Πού πηγαίνει το WordPress Hosting; Καλύτερη προετοιμασία για την εμπειρία σας στο Wix ��

Η αγορά φιλοξενίας WordPress είναι πιθανώς ο ταχύτερα μεταβαλλόμενος και πιο ενδιαφέροντος χώρος στο οικοσύστημα του WordPress. Ακούμε τακτικά αφηρημένες ιδέες "η αγορά γίνεται πιο ανταγωνιστική", "οι μεγαλύτεροι παίκτες το καθιστούν πιο δύσκολο για τις μικρές εταιρείες", και "η αγορά ωριμάζει"; Η φιλοξενία WordPress είναι εκεί όπου συμβαίνει όλη αυτή η αλλαγή.


Οι μεγαλύτεροι οικοδεσπότες του WordPress λαμβάνουν ολοένα μεγαλύτερα τμήματα της βάσης χρηστών και λαμβάνουν όλο και μεγαλύτερες ποσότητες χρηματοδότησης. Ωστόσο, όλοι αντιμετωπίζουν έντονο ανταγωνισμό και ενώ μπορούμε να υποθέσουμε ότι όλοι οι υπάρχοντες μεγάλοι οικοδεσπότες θα επιβιώσουν τα επόμενα πέντε χρόνια, μια πολύ πιο δύσκολη κλήση είναι ποιος θα ευδοκιμήσει τα επόμενα πέντε χρόνια.

Το μέλλον της αγοράς φιλοξενίας WordPress προσφέρει έτσι ένα παράθυρο στην υπόλοιπη οικονομία του WordPress. Αυτή η ανάρτηση θα προσπαθήσει να κοιτάξει αυτό το μέλλον, υποστηρίζοντας ότι ο έντονος ανταγωνισμός οδηγεί τους οικοδεσπότες προς ένα "πραγματικά διαχειριζόμενος" εμπειρία όπου όλα όσα χρειάζεστε φροντίζονται για εσάς.

Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα μέλλον όπου η εμπειρία σας στο WordPress διαφέρει πολύ μεταξύ των πιο δημοφιλών κεντρικών υπολογιστών, οι οποίοι έχουν όλες τις δικές τους διαχειριζόμενες πλατφόρμες που φροντίζουν για την ασφάλεια, τα αντίγραφα ασφαλείας και τις ενημερώσεις. εμπειρίες δημιουργού σελίδων και μια επιλεγμένη δέσμη προεγκατεστημένων πρόσθετων ή πρόσθετων πρόσθετων.

Ξαφνικά, η φιλοξενούμενη εμπειρία του WordPress είναι Wix ή Squarespace, εκτός από το ότι εκτελείται στο WordPress.

Ωστόσο, η πορεία για να φτάσετε εκεί είναι περίπλοκη και δεν είναι καθόλου σίγουρη. Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά και ας το πάρουμε από εκεί.
μέλλον φιλοξενίας wordpress

Τι ακριβώς είναι η φιλοξενία του WordPress?

Οι απαιτήσεις για να γίνετε κεντρικός υπολογιστής WordPress είναι ελάχιστες: υποστήριξη για PHP έκδοση 7.2, HTTPS και MySQL έκδοση 5.6 ή MariaDB έκδοση 10.0. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν κυριολεκτικά χιλιάδες δυνατότητες "Φιλοξενίες WordPress" για να διαλέξει ένας καταναλωτής.

Αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα για τους καταναλωτές, καθιστώντας το διακριτικό μεταξύ των κεντρικών υπολογιστών μια ολοένα και πιο δύσκολη εργασία. Οι εταιρείες φιλοξενίας το συνειδητοποιούν αυτό φυσικά και έτσι κάνουν ό, τι μπορούν για να ξεχωρίσουν. Στο πιο βασικό επίπεδο, αυτό περιλαμβάνει την προσφορά πακέτων φιλοξενίας ειδικά για WordPress ή την τοποθέτηση τους ως εξειδικευμένων φιλοξενουμένων WordPress. Το 2010 αυτό ήταν τόσο περίπλοκο όσο "Φιλοξενία WordPress" πήρα.

Από τότε, ωστόσο, οι εταιρείες φιλοξενίας επιθυμούν να διαφοροποιηθούν. Οι εξειδικευμένοι οικοδεσπότες του WordPress τείνουν τώρα να φροντίζουν μεγάλο μέρος των βαρέων ανελκυστήρων που συμμετέχουν στη φιλοξενία ενός ιστότοπου WordPress. Οι περισσότεροι διαχειρίζονται την ασφάλεια, την προσωρινή αποθήκευση και την απόδοση σε επίπεδο διακομιστή. Ορισμένοι κεντρικοί υπολογιστές προχωρούν ένα βήμα παραπέρα, ενημερώνοντας αυτόματα το WordPress και σε ορισμένες περιπτώσεις προσθήκες για εσάς. Όλα παρέχουν υποστήριξη ειδικά για WordPress. Το 2018 μοιάζει με την πιο εξειδικευμένη φιλοξενία WordPress.

Μερικές εταιρείες φιλοξενίας αρέσει Μηχανή WP, Kinsta και Το WordPress.com της Automattic (θα αγγίξουμε περισσότερα για το γιατί είναι σωστό να πιστεύουμε ότι το WordPress.com θα φιλοξενήσει αργότερα) θα φιλοξενήσει μόνο έναν ιστότοπο WordPress. Άλλοι όπως SiteGround, Υγρός Ιστός και Πάμε μπαμπά θεωρούνται "Ειδικοί στο WordPress", αλλά εξακολουθούν να φιλοξενούν ιστότοπους που δεν είναι κατασκευασμένοι στο WordPress.

Φιλοξενία WordPress: όχι πλέον μια θέση

Η αλλαγή που οδηγεί αυτήν την αλλαγή από "εδώ είναι ένας λογαριασμός φιλοξενίας στον οποίο μπορείτε να εγκαταστήσετε το WordPress" προς την "εδώ είναι ένας ιστότοπος WordPress που φροντίστηκε για εσάς" είναι ζήτηση. Οι καταναλωτές θέλουν φιλοξενία WordPress, και αυτό το έχει πάρει από μια εξειδικευμένη προσφορά σε κάτι που μπορείτε να χτίσετε ολόκληρη την επιχείρησή σας φιλοξενίας.

Επιπλέον, η αγορά WordPress έχει γίνει αρκετά μεγάλη ώστε να υπάρχουν βιώσιμες θέσεις μέσα "Φιλοξενία WordPress".

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα αυτού: από τους φθηνότερους οικοδεσπότες WordPress που προσφέρουν πακέτα κάτω από ένα δολάριο το μήνα, όπου το μοντέλο περιγράφεται καλύτερα ως "καύση και κάψιμο" (οι νέοι πελάτες συμμετέχουν και αποχωρούν με γρήγορο ρυθμό, αλλά προσθέτετε τόσους πολλούς νέους πελάτες είναι εντάξει), σε όλη τη διάρκεια έως τη διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress που μπορεί να χειριστεί τα πάντα μέχρι τους μεγαλύτερους ιστότοπους.

Η πραγματικά ενδιαφέρουσα ανάπτυξη έχει έρθει σε αυτόν τον διαχειριζόμενο χώρο φιλοξενίας, ειδικά προς το κάτω άκρο. Αυτό είναι όπου οι εταιρείες φιλοξενίας κατασκευάζουν τα πιο ενδιαφέροντα προϊόντα τους, και πολύ πιθανό όπου βλέπουν την πιο κερδοφόρα ανάπτυξή τους να έρχεται μεσοπρόθεσμα.

Αυτή η διαχειριζόμενη φιλοξενία χαμηλού επιπέδου έχει νόημα: ο πελάτης είναι πρόθυμος να πληρώσει ένα μικρό ασφάλιστρο για ένα καλό προϊόν, ώστε αυτό να είναι πιο κερδοφόρο και ενώ όλοι πρέπει να πάρουν το βασικό προϊόν σωστό (καλή, γρήγορη και αξιόπιστη φιλοξενία WordPress), το περιθώριο προσθήκης αξίας με πρόσθετα είναι τεράστιο.

Επιπλέον, επειδή αυτά τα πρόσθετα μπορούν να αφαιρέσουν πολλούς πόνους που σχετίζονται με τη φιλοξενία του WordPress, αυτό αρχίζει να μοιάζει περισσότερο με ένα πλήρως διαχειριζόμενο πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων παρόμοιο με το Squarespace ή το Wix. Αυτήν τη στιγμή, εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο, το Wix το καθιστά απίστευτα εύκολο και οι εταιρείες φιλοξενίας το γνωρίζουν. Τελικά οι φιλοξενούμενοι πελάτες λαμβάνουν αξία από την ύπαρξη ενός ιστότοπου και όχι από τη φιλοξενία από μόνα τους, οπότε ενώ αυτοί οι κατασκευαστές ιστότοπων αντιπροσωπεύουν απειλή για μετριοπάθεια του WordPress, αντιπροσωπεύουν μια τεράστια απειλή για εταιρείες φιλοξενίας.
wix

Μπορείτε λοιπόν να δείτε πώς αυτή η χαμηλού επιπέδου διαχείριση φιλοξενίας WordPress πρέπει να γίνει μια πλήρως διαχειριζόμενη πλατφόρμα δημιουργίας ιστοτόπων WordPress μεσοπρόθεσμα και ότι αυτό πρέπει να είναι το βασικό προϊόν φιλοξενίας μακροπρόθεσμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει τόσο ενδιαφέρουσα αλλαγή στο WordPress hosting αυτή τη στιγμή, και αυτός είναι ο φακός μέσω του οποίου πρέπει να προβάλλονται οι αλλαγές. Ας δούμε μερικές λεπτομέρειες λαμβάνοντας υπόψη αυτό.

Το μέλλον φιλοξενίας WordPress: οι εξαγορές μπορούν να αγοράσουν εξειδίκευση, πρόσθετα και αξία κοινότητας

Τα τελευταία 10 χρόνια, η iThemes δημιούργησε μια εταιρεία γύρω από προϊόντα WordPress. Η σειρά προϊόντων τους περιλαμβάνει ένα εφεδρικό πρόσθετο, ένα πρόσθετο ασφαλείας, έναν πίνακα ελέγχου για την παρακολούθηση πολλών ιστότοπων WordPress και ένα πρόσθετο αναφορών WooCommerce για ιδιοκτήτες καταστημάτων. Ενώ άρχισαν να δημιουργούν θέματα WordPress, αυτά ήταν τα κύρια προϊόντα τους.

θεματικά
Τον Ιανουάριο του 2018, εταιρεία φιλοξενίας Το Liquid Web απέκτησε iThemes σε μια προσφορά μετρητών, η οποία περιελάμβανε τα προϊόντα και την ομάδα του iThemes. Μέσα από το φακό της προσθήκης επιπλέον αξίας στη φιλοξενία WordPress για να αφαιρέσετε τα βάρη της φιλοξενίας ενός ιστότοπου WordPress, αυτό έχει πολύ νόημα.

Το Liquid Web προσπαθεί να βελτιώσει την προσφορά του WordPress τα τελευταία χρόνια και αγοράζοντας μια ομάδα εμπειρογνωμόνων του WordPress και μια ομάδα προϊόντων που μπορούν να ενσωματωθούν στην προσφορά φιλοξενίας της, θα επιταχύνει αυτή τη διαδικασία. Το iThemes, εν τω μεταξύ, αντιμετώπιζε ένα σκληρότερο ανταγωνιστικό περιβάλλον – οι θεματικές του πωλήσεις ήταν ήδη σε πτώση και προϊόντα όπως το Jetpack αποτελούν σοβαρό ανταγωνισμό για τα προϊόντα ασφαλείας και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας – και η εξαγορά του επιτρέπει να διατηρήσει την ομάδα της μαζί και να εξασφαλίσει τους μεγαλύτερους πόρους που απαιτούνται για να ανταγωνιστεί πηγαίνουμε προς τα εμπρός.

godaddy pro ιστότοπους
Είναι μια παρόμοια ιστορία με το GoDaddy τα τελευταία χρόνια: αφού προηγουμένως αγωνίστηκε να εκμεταλλευτεί την αναπτυσσόμενη αγορά των επαγγελματιών του WordPress, το GoDaddy απέκτησε το ManageWP, μια υπηρεσία διαχείρισης ιστότοπων και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, στα τέλη του 2016.

Ένα χρόνο αργότερα ανακοίνωσαν Pro Sites, ένα πρόσθετο διαθέσιμο σε όλους τους πελάτες που χειρίζεται μαζική διαχείριση ιστότοπων και αντίγραφα ασφαλείας. Ακούγεται οικείο?

Αυτήν τη στιγμή οι Pro Sites δεν διαφέρουν πραγματικά από τη χρήση υπηρεσιών ManageWP παράλληλα με τη φιλοξενία GoDaddy. Αλλά, όπως η Liquid Web που αποκτά iThemes, αυτή η βαθιά ενσωμάτωση δωρεάν προϊόντων καθιστά το GoDaddy Pro hosting πιο ελκυστικό για τους καταναλωτές. Τους ξεχωρίζει από τους χιλιάδες άλλους πιθανούς κεντρικούς υπολογιστές WordPress και πρέπει να θεωρηθεί ως το πρώτο βήμα προς μια πλήρως διαχειριζόμενη λύση.

Είναι μια παρόμοια ιστορία με το GoDaddy’s απόκτηση της υπηρεσίας ασφαλείας Sucuri πέρυσι και ομαδοποίηση του Beaver Builder Lite το προηγούμενο έτος, και λίστα "μεταφορά και απόθεση δημιουργίας σελίδων" ως βασικό σημείο πώλησης των προγραμμάτων φιλοξενίας WordPress.

Ο πλήρως διαχειριζόμενος φακός δείχνει πώς έχει νόημα: οποιοσδήποτε από τους δημοφιλείς δημιουργούς σελίδων θα ήταν ένας μεγάλος στόχος απόκτησης: αντί να τα συνδυάσετε με το προϊόν φιλοξενίας σας, μπορείτε να δείτε ένα ισχυρό επιχείρημα για την αγορά ολόκληρης της προσθήκης, δημιουργώντας μια προσαρμοσμένη εμπειρία τέλεια προσαρμοσμένη στην υποδομή φιλοξενίας σας και στη συνέχεια να το υπερηφανεύεστε ως μοναδική προστιθέμενη αξία.

Οι δημιουργοί σελίδων ή όχι, οι iThemes, ManageWP και Sucuri δεν θα είναι οι τελευταίες εξαγορές ή συνεργασίες: οτιδήποτε θέμα WordPress ή επιχείρηση plugin που μπορεί να προσθέσει ταλέντο και καλά προϊόντα σε μια υπηρεσία φιλοξενίας θα ήταν ενδιαφέρον για τις εταιρείες φιλοξενίας.

Πού ταιριάζει το WordPress.com?

Μέχρι στιγμής έχουμε συζητήσει υπάρχοντες οικοδεσπότες WordPress που προσπαθούν να προσθέσουν ταλέντο και υπηρεσίες στις διαχειριζόμενες προσφορές τους στο WordPress. Υπάρχει ένας παίκτης που κανονικά δεν θα θεωρούσαμε ως εταιρεία φιλοξενίας WordPress που πρέπει να λάβουμε υπόψη: το WordPress.com της Automattic.

Το Automattic βρίσκεται σε εξαιρετική θέση για να προσφέρει ακριβώς το είδος της φιλοξενίας WordPress που διαχειρίζεται η μαζική αγορά που συζητάμε. Έχουν μια τεράστια ομάδα εμπειρογνωμόνων του WordPress με σημαντική επιρροή στο έργο WordPress, έχουν αποκλειστική εμπορική χρήση του εμπορικού σήματος του WordPress – και ουσιαστικά προσφέρουν ήδη μια φιλοξενία WordPress που διαχειρίζεται μαζική αγορά μέσω του WordPress.com.

Ιστορικά, το WordPress.com δεν έχει θεωρηθεί ως διαχειριζόμενος κεντρικός υπολογιστής του WordPress επειδή, παρά την προσφορά των δυνατοτήτων που θα περιμένατε: αντίγραφα ασφαλείας, ενημερώσεις και υποστήριξη, η αδυναμία εγκατάστασης προσαρμοσμένων θεμάτων ή προσθηκών έχει καταστήσει την πλατφόρμα περιοριστική και αφαιρεί την επεκτασιμότητα και την προσαρμοστικότητα που κάνει το WordPress τόσο ελκυστικό.

Επιχείρηση WordPress.com
Αυτό άλλαξε με την εισαγωγή του σχετικά νέο επιχειρηματικό σχέδιο WordPress.com. Η επιχείρηση WordPress.com διαθέτει όλες τις δυνατότητες των άλλων σχεδίων, αλλά με όλη την ευελιξία που κανονικά θα περίμενε κανείς από το WordPress: μπορείτε να εγκαταστήσετε προσαρμοσμένα θέματα και προσθήκες.

Αυτό που είναι πιο εκπληκτικό είναι ότι προσφέρει απεριόριστη επισκεψιμότητα σε τιμή (κάτω των 25 $ / μήνα), η οποία είναι συνήθως το επίπεδο εισόδου για τους περισσότερους άλλους διαχειριζόμενους κεντρικούς υπολογιστές WordPress.

Επιπλέον, ενώ τα τελευταία χρόνια Πρόσθετο Jetpack της Automattic έχει προσθέσει πολλές δυνατότητες διαχειριζόμενου στυλ σε άλλους κεντρικούς υπολογιστές του WordPress, προσφέροντάς του σε όλα τα σχέδια του WordPress.com, κάνει τη μετάβαση μεταξύ "αυτο-φιλοξενείται" και ".com" Το WordPress είναι πολύ πιο απλό – και θέτει την Automattic υπεύθυνη για ένα προϊόν που προσφέρει παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά που οι ανταγωνιστές της ξοδεύουν εκατομμύρια δολάρια. Η στρατηγική του Jetpack τα τελευταία χρόνια φαινόταν ασαφής, αλλά σε αυτό το πλαίσιο μπορεί κανείς να δει πώς όλα αρχίζουν να ενώνονται.

Ο νέος επεξεργαστής Gutenberg ταιριάζει επίσης εδώ: Ο Gutenberg διορθώνει μια βασική αδυναμία για το WordPress σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του δημιουργού ιστότοπων: τον συντάκτη του. Το Gutenberg με το WordPress 5.0 θα είναι μια ανανέωση για τον συντάκτη που βελτιώνει την εμπειρία του WordPress, αλλά δεν είναι εντελώς ριζική αλλαγή. Δώστε του ένα ή δύο χρόνια, και όταν βρισκόμαστε στο WordPress 6.0, είναι απολύτως εύλογο να έχουμε ένα πλήρως ολοκληρωμένο πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων drag-and-drop.

Όταν συμβεί αυτό, το WordPress.com ειδικότερα θα είναι σε προνομιακή θέση να αξιοποιήσει την ευελιξία του WordPress και την δυνατότητα προσέγγισης του Gutenberg, όλα σε τιμή συγκρίσιμη με το Squarespace. Αυτό το είδος βαθιάς ολοκλήρωσης είναι αυτό "πλήρως διαχειριζόμενο" θα μοιάζει όλο και περισσότερο τα επόμενα χρόνια και είναι λογικό να λέμε ότι πηγαίνει αυτό που φιλοξενεί το WordPress.

Διαχειριζόμενη φιλοξενία WooCommerce για να μπείτε στη σκηνή

Βλέπουμε ήδη περαιτέρω παραδείγματα αυτής της βαθιάς ολοκλήρωσης μέσα σε πολύ συγκεκριμένες θέσεις. Το καλύτερο παράδειγμα είναι η επείγουσα διαχείριση της φιλοξενίας WooCommerce.

Φιλοξενία WooCommerce
Το Liquid Web ανακοίνωσε ένα νέο διαχειριζόμενη επιλογή WooCommerce νωρίτερα φέτος, και δεν πρόκειται να είναι οι τελευταίοι που θα το κάνουν αυτό. Είναι μια επιλογή all-in-one, που περιλαμβάνει όλες τις τεχνικές δυνατότητες που θα περιμένατε από έναν κεντρικό υπολογιστή WordPress, μαζί με θέματα, ένα πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων, απεριόριστα προϊόντα, υποστήριξη εικόνας (συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης μικρογραφιών, lightbox και εικόνας zoom), αναλυτικά στοιχεία και βελτιστοποίηση SEO.

Αυτό δεν συμβαίνει παραδοσιακά με τη φιλοξενία του WordPress και αρχίζει να μοιάζει πολύ περισσότερο με τα Squarespace, Shopify και Wix – εκτός από τους περιορισμούς μιας κλειστής πλατφόρμας.

Η Automattic μπορεί να στοιχηματίζει στη δημιουργία της πλήρως διαχειριζόμενης εμπειρίας στο WordPress, αλλά αυτό εξακολουθεί να αφήνει αρκετό χώρο για τους άλλους να τοποθετηθούν στο WordPress. Η διαχειριζόμενη φιλοξενία WooCommerce είναι το καλύτερο παράδειγμα αυτού μέχρι στιγμής. περιμένετε να δείτε περισσότερα από αυτά τους επόμενους μήνες και χρόνια.

Απαντώντας σε αλλαγή

Η τοποθέτηση ενός «κεντρικού υπολογιστή WordPress» με εξαιρετική υποστήριξη ήταν κάποτε αρκετή για τους καταναλωτές. Αλλά με την τεράστια αύξηση στη βάση χρηστών του WordPress και τον πολλαπλασιασμό των εταιρειών φιλοξενίας, το «WordPress hosting» δεν είναι η θέση που κάποτε ήταν.

Για να ξεχωρίσουν από τη μεγάλη ποικιλία επιλογών που διατίθενται στους καταναλωτές, οι εταιρείες φιλοξενίας πρέπει να προσαρμόσουν τις υπηρεσίες τους και την τάση προς "πλήρως διαχειριζόμενο" φαίνεται πιθανό να επιταχυνθεί τα τελευταία χρόνια.

Πόσο μεγαλώνει η βάση χρηστών του WordPress από εδώ παραμένει να δούμε. Ακόμη και στο υπάρχον σύνολο χρηστών του WordPress, η μεγάλη ποικιλία αναγκών συνεχίζει να τροφοδοτεί την καινοτομία μεταξύ των εταιρειών φιλοξενίας. όμως, όπως φαίνεται να προσφέρουν οι οικοδεσπότες "πλήρως διαχειριζόμενο" λύσεις, είναι λογική η υπόθεση ότι αυτή μπορεί να είναι η πλατφόρμα δημιουργίας ιστότοπων του μέλλοντος.

Το ίδιο το WordPress βρίσκεται στο χείλος της μεγάλης αλλαγής με τη μορφή ενός νέου συντάκτη, του Gutenberg. Αυτό είναι μόνο ένα βήμα προς την κατεύθυνση σημαντικών αλλαγών τα επόμενα χρόνια. Είναι ίσως καλύτερο να ετοιμαστείτε τώρα.

Ποια είναι η γνώμη σου εδώ; Πιστεύετε ότι η αγορά φιλοξενίας WordPress πρόκειται να αλλάξει δραστικά σε σύγκριση με τον τρόπο που ήταν τα τελευταία δύο χρόνια?

Μην ξεχάσετε να συμμετάσχετε στο μάθημα συντριβής για την επιτάχυνση του ιστότοπού σας στο WordPress. Με μερικές απλές επιδιορθώσεις, μπορείτε να μειώσετε το χρόνο φόρτωσής σας ακόμη και κατά 50-80%:

* Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών, πράγμα που σημαίνει ότι εάν κάνετε κλικ σε έναν από τους συνδέσμους προϊόντων και στη συνέχεια αγοράσετε το προϊόν, θα λάβουμε προμήθεια. Μην ανησυχείτε, ωστόσο, θα πληρώσετε το κανονικό ποσό, οπότε δεν υπάρχει κόστος από την πλευρά σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map