Ποιες είναι οι καλύτερες γραμματοσειρές για λογότυπα; 10 βήματα για να βρείτε το τέλειο One + 23 Cool γραμματοσειρές για να ξεκινήσετε

τις καλύτερες γραμματοσειρές για λογότυπα


Το να καταλάβετε ποιες είναι οι καλύτερες γραμματοσειρές για λογότυπα μπορεί να μην είναι η ευκολότερη εργασία. Για παράδειγμα, ακόμη και ο κατάλογος στο DaFont.com και μόνο παραθέτει μια εκπληκτική συνολική γραμματοσειρά 36.000+. Και σίγουρα δεν είναι όλα αυτά διαθέσιμα εκεί έξω. Πιθανότατα μπορείτε να βρείτε όσες γραμματοσειρές σε άλλα μέρη ή ακόμα και περισσότερες.

Λοιπόν, πώς να περάσετε από όλη αυτή την αφθονία και να βρείτε τις καλύτερες γραμματοσειρές για λογότυπα που είναι πιο πιθανό να λειτουργήσουν για το έργο σας; Εδώ μπαίνει η θέση που έχουμε για εσάς σήμερα. Εξετάζουμε όλα τα διαφορετικά χαρακτηριστικά που δημιουργούν μια γραμματοσειρά λογότυπου ποιότητας και παραθέτουμε μια σειρά από προτάσεις για να ξεκινήσετε.

Και, εντάξει, ξέρω ότι μπορεί να είστε δύσπιστοι για την ιδέα στο σύνολό της. Σε τελική ανάλυση, το λογότυπο μιας εταιρείας είναι ένα πολύ ατομικό και πρωτότυπο έργο, οπότε αναζητάτε μια γενίκευση σαν "καλύτερες γραμματοσειρές για λογότυπα συνολικά" μοιάζει περίεργο, αλλά παρακαλώ αντέξτε μαζί μου, θα το συζητήσουμε.

Σε μια άλλη σημείωση, όσο μπορεί να είναι δύσκολο να καλέσετε μια επιλογή από τις καλύτερες γραμματοσειρές για λογότυπα, το να καλέσετε τα χειρότερα είναι αρκετά απλό. Comic Sans πολύ; Ή ίσως αντίκτυπο; Πάπυρος? Μην χρησιμοποιείτε αυτές τις γραμματοσειρές. Πάντα! ��

Πώς να ξεκινήσετε την αναζήτηση για τις καλύτερες γραμματοσειρές για λογότυπα?

Ας ξεκινήσουμε με αυτό που δεν κάνετε. Και δεν λαμβάνετε γραμματοσειρά καθαρά επειδή σας αρέσει ο τρόπος που φαίνεται. Αυτή είναι μια παγίδα που είναι εύκολο να πέσετε. Αντ ‘αυτού, δοκιμάστε να το σκεφτείτε με αυτόν τον τρόπο:

Αυτό που ψάχνετε δεν είναι γραμματοσειρά για εσάς, αλλά για τους πελάτες ή τους πελάτες σας. Η γραμματοσειρά πρέπει να ταιριάζει με αυτά ακόμη περισσότερο από ό, τι χρειάζεται για να συντονιστείτε μαζί σας.

Παρόλο που θα σας δώσω μερικά παραδείγματα γραμματοσειρών, είναι ακόμα καλή ιδέα να εστιάσετε πρώτα στον καθορισμό της τέλειας γραμματοσειράς "αισθάνεται σαν" για σενα.

Ξεκινήστε αναφέροντας τις κύριες αξίες που θέλει να αγκαλιάσει η επωνυμία σας, τα κύρια χαρακτηριστικά της θέσης σας και επίσης ορίστε το τέλειο πρόσωπο πελάτη / πελάτη σας.

Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν ένα περιττό βήμα για τα περισσότερα "επικεντρωμένη στη δράση" ανάμεσά σας, αλλά ο στόχος εδώ είναι κυρίως να σημειώσετε μερικά πράγματα – έτσι ώστε να μπορείτε να λάβετε μια γρήγορη απόφαση όταν κοιτάτε μια συγκεκριμένη γραμματοσειρά και αναρωτιέστε, "ταιριάζει αυτή η γραμματοσειρά στην επιχείρησή μου?"

Με όλες αυτές τις απαντήσεις ευθυγραμμισμένες, ας δούμε τώρα μερικές επιλογές και περιηγηθείτε σε μερικές από τις καλύτερες γραμματοσειρές για λογότυπα.

1. Αποφασίστε σχετικά με ένα λογότυπο εμβλήματος ή σήμα

Ορισμένες γραμματοσειρές ταιριάζουν καλύτερα με ένα λογότυπο που βασίζεται στο έμβλημα (π.χ. Harley Davidson) και μερικές με ένα λογότυπο ή λογότυπο με βάση το κείμενο (π.χ. Visa).

Χάρλεϊ

Visa

α) Εμβλήματα

Αν πρόκειται για λογότυπο εμβλήματος, η γραμματοσειρά σας πιθανότατα πρέπει να είναι πιο ήπια, ώστε να μην υπερνικήσει το έμβλημα.

Το Starbucks είναι ένα καλό παράδειγμα εδώ. Παρόλο που η εταιρεία έχει απομακρυνθεί από το να έχει κανένα κείμενο στο τρέχον λογότυπό τους, για 24 χρόνια (1987-2011) το χρησιμοποίησαν:

αστέρια

Η γραμματοσειρά είναι απλή, λίγο βαριά, προβάλλοντας το όνομα της εταιρείας και το κύριο προϊόν σε όλα τα κεφαλαία. Παρόλο που το κείμενο είναι σχετικά μαζικό σε σύγκριση με το έμβλημα, η γοργόνα με δύο πόδια εξακολουθεί να είναι το επίκεντρο.

Αν υπήρχε μια πιο φανταστική γραμματοσειρά, θα είχε εξουδετερώσει το έμβλημα και θα το έκανε λιγότερο ορατό. Μπορείτε να εφαρμόσετε παρόμοιες αρχές όταν αναζητάτε μια γραμματοσειρά για το λογότυπο του εμβλήματός σας.

Παρόμοιες επιλογές γραμματοσειράς:

Montserrat - ανάμεσα στις καλύτερες γραμματοσειρές για λογότυπα;

Βόνασος

β) Σημάδια λέξεων

Όταν επιλέγετε λογότυπο ή σήμα κειμένου που βασίζεται σε κείμενο, η γραμματοσειρά σας πρέπει να είναι πιο αντιπροσωπευτική ή διακριτή. Με άλλα λόγια, αυτή τη φορά η ίδια η γραμματοσειρά είναι το επίκεντρο και αυτό πρέπει να εμφανιστεί.

Δημιουργείτε ουσιαστικά το λογότυπό σας την ταυτότητα της επωνυμίας από μόνη της – οπότε δεν υπάρχει ανάγκη για έμβλημα. Ακολουθεί ένα παράδειγμα από μία εταιρεία:

google

Σε αυτό το σημείο, αξίζει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αποκτήσετε ένα εντελώς προσαρμοσμένο σχέδιο λογότυπου, το οποίο περιλαμβάνει κάπως την κατασκευή μιας προσαρμοσμένης γραμματοσειράς.

Για παράδειγμα, βασικά, κάθε ταινία μεγάλου μήκους ήρθε με τη δική της γραμματοσειρά τίτλου. Στην πραγματικότητα, αυτά μοιάζουν περισσότερο με μερική γραμματοσειρά. Τους αποκαλώ μερικούς, καθώς είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι οι σχεδιαστές ετοίμασαν ολόκληρες γραμματοσειρές, αντί να δουλεύουν πάνω στα γράμματα που θα εμφανίζονται στον τίτλο. Τούτου λεχθέντος, λόγω της δημοτικότητας αυτών των ταινιών, άλλοι σχεδιαστές μπήκαν αργότερα για να δημιουργήσουν ολόκληρες γραμματοσειρές.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα προσαρμοσμένων γραμματοσειρών λογότυπου που χρησιμοποιούνται σε ταινίες: Εξωγήινοαποκάλυψη τώραΟι Εκδικητές.

Έτσι, το ερώτημα που πρέπει να αναρωτηθείτε με ένα λογότυπο βασισμένο σε κείμενο είναι αν θέλετε να επενδύσετε στο σχεδιασμό του αντικειμένου από το μηδέν ή να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις πιο αντιπροσωπευτικές έτοιμες γραμματοσειρές.

Αν είναι το πρώτο, μπορείτε να βρείτε μερικούς σπουδαίους σχεδιαστές για να σας βοηθήσουν στο Fiverr.

Για το τελευταίο, εδώ είναι μερικά παραδείγματα μοναδικών γραμματοσειρών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για λογότυπα:

αμερικανική βελανιδιά

Μοντάνα

Τάση

2. Μείνετε συντονισμένοι με τη θέση

Κάθε θέση ή αγορά έχει το δικό της σύνολο κανόνων, προσδοκιών και κάπως μια γενική ατμόσφαιρα που είναι αισθητή.

Θα πρέπει ουσιαστικά να στοχεύσετε στην ίδια ατμόσφαιρα – για να ταιριάζει η ατμόσφαιρα της γραμματοσειράς με αυτήν της επιχείρησης και της θέσης.

Για παράδειγμα, για ένα λογότυπο οδοντιάτρου, είναι σημαντικό να μεταδώσετε το αίσθημα ασφάλειας, καθαριότητας, επαγγελματισμού, φιλικότητας. Δεν έχει νόημα να το χρησιμοποιήσετε για το λογότυπο του οδοντιάτρου σας:

Χαμαιλέοντας

Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι όσο ελκυστική μπορεί να νιώσει η έννοια του να ξεχωρίζει, δεν είναι πάντα η σωστή επιλογή για πολλές θέσεις.

Πιθανότατα όλοι θα το θέλαμε "αναστατώνω" όποια θέση κι αν είμαστε, αλλά αυτό γίνεται σπάνια μέσω του ίδιου του λογότυπου.

Μην είστε ο ακραίος που πρέπει να είναι διαφορετικός, ανεξάρτητα από το τι. Χωράω, αλλά βελτιώστε.

Επαγγελματική συμβουλή. Αν πρόκειται για λογότυπο εμβλήματος, αυτό το έμβλημα μπορεί να αποσυνδεθεί εν μέρει για να αποφευχθεί η πλήξη. Για παράδειγμα, είμαι βέβαιος ότι έχετε δει αμέτρητα λογότυπα ακινήτων με σπίτια, κτίρια, ουρανοξύστες και άλλα. Χρησιμοποιήστε κάτι διαφορετικό.

Πάρτε το λογότυπο της Domino’s Pizza, για παράδειγμα. Δείτε οποιαδήποτε πίτσα σε αυτό?

ντόμινο

Ακολουθούν μερικές ενδιαφέρουσες επιλογές μεταξύ των καλύτερων γραμματοσειρών για λογότυπα σε διαφορετικές αγορές και θέσεις:

Υγεία και ευεξία:

σαββατικός

Ντεκόρ:

blushandbloom

Εφαρμογές και τεχνολογία:

Άνδεις

Κουρείο, αλλά και ουίσκι:

ουίσκι

Παιδική φροντίδα, νηπιαγωγείο, παιδικά προϊόντα:

λιακάδα

3. Επιλέξτε μια γραμματοσειρά που είναι αρκετά μοναδική

Όπως όλοι γνωρίζουμε, μία από τις βασικές ιδιότητες ενός λογότυπου είναι ότι είναι πρωτότυπο και μοναδικό. Σε τελική ανάλυση, θέλετε τα άτομα να αναγνωρίζουν την επιχείρησή σας με το λογότυπό της.

Για να συμβεί αυτό, δεν μπορείτε να επιλέξετε μια πολύ δημοφιλή γραμματοσειρά. Απλά δεν θέλετε να συναντήσετε τη γραμματοσειρά σας στην άγρια ​​φύση καθώς χρησιμοποιείται για κάτι που δεν θέλετε πραγματικά να συσχετίσετε την επιχείρησή σας.

Από τη μία πλευρά, οι δημοφιλείς γραμματοσειρές είναι δημοφιλείς για έναν λόγο – είναι ποιοτικές δημιουργίες που προσελκύουν πολλούς ανθρώπους. Αλλά οι δημοφιλείς γραμματοσειρές είναι ένα δίκοπο σπαθί κατά την αναζήτηση των καλύτερων γραμματοσειρών για λογότυπα.

Αυτό που θέλετε να επιλέξετε είναι κάτι που είναι "αρκετά μοναδικό." Μια ποιοτική γραμματοσειρά θα είναι πάντα δημοφιλής σε κάποιο βαθμό, οπότε πιθανότατα θα τη συναντήσετε κάπου τελικά. απλά δεν θέλετε να τον χρησιμοποιεί ολόκληρος ο κόσμος.

Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα πρωτότυπων γραμματοσειρών:

Σέλτικ

Ατλάντικα

Ατυχος

Πεντάνινα

4. Επιλέξτε μια γραμματοσειρά που ζυγίζει καλά

Δεν έχουν κατασκευαστεί όλες οι γραμματοσειρές ώστε να φαίνονται καλές σε όλα τα μεγέθη. Ούτε σε διαφορετικά μέσα. Ορισμένες γραμματοσειρές φαίνονται βασικά μόνο στο φύλλο επίδειξης και πουθενά αλλού.

Πάρτε αυτό, για παράδειγμα:

Dragonflight

Φαίνεται υπέροχο όταν είναι αρκετά μεγάλο. Αλλά χαμηλώστε το και χάνει τη μαγεία του.

Πάντα δοκιμάστε τη γραμματοσειρά σας σε πολλά σενάρια. Αλλάξτε το μέγεθος του λογοτύπου σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι αναγνώσιμο και ενδιαφέρον σε όλα τα μεγέθη.

Μερικά παραδείγματα γραμματοσειρών που έχουν καλή κλίμακα:

συνάθροιση

Καρδιά

Χόγκαρ

5. Χρησιμοποιήστε μια γραμματοσειρά που μεταφράζεται καλά σε χαμηλή αντίθεση

Ορισμένες γραμματοσειρές μπορεί να είναι δύσκολο να διαβαστούν σε σενάρια χαμηλής αντίθεσης.

Το θέμα με τα λογότυπα της εταιρείας είναι ότι δεν ελέγχετε πάντα την κατάσταση σε σχέση με τον τρόπο και το πού θα χρησιμοποιηθεί το λογότυπό σας.

Ίσως θα υποστηρίξετε μια εκδήλωση και το λογότυπό σας θα τοποθετηθεί σε μια αφίσα στην οποία δεν έχετε δημιουργικό έλεγχο. Ή μήπως θα χρησιμοποιήσετε το λογότυπό σας ως βίντεο αφανής σφραγίδα χάρτου, με πολλά πράγματα να κινούνται στο παρασκήνιο.

Σε οποιαδήποτε τέτοια περίπτωση, εάν η γραμματοσειρά που έχετε επιλέξει δεν είναι καθολική σχετικά με τα σενάρια χαμηλής αντίθεσης, το λογότυπο μπορεί να είναι δύσκολο να διακριθεί.

Οι γραμματοσειρές με λεπτότερα γράμματα ή περίτεχνα χειρόγραφα σχέδια ενδέχεται να μοιράζονται αυτά τα προβλήματα.

6. Επιλέξτε μια γραμματοσειρά που ταιριάζει με τις άλλες γραμματοσειρές του ιστότοπού σας

Οι γραμματοσειρές είναι σαν μπύρες. Είστε σπάνια καλοί με ένα μόνο.

Σε ένα κλασικό σενάριο ιστότοπου, θα χρειαστείτε τουλάχιστον δύο ακόμη γραμματοσειρές εκτός από τη γραμματοσειρά λογότυπου:

 • τη γραμματοσειρά της επικεφαλίδας του ιστότοπού σας
 • τη γραμματοσειρά του ιστοτόπου σας

Όλα αυτά πρέπει να ταιριάζουν μεταξύ τους.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο όπως Fontjoy για να βοηθήσετε τον εαυτό σας εδώ. Θα δείξει δροσερό σύζευξη γραμματοσειρών βασισμένο σε μια αρχική γραμματοσειρά.

γραμματοσειρά

7. Επιλέξτε ανάμεσα σε serif ή sans

Το Sans-serif ή το serif είναι η παλαιότερη ερώτηση που σχετίζεται με τη γραμματοσειρά.

Δείτε πώς μοιάζουν οι serifs:

serifs

Σε γενικές γραμμές, οι γραμματοσειρές serif είναι πιο διακοσμητικές, επίσημες, κλασικές, καλύτερες για την αναγνωσιμότητα των μεγάλων κειμένων. Το Sans-serif είναι πιο μοντέρνο, πιο εύκολο να αφομοιωθεί για ένα νεότερο κοινό, αναμφισβήτητα πιο κατάλληλο για κείμενο στην οθόνη.

Στο τέλος της ημέρας, δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση εδώ. Και οι δύο τύποι μπορούν να λειτουργούν καλά μεταξύ των καλύτερων γραμματοσειρών για λογότυπα, αλλά όλα εξαρτώνται από το πώς ταιριάζουν με την επιχείρηση και την επωνυμία σας.

Μερικά παραδείγματα ενδιαφέρων γραμματοσειρών serif και sans-serif:

Λέτον

Βενετία

συγχωρώ

χρωμόσωμα

8. Να είστε προσεκτικοί με χειρόγραφες και γραμματοσειρές σεναρίου

Χειρόγραφες γραμματοσειρές μπορεί να είναι μια καταπληκτική επιλογή για τη σωστή επιχείρηση και το λογότυπο, αλλά ενέχουν επίσης ορισμένους κινδύνους. Πολλοί από αυτούς έχουμε ήδη συζητήσει παραπάνω – η συμπεριφορά που είναι αδύνατη σε καταστάσεις χαμηλής αντίθεσης ή δεν είναι αρκετά ξεκάθαρη όταν περιορίζεται πολύ.

Ταυτόχρονα, για να παίξετε τον συνήγορο του διαβόλου, αυτός ο τύπος γραμματοσειρών μπορεί να είναι καταπληκτικός όταν στέλνετε ένα μήνυμα πλούσιο σε συναισθήματα ή δημιουργείτε ένα συγκεκριμένο vibe.

Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα χειρόγραφων και γραμματοσειρών σεναρίου που δεν πάσχουν από τα κοινά μειονεκτήματα:

εμπορικό σήμα

Καλοκαιρινό Φεστιβάλ

9. Δείτε τι χρησιμοποιούν οι δημοφιλείς νεοσύστατες επιχειρήσεις

Κάθε φορά που εργάζεστε με το δικό σας λογότυπο, είναι καλή ιδέα να κάνετε ευρύτερη έρευνα αγοράς και να εξετάσετε τι κάνουν οι άλλες εταιρείες του χώρου – πώς καταφέρνουν να ξεχωρίζουν, τι κάνουν έναντι δεν κάνουν, κ.λπ..

Ωστόσο, είναι επίσης καλή ιδέα να προχωρήσετε λίγο πιο έξω – εκτός της θέσης σας – και να εμπνευστείτε με την περιήγηση στις επιλογές γραμματοσειρών μεταξύ των δημοφιλών νεοσύστατων επιχειρήσεων.

Εδώ είναι ένα πολύ ενδιαφέρον εργαλείο από το MyFonts αναλύει γραμματοσειρές χρησιμοποιώντας μια δεδομένη φωτογραφία.

γραμματοσειρές εκκίνησης

10. Μην περιμένετε να μείνετε με γραμματοσειρά επ ‘αόριστον

Ακόμα και οι μεγαλύτερες μάρκες εκεί έξω αλλάζουν ή βελτιώνουν τα λογότυπά τους με την πάροδο του χρόνου. Πραγματικά δεν πρέπει να περιμένετε να μείνετε με αυτή τη γραμματοσειρά για τα επόμενα χρόνια.

Πάρτε για παράδειγμα την Apple. Αυτό είναι το πρώτο τους λογότυπο:

πρώτο λογότυπο μήλου

Εάν δεν μπορείτε να το δείτε εκεί, είναι ο Sir Isaac Newton που κάθεται κάτω από ένα δέντρο με ένα λαμπερό μήλο να κρέμεται πάνω από το κεφάλι του. Πόσο μακριά είναι από το τρέχον λογότυπο της Apple?

Οι στόχοι αλλάζουν, η αγορά αλλάζει, οι προσδοκίες των πελατών αλλάζουν και ούτω καθεξής. Πιθανότατα θα βελτιώσετε το λογότυπό σας κάποια στιγμή σε δύο έως τρία χρόνια. Γι ‘αυτό μην το σκέφτεστε σήμερα. Μην προσπαθήσετε να είστε τέλειοι με την πρώτη σας κίνηση.

Εάν κάποια γραμματοσειρά φαίνεται να ταιριάζει με το λογότυπό σας, την επιχείρησή σας, την εξειδικευμένη θέση και είναι ακριβώς σωστή, μην ψάχνετε κάτι καλύτερο. Εγκατασταθείτε σε ό, τι έχετε. Μπορείτε να βελτιώσετε αργότερα. Η επιτυχία μιας εταιρείας σπάνια δεν βασίζεται ποτέ στο λογότυπο.

Τι έπεται?

Όταν κάνετε αυτήν την ψυχική γυμναστική αναζητώντας τις καλύτερες γραμματοσειρές για λογότυπα:

 1. Ξεκινήστε με μια λίστα με 5-10 γραμματοσειρές που φαίνονται αρκετά καλές και, στη συνέχεια, προχωρήστε στην κορυφή 3.
 2. Στη συνέχεια, δημιουργήστε το λογότυπό σας με κάθε γραμματοσειρά ξεχωριστά και συγκρίνετε τα αποτελέσματα.
  • Εκτυπώστε τα σε διαφορετικά μεγέθη.
  • Χρησιμοποιήστε τα λογότυπα στον ιστότοπό σας.
  • Δείτε τον ιστότοπο στο κινητό.
  • Κάντε τα τεράστια.
  • Κάντε τους λίγο.
  • Ζητήστε από τους συναδέλφους σας να ψηφίσουν στην πρώτη.
 3. Αφού όλα αυτά γίνουν, θα πρέπει να έχετε τη σύντομη λίστα με τις καλύτερες γραμματοσειρές για λογότυπα και ίσως την τέλεια γραμματοσειρά Νο.1 στο χέρι σας.

�� Περαιτέρω ανάγνωση: 20 φοβερά χαρτοφυλάκια σχεδίασης που πρέπει να δείτε πριν δημιουργήσετε το δικό σας, δείτε πώς μπορείτε να γίνετε ο χειρότερος σχεδιαστής WordPress στον πλανήτη, η εξέλιξη της διεπαφής χρήστη του WordPress (2003 έως 2018)

Έχετε ακόμα την τέλεια γραμματοσειρά λογότυπου; Ποιο είναι απ ‘όλα? Μη διστάσετε να μοιραστείτε τα σχόλια.

Μην ξεχάσετε να συμμετάσχετε στο μάθημα συντριβής για την επιτάχυνση του ιστότοπού σας στο WordPress. Με μερικές απλές επιδιορθώσεις, μπορείτε να μειώσετε το χρόνο φόρτωσής σας ακόμη και κατά 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map