Ένας διαφορετικός οδηγός ανάπτυξης WordPress: Πώς να αυτοματοποιήσετε τη ροή εργασίας σας

Εκπαιδευτικό μάθημα για την αυτοματοποίηση του WordPress


Ως προγραμματιστής WordPress, η ενημέρωση με τις πρόσφατες τεχνικές και τάσεις μπορεί να είναι εκφοβιστική. Πάρτε τον αυτοματισμό, για παράδειγμα – είστε πάνω από αυτό που μπορεί να γίνει όσον αφορά την αυτοματοποίηση της ροής εργασίας σας; ΟΧΙ ακριβως? Εντάξει, αυτό το άρθρο μπορεί να σας βοηθήσει με αυτό. Είναι λίγο ωστόσο, διαφορετικό από το συνηθισμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης WordPress. Επικεντρώνεται στην αυτοματοποίηση ό, τι μπορεί να αυτοματοποιηθεί όταν εργάζεστε στο επόμενο έργο σας στο WordPress.

Ο παρακάτω οδηγός ανάπτυξης WordPress ακολουθεί τα βήματα που εμπλέκονται σε έναν τυπικό κύκλο ανάπτυξης. Στην πορεία, θα προτείνουμε λύσεις και εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αυτοματοποιήσετε ορισμένες διαδικασίες για να μειώσετε τους χρόνους κυκλοφορίας σας.

Οφέλη του αυτοματισμού

Προτού προχωρήσουμε για να συζητήσουμε τον αυτοματισμό, ας συζητήσουμε γιατί πρέπει να αυτοματοποιήσετε συγκεκριμένες διαδικασίες ούτως ή άλλως.

 • ⏲️ Αυτοματισμός κερδίζει χρόνο, και επομένως χρήματα. Φανταστείτε τον χρόνο που εξοικονομείτε εάν συγχρονίσετε την έκδοση τοπικής ανάπτυξης του WordPress με το διακομιστή με ένα μόνο κλικ.
 • �� Στη συνέχεια, η αυτοματοποίηση των περιττών βημάτων βοηθά στην αποφυγή σφαλμάτων. Κατά τη διαδικασία συγχρονισμού των αλλαγών σας με τους διακομιστές, ενδέχεται να ανεβάσετε κατά λάθος μια λάθος έκδοση. Αυτό οδηγεί σε επανεπεξεργασία.
 • ��️ Επιπλέον, αυτοματοποιείτε διάφορα βήματα στον κύκλο ανάπτυξης βοηθά στην ανιχνευσιμότητα. Αυτό σας βοηθά να εντοπίσετε τον κώδικα σας. Για παράδειγμα, θα έχετε ένα σωστό αρχείο καταγραφής των αλλαγών που μεταφορτώθηκαν σε έναν διακομιστή κατά την ημερομηνία.
 • �� Τέλος, ο αυτοματισμός σας βοηθά επικεντρωθείτε σε πιο σημαντικά πράγματα σαν την καινοτομία! Εάν δεν επιβαρύνεστε με περιττές, επαναλαμβανόμενες εργασίες, έχετε περισσότερο χρόνο για σημαντικές εργασίες που απαιτούν την προσοχή σας.

Αυτό το σεμινάριο ανάπτυξης WordPress σάς βοηθά να επιτύχετε υψηλότερη απόδοση, ανακαλύπτοντας πρώτα περιττά βήματα και, στη συνέχεια, βοηθώντας σας να τα αυτοματοποιήσετε.

Αυτοματοποιήστε το περιβάλλον ανάπτυξης

Φανταστείτε την ανάγκη να δημιουργείτε χειροκίνητα ένα περιβάλλον ανάπτυξης κάθε φορά στα ακόλουθα σενάρια:

 • Ξεκινήστε ένα έργο
 • Μεταβείτε σε μια νέα μηχανή ανάπτυξης
 • Έχετε ένα νέο μέλος της ομάδας

Η δημιουργία μιας λίστας λογισμικού και εντολών είναι το πρώτο βήμα στον αυτοματισμό. Ωστόσο, η μη αυτόματη μετάβαση σε κάθε βήμα απαιτεί σημαντικό χρόνο και είναι επιρρεπής σε σφάλματα. Επομένως, μια τέτοια λίστα εξακολουθεί να είναι ανεπαρκής για να ρυθμίσετε το περιβάλλον σας.

Λιμενεργάτης είναι μια υπηρεσία που σας βοηθά να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον ανάπτυξης σε ένα νέο μηχάνημα με βάση τις απαιτήσεις σας. Το Docker παρουσιάζει την έννοια των εμπορευματοκιβωτίων. Το κοντέινερ είναι ένα σχεδόν κλειστό σύστημα που δημιουργήθηκε με το περιβάλλον ανάπτυξης. Με το Docker, δεν θα βρεθείτε ποτέ σε μια κατάσταση όπου κάποιος ενημέρωσε κάποιο λογισμικό στο διακομιστή και τίποτα δεν λειτουργεί!

λιμενεργάτης

Αρχικά, καθορίζετε ένα περιβάλλον ανάπτυξης, το οποίο καθορίζει τι ακριβώς χρειάζεστε σε ένα νέο μηχάνημα. Στη συνέχεια, απλώς εκτελέστε μια εντολή σε ένα νέο μηχάνημα για να ξεκινήσετε τη διαδικασία – είναι τόσο απλό!

Εδώ είναι ένας οδηγός για ρύθμιση του Docker για WordPress. Επιπλέον, εδώ είναι ένα γρήγορο αρχείο διαμόρφωσης Docker για WordPress.

Υπάρχει ένα μειονέκτημα του Docker – εάν χρησιμοποιείτε περιβάλλον ανάπτυξης που βασίζεται σε Windows (όπως SQL Server, .NET ή VisualBasic), δεν μπορείτε να το εφαρμόσετε χρησιμοποιώντας το Docker.

Έλεγχος έκδοσης με συνεχή ολοκλήρωση

Το επόμενο βήμα σε αυτό το σεμινάριο ανάπτυξης WordPress για τον αυτοματισμό είναι να εστιάσετε στη διαχείριση κώδικα. Όταν πολλοί προγραμματιστές εργάζονται στον ίδιο κώδικα ταυτόχρονα, συνήθως χρησιμοποιούν κάποια μορφή ελέγχου έκδοσης όπως Γκιτ ή Αστατος. Εδώ είναι ένα σεμινάριο ανάπτυξης WordPress έλεγχος έκδοσης.

άστατος

Όταν χρησιμοποιείτε λογισμικό διαχείρισης κώδικα, ένας προγραμματιστής μπορεί να δημιουργήσει ένα αντίγραφο του κεντρικού αποθετηρίου. Μπορούν να κάνουν βελτιώσεις στο αποθετήριο και να υποβάλουν τις αλλαγές που θα συγχωνευθούν με τον αρχικό κώδικα. Τα δημοφιλή αποθετήρια μπορεί να έχουν εκατοντάδες έως και χιλιάδες αλλαγές σε μια μέρα. Μπορεί να υπάρχουν διάφορες διενέξεις που ενδέχεται να προκύψουν όταν ο προγραμματιστής θέλει να συγχωνεύσει τον κώδικα. Στην πιο ακραία περίπτωση, μπορεί να συμβεί ότι ο χρόνος που απαιτείται για την επίλυση των ζητημάτων κατά τη συγχώνευση είναι περισσότερο από τον χρόνο που απαιτείται για την ίδια την αρχική βελτίωση..

Η συνεχής ενοποίηση αφορά την αποφυγή αυτού του σεναρίου συγχωνεύοντας συχνά το έργο των προγραμματιστών. Ωστόσο, η συγχώνευση δεν είναι τόσο απλή όσο ακούγεται. Περιλαμβάνει τη σύνταξη και τον έλεγχο από έναν προγραμματιστή πριν από την εκτέλεση οποιουδήποτε κώδικα. Συνήθως, ένας διακομιστής build εκτελεί αυτούς τους ελέγχους στον κώδικα μόλις ο κώδικας ωθείται στο κεντρικό αποθετήριο. Αυτή η διαδικασία μειώνει την επανεπεξεργασία, μία από τις πηγές σπατάλης, εξοικονομώντας έτσι κόστος και χρόνο. Η συχνότητα των δοκιμών και της οικοδόμησης ποικίλλει, αλλά σήμερα, αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται μετά από κάθε δέσμευση.

Συνεχής ενοποίηση με το Travis CI

travis-ci

Travis CI παρέχει μια δωρεάν έκδοση για αποθετήρια ανοιχτού κώδικα. Πρέπει να πληρώσετε μόνο για τα ιδιωτικά σας έργα. Θα δείξω ένα έργο στο GitHub σε αυτό το παράδειγμα. Μόλις εγγραφείτε στο Travis (προτείνω να εγγραφείτε μέσω του GitHub), πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να ξεκινήσετε τη δημιουργία:

 • Ενεργοποιήστε τα αποθετήρια GitHub
 • Προσθέστε το αρχείο .travis.yml στον ριζικό κατάλογο του αποθετηρίου σας
 • Πιέστε στο αποθετήριο για δημιουργία με τον Travis

Πάνω στο ___ σου Προφίλ Travis, ενεργοποιήστε το αποθετήριο που θέλετε να δοκιμάσετε με το Travis.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα ενεργοποίησης ενός δείγματος αποτύπωσης ιστού αποθετηρίου:

Ενεργοποίηση αποθετηρίων στο TravisΕνεργοποίηση αποθετηρίων στο Travis

Αφού ενεργοποιήσετε το αποθετήριο σας, πρέπει να προσθέσετε το αρχείο .travis.yml στο αποθετήριο σας. Τα περιεχόμενα του αρχείου είναι τα εξής:

γλώσσα: python
Πύθων:
– "2.6"
– "2.7"
# εντολή για εγκατάσταση εξαρτήσεων
# εγκατάσταση: "εγκατάσταση pip -r requirements.txt"

# εντολή για εκτέλεση δοκιμών
script: python tests.py

Πρέπει να καθορίσετε τη γλώσσα (Python) και τις εκδόσεις της για να δοκιμάσετε. Σε περίπτωση που έχετε εξαρτήσεις για εγκατάσταση, πρέπει να τις καταχωρίσετε στο αρχείο requirements.txt. Δεδομένου ότι εκτελούνται μόνο εικονικές δοκιμές σε αυτό το αποθετήριο, η γραμμή απαιτήσεων παραλείπεται. Εάν δεν σχολιάζονται, αυτές οι απαιτήσεις εγκαθίστανται στο περιβάλλον κατασκευής από τον Travis πριν εκτελέσετε τις δοκιμές σας. Τέλος, καθορίζεται η εντολή που εκτελεί τις δοκιμές. Αποθήκες ανοιχτού κώδικα όπως e-cidadania έχουν πιο λεπτομερή αρχεία .travis.yml.

Όταν τελειώσετε με τον κωδικό, δεσμεύστε τον και σπρώξτε τον κωδικό στο GitHub. Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα των δοκιμών στη σελίδα αποθετηρίου σας. Στέλνεται επίσης ένα email με τα αποτελέσματα των δοκιμών. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε μια άλλη έκδοση μέσω της σελίδας του προφίλ σας για να ελέγξετε την κατασκευή που συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο:

Χτίστε την επιτυχία στο TravisΧτίστε την επιτυχία στο Travis

Αυτοματοποιήστε την ανάπτυξη θεμάτων

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να καλύψετε σε αυτό το ασυνήθιστο σεμινάριο ανάπτυξης WordPress είναι η ανάπτυξη θεμάτων. Παρόλο που η χρήση ενός συστήματος διαχείρισης κώδικα αρκεί για οποιονδήποτε κωδικό που αλλάζετε στον κατάλογό σας στο WordPress, τα ενδιάμεσα βήματα κατά την ανάπτυξη ενός θέματος μπορεί να είναι και θα πρέπει να αυτοματοποιηθούν!

Ας σταματήσουμε για μια στιγμή για να απαριθμήσουμε μερικές εργασίες που είναι τυπικές για τη διαδικασία ανάπτυξης θεμάτων αφού ολοκληρώσετε τις αλλαγές στο θέμα σας:

 • Μεταγλώττιση κωδικού προεπεξεργαστή CSS στο CSS
 • Ελαχιστοποιήστε αρχεία CSS
 • Προσθέστε νέες εικόνες στο θέμα
 • Βελτιστοποίηση εικόνων
 • Δημιουργήστε παιδικά θέματα
 • Παρακολουθήστε για αλλαγές και ενημερώστε αποθετήρια

Όλες αυτές οι εργασίες είναι περιττές, γεγονός που δείχνει το πεδίο αυτοματοποίησης. Δείτε πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό:

Αυτοματοποιήστε την ανάπτυξη θεμάτων με το Gulp

Ας επικεντρωθούμε σε ένα δημοφιλές εργαλείο, Χαψιά, για αυτοματοποίηση ανάπτυξης και ανάπτυξης θεμάτων. Το Gulp είναι μια εργαλειοθήκη που βοηθά στην αυτοματοποίηση όλων των διαδικασιών που αναφέρονται παραπάνω. Το Gulp είναι ένα εργαλείο που βασίζεται σε JavaScript και εκτελείται σε διακομιστή Node.js.

gulpjs

Για να εγκαταστήσετε το Gulp, χρειάζεστε Node.js και NPM εγκατεστημένο. Στη συνέχεια, μπορείτε να εγκαταστήσετε το Gulp εκτελώντας τις ακόλουθες εντολές στο τερματικό.

npm εγκατάσταση gulp -g

Για να εργαστείτε σε ένα θέμα με το Gulp, πρέπει να μεταβείτε στον κατάλογο θεμάτων, που βρίσκεται συνήθως στο / wp-content / θέματα / και να αρχικοποιήσετε το NPM με την εντολή npm init στο τερματικό.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να προσθέσετε το Gulp στο αρχείο package.json.

{
"όνομα": "το θέμα μου",
"εκδοχή": "1.0.0",
"περιγραφή": "Εκπαιδευτικός Αυτοματισμός Εκμάθησης WordPress με Gulp",
"συντάκτης": "Το όνομά μου",
"devDependencies":
{
"χαψιά": "^ 3.9.1"
}
}

Μόλις το Gulp αρχικοποιηθεί στον κατάλογό σας, πρέπει να ορίσετε Εργασίες Gulp χρησιμοποιώντας το functiontask () – κάθε εργασία είναι ένα βήμα αυτοματισμού που εκτελεί ο Gulp. Εδώ είναι αναλυτικός οδηγός για τη συγγραφή εργασιών με τον Gulp.

Σας ενδιαφέρει πώς αυτοματοποιούμε την ανάπτυξη θεμάτων – εδώ είναι ένα σεμινάριο που σας μεταφέρει στο ταξίδι της ομάδας μηχανικών.

Δοκιμή του τελικού προϊόντος με συνεχή ανάπτυξη

Το τελευταίο βήμα σε αυτό το σεμινάριο ανάπτυξης WordPress είναι να αυτοματοποιήσετε τη δοκιμή του τελικού προϊόντος σας. Εν ολίγοις, θα προσπαθήσετε να αξιολογήσετε εάν ο ιστότοπός σας αποδίδεται σωστά σε όλες τις συσκευές.

Οπως και προτείνουν πρόσφατες τάσεις DevOps, η καλύτερη πρακτική είναι να προχωρήσετε πέρα ​​από τη συνεχή ολοκλήρωση Μόλις εφαρμόσετε με επιτυχία τη συνεχή ενσωμάτωση, ίσως αναρωτιέστε, δεν είναι πάντα ο κώδικας που υπάρχει στο κεντρικό αποθετήριο σας σε κατάσταση λειτουργίας; Η λογική απάντηση είναι ναι, και ως εκ τούτου, είναι λογικό να κυκλοφορήσετε την τελευταία έκδοση του λογισμικού σας καθώς πραγματοποιήθηκε η κατασκευή!

Έχει νόημα σε όλες τις καταστάσεις; Όχι, ειδικά εάν ο πελάτης σας δεν θέλει συνεχείς ενημερώσεις. Ωστόσο, είναι μια φιλοσοφία να διατηρείτε τον κωδικό σας έτοιμο για αποστολή. Σε περιπτώσεις όπου αναπτύσσετε το δικό σας προϊόν, η συνεχής ανάπτυξη είναι η πιο αποτελεσματική. Στο Google, χρειάζονται περίπου 8 λεπτά για να ενεργοποιηθεί ο κώδικας μετά τη δέσμευσή σας!

Εάν δημιουργείτε μια εφαρμογή ιστού, η συλλογή ενδέχεται να μην σημαίνει ότι λειτουργεί σε όλες τις συσκευές. Σε μια τέτοια περίπτωση, ένα εργαλείο σαν Πρόγραμμα περιήγησης έρχεται σε πρακτικό. Εκτελεί την εφαρμογή ιστού σας σε πραγματικές συσκευές διαφορετικών κατασκευαστών που χρησιμοποιούν διάφορα λειτουργικά συστήματα για να διασφαλίσουν ότι λειτουργούν για τον τελικό καταναλωτή.

περιήγηση

Συνεχής ανάπτυξη με το BrowserStack

Στο BrowserStack, μπορείτε να εκτελέσετε δοκιμές στο Python Σελήνιο, το οποίο πρέπει να εγκατασταθεί μέσω PIP.

εγκατάσταση pip σεληνίου

Ας εκτελέσουμε μια απλή δοκιμή χρησιμοποιώντας ένα Galaxy Note 8 με Android v7.1. Ο σύνδεσμος που έχω δώσει στον παρακάτω κώδικα μπορεί να ληφθεί μετά την εγγραφή στο BrowserStack (υπάρχει δωρεάν δοκιμή). Το BrowserStack σας ρυθμίζει με δείγμα κώδικα μόλις ορίσετε τις επιλογές.

Ρύθμιση της πρώτης δοκιμής σας στο BrowserStackΡύθμιση της πρώτης δοκιμής σας στο BrowserStack
από το πρόγραμμα οδήγησης εισαγωγής σεληνίου
από selenium.webdriver.common.keys εισαγωγή κλειδιών
από selenium.webdriver.common.desired_capabilities εισαγωγή DesiredCapabilities

επιθυμητό_cap = {
‘browserName’: ‘android’,
«συσκευή»: «Samsung Galaxy Note 8»,
“realMobile”: “αληθινό”,
‘os_version’: ‘7.1’
}

πρόγραμμα οδήγησης = webdriver.Remote (
command_executor = “http: // shaumikdaityari1: [email protected]: 80 / wd / hub”,
required_capabilities = επιθυμητό_cap

driver.get ("https://www.codeinwp.com/")
elem = driver.find_element_by_name ("ε")
elem.send_keys ("Πρόγραμμα περιήγησης")
elem.submit ()
εκτύπωση (driver.title)
driver.quit ()

Για να εκτελέσετε απλά εκτελέστε το αρχείο ή εκτελέστε τις εντολές στο τερματικό.

python browser_test.py

Μπορείτε να επιβεβαιώσετε εάν η δοκιμή είναι επιτυχής από το τερματικό σας. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να επιστρέψετε στον λογαριασμό σας στο BrowserStack για να δείτε το βίντεο σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο έτρεξε.

Βίντεο και αρχεία καταγραφής δοκιμών BrowserStackΒίντεο και αρχεία καταγραφής δοκιμών BrowserStack

Μπορείτε να αυτοματοποιήσετε δοκιμές σε προγράμματα περιήγησης για κινητά. Το BrowserStack σάς επιτρέπει να εκτελείτε δοκιμές και στον δικό σας διακομιστή, όπως περιγράφεται στο την τεκμηρίωση.

Εάν κάνετε μια εφαρμογή για κινητά, θα θέλατε να δοκιμαστεί σε διάφορες συσκευές μέσω ενός συγκεκριμένου εργαλείου. Αυτό είναι δυνατό με TestGrid, που σας επιτρέπει να εκτελείτε την εφαρμογή σας σε διάφορες συσκευές.

Τελικές σκέψεις για αυτό το ασυνήθιστο (αυτοματοποιημένο) σεμινάριο ανάπτυξης WordPress

Με αυτό, φτάνουμε στο τέλος αυτού του σεμιναρίου για την αυτοματοποίηση εργασιών κατά την ανάπτυξη του WordPress. Καλύψαμε τα οφέλη του αυτοματισμού και διάφορες εργασίες που μπορούν να αυτοματοποιηθούν στον κύκλο προγραμματιστών σας.

Χρησιμοποιείτε άλλες τεχνικές ή εργαλεία για να αυτοματοποιήσετε τη ροή εργασιών ανάπτυξης για το WordPress; Μοιραστείτε τα κόλπα σας στα παρακάτω σχόλια.

Μην ξεχάσετε να συμμετάσχετε στο μάθημα συντριβής για την επιτάχυνση του ιστότοπού σας στο WordPress. Με μερικές απλές επιδιορθώσεις, μπορείτε να μειώσετε το χρόνο φόρτωσής σας ακόμη και κατά 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map