Χρήση της χρωματικής θεωρίας στο Web Design

Χρήση της χρωματικής θεωρίας στο Web Design

Χρήση της χρωματικής θεωρίας στο Web Design
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Σε μια προηγούμενη δημοσίευση, συζητήσαμε την έννοια πίσω από τη θεωρία χρώματος με τον τρόπο που σχετίζεται με το λευκό ή το αρνητικό διάστημα.


Η θεωρία χρωμάτων μας λέει ότι διαφορετικά χρώματα συνεργάζονται – ή όχι – για συγκεκριμένους λόγους. (Για πιο λεπτομερή ορισμό της θεωρίας χρωμάτων, ρίξτε μια ματιά αυτό το άρθρο από NYU.)

Παρόλο που μπορεί να μην σκεφτείτε πώς θα επηρεάσει το χρώμα όσους επισκέπτονται το ιστολόγιό σας, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σχεδιασμού ιστοσελίδων, ο σχεδιαστής το θεωρεί αυτό ως πολύ κρίσιμο στοιχείο για τη δημιουργία του τέλειου ιστότοπου.

Πώς το χρώμα μας κάνει να νιώθουμε

Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το μπλοκ χρωμάτων:

κίτρινος

Πως σε κανει να αισθάνεσαι?

Και τι γίνεται με αυτό το μπλοκ:

μπλε

Αισθανθήκατε διαφορετικά όταν κοιτάτε το παράδειγμα Α απ ‘ό, τι όταν είδατε το παράδειγμα Β?

Εάν ναι, δεν αποτελεί έκπληξη.

 • Το κίτρινο είναι ηλεκτρικό, ενεργοποιητικό.
 • Το γαλάζιο ηρεμεί.

Το χρώμα έχει σημασία. Όλοι έχουμε ενστικτώδεις ψυχολογικές σχέσεις με ορισμένα χρώματα. Μερικά από αυτά είναι κοινές ψυχολογικές σχέσεις με το χρώμα, ενώ άλλοι είναι μεμονωμένοι σύλλογοι που δημιουργούνται από το πλαίσιο της ζωής μας. Ακόμη και η σκιά που χρησιμοποιείται θα κάνει τη διαφορά. Μια πιο απαλή απόχρωση του μπλε προκαλεί ηρεμιστικά συναισθήματα, ενώ οι πιο δυνατές αποχρώσεις δείχνουν δύναμη.

Τρεις κατηγορίες χρώματος

Πιθανότητες να μάθετε για τη θεωρία χρωμάτων κατά τη διάρκεια της δημοτικής τάξης. είναι πιθανό να έχετε ξεχάσει πολλά από αυτά εκτός αν εργάζεστε στη γραφιστική!

Ο χρωματικός τροχός περιέχει τρεις τύπους χρωμάτων:

 1. Πρωταρχικός
 2. Δευτερεύων
 3. Τριτογενής

Πρωτεύοντα χρώματα δεν μπορεί να δημιουργηθεί συνδυάζοντας άλλα χρώματα.

Δευτερεύοντα χρώματα σχηματίζονται αναμειγνύοντας δύο βασικά χρώματα: το μπλε και το κίτρινο κάνουν πράσινο, το κόκκινο και το κίτρινο κάνουν το πορτοκαλί.

Τριτογενή χρώματα παράγονται συνδυάζοντας πρωτογενή και δευτερεύοντα χρώματα: μπλε-πράσινο ή κόκκινο-πορτοκαλί.

Οι σχεδιαστές ιστοσελίδων χρησιμοποιούν αυτούς τους τύπους χρωμάτων για να προκαλέσουν συναισθήματα κατά το σχεδιασμό ενός ιστολογίου.

Συμπληρωματικά χρώματα

Για να κυριαρχήσετε στο σχεδιασμό, πρέπει επίσης να καταλάβετε ποια χρώματα φαίνονται καλά μαζί. Συμπληρωματικά χρώματα βρίσκονται στις απέναντι πλευρές του χρωματικού τροχού το ένα από το άλλο. Όταν χρησιμοποιούνται μαζί, αυτά τα χρώματα έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους, δίνοντας στα σχέδιά σας μια ζωντανή εμφάνιση. Αυτά τα συμπληρωματικά χρώματα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να ενισχύσουν μια συγκεκριμένη αίσθηση ή να προσθέσουν επιπλέον συναισθήματα πάνω από το κύριο συναίσθημα που θέλετε να δώσετε στον επισκέπτη σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόκκινο στα κουμπιά παρότρυνσης για δράση για να μεταφέρετε τον επείγοντα χαρακτήρα και να τον συνδυάσετε με πράσινα σε όλη τη διάταξή σας για να δώσετε στους επισκέπτες σας μια αίσθηση ασφάλειας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο όπως το Υπολογιστής χρώματος στον ιστότοπο του Sessions College για να βρείτε το τέλειο ζευγάρι συμπληρωματικών χρωμάτων για το σχεδιασμό του έργου σας.

Δημιουργήστε τη διάθεση του ιστολογίου σας μέσω του χρώματος

Θέλετε να μάθετε ποια χρώματα σχετίζονται με τους τύπους συναισθημάτων; Εδώ είναι ένας εύχρηστος οδηγός:

 • το κόκκινο – Ζεστό, ηλεκτρικό, ενεργοποιητικό. Εξαιρετική ως προφορά για τη δημιουργία κίνησης.
 • Μπλε – Ηρεμία, δύναμη, επαγγελματική. Οι ιστότοποι για ταξίδια ή χαλάρωση λειτουργούν καλά με αυτήν τη σκιά.
 • Κίτρινος – Συναρπαστικό και ηλεκτρικό. Πολύ μπορεί να προκαλέσει απόσπαση της προσοχής σε έναν ιστότοπο, οπότε χρησιμοποιήστε τον για τόνους.
 • Πορτοκάλι – Ηλεκτρικός; Ωστόσο, τα προγράμματα περιήγησης εμφανίζουν αυτήν τη σκιά με διαφορετικό τρόπο, ώστε να τηρούν ως προφορά. Πράσινο – Δροσερό, χαλαρωτικό, επαγγελματικό. ιδανικό για ιστότοπους που αναφέρονται στη φύση, τα οικονομικά, τις επιχειρήσεις.
 • Μαύρος – Δύναμη και δύναμη. Ενώ το μαύρο έχει χρησιμοποιηθεί ως βασικό χρώμα στο σχεδιασμό ιστοσελίδων, μπορεί επίσης να προκαλεί πίεση στα μάτια του αναγνώστη.
 • Γκρί – Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δύναμη, ηρεμία, δύναμη, εξουσία. Μεγάλη απόχρωση για ενσωμάτωση με τα περισσότερα άλλα χρώματα. Το γκρι χρησιμοποιείται πολύ στο σχεδιασμό ιστοσελίδων σήμερα.
 • λευκό – Αν και μπορεί να φαίνεται περιττό χρώμα στο σχεδιασμό ιστοσελίδων, μην ξεχνάτε αυτά που είπαμε για το λευκό ή αρνητικό χώρο. Οι αναγνώστες σας χρειάζονται μερικές λευκές περιοχές, ώστε ο υπόλοιπος ιστότοπος να επικεντρωθεί. Χωρίς αυτόν τον κενό χώρο, είναι πιθανό να κατακλύσετε τους αναγνώστες σας και πιθανότατα θα απομακρυνθούν.

Μερικά παραδείγματα της θεωρίας χρώματος που χρησιμοποιούνται

Για να σας δείξω πώς χρησιμοποιείται η θεωρία χρωμάτων στην ανάπτυξη ιστού, τι καλύτερο από το να προσφέρει μερικά γραφικά?

Ίσως το πιο διάσημο παράδειγμα μιας ιστοσελίδας που χρησιμοποιεί το μπλε χρώμα για να προκαλέσει ένα αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης είναι το Facebook:

Χρήση της θεωρίας χρωμάτων στο σχεδιασμό ιστοσελίδων: Facebook

Φυσικές αφύπνιση, ένα υγιές ζωντανό περιοδικό, χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό πράσινων και μπλε για να βάλει τους αναγνώστες σε ένα ήρεμο, ενεργοποιημένο πλαίσιο σκέψης. Υπάρχει επίσης μια μικρή πινελιά πορτοκαλιού που ενθαρρύνει τη δράση.

Φυσικές αφύπνιση

Οί Πόλοι είναι ένας ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου που χρησιμοποιεί μια ποικιλία ζωντανών χρωμάτων για να προσελκύσει πελάτες στο κατάστημά τους. Αρχικά, το χρωματικό τους σχήμα μπορεί να φαίνεται χαοτικό, αλλά η ποικιλία είναι σκόπιμη: αντιπροσωπεύει το ευρύ φάσμα των εμπορικών σημάτων που διατίθενται στο κατάστημά τους.

Οί Πόλοι

Τελική συμβουλή

Εάν ο ιστότοπός σας δεν λαμβάνει την έλξη που θέλετε, υπάρχει μια καλή πιθανότητα το χρώμα είναι μέρος του προβλήματός σας. Αφιερώστε χρόνο για να καταλάβετε πραγματικά τι θέλετε να νιώσουν οι άνθρωποι όταν μπαίνουν στον ιστότοπό σας και, στη συνέχεια, δημιουργήστε ένα νέο σχέδιο που χρησιμοποιεί χρώματα που έχουν επιλεγεί για να προκαλέσουν αυτά τα συναισθήματα.

Για περισσότερη βοήθεια σχετικά με τα βασικά στοιχεία του blogging, ρίξτε μια ματιά στα άρθρα μας 5 αρίστης σχεδίασης ιστολογίου και έναν ολόκληρο οδηγό για το πώς να ξεκινήσετε ένα blog.

Μην ξεχάσετε να συμμετάσχετε στο μάθημα συντριβής για την επιτάχυνση του ιστότοπού σας στο WordPress. Με μερικές απλές επιδιορθώσεις, μπορείτε να μειώσετε το χρόνο φόρτωσής σας ακόμη και κατά 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector