Ποιο είναι το καλύτερο Cloud IDE το 2020; Εδώ είναι 8 από τις κορυφαίες επιλογές

Παραδοσιακά, ήταν κοινό για τους προγραμματιστές να δημιουργούν κώδικα χρησιμοποιώντας τους καθημερινούς επεξεργαστές κειμένου σας. Από το τοπικό μηχάνημα έως το διακομιστή, οι επεξεργαστές κειμένου που βασίζονται σε τερματικά όπως το VIM και το Emacs (καθώς και οι επεξεργαστές κειμένου που βασίζονται στο GUI όπως το SublimeText) εξακολουθούν να είναι οι επιλογές για πολλούς προγραμματιστές. Ωστόσο, η αυξανόμενη δημοτικότητα των υπηρεσιών cloud οδηγεί την αύξηση των IDE cloud. Σε αυτήν την ανάρτηση, καλύπτουμε τις πιο δημοφιλείς και λειτουργικές επιλογές του σήμερα και προσπαθούμε να το κάνουμε βρείτε το καλύτερο cloud IDE το 2020.


Αλλά πρώτα, πώς διαφέρει ένα IDE από ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου; Εκτός από τις προηγμένες δυνατότητες του επεξεργαστή κειμένου, όπως η επισήμανση σύνταξης, η πιο σημαντική διαφορά είναι ότι ένα IDE σας επιτρέπει να μεταγλωττίσετε και να εκτελέσετε τον κώδικα που γράφετε. Επιπλέον, ορισμένα IDE έχουν προηγμένες δυνατότητες όπως το εντοπισμό σφαλμάτων. Τα καλύτερα IDE παρέχουν μια ολοκληρωμένη λύση για όλες τις αναπτυξιακές σας ανάγκες – με επιπλέον προνόμια, όπως έλεγχο έκδοσης και συνεχή ενσωμάτωση.

Καλύτερο Cloud IDE

Ακολουθεί η πλήρης σύνθεση:

 1. CodePen #
 2. JSFiddle #
 3. Σημειωματάρια Microsoft Azure #
 4. Παρατηρήσιμο #
 5. Αντικατάσταση #
 6. Codenvy #
 7. Google Cloud Shell #
 8. Codeanywhere #

1. CodePen

codepen cloud IDE

Το CodePen είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας που βασίζεται σε σύννεφο για HTML, CSS και JavaScript που σας επιτρέπει να αποδίδετε αποσπάσματα σε πραγματικό χρόνο και, στη συνέχεια, να τα μοιράζεστε με άλλους. Ο πρωταρχικός στόχος του CodePen είναι να επιτρέψει στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν επιδείξεις της εργασίας τους στο front-end.

Επίδειξη CodePenΕπίδειξη CodePen

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φύλλα στυλ και σενάρια που φιλοξενούνται εξωτερικά στο demo CodePen. Επιπλέον, το CodePen σάς δίνει πρόσβαση σε μια κονσόλα JavaScript για να εντοπίσετε σφάλματα στον κώδικά σας εάν δημιουργείτε ένα στοιχείο μέσα στην πλατφόρμα.

Τα demo CodePen μπορούν επίσης να ενσωματωθούν στον ιστότοπό σας. Τα ενσωματωμένα στυλό έχουν προεπισκοπήσεις του κώδικα, γεγονός που τις καθιστά ιδανικές για τεχνικούς συγγραφείς, ενώ δημιουργούν σεμινάρια για τεχνολογίες front-end.

Το CodePen σάς επιτρέπει να παρακάμψετε το έργο άλλων προγραμματιστών και να το αναπτύξετε. Παρέχονται διάφορες προβολές του κωδικού σας, αλλά ορισμένες είναι διαθέσιμες μόνο στις η επαγγελματική έκδοση, ξεκινώντας από $ 8 / μήνα με χρέωση ετησίως.

Ενώ η δύναμη του CodePen δημιουργεί και μοιράζεται στυλό, εισήγαγε Εργα το 2017, το οποίο σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ολόκληρα έργα front-end στον ιστότοπο, καθιστώντας το ένα πλήρες IDE.

2. JSFiddle

jsfiddle - ένα σύννεφο IDE για JS

Το JSFiddle είναι ένα πρώιμο IDE που δημιουργήθηκε ως παιδική χαρά κώδικα, επηρεάζοντας πολλούς άλλους ανταγωνιστές σήμερα. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε στοιχεία front-end και να τα κάνετε ζωντανά στο πρόγραμμα περιήγησης.

Επίδειξη JSFiddleΕπίδειξη JSFiddle

Είστε σε θέση να πιείτε το έργο των άλλων και να το αναπτύξετε, εκτός από την ενσωμάτωση της εργασίας σας σε εξωτερικούς ιστότοπους. Το JSFiddle είναι μια απλοποιημένη έκδοση του CodePen για όσους επιθυμούν να συνεργαστούν με έναν απλούστερο επεξεργαστή κώδικα, αλλά εξακολουθούν να έχουν δυνατότητες συλλογής.

3. Σημειωματάρια Microsoft Azure

azure - το καλύτερο cloud IDE από τη Microsoft

Τα Microsoft Azure Notebooks είναι μια ολοκληρωμένη λύση end-to-end που παρέχεται από τη Microsoft για τη διαχείριση έργων που έχουν αναπτυχθεί μέσω Σημειωματάρια Jupyter. Αρχικά, πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Microsoft και να επιλέξετε ένα πρόγραμμα. Διατίθεται δωρεάν πακέτο επιπέδων. Τα έργα σας μπορεί να βασίζονται σε Python 2, Python 3, R ή F #.

Στη συνέχεια, μπορείτε να αρχικοποιήσετε ένα κενό αποθετήριο έργου με ένα αρχείο υποδιαίρεσης README.

Δημιουργήστε έργο στο AzureΔημιουργήστε ένα έργο στο Azure

Μόλις δημιουργηθεί το αποθετήριο, μπορείτε να προχωρήσετε στη δημιουργία σημειωματάριων και να τα επεξεργαστείτε.

Σημειωματάριο Jupyter στο AzureΣημειωματάριο Jupyter στο Azure

Το Azure σας επιτρέπει επίσης να ξεκινήσετε ένα τερματικό στη θέση του έργου. Μπορείτε να εκτελέσετε εντολές Unix στο τερματικό, καθώς και να δώσετε μια επιλογή για τον εντοπισμό σφαλμάτων του κώδικα Python μέσω του τερματικού.

Τερματικό AzureΤερματικό Azure

Το Azure σας επιτρέπει επίσης να μοιραστείτε το έργο σας με συνεργάτες. Τα σεμινάρια που δημιουργήθηκαν από τη Microsoft για Azure Notebooks έχουν επίσης τη μορφή έργων στην πλατφόρμα. Για παράδειγμα, εδώ είναι ένα έργο πρόσβαση σε δεδομένα από αυτά τα Notebooks.

4. Αισθητός

παρατηρήσιμο

Ενώ ο Jupyter είναι υπεύθυνος για την αύξηση της δημοτικότητας του Python στο cloud, ενέπνευσε επίσης τους δημιουργούς του Observable να δημιουργήσουν μια παρόμοια λύση για το JavaScript.

Τα παρατηρήσιμα σημειωματάρια είναι φορητά σημειωματάρια JavaScript που μπορούν να περιλαμβάνουν συνδυασμό σεναρίων και Markdown. Ο πρωταρχικός στόχος του Observable είναι η κοινή χρήση γραφημάτων που βασίζονται σε JavaScript μέσω του cloud.

Μπορείτε να δείτε τις δυνατότητες του Observable χωρίς να δημιουργήσετε λογαριασμό μέσω του δοκιμαστικό σημειωματάριο.

Παρατηρήσιμη επίδειξηΠαρατηρήσιμο demo

Κατά τη δημιουργία ενός λογαριασμού, θα μπορείτε να αποθηκεύσετε τυχόν αλλαγές που κάνετε σε ένα σημειωματάριο και να μοιραστείτε τα αποτελέσματα με άλλους.

Ας προχωρήσουμε τώρα σε ελαφρώς πιο ολοκληρωμένες ολοκληρωμένες λύσεις για να βρούμε τις άλλες καλύτερες πλατφόρμες cloud IDE.

5. Αντικατάσταση

αναπληρωματικό

Η ιδέα πίσω από το Repl.it είναι να σας επιτρέψει να επικεντρωθείτε στην κωδικοποίηση αφήνοντας την πλατφόρμα να φροντίσει για τη ρύθμιση του περιβάλλοντος.

Μόλις ολοκληρώσετε την εγγραφή, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον με ένα κλικ. Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός γλωσσών για να διαλέξετε. Σε αυτήν την επίδειξη, ας προχωρήσουμε με τον Python.

Όταν επιλέγετε ένα περιβάλλον, το παράθυρο που ανοίγει χωρίζεται σε τρεις στήλες – το σύστημα αρχείων, το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου και έναν διερμηνέα στο τερματικό. Μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθός τους για να εστιάσετε στο μέρος του έργου στο οποίο εστιάζετε.

ΠεριβάλλονΠεριβάλλον

Από το αριστερό μενού, μπορείτε επίσης να επιλέξετε τα πακέτα με τα οποία θέλετε να εργαστείτε στο τρέχον έργο σας. Υπάρχει ακόμη και μια επιλογή για πολλούς παίκτες στο Repl.it που το καθιστά χρήσιμο για συνεργασία! Όταν το ενεργοποιήσετε, μπορείτε να δημιουργήσετε μια διεύθυνση URL με έναν πιθανό συνεργάτη για να συνεισφέρετε ή να δείτε την κατάσταση του έργου σε πραγματικό χρόνο.

Συνεργασία Repl.itΣυνεργασία Repl.it

6. Codenvy

κωδικοποίηση

Το Codenvy είναι ένα άλλο IDE που βασίζεται σε σύννεφο και σας επιτρέπει να διαμορφώσετε το περιβάλλον ανάπτυξης, να γράψετε τον κωδικό σας μέσα στην πλατφόρμα και, στη συνέχεια, να τον εκτελέσετε. Σε αυτήν την επίδειξη, ας δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον βασισμένο σε PHP.

Στο Codenvy, ένα περιβάλλον ανάπτυξης στο cloud ονομάζεται χώρος εργασίας. Μετά την εγγραφή, πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε έναν χώρο εργασίας με μια προκαθορισμένη στοίβα. Οι στοίβες περιλαμβάνουν δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού, όπως PHP, Python, Go και Rails με 3 GB μνήμης RAM στο δωρεάν επίπεδο. Ομάδες με έως και τρεις προγραμματιστές μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το δωρεάν πρόγραμμα.

Δημιουργήστε χώρο εργασίας στο CodenvyΔημιουργήστε ένα χώρο εργασίας στο Codenvy

Μόλις δημιουργήσετε ένα χώρο εργασίας, η λειτουργικότητα είναι παρόμοια με το Repl.it. Η περιοχή εργασίας σας χωρίζεται σε διαχείριση αρχείων, πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου και τερματικό. Σε αντίθεση με το Repl.it, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εντολές Unix στο τερματικό και όχι μόνο τον διερμηνέα Python για να εντοπίσετε τον κώδικα σας.

Δείγμα έργου PHP στο CodenvyΔείγμα έργου PHP στο Codenvy

Το Codenvy σάς επιτρέπει επίσης να εισαγάγετε ένα έργο από το GitHub ή να κλωνοποιήσετε ένα αποθετήριο από μια απομακρυσμένη τοποθεσία. Επιπλέον, το Codenvy σάς επιτρέπει επίσης να μοιράζεστε το έργο σας με συνεργάτες σε πραγματικό χρόνο.

7. Google Cloud Shell

cloud.google

Το Google Cloud Shell είναι ένα τερματικό στο cloud που μπορείτε να εκτελέσετε μέσω ενός προγράμματος περιήγησης. Το Cloud Shell έρχεται προεγκατεστημένο με μια ποικιλία από δημοφιλείς βιβλιοθήκες και υπηρεσίες, όπως Docker, Python, Git και VIM. Παρέχει 5 GB αποθηκευτικού χώρου στον αρχικό σας κατάλογο.

Το Google Cloud Shell είναι μια ολοκληρωμένη λύση για προγραμματιστές χωρίς τοπικό περιβάλλον ανάπτυξης. Εάν χρησιμοποιείτε Chromebook, αυτή η επιλογή θα πρέπει να καλύπτει τις περισσότερες από τις αναπτυξιακές σας ανάγκες.

Τερματικό Google Cloud ShellΤερματικό Google Cloud Shell

Το Google Cloud Shell σάς παρέχει επίσης ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου με βάση το GUI εάν δεν είστε άνετοι με τερματικούς επεξεργαστές κειμένου όπως το VIM και το Emacs. Για να ενεργοποιήσετε τον επεξεργαστή κειμένου με ένα πρόγραμμα προβολής συστήματος αρχείων, χρησιμοποιήστε το εικονίδιο επεξεργασίας στην επάνω δεξιά γωνία του τερματικού.

Google Cloud Shell GUI Text EditorΠρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου Google Cloud Shell GUI

Αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Git για να συγχρονίσετε τα αρχεία σας στο τερματικό, έχετε επίσης την επιλογή να ανεβάσετε ή να κατεβάσετε αρχεία μέσω του συστήματος αρχείων που εμφανίζεται στα αριστερά. Επιπλέον, η δημόσια έκδοση beta σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα κέλυφος από μια εικόνα λιμενεργάτη.

Συνολικά, το Google Cloud Shell φαίνεται να είναι μια βιώσιμη επιλογή για χρήση ως πρωταρχικό περιβάλλον ανάπτυξης. Με συχνές αλλαγές στο προϊόν, σίγουρα θα πρέπει να το δοκιμάσετε.

8. Codeanywhere

codeanywhere - ίσως το καλύτερο cloud IDE συνολικά

Το Codeanywhere είναι η τελευταία επιλογή στην προσπάθειά μας να βρούμε το καλύτερο cloud IDE. Είναι ένα cloud IDE πολλαπλών πλατφορμών που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον, να εισαγάγετε ή να δημιουργήσετε ένα έργο και στη συνέχεια να το εκτελέσετε στο ίδιο περιβάλλον.

Δεν υπάρχει δωρεάν βαθμίδα για Codeanywhere, αν και είναι διαθέσιμη μια δοκιμή επτά ημερών. Τα φθηνότερα πακέτα είναι 2,5 $ ανά μήνα, χρεώνονται ετησίως.

Ρύθμιση περιβάλλοντος στο CodeanywhereΡυθμίστε ένα περιβάλλον στο Codeanywhere

Μόλις συνδεθείτε, πρέπει να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον ανάπτυξης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις υπάρχουσες στοίβες από τη λίστα επιλογών. Ας χρησιμοποιήσουμε μια στοίβα με επίκεντρο την ανάπτυξη της Python:

Πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου στο CodeanywhereΠρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου στο Codeanywhere

Όταν η έκδοση φορτωθεί με επιτυχία, μπορείτε είτε να εισαγάγετε ένα έργο Git είτε να δημιουργήσετε ένα δικό σας κενό αποθετήριο.

Τερματικό στο CodeanywhereΤερματικό σε Codeanywhere

Με έναν επεξεργαστή εμπλουτισμένου κειμένου, μπορείτε να δημιουργήσετε, να επεξεργαστείτε και να αποθηκεύσετε αρχεία. Στη συνέχεια, μπορείτε να εκτελέσετε οποιονδήποτε κωδικό έχετε δημιουργήσει ή αποθηκεύσει μέσω του τερματικού εκτελώντας την κατάλληλη εντολή.

Το Codeanywhere παρέχει υποστήριξη για συγχρονισμό με Dropbox, OneDrive και Google Drive, επιπλέον των GitHub και BitBucket μέσω ελέγχου έκδοσης. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να συνδεθείτε στο περιβάλλον σας μέσω πελατών FTP προκειμένου να μεταφέρετε αρχεία από και προς άλλες τοποθεσίες. Η Codeanywhere έχει επίσης μια συνεργασία με την DigitalOcean για ενοποίηση με σταγονίδια DO.

Τελικές σκέψεις για το καλύτερο cloud IDE

Μπορεί να μην υπάρχει μία απάντηση στο καλύτερο cloud IDE το 2020, αλλά υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξετε, ανάλογα με τις απαιτήσεις σας:

Εάν πρέπει απλώς να εκτελέσετε και να μοιραστείτε αποσπάσματα κώδικα, θα πρέπει να δοκιμάσετε JSFiddle ή CodePen.

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε σημειωματάρια με συνδυασμό εξόδου Markdown και κώδικα, μπορείτε να δώσετε Σημειωματάρια Azure ή Αισθητός μια δοκιμή.

Εάν θέλετε μια εναλλακτική λύση σε ένα περιβάλλον τοπικής ανάπτυξης, πρέπει να δοκιμάσετε Google Cloud Shell.

Εάν θέλετε μια ολοκληρωμένη λύση από άκρο σε άκρο, θα πρέπει να δοκιμάσετε Codeanywhere, Codenvy ή Αντικατάσταση.

Ποιο από αυτά είναι το καλύτερο cloud IDE του 2020 κατά τη γνώμη σας; Χάσαμε το αγαπημένο σας; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια.

Μην ξεχάσετε να συμμετάσχετε στο μάθημα συντριβής για την επιτάχυνση του ιστότοπού σας στο WordPress. Με μερικές απλές επιδιορθώσεις, μπορείτε να μειώσετε το χρόνο φόρτωσής σας ακόμη και κατά 50-80%:

Διάταξη και παρουσίαση από τον Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map