David Braun Συνέντευξη – Διευθύνων Σύμβουλος του TemplateMonster για 14 χρόνια – “Θα εκπλαγείτε πόσο βαθιά εμπλέκεται.”

David Braun Συνέντευξη – Διευθύνων Σύμβουλος του TemplateMonster για 14 χρόνια – “Θα εκπλαγείτε πόσο βαθιά εμπλέκεται.”

David Braun Συνέντευξη – Διευθύνων Σύμβουλος του TemplateMonster για 14 χρόνια – “Θα εκπλαγείτε πόσο βαθιά εμπλέκεται.”
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Εάν είστε στην επιχείρηση ανάπτυξης ιστότοπων, πιθανότατα έχετε βρει έναν ιστότοπο που ονομάζεται TemplateMonster.com. Ίσως το μπλε λογότυπο με τέρας να κουδουνίζει; Ίσως να έχετε ξεχάσει ότι ο ιστότοπος είναι αρκετά μεγάλος, αλλά πόσο μεγάλο; Ας ανακαλύψουμε! Αυτή είναι η συνέντευξή μου με τον David Braun – τον Διευθύνοντα Σύμβουλο – καθώς και πολλά ενδιαφέροντα γεγονότα από το ταξίδι του TemplateMonster μέχρι στιγμής.


Ας ξεκινήσουμε με μια υψηλή νότα:

ο TemplateMonster η αγορά διαθέτει τώρα 46.000 πρότυπα σχεδίασης για τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες, όπως WordPress και WooCommerce, Joomla, Magento, Drupal και PrestaShop. Από τότε που ιδρύθηκε το 2002, έχει υπηρετήσει περισσότερα από 5 εκατομμύρια πελάτες, με 100.000 άτομα επισκέπτονται τον ιστότοπο κάθε μέρα.

Η επιχείρηση διευθύνεται από έναν 35χρονο CEO – David Braun – που έχει έχτισε μια ομάδα 427 ατόμων, και μέσω των συνδυασμένων προσπαθειών όλων έφτασε τα 15 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Αλλά το ταξίδι δεν ξεκίνησε όπως η τυπική εκκίνηση του Silicon Valley. Μακριά από αυτό…

Ντέιβιντ Μπράουν

Με λίγα λόγια: Ο Ντέιβιντ Μπράουν ήταν πρόσφυγας στον πόλεμο της Γεωργίας της δεκαετίας του 1990. Κατασκεύασε το TemplateMonster με τη βοήθεια της ομάδας του από την Ουκρανία, ενώ ζούσε στις ΗΠΑ. Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Ντέιβιντ απουσίαζε από την επιχείρησή του, βοηθώντας την ουκρανική κυβέρνηση στη μεταρρύθμιση του Υπουργείου Άμυνας. Τα συστήματα που έχει δημιουργήσει για την εταιρεία της επιτρέπουν να λειτουργεί ανεξάρτητα ακόμη και όταν δεν είναι κοντά.

Ο Ντέιβιντ έχει γίνει ηρωική φιγούρα για μένα. Άρχισα να διαβάζω περισσότερα γι ‘αυτόν σχεδόν αμέσως μόλις άκουσα για όλα τα πράγματα που έκανε. Υπήρξαν πολλά σημεία καμπής στη ζωή του Ντέιβιντ, τόσο ενδιαφέροντα και έντονα που ήθελα να καταλάβω τα πράγματα καλύτερα. Άρπαξα το email του. Απάντησε μέσα σε δύο ώρες.

Αυτή είναι η συνέντευξή μου με τον David Braun και την ιστορία του TemplateMonster. Ας ξεκινήσουμε με τις πρώτες μέρες:

Συνέντευξη David Braun: Πώς αλλάζεις τα πάντα

Ο David Braun, με το γεωργιανό του όνομα David Arakhamia, έπρεπε να εγκαταλείψει τη χώρα του σε ηλικία 11 ετών μαζί με την οικογένειά του λόγω πόλεμος στην Αμπχαζία. Μετακόμισαν στην Ουκρανία, όπου ο Ντέιβιντ έμεινε μέχρι να τελειώσει τις ακαδημαϊκές του σπουδές. Αυτή ήταν η αρχή του Διαδικτύου όπως το γνωρίζουμε σήμερα, το 2001.

Ήταν ακόμα στο πανεπιστήμιο όταν συνάντησε τον αμερικανό μελλοντικό συνιδρυτή του που ήρθε στην Ουκρανία αναζητώντας ταλέντο. Έψαχνε κάποιον να φροντίσει να παράγει ιστότοπους για πελάτες των ΗΠΑ. Η πρώτη δουλειά που πήραν ήταν ένας κλώνος της ιστοσελίδας της General Electric, η οποία ανατέθηκε για 7.000 $ – ένα τεράστιο ποσό εκείνη την εποχή.

Η επιχείρηση άρχισε να ευδοκιμεί, είχαν νέους πελάτες να μπαίνουν και τα έργα παραδόθηκαν εγκαίρως. Η διαδικασία λειτούργησε καλά, αλλά δεν μπορούσε να αυτοματοποιηθεί. Κάθε έργο χρειάστηκε προσαρμοσμένη φροντίδα, κάθε πελάτης έπρεπε να διαχειριστεί διαφορετικά – το μοντέλο δεν μπορούσε να κλιμακωθεί αρκετά γρήγορα.

Μερικές φορές, το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι το καλύτερο

Ενώ συνεργαζόταν στενά με την ομάδα του, ο David Braun παρακολούθησε έναν από τους σχεδιαστές του στη δουλειά, χρησιμοποιώντας ένα σύνολο αυτο-κατασκευασμένων εργαλείων για να τον βοηθήσει να επιταχύνει τη διαδικασία σχεδιασμού. Αυτό έκανε τον Ντέιβιντ να σκέφτεται. Δεν υπήρχε κανένας που να κάνει κάτι τέτοιο με επιτυχία εκείνη την εποχή, ήταν μια ιδέα που έπρεπε να αποδειχθεί.

Ο σχεδιαστής είχε πάθος να σχεδιάζει τέρατα, θα τους σχεδίαζε όλη την ώρα. Έτσι αναζήτησαν τον τομέα και ήταν δωρεάν. Έτσι γεννήθηκε το TemplateMonster.com.

Εξέλιξη λογότυπου TemplateMonster

Πρώτη εβδομάδα λειτουργίας; Πώλησαν πρότυπα PSD αξίας 70.000 $, προωθώντας τα σε διάφορα διαδικτυακά φόρουμ.

Αυτό ακούγεται απολύτως τρελό για το 2002. Αλλά… όπως αποδείχθηκε, το 90% αυτών των χρημάτων ήταν απάτη, προερχόμενη από κλεμμένες πιστωτικές κάρτες. Η τράπεζα έκλεισε τον λογαριασμό του και κανένας από τους επεξεργαστές καρτών δεν θα συνεργαζόταν πλέον μαζί τους.

Με την πάροδο του χρόνου, και με την παρέμβαση του Ντέιβιντ, τα πράγματα σταμάτησαν και τα επίπεδα απάτης μειώθηκαν. Ταυτόχρονα, η ομάδα άρχισε να ελέγχει κάθε συναλλαγή, ακυρώνοντας ορισμένες και τελικά εκκαθάρισε τους λογαριασμούς της.

Μέχρι το δεύτερο έτος, ο κύκλος εργασιών του TemplateMonster ήταν περίπου 300.000 $. Κατάφεραν να δημιουργήσουν περίπου 300 πρότυπα και ήταν τα μόνα στην αγορά χωρίς πραγματικό ανταγωνισμό. Όλα αυτά τα χρήματα επανεπενδύθηκαν και η επιχείρηση τυποποιήθηκε.

Διαίρεσαν τη διαδικασία σχεδιασμού για να την αναπαραγάγουν γρηγορότερα – κάθε σχεδιαστής ήταν τώρα υπεύθυνος για ένα στοιχείο, ώστε να μπορούν να παράγουν μαζικά. Το 2003, αυτοί άρχισε να κάνει το Flash, το οποίο γρήγορα γίνεται η κύρια ροή εσόδων τους.

Αυτό διαμόρφωσε πραγματικά την επιχείρηση και έπρεπε να προσλάβουν περισσότερους προγραμματιστές Flash για να δημιουργήσουν τα σχέδια. Στο αποκορύφωμά του, το TemplateMonster παρουσίασε 20.000 πρότυπα βασισμένα σε Flash και η επιχείρηση ήταν ακμάζουσα. Το 70% των εσόδων δημιουργήθηκε από το Flash μόνος.

Το 70% των εσόδων του TemplateMonster δημιουργήθηκε από το Flash

Αλλά όπως λένε – τα καλά πράγματα δεν διαρκούν για πάντα.

Το 2006, το TemplateMonster χτυπήθηκε από αγωγή για δικαιώματα εικόνας, υπολογίζεται σε 109 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση. Κατηγορήθηκαν ότι πουλούσαν πρότυπα ιστότοπου που περιελάμβαναν φωτογραφίες που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Το TemplateMonster έμαθε σίγουρα ένα σκληρό μάθημα τότε.

Ακολουθούν οι σκέψεις του David σχετικά με ζητήματα πνευματικών δικαιωμάτων στην κοινότητα του WordPress:

Αυτό είναι ΠΟΛΥ δύσκολο μέρος της επιχείρησης. Οι περισσότεροι από τους συγγραφείς θεμάτων χρησιμοποιούν το λεγόμενο "Ελεύθερος" εικόνες, με άδεια χρήσης Creative Commons. Ωστόσο, δεν συνειδητοποιούν ότι αυτή η άδεια θα μπορούσε να αλλάξει ανά πάσα στιγμή από τον συντάκτη και ότι ενδέχεται να φέρει ευθύνη για έως και 150.000 $ ανά παράβαση εάν κάποιος αλλάξει την άδεια στο μέλλον.

Πως λειτουργεί αυτό? (1) Κάποιος ανεβάζει μια εικόνα στο Flickr που δεν είναι δική τους. (2) Το παίρνετε κάτω από αυτό που νομίζετε ότι είναι CC. (3) Στη συνέχεια, ο αρχικός κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων μπαίνει και σας μηνύει.

Δεν υπάρχει καθολική λύση πώς να προστατευτείτε από τέτοιες περιπτώσεις, αλλά ως προφύλαξη θα έκανα τουλάχιστον μια νομικά επικυρωμένη απόδειξη ότι οι εικόνες ήταν διαθέσιμες στο Creative Commons τη στιγμή που τις κατεβάσατε. Τουλάχιστον σου δίνει την ευκαιρία να γίνεις "αθώος παραβάτης" σε δικαστήριο.

Δεν υπάρχει αρκετό πρόβλημα?

Το 2010, ο Steve Jobs έγραψε ένα ανοιχτό γράμμα υποβαθμίζοντας ολόκληρη τη βιομηχανία Flash. Σύντομα οι άνθρωποι σταμάτησαν να αγοράζουν πρότυπα συνολικά και οι πωλήσεις μειώθηκαν γρήγορα για το TemplateMonster που εξαρτάται από το Flash.

Και πάλι, ο David Braun αντιμετώπισε εξωτερικές απειλές που επηρέαζαν την επιχείρηση. Αναγκάστηκαν να στραφούν σε HTML, που σημαίνει ότι ξεκινούν από το μηδέν. Δεν είχαν πρότυπα HTML, κανένας στην εταιρεία δεν έκανε HTML. Δεν μπορούσαν απλώς να απολύσουν όλους και να προσλάβουν νέους ανθρώπους – αυτό θα σήμαινε να εγκαταλείψουμε όλη τη δουλειά για να χτίσουμε μια υπέροχη ομάδα.

Έτσι αποφάσισαν να εκπαιδεύσουν τους προγραμματιστές Flash σε προγραμματιστές HTML. Αυτή η επιλογή δεν ήταν προσανατολισμένη στα χρήματα, ήταν προσανατολισμένη στους ανθρώπους. Για ένα χρόνο, σταμάτησαν να είναι κερδοφόρα και έζησαν από αποταμιεύσεις. Αυτό συνέπεσε επίσης με τη μετάβαση στο να γίνει μια αγορά, και να αρχίσει να δέχεται εξωτερικά προϊόντα στην πλατφόρμα τους.

Η διακοπή του HTML του 2010 ήταν δύσκολη για την εταιρεία, αλλά έκανε τον David να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν χωρίς ένα ισχυρό επιχειρηματικό σύστημα που θα μπορούσε να τους προστατεύσει από μελλοντικές αλλαγές στην αγορά. Άρχισαν να αναδιαρθρώνουν την επιχείρηση, να καθορίζουν τις αξίες της και να βελτιστοποιούν (διαβάστε αυτοματοποίηση) τις διαδικασίες της.

Αυτό το μέρος είναι το αγαπημένο μου και νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι χρήσιμο σε πολλές εταιρείες που αναπτύσσονται γρήγορα και αναγκάζονται να επεκταθούν. Αυτό που έκαναν αυτά τα παιδιά δεν είναι μια συνταγή για οποιαδήποτε επιχείρηση που χρειάζεται αναδιοργάνωση, αλλά είναι ένα παράδειγμα ενός μοντέλου που απέδειξε τις δυνατότητές του και απέδωσε αποτελέσματα.

Αναδιάρθρωση επιχειρήσεων, βήμα προς βήμα

Για να ξεκινήσει η αναδιοργάνωση της εταιρείας, ο Ντέιβιντ έπρεπε να κάνει ένα βήμα πίσω από τις καθημερινές εργασίες, να ελευθερώσει το πρόγραμμά του και να διαθέσει μερικές ώρες καθημερινά για τη συστηματοποίηση της εταιρείας. Συνειδητοποίησε επίσης ότι δεν μπορεί να το κάνει μόνος του και χρειάστηκε βοήθεια.

Δύο από τους διευθυντές του στάλθηκαν για εξειδίκευση στην επιχειρηματική ανάλυση. Βρίσκονται σε διάφορες διαδικασίες, πέρασαν χρόνο με όλους τους ενδιαφερόμενους και άρχισαν να καταρτίζουν τον χάρτη της επιχείρησης:

  • τι συμβαίνει μέσα σε κάθε τμήμα,
  • πώς λαμβάνουν οι αποφάσεις,
  • ποιες διαδικασίες είναι διπλές,
  • όπου είναι τα κενά, κ.λπ..

Μια μεγάλη πρόκληση για τη μεταρρύθμιση του συστήματος είχε να κάνει με τη διεθνή φύση των επιχειρήσεων. Μια εταιρεία με πολλά γραφεία σε διαφορετικές ζώνες ώρας και μιλώντας διαφορετικές γλώσσες. Και όλοι αυτοί οι άνθρωποι έπρεπε να ευθυγραμμιστούν με τα ίδια επιχειρησιακά πρότυπα.

Το τρέχον προσωπικό μας είναι 427 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των εργολάβων. Δεν είναι πολύ φανταχτερό πράγμα για να διαχειριστείτε τόσα πολλά άτομα που βρίσκονται σε διαφορετικές ζώνες ώρας και μιλούν διαφορετικές γλώσσες, αλλά αυτό πρέπει να κάνουμε για να παραμείνουμε στην επιχείρηση. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μας χωρίς την εταιρική πύλη που χρησιμοποιούμε. Ονομάζεται bitrix24.com, Περιέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για τη λειτουργία της εταιρείας (συνομιλία, κλήσεις VoIP, CRM, ελαφρύ ERP, εργαλεία διαχείρισης έργων, φόρουμ κ.λπ.).

Ένας άλλος σημαντικός μετασχηματισμός για την εταιρεία είχε να κάνει με όλους που έχουν την ίδια νοοτροπία. Για να το κάνουν αυτό, χρησιμοποίησαν το Σύστημα ισορροπημένης κάρτας αποτελεσμάτων, μια τεχνική διαχείρισης για την ευθυγράμμιση των ενεργειών των εργαζομένων με τους στόχους της εταιρείας. Αυτό συνεπαγόταν συνεντεύξεις ένας προς έναν, πολλές συναντήσεις και κλήσεις Skype για να επιτευχθεί ένα κοινό όραμα.

Όπως ίσως έχετε παρατηρήσει, ο David Braun αρέσει να κινείται γρήγορα. Έτσι, για να επιτύχουν ένα κοινό όραμα για κάθε εργαζόμενο στον οργανισμό, χρειάζονταν μια συντόμευση.

Πήγαν για τους ηγέτες του οργανισμού – άτομα που έχουν μεγαλύτερη επιρροή στους άλλους και που θα μπορούσαν να διαδώσουν το μήνυμα απευθείας. Χρησιμοποίησαν το τεστ προφίλ Προσωπικότητας DISC για να βρουν αυτούς τους επηρεαστές που θα μπορούσαν τότε να ενδυναμώσουν την υπόλοιπη ομάδα.

Πέντε άτομα επιλέχθηκαν και εκπαιδεύτηκαν. Ξεκίνησαν να μεταφέρουν το μήνυμα στους επόμενους δέκα ανθρώπους, οι οποίοι στη συνέχεια θα το διαδόσουν στο επόμενο.

Ως αποτέλεσμα, το TemplateMonster έχει κάποιους πολύ ηχηρούς κανόνες για τους υπαλλήλους, επικεφαλής τους:

Όλα όσα κάνετε στη δουλειά είναι ΔΙΚΑ ΣΑΣ. Εάν κάνατε κάτι πολύ καλό – οι άνθρωποι θα αισθάνονται περήφανοι για ΣΑΣ. Κάτι κακό – οι άνθρωποι θα σκεφτούν άσχημα για ΣΑΣ.

Δεν κάνετε κάτι μόνο επειδή κάποιος σας πληρώνει για να το κάνετε αυτό. Οι άνθρωποι περνούν στη δουλειά τουλάχιστον τον ίδιο χρόνο όπως και με την οικογένειά τους (συνήθως ακόμη περισσότερο), οπότε είναι ανόητο να μην είσαι υπεύθυνος για κάτι που ξοδεύεις το 1/3 της ζωής του ενήλικα.

(…)

Αν θέλετε να πετύχετε κάτι, σταματήστε να κάθεστε και να σκεφτείτε πόσο έξυπνοι είστε, κάντε κάτι για να εκτελέσετε την ιδέα σας και εντυπωσιάστε όλους με κάτι που λειτουργεί, όχι κάτι που ακούγεται σαν να λειτουργεί.

Υποστήριξη πελατών – ένα νέο παράδειγμα

Η εσωτερική αναδιάρθρωση ήρθε με μια νέα προσέγγιση στην αγορά.

Όλες οι εργασίες ρουτίνας θα πρέπει να είναι αυτοματοποιημένες και οι άνθρωποι πρέπει να επικεντρώνονται στο δημιουργικό μέρος της εργασίας τους. Πειραματιστούμε πολύ με τα λεγόμενα "ατομικός σχεδιασμός" concept, όπου ο σχεδιασμός αποτελείται από μικρά μέρη (άτομα) και ταιριάζουν μεταξύ τους ανεξάρτητα από τη σειρά που τα τοποθετείτε μαζί. Μπορείς διαβάστε περισσότερα για αυτήν την ιδέα από τον δημιουργό του.

Πιστεύω ότι εάν εκτελεστεί σωστά θα μπορούσαμε να πάρουμε μια γεννήτρια σχεδιασμού που θα παράγει σχέδια, κάτι που θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αναγνωριστεί ότι δημιουργείται από μηχανή.

Όσον αφορά άλλες μη δημιουργικές εργασίες, χρησιμοποιούμε ήδη πολλούς αυτοματισμούς (ελεγκτές θέματος, αυτοματοποιημένο QA, δοκιμή φορτίου, συσκευασία προϊόντων κ.λπ.).

Καθώς το κόστος απόκτησης πελατών άρχισε να αυξάνεται, έπρεπε να βρουν νέους τρόπους προσέγγισης χρηστών. Είχαν ήδη δοκιμάσει και κάλυψε όλες τις κλασικές διαδικτυακές τεχνικές μάρκετινγκ.

Μια ευκαιρία βελτίωσης των πραγμάτων προήλθε από μια απροσδόκητη κατεύθυνση – υποστήριξη πελατών. Εκείνη την εποχή, η υποστήριξη θεωρήθηκε ευθύνη, κάτι που τρώει χρόνο και χρήμα, όχι κάτι που θα μπορούσε να φέρει μετρητά. Έτσι, για άλλη μια φορά, ο David Braun μετατόπισε το όραμα της εταιρείας και ανακάλυψε το πώς έκαναν τα πράγματα.

Θυμάμαι ότι είχαμε ένα καθαρά επιχειρηματικό μοντέλο συναλλαγής, όταν οι άνθρωποι επισκέπτονται τον ιστότοπό σας, αγοράζουν το πρότυπο και τα ξεχνάτε και ξεχνούν για εσάς. Σήμερα, δεν μπορούμε πλέον να το κάνουμε.

Πρώτα απ ‘όλα, επειδή η απόκτηση πελατών κοστίζει σχεδόν διπλάσιο κάθε χρόνο. Δεύτερον, εάν διατηρείτε συνδέσεις με τους πελάτες σας ακόμα και μετά την ολοκλήρωση του ιστότοπου με βάση το πρότυπο, ανοίγει πολλές ευκαιρίες για πώληση και διασταυρούμενη πώληση. Πρέπει να κάνετε ό, τι χρειάζεται για να γίνετε αξιόπιστη πηγή συμβουλών για έναν πελάτη.

Εάν είστε αρκετά επιτυχημένοι, η αξία διάρκειας ζωής μπορεί να διπλασιαστεί ή ακόμη και να τριπλασιαστεί χωρίς να δαπανήσετε πολλά για πληρωμένες διαφημίσεις. Γι ‘αυτό επενδύουμε σε μεγάλο βαθμό στην υποστήριξη πελατών. Αυτήν τη στιγμή απασχολούμε 65 άτομα που εργάζονται 24/7 και είναι διαθέσιμα μέσω ζωντανής συνομιλίας.

Το 20% των εσόδων δαπανάται για τους μισθούς του προσωπικού υποστήριξης, επομένως η διατήρησή τους έχει καταστεί προτεραιότητα. Αυτό διαμόρφωσε ολόκληρη τη διαδικασία πρόσληψης νέων ανθρώπων, εκπαιδεύοντάς τους και διατηρώντας τους αφοσιωμένους στη δουλειά τους.

Έτσι γίνεται:

Αντί για έρευνα προσωπικού, συνεντεύξεις και αξιολογήσεις, οι νέοι παίρνουν μια εβδομάδα "πληρωμένη δοκιμή." Σε κάθε νέο υπάλληλο ανατίθεται ένας μέντορας που τους προετοιμάζει για εξετάσεις. Στο τέλος της εβδομάδας, εάν το άτομο αποτύχει, ο μέντορας καλείται και το άτομο είναι έξω.

Μια άλλη εξέταση πραγματοποιείται στο δίμηνο σήμα (αυτό συμβαίνει για όλους στην πραγματικότητα, όχι μόνο στο τμήμα υποστήριξης). Ο μέντορας καθοδηγεί το άτομο στις συγκεκριμένες διαδικασίες και τους διδάσκει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν. Μετά από αυτήν την περίοδο δοκιμασίας, το άτομο εγκαθίσταται και γίνεται μέλος της ομάδας.

Κάθε εργαζόμενος λαμβάνει επίσης τα δικά του KPI (βασικοί δείκτες απόδοσης) που μετρούν πόσο αποτελεσματικά είναι σε καθημερινή βάση. Εννοώ, κυριολεκτικά, στο τέλος κάθε ημέρας, μπορείτε να δείτε πόσο καλά έχετε κάνει, πόσο παραγωγική ήταν η ημέρα σας και πώς αυτό θα επηρεάσει τον μισθό σας.

Η υποστήριξη θεωρείται τώρα ως κανάλι εξαγοράς. Όταν οι άνθρωποι είναι ευχαριστημένοι με τη βοήθεια που λαμβάνουν, προτείνουν την υπηρεσία στους φίλους τους, είναι τόσο εύκολο. Και λειτουργεί. Η υποστήριξη αυξάνει τώρα περίπου το 25% των εσόδων του TemplateMonster. Αυτό σημαίνει περίπου 750.000 $.

TemplateMonster και η κοινότητα του WordPress

Το WordPress, το PrestaShop και το Moto CMS είναι οι πιο δημοφιλείς πλατφόρμες στο TemplateMonster, με το WordPress να προσθέτει έως και 1800+ θέματα.

Η επιχείρηση έχει αλλάξει πολύ από τότε που το TemplateMonster ήταν δημιουργός προτύπων με γνώμονα το Flash. Αυτήν τη στιγμή, αλλάζει όλο και περισσότερο προς ένα μοντέλο μόνο για αγορά. Τα θέματα WordPress δημιουργούν το 30% των εσόδων, καθιστώντας το βασικό μέρος της επιχείρησης.

Ρώτησα τον David αν η κοινότητα του WordPress διαφέρει από τους υπόλοιπους χρήστες του TemplateMonster με οποιονδήποτε τρόπο:

Ειλικρινά, αρχικά δεν ξεκινήσαμε καλά με την κοινότητα. Ως εμπορική επιχείρηση, δεν μπορούσα να καταλάβω την αξία και τα μηνύματα που σας στέλνει ο κόσμος ανοιχτού κώδικα. Έτσι, κατά τη διάρκεια των πρώτων πέντε ετών στην αγορά, απορροφήσαμε :). Αφού επισκεφτήκαμε μερικά WordCamps, μιλώντας με έξυπνους ανθρώπους, βλέποντας σπουδαία επιχειρηματικά πρότυπα στην κοινότητα, έχουμε αλλάξει την προσέγγισή μας.

Αρχίσαμε να διαδραματίζουμε έναν ανοιχτό ρόλο στην κοινότητα, συνεισφέραμε πολύ στην ανάπτυξη του WordPress, κυκλοφόρησε στο GPL το κεντρικό μας WordPress Framework (Cherry Framework), πολλά πρόσθετα και θέματα. Φαίνεται ότι επιστρέφει μετά από λίγο. Οι άνθρωποι σας παρατηρούν, σέβονται τις συνεισφορές σας και χρησιμοποιούν τα προϊόντα σας.

Το WordPress αποτελεί προτεραιότητα για το TemplateMonster από το 2011 (βλ τα 10 χρόνια επέτειο infographic), και ο David Braun έγινε ένας από τους αριθμούς της κοινότητας του WordPress.

Εδώ είναι η ομάδα TemplateMonster στο WordCamp Κίεβο 2016:

Πώς απολάμβαναν οι συνάδελφοί μας από την Ουκρανία @WordCampKyiv 2016 – ο πρώτος επίσημος #WordCamp στην Ουκρανία pic.twitter.com/Ivcp1pdrIl

– TemplateMonster (@templatemonster) 1 Οκτωβρίου 2016

Ποτέ δεν έφτασα στο σημείο όπου ο Ντέιβιντ Μπράουν μπήκε στον στρατιωτικό και πολιτικό χώρο στην Ουκρανία για να βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό του στρατού. Και αυτή η ιστορία είναι ακόμα πιο φοβερή από ό, τι έκανε με το TemplateMonster. Ισως μια άλλη φορά…

Τώρα, θα ήθελα να κλείσω και να ευχαριστήσω τον David για τα γρήγορα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του και για τη συμμετοχή του σε όλα αυτά!

Εάν υπάρχει κάτι που θέλετε να ρωτήσετε τον David, του υποσχέθηκε ότι θα συμμετάσχει στα σχόλια και θα απαντήσει. Ευχαριστώ για την ανάγνωση!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Это интересно
    Adblock
    detector