθανώς δεν είναι καλό όνομα για το άρθρο.

Κοιτάζοντας τον κατάλογο των ιδεών, ωστόσο, μπορώ να δω "Οδηγός SEO" έχει έως και 10.000 μηνιαίες αναζητήσεις, αλλά χαμηλό ανταγωνισμό.

Τώρα ξέρω ότι πρέπει να αλλάξω τη λέξη-κλειδί-στόχο για το περιεχόμενό μου και δυνητικά μπορώ να προσεγγίσω 100 φορές περισσότερα άτομα μέσω αναζήτησης κάθε μήνα ως άμεσο αποτέλεσμα.

Αποτελέσματα από το Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών Google

Για έρευνα λέξεων-κλειδιών σε επίπεδο μπόνους, μου αρέσει να χρησιμοποιώ το (επί πληρωμή) εργαλείο KWFinder, το οποίο είναι πολύ πιο φιλικό στη χρήση, και περιλαμβάνει πολύ περισσότερες λεπτομέρειες, αντλώντας επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα (όπως πόσα άτομα έχουν συνδέσει ή tweet μια σελίδα, μια συνολική "πόσο δύσκολο να ταξινομήσεις" σκορ; και εκτιμώμενες επισκέψεις για κάθε θέση).

Στιγμιότυπο οθόνης του εργαλείου KWFinder σε δράση.Στιγμιότυπο οθόνης του εργαλείου KWFinder σε δράση.

Αυτό το εργαλείο διευκολύνει επίσης την αναζήτηση σχετικών αυτόματων συμπληρωμάτων και ερωτήσεις που αναζητούν οι χρήστες σχετικά με τον όρο σας. Όλα αυτά είναι απίστευτα χρήσιμα, καθώς σας δίνουν μια πολύ ξεκάθαρη εικόνα για το τι αντιτίθεστε.

Μου αρέσει το KWFinder επειδή κάνει ένα πράγμα πολύ καλά, δεν σας ρίχνει άσκοπα πολλά δεδομένα (όπως κάνουν πολλά εργαλεία SEO) και είναι συγκριτικά πολύ προσιτό, ξεκινώντας από περίπου $ 30 / μήνα.

Μπορείτε απολύτως να τα καταφέρετε με το Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών της Google, αλλά εάν κάνετε έρευνα λέξεων-κλειδιών σε οποιαδήποτε κλίμακα, θα βρείτε ένα εργαλείο όπως το KWFinder εξαιρετικά χρήσιμο (αξίζει να σημειωθεί ότι στον οδηγό μας για την ανάπτυξη ενός ιστολογίου, χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο SEO για έρευνα λέξεων-κλειδιών πήρε τη θέση # 1).

Το καλό SEO ξεκινά με καλή έρευνα λέξεων-κλειδιών. Μόλις μάθετε πώς και τι ανταγωνίζεστε, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο: βελτιστοποίηση του περιεχομένου σας.

Εξασφάλιση βελτιστοποίησης στη σελίδα

Η βελτιστοποίηση στη σελίδα είναι η τέχνη να κάνετε τη σελίδα προορισμού σας όσο πιο ελκυστική γίνεται στις μηχανές αναζήτησης. Όταν η Google έρχεται στη σελίδα σας, πώς διασφαλίζετε ότι της αρέσει όσο το δυνατόν περισσότερο; Αυτή είναι η ερώτηση που αντιμετωπίζει αυτός ο οδηγός SEO εδώ.

Το πρώτο σημείο που πρέπει να κάνετε εδώ είναι ότι πρέπει να έχετε το καλύτερο δυνατό περιεχόμενο. Θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενό σας είναι εξαιρετικό βασικό κριτήριο αυτής της διαδικασίας. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα: μπορείτε να κάνετε όλη τη βελτιστοποίηση στον κόσμο, αλλά εάν το περιεχόμενό σας δεν είναι καλό, δεν θα φτάσετε πουθενά.

Το βασικό τεστ για να αναρωτηθείτε είναι: "είναι το περιεχόμενό μου καλύτερο από οτιδήποτε άλλο στο Google για τη λέξη-κλειδί-στόχο μου?"

Μόλις ικανοποιήσετε τις απαιτήσεις του περιεχομένου, μπορούμε να αλλάξουμε τις τακτικές στρατηγικές που αποτελούν τα περισσότερα άρθρα βελτιστοποίησης στη σελίδα. Εάν η Google αντιμετωπίζει δύο εξαιρετικά κομμάτια περιεχομένου, σίγουρα θα ευνοήσει αυτό που κάνει αυτές τις βελτιστοποιήσεις στη σελίδα καλύτερα. Επιπλέον, η απλή πραγματοποίηση αυτών των βελτιστοποιήσεων στο υπάρχον περιεχόμενο μπορεί να αυξήσει την κατάταξη σχεδόν αμέσως. Αυτό το πράγμα είναι πολύτιμο και αξίζει να το κάνετε.

Οι χρήστες του WordPress είναι ευλογημένοι με μια σειρά από εξαιρετικές προσθήκες SEO, οι οποίες κάνουν μέρος της σκληρής δουλειάς της βελτιστοποίησης στη σελίδα για εσάς. Το πιο δημοφιλές από αυτά είναι μακράν το WordPress Yoast SEO. Εάν δεν χρησιμοποιείτε ήδη το Yoast SEO, τώρα είναι η ώρα να το εγκαταστήσετε! Είναι δωρεάν και μπορεί να είναι εγκατεστημένο απευθείας από τον Πίνακα ελέγχου του WordPress. Στη συνέχεια, θέλετε να μεταβείτε στις ρυθμίσεις της προσθήκης και να ακολουθήσετε τις οδηγίες ρύθμισης.

Με αυτή τη βασική ρύθμιση καλυμμένη, μπορούμε να εξετάσουμε τη βελτιστοποίηση ενός μεμονωμένου άρθρου στο WordPress, χρησιμοποιώντας το Yoast SEO. Μεταβείτε στην ανάρτηση ή στη σελίδα που θέλετε να βελτιστοποιήσετε και μετακινηθείτε προς τα κάτω στο κάτω μέρος της σελίδας. Εδώ θα βρείτε το σύστημα φωτεινού σηματοδότη της Yoast για να σας πει πώς κάνετε με τις βελτιστοποιήσεις στη σελίδα σας. Πρέπει να το αντιμετωπίζετε ως λίστα ελέγχου, να κάνετε τα φώτα όσο το δυνατόν πιο πράσινα και να το κάνετε χωρίς αποτυχία για κάθε ανάρτηση που δημοσιεύετε.

Λειτουργεί ως σύστημα επειδή είναι απλό, πολύ προσβάσιμο και το σύστημα φωτεινού σηματοδότη σας αναγκάζει να σκεφτείτε τη βελτιστοποίηση στη σελίδα με συστηματικό τρόπο. Δεν είναι το πιο ολοκληρωμένο σύστημα, αλλά κάνει εξαιρετική δουλειά καλύπτοντας τα βασικά και θα είναι καλό για τη συντριπτική πλειονότητα των ιστότοπων.

Εντάξει, οπότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε ενότητα του Yoast SEO:

(1)

Ορίστε μια λέξη-κλειδί εστίασης. Αυτή θα πρέπει να είναι η κύρια λέξη-κλειδί που στοχεύετε (αυτή που επιλέξατε χρησιμοποιώντας δεδομένα νωρίτερα).

Αυτή είναι ίσως η πιο κρίσιμη ρύθμιση Yoast που πρέπει να ελέγξετε και θέλουμε να τονίσουμε αυτό σε αυτόν τον οδηγό SEO.

(2)

Βεβαιωθείτε ότι η λέξη-κλειδί εστίασης περιλαμβάνεται στο:

 • Ο τίτλος της ανάρτησης. | Η διεύθυνση URL της ανάρτησης. | Η μετα-περιγραφή της ανάρτησης.
 • Η πρώτη παράγραφος της ανάρτησης, εάν είναι δυνατόν. Προσωπικά δεν μου αρέσει να είμαι πολύ αυστηρός σε αυτό καθώς μερικές φορές απλώς δεν λειτουργεί, αλλά ακολουθώ αυτόν τον κανόνα τη συντριπτική πλειοψηφία του χρόνου.
 • Ένας ή δύο υπότιτλοι που χρησιμοποιούνται στη θέση.
 • Αρκετές φορές σε όλη τη θέση. Η ενότητα Ανάλυση του Yoast θα σας πει την πυκνότητα λέξεων-κλειδιών. βεβαιωθείτε ότι αυτή η ενότητα είναι πράσινη.

(3)

Επεξεργαστείτε ξανά τον τίτλο SEO και τη μετα-περιγραφή. Είναι καλό το μήκος του τίτλου; Πώς φαίνεται στο κινητό; Είναι η περιγραφή δελεαστική; Θα κάνετε κλικ; Κάντε αυτές τις ερωτήσεις και κάντε τις απαραίτητες αλλαγές.

(4)

Βεβαιωθείτε ότι όλες οι εικόνες που περιλαμβάνονται στην ανάρτηση έχουν κείμενο ALT, με τη λέξη-κλειδί εστίασης να περιλαμβάνεται σε ένα ή δύο από αυτά. Το κείμενο ALT είναι σημαντικό για την προσβασιμότητα, επομένως πρέπει να το αντιμετωπίζετε ως εργαλείο προσβασιμότητας και όχι ως εργαλείο SEO.

(5)

Συνδέστε με μερικές άλλες αναρτήσεις στον ιστότοπό σας, χρησιμοποιώντας τη λέξη-κλειδί εστίασης των άλλων αναρτήσεων ως κείμενο συνδέσμου. Αυτό δεν θα ενισχύσει αυτήν την ανάρτηση τώρα, αλλά αν το κάνετε κάθε φορά που δημοσιεύετε, τελικά θα το κάνει.

Αυτή η διαδικασία πέντε βημάτων είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε! Αυτός είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος για να αποκτήσετε το 95% των πλεονεκτημάτων της βελτιστοποίησης στη σελίδα, σε μια διαδικασία που σας διαρκεί μόνο λίγα λεπτά. Για τη συντριπτική πλειονότητα των ιστότοπων WordPress, αυτή είναι η καλύτερη επιλογή: είναι εύκολο να το κάνετε, αυτό σημαίνει ότι θα το κάνετε κάθε φορά και αυτό από μόνο του το κάνει νικητή.

Θα βρείτε μια βολική λίστα ελέγχου στο κάτω μέρος αυτής της ανάρτησης. Κρατήστε το οπουδήποτε θα το κοιτάξετε και αναφέρεστε κάθε φορά που δημοσιεύετε μια ανάρτηση.

Βελτιστοποίηση εκτός σελίδας

Οι μηχανές αναζήτησης προφανώς δεν κοιτάζουν απλώς την ανάρτηση ή τη σελίδα σας όταν αποφασίζουν πώς να την κατατάξουν σε έναν όρο αναζήτησης. Κοιτάζουν επίσης πολλές άλλες πληροφορίες, και αυτές είναι δικές σας "εκτός σελίδας" παράγοντες κατάταξης. Δεν μπορείτε να επηρεάσετε όλα αυτά, αλλά μπορείτε να επηρεάσετε ορισμένα, και εκεί έρχεται η βελτιστοποίηση εκτός σελίδας. Υπάρχουν δύο μεγάλα θέματα για αυτόν τον οδηγό SEO για συζήτηση εδώ που είναι κατάλληλα για τις περισσότερες αναρτήσεις στους περισσότερους ιστότοπους: κοινή χρήση κοινωνικών δικτύων και προσέγγιση χρηστών.

Ενα όλο και πιο σημαντικό σήμα για τις μηχανές αναζήτησης είναι πόσα άτομα μιλούν για μια ανάρτηση στα κοινωνικά μέσα. Είχα αναρτήσεις "έγινε δημοφιλές" και μεταβείτε αμέσως στην πρώτη σελίδα για εξαιρετικά ανταγωνιστικές λέξεις-κλειδιά, μπροστά από ένα πλήθος πιο έγκυρων ιστότοπων. Φυσικά, δεν χρειάζεται να υπαγορεύετε εάν ή όταν οι αναρτήσεις σας γίνονται ιογενείς, αλλά μπορείτε να προσπαθήσετε να αυξήσετε την πιθανότητα να συμβεί υποβάλλοντας τις αναρτήσεις σας σε ιστότοπους κοινωνικής κοινοποίησης κάθε φορά που δημοσιεύετε. Αυτή είναι η βασική βελτιστοποίηση εκτός σελίδας: αυξήστε την πιθανότητα της ανάρτησής σας να είναι εξαιρετικά επιτυχημένη στα κοινωνικά μέσα.

Όπως με τη βελτιστοποίηση στη σελίδα, ο καλύτερος τρόπος προσέγγισης είναι να δημιουργήσετε μια λίστα ελέγχου. Βρείτε περίπου πέντε κοινωνικά δίκτυα στα οποία μπορείτε να υποβάλετε τις αναρτήσεις σας και, στη συνέχεια, απλώς εκτελέστε τα.

Θα θελήσετε να αναζητήσετε σχετικές δευτερεύουσες μετρήσεις, ομάδες Facebook και "reddit για x" ιστότοπους όπως το Hacker News ή το ManageWP.org. Είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να κατανοήσετε την κουλτούρα του ιστότοπου πριν από την ανάρτηση. Το να στείλετε έναν σύνδεσμο σπάνια τα πηγαίνει καλά, αλλά η δημοσίευση μιας κατάλληλης σύντομης περίληψης ή ενός συνδέσμου με πρόσθετο περιεχόμενο θα λαμβάνεται συνήθως πολύ καλύτερα.

Δεν θα είστε τυχεροί με το να γίνεστε viral κάθε φορά, αλλά μπορείτε να αυξήσετε την πιθανότητα να συμβεί ενεργό. Μακροπρόθεσμα, δώστε στις αναρτήσεις σας έναν δεύτερο άνεμο κοινής χρήσης χρησιμοποιώντας ένα πρόσθετο όπως Αναβιώστε την παλιά θέση να αυτοματοποιήσει την κοινωνική κοινή χρήση μακροπρόθεσμα.

Το Hacker News είναι δημοφιλέςΤο Hacker News είναι δημοφιλές "reddit για τεχνολογία" κοινή χρήση ιστότοπου.

Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι το θέμα σας στο WordPress διευκολύνει τους αναγνώστες να μοιράζονται την ανάρτηση χρησιμοποιώντας όποιο μέσο είναι άνετο. Μπορείς χρησιμοποιήστε το δωρεάν πρόσθετο Jetpack για να προσθέσετε αυτά τα κουμπιά. Αυτή είναι μια απλή εφάπαξ αλλαγή, η οποία μπορεί να αποφέρει μακροπρόθεσμα οφέλη, οπότε χρειαζόμασταν απλώς να τη συμπεριλάβουμε σε αυτόν τον οδηγό SEO.

Στιγμιότυπο οθόνης των επιλογών κοινής χρήσης του JetpackΟι επιλογές κοινής χρήσης Jetpack.

Το δεύτερο μέρος αυτού του παζλ βελτιστοποίησης εκτός σελίδας είναι ξεπερνώ. Το Outreach παίρνει έναν κακό τύπο, οπότε επιτρέψτε μου να αναλύσω: με αυτό, εννοώ να στέλνω τις αναρτήσεις σας σε άτομα με επιρροή, τα οποία έχουν ιστορικό τακτικής κοινοποίησης νέου περιεχομένου. Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος λήψης συνδέσμων, επιπλέον κλικ και επιπλέον κοινοποιήσεων στο περιεχόμενό σας. Όλα αυτά είναι καλά σήματα εκτός σελίδας προς την Google ότι κάνετε καλή δουλειά και το περιεχόμενό σας πρέπει να κατατάσσεται υψηλότερα.

Η δεύτερη ρήτρα στην παραπάνω επεξεργασία είναι ιδιαίτερα σημαντική: πρέπει να μιλάτε σε άτομα με ιστορικό τακτικής κοινοποίησης περιεχομένου. Μπορείτε να κάνετε αυτήν τη διαδικασία πολύ πιο αποτελεσματική στοχεύοντας άτομα που γνωρίζετε ότι θα αναζητούν νέο περιεχόμενο. Και, πράγματι, αυτό καθιστά αυτήν την εξαιρετικά αποτελεσματική βελτιστοποίηση εκτός σελίδας – παρά ανεπιθύμητη αλληλογραφία. Τα άτομα που μοιράζονται τακτικά περιεχόμενο μπορεί να έχουν μια ιδιαίτερα ενεργή ροή στο Twitter και να υπερηφανεύονται ως πύλη της βιομηχανίας ή να δημοσιεύουν εβδομαδιαία ενημέρωση σε μια συγκεκριμένη ημέρα κάθε εβδομάδα ή να επιμελούν μια λίστα συνδέσμων στο ενημερωτικό δελτίο τους. Οποιοδήποτε ή όλα αυτά είναι εντάξει.

Το WPMail.me είναι ένα δημοφιλές εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο WordPress.Το WPMail.me είναι ένα δημοφιλές εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο WordPress.

Με λίγα λεπτά αναζήτησης θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε τα πέντε προφανή σημεία για νέες ιστορίες στον κλάδο σας. Για παράδειγμα, για το WordPress, θα μπορούσατε να βρείτε τα τρία μεγαλύτερα ενημερωτικά δελτία που έχουν επιρροή wpMail, MasterWP, και Κατάσταση δημοσίευσης. Εγγραφείτε σε καθένα από αυτά και όταν έχετε μια ανάρτηση για κοινή χρήση, απαντήστε στο τελευταίο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη και εξηγήστε γιατί η ανάρτησή σας θα ήταν καλή εφαρμογή, με έναν συνοδευτικό σύνδεσμο. Για πόντους μπόνους, στείλτε την ανάρτησή σας την ημέρα πριν από τη δημοσίευση του ενημερωτικού δελτίου, καθώς αυτό θα γίνει κατά τη σύνταξη.

Θα θελήσετε να συγκεντρώσετε μια λίστα με περίπου πέντε επιδραστές που στέλνετε περιεχόμενο. Καθώς αυτοί οι επηρεαστές μοιράζονται τακτικά νέο περιεχόμενο, θα αναζητούν πάντα περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, γι ‘αυτό στείλτε τους πολύ σχετικούς και πολύ καλούς συνδέσμους. Με την πάροδο του χρόνου, θα χτίσετε μια σχέση και θα εμπιστευτούν έναν σύνδεσμο από εσάς ως υψηλής ποιότητας. Αυτό λειτουργεί και για τους δύο: ο επηρεαστής λαμβάνει ποιοτικό περιεχόμενο για κοινή χρήση και λαμβάνετε τα καλά σήματα εκτός σελίδας.

Υπάρχουν πολλοί άλλοι τύποι προσέγγισης, όπως η αποστολή email στους συγγραφείς για τη στόχευση συγκεκριμένων άρθρων, αλλά αυτά απαιτούν πολύ υψηλότερο επίπεδο προσπάθειας και έχουν πολύ χαμηλότερο ποσοστό επιτυχίας. Αυτός ο τύπος προσέγγισης επιτυγχάνει έναν καλό συμβιβασμό μεταξύ της ευκολίας, του ποσοστού επιτυχίας και της αποτελεσματικότητάς του ως σήμα κατάταξης εκτός σελίδας.

Το κύριο επίκεντρο με τη βελτιστοποίηση στη σελίδα είναι να πάρει πολύ καλό περιεχόμενο. Η κύρια εστίαση με τη βελτιστοποίηση εκτός σελίδας είναι να δίνει στην ανάρτησή σας την καλύτερη δυνατή πιθανότητα να τις δει κανείς από τους ανθρώπους και να τις παρατηρήσει οι μηχανές αναζήτησης. Κανένα από αυτά δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο. πρέπει να το κάνεις κάθε φορά.

Χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό SEO

Υποστηρίξαμε ότι το SEO δεν είναι δύσκολο και αυτό έχει ως στόχο να είναι ένας πρακτικός οδηγός SEO που μπορείτε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε.

Το βασικό μέρος εδώ είναι πάνω σας: πρέπει πραγματικά να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον οδηγό SEO.

Για να διευκολύνετε τα πράγματα για εσάς, ακολουθεί μια βολική ανακεφαλαίωση των ευρετικών που συζητήσαμε:

 • Η βιομηχανία SEO έχει κίνητρο να κάνει το SEO όσο πιο περίπλοκο γίνεται.
 • Σκεφτείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης από την άποψη της μηχανής αναζήτησης.
 • Στοχεύστε στην πρώτη θέση, όχι μόνο στην πρώτη σελίδα.

Η εκτέλεση της εργασίας SEO είναι απλώς μια περίπτωση παρακολούθησης μιας λίστας ελέγχου. Ακολουθεί μια ανακεφαλαίωση των βασικών σημείων που καλύπτονται σε αυτόν τον οδηγό SEO:

 • Κάνετε έρευνα λέξεων-κλειδιών χρησιμοποιώντας Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών της Google για να βρείτε τις πιο αποτελεσματικές λέξεις-κλειδιά για τις αναρτήσεις σας.
 • Η βελτιστοποίηση στη σελίδα είναι, στην ουσία της, απλά δημιουργεί πολύ καλό περιεχόμενο. Πρέπει να έχετε πραγματικά καλό περιεχόμενο πριν επιχειρήσετε οποιαδήποτε τεχνική βελτιστοποίηση.
 • Yoast SEO είναι εξαιρετικό για να σας καθοδηγήσει στην τεχνική διαδικασία βελτιστοποίησης στη σελίδα. Ορίστε τη λέξη-κλειδί εστίασης και, στη συνέχεια, κάντε πράσινα όλα τα φανάρια της προσθήκης.
 • Η βελτιστοποίηση εκτός σελίδας αφορά το να κάνετε το έργο για να εμφανίσετε το άρθρο σας μπροστά σε περισσότερα άτομα. Χρησιμοποιήστε δύο λίστες ελέγχου: μία για υποβολή σε ιστότοπους κοινής χρήσης κοινωνικής δικτύωσης και άλλη για επαφή με επιρροές ή κοινή χρήση θυρών.

Αυτός είναι ο οδηγός SEO σας. SEO απομυθοποιημένο και όλες τις πρακτικές τακτικές που χρειάζεστε. Τώρα, τελείωσε. Υπάρχει κάτι που χρειάζεται διευκρίνιση?

Μην ξεχάσετε να συμμετάσχετε στο μάθημα συντριβής για την επιτάχυνση του ιστότοπού σας στο WordPress. Με μερικές απλές επιδιορθώσεις, μπορείτε να μειώσετε το χρόνο φόρτωσής σας ακόμη και κατά 50-80%:

Διάταξη, παρουσίαση και επεξεργασία από τον Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map