Δωρεάν φιλοξενία WordPress: αξίζει τον κόπο; Τα δεδομένα μας δίνουν την απάντηση

Δωρεάν φιλοξενία WordPress: αξίζει τον κόπο; Τα δεδομένα μας δίνουν την απάντηση

Δωρεάν φιλοξενία WordPress: αξίζει τον κόπο; Τα δεδομένα μας δίνουν την απάντηση
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Πρώτα απ ‘όλα, ας προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στην πιο πιεστική ερώτηση: Πού είναι τα χρήματα που δημιουργούνται με δωρεάν πλατφόρμες φιλοξενίας WordPress?


Νομίζω ότι όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε – με 100% βεβαιότητα – ότι παρόλο που οι διακομιστές είναι δωρεάν, τα χρήματα πρέπει να γίνουν κάπου, κάπως.

Η φιλοξενία είναι δαπανηρή επιχείρηση, ανεξάρτητα από το πώς την προσεγγίζετε και ακόμη περισσότερο αν δεν συλλέγετε πληρωμές εκ των προτέρων.

Επομένως, πού μπαίνουν τα χρήματα για να τα κάνουν όλα αυτά αξιόλογα για τον οικοδεσπότη?

Το πιο σημαντικό για εμάς – χτυπάτε με συνεχείς βελτιώσεις μετά την εγγραφή σας; Μήπως δωρεάν φιλοξενεί spam; Υπάρχουν διαφημίσεις παντού; Προϊόντα συνεργατών; Με άλλα λόγια, ο ιστότοπός σας κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή λόγω της φυσικής ανάγκης της εταιρείας φιλοξενίας να βγάζει χρήματα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο?

Ήθελα να μάθω επίσης.

Δωρεάν φιλοξενία WordPress

Πριν από μερικές εβδομάδες, ξεκίνησα τέσσερις ιστότοπους WordPress με εντελώς δωρεάν λογαριασμούς φιλοξενίας WordPress.

Αυτό συνέβη:

Το επιχειρηματικό μοντέλο των δωρεάν οικοδεσποτών

Ακριβώς μπροστά, πρέπει να παραδεχτώ ότι είμαι λίγο προκατειλημμένος όσον αφορά το θέμα. Δεν έχω σκεφτεί ποτέ να ξεκινήσω κάτι σοβαρό πάνω από μια δωρεάν πλατφόρμα φιλοξενίας και δεν μιλώ καν για δωρεάν πλατφόρμα φιλοξενίας WordPress, εννοώ δωρεάν φιλοξενία στο σύνολό της.

Αλλά το βλέπεις εκ των υστέρων τώρα… γεια, γιατί όχι?

Θέλω να πω, είμαι βέβαιος ότι η δωρεάν φιλοξενία πρέπει να έχει προχωρήσει και να βελτιωθεί αρκετά από τις πανεπιστημιακές μου μέρες – όταν κάθε καθηγητής δικτύων υπολογιστών συνέχιζε να συμβουλεύει εναντίον οποιουδήποτε είδους δωρεάν διακομιστών και είχε ακόμη δεδομένα για να δείξει τους κινδύνους από τη χρήση τέτοιων πραγμάτων (δοχείο μελιού πολύ?).

Λοιπόν, άλλαξαν τα πράγματα?

Εν ολίγοις, εκπλήσσομαι – και χαίρομαι που το αναφέρω – ότι όλοι οι δωρεάν οικοδεσπότες που εμφανίζονται εδώ δεν με χτυπούν κάθε μέρα ή ακόμα και εβδομάδα με μια ακόμη νέα προσφορά. Με κάθε ειλικρίνεια, θα έχετε πολύ πιο τακτική επικοινωνία πωλήσεων από το 90% των ιστολογίων που σας προσφέρουν "ένα δωρεάν ηλεκτρονικό βιβλίο."

Βασικά, αυτό που λαμβάνετε με αυτούς τους κεντρικούς υπολογιστές είναι ορισμένα τυπικά email καλωσορίσματος / ρύθμισης. Παρόλο που υπήρχαν ήπιες προσφορές συνεργατών σε ορισμένα από αυτά τα αρχικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τίποτα όμως δραστικό – τίποτα που δεν θα περίμενε κανείς μετά την εγγραφή με έναν οικοδεσπότη Ιστού.

Για παράδειγμα, μία εταιρεία προωθεί το 2Checkout. Ο άλλος σας πείθει να διαθέσετε 25 $ για 200 MB επιπλέον χώρου στο δίσκο + έναν προσαρμοσμένο τομέα για 14,95 $ / έτος. Αλλά αυτό είναι πολύ όταν πρόκειται για προσφορές.

Μετά από αυτό, δεν έλαβα μηνύματα e-mail, τίποτα περίεργο και δεν παρατήρησα ότι το email μου εγγραφεί μυστηριωδώς για άλλα ενημερωτικά δελτία τρίτων (χρησιμοποίησα ένα πρωτότυπο email για τις δοκιμές). Βασικά, απλώς απολάμβανα τα δωρεάν προγράμματα φιλοξενίας WordPress χωρίς διακοπή.

Πού είναι λοιπόν τα χρήματα που γίνονται εδώ?

Αν υποθέτω, το κύριο επιχειρηματικό μοντέλο είναι πιθανώς να σας δώσει μια καλή δωρεάν πλατφόρμα φιλοξενίας και στη συνέχεια να περιμένετε να την ξεπεράσετε. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε εύκολα να αναβαθμίσετε την εγκατάστασή σας με μερικά κλικ.

Εάν αυτό είναι το σενάριο, αυτοί οι οικοδεσπότες φυσικά δεν μπορούν να είναι πολύ πωλημένοι από την πρώτη μέρα, ούτε μπορούν να σας χτυπήσουν με τη μία μετά την άλλη. Βασικά, εάν ένας οικοδεσπότης θέλει να σας πουλήσει στην επαγγελματική του προσφορά, τότε η δωρεάν προσφορά δεν μπορεί να πιπιλίζει. Κανείς δεν θα πληρώσει χρήματα για να πιει περισσότερο.

Εντάξει, ας δούμε γιατί και δωρεάν φιλοξενία WordPress:

Αλλά, γιατί όχι απλώς πηγαίνετε στο WordPress.com ή σε έναν φτηνό οικοδεσπότη?

Λοιπόν, ναι, όταν πρόκειται για δωρεάν φιλοξενία WordPress, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι το WordPress.com. Σε τελική ανάλυση, οι διακομιστές του .com είναι περισσότερο από ικανοί να χειριστούν κάθε είδους κίνηση, η απόδοση είναι καλή και έχετε τις περισσότερες από τις δυνατότητες που έχει αποκτήσει η αυτόνομη έκδοση του WordPress.

Αλλά με όλη την απροσδόκητη λειτουργία του, υπάρχουν επίσης κάποιες αντισταθμίσεις. Επικεφαλής τους, ουσιαστικά δεν έχετε ποτέ τον πλήρη έλεγχο του ιστότοπού σας και δεν μπορείτε να προσαρμόσετε ελεύθερα τις δυνατότητές του ούτε την εμφάνιση. Περισσότερα για τις διαφορές εδώ.

Μην με παρεξηγείτε, όμως, απολαμβάνω πραγματικά αυτό που φέρνει στο τραπέζι. Αλλά για αυτή τη σύγκριση, ας πούμε ότι αυτό που θέλουμε είναι το πλήρες, απεριόριστο WordPress.

Με αυτά τα λόγια, υπάρχει και μια άλλη λύση που, αν και πληρώνεται, εξακολουθεί να είναι απίστευτα προσιτή. Για περίπου 3 $ ανά μήνα, μπορείτε να αποκτήσετε μια πλήρως λειτουργική εγκατάσταση φιλοξενίας με το Bluehost, για παράδειγμα.

Για περίπου την τιμή ενός φλιτζανιού καφέ ανά μήνα, δεν έχετε απλώς περισσότερη απόδοση και αξιοπιστία. Παίρνετε επίσης έναν πιο εύχρηστο πίνακα ελέγχου.

Βλέπετε, μέρος αυτού που προορίζονται για αυτά τα χρήματα είναι δροσερά πρόσθετα, όπως μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή που σας επιτρέπει:

 • Διαχείριση ενημερώσεων, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής ενεργοποίησης των αυτόματων ενημερώσεων
 • Ελέγξτε τις βασικές ρυθμίσεις του WordPress
 • Διαχείριση προσθηκών και θεμάτων

Δείτε τον πίνακα ελέγχου Bluehost: Πίνακας ελέγχου Bluehost

Και το Bluehost θα σας βοηθήσει επίσης να εφαρμόσετε την προσωρινή αποθήκευση (επιταχύνει τον ιστότοπό σας) και να δημιουργήσετε ιστότοπους σταδιοποίησης (σκεφτείτε αυτά σαν ένα ασφαλές περιβάλλον δοκιμών για να δοκιμάσετε τις αλλαγές στον ιστότοπό σας).

Υποθέτω ότι αυτό που λέμε είναι ότι η πληρωμή για φιλοξενία WordPress μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα όταν εξετάζετε το χρόνο που ξοδεύετε στη διαχείριση του ιστότοπού σας (θυμηθείτε – ο χρόνος είναι χρήμα!).

Και πάλι, λάβετε υπόψη ότι εάν θέλετε να παρουσιάσετε το έργο σας στο κοινό, τις περισσότερες φορές χρειάζεστε επίσης ένα αυτόνομο όνομα τομέα για αυτό το πράγμα, και αυτό είναι προφανώς ένα πληρωμένο για επιπλέον, άρα κάπως νικήσει τον σκοπό δωρεάν φιλοξενίας.

Τέλος πάντων, επιστρέψτε στο θέμα:

Οι δωρεάν διεκδικητές φιλοξενίας WordPress

Ψάχνω πολύ καιρό να βρω μερικούς (φαινομενικά) καλής ποιότητας οικοδεσπότες που θα προσφέρουν επίσης δωρεάν σχέδια.

Πρώτα πράγματα πρώτα, δεν θα βρείτε ένα δωρεάν πρόγραμμα με εταιρείες που είναι οι βασικοί υπολογιστές του κλάδου φιλοξενίας του WordPress. Χωρίς SiteGround, χωρίς InMotion, χωρίς WP Engine κ.λπ. Βασικά, καμία από τις εταιρείες που έρχονται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε τη φιλοξενία WordPress δεν προσφέρει μια δωρεάν βαθμίδα.

Πρέπει λοιπόν να σκάψουμε βαθύτερα.

(Και, συγγνώμη, είμαι βέβαιος ότι όλοι οι δωρεάν φιλοξενούμενοι WordPress που εμφανίζονται εδώ είναι καταπληκτικές εταιρείες και ότι είναι μόνο η άγνοιά μου που δεν τους γνώριζα νωρίτερα. Δεν ήθελα να το κάνω να φαίνεται σαν κάποιος να εμφανίζεται εδώ είναι δευτερεύον.)

Με αυτά τα λόγια, οι τέσσερις εταιρείες που έχω επιλέξει για το πείραμα έχουν εμφανιστεί από άλλους κριτικούς πριν από εμένα και αυτές οι επωνυμίες έχουν συνεχίσει να εμφανίζονται τουλάχιστον μερικές φορές εδώ και εκεί. Με άλλα λόγια, δεν είναι καθόλου τυχαία.

Η σύνθεση:

Σημείωση. Μια από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες σε αυτό το βασίλειο ήταν το WPNode.net. Ωστόσο, παρόλο που ο ιστότοπος εξακολουθεί να εμφανίζεται σαν να προσφέρει δωρεάν φιλοξενία, στην πραγματικότητα σας ανακατευθύνει σε μια άλλη πλατφόρμα όπου το μόνο πράγμα που μπορείτε να πάρετε είναι μια δωρεάν δοκιμή. Ως εκ τούτου, δεν μπορούσα να τα συμπεριλάβω στη λίστα.

Αρχικά, ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό που παίρνετε με καθέναν από αυτούς τους δωρεάν κεντρικούς υπολογιστές WordPress και πώς συγκρίνονται οι προσφορές τους:

Η δωρεάν φιλοξενία WordPress προσφέρει σύγκριση

Ακολουθούν οι βασικές λεπτομέρειες:

(Έχω επίσης ρίξει στο Bluehost – τον κορυφαίο φτηνό οικοδεσπότη WordPress κατά τη γνώμη μας – για καλό μέτρο, απλώς για να ρίξουμε μια ματιά σε αυτό που παίρνετε με το επίπεδο φιλοξενίας 2,95 $ / μήνα.)

Δωρεάν δυνατότητες φιλοξενίας WordPress

WordPlus
000webhost
HostAwesome
Αντίο
Μπλε Χοστ

ΕλεύθεροςΕλεύθεροςΕλεύθεροςΕλεύθερος2,95 $ / μήνα.
Απαιτείται προσαρμοσμένος τομέας
Ιστοσελίδες / Τομείς12151
Βάσεις δεδομένων121520
Χώρος στο δισκο128 MB SSD1000 MB100 MB SSDΑπεριόριστος50 GB
εύρος ζώνηςΑπεριόριστος10000 MB2000 Προβολές σελίδας / Mo.50 GBΑπεριόριστος
ΑλλαΔωρεάν SSL, δωρεάν προστασία DDoS, δωρεάν CDN με CloudFlareΕπιτρέπονται οι δικές σας διαφημίσεις, Instant backups, PHP scripts autoinstallerΑυτόματη εγκατάσταση WordPress, Ενσωματωμένο SSLΑυτόματο HTTPS SSL (αυτο-υπογεγραμμένο πιστοποιητικό) σε όλους τους τομείς, 5 διευθύνσεις email, αποκλειστικοί διακομιστές MySQL που υποστηρίζονται από SSD, πρόγραμμα εγκατάστασης σεναρίου Softaculous 256Δωρεάν όνομα τομέα, δωρεάν πιστοποιητικό SSL, 5 λογαριασμοί email, 25 υποτομείς, τελευταία διεπαφή cPanel, προγράμματα εγκατάστασης σεναρίου 1 κλικ

Όπως μπορείτε να δείτε, όλες αυτές οι προσφορές είναι εντελώς διαφορετικές και ενώ καθεμία έχει νόημα από μόνη της, υπάρχουν ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες που πρέπει να παρατηρήσετε:

 • Τα 100MB είναι πολύ λίγα όταν πρόκειται για χώρο στο δίσκο. Έκθεμα α) – έτσι μοιάζει η χρήση μετά την απλή εισαγωγή ενός εικονικού πακέτου περιεχομένου και χωρίς – όχι! – τα πρόσθετα έχουν εγκατασταθεί ακόμη:

χρήση δίσκου

 • Οι προβολές του HostAwesome 2000 ανά μήνα μπορεί να είναι προβληματικές πολύ γρήγορα. Δεν είμαι απολύτως σίγουρος τι θα συμβεί όταν το ξεπεράσετε, αλλά μπορώ να φανταστώ ότι αυτό συνεπάγεται να βγάζετε το πορτοφόλι σας.
 • Δεν σας δίνουν όλοι οι κεντρικοί υπολογιστές έναν δωρεάν υποτομέα ή έναν δημόσιο προσβάσιμο υποκατάλογο στον διακομιστή. Αυτό σημαίνει ότι, αν και παίρνετε τη φιλοξενία σας δωρεάν, μερικές φορές πρέπει να αποκτήσετε έναν προσαρμοσμένο τομέα ούτως ή άλλως = ξοδεύετε χρήματα ούτως ή άλλως.

Ας πάρουμε λίγο πιο σε βάθος:

Πόσο εύκολο είναι να εγκατασταθούν

Η ρύθμιση του εαυτού σας με κάθε έναν από αυτούς τους κεντρικούς υπολογιστές είναι ελαφρώς διαφορετικός και θα πρέπει να περάσετε από ένα διαφορετικό σύνολο φορμών και ερωτήσεων με οποιοδήποτε από αυτά.

Στο τέλος, όμως, κανένα από αυτά δεν είναι εξαιρετικά διαισθητικό και λίγο δυσκίνητο για το γούστο μου. Είναι πολύ μακριά από αυτά που έχετε με το SiteGround, το InMotion ή άλλα.

Βασικά, κάθε ένας από αυτούς τους δωρεάν κεντρικούς υπολογιστές έχει τα δικά του ιδιόμορφα και περίεργα στοιχεία στη διαδικασία εγγραφής. Για παράδειγμα, με το HostAwesome, θα πρέπει να περιμένετε μερικά λεπτά / ώρες για επιβεβαίωση αφού συμπληρώσετε όλες τις φόρμες. Σας ζητούν ακόμη και για σας "Προβλεπόμενος σκοπός της ιστοσελίδας." Υποθέτω ότι είναι απλώς μέρος της συμφωνίας για δωρεάν-φιλοξενία. Θα φανταζόμουν ότι δημιουργούν αρκετούς ψεύτικους / ανεπιθύμητους λογαριασμούς που δημιουργούνται κάθε τόσο.

Όσον αφορά τις ευχάριστες εκπλήξεις, πρέπει να το δώσω στο 000webhost και στο Byet. Το πρώτο για τη μεγάλη διεπαφή εγγραφής σε σύγκριση με όλους τους άλλους παίκτες. Το τελευταίο για την ταχύτητα της εγκατάστασης. Το Byet είναι ο γρηγορότερος κεντρικός υπολογιστής μηδενικής εκκίνησης σε αυτήν τη λίστα συνολικά.

εγγραφή hostawesomeΕγγραφή HostAwesome
εγγραφή wordplusΕγγραφή στο WordPlus

εγγραφή byetΕγγραφή Byet

Ενώ ρυθμίζετε τον λογαριασμό φιλοξενίας σας, θα θέλατε επίσης να εγκαταστήσετε το WordPress. Και πάλι, αυτό λειτουργεί διαφορετικά με κάθε κεντρικό υπολογιστή στη λίστα:

 • Το WordPlus σάς επιτρέπει να επιλέξετε αυτόματη εγκατάσταση WordPress κατά την εγκατάσταση.
 • Το 000webhost σάς δίνει ένα απλοποιημένο πρόγραμμα εγκατάστασης μετά την εγγραφή σας.
 • Το HostAwesome και το Byet δημιουργούν έναν ιστότοπο για εσάς κατά την εγγραφή και, στη συνέχεια, σας δίνουν πρόσβαση σε αυτόν μετά.

Στο τέλος της ημέρας, αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι μπορείτε να κάνετε κάθε έναν από τους κεντρικούς υπολογιστές να εγκαταστήσει το WordPress για εσάς σε κάποια χωρητικότητα, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να μετακινείτε αρχεία μέσω FTP ή άλλων μέσων με μη αυτόματο τρόπο. Καλό πράγμα.

Εγκατάσταση 000webhost WordPressΕγκατάσταση 000webhost WordPress

εγκατάσταση wordplus WordPressΕγκατάσταση WordPlus WordPress

Εμπειρία πίνακα ελέγχου

Αυτό αρχίζει να είναι μια τάση εδώ με αυτήν τη δωρεάν πλατφόρμα φιλοξενίας WordPress, αλλά καθένα από αυτά έχει διαφορετικό γύρισμα στα πάνελ πελατών / χρηστών τους.

Εν συντομία:

Διατίθενται πάνελ πελατών / χρηστών με δωρεάν κεντρικούς υπολογιστές

WordPlus
000webhost
HostAwesome
Αντίο

Προσαρμοσμένο πλαίσιο χρήστη
Πρόσβαση cPanel

Το WordPlus και το HostAwesome χρησιμοποιούν το ίδιο σενάριο λογισμικού για τους πίνακες χρηστών τους – ή τουλάχιστον φαίνονται σχεδόν το ίδιο:

πάνελ wordplusΠίνακας WordPlus

hostawesome πάνελΠίνακας HostAwesome

Εκεί μπορείτε να διαχειριστείτε τον λογαριασμό πελάτη σας και να προσθέσετε νέες υπηρεσίες. Για τεχνικά πράγματα, έχετε επίσης πρόσβαση στο cPanel (εκτελείται η τελευταία έκδοση).

Το 000webhost σας προσφέρει μόνο το δικό του, προσαρμοσμένο πλαίσιο πελάτη, όπου μπορείτε να διαχειριστείτε και τον λογαριασμό πελάτη σας, καθώς και ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες της εγκατάστασης φιλοξενίας. "Μερικοί" είναι η λέξη-κλειδί εδώ. Οι δυνατότητες είναι κάπως περιορισμένες και δεν μπορείτε να κάνετε πουθενά όσο μπορείτε μέσω του cPanel (δεν υπάρχει πρόσβαση cPanel με το 000webhost).

Πίνακας 000webhost

Το Byet φαίνεται το πιο ασυνήθιστο εδώ, δεδομένου ότι σας δίνουν μόνο το cPanel (με παλαιότερη έκδοση). Χωρίς καθόλου πίνακα πελατών. Ή τουλάχιστον δεν μπορούσα να το βρω.

byet cpanel

Όσον αφορά το WordPress, δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε. Κάθε κεντρικός υπολογιστής σάς παρέχει πρόσβαση σε έναν τυπικό πίνακα ελέγχου WordPress, όπου μπορείτε να εκτελείτε κάθε κανονική ενέργεια του WordPress. Δεν υπάρχουν περιορισμοί.

Ωστόσο, μια εξαίρεση. Το HostAwesome σας δίνει αυτήν την άσχημη διαφήμιση στην πλαϊνή γραμμή.

Δείτε τη διαφήμισηhostawesome upsell

Επίσης, κάθε κεντρικός υπολογιστής σας δίνει το προεπιλεγμένο πακέτο WordPress plugins, που αποτελείται από το Akismet και το Hello Dolly. Το WordPlus περιλαμβάνει επίσης το Clef – για έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και απόπειρες περιορισμού σύνδεσης. Συνολικά, μια καλή προσθήκη προσθηκών από άποψη ασφάλειας, κάτι που μπορεί να είναι κρίσιμο όταν δίνει σε όλους τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν έναν ιστότοπο WordPress δωρεάν.

Όσον αφορά τα προεγκατεστημένα θέματα, έχετε τα τυπικά Twenty Somethings.

Τέλος, κάθε κεντρικός υπολογιστής λειτουργεί περίπου στη νεότερη έκδοση του WordPress ή τουλάχιστον δεν έχει κανένα πρόβλημα με την εκτέλεση της τελευταίας ενημέρωσης έκδοσης.

Δοκιμές απόδοσης

Εντάξει, τώρα τα καλά πράγματα. Λοιπόν, πώς συγκρίνεται η δωρεάν φιλοξενία WordPress με την πληρωμένη φιλοξενία WordPress όταν εξετάζουμε μόνο την απόδοση?

Ακολουθεί ο συνολικός πίνακας σύγκρισης για όλους τους κεντρικούς υπολογιστές. και πάλι, το Bluehost ρίχτηκε για καλό μέτρο:

(Ρύθμιση δοκιμών WordPress: Twenty Seventeen – WP 4.7.2 – χωρίς προσθήκες – περιεχόμενο επίδειξης.)

Δωρεάν δοκιμές απόδοσης φιλοξενίας WordPress

WordPlus
000webhost
HostAwesome
Αντίο
Μπλε Χοστ

Διακομιστής σεΓαλλίαΟλλανδίαChicago, ILΛονδίνο, Ηνωμένο ΒασίλειοProvo, UT
PINGDOM
Τέλος Βαθμός9393Β 86Β 81ΟΧΙ
Στοκχόλμη617 ms1,60 δ1,50 δ1,31 δ1,80 δ
Σαν Χοσέ, Καλιφόρνια1,52 δευτ1,23 δ1,24 δευτ2,70 δευτΟΧΙ
Νέα Υόρκη1,01 δευτ687 χιλ800 ms1,83 δ0,85 δ
Μελβούρνη3,69 δ4,19 δ3,93 δ4,73 δ2,14 δ
ΦΟΡΤΙΟ
Δοκιμασμένο απόΛονδίνο, Ηνωμένο ΒασίλειοΛονδίνο, Ηνωμένο ΒασίλειοΠάλο Άλτο, ΚαλιφόρνιαΦρανκφούρτη, ΓερμανίαΠάλο Άλτο, Καλιφόρνια
Ελάχιστος χρόνος απόκρισης0,21 δευτ1,36 δ0,96 δ0,10 δευτ0,62 δ
Μέγιστος χρόνος απόκρισης0,34 δ1,54 δ1,60 δ0,18 δευτ4,9 δ

Ακολουθούν τα μεμονωμένα αποτελέσματα των δοκιμών LoadImpact:

WordPlus: Δοκιμές WordPlus LoadImpact
000webhost: 000webhost LoadImpact δοκιμές
Byet: Δοκιμές Byet LoadImpact
HostAwesome: Δοκιμές HostAwesome LoadImpact
Bluehost: Δοκιμές Bluehost LoadImpact

Αυτό που θα παρατηρήσετε αμέσως είναι ότι κανένα από αυτά τα αποτελέσματα δεν είναι πραγματικά κακό. Περισσότερο ή λιγότερο ανεξάρτητα από την τοποθεσία, λαμβάνουμε δευτερόλεπτα χρόνους φόρτωσης (με εξαίρεση τη Μελβούρνη). Είναι μια παρόμοια ιστορία με τις δοκιμές LoadImpact – και πάλι, πολύ αποδεκτή ή ακόμα και εκπληκτικά καλή (και πρέπει να κάνω μια φωνή στον Byet εδώ).

Με λίγα λόγια, η απόδοση αποδεικνύεται βασικά η ίδια με το Bluehost’s, και σε ορισμένες πτυχές ακόμη καλύτερη.

Ερμηνεύστε αυτά τα δεδομένα όπως μπορείτε, αλλά πρέπει να παραδεχτείτε ότι αυτοί οι δωρεάν φιλοξενούμενοι WordPress έχουν κάτι βιώσιμο να προσφέρουν τελικά.

Υπέρ και κατά

Με τις δοκιμές απόδοσης εκτός δρόμου, ας μιλήσουμε μερικές άλλες λεπτομέρειες αυτής της ολόκληρης δωρεάν συμφωνίας φιλοξενίας WordPress. Δηλαδή, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

Πρώτον, τα πλεονεκτήματα:

Είναι δωρεάν. Ντου!

Και μπορούμε να σταματήσουμε εδώ με τα πλεονεκτήματα.

Εννοώ, ναι, υπάρχουν περισσότερα όταν έχουμε μια πιο βαθιά ματιά κάτω από την κουκούλα, αλλά ας το παραδεχτούμε, δεν λαμβάνετε έναν δωρεάν λογαριασμό φιλοξενίας για τις λειτουργίες, το παίρνετε επειδή είναι δωρεάν.

Και μην με κάνετε λάθος, το να είσαι ελεύθερος είναι ένας τεράστιος επαγγελματίας! Είναι ο καλύτερος επαγγελματίας στην ιστορία πιθανώς.

Στη συνέχεια, τα μειονεκτήματα:

Τα μειονεκτήματα καταλήγουν σε μερικά βασικά πράγματα:

Πρώτα απ ‘όλα, οι διακομιστές είναι πολύ περιορισμένοι – όπως στο, δεν θα μπορείτε να αποδεχτείτε μεγαλύτερο όγκο επισκεψιμότητας.

 • Είναι καλά για απλές ρυθμίσεις – έναν ιστότοπο + μία βάση δεδομένων τις περισσότερες φορές.
 • Υπάρχει επίσης ελαφρώς χαμηλότερη απόδοση σε σύγκριση με τις πληρωμένες εναλλακτικές λύσεις.
 • Υπάρχουν μερικές μικρές δυσλειτουργίες εδώ και εκεί. Για παράδειγμα, η Byet αντιμετώπισε ορισμένα προβλήματα κατά την εισαγωγή περιεχομένου επίδειξης – συγκεκριμένα αρχεία πολυμέσων. Ίσως δεν έχει εκχωρηθεί αρκετή μνήμη ανά λογαριασμό φιλοξενίας?

κατα δευτερον, υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με την ιδιοκτησία του ιστότοπου ή / και αν μπορείτε να κλείσετε τη νύχτα για οποιονδήποτε λόγο.

Και τρίτον, "είσαι το προϊόν." Όπως με όλα, αν δεν χρειάζεται να πληρώσετε για το προϊόν, τότε είστε το προϊόν.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πιθανή συνεχή αναβάθμιση, ανεπιθύμητο περιεχόμενο κ.λπ. Μιλήσαμε περισσότερο για αυτό στην αρχή αυτής της ανάρτησης.

Δωρεάν φιλοξενία WordPress – αξίζει τον κόπο?

Με όλα αυτά, η τελική μου άποψη είναι ότι, εκπληκτικά, η δωρεάν φιλοξενία WordPress είναι καλή για την εκτέλεση προσωρινών δοκιμών ή άλλων πειραματικών έργων. Για να αποδείξετε μια ιδέα, να κάνετε έναν ιστότοπο να λειτουργεί γρήγορα κλπ.

Ωστόσο, ταυτόχρονα, δεν θα ρισκάρω να το χρησιμοποιήσω για επαγγελματικούς σκοπούς, όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, ή έναν ιστότοπο επωνυμίας για μια επιχείρηση ή κάτι παρόμοιο. Ίσως είναι απλώς η άποψή μου, αλλά απλώς δεν θα εμπιστευόμουν την επιχείρησή μου σε έναν οικοδεσπότη για τον οποίο δεν πληρώνω χρήματα, επομένως δεν έχω καμία μόχλευση ή δεν ρωτώ πότε δεν πληρούνται ορισμένες από τις απαιτήσεις μου. Στη συνέχεια, υπάρχει επίσης η αβεβαιότητα σχετικά με την ιδιοκτησία του ιστότοπου που ανέφερα νωρίτερα. Όχι το είδος του άγχους που είμαι πρόθυμος να αντιμετωπίσω.

Με λίγα λόγια (αν και μόνο η προσωπική μου γνώμη):

 • Δωρεάν φιλοξενία για ένα καθαρό έργο χόμπι / χωρίς εμπορική πρόθεση; Σίγουρος.
 • Δωρεάν φιλοξενία για κάτι πιο σοβαρό; Μπα. Θα προτιμούσα να πληρώσω ακόμη και ~ 3 $ / μήνα με το Bluehost.

Τι νομίζετε; Έχετε πειραματιστεί με κάποια από τις δωρεάν πλατφόρμες φιλοξενίας WordPress που αναφέρονται εδώ; Ποιες είναι οι εμπειρίες σας μαζί τους; Ή ίσως υπάρχουν και άλλοι παίκτες που αξίζει να αναφερθούν?

Μην ξεχάσετε να συμμετάσχετε στο μάθημα συντριβής για την επιτάχυνση του ιστότοπού σας στο WordPress. Με μερικές απλές επιδιορθώσεις, μπορείτε να μειώσετε το χρόνο φόρτωσής σας ακόμη και κατά 50-80%:

* Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών, πράγμα που σημαίνει ότι εάν κάνετε κλικ σε έναν από τους συνδέσμους προϊόντων και στη συνέχεια αγοράσετε το προϊόν, θα λάβουμε μια μικρή χρέωση. Μην ανησυχείτε, ωστόσο, θα πληρώσετε το κανονικό ποσό, οπότε δεν υπάρχει κόστος από την πλευρά σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector