Η διαδικασία 6 βημάτων για τον σχεδιασμό ενός ιστότοπου WordPress από πάνω προς τα κάτω γρήγορα (και με τρόπο που ο πελάτης σας θα λατρέψει)

Μερικοί σχεδιαστές μισούν πραγματικά το WordPress.


Λένε ότι το WordPress περιορίζει τη δημιουργικότητά τους.

Λένε ότι δεν είναι τόσο εύκολο στη χρήση και ότι οι πελάτες τείνουν να είναι πολύ συγκεχυμένοι όταν αλληλεπιδρούν με αυτό.

Λένε ότι είναι δύσκολο να μετατρέψεις έναν μοντέρνο σχεδιασμό σε ένα χρησιμοποιήσιμο θέμα.

Και, εδώ είναι το λάκτισμα, έχουν δίκιο.

Τουλάχιστον εν μέρει.

Η διαδικασία σχεδιασμού 6 βημάτων

Το WordPress δεν είναι τέλειο ως πλατφόρμα ανάπτυξης ιστού, ειδικά όταν συνεργάζεστε με πελάτες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να προσαρμόσουμε μια συγκεκριμένη προσέγγιση εάν θέλουμε να τους κάνουμε ευτυχισμένους (διαβάστε: έτσι θα μας πληρώσουν).

Υπάρχουν διάφορα στοιχεία και διαδικασίες που κάνουν κάποιες εκδόσεις WordPress πολύ καλύτερες, απλούστερες και πιο αποτελεσματικές από τις άλλες.

Αλλά το αστείο είναι ότι, όπως αποδεικνύεται, η δημιουργία ενός εξαιρετικού ιστότοπου WordPress δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο δύσκολη όταν γνωρίζετε και κατανοείτε μία από τις διαδικασίες εργασίας.

Αυτό που θέλω να σας δείξω σήμερα είναι ακριβώς μία από αυτές τις διαδικασίες – η προσέγγιση που μπορείτε να ακολουθήσετε για να δημιουργήσετε έναν υπέροχο ιστότοπο WordPress από πάνω προς τα κάτω και με τρόπο που θα λατρέψουν οι πελάτες σας.

Ας αρχίσουμε! Και συγνώμη, αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το πεις:

Βήμα 1: Κλέψτε!

Ναι, κλέψτε. Όπως παίρνετε πράγματα.

Πού από πράγματα εννοώ ιδέες.

Σημείωση. Μην κλέβετε ποτέ τα αποτελέσματα της δουλειάς κανενός. συμπεριλαμβανομένων κωδικών, γραφικών, ταυτότητας επωνυμίας, ονομάτων, τέτοιου είδους.

Και πάλι, πρόκειται μόνο για κλοπή ιδεών. Και παρόλο που μπορεί να είστε κάπως "Δεν γνωρίζω" σχετικά με αυτό, επιτρέψτε μου να πω απλώς ότι η κλοπή ιδεών είναι η πιο κοινή πρακτική σχεδιασμού.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα του Jim Jarmusch:

"Τίποτα δεν είναι πρωτότυπο. Κλέψτε από οπουδήποτε που αντηχεί με έμπνευση ή τροφοδοτεί τη φαντασία σας. […] Επιλέξτε μόνο πράγματα που πρέπει να κλέψετε από αυτά που μιλούν απευθείας στην ψυχή σας. Εάν το κάνετε αυτό, η εργασία σας (και η κλοπή) θα είναι αυθεντική. Η αυθεντικότητα είναι ανεκτίμητη. η πρωτοτυπία είναι ανύπαρκτη."

Το γεγονός είναι ότι μια ιδέα από μόνη της δεν έχει αξία. Είναι η εκτέλεση που έχει σημασία. Μπορείτε εύκολα να ξεκινήσετε 10 άτομα με την ίδια ιδέα και θα καταλήξουν αναπόφευκτα με 10 διαφορετικά αποτελέσματα.

Μην φοβάστε να κλέψετε ιδέες. Εάν δείτε κάτι που αντηχεί μαζί σας, κλέψτε το και ολοκληρώστε το.

Βήμα 2: Βάλτε πρώτα το θεμέλιο

Αυτό είναι κάτι που έμαθα πριν από αρκετά χρόνια όταν έχω λειτουργήσει μια εταιρεία σχεδιασμού ιστοσελίδων: Οι πελάτες δεν ενδιαφέρονται για το πόσο όμορφο είναι ο ιστότοπός τους, νοιάζονται μόνο για τα αποτελέσματα που φέρνει.

Έτσι, το βήμα # 2 φροντίζει πάντα να καταλαβαίνετε τι θέλει να πετύχει ο πελάτης με τον ιστότοπό του.

(Ή τι θέλετε να επιτύχετε με τον ιστότοπο εάν το δημιουργείτε μόνοι σας. Οι συμβουλές ισχύουν εξίσου εάν είστε ο δικός σας πελάτης.)

Μόλις ξέρετε τι θέλετε να επιτύχετε (το οποίο θα πρέπει να είναι μόνο ένα βασικό πράγμα και όχι 5-10 διαφορετικά πράγματα, παρεμπιπτόντως) τότε μπορείτε να συνεχίσετε να δημιουργείτε ολόκληρο τον ιστότοπο γύρω από αυτό.

Μερικοί από τους πιο δημοφιλείς στόχους για ιστότοπους περιλαμβάνουν πράγματα όπως: δημιουργία δυνητικών πελατών, πώληση προϊόντος, βελτίωση της επωνυμίας κ.λπ..

Βήμα # 3: Αποκτήστε το σωστό σύνολο εργαλείων

Υποθέτω ότι δεν είστε εδώ για το προφανές, οπότε ας αφήσουμε τα βασικά εργαλεία από αυτήν τη συζήτηση (όπως Dropbox, Google Drive, Photoshop κ.λπ.).

Αντ ‘αυτού, θέλω να σας δείξω ένα διαφορετικό σύνολο – εργαλεία που δεν είναι ακόμη τόσο γνωστά, αλλά εξακολουθούν να προσφέρουν μεγάλο χρόνο (!) Και διευκολύνουν τη ζωή κάθε σχεδιαστή WordPress.

Τα τελευταία δύο χρόνια, έχουμε καθαρίσει το τοπίο του WordPress ευρέως και βαθιά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια συλλογή αναρτήσεων που αποκαλύπτουν μερικά από τα πιο χρήσιμα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα άτομο WordPress. Αρχηγός τους:

 • Εξαιρετικά εργαλεία παραγωγικότητας για χρήστες WordPress
 • Σύγκριση λογισμικού Best Time Tracker
 • Τα καλύτερα εργαλεία προγραμματισμού WordPress του 2020
 • Τα καλύτερα εργαλεία μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε σύγκριση
 • Καλύτερα εργαλεία τοπικής ανάπτυξης WordPress
 • Τα καλύτερα εργαλεία στιγμιότυπου οθόνης ιστότοπου
 • Δωρεάν εικόνες για ιστολόγια – πού να τα πάρετε

Βήμα # 4: Σχεδιασμός ή τροποποίηση – αυτή είναι η ερώτηση

Υπάρχουν βασικά δύο βασικοί τρόποι δημιουργίας ενός ιστότοπου WordPress: Μπορείτε είτε να πάρετε ένα έτοιμο θέμα και να το τροποποιήσετε εδώ και εκεί (μπορείτε επίσης να τροποποιήσετε τα αρχεία PSD – τα περισσότερα θέματα συνοδεύουν αυτά) ή μπορείτε να δημιουργήσετε την πραγματική δομή από το μηδέν.

Για να ολοκληρώσουμε τη συζήτηση, είμαστε θαυμαστές των πρώτων. Εάν πάρετε ένα υπάρχον θέμα ή ένα πλαίσιο θέματος τότε έχετε πολλές λειτουργίες από το κουτί. Και αυτή είναι η λειτουργικότητα που έχει δοκιμαστεί από άλλα άτομα και έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί σωστά.

Εκτός από αυτό, λαμβάνετε συχνά υποστήριξη, και ακόμη και αν δεν υπάρχει υποστήριξη, τότε λαμβάνετε τουλάχιστον ένα κοινοτικό φόρουμ κάποιου είδους. Με άλλα λόγια, σε περίπτωση δυσκολιών, υπάρχει πάντα κάποιος που μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια. Όχι η κατάσταση κατά την κατασκευή του σχεδιασμού σας από το μηδέν.

Το κύριο θεματικό κατάστημα που εμπιστευόμαστε – αυτό συμβαίνει επειδή εμείς το τρέχουμε – είναι Θέμα. Αν θέλετε να έχετε περισσότερες επιλογές, δροσερό, χωρίς σκληρά συναισθήματα… εδώ είναι ένας πόρος που κοιτάζει την θεματική αγορά του WordPress, αναλύοντας 110+ θεματικά καταστήματα.

Βήμα # 5: Πάρτε μερικά μη προφανή πρόσθετα σε αυτό

Ο κύριος στόχος που επιδιώκουμε σε αυτόν τον οδηγό είναι να δημιουργήστε έναν ιστότοπο γρήγορα και με τρόπο που οι πελάτες να είναι απόλυτα ερωτευμένοι με αυτόν.

Άρα τα πρόσθετα που χρειαζόμαστε πρέπει να μας ωθούν προς αυτόν τον στόχο.

Και πάλι, θα σας σώσω όλες τις προφανείς προσθήκες που γνωρίζετε ήδη, όπως το WordPress SEO, η φόρμα επικοινωνίας 7 ή το Akismet (λάβετε μια πλήρη λίστα εδώ). Αντ ‘αυτού, ας επικεντρωθούμε στα λιγότερο προφανή, αλλά ακόμα κρίσιμο για τους πελάτες σας.

 • Προηγμένα προσαρμοσμένα πεδία – η προσθήκη σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε ακόμη περισσότερο τη διεπαφή χρήστη και να δώσετε στους πελάτες σας κάποιους επιπλέον τύπους περιεχομένου και άλλα στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στις αναρτήσεις τους (όχι όμως με ένα κλικ θαύμα, απαιτεί εργασία).
 • Αναβιώστε παλιές δημοσιεύσεις – αυτές τις μέρες, κανείς δεν έχει το χρόνο να μοιράζεται τις δημοσιεύσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάθε μέρα. Αυτό το πρόσθετο το κάνει αυτό για εσάς ή για τους πελάτες σας, ώστε να μπορούν να απομακρύνουν ένα ακόμη πράγμα από τις καθημερινές τους υποχρεώσεις.
 • Καλύτερο κλικ για tweet – ένα πολύ όμορφο μπλοκ tweetable. Τα χρησιμοποιούμε πολύ σε αυτό το ιστολόγιο – σίγουρα τα έχετε δει.
 • Optimole – αυτό είναι το νεότερο έργο μας – ένα πρόσθετο βελτιστοποίησης εικόνας που λειτουργεί στο αυτόματο πιλότο. Απλώς εγκαταστήστε το, ενεργοποιήστε και οι εικόνες σας θα πάρουν έως και 80% λιγότερο χώρο στο διακομιστή σας (ενώ εξακολουθούν να φαίνονται εξίσου καλά).

Βήμα # 6: Βοήθεια για τη δημιουργία περιεχομένου

Εάν δημιουργείτε τον δικό σας ιστότοπο, τότε αυτό το βήμα είναι αρκετά προφανές. Από την άλλη πλευρά, εάν είναι ιστότοπος για έναν πελάτη, θα πρέπει να συνεχίσετε να παρέχετε τη βοήθειά σας για τη δημιουργία του αρχικού περιεχομένου και ίσως ακόμη και να κανονίσετε κάποια συνεχή συμφωνία γύρω από αυτό.

Το να αφήσετε τον πελάτη πίσω αμέσως μετά την πληρωμή για τον ιστότοπο είναι ένα συνηθισμένο λάθος μεταξύ των σχεδιαστών. Και έχει τεράστιο αντίκτυπο στα μελλοντικά σας κέρδη.

Στη χειρότερη περίπτωση, εάν ο πελάτης αποτύχει με τον ιστότοπό του επειδή δεν μπορούσε να καταλάβει τι να γράψει και πώς να τον δημοσιεύσει, τότε σίγουρα δεν θα επιστρέψει για περισσότερες από τις υπηρεσίες σας.

Αλλά αν ο πελάτης ευδοκιμεί τότε είναι πολύ πιθανό να αρχίσουν να εργάζονται σε άλλα έργα. Και επειδή ήσασταν το άτομο που δημιούργησε το αρχικό και βοήθησε στο περιεχόμενο, σε ποιον πιστεύεις ότι θα επικοινωνήσουν?

Η σειρά σου να δράσεις!

Από όλα τα παραπάνω βήματα, θα έλεγα ότι το τελευταίο έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στο επίπεδο ευτυχίας του πελάτη σας μακροπρόθεσμα.

Θέλω να πω, ακόμα κι αν βλάψετε τον ιστότοπο, αλλά παραμείνετε σε επαφή και κάνετε ό, τι μπορείτε να κάνετε για να το διορθώσετε, παρέχοντας συμβουλές, συμβουλές και ούτω καθεξής, τότε ο πελάτης εξακολουθεί να είναι πιθανό να επιστρέψει. Αυτό συμβαίνει γιατί τώρα έχουν έναν δεσμό μαζί σας που υπογραμμίζεται με πολλή εμπιστοσύνη και κατανόηση.

Λοιπόν, πες μου, τι δουλεύεις τώρα; Οτιδήποτε μπορούμε να σας βοηθήσουμε?

Μην ξεχάσετε να συμμετάσχετε στο μάθημα συντριβής για την επιτάχυνση του ιστότοπού σας στο WordPress. Με μερικές απλές επιδιορθώσεις, μπορείτε να μειώσετε το χρόνο φόρτωσής σας ακόμη και κατά 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map