Τι έχουν οι περισσότεροι σχεδιαστές ιστοσελίδων σχετικά με την ιεραρχία θεμάτων WordPress

Τι έχουν οι περισσότεροι σχεδιαστές ιστοσελίδων σχετικά με την ιεραρχία θεμάτων WordPress

Τι έχουν οι περισσότεροι σχεδιαστές ιστοσελίδων σχετικά με την ιεραρχία θεμάτων WordPress
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Ο σχεδιασμός θέματος WordPress μπορεί αρχικά να φαίνεται μάλλον τρομακτικός. ακόμη και για έμπειρους σχεδιαστές ιστοσελίδων. Τα απλούστερα θέματα φαίνεται να αποτελούνται από πολλά αρχεία που κατά κάποιον τρόπο συνδέονται μεταξύ τους.


Αλλά τα καλά νέα είναι αυτό: Υπάρχει ένα λογικό σύστημα πίσω από τη σύγχυση. Εάν είστε πρόθυμοι να ανασηκώσετε τα μανίκια σας και να μάθετε λίγο PHP, μπορείτε να μετατρέψετε τα στατικά σας σχέδια HTML σε δυναμικούς ιστότοπους WordPress.

Φυσικά θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μας, αλλά θέλουμε να σας δώσουμε μια επιλογή!

Σε αυτό το άρθρο θέλω να ξεκινήσω εστιάζοντας στο βασικό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι επίδοξοι σχεδιαστές θέματος WordPress όταν πρόκειται να εργαστούν με την ιεραρχία προτύπων θέματος WordPress και, στη συνέχεια, να σας δώσουμε μια ευρεία επισκόπηση του τρόπου με τον οποίο θα πρέπει να ενώνονται τα θέματα του WordPress.

Το μεγαλύτερο μυστικό για την ανάπτυξη θεμάτων WordPress

Παρά τις εμφανείς επιπλοκές με την ανάπτυξη θεμάτων WordPress, η δημιουργία του δικού σας θέματος WordPress μπορεί να είναι τόσο απλή όσο θέλετε.

Τι γίνεται αν σας είπα ότι μπορείτε να δημιουργήσετε ένα απλό θέμα WordPress με δύο μόνο αρχεία?

Αυτά τα δύο αρχεία είναι index.php και style.css. Τελικά δεν θα είναι ό, τι θέλετε, αλλά είναι το μόνο που χρειάζεστε.

Εάν έχετε ήδη δημιουργήσει ένα στατικό σχέδιο με ένα αρχείο index.html και style.css, μπορείτε κυριολεκτικά να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τα περιεχόμενα του καθενός σε ένα νέο αρχείο index.php και style.css, να προσθέσετε λίγες επιπλέον πληροφορίες, να συμπιέσετε τα αρχεία σε ένα φάκελο και ανεβάστε το στο WordPress. Γεια σας presto – το πρώτο σας θέμα WordPress!

Για να αποδείξω την άποψή μου, ας κάνουμε ακριβώς αυτό. Θα ξεκινήσουμε με το αρχείο index.php:

Το πρώτο μου θέμα WordPress

Γειά σου Κόσμε!

Όπως μπορείτε να δείτε, χρησιμοποιούμε το ίδιο βασικό HTML όπως θα κάναμε κανονικά, χωρίς PHP. Θεωρητικά, η PHP είναι προαιρετική όσον αφορά την ανάπτυξη θεμάτων, αν και σίγουρα θα βρείτε την ανάγκη για αυτήν εάν θέλετε να σχεδιάσετε πλήρως ολοκληρωμένους ιστότοπους WordPress. Η παράλειψη της PHP στα αρχεία θεμάτων καθιστά ουσιαστικά περιττό το WordPress.

Όσον αφορά το αρχείο style.css, χρειάζεται μόνο ένα πράγμα για να λειτουργήσει: μια κεφαλίδα φύλλου στυλ. Αυτό αποτελείται από μερικές πληροφορίες που επιτρέπουν στο WordPress να αναγνωρίσει το θέμα σας.

Ακολουθεί ένα απλό παράδειγμα, το οποίο πρέπει να εισαχθεί ως σχόλιο στο αρχείο style.css:

/ *

Όνομα θέματος: Το πρώτο μου θέμα WordPress
Συγγραφέας: Το όνομά μου
Περιγραφή: Το πρώτο μου θέμα WordPress!
Έκδοση: 1.0

* /

Υπάρχουν πολλά άλλα αντικείμενα κεφαλίδας που μπορούν να συμπεριληφθούν στο φύλλο στυλ σας, αλλά μόνο μια χούφτα είναι υποχρεωτικά. Εδώ είναι η πλήρης λίστα:

 • Όνομα θέματος.
 • URI θέματος. Εάν το θέμα σας έχει μια αρχική σελίδα, εδώ μπορείτε να το προσθέσετε.
 • Συντάκτης. Μην ντρέπεστε!
 • Συγγραφέας URI. Εάν έχετε έναν προσωπικό ιστότοπο / χαρτοφυλάκιο, μπορείτε να τον συνδέσετε εδώ.
 • Περιγραφή.
 • Εκδοχή.
 • Αδεια. Κάντε κλικ ΕΔΩ για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την άδεια χρήσης του WordPress.
 • URI άδειας. Είναι καλή πρακτική να συμπεριλαμβάνετε έναν σύνδεσμο πίσω στην άδεια που επιλέγετε για το θέμα σας.
 • Ετικέτες. Αυτές οι ετικέτες χρησιμοποιούνται στο WordPress.org για να φιλτράρετε το θέμα σας βάσει συγκεκριμένων χαρακτηριστικών (π.χ.. "μία στήλη", "προσαρμοσμένη κεφαλίδα").
 • Τομέας κειμένου. Χρησιμοποιείται για σκοπούς διεθνοποίησης / μετάφρασης.

(Λάβετε υπόψη ότι το όνομα του θέματος σας πρέπει να είναι μοναδικό. Εάν επιλέξετε ένα όνομα που υπάρχει ήδη, θα δημιουργήσετε μια διένεξη στο WordPress.)

Αποθηκεύστε το αρχείο index.php και style.css σε ένα φάκελο και δώστε το ένα μοναδικό όνομα. Χρησιμοποιήστε παύλες αντί για κενά. Μόλις τελειώσετε, συμπιέστε το αρχείο.

Στη συνέχεια, μεταβείτε στην Εμφάνιση > Θέματα από την εγκατάσταση του WordPress και κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη νέου. Από την οθόνη που προκύπτει μπορείτε να ανεβάσετε και να ενεργοποιήσετε το νέο σας θέμα.

Μόλις το κάνετε αυτό, μεταβείτε στην αρχική σας σελίδα και θα δείτε το πρώτο σας θέμα WordPress:

Ο πρώτος ιστότοπός σας στο WordPress

Για να επιβεβαιώσετε ότι αυτό έχει αναγνωριστεί ως θέμα στο WordPress, απλώς επιστρέψτε στην Εμφάνιση > Θέματα Θα βρείτε το θέμα σας μεταξύ άλλων που έχετε εγκαταστήσει στον ιστότοπό σας και μπορείτε ακόμη και να κάνετε κλικ σε αυτό για να αποκαλύψετε περαιτέρω λεπτομέρειες που συμπεριλάβατε στην κεφαλίδα του φύλλου στυλ σας:

Λεπτομέρειες θέματος WordPress

Βέβαια, το θέμα σας δεν πρέπει να γράψετε στο σπίτι σε αυτό το στάδιο, αλλά το παραπάνω παράδειγμα δείχνει πόσο απλός μπορεί να είναι ο σχεδιασμός θέματος WordPress.

Αποκαλύπτει επίσης αυτό το μεγάλο μυστικό που ανέφερα παραπάνω: Το index.php δεν αντιπροσωπεύει απλώς την αρχική σελίδα του ιστότοπού σας (αν και μπορεί) – είναι η βάση για οτιδήποτε στο σχεδιασμό θεμάτων του WordPress.

Γνωριμία με το index.php και Ιεραρχία προτύπων θεμάτων WordPress

Θα σας συγχωρούσε αν υποθέσετε ότι το index.php προορίζεται να είναι η αρχική σελίδα του ιστότοπού σας στο WordPress. Λοιπόν, δεν είναι. Είναι πολύ πιο σημαντικό.

Είπα παραπάνω ότι μπορείτε να δημιουργήσετε ένα θέμα WordPress με μόνο δύο αρχεία, ένα από τα οποία είναι το index.php. Λοιπόν, το εννοούσα με κάθε έννοια – όχι μόνο όσον αφορά τη δημιουργία ενός απλού "Γειά σου Κόσμε!" παράδειγμα.

Βλέπετε, η ιεραρχία προτύπων θεμάτων του WordPress λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε εάν δεν υπάρχει πιο συγκεκριμένο αρχείο προτύπου, θα προεπιλεγεί πίσω στο επόμενο πιο «ανώτερο» αρχείο. Και μαντέψτε ποιο είναι το πιο ανώτερο αρχείο. σε τι προεπιλογή τελικά το WordPress; Αυτό είναι σωστό: index.php.

Για να σας δώσω μια καλύτερη ιδέα για το τι εννοώ, εδώ είναι μια οπτική αναπαράσταση της ιεραρχίας προτύπου θεμάτων WordPress:

Ιεραρχία προτύπων θεμάτων WordPress

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός αρχείων προτύπων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός θέματος WordPress – τα πάντα, από μια σελίδα ανάρτησης ιστολογίου (single-post.php) έως μια σελίδα σφάλματος 404 (404.php). Αλλά το πιο σημαντικό πράγμα είναι αυτό: εάν το WordPress δεν εντοπίσει το πιο συγκεκριμένο αρχείο, προεπιλογή επιστρέφει στο επόμενο πιο ανώτερο αρχείο.

Τελικά αυτό οδηγεί πίσω στο index.php: τα αρχεία προτύπων θεμάτων του μπαμπά του WordPress.

Επομένως, το index.php δεν είναι καθόλου η αρχική σελίδα – ιδανικά, το WordPress θα αναζητούσε πρώτα το front-page.php ή, στη συνέχεια, το home.php για αυτόν τον σκοπό. Το Index.php είναι η τελευταία λύση.

Πού πηγαίνετε από εδώ?

Γυρίσαμε μόνο την επιφάνεια της ανάπτυξης θεμάτων WordPress σε αυτό το άρθρο, αλλά τώρα πρέπει να γνωρίζετε ότι κάθε αρχείο προτύπου σε ένα θέμα WordPress σχετίζεται με έναν συγκεκριμένο τύπο σελίδας που θα βλέπετε στη διεπαφή. Για παράδειγμα, μια μεμονωμένη ανάρτηση ιστολογίου αντιπροσωπεύεται πιο συγκεκριμένα από το single-post.php, μετά το single.php και μετά το index.php.

Το WordPress θα συνεχίσει να λειτουργεί προς τα πίσω μέχρι να βρει κάτι για να κρεμάσει το καπέλο του, αλλά τα πιο συγκεκριμένα αρχεία θεμάτων σάς δίνουν την ευκαιρία να δημιουργήσετε προσαρμοσμένα σχέδια και διατάξεις για τις διαφορετικές σελίδες στον ιστότοπό σας.

Μόλις το καταλάβετε, μπορείτε να ξεκινήσετε από μια απλή θέση (δηλαδή index.php) και να ολοκληρώσετε το σχέδιό σας από εκεί. Οπως είπα; μπορείτε να δημιουργήσετε ένα θέμα WordPress με δύο μόνο αρχεία, αλλά στην πραγματικότητα θα θελήσετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό που έχει να προσφέρει το WordPress και να εκμεταλλευτείτε πλήρως την ιεραρχία προτύπων θεμάτων του.

Εάν θέλετε να εξερευνήσετε την ιεραρχία προτύπων θέματος WordPress με περισσότερες λεπτομέρειες, προτείνω τους ακόλουθους δύο πόρους:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector