Πρέπει να αναπτύξετε έναν ιστότοπο WordPress για έναν πελάτη από την αρχή ή να χρησιμοποιήσετε… Ekhm… έναν βοηθό;

Πρέπει να αναπτύξετε έναν ιστότοπο WordPress για έναν πελάτη από την αρχή ή να χρησιμοποιήσετε… Ekhm… έναν βοηθό;

Πρέπει να αναπτύξετε έναν ιστότοπο WordPress για έναν πελάτη από την αρχή ή να χρησιμοποιήσετε… Ekhm… έναν βοηθό;
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Κάθε σχεδιαστής έχει τις συνήθειές του…


Ίσως αυτός είναι ένας τύπος εφέ σκιάς που σας αρέσει να τοποθετείτε τα περισσότερα στοιχεία της πλευρικής γραμμής.

Ή ίσως αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο διαχωρίζετε τους συνδέσμους ψωμιού.

Τέλος πάντων, υπάρχει πάντα κάτι.

Τι γίνεται όμως αν το πάρουμε πολύ πιο μακριά και πολύ ευρύτερο; Δηλαδή, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα θέμα κράτησης θέσης WordPress όταν δημιουργείτε ιστότοπους για πελάτες; Ή θα πρέπει να ξεκινήσετε από το μηδέν και να δημιουργήσετε το δρόμο σας, κάθε στοιχείο για κάθε έργο πελάτη ξεχωριστά?

Σημείωση. Αυτό το άρθρο δεν αφορά τόσο πολύ την περιγραφή "τι είναι το σωστό να κάνεις." Αυτό που θέλω να επιτύχω εδώ είναι απλώς να απαριθμήσω τις τεχνικά δυνατές λύσεις και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε μιας. Στη συνέχεια, εναπόκειται σε εσάς να αποφασίσετε ποιο είναι το πιο πιθανό να επιλέξετε.

Κάθε φορά που δημιουργείτε έναν ιστότοπο WordPress, μπορείτε να το κάνετε με έναν από αυτούς τους πέντε τρόπους:

Δημιουργήστε ένα προσαρμοσμένο θέμα από την αρχή.
Δημιουργήστε ένα θέμα πάνω από ένα πλαίσιο θέματος.
Δημιουργήστε πάνω από ένα υπάρχον θέμα που είναι παρόμοιο με αυτό που θέλετε να επιτύχετε.
Δημιουργήστε ένα θέμα χρησιμοποιώντας ένα θέμα εκκίνησης όπως το _S.
Δημιουργήστε το δικό σας θέμα εκκίνησης και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το κατά τη δημιουργία κάθε ιστότοπου πελάτη.

Εντάξει, ας το πάρουμε από την κορυφή:

1. Δημιουργία ενός προσαρμοσμένου θέματος από τη βάση προς τα πάνω

Επιτρέψτε μου να το παραδεχτώ ακριβώς μπροστά μου Δεν είμαι θαυμαστής.

Η δημιουργία του δικού σας προσαρμοσμένου θέματος κάθε φορά που εργάζεστε σε ένα πρόγραμμα πελάτη είναι ένα εξαιρετικά μη παραγωγική προσέγγιση.

Σκεφτείτε το, πρέπει να ξεκινήσετε δημιουργώντας την απαιτούμενη δομή καταλόγου, όλα τα απαιτούμενα αρχεία PHP, να φροντίσετε τις υποχρεωτικές λειτουργίες WP, να εφαρμόσετε τις βασικές δυνατότητες, να βεβαιωθείτε ότι το CSS λειτουργεί παρόμοια σε κάθε πρόγραμμα περιήγησης και χιλιάδες άλλα πράγματα.

Ίσως πιστεύετε ότι οι πελάτες θέλουν να δημιουργήσουν τους ιστότοπούς τους από την αρχή, διότι αυτή είναι η απόλυτη απόδειξη ότι η εργασία σας είναι πρωτότυπη. Αλλά το αντίθετο. Αυτό που πραγματικά θέλουν οι πελάτες είναι η ποιότητα πάνω απ ‘όλα. Και όταν εργάζεστε σε ένα θέμα από το μηδέν προς τα πάνω, δεν θα φτάσετε ποτέ στο ίδιο επίπεδο λειτουργικότητας όπως θα κάνατε με ένα πλαίσιο ή με ένα θέμα εκκίνησης.

Εντάξει, λοιπόν, με τα μειονεκτήματα, ας μιλήσουμε μερικές θετικές πτυχές.

Μπορώ να δω μόνο δύο, για να είμαι ειλικρινής:

  • Συνήθως είναι πιο εύκολο να εφαρμόσετε κάθε χαρακτηριστικό που έχετε δημιουργήσει στο Photoshop σε ένα προσαρμοσμένο θέμα παρά σε θέματα που βασίζονται σε πλαίσια ή θέματα εκκίνησης. Αυτό συμβαίνει επειδή, με ένα πλαίσιο, πρέπει να ενταχθείτε στους μηχανισμούς του ίδιου του πλαισίου και δεν μπορείτε να δημιουργήσετε κώδικα ελεύθερα.
  • Δεν υπάρχει καμπύλη εκμάθησης πάνω από τις τυπικές γνώσεις WordPress. Ας το παραδεχτούμε, μερικά πλαίσια είναι λίγο περίπλοκα και η εκμάθηση πώς να τα χρησιμοποιήσουμε αποτελεσματικά θα χρειαστεί λίγος χρόνος.

2. Δημιουργία ενός θέματος χρησιμοποιώντας ένα θέμα εκκίνησης όπως το _S

_ΜΙΚΡΟ

Το θέμα _S, επίσης γνωστό ως Underscores, είναι αυτό που ονομάζουμε θέμα εκκίνησης. Αυτό σημαίνει ότι το _S δεν προορίζεται να είναι ένα γονικό θέμα της δημιουργίας σας (όπως συμβαίνει συνήθως με άλλα θεματικά πλαίσια), αλλά αντ ‘αυτού, σας συνιστούμε να τροποποιήσετε άμεσα τα αρχεία θεμάτων και να τα χρησιμοποιήσετε ως το θεμέλιο του προσαρμοσμένο θέμα – σε αυτήν την περίπτωση, για έναν ιστότοπο πελάτη.

Λοιπόν, πώς είναι διαφορετικό από το να δημιουργήσετε το δικό σας θέμα από το μηδέν τότε?

Λοιπόν, παρέχει μια σειρά λειτουργιών αμέσως από το ρόπαλο. Ακριβώς για να απαριθμήσετε μερικά, με το _S, θα έχετε βελτιστοποιημένα πρότυπα σελίδας HTML με ελάχιστα στοιχεία, σελίδα 404, εφαρμογή κεφαλίδας δείγματος, σενάρια πλοήγησης, καλά οργανωμένο αρχείο εκκίνησης CSS (συν δύο δείγματα διατάξεων), καθώς και πολλά άλλα υλικό.

Με άλλα λόγια, το _S σας δίνει ένα πλήρες και βελτιστοποιημένο πακέτο για να αρχίσετε να εργάζεστε στο τελικό σχέδιο / θέμα σας.

Τα μειονεκτήματα; Πρέπει να είστε αρκετά σίγουροι όταν εργάζεστε με τον πηγαίο κώδικα και επίσης να αποκτήσετε την ίδια τη δομή του _S για να μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά.

Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι όποτε δημιουργείτε νέες εκδόσεις του θέματος _S από τον επίσημο ιστότοπο, μπορεί να υπάρχουν κάποιες διαφορές λόγω ενημερώσεων που ενδέχεται να έχουν εισαχθεί στο μεταξύ.

Εκτός από αυτό, αυτό είναι ίσως ο πιο ευέλικτος τρόπος δημιουργίας ενός ιστότοπου για έναν πελάτη, με τρόπο που σας δίνει πλήρη έλεγχο της λειτουργικότητας και των στοιχείων σχεδίασης. Αυτό συμβαίνει εάν έχετε ήδη εξοικειωθεί με τον τρόπο που λειτουργεί το _S.

3. Δημιουργία ενός θέματος πάνω από ένα πλαίσιο θέματος

Τα θεματικά πλαίσια είναι το επόμενο βήμα όσον αφορά την εξεύρεση τρόπου να ωθήσετε άλλους ανθρώπους να χειριστούν ορισμένα μέρη της εργασίας σας για εσάς.

Εντάξει, απλά αστειεύομαι, αλλά αυτό που εννοώ είναι ότι με ένα πλαίσιο θεμάτων, δεν χρειάζεται να φτιάξετε μόνοι σας ολόκληρη τη δομή του ιστότοπου. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα παιδικό θέμα που κληρονομεί τα στοιχεία του γονέα – το πλαίσιο – και στη συνέχεια συμπληρώστε τα κενά, δημιουργώντας τελικά τον ιστότοπο του πελάτη μέχρι την τελική του μορφή.

Με ένα πλαίσιο, έχετε μια σειρά χρήσιμων λειτουργιών και λειτουργιών που θα σας βοηθήσουν να χειριστείτε όλο το έργο γρηγορότερα. Αυτό που λαμβάνετε επίσης είναι μια βελτιστοποιημένη δομή SEO, ορισμένα προσαρμοσμένα widget και μερικές φορές υποστήριξη και ενημερώσεις επίσης (ανάλογα με το πλαίσιο που έχετε επιλέξει).

Το μειονέκτημα είναι ότι ορισμένα θεματικά πλαίσια μπορεί να είναι λίγο περιοριστικά όσον αφορά τον τρόπο δημιουργίας ορισμένων στοιχείων ιστότοπου, καθώς και τι μπορείτε να κάνετε μαζί τους σε σχέση με το αρχικό σας έργο Photoshop.

Για να αποκτήσετε πραγματικά δεξιότητα στη χρήση ενός πλαισίου θα χρειαστείτε χρόνο, αλλά πιθανώς είναι πολύ καλός χρόνος, ειδικά εάν δημιουργείτε έναν σημαντικό αριθμό ιστότοπων πελατών κάθε χρόνο. Μπορείτε να μεταβείτε στο WordPress.org για ένα σύντομη λίστα πλαισίων.

υβρίδιο

4. Δημιουργία του δικού σας θέματος εκκίνησης και στη συνέχεια χρήση του κατά τη δημιουργία κάθε ιστότοπου πελάτη

Αυτό θα αποκαλούσα μια προσέγγιση στο παλιό σχολείο. Αυτό κάναμε πριν από την εποχή των θεμάτων έναρξης όπως το _S.

Παρ ‘όλα αυτά, η προσέγγιση σας δίνει πολλές δυνατότητες όσον αφορά την προ-δημιουργία δυνατοτήτων και στοιχείων που καταλήγετε πάντα να χρησιμοποιείτε σε όλους τους ιστότοπους πελατών. Έτσι, συνολικά κάνοντας τη διαδικασία οικοδόμησης ολόκληρου του χώρου μερικά βήματα πιο σύντομη σε σύγκριση με την κατασκευή ενός ιστότοπου από την αρχή.

Ωστόσο, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις να διατηρήσετε το θέμα του εκκινητή σας ενημερωμένο με νέες εκδόσεις του WordPress, νέες τάσεις και τεχνολογίες σχεδιασμού και δημιουργίας ιστότοπων (όπως HTML 5) και οτιδήποτε άλλο μπορεί να συμβεί σε αυτόν τον μεγάλο διαδικτυακό χώρο.

Η χρήση ενός υπάρχοντος θέματος εκκίνησης όπως το _S είναι πιθανώς μια καλύτερη λύση στο τέλος της ημέρας. Και αν θέλετε να έχετε έτοιμες κάποιες από τις δικές σας προσαρμογές για κάθε ιστότοπο πελάτη στον οποίο εργάζεστε, τότε γιατί να μην ξεκινήσετε με ένα προσαρμοσμένο αρχείο functions.php?

5. Χτίζοντας πάνω από ένα υπάρχον θέμα που είναι παρόμοιο με αυτό που θέλετε να επιτύχετε

Παρόλο που μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να προσπαθούν να το κάνουν, θα έλεγα ότι είναι η προσέγγιση του τεμπέλης. Και εκπληκτικά, είναι επίσης μια προσέγγιση που μπορεί να πάρει πολύ περισσότερο χρόνο από οποιαδήποτε από τις παραπάνω.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι συχνά μπορείτε να καταλήξετε να ξοδεύετε ώρες αναζητώντας το σωστό θέμα, μόνο για να συνειδητοποιήσετε ότι η δομή του δεν είναι τόσο εύκολο να κατανοηθεί όσο ελπίζατε. Ως αποτέλεσμα, ξοδεύετε ώρες πάνω από ώρες για να το κάνετε να φαίνεται και να λειτουργεί μισό αξιοπρεπές.

Οι προσπάθειές σας δαπανώνται πολύ καλύτερα είτε για να αποκτήσετε γνώση ενός πλαισίου θεμάτων είτε για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε ένα θέμα εκκίνησης.

Τί άλλο υπάρχει εκεί?

Βεβαίως, όλες οι παραπάνω προσεγγίσεις απαιτούν κάποιο επίπεδο εξοικείωσης με τον τρόπο λειτουργίας του WordPress και γενικά με την κωδικοποίηση PHP. Αν το αφήσετε αυτό, η τοποθέτηση ενός θέματος μαζί για τον πελάτη σας απαιτεί επίσης χρόνο. Και ανάλογα με την πολυπλοκότητα του θέματος, μπορεί να βάλει ώρες πάνω από την αρχική εκτίμησή σας.

Ιχνος. Ιχνος. Εάν δεν θέλετε να παίξετε με όλα αυτά, σας καλώ να μας καλέσετε και να σας επιτρέψουμε να χειριστούμε αυτό το μέρος του έργου για εσάς. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι τα αρχεία PSD σας και θα σας δώσουμε ένα λαμπερό νέο θέμα ως αντάλλαγμα.

Αλλά τι πιστεύετε για αυτό; Πώς θα μετατρέψετε το σχέδιό σας σε έναν πλήρως λειτουργικό ιστότοπο πελατών?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Это интересно
    Adblock
    detector