6 βήματα Πώς να μετακινήσετε το WordPress σε νέο διακομιστή ή κεντρικό υπολογιστή (χωρίς διακοπή λειτουργίας)

6 βήματα Πώς να μετακινήσετε το WordPress σε νέο διακομιστή ή κεντρικό υπολογιστή (χωρίς διακοπή λειτουργίας)

6 βήματα Πώς να μετακινήσετε το WordPress σε νέο διακομιστή ή κεντρικό υπολογιστή (χωρίς διακοπή λειτουργίας)
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Πώς να μετακινήσετε το WordPress σε νέο διακομιστή ή κεντρικό υπολογιστή


Η προσπάθεια μετακίνησης του WordPress σε νέο διακομιστή ή κεντρικό υπολογιστή μπορεί να είναι μια εκφοβιστική εργασία, και όχι μόνο για αρχάριους, αλλά ακόμα και αν είστε αρκετά έμπειρος χρήστης του WordPress.

Αυτό συμβαίνει επειδή η μετακίνηση του WordPress από έναν κεντρικό υπολογιστή στον άλλο είναι ένας εντελώς διαφορετικός τύπος πρόκλησης από την έναρξη ενός 100% νέου ιστότοπου.

Μην ιδρώνετε όμως! Σας έχουμε καλύψει. Δείτε πώς μπορείτε να μετακινήσετε το WordPress σε νέο διακομιστή ή κεντρικό υπολογιστή, βήμα προς βήμα και χωρίς διακοπή στο μεταξύ.

Ακολουθεί ο οδικός χάρτης για το τι πρόκειται να κάνουμε:

Δημιουργήστε ένα αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπού σας → μετακινήστε το αντίγραφο ασφαλείας στον νέο κεντρικό υπολογιστή → επαναφέρετέ το εκεί → ανακατευθύνετε το όνομα τομέα έτσι ώστε οι επισκέπτες να μεταβούν απευθείας στον νέο κεντρικό υπολογιστή.

Βήμα 1: Αντιγράψτε τον ιστότοπο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν θέλετε να μετακινήσετε το WordPress σε έναν νέο διακομιστή είναι να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπου (το οποίο στη συνέχεια μπορεί να μεταφερθεί στον νέο κεντρικό υπολογιστή και να αποκατασταθεί εκεί).

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για να γίνει αυτό. Υπάρχουν ακόμη και υπηρεσίες στην αγορά που θα φροντίσουν τη διαδικασία για εσάς, για να μην αναφέρουμε δεκάδες διαφορετικά πρόσθετα που υπόσχονται ομαλή εμπειρία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας / επαναφοράς.

Εδώ, θα επικεντρωθούμε σε μια από τις καλύτερες λύσεις όλων αυτών. Μερικοί λόγοι:

 • μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους κεντρικούς υπολογιστές
 • είναι δωρεάν
 • Λειτουργεί χωρίς λόξυγγα

Αυτή η λύση ονομάζεται Πολύγραφος – μια προσθήκη WordPress. Γίνεται πολύ καλός τύπος στον ιστό και για έναν πολύ καλό λόγο. Απλά. Κάνει. Δουλειά.


Διπλότυπο - Πρόσθετο μετεγκατάστασης WordPress Διπλότυπο – Πρόσθετο μετεγκατάστασης WordPress

Συγγραφέας: Σπριντ Κρικ

Τρέχουσα έκδοση: 1.3.34

Τελευταία ενημέρωση: 16 Μαΐου 2020

duplicator.1.3.34.zip


98% βαθμολογίες


1.000.000 + Εγκαταστάσεις


Απαιτείται WP 4.0 +

Εντάξει, οπότε εγκαταστήστε το Duplicator για να ξεκινήσετε. Η διαδικασία εγκατάστασης είναι στάνταρ, οπότε δεν υπάρχουν εκπλήξεις.

Με το plugin έτοιμο, μεταβείτε στο Duplicator και κάντε κλικ στο Δημιουργία νέου κουμπί δίπλα Πακέτα:

Μετακίνηση του WordPress σε νέο διακομιστή ή κεντρικό υπολογιστή: δημιουργήστε πρώτα ένα νέο αντίγραφο ασφαλείας

Στην επόμενη οθόνη, μπορείτε να ελέγξετε τις παραμέτρους του αντιγράφου ασφαλείας εάν θέλετε, αλλά αυτό δεν είναι υποχρεωτικό. Εάν βιάζεστε, απλώς κάντε κλικ στο Επόμενο.

Επόμενο

Η επόμενη ενότητα είναι όπου το Duplicator σαρώνει την τρέχουσα εγκατάσταση φιλοξενίας και αξιολογεί πόσο συμβατή είναι αυτή η ρύθμιση, ώστε να επιτρέπεται η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας χωρίς προβλήματα..

Μπορεί να δείτε μια ειδοποίηση εδώ και εκεί ανάλογα με τον οικοδεσπότη σας, αλλά, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτά. Το Duplicator σας δίνει επίσης μερικές συμβουλές για το πώς να τα διαγράψετε όλα αυτά και να συνεχίσετε με το αντίγραφο ασφαλείας.

Εάν δείτε τυχόν ειδοποιήσεις, ελέγξτε το Ναί πεδίο και στη συνέχεια κάντε κλικ στο Χτίζω κουμπί. Εάν δεν υπάρχουν ειδοποιήσεις, μπορείτε να κάνετε κλικ στο Χτίζω κουμπί αμέσως.

χτίζω

Αυτό είναι όπου το Duplicator κάνει τη μαγεία του ��. Η διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ενδέχεται να διαρκέσει λίγο, ανάλογα με το μέγεθος του ιστότοπού σας. Πρέπει να διατηρήσετε το παράθυρο ανοιχτό μέχρι να τελειώσει!

αντιγράφων ασφαλείας

Όταν ολοκληρωθεί το αντίγραφο ασφαλείας, θα δείτε μια οθόνη επιβεβαίωσης ως εξής:

Κατεβάστε

Πραγματοποιήστε λήψη του αρχείου προγράμματος εγκατάστασης και του αρχείου που περιέχει το αντίγραφο ασφαλείας. Θα το χρειαστείτε όταν ακολουθείτε τα επόμενα βήματα για να μετακινήσετε το WordPress σε έναν νέο διακομιστή.

Βήμα 2: Ετοιμάστε τον νέο σας οικοδεσπότη

Προτού ο νέος οικοδεσπότης σας μπορεί να λάβει το αντίγραφο ασφαλείας, πρέπει να το προετοιμάσετε φροντίζοντας μερικά πράγματα:

 • προσθέστε το όνομα τομέα σας στο διακομιστή
 • δημιουργήστε μια κενή βάση δεδομένων για τον ιστότοπο
 • (προαιρετικά) αντιγράψτε τις διευθύνσεις email σας

Θα καλύψουμε πώς να το κάνουμε όλα στη συνέχεια:

Οι περισσότεροι οικοδεσπότες Ιστού χρησιμοποιούν το cPanel για να επιτρέπουν στους χρήστες να ρυθμίζουν μόνοι τους τα περιβάλλοντα φιλοξενίας τους, χωρίς να χρειάζεται να καταλαβαίνουν τι συμβαίνει κάτω από την κουκούλα. Εάν ο νέος σας κεντρικός υπολογιστής χρησιμοποιεί διαφορετικό πίνακα διαχείρισης, ίσως θελήσετε να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη, ώστε να μπορεί να χειριστεί αυτές τις τρεις εργασίες για εσάς.

Ο οικοδεσπότης σας θα έπρεπε να σας έχει δώσει στοιχεία σύνδεσης στο cPanel κατά την εγγραφή. Αναζητήστε αυτό το email στα εισερχόμενά σας. Ορισμένοι κεντρικοί υπολογιστές σάς επιτρέπουν να μεταβείτε στο cPanel απευθείας από την κύρια περιοχή πελατών. Για παράδειγμα:

Δείτε πώς μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο cPanel με το Bluehost: Bluehost cpanel

Προσθέστε το όνομα τομέα σας στο νέο διακομιστή

Μόλις συνδεθείτε στο cPanel, μεταβείτε στο ΤΟΜΕΙΣ ενότητα και κάντε κλικ στο Τομείς της Addon:

τομείς addon

Εισαγάγετε το όνομα τομέα σας στο Νέο όνομα τομέα πεδίο. Τα άλλα δύο πεδία θα συμπληρωθούν αυτόματα. Κάντε κλικ στο Προσθήκη τομέα.

νέος τομέας

Μετά από ένα δευτερόλεπτο, θα δείτε τον νέο σας τομέα στη λίστα. Σε αυτό το στάδιο, ο διακομιστής είναι έτοιμος να καλωσορίσει το όνομα τομέα και τον ιστότοπό σας.

έτοιμος τομέας

Δημιουργήστε μια νέα βάση δεδομένων

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνουμε για να μεταφέρουμε το WordPress σε έναν νέο διακομιστή είναι να δημιουργήσουμε μια κενή βάση δεδομένων. Αυτό θα είναι το νέο σπίτι για τα δεδομένα του ιστότοπού σας.

Για να προσθέσετε μια νέα βάση δεδομένων στο cPanel, μετακινηθείτε προς τα κάτω στο ΒΑΣΕΙΣ ενότητα και κάντε κλικ στο Οδηγός βάσης δεδομένων MySQL.

οδηγός βάσης δεδομένων

Αυτή είναι μια χρήσιμη διεπαφή βήμα προς βήμα που θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία δημιουργίας μιας νέας βάσης δεδομένων.

 • Το βήμα 1 αφορά την επιλογή ονόματος για τη βάση δεδομένων σας.

όνομα db

 • Το βήμα 2 αφορά τη δημιουργία λογαριασμών χρηστών που θα μπορούν στη συνέχεια να έχουν πρόσβαση σε αυτήν τη νέα βάση δεδομένων. Αυτός ο νέος λογαριασμός χρήστη είναι ο τρόπος πρόσβασης του WordPress στη βάση δεδομένων μπρος-πίσω. Συμπληρώστε τα απαιτούμενα πεδία και σημειώστε κάπου τα στοιχεία σύνδεσης και τον κωδικό πρόσβασης. Θα τα χρειαστείτε αργότερα.

χρήστης db

 • Το βήμα 3 είναι το τελευταίο και εκεί πρέπει να αντιστοιχίσετε το νέο λογαριασμό χρήστη στη νέα βάση δεδομένων. Απλώς επιλέξτε Όλα τα ΠΡΟΝΟΜΙΑ και κάντε κλικ στο Επόμενο βήμα.

db εκχώρηση

Η νέα βάση δεδομένων μόλις προστέθηκε!

(Προαιρετικό) μετακινήστε τη διεύθυνση email σας στον νέο διακομιστή

Οι περισσότεροι χρήστες θα έχουν τουλάχιστον μία προσαρμοσμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάτω από το όνομα τομέα τους. Εσυ? Με άλλα λόγια, έχετε ένα email όπως το [email protected]?

Εάν ναι, διαβάστε αυτήν την ενότητα. Εάν όχι, μεταβείτε στο επόμενο βήμα.

Όταν μετακινείτε το WordPress σε έναν νέο διακομιστή, μετακινείτε αποτελεσματικά το όνομα τομέα σας και στον νέο κεντρικό υπολογιστή, οπότε όλα τα email σας θα αρχίσουν να φτάνουν σε αυτόν τον νέο κεντρικό υπολογιστή.

Ωστόσο, εάν δεν ρυθμίσετε σωστά τους λογαριασμούς email σας στον νέο διακομιστή, αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είτε θα χαθούν κάπου είτε θα επισημανθούν ως "μη παραδοθεί: ο παραλήπτης δεν υπάρχει." Υποθέτω ότι δεν είναι αυτό που θέλετε.

Ευτυχώς, η αποφυγή αυτού είναι αρκετά απλή:

Στο cPanel, μετακινηθείτε προς τα κάτω στο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ενότητα και κάντε κλικ στο Λογαριασμοί email:

λογαριασμοί email

Κάνε κλικ στο + Δημιουργώ κουμπί που βρίσκεται στα δεξιά.

δημιουργία email

Αυτό που πρόκειται να κάνουμε τώρα είναι να προσθέσετε τις υπάρχουσες διευθύνσεις email σας στον νέο διακομιστή.

Αυτή είναι η φόρμα:

φόρμα προσθήκης email

 • Τομέα – επιλέξτε το νέο σας όνομα τομέα – αυτό που μετακινείτε
 • Όνομα χρήστη – αυτό είναι σημαντικό (!), Πρέπει να εισαγάγετε το ίδιο όνομα χρήστη που χρησιμοποιήσατε με τον προηγούμενο κεντρικό υπολογιστή σας. Για παράδειγμα, εάν το email σας είναι [email protected], τότε το όνομα χρήστη είναι σήμα
 • Κωδικός πρόσβασης – ένας νέος κωδικός πρόσβασης, δεν χρειάζεται να είναι ίδιος με τον παλιό
 • Χώρος αποθήκευσης – το καλύτερο σετ Απεριόριστος

Κάντε κλικ στο + Δημιουργώ για να ολοκληρώσετε τη ρύθμιση.

�� Εάν έχετε ορίσει περισσότερα email στον παλιό σας κεντρικό υπολογιστή, επαναλάβετε τη διαδικασία για καθένα.

Θα πρέπει να δείτε το email σας στη λίστα.

υπάρχοντα email

Σε αυτό το στάδιο, ο νέος σας κεντρικός υπολογιστής είναι έτοιμος να καλωσορίσει τυχόν εισερχόμενα μηνύματα που απευθύνονται στον τομέα σας.

Βήμα 3: Ανεβάστε τον ιστότοπο στον νέο κεντρικό υπολογιστή

Έχοντας έτοιμο το όνομα τομέα και τη βάση δεδομένων (και το email), μπορούμε πλέον να ανεβάσουμε ολόκληρο το αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπού σας στον νέο διακομιστή.

Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο cPanel προς τα κάτω στο ΑΡΧΕΙΑ ενότητα και κάντε κλικ στο Διαχείριση αρχείων:

διαχείριση αρχείων

Πλοηγηθείτε στον κατάλογο που έχει δημιουργηθεί για το νέο όνομα τομέα – αυτόν στον οποίο μεταφέρετε. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα είναι κάτι σαν public_html / YOURDOMAIN.com.

μονοπάτι

Μόλις φτάσετε εκεί, απλώς ανεβάστε το αρχείο του ιστότοπού σας – αυτό που έχετε από το Duplicator. Θυμηθείτε να ανεβάσετε τόσο το αρχείο (zip) όσο και το αρχείο installer.php. Αυτός είναι ο κατάλογος όπου όλα θα καταλήξουν όταν μετακινείτε το WordPress σε νέο διακομιστή.

μεταφόρτωση

Βήμα 4: Επεξεργαστείτε το τοπικό αρχείο κεντρικών υπολογιστών

Σε αυτό το στάδιο, είστε σχεδόν έτοιμοι να πραγματοποιήσετε την τελική εισαγωγή του ιστότοπού σας και να μεταφέρετε όλα τα αρχεία και τα δεδομένα του.

Ωστόσο! Για να μπορέσετε να το κάνετε αυτό, πρέπει να έχετε πρόσβαση στον νέο διακομιστή μέσω του προγράμματος περιήγησης από τον τοπικό υπολογιστή σας. Αυτό ακούγεται αρκετά απλό, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε:

Αυτήν τη στιγμή, ο τομέας σας δεν έχει ανακατευθυνθεί επισήμως στον νέο διακομιστή – δεν το έχουμε κάνει ακόμη για να αποτρέψουμε το χρόνο διακοπής λειτουργίας και θα το κάνουμε μόνο την τελευταία στιγμή. Όλα αυτά είναι ωραία και ωραία, αλλά σημαίνει επίσης ότι ο νέος σας διακομιστής είναι βασικά αόρατος στο κοινό (συμπεριλαμβανομένου και εσάς) και δεν είναι δυνατή η απευθείας πρόσβαση.

Για να το επιλύσετε αυτό, μπορείτε να διαμορφώσετε τον τοπικό υπολογιστή σας για να μεταβείτε στον νέο διακομιστή μη αυτόματα όταν αναζητάτε τον τομέα του ιστότοπού σας.

Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό:

Αρχικά, επιστρέψτε στο cPanel και δείτε ποια είναι η διεύθυνση IP του νέου σας διακομιστή. Αυτό το κομμάτι πληροφοριών είναι συνήθως ορατό στην πλευρική γραμμή. Παράδειγμα:

διακομιστής ip

Σημειώστε αυτήν τη διεύθυνση κάπου. θα το χρειαστείτε σε ένα λεπτό.

Πώς να επεξεργαστείτε το αρχείο κεντρικών υπολογιστών στα Windows:

Το αρχείο κεντρικών υπολογιστών βρίσκεται στο C: \ Windows \ System32 \ drivers \ κλπ. Μπορεί να είναι κρυφό, επομένως ίσως θέλετε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις εμφάνισης του αρχείου για να το δείτε.

Το αρχείο Host δεν έχει επέκταση, αλλά είναι σε μορφή απλού κειμένου, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να το ανοίξετε με το Σημειωματάριο.

Στο τέλος αυτού του αρχείου προσθέστε μια νέα γραμμή όπως αυτή:

ΣΑΣ. ΣΕΡΒΕΡ. IP. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΣΑΣ

Για παράδειγμα:

10.21.11.192 ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΑΣ

Αποθηκεύστε το αρχείο.

Πώς να επεξεργαστείτε το αρχείο κεντρικών υπολογιστών σε Mac:

Ενεργοποιήστε την εφαρμογή Terminal. Μπορείτε να το βρείτε μέσω του App Launcher.

Πληκτρολογήστε sudo nano / etc / hosts και πατήστε enter.

Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή και πατήστε enter.

Βρίσκεστε τώρα στο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου Nano και έχετε ανοιχτό το αρχείο κεντρικών υπολογιστών.

νανο

Τοποθετήστε τον κέρσορα στο κάτω μέρος χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα βέλους.

Στο τέλος αυτού του αρχείου προσθέστε μια νέα γραμμή όπως αυτή:

ΣΑΣ. ΣΕΡΒΕΡ. IP. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΣΑΣ

Για παράδειγμα:

10.21.11.192 ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΑΣ

Μόλις έχετε τη γραμμή εκεί, κρατήστε πατημένο το "Ελεγχος" και "Ο" για να αποθηκεύσετε το αρχείο "Ελεγχος" και "Χ" για έξοδο.

Από τώρα και στο εξής, όταν προσπαθείτε να πλοηγηθείτε στον ιστότοπό σας από το πρόγραμμα περιήγησης ιστού, θα μεταφερθείτε απευθείας στον νέο διακομιστή.

�� Ας υπογραμμίσουμε ότι μόνο εσείς μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον νέο διακομιστή του ιστότοπού σας έτσι. Όλοι οι άλλοι θα συνεχίσουν να επισκέπτονται τον παλιό σας διακομιστή όταν προσπαθούν να δουν τον ιστότοπο. Επομένως, από την άποψή τους, δεν μετακινήσατε το WordPress σε νέο διακομιστή ακόμη.

Βήμα 5: Εγκατάσταση ιστότοπου μέσω διαδικτυακού προγράμματος εγκατάστασης

Ενεργοποιήστε το πρόγραμμα περιήγησής σας και μεταβείτε στη διεύθυνση YOURDOMAIN.com/installer.php.

Μόλις το κάνετε αυτό, θα δείτε την κύρια διεπαφή του προγράμματος εγκατάστασης. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε εδώ είναι να αποδεχτείτε τους όρους και να κάνετε κλικ Επόμενο.

πρόγραμμα εγκατάστασης αναπαραγωγής

Το επόμενο βήμα είναι όπου θα πρέπει να εισαγάγετε τα στοιχεία σύνδεσης της νέας βάσης δεδομένων σας – την κενή που δημιουργήσατε πριν από λίγα λεπτά.

ρύθμιση db

Για τους περισσότερους οικοδεσπότες, το Πλήθος η τιμή πρέπει να οριστεί στο localhost. Κάντε κλικ στο Βάση δεδομένων δοκιμής όταν έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία.

Εάν όλα πήγαν καλά, θα πρέπει να δείτε αυτό:

db επιτυχία

Μπορείτε να κάνετε κλικ στο Επόμενο για να συνεχίσετε και, στη συνέχεια, επιβεβαιώστε το αναδυόμενο μήνυμα για να εκτελέσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης.

Κάντε κλικ Επόμενο ξανά στην επόμενη οθόνη για να επιβεβαιώσετε τον τίτλο και τη διεύθυνση URL του ιστότοπου.

Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, η εγκατάσταση θα πρέπει να ολοκληρωθεί. Εδώ είναι συνήθως το τελικό μήνυμα επιβεβαίωσης όταν καταφέρνετε να μετακινήσετε το WordPress σε έναν νέο διακομιστή:

Μετακίνηση του WordPress σε νέο διακομιστή ή κεντρικό υπολογιστή: Επιτυχία αναπαραγωγής!

Είναι καλή ιδέα να επιλέξετε το πλαίσιο με την ετικέτα, "Αυτόματη διαγραφή αρχείων προγράμματος εγκατάστασης…"

Κάντε κλικ στο Σύνδεση διαχειριστή για πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου του ιστότοπου στον νέο κεντρικό υπολογιστή. Όλοι οι λογαριασμοί σας στο WordPress είναι οι ίδιοι όπως πριν από τη μεταφορά του ιστότοπου στον νέο κεντρικό υπολογιστή.

Αφού συνδεθείτε, θα δείτε μια επιβεβαίωση ότι τα αρχεία του προγράμματος εγκατάστασης έχουν καταργηθεί. Πιθανότατα δεν χρειάζεστε πλέον το πρόσθετο Duplicator, οπότε προχωρήστε και απενεργοποιήστε / διαγράψτε το.

Μπορείτε να δείτε τον ιστότοπό σας στον νέο διακομιστή με όλη της τη δόξα όταν μεταβαίνετε στο YOURDOMAIN.com. Απλώς λάβετε υπόψη ότι το βλέπετε τώρα (δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί στον ιστό) – αυτό οφείλεται στο αρχείο αρχείων φιλοξενίας για το οποίο μιλήσαμε πριν από ένα λεπτό. Ας το εξετάσουμε στο τελικό βήμα:

Βήμα 6: Ανακατεύθυνση του ονόματος τομέα

Σε αυτό το στάδιο, ο ιστότοπός σας έχει μεταφερθεί πλήρως στον νέο διακομιστή. Το τελευταίο βήμα που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να πούμε σε ολόκληρο τον κόσμο (ιστός) να μεταβεί σε αυτόν τον νέο διακομιστή όταν ψάχνει τον ιστότοπό σας – αντί για τον παλιό διακομιστή.

Αυτό γίνεται συνήθως με την επεξεργασία των διακομιστών ονομάτων που έχουν εκχωρηθεί στη ρύθμιση του ονόματος τομέα σας. Για να τα αλλάξετε, θα πρέπει πρώτα να επιστρέψετε στο σημείο όπου καταχωρήσατε τον τομέα.

Όταν αλλάζετε τις ρυθμίσεις διακομιστή ονομάτων, θα πρέπει να καταχωρίσετε τις διευθύνσεις DNS των νέων διακομιστών ονομάτων σας – αυτές που έχουν εκχωρηθεί με τον νέο σας κεντρικό υπολογιστή. Μπορείτε να βρείτε αυτές τις διευθύνσεις διακομιστή ονομάτων στο πλαίσιο χρήστη του νέου σας κεντρικού υπολογιστή.

Για παράδειγμα, στο SiteGround, μπορείτε να τα βρείτε όταν πηγαίνετε Οι λογαριασμοί μου → Πληροφορίες & Καρτέλα Ρυθμίσεις → DNS λογαριασμού:

SiteGround DNS

Εάν πρόκειται να φιλοξενήσετε τον ιστότοπό σας με το Bluehost, στην πραγματικότητα χρησιμοποιούν τις ίδιες διευθύνσεις DNS για όλους τους ιστότοπους. Μπορείτε να βρείτε αυτές τις διευθύνσεις εδώ.

Εάν δυσκολεύεστε να μάθετε ποιες είναι οι σωστές διευθύνσεις DNS, μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη στον νέο σας κεντρικό υπολογιστή. Θα σας ενημερώσουν χωρίς πρόβλημα.

Ακολουθούν μερικά σεμινάρια για το πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις διακομιστή ονομάτων με μερικούς δημοφιλείς καταχωρητές:

 • πώς να αλλάξετε διακομιστές ονομάτων τομέα με το GoDaddy
 • πώς να αλλάξετε διακομιστές ονομάτων τομέα με το Bluehost
 • πώς να αλλάξετε διακομιστές ονομάτων τομέα με το Namecheap
 • πώς να αλλάξετε διακομιστές ονομάτων τομέα με το SiteGround

Μόλις ορίσετε τις ρυθμίσεις DNS του τομέα σας ώστε να οδηγούν στον νέο διακομιστή, θα πρέπει να περιμένετε λίγο προτού μεταδοθούν σε ολόκληρο τον ιστό. Αυτή η διαδικασία διαρκεί συνήθως περίπου 48 ώρες.

Συγχαρητήρια, ο ιστότοπός σας μετεγκαταστάθηκε με επιτυχία και τώρα έχετε μάθει πώς να μεταφέρετε το WordPress σε έναν νέο διακομιστή! ��✨

Τι ακολουθεί μετά τη μετακίνηση του WordPress σε νέο διακομιστή?

Πρώτα απ ‘όλα, μπορείτε να επιστρέψετε στο αρχείο κεντρικών υπολογιστών σας και να διαγράψετε την επιπλέον καταχώριση που κάνατε κατά τη μετεγκατάσταση. Δεν χρειάζεστε πια αυτή τη γραμμή.

Επίσης, ίσως θέλετε να ελέγξετε ξανά εάν η διαμόρφωση του email σας εξακολουθεί να λειτουργεί στο εργαλείο email σας. Παρόλο που εξακολουθείτε να έχετε την ίδια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι πραγματικές λεπτομέρειες της διαμόρφωσης ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

Στείλτε μερικά δοκιμαστικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον εαυτό σας από άλλη διεύθυνση και δείτε εάν τα λαμβάνετε. Εάν όχι, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον νέο σας οικοδεσπότη και να λάβετε πληροφορίες σχετικά με το πώς να ρυθμίσετε σωστά το λογισμικό email σας.

Και αυτό είναι! Ο ιστότοπός σας στο WordPress είναι τώρα με τον νέο κεντρικό υπολογιστή.

Αντιμετωπίζετε να μετακινήσετε το WordPress σε νέο διακομιστή ή κεντρικό υπολογιστή; Είναι ασαφές τίποτα σχετικά με τη διαδικασία που περιγράφεται εδώ; Ενημερώστε μας στα σχόλια.

Μην ξεχάσετε να συμμετάσχετε στο μάθημα συντριβής για την επιτάχυνση του ιστότοπού σας στο WordPress. Με μερικές απλές επιδιορθώσεις, μπορείτε να μειώσετε το χρόνο φόρτωσής σας ακόμη και κατά 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector