Shared vs Managed WordPress Hosting: Οι βασικές διαφορές και πώς να λάβετε την απόφασή σας

Shared vs Managed WordPress Hosting: Οι βασικές διαφορές και πώς να λάβετε την απόφασή σας

Shared vs Managed WordPress Hosting: Οι βασικές διαφορές και πώς να λάβετε την απόφασή σας
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Η κοινή χρήση vs διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress υπήρξε θέμα hot-button στην κοινότητα του WordPress εδώ και πολύ καιρό. Και δεν είμαστε ξένοι σε αυτό – στις πολλαπλές κριτικές, τις συγκρίσεις και τις έρευνες φιλοξενίας μας, συναντάμε πάντα πολλές ενδιαφέρουσες απόψεις και απόψεις που προέρχονται από κάθε πλευρά του οδοφράγματος.


Ωστόσο, το pitting κοινόχρηστο και διαχειριζόμενο hosting μπορεί να μην είναι τόσο απλό όσο φαίνεται στην αρχή.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσω τι σημαίνουν τόσο οι προγραμματιστές όσο και οι καθημερινοί χρήστες όταν μιλούν κοινόχρηστη vs διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress.

Στη συνέχεια, θα μπω στις συγκεκριμένες διαφορές μεταξύ των δύο και θα προτείνω την επιλογή που είναι καλύτερη σε ένα δεδομένο σενάριο.

Κοινή χρήση vs διαχείριση φιλοξενίας WordPress

Αρον άρον? Ακολουθούν οι προτάσεις μας για τους καλύτερους κοινόχρηστους και διαχειριζόμενους κεντρικούς υπολογιστές WordPress: �� Κάντε κλικ για παράλειψη

Με λίγα λόγια, η κοινή χρήση vs διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress

Η κοινή συζήτηση vs διαχειριζόμενη συζήτηση φιλοξενίας WordPress αφορά τις προστιθέμενες υπηρεσίες ειδικά για το WordPress και τις βελτιώσεις απόδοσης που έχετε με τη διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress.

Η διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress είναι σαν μια υπηρεσία θυρωρείου για τον ιστότοπό σας στο WordPress, ενώ η τακτική κοινή φιλοξενία σας αφήνει μεγάλο μέρος της δουλειάς σε ό, τι αφορά τα αντίγραφα ασφαλείας, τη βελτιστοποίηση του WordPress και πολλά άλλα.

Ωστόσο…

Η κοινή φιλοξενία και η διαχείριση φιλοξενίας WordPress δεν είναι εγγενώς διαφορετικά πράγματα

Όταν οι άνθρωποι μιλούν για κοινόχρηστη φιλοξενία, συνήθως χρησιμοποιούν τη φράση εναλλάξ "γενική φτηνή φιλοξενία."

Αλλά εδώ είναι το πράγμα:

Στην πραγματικότητα θα βρείτε πολλούς κοινόχρηστους οικοδεσπότες που προσφέρουν "διαχειριζόμενη πλατφόρμα" ή "διαχειριζόμενες υπηρεσίες", και αυτοί οι κεντρικοί υπολογιστές συχνά κατατάσσονται στη λίστα των διαχειριζόμενων φιλοξενουμένων WordPress.

 • Η κοινή φιλοξενία είναι απλώς ένας τύπος προγράμματος φιλοξενίας όπου ο ιστότοπός σας "μερίδια" πόρους με άλλους ιστότοπους στον ίδιο διακομιστή.
 • Η διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress είναι ένα σύνολο προστιθέμενων υπηρεσιών και προσαρμογών απόδοσης που βρίσκεται πάνω από την κανονική φιλοξενία.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορείτε να έχετε φτηνή κοινόχρηστη διαχείριση φιλοξενίας WordPress – όπως το Bluehost με ~ $ 3 ανά μήνα – και ακριβούς αποκλειστικούς διαχειριζόμενους φιλοξενούμενους WordPress – όπως το Pagely ξεκινώντας από 499 $ το μήνα.

Κοινόχρηστη vs διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress - παράδειγμα από το Bluehost
ακριβό διαχειριζόμενο παράδειγμα φιλοξενίας WordPress από την Pagely

Στην πραγματικότητα, θα βρείτε διαχειριζόμενους κεντρικούς υπολογιστές WordPress που υποστηρίζονται από όλους τους τύπους διαφορετικών βασικών αρχιτεκτονικών – κοινόχρηστο, VPS, αποκλειστικό, cloud.

Παρά αυτήν την προειδοποίηση, θα ακολουθήσουμε την κοινή ομιλία σε αυτό το άρθρο και θα αντιμετωπίσουμε την κοινή φιλοξενία έναντι της φιλοξενίας WordPress ως διαφορετικές οντότητες. Ακόμα κι αν δεν είναι τεχνικά σωστό, είναι σωστό όταν λαμβάνετε υπόψη τον τρόπο με τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τους δύο όρους.

Οι κύριες διαφορές μεταξύ κοινόχρηστης και διαχειριζόμενης φιλοξενίας WordPress

Κοινή φιλοξενία με λίγα λόγια

Η κοινόχρηστη φιλοξενία έχει να κάνει με τους οικοδεσπότες που προσπαθούν να μειώσουν το κόστος τους, μέσω του cramming πολλών διαφορετικών ιστότοπων σε έναν μόνο διακομιστή. Αυτό ακούγεται αρνητικό – αλλά πραγματικά δεν είναι. Η κοινή φιλοξενία εξυπηρετεί έναν σκοπό.

Εάν οι κοινόχρηστοι οικοδεσπότες δεν το έκαναν, κανένας από εμάς δεν θα μπορούσε να φιλοξενήσει απεριόριστους ιστότοπους με το ίδιο χρηματικό ποσό που ξοδεύουμε στο Starbucks κάθε μήνα.

Για παράδειγμα, η κοινή φιλοξενία είναι μια εξαιρετική λύση για έναν τύπο ιστότοπου που αποδεικνύει την έννοια ή για έναν ιστότοπο για χόμπι. Και ίσως ακόμη και για έναν ιστότοπο μικρών επιχειρήσεων υπό την προϋπόθεση ότι αυτό που χρειάζεται είναι απλό "ηλεκτρονική επαγγελματική κάρτα." Εάν επρόκειτο να επιλέξετε μια επαγγελματική διαχειριζόμενη εγκατάσταση φιλοξενίας WordPress για κάθε τέτοιο έργο, δεν θα μπορούσατε να δοκιμάσετε περισσότερα από 1-2 κάθε φορά. Με την κοινή φιλοξενία, μπορείτε να εκτελέσετε 10 τέτοιες τοποθεσίες σε έναν διακομιστή.

TL; DR: Δημιουργήσαμε επίσης ένα σύντομο συνοπτικό βίντεο σχετικά με το τι είναι κοινόχρηστη και διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress, καθώς και το οποίο θα είναι πιο κατάλληλο για έναν απλό χρήστη. Τσέκαρέ το:

Επίσης, θα μοιράζεστε τους πόρους του διακομιστή σας με δεκάδες ή εκατοντάδες άλλους ιστότοπους, πράγμα που σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας ενδέχεται να επιβραδυνθεί λόγω του ότι συμβαίνει κάτι στον ιστότοπο κάποιου άλλου. Οι ποιοτικοί κοινόχρηστοι κεντρικοί υπολογιστές θα αποφύγουν την υπερφόρτωση των διακομιστών τους για να σταματήσουν αυτό να συμβαίνει – οι κοινόχρηστοι κεντρικοί κεντρικοί υπολογιστές εξαιρετικά προϋπολογισμού συνήθως θα υπερπωλήσουν τον χώρο.

Πέρα από αυτό, συνήθως θα χρησιμοποιείτε έναν γενικό πίνακα ελέγχου cPanel για τη διαχείριση του ιστότοπού σας.

ταμπλό cpanel

Ενώ το cPanel διαθέτει ορισμένες συγκεκριμένες λειτουργίες του WordPress – όπως ένα εργαλείο εγκατάστασης – δεν έχει σχεδιαστεί ειδικά για να διευκολύνει τη ζωή σας στο WordPress, όπως οι πίνακες ελέγχου των διαχειριζόμενων WordPress.

Με λίγα λόγια, η διαχείριση φιλοξενίας WordPress

Η διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress είναι ένα σύνολο υπηρεσιών, βελτιστοποιήσεων απόδοσης και άλλων προστιθέμενων αξιών. Αυτά τα πρόσθετα χαρακτηριστικά:

 • Μπορεί να βοηθήσει στην ταχύτερη φόρτωση του ιστότοπού σας, επειδή κάθε διαμόρφωση έχει ρυθμιστεί ειδικά για βελτιστοποίηση για το WordPress
 • Δώστε σας εργαλεία που διευκολύνουν την εγκατάσταση και τη διαχείριση του WordPress, καθώς και εργαλεία όπως η τοποθέτηση ιστότοπων για να σας βοηθήσουν να κάνετε ασφαλείς αλλαγές στον ιστότοπό σας στο WordPress
 • Βοηθήστε να διατηρήσετε τον ιστότοπό σας για εσάς με λειτουργίες όπως αυτόματες ενημερώσεις και αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας
 • Ασφαλίστε καλύτερα τον ιστότοπό σας στο WordPress με κανόνες ασφαλείας και δυνατότητες που εστιάζονται ειδικά στο WordPress

Πέρα από αυτές τις λειτουργίες, συνήθως μπορείτε να διαχειρίζεστε τον ιστότοπό σας σε έναν πίνακα ελέγχου προσαρμοσμένου σχεδιασμού (αν και αυτό δεν συμβαίνει πάντα με τους φιλοξενούμενους WordPress που διαχειρίζονται τον προϋπολογισμό).

Για παράδειγμα, δείτε πώς είναι ο προσαρμοσμένος πίνακας ελέγχου στο Kinsta:

διεπαφή χρήστη kinsta

Εκτός από την απλή εμφάνιση, μπορείτε επίσης να εκτελέσετε τόνους χρήσιμων ενεργειών WordPress απευθείας από τον πίνακα ελέγχου φιλοξενίας, όπως:

Διαχείριση των προσθηκών σας:

διαχείριση προσθηκών

Προβολή αυτόματων αντιγράφων ασφαλείας ή χειροκίνητη λήψη νέου αντιγράφου ασφαλείας:
αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας

Δεν μοιάζουν όλοι οι πίνακες ελέγχου των διαχειριζόμενων φιλοξενουμένων WordPress με το Kinsta – αλλά οι περισσότεροι προσφέρουν παρόμοια αναβάθμιση στην επιλογή cPanel που λαμβάνετε με κοινόχρηστους κεντρικούς υπολογιστές.

Ωστόσο, σε αντάλλαγμα για αυτές τις δυνατότητες, συνήθως θυσιάζετε με τη μορφή χαμηλότερων ορίων ιστότοπου και μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού επισκέψεων ανά μήνα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κοινής φιλοξενίας

Όπως θα περίμενε κανείς, τα περισσότερα πλεονεκτήματα της κοινής και διαχειριζόμενης φιλοξενίας WordPress περιλαμβάνουν τιμή και τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν λειτουργίες και απόδοση…

Πλεονεκτήματα της κοινής φιλοξενίας

 • Συχνά πληρώνετε ένα πολύ χαμηλότερο μηνιαίο τέλος
 • Πολλοί κοινόχρηστοι οικοδεσπότες σάς επιτρέπουν να φιλοξενείτε απεριόριστους ιστότοπους με ένα ενιαίο κόστος
 • Ενώ "απεριόριστοι επισκέπτες" δεν υπάρχει, οι περισσότεροι κοινόχρηστοι οικοδεσπότες διαφημίζουν απεριόριστα και δεν έχουν περιορισμένο αριθμό επισκέψεων στον ιστότοπό σας

Μειονεκτήματα της κοινής φιλοξενίας

 • Επειδή η εστίαση είναι συχνά στη μείωση του κόστους και όχι στην αύξηση της απόδοσης, ο ιστότοπός σας συνήθως φορτώνει λίγο πιο αργά
 • Επειδή μοιράζεστε πόρους, οι χρόνοι φόρτωσης του ιστότοπού σας μπορούν επίσης να επηρεαστούν από ό, τι συμβαίνει σε άλλους ιστότοπους στον κοινόχρηστο διακομιστή
 • Δεν έχετε τις δυνατότητες προστιθέμενης αξίας, όπως αυτόματες ενημερώσεις και αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας
 • Δεν θα έχετε πάντα προσαρμογές στην απόδοση και την ασφάλεια για το WordPress

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της διαχειριζόμενης φιλοξενίας WordPress

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της διαχειριζόμενης φιλοξενίας WordPress είναι λίγο πιο ποικίλα…

Πλεονεκτήματα της διαχειριζόμενης φιλοξενίας WordPress

 • Αρχιτεκτονική διακομιστή που έχει σχεδιαστεί ειδικά για το WordPress, που συνήθως σημαίνει καλύτερη απόδοση
 • Ενσωματωμένη προσωρινή αποθήκευση σε επίπεδο διακομιστή, πράγμα που σημαίνει επίσης καλύτερη απόδοση
 • Αυτόματες ενημερώσεις WordPress για να διατηρείτε τον ιστότοπό σας ασφαλή και λειτουργικό
 • Αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας για να διασφαλιστεί ότι τα δεδομένα του ιστότοπού σας στο WordPress είναι ασφαλή
 • Προσαρμογές ασφαλείας για WordPress, όπως τείχη προστασίας, σκλήρυνση σύνδεσης και σάρωση κακόβουλου λογισμικού
 • Ένας πιο βολικός πίνακας ελέγχου διαχείρισης ιστότοπων (αν και όχι σε όλους τους διαχειριζόμενους κεντρικούς υπολογιστές WordPress)
 • Χρήσιμα χαρακτηριστικά όπως ιστότοποι στάσης να διευκολύνει τη διαχείριση του ιστότοπού σας
 • Όλοι οι πράκτορες υποστήριξης πελατών είναι ειδικοί του WordPress

Μειονεκτήματα της διαχειριζόμενης φιλοξενίας WordPress

 • Οι διαχειριζόμενοι κεντρικοί υπολογιστές WordPress κοστίζουν συχνά περισσότερο από τους κοινόχρηστους κεντρικούς υπολογιστές, αν και μπορείτε να βρείτε μεσαίες βάσεις όπως το Bluehost
 • Οι διαχειριζόμενοι κεντρικοί υπολογιστές WordPress επιβάλλουν επίσης αυστηρότερα όρια ιστότοπων ή / και όρια επισκεπτών
 • Μπορείτε συνήθως να φιλοξενείτε ιστότοπους WordPress (προφανώς)
 • Προκειμένου να διασφαλιστεί η απόδοση, ορισμένοι διαχειριζόμενοι κεντρικοί υπολογιστές WordPress θα θέσουν περιορισμούς στις προσθήκες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε

Κοινόχρηστη vs διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress – που θα πρέπει να επιλέξετε?

Χάρη σε οικοδεσπότες όπως το Bluehost και το SiteGround, η επιλογή μεταξύ κοινόχρηστης και διαχειριζόμενης φιλοξενίας WordPress έχει γίνει πολύ λιγότερο περίπλοκη.

Στην πραγματικότητα – ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό σας, σας συνιστούμε να ακολουθήσετε μια διαχειριζόμενη λύση WordPress (αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το WordPress, φυσικά).

Είναι πλέον δυνατό να βρείτε τη διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress σε επίπεδο έναρξης, ξεκινώντας από σχεδόν την ίδια τιμή με τους φθηνούς κοινόχρηστους κεντρικούς υπολογιστές:

Εταιρία
Τιμή / μήνα. από
Κατάλληλο για
Χώρος στο δισκο
Δωρεάν όνομα τομέα
Av. χρόνος φόρτωσης
Παω σε
Μπλε Χοστ2,95 $δεν αποκαλύπτεται50 GBΓ2,87 δΕπίσκεψη | Διαβάστε την κριτική
SiteGround3,95 $~ 10.000 επισκέψεις μηνιαίως10 GB (SSD)Ν0,74 δΕπίσκεψη | Διαβάστε την κριτική
Φιλοξενία InMotion4,99 $~ 20.000 επισκέψεις μηνιαίως40 GB (SSD)Γ0,62 δΕπίσκεψη | Διαβάστε την κριτική

Και οι τρεις επιλογές σας δίνουν επίσης δωρεάν αντίγραφα ασφαλείας και δωρεάν SSL.

Μπορεί να χάσετε μερικές από τις πιο premium διαχειριζόμενες λειτουργίες – όπως προσαρμοσμένους πίνακες ελέγχου και ιστότοπους σταδιοποίησης – αλλά έχετε πολλά από τα οφέλη της διαχειριζόμενης φιλοξενίας WordPress με προσιτό κόστος.

Αν θέλετε περισσότερα "λουξ" διαχειριζόμενη εμπειρία φιλοξενίας WordPress, τότε μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση σε μερικές πιο premium επιλογές όπως:

Εταιρία
Τιμή / μήνα. από
Κατάλληλο για
Χώρος στο δισκο
Δωρεάν όνομα τομέα
Av. χρόνος φόρτωσης
Παω σε
Κίνστα30 $~ 20.000 επισκέψεις μηνιαίως5 GB (SSD)ΝΟΧΙΕπίσκεψη | Διαβάστε την κριτική
Μηχανή WP31,50 $~ 25.000 επισκέψεις μηνιαίως10 GB (SSD)Ν0,94 δΕπίσκεψη | Διαβάστε την κριτική
λογότυπο σφόνδυλου23 $~ 25.000 επισκέψεις μηνιαίως5 GB (SSD)Ν1,11 δΕπίσκεψη | Διαβάστε την κριτική

Αυτές οι τρεις επιλογές σας δίνουν επίσης δωρεάν αντίγραφα ασφαλείας, SSL και CDN.

Όπως μπορείτε να δείτε, η τιμολόγηση είναι παρόμοια εδώ, αλλά παίρνετε λίγο λιγότερο από την άποψη του διαθέσιμου χώρου στο δίσκο. Σε αντάλλαγμα, λαμβάνετε ένα πιο βελτιστοποιημένο περιβάλλον WordPress (φέρεται).

Αυτό το συνοψίζει! Έχετε άλλες ερωτήσεις σχετικά με την κοινή φιλοξενία vs τη διαχείριση φιλοξενίας WordPress; Αφήστε ένα σχόλιο και θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε να λάβετε την απόφασή σας.

Μην ξεχάσετε να συμμετάσχετε στο μάθημα συντριβής για την επιτάχυνση του ιστότοπού σας στο WordPress. Με μερικές απλές επιδιορθώσεις, μπορείτε να μειώσετε το χρόνο φόρτωσής σας ακόμη και κατά 50-80%:

* Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών, πράγμα που σημαίνει ότι εάν κάνετε κλικ σε έναν από τους συνδέσμους προϊόντων και στη συνέχεια αγοράσετε το προϊόν, θα λάβουμε μια μικρή χρέωση. Μην ανησυχείτε, ωστόσο, θα πληρώσετε το κανονικό ποσό, οπότε δεν υπάρχει κόστος από την πλευρά σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector