Τάσεις σχεδιασμού θεμάτων WordPress (2003 έως 2020)

Οταν ο Η πρώτη έκδοση του WordPress στάλθηκε τον Μάιο του 2003, είχε πρωτοποριακά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά για την ώρα και καθόρισε την πρώτη παρτίδα τάσεων σχεδιασμού θεμάτων WordPress που θα έρθει. Υπήρξαν εξαιρετικά έξυπνα διαλείμματα γραμμής, ωραίες υφές και η δυνατότητα των bloggers να προσθέσουν συνδέσμους στα blogroll τους.


Θυμάστε τα blogrolls; Ήταν μια μεγάλη υπόθεση πριν από 16 χρόνια. Όλοι όσοι ήταν οποιοσδήποτε συνδέονταν με άλλους bloggers και ελπίζω να λάβουν συνδέσμους σε αντάλλαγμα.

Σήμερα, τα blogrolls είναι παρελθόν. Το 2020, έχουμε δημιουργούς σελίδων και επεξεργασία βάσει μπλοκ που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει και να προσαρμόσει έναν ιστότοπο WordPress – δεν απαιτείται κωδικός.

Πώς φτάσαμε λοιπόν εδώ; Για να καταλάβουμε τι είναι το WordPress σήμερα, ας ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο με τον οποίο τα θέματα WordPress εξελίχθηκαν τα τελευταία 16 χρόνια.

Τάσεις σχεδιασμού θεμάτων WordPress

Τάσεις σχεδιασμού θεμάτων WordPress από το 2003-2020

Το πρώτο προεπιλεγμένο θέμα WordPress (υπόδειξη: δεν ήταν ο Kubrick)

Όταν το WordPress 0.71-gold κυκλοφόρησε το 2003, ήρθε με το προεπιλεγμένο b2layout.

Το πρότυπο ήταν βασικό και ιδανικό για blogging εκείνη την εποχή. Είχε μια απλή κεφαλίδα και μια μαύρη πλευρική γραμμή. Πρέπει να θυμάστε, οι ταχύτητες του Διαδικτύου ήταν σχετικά αργές εκείνη τη στιγμή και ο απλός σχεδιασμός θέματος WordPress όχι μόνο φορτώθηκε αρκετά γρήγορα, αλλά ήταν εύκολο να τροποποιηθεί σε σύγκριση με την αντίπαλη πλατφόρμα blogging Moveable Type.

Σχεδιασμός WordPress από το b2layout

Sidebars: Στήριγμα πρώιμων ιστολογίων

Οι πλευρικές γραμμές ήταν ένα σημαντικό συστατικό του πρώιμου σχεδιασμού ιστοσελίδων, καθώς οι σχεδιαστές προσπάθησαν να καταλάβουν πώς να σχεδιάσουν για το διαδίκτυο – και ο σχεδιασμός θέματος WordPress δεν αποτελεί εξαίρεση. Τα Sidebars θα εμφανίζονταν εμφανώς για πολλά χρόνια, εξαφανίζονταν σύντομα στο Twenty Thirteen και επέστρεφε στο Twenty Fourteen.

Στις πρώτες μέρες των τάσεων σχεδιασμού θεμάτων WordPress, οι πλαϊνές μπάρες επέτρεψαν στους bloggers να προβάλουν με υπερηφάνεια τα blogroll τους. Με την κυκλοφορία του WordPress 0.7 και του Διαχειριστής συνδέσμων, οι bloggers θα μπορούσαν να διαχειριστούν καλύτερα τα blogroll τους και να τα προσθέσουν αυτόματα στην πλαϊνή γραμμή.

Στο βασικό πρότυπο που συνοδεύει το WordPress δόθηκε ένα facelift για το WordPress 1.2. Το νέο συνδυασμό χρωμάτων ήταν μια ανάσα καθαρού αέρα – μια ευχάριστη αλλαγή από το προηγούμενο σκοτεινό θέμα.

Κλασικό θέμα WordPress

Το WordPress 1.2 παρουσίασε αρχιτεκτονική προσθηκών για πρώτη φορά, το οποίο επέτρεψε στους προγραμματιστές να επεκτείνουν τη λειτουργικότητα του θεματικού τους σχεδιασμού και να μοιραστούν τα πρόσθετά τους με την αρχική κοινότητα του WordPress.

Το 2004, το WordPress ήταν το νέο παιδί στο μπλοκ blogging – και κάτι διασκεδαστικό για όσους αγαπούσαν να παίζουν με κώδικα να προσαρμόσουν. Αυτοί οι τεχνολογικοί μπλόγκερ μπήκαν στα plugins με ενθουσιασμό και συνέβαλαν στην ανάπτυξη του WordPress συνολικά αναφέροντας σφάλματα, παρέχοντας σχόλια και ζητώντας νέες δυνατότητες.

Οι βασικοί προγραμματιστές του WordPress ήταν όλοι εθελοντές και χρησιμοποίησαν το ίδιο το WordPress για τα ιστολόγιά τους. Ως έργο ανοιχτού κώδικα, τα σχόλια χαιρετίστηκαν και ενθαρρύνθηκαν – και επέτρεψε μια προσέγγιση που επικεντρώνεται στο χρήστη για την ανάπτυξη του WordPress που δεν ήταν σε αντίθεση με άλλες πλατφόρμες blogging τότε.

�� Γρήγορο διάλειμμα: Για περισσότερα σχετικά με το πώς άλλαξε το περιβάλλον εργασίας χρήστη του WordPress, ελέγξτε την εξέλιξη του περιβάλλοντος εργασίας χρήστη του WordPress.

Η εποχή του Kubrick: 2005-2010

Το 2005, Το WordPress 1.5 εισήγαγε ένα ευέλικτο νέο θεματικό σύστημα. Τα θέματα χωρίστηκαν σε διαφορετικές ενότητες και αρχεία, δίνοντας στους χρήστες μεγαλύτερο έλεγχο σχετικά με τον τρόπο προσαρμογής των ιστότοπών τους.

Για παράδειγμα, κοινά στοιχεία ιστότοπου όπως κεφαλίδες, υποσέλιδα και πλευρικές γραμμές χωρίστηκαν στα δικά τους αρχεία. Οι χρήστες θα μπορούσαν να κάνουν μια αλλαγή σε ένα μόνο αρχείο (δηλαδή home.php ή comments.php) και να το δουν παντού αμέσως.

Το WordPress 1.5 προήγαγε επίσης την αρχή της μακροχρόνιας εποχής Kubrick. Γενικά αναγνωρίζεται ως το πρώτο πραγματικό προεπιλεγμένο θέμα για το WordPress, Ο Kubrick παρουσίασε τη δύναμη του νέου θεματικού συστήματος.

Θέμα WordPress Kubrick

Μάικλ Χίλεμαν δημιούργησε το απλό μπλε και άσπρο πρότυπο blog και, για την ώρα του, ο σχεδιασμός ήταν εντυπωσιακός. Με τις στρογγυλεμένες γωνίες, την προσαρμοσμένη κεφαλίδα και δύο λευκές στήλες – συμπεριλαμβανομένης μιας ευρείας για τις θέσεις και μια πιο λεπτή για μια πλευρική γραμμή – ο Kubrick ήταν αιχμηρός!

Το Kubrick ήταν το πρώτο ευέλικτο θέμα που λειτούργησε έξω από το κουτί με πολλά πρόσθετα. Ήταν επίσης το front-end πρόσωπο του WordPress από το 2005 έως το 2010, καθιστώντας το βασικό άξονα των τάσεων σχεδιασμού θεμάτων WordPress για τα επόμενα χρόνια.

Premium θέματα: Ένα ευτυχισμένο ατύχημα

ο Το WordPress Theme Repository κυκλοφόρησε το 2008, επιτρέποντας στους bloggers να κατεβάζουν δωρεάν θέματα WordPress και να ανεβάζουν και να μοιράζονται τα δικά τους προσαρμοσμένα σχέδια θέματος. Το αποθετήριο ήταν κάτι από μια βιτρίνα σχεδιασμού θεμάτων WordPress, επιτρέποντας στους χρήστες να δουν πώς άλλοι προσαρμόζουν το WordPress και επεκτείνουν τους περιορισμούς της πλατφόρμας.

Αποθήκη θεμάτων WordPress

Ο Μπράιαν Γκάρντνερ ήταν ένας τέτοιος blogger που προσπαθούσε να ωθήσει τα όρια του τι θα μπορούσε να κάνει το WordPress. Έκανε λήψη θεμάτων, έκανε τις δικές του προσαρμογές και έπειτα ανέβασε τα ενημερωμένα σχέδια του στο αποθετήριο για χρήση από άλλους.

Αυτό οδήγησε σε αιτήματα για προσαρμογές. Αρχικά, οι μπλόγκερς πλήρωσαν $ 25- $ 50 για να αλλάξουν πράγματα όπως τα χρώματα. Αλλά σύντομα έλαβε αιτήματα για πιο περίπλοκες προσαρμογές. Όπως θα έλεγε αργότερα στο podcast StudioPress.fm, έκανε "χρήματα διακοπών" και ήταν διασκεδαστικό σε σύγκριση με το βαρετό γραφείο του.

Τα πράγματα άλλαξαν όταν ένας κτηματομεσίτης του ζήτησε να προσαρμόσει το ιστολόγιό του. Ο Brian πήγε πάνω και πέρα, δημιουργώντας ένα σχεδιασμό θέματος WordPress που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πρώτη σελίδα, ώστε να μοιάζει περισσότερο με ιστότοπο παρά blog.

Ωστόσο, ο πράκτορας το απέρριψε λέγοντας ότι ήθελε απλώς ένα βασικό blog. Ο Μπράιαν συντρίφτηκε.

Αντί να αφήσει το σχέδιο, έγραψε μια ανάρτηση ιστολογίου για αυτό και ρώτησε τους οπαδούς του εάν το προσαρμοσμένο θέμα ήταν κάτι που τους ενδιαφέρει να αγοράσουν. Η απάντηση ήταν εξαιρετικά θετική. Ο Μπράιαν χαρακτήρισε το θεματικό του σχέδιο ως θέμα της Επανάστασης.

Το 2009, Η επανάσταση επαναπροσδιορίστηκε σε αυτό που το γνωρίζουμε σήμερα – StudioPress.

Η άνοδος και η άνοδος της προσαρμογής του WordPress

Κατά τη διάρκεια του 2008 και του 2009, ξεκίνησαν τα θεματικά καταστήματα premium και τα έργα που εστιάζουν στο WordPress και υπήρχε ένα κύμα νέων ιστότοπων φροντιστηρίων που προσφέρουν hacks κώδικα και ιδέες για την προσαρμογή του σχεδιασμού θεμάτων που δεν θα βρείτε στον Codex. Ήταν μια εντελώς νέα εποχή στις τάσεις σχεδιασμού θεμάτων WordPress – ενδυνάμωση του χρήστη.

Μεταξύ αυτών των ιστότοπων οδηγιών ήταν ThemeShaper.com. Αρχικά ξεκίνησε από τον Ian Stewart, το ThemeShaper ήταν ένα μέρος για τον Ian να μοιραστεί το θεματικό του θέμα. Αλλά το Θεματικό ήταν κάτι περισσότερο από ένα θέμα – ήταν μια ευκαιρία για τον Ian να μάθει πώς λειτούργησε το θεματικό σύστημα WordPress και να μοιραστεί τις γνώσεις του με την κοινότητα.

Θεματικός

Όπως θυμάται ο Jeff Chandler του WP Tavern των Ian και Thematic, το 2008 ήταν το "Η άγρια ​​δύση της ανάπτυξης θεμάτων και κάθε άτομο που μοιράζονταν τακτικά τεχνικές ανάπτυξης θεμάτων έγινε ένα σημαντικό μέλος της κοινότητας."

Η εμφάνιση θεματικών πλαισίων

Ήταν εκείνη τη στιγμή που ο Μπράιαν Γκάρντνερ συνεργάστηκε Νάθαν Ράις προς την ξεκινήστε το Genesis, ένας από τους πρώτους Θέματα θεμάτων WordPress. Αυτά τα πλαίσια επέτρεψαν στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν θέματα που μοιράστηκαν μια κοινή βάση κώδικα, παρέχοντας μια βιβλιοθήκη κώδικα και βασική αρχιτεκτονική για θέματα που επέτρεψαν στους χρήστες να βάλουν διαφορετικά σχέδια στην κορυφή. Οπως και Ο Μπράιαν είπε στο podcast του StudioPress.fm:

"Μόλις δημιουργήσαμε το Genesis και παρουσιάσαμε αυτήν την ιδέα και την ιδέα στην κοινότητα του WordPress, οι άνθρωποι το αγόρασαν. Προφανώς, είχαμε μια καλή παρακολούθηση μέσω του StudioPress και εγώ προσωπικά. Αυτό το είδος της μετάβασης από αυτόνομα θέματα σε αυτό που είναι τώρα Genesis το πλαίσιο και το σύστημα παιδικών θεμάτων που συνοδεύει."

Πλαίσιο Genesis

Άλλα θεματικά πλαίσια εμφανίστηκαν σύντομα, όπως η Διατριβή. Αυτά τα πλαίσια σηματοδότησαν ένα εξελικτικό βήμα προόδου στην ανάπτυξη θεμάτων WordPress, το οποίο Ο Joost de Valk του Yoast συνόψισε τέλεια σε μια θέση του ThemeShaper το 2009:

"Η διατριβή του Chris Pearson και η θεματική του Ian Stewart μπορεί να δείχνουν (τάσεις σχεδιασμού θεμάτων WordPress) προς την κατεύθυνση που πρέπει να κατευθύνεται: ένα θέμα που βασικά δεν είναι πλέον θέμα, είναι μια μηχανή διάταξης."

WordPress 3.0: Ένα σημείο καμπής

Το 2010, η κυκλοφορία του WordPress 3.0 σηματοδότησε ένα σημαντικό άλμα στην ανάπτυξη της πλατφόρμας. Με δυνατότητες όπως προσαρμοσμένους τύπους δημοσιεύσεων, καλύτερες προσαρμοσμένες ταξινομίες και προσαρμοσμένο φόντο, κεφαλίδες και μενού, το WordPress έγινε ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου, όχι μόνο μια απλή πλατφόρμα blogging.

Το WordPress 3.0 ήρθε με το Twenty Ten, τερματίζοντας επίσημα τη βασιλεία του Kubrick ως το προεπιλεγμένο θέμα και εγκαινιάζοντας την παράδοση ενός νέου προεπιλεγμένου θέματος για κάθε έτος, το οποίο ήταν ένα μεγάλο ορόσημο για τις τάσεις σχεδιασμού θεμάτων του WordPress.

WordPress Theme Design Twenty Ten

Το εργαλείο προσαρμογής θέματος

Μέχρι το 2012, η ​​εξέλιξη του σχεδιασμού θεμάτων του WordPress προχώρησε με σταθερό ρυθμό. Τώρα που οι εμπορικές επιχειρήσεις είχαν επενδύσει στο να βλέπουν το WordPress να αναπτύσσεται, ανέπτυξαν premium θέματα με περισσότερες δυνατότητες και λειτουργίες που επέτρεψαν στους χρήστες να τις προσαρμόσουν πιο εύκολα μέσω πάνελ στον διαχειριστή του WordPress.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου παρουσιάστηκε το Theme Customizer στο WordPress 3.4. Το Theme Customizer επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν βασικές αλλαγές σε θέματα, όπως χρώματα και φόντα και να τα κάνουν προεπισκόπηση πριν τα κάνουν ζωντανά.

Εργαλείο προσαρμογής θέματος

Ανταπόκριση σχεδιασμού και φορητή

Περίπου αυτή τη στιγμή, ο σχεδιασμός ανταποκρίνεται σε δημοτικότητα καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τα smartphone τους για πρόσβαση στον ιστό. Είκοσι δώδεκα ήταν το πρώτο απόλυτο προεπιλεγμένο θέμα φτιαγμένο με διάταξη για πρώτη φορά για κινητά, ώστε να μπορεί να προβληθεί σε οποιαδήποτε συσκευή μεγέθους, από smartphone έως μεγάλες οθόνες HiDPI / αμφιβληστροειδούς.

Είκοσι δώδεκα ήταν επίσης ξεχωριστό για έναν άλλο λόγο – ήταν το πρώτο προεπιλεγμένο θέμα που έφερε ένα ειδικό πρότυπο αρχικής σελίδας, αντί να αναγκάζει τους χρήστες να εμφανίζουν αναρτήσεις ιστολογίου στην αρχική σελίδα.

Θέμα είκοσι δώδεκα

Η εμφάνιση θεμάτων οικοδόμου

Η προσαρμογή του WordPress περίπου αυτή τη φορά άρχισε να γίνεται ευκολότερη. Χάρη στο Theme Customizer και τους πολλούς ιστότοπους που δημοσίευσαν οδηγούς για το πώς να προσαρμόσουν το WordPress, οι χρήστες θα μπορούσαν να κάνουν οποιαδήποτε αλλαγή στον ιστότοπό τους.

Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι οι χρήστες χρειάζονταν ακόμη κάποια γνώση για CSS και PHP εάν ήθελαν να κάνουν προσαρμογές πέρα ​​από τις προηγμένες ρυθμίσεις διαθέσιμες με πολλά θέματα εκείνη τη στιγμή.

Αυτό άλλαξε το 2013 όταν εμφανίστηκαν οι δημιουργοί σελίδων – και το πιο γνωστό τότε ήταν το Divi.

Θέμα Divi

Το εργαλείο δημιουργίας σελίδων του Elegant Themes ’ήταν πρωτοποριακό. Επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν και να αποθέτουν διαφορετικές ενότητες σε μια σελίδα και να ελέγχουν κάθε πτυχή ενός ιστότοπου, από χρώματα και γραμματοσειρές έως κεφαλίδες και υποσέλιδα. Έρχεται με διάφορες προκατασκευασμένες διατάξεις και θα μπορούσε εύκολα να ενσωματωθεί στο WooCommerce. Ήταν απόκριση και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την προβολή εικόνων και βίντεο πλήρους πλάτους.

Το Divi ήταν μια άμεση επιτυχία – το 965 σχόλια σχετικά με τη δημοσίευση αποδείξτε ότι! Για πρώτη φορά, ο καθένας θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν ιστότοπο χωρίς να χρειάζεται να αγγίξει μια μόνο γραμμή κώδικα.

Ο κόσμος των τάσεων σχεδιασμού θεμάτων WordPress σε αυτό το σημείο είχε εξελιχθεί από την ικανότητα μεταφοράς και απόθεσης widget, μεταφοράς και απόθεσης σελίδων και τώρα μεταφορά και απόθεση θεμάτων.

Θέματα περιοδικών

Ας σταματήσουμε για ένα λεπτό και γυρίστε το ρολόι πίσω στο 2009.

Το Θεματικό αποθετήριο ήταν ακόμα αρκετά νέο, αλλά μεγάλωνε. Οι χρήστες κατεβάζουν το θέμα και συνεισφέρουν τα δικά τους σχέδια θέματος.

Ταυτόχρονα, τα premium WordPress θέματα αυξάνονταν επίσης σε δημοτικότητα. Σε σύγκριση με τα δωρεάν θέματα στο αποθετήριο, premium θέματα που προσφέρουν προηγμένες δυνατότητες. Αλλά το πιο σημαντικό, δεν ήταν θέματα blogging. Το Θεματικό αποθετήριο ήταν ένα εξαιρετικό μέρος για να κατεβάσετε ένα θέμα – αν θέλετε ένα blog.

Άρχισε λοιπόν ένα νέο κεφάλαιο στις τάσεις σχεδιασμού θεμάτων WordPress – θέματα περιοδικών, τα οποία επέτρεψαν στους χρήστες να τρέχουν πιο εξελιγμένα ιστολόγια και ιστότοπους ειδήσεων με περισσότερο περιεχόμενο από ό, τι επιτρέπεται μια παραδοσιακή διάταξη ιστολογίου. Αυτοί οι τύποι θεμάτων περιελάμβαναν συχνά διαφημιστικό χώρο, ο οποίος απευθύνεται σε χρήστες που ήθελαν να κερδίσουν χρήματα μέσω του ιστότοπού τους.

Ένα παράδειγμα θέματος περιοδικού:Θέμα θέας

Τα θέματα περιοδικών ήταν μια φυσική εξέλιξη θεμάτων ιστολογίου που επέτρεψαν στους χρήστες στις περισσότερες κατηγορίες, ετικέτες και μορφές ανάρτησης.

Γρήγορη προώθηση έως το 2014 και το προεπιλεγμένο θέμα του WordPress τελικά ολοκληρώθηκε. Το Twenty Fourteen παρουσίαζε έναν κομψό, μοντέρνο και όμορφα σχεδιασμένο σχεδιασμό που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να μετατρέψει τον ιστότοπό του σε περιοδικό.

Δείτε είκοσι δεκατέσσερα σε δράση:Θέμα είκοσι δεκατέσσερα

Θέματα επιχειρήσεων και χαρτοφυλακίου

Το 2015, καθώς το WordPress εξακολούθησε να εξελίσσεται σε ένα ολοκληρωμένο CMS, η επόμενη φυσική εξέλιξη ήταν θέματα επιχειρήσεων και χαρτοφυλακίου. Οι άνθρωποι άρχισαν να χρησιμοποιούν το WordPress για να ενισχύσουν τους ιστότοπους των επιχειρήσεων και των πρακτορείων τους – και ακόμη και τους εταιρικούς ιστότοπους – ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες χρησιμοποιούν το WordPress για να παρουσιάσουν τα χαρτοφυλάκια τους.

ο πιο δημοφιλές θέμα διαθέσιμο αυτή τη στιγμή ήταν Άβαδα, το οποίο σήμερα εξακολουθεί να είναι το πιο δημοφιλές θέμα στο ThemeForest.com.

�� Ποιο είναι καλύτερο: Avada, Divi ή το θέμα X?

Ξεκίνησε το 2006, το ThemeForest βοήθησε στην προώθηση θεματικών θεμάτων WordPress. Το ThemeForest παρείχε μια αγορά όπου οι χρήστες μπορούσαν να αγοράσουν θέματα και ταυτόχρονα να παρέχουν ένα μέρος όπου οι προγραμματιστές και οι εταιρείες θα μπορούσαν να πουλήσουν τις δημιουργίες τους.

Θέμα Avada

Εν τω μεταξύ, οι πλαϊνές μπάρες ήταν λιγότερο συχνές στα επιχειρηματικά θέματα, τα οποία τείνουν να διαθέτουν οριζόντιο και πολυεπίπεδο σχεδιασμό παρόμοιο με το Ζέλ θέμα που απεικονίζεται παρακάτω. Η δημοτικότητα των πλευρικών γραμμών μειώθηκε καθώς εξελίσσεται ο σχεδιασμός απόκρισης (οι πλευρικές γραμμές ήταν δύσκολο να εμφανιστούν σε μικρότερες συσκευές). Σχέδια χωρίς πλευρική γραμμή παρόμοια με το προεπιλεγμένο θέμα Είκοσι δεκατρία γινόταν πιο δημοφιλή.

θέμα zelle

Αυτό ήταν επίσης γύρω από την εποχή που τα ελάχιστα, επίπεδα σχέδια, όπως Επίπεδη από την Themify, γίνονταν δημοφιλείς στις τάσεις σχεδιασμού θεμάτων WordPress.

Θέμα επίπεδη

Θέματα πολλαπλών χρήσεων

Μέχρι το 2015, τα θέματα πολλαπλών χρήσεων ήταν κάτι – και το ThemeForest ήταν το μέρος για να τα βρείτε. Ο πολλαπλασιασμός των θεμάτων πολλαπλών χρήσεων οφείλεται αναμφίβολα στη δημοτικότητα της τεράστιας αγοράς του ThemeForest, αλλά και σε ανεξάρτητα καταστήματα θεμάτων υψηλής ποιότητας. ThemeIsle’s Το δημοφιλές θέμα Neve, για παράδειγμα, είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο και ιδανικό για χρήση σε οποιοδήποτε είδος ιστότοπου χάρη στα πολλά ενσωματωμένα πρότυπα του:

Θέμα

Αυτά τα θέματα πολλαπλών χρήσεων, αλλά η κουζίνα-νεροχύτη, περιελάμβαναν τόνους διαφορετικών επιλογών σε ένα θέμα στο backend, ενώ διαθέτει πολλά διαφορετικά σχέδια στο μπροστινό μέρος.

Παρόμοια με τα θεματικά πλαίσια, αυτός ο τύπος σχεδιασμού θέματος WordPress θα μπορούσε να διαμορφωθεί για πολλούς διαφορετικούς σκοπούς. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο θέμα για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου, έναν επιχειρηματικό ιστότοπο ή ένα χαρτοφυλάκιο απλώς ενημερώνοντας τον πίνακα επιλογών θέματος.

Για παράδειγμα, εδώ είναι μερικά μόνο από αυτά BeTheme’s 400+ επιδείξεις:

BeTheme

Αρχικά, αυτά τα θέματα περιείχαν όλες τις απαραίτητες λειτουργίες που απαιτούνται για να λειτουργήσει το θέμα μέσα στο ίδιο το θέμα. Αλλά τότε άρχισαν να ομαδοποιούν πρόσθετα τρίτου μέρους για να χειριστούν τυχόν πρόσθετες λειτουργίες. Τα δημοφιλή πακέτα θα περιλαμβάνουν ένα premium θέμα όπως το Avada + Slider Revolution + Visual Composer.

Τα πρόσθετα δημιουργίας σελίδων όπως το Visual Composer (τώρα το WPBakery Page Builder) συνδυάστηκαν συχνά με premium θέματα, επιτρέποντας στους χρήστες να προσαρμόσουν τα θέματα τους στο front-end και να αλλάξουν οι προεπισκοπήσεις.

Κεφαλίδες πλήρους οθόνης και ήρωας

Μέχρι το 2016, οι κεφαλίδες γίνονταν μεγαλύτερες και πιο τολμηρές. Αρχικά, ήταν πλήρους πλάτους και στη συνέχεια έγιναν πλήρεις οθόνες και παρουσίαζαν συρόμενες εικόνες ή βίντεο.

Αυτή η τάση στην ευρύτερη κοινότητα σχεδιασμού ιστοσελίδων αντικατοπτρίζεται στα δημοφιλή premium WordPress θέματα της εποχής, συμπεριλαμβανομένων των Avada, X Theme, Bridge και BeTheme, τα οποία προσφέρουν όλα τα σχέδια κεφαλίδας πλήρους οθόνης και ήρωας όπως το θέμα Salient παρακάτω.

Θέμα Salient

Θέματα θέσεων

Μέχρι το 2017, το ThemeForest και οι μικρότεροι ανεξάρτητοι προγραμματιστές θεμάτων premium ανέπτυξαν εξειδικευμένα θέματα. Ενώ τα θέματα πολλαπλών χρήσεων επέτρεψαν στους χρήστες – συχνά εκτελεστές – να δημιουργήσουν οποιοδήποτε είδος ιστότοπου WordPress, τα εξειδικευμένα θέματα εξυπηρετούσαν συγκεκριμένους κλάδους.

Εκκλησίες, φιλανθρωπικά ιδρύματα, μουσικοί, προσωπικοί εκπαιδευτές, προπονητές ζωής, δικηγορικά γραφεία, κτηματομεσίτες – το λέτε, υπήρχε ένα εξειδικευμένο θέμα για αυτό.

Θέμα Eduma

Αυτά τα θέματα αποστέλλονται με λειτουργίες που ήταν χρήσιμες για συγκεκριμένους σκοπούς. Για παράδειγμα, συσκευές αναπαραγωγής μουσικής για συγκροτήματα, εργαλεία συγκέντρωσης χρημάτων για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, και ακόμη και διαχείριση πόντων για αθλητικούς συλλόγους.

Θέμα Splash

Σήμερα: δημιουργούς σελίδων και πρόγραμμα επεξεργασίας μπλοκ

Και τώρα βρισκόμαστε σε θέματα για τους κατασκευαστές και τη συγχώνευση του Gutenberg με τον πυρήνα του WordPress.

Για ένα διάστημα, το Visual Composer ήταν η προσθήκη για μεταφορά και απόθεση σελίδας για τη σχεδίαση θεμάτων WordPress – το ThemeForest και η ομαδοποίηση θεμάτων του το επιβεβαίωσαν. Το Divi ήταν μια άλλη εξαιρετικά δημοφιλής λύση για χρήστες που θέλουν να δημιουργήσουν ιστότοπους γρήγορα.

Και ναι, υπήρξαν πολλά άλλα παρόμοια εργαλεία δημιουργίας σελίδων με τα χρόνια. Το Beaver Builder και, πιο πρόσφατα, το Elementor επέτρεψε στους χρήστες και στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν πολύπλοκους ιστότοπους χρησιμοποιώντας drag and drop. Και τώρα, μπορείτε ακόμη και να κατεβάσετε θέματα και πρότυπα Elementor.

�� Elementor, Beaver Builder ή Divi; Ποιο είναι το καλύτερο?

Νέες πλατφόρμες ιστότοπων όπως το Squarespace και το Wix αμφισβήτησαν την κυριαρχία του WordPress ως το πιο δημοφιλές CMS στον κόσμο. Το γεγονός είναι ότι αυτοί οι ανταγωνιστές προσφέρουν φιλική προς το χρήστη δημιουργία σελίδας μεταφοράς και απόθεσης που δεν έχει ο πυρήνας του WordPress. Λοιπόν, δεν είχε μέχρι το WordPress 5.0.

Το WordPress 5.0 και η συγχώνευση του Γκούτενμπεργκ Το έργο στον κώδικα του WordPress είναι η προσπάθεια του WordPress να παίξει το catch up και έτσι μπορεί να προσελκύσει χρήστες που περιμένουν τώρα τη λειτουργικότητα δημιουργίας σελίδων σε πλατφόρμες ιστότοπων.

Συντάκτης μπλοκ Gutenberg

Όπως εξηγεί το WordPress.org:

"Ο Γκούτενμπεργκ είναι κάτι περισσότερο από συντάκτης. Είναι επίσης το θεμέλιο που θα φέρει επανάσταση στην προσαρμογή και τη δημιουργία ιστότοπων στο WordPress."

Το Gutenberg (και τα θέματα που είναι συμβατά με το Gutenberg) προσφέρει μια εμπειρία επεξεργασίας και δημιουργίας βάσει μπλοκ που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν αναρτήσεις ιστολογίου (τουλάχιστον προς το παρόν). Ένα μπλοκ είναι οποιοδήποτε στοιχείο του περιεχομένου – μια εικόνα, μια παράγραφος κειμένου ή ένα βίντεο YouTube – και αυτά τα μπλοκ μπορούν να εισαχθούν, να διαμορφωθούν και να μετακινηθούν για να δημιουργήσουν διατάξεις ανάρτησης.

Το τρέχον προεπιλεγμένο Twenty Twenty σχεδιάστηκε για να αναδείξει τη δύναμη του προγράμματος επεξεργασίας μπλοκ. Διαθέτει προσαρμοσμένα στυλ για όλα τα προεπιλεγμένα μπλοκ και σε αντίθεση με πολλά προεπιλεγμένα θέματα WordPress που ταιριάζουν σε έναν σκοπό (π.χ. blogging, περιοδικά), το Twenty Twenty μπορεί να προσαρμοστεί για χρήση σε ένα ευρύ φάσμα ιστότοπων, από χαρτοφυλάκια και επιχειρηματικούς ιστότοπους έως ιστολόγια και μη- κέρδη.

είκοσι είκοσι

Τι ακολουθεί για το πρόγραμμα επεξεργασίας μπλοκ; Το έργο βρίσκεται ακόμη σε ενεργή ανάπτυξη ως ξεχωριστό πρόσθετο, με σχέδια να συνεχίσει να αναπτύσσει το έργο για να παρέχει μια μεγαλύτερη εμπειρία δημιουργίας σελίδων σε ολόκληρο το WordPress, όχι μόνο δημοσιεύσεις.

συμπέρασμα

Υπήρξαν πολλές διαφορετικές τάσεις σχεδιασμού θεμάτων WordPress με την πάροδο των ετών και το WordPress ως πλατφόρμα έχει προχωρήσει πολύ από το 2003. Τώρα, οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν κάθε πτυχή του σχεδιασμού του ιστότοπού τους χάρη στην ανάπτυξη λύσεων δημιουργίας σελίδων.

Πού θα πάει ο σχεδιασμός θέματος WordPress τα επόμενα χρόνια; Ποιός ξέρει. Το πρόγραμμα επεξεργασίας μπλοκ είναι ακόμα νέο και έχει πολύ δρόμο ακόμη. Οι δημιουργοί σελίδων έχουν γίνει ο κανόνας, προσφέροντας προσαρμογή που οι χρήστες πριν από 16 χρόνια μπορούσαν να ονειρευτούν μόνο.

Εν τω μεταξύ, στο backend, το WordPress REST API σημαίνει οτιδήποτε πηγαίνει – το WordPress είναι εντελώς μη αναγνωρίσιμο σε αποσυνδεδεμένους ιστότοπους, με ακόμη και στατικές λύσεις WordPress να εμφανίζονται εδώ και εκεί.

Ποιες είναι οι προβλέψεις σας για το μέλλον των τάσεων σχεδιασμού θεμάτων WordPress; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.

Πιστώσεις εικόνας:

Μην ξεχάσετε να συμμετάσχετε στο μάθημα συντριβής για την επιτάχυνση του ιστότοπού σας στο WordPress. Με μερικές απλές επιδιορθώσεις, μπορείτε να μειώσετε το χρόνο φόρτωσής σας ακόμη και κατά 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map