15+ τρόποι για την πρόληψη της εξάντλησης (Σήμερα και στο μέλλον)

15+ τρόποι για την πρόληψη της εξάντλησης (Σήμερα και στο μέλλον)

15+ τρόποι για την πρόληψη της εξάντλησης (Σήμερα και στο μέλλον)
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Όταν υποφέρετε από εξάντληση, μπορεί να αισθανθείτε ατελείωτες. Μπορεί να αισθάνεστε ότι δεν υπάρχει θεραπεία για την εξάντλησή σας, όπως είναι μια μόνιμη προϋπόθεση που πρέπει να αποδεχτείτε. Υπάρχουν όμως πολλοί τρόποι αντιμετώπισης της εξάντλησης, θεραπείας και ακόμη και αποτροπής της επανεμφάνισης.


Αυτός ο οδηγός θα εξηγήσει τι είναι η ουδετεροποίηση, πώς να το αναγνωρίσετε και τις στρατηγικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αντιμετωπίσετε και ακόμη και να θεραπεύσετε από την εξάντληση.

Contents

Πώς να αναγνωρίσετε την εξουθένωση

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι η εξάντληση δεν είναι το ίδιο με το να είσαι κουρασμένος. Η συνηθισμένη κόπωση είναι μια προσωρινή κατάσταση. Νιώθεις κουρασμένος, πηγαίνεις στο κρεβάτι και ξυπνάς νιώθοντας ξεκούραση.

Η εξάντληση, από την άλλη πλευρά, χαρακτηρίζεται από συνεχή, αδιαπέραστη εξάντληση. Όταν παλεύετε με την εξάντληση, είναι αδύνατο να αισθανθείτε ξεκούραση. Ακόμα και τα καλύτερα μέρη της δουλειάς σας αισθάνονται κουραστικά.

Πώς να αποτρέψετε την εξάντληση

Τρόποι αντιμετώπισης και πρόληψης της εξάντλησης

�� Σημείωση; Τα συμπτώματα της εξουθένωσης μπορεί να είναι πολύ παρόμοια με τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Εάν διαπιστώσετε ότι οι μέθοδοι αντιμετώπισης που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο δεν παρέχουν σημαντική απελευθέρωση, ζητήστε επαγγελματική βοήθεια από θεραπευτή ή ψυχίατρο.

1. Πάρτε λίγο χρόνο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε εάν παλεύετε με την εξάντληση είναι να αφιερώσετε λίγο χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει μόνο χρόνο μακριά από τη δουλειά. Αυτό σημαίνει χρόνο που ξοδεύετε χαλαρώνοντας ή κάνετε πράγματα που ανανεώνουν την ψυχική σας ενέργεια, όπως πεζοπορία στο δάσος. Ακόμα και ένα μεγάλο σαββατοκύριακο που αφιερώνεται κάνοντας κάτι που πραγματικά σας αρέσει μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την εξάντληση.

Το βασικό πράγμα για αυτή τη φορά είναι ότι πρέπει να απενεργοποιήσετε πλήρως το μυαλό σας. Μην ελέγχετε το email σας, μην λαμβάνετε κλήσεις από την εργασία ή μην κάνετε check in με τους συναδέλφους σας. Πρέπει να ολοκληρώσετε τον διαχωρισμό από την εργασία σας.

2. Εφημερίδα

Ημερολόγιο σχετικά με το τι δυσκολεύεστε, πώς αισθάνεται η εξάντληση και τι προκαλείται από την εξάντληση. Δημιουργήστε ένα βήμα προς βήμα σχέδιο για να το αντιμετωπίσετε. Όταν αισθάνεστε συγκλονισμένοι, όπως δεν ξέρετε καν τι να κάνετε πια, απευθυνθείτε σε αυτό το σχέδιο για καθοδήγηση.

Αποτροπή εξουθένωσης: Εφαρμογή ημερολογίου για την πρώτη μέρα

Προτιμώ το περιοδικό με στυλό και χαρτί, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δημοσιεύσετε περιοδικά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα έγγραφο στο Word ή στο Google Drive, μια εφαρμογή λήψης σημειώσεων, μια εξειδικευμένη εφαρμογή ημερολογίου όπως Πρώτη μέρα, μια εφαρμογή εγγραφής φωνής ή ακόμα και τη λειτουργία εγγραφής βίντεο του τηλεφώνου σας.

Το σημαντικό είναι ότι αφιερώνετε αυτό το χρόνο για αυτοαναστοχασμό.

Συμβουλή μπόνους: Για μια μακροχρόνια ώθηση στην ψυχική σας υγεία, σκεφτείτε να διατηρήσετε ένα περιοδικό ευγνωμοσύνης.

3. Έχετε μια καρδιά από καρδιά με έναν στενό φίλο ή θεραπευτή

Συζητήστε τους αγώνες σας με κάποιον που εμπιστεύεστε. Στην ιδανική περίπτωση, αυτό το άτομο θα χωριστεί επίσης από την περίπτωσή σας (οπότε ένας συνάδελφος πιθανότατα δεν είναι το καλύτερο στοίχημά σας). Μια εξωτερική οπτική μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε τα πράγματα με διαφορετικό φως και ίσως ακόμη και να σας βοηθήσει να βρείτε λύσεις.

Το κλειδί εδώ είναι η ειλικρίνεια. Δεν θα νιώσετε καλύτερα αν το πείτε "Είμαι εξαντλημένος όλη την ώρα." Πρέπει να εξερευνήσετε τι συμβαίνει στη ζωή σας και από πού προέρχεται αυτή η εξάντληση. Αυτό όχι μόνο θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τη στιγμή, αλλά θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την εξάντληση στο μέλλον.

4. Κάντε ένα διάλειμμα από το αλκοόλ και την καφεΐνη

Όταν παλεύεις με την εξάντληση, μπορεί να νιώθεις ότι το αλκοόλ και η καφεΐνη είναι τα μόνα πράγματα που σε κάνουν, αλλά στην πραγματικότητα κάνουν τα πάντα χειρότερα.

Αλκοόλ διαταράσσει τις οδούς επικοινωνίας στον εγκέφαλό σας, καταστρέφοντας την ικανότητά σας να ρυθμίζετε τα συναισθήματα.

Καφεΐνη αυξάνει το άγχος και δημιουργεί προβλήματα ύπνου. Εάν αγωνίζεστε με την εξάντληση, ίσως είναι καιρός να αποτοξινώσετε και από τα δύο.

Λάβετε υπόψη ότι αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να διακόψετε οριστικά το αλκοόλ ή την καφεΐνη. Μπορείτε να συνεχίσετε ένα ή και τα δύο με μέτρο μόλις ανακάμψετε από την εξάντληση. Μέχρι τότε, όμως, κόψτε αυτές τις ουσίες έτσι ώστε ο εγκέφαλος και το σώμα σας να μπορούν να επουλωθούν.

Αποτρέψτε την εξάντληση: περιορίστε τον καφέ

5. Δημιουργήστε μια πρακτική διαλογισμού

Διαλογισμός και πρακτικές που βασίζονται στον διαλογισμό μπορεί να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψη και ακόμη και να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας. Αυτό το καθιστά όχι μόνο έναν από τους καλύτερους τρόπους αντιμετώπισης της εξουθένωσης, αλλά και έναν από τους καλύτερους τρόπους για την πρόληψη της ουδετεροποίησης στο μέλλον.

Υπάρχουν χιλιάδες πόροι διαθέσιμοι για να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε μια αποτελεσματική πρακτική διαλογισμού, συμπεριλαμβανομένων αρκετών εφαρμογών τηλεφώνου. Συστήνω ανεπιφύλακτα 10% πιο ευτυχισμένος και Ηρεμία.

6. Βρείτε έναν τύπο άσκησης που σας αρέσει

Αποτρέψτε την εξουθένωση κάνοντας σπορ

Εάν έχετε δώσει προσοχή στον διάλογο για την υγεία την τελευταία δεκαετία, γνωρίζετε ότι έχει αποδειχθεί εκτεταμένη έρευνα τα οφέλη της άσκησης για την ψυχική υγεία.

Ωστόσο, η δημιουργία μιας ρουτίνας άσκησης – και η προσκόλλησή της σε αυτό – είναι ευκολότερη από ό, τι γίνεται. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να βρείτε άσκηση που πραγματικά σας αρέσει να κάνετε.

Αναζητήστε κάτι που είναι διασκεδαστικό, αλλά αυτό σας ενθαρρύνει επίσης να ωθήσετε τον εαυτό σας και να μεγαλώσετε, χτίζοντας την αυτοπεποίθησή σας. Μερικές εξαιρετικές δραστηριότητες που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η αναρρίχηση, οι πολεμικές τέχνες και ο χορός.

7. Δώστε στον εαυτό σας μια δημιουργική διέξοδο

Διαλέξτε ένα νέο, δημιουργικό χόμπι χωρίς πίεση ή επιστρέψτε σε ένα παλιό. Εάν μπορείτε, παρακολουθήστε μαθήματα ώστε να μπορείτε να βυθιστείτε σε μια υποστηρικτική κοινότητα ταυτόχρονα. Εάν τα μαθήματα είναι πολύ ακριβά ή ανύπαρκτα στον τόπο διαμονής σας, διδαχθείτε χρησιμοποιώντας βίντεο YouTube.

Το σημαντικό πράγμα εδώ είναι ότι δεν αισθάνεστε πιεσμένοι να δημιουργήσετε σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο ποιότητας ή παραγωγικότητας. Αυτό πρέπει να είναι κάτι που κάνετε με τον δικό σας ρυθμό, καθαρά για τη δική σας απόλαυση, χωρίς στόχο δημιουργίας εσόδων. Όταν όλα τα χόμπι μας γίνονται πλευρικές κινήσεις, αρχίζουν να αισθάνονται σαν δουλειά και αυτό κάνει την εξουθένωση χειρότερη, όχι καλύτερη.

πάρτε ένα χόμπι

8. Ενίσχυση και επέκταση του δικτύου υποστήριξης

Μπορεί να είσαι εσωστρεφής, αλλά είσαι ακόμα άνθρωπος και οι άνθρωποι είναι κοινωνικά πλάσματα. Χρειαζόμαστε φιλία. Το να είσαι μέλος μιας κοινότητας αυξάνει την ανθεκτικότητά μας και μας δίνει κάποιον να απευθυνθούμε όταν είμαστε συγκλονισμένοι. Το αίσθημα απομόνωσης, από την άλλη πλευρά, μπορεί συμβάλλουν σημαντικά στην εξάντληση.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για την πρόληψη της εξάντλησης είναι να βυθιστείτε στην κοινότητα. Εάν έχετε υποστηρικτικούς φίλους αλλά αισθάνεστε αποσυνδεδεμένοι από αυτούς, πραγματοποιήστε μερικές τηλεφωνικές κλήσεις ή προγραμματίστε μια συγκέντρωση (ίσως όχι τώρα). Εάν δεν έχετε ισχυρό δίκτυο φίλων, βγείτε εκεί και γνωρίστε μερικούς ανθρώπους. Μερικά από τα πράγματα που έχουμε ήδη συζητήσει, όπως μαθήματα τέχνης, είναι εξαιρετικοί τρόποι για να το κάνετε αυτό.

9. Βελτιώστε την υγιεινή του ύπνου σας

Όταν δεν έχετε αρκετή ξεκούραση ή ξεκουραστείτε χαμηλής ποιότητας, το μυαλό και το σώμα σας δεν έχουν χρόνο να επεξεργαστούν τα πάντα από την ημέρα πριν ξυπνήσετε. Αυτό σας αφήνει να αισθάνεστε εξαντλημένοι την επόμενη μέρα. Και αν δεν αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, οι άλλες στρατηγικές σε αυτήν τη λίστα θα έχουν ελάχιστο αποτέλεσμα.

ρυθμίστε τον ύπνο σας

Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να βελτιώσετε την υγιεινή του ύπνου σας:

 • Δώστε στον εαυτό σας ένα χρόνο για ύπνο και κολλήστε σε αυτό
 • Κρατήστε τα ηλεκτρονικά είδη, ειδικά την τηλεόραση, έξω από το υπνοδωμάτιο
 • Κάντε μια χαλαρωτική δραστηριότητα, όπως ανάγνωση για την τελευταία ώρα πριν από το κρεβάτι
 • Αποφύγετε τα ηλεκτρονικά πριν από το κρεβάτι. εάν πρέπει απολύτως να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρονικά αργά το βράδυ, χρησιμοποιήστε κάτι παρόμοιο ροή για να φιλτράρετε το μπλε φως
 • Αποφύγετε τα σνακ αργά το βράδυ και εάν πρέπει απολύτως να έχετε αργά το βράδυ

Υπάρχουν επίσης πολλοί άλλοι τρόποι βελτιώστε την ποιότητα του ύπνου σας.

10. Βελτιώστε τη διατροφή σας

Η διατροφή σας έχει τεράστιο αντίκτυπο στα ενεργειακά σας επίπεδα. Τα τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη δημιουργούν έναν κύκλο βραχέων ενεργειακών αιχμών και στη συνέχεια εκτεταμένα σφάλματα. Μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ανήσυχη, λιγότερο αποκαταστατικό ύπνο. Αυτό καθιστά τη μείωση της πρόσληψης ζάχαρης έναν από τους καλύτερους τρόπους για να ξεπεραστεί η εξάντληση και να αποφευχθεί να ξανασυμβεί.

Η ζάχαρη είναι επίσης εθιστικό, και βάλτε σχεδόν όλα όσα έχουν υποστεί επεξεργασία, οπότε αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να αποφευχθεί. Ξεκινήστε μειώνοντας ή εξαλείφοντας εντελώς το ποπ και το χυμό. Μόλις είστε ικανοποιημένοι με αυτούς τους περιορισμούς, μπορείτε να εισαγάγετε περισσότερους.

11. Κάντε τη δουλειά σας ένα πιο φιλόξενο μέρος

Υπάρχουν δύο διαφορετικά επίπεδα σε αυτό. Πρώτον, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι ο χώρος εργασίας σας είναι εργονομικά βελτιστοποιημένος. Αυτό θα μειώσει τη σωματική πίεση που σχετίζεται με την εργασία σας.

Δεύτερον, θέλετε να κάνετε το χώρο εργασίας σας ενεργειακό, όχι στραγγιστικό. Διακοσμήστε τον χώρο σας με πράγματα όπως κίνητρα ημερολόγια προσφορών και εικόνες ανθρώπων που σας εμπνέουν. Πάρτε ένα μικρό φυτό μπαμπού ή, εάν είναι δυνατόν, τοποθετήστε πολλά φυτά εσωτερικού χώρου γύρω από το χώρο. Κάντε το ένα χώρο όπου πραγματικά θέλετε να είστε.

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να αλλάξετε κάτι σχετικά με το χώρο εργασίας σας είναι να κάνετε μια στάση στα μόνιμα γραφεία. Η εναλλαγή από καθιστή σε όρθια θέση μπορεί να σας δώσει μια εκπληκτική αύξηση της παραγωγικότητας.

ΧΩΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

12. Ζητήστε διαφορετικές ευθύνες στην εργασία

Η εξουθένωση συχνά δημιουργείται από μια αίσθηση μονοτονίας. Όταν κάνουμε το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά, αναπόφευκτα αρχίζουμε να νιώθουμε σαν να είμαστε σε ρουτίνα. Γι ‘αυτό το ρητό "μια αλλαγή είναι τόσο καλή όσο ένα υπόλοιπο" είναι τόσο δημοφιλές. Και ένας εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε μια αλλαγή είναι να αναλάβετε διαφορετικές ευθύνες στην εργασία.

Το κλειδί εδώ είναι ότι θέλετε να αναλάβετε διαφορετικές ευθύνες και όχι περισσότερες ευθύνες. Εάν αισθάνεστε εξαντλημένοι, περισσότερη ευθύνη θα σας κάνει να νιώσετε χειρότερα.

13. Εργαστείτε μακριά από το γραφείο σας

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να αλλάξετε τη ρουτίνα σας είναι να εργαστείτε μακριά από το γραφείο σας. Αυτό μπορεί να σημαίνει εργασία από το σπίτι ή εργασία σε δημόσιο χώρο όπως καφέ ή βιβλιοθήκη. Ανάλογα με τον τύπο εργασίας που κάνετε, μπορεί να σημαίνει ακόμη και εργασία σε πάρκο.

Ωστόσο, αυτή η στρατηγική διατρέχει τον κίνδυνο να θολώσει τη γραμμή μεταξύ της επαγγελματικής σας ζωής και της οικιακής σας ζωής. Εάν επιλέξετε να εργαστείτε από το σπίτι, σας συνιστούμε να ορίσετε μια συγκεκριμένη περιοχή ως χώρο εργασίας σας. Εργάζεστε μόνο μέσα σε αυτό το χώρο. Και ναι, αυτό περιλαμβάνει απαντήσεις σε email εργασίας.

14. Αξιολογήστε πώς ξοδεύεται ο χρόνος σας

χρόνος

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο μπορεί να υποφέρετε από εξάντληση είναι η κακή διαχείριση του χρόνου. Μπορείτε να προσδιορίσετε αν αυτό είναι πρόβλημα ή όχι παρακολουθώντας το χρόνο σας με ένα από τα κορυφαία εργαλεία παρακολούθησης χρόνου.

Ορισμένα πράγματα που θέλετε να προσέξετε είναι ο υπερβολικός χρόνος που αφιερώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η περιήγηση στον ιστό χωρίς συγκεκριμένο σκοπό και τα έργα εργασίας που δεν σας βοηθούν πραγματικά στην επίτευξη των στόχων σας. Ίσως θέλετε επίσης να ρίξετε μια ματιά στον οδηγό μας για τη διαχείριση του χρόνου για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

15. Δημιουργήστε μια καθημερινή ρουτίνα μετά τη δουλειά

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν σήμερα είναι η έλλειψη διαχωρισμού μεταξύ της επαγγελματικής τους ζωής και της οικιακής τους ζωής. Ο εγκέφαλός τους δεν αφήνει ποτέ πλήρως τη λειτουργία εργασίας, καθιστώντας αδύνατη τη χαλάρωση. Μια ρουτίνα απενεργοποίησης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πείτε στον εγκέφαλό σας ότι είναι καιρός να σταματήσετε να εργάζεστε.

Η ρουτίνα εκκαθάρισης δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη. Κάτι τόσο απλό όσο η αλλαγή ρούχων εργασίας και πιτζάμες μπορεί να σηματοδοτήσει στον εγκέφαλό σας ότι ήρθε η ώρα να χαλαρώσετε. Εάν χρειάζεστε κάτι λίγο πιο ενεργό, προτείνω να δημοσιεύσετε τις σκέψεις σας σχετικά με το τι κάνατε κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας. Αυτή η τεχνική ήταν εξαιρετικά χρήσιμη στον αγώνα μου για τη διατήρηση του διαχωρισμού μεταξύ εργασίας και χαλάρωσης.

16. Κλείστε τη δουλειά σας

Μερικές φορές η εξουθένωση δεν αφορά εσάς ή τη ρουτίνα σας. Μερικές φορές αφορά τον πολιτισμό της εταιρείας στην οποία εργάζεστε. Εάν βρεθείτε σε έναν κύκλο εξουθένωσης-θεραπείας-εξουθένωσης, ήρθε η ώρα να ρίξετε μια προσεκτική ματιά στη δουλειά σας.

Δουλεύετε παράλογες ώρες; Έχετε δυσκολευτεί να αφιερώσετε χρόνο για να επουλωθείτε από την εξάντληση; Η εταιρεία σας απέτυχε να σας υποστηρίξει στη λήψη προληπτικών μέτρων; Βρίσκετε το εργασιακό περιβάλλον αποξηραμένο συναισθηματικά ή ακόμη και τοξικό; Εάν η απάντηση σε οποιαδήποτε από αυτές τις ερωτήσεις είναι ναι, ήρθε η ώρα να βρείτε μια νέα δουλειά (εισέλθετε στην οικονομία της συναυλίας και κερδίστε χρήματα στο Fiverr) ή ίσως ακόμη και να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου.

Τελικές συμβουλές για τους καλύτερους τρόπους αντιμετώπισης και πρόληψης της εξάντλησης

Το Burnout είναι ένα πολύ πραγματικό πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους, αλλά μπορείτε να το ξεπεράσετε. Ο προσεκτικός σχεδιασμός και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να αποτρέψετε την επανεμφάνιση της εξάντλησης.

Νιώθετε συγκλονισμένοι; Ξεκινήστε δημιουργώντας ένα περιοδικό και κατατάσσοντας αυτές τις στρατηγικές από το ευκολότερο έως το πιο δύσκολο. Προχωρήστε στη λίστα, από την ευκολότερη αλλαγή έως την πιο δύσκολη.

Πάνω απ ‘όλα, να θυμάστε ότι η υγεία σας είναι πιο σημαντική από οποιαδήποτε δουλειά!

Μην ξεχάσετε να συμμετάσχετε στο μάθημα συντριβής για την επιτάχυνση του ιστότοπού σας στο WordPress. Με μερικές απλές επιδιορθώσεις, μπορείτε να μειώσετε το χρόνο φόρτωσής σας ακόμη και κατά 50-80%:

Διάταξη, παρουσίαση και επεξεργασία από τον Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector