14 από τις καλύτερες βιβλιοθήκες και πλαίσια JavaScript για να δοκιμάσετε το 2020

Καλύτερες βιβλιοθήκες και πλαίσια JavaScript


Σε αυτήν την ανάρτηση, εξετάζουμε τις καλύτερες βιβλιοθήκες και πλαίσια JavaScript για να δοκιμάσουμε το 2020. Γιατί; Λοιπόν, με το JavaScript να είναι διαθέσιμο σε κάθε πρόγραμμα περιήγησης ιστού, αυτό το καθιστά την πιο προσιτή γλώσσα προγραμματισμού του σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2010, οι βιβλιοθήκες JavaScript και τα πλαίσια έγιναν αξιόπιστες επιλογές για προγραμματιστές front-end.

Για κάθε πλαίσιο που εξερευνούμε στη σημερινή λίστα, θα σας ενημερώσουμε για τον λόγο της δημοτικότητάς του, πώς να ξεκινήσετε με το πλαίσιο και για να αξιολογήσετε την ωριμότητα και την κοινοτική υποστήριξη του πλαισίου.

Εάν είστε νέος προγραμματιστής, αυτή η ανάρτηση θα σας καθοδηγήσει στην επιλογή των πλαισίων με τα οποία μπορείτε να ξεκινήσετε.

Ας ξεκινήσουμε τη λίστα:

(Χωρίς συγκεκριμένη σειρά)

1. Γωνιώδης

Καλύτερες βιβλιοθήκες και πλαίσια JavaScript: γωνιακή

Το Angular είναι ένα από τα πιο ώριμα πλαίσια JavaScript που διατίθενται σήμερα. Η Google κυκλοφόρησε την πρώτη της έκδοση ως AngularJS το 2010. Μια σημαντική αλλαγή στη φιλοσοφία ήρθε το 2016 με την κυκλοφορία του Angular 2, και το πλαίσιο μετονομάστηκε μόλις Angular in common γλώσσα.

Το Angular σάς παρέχει τη δυνατότητα να ελέγχετε τόσο τα συστατικά όσο και τις συμπεριφορές UI. Η γωνιά αντιμετωπίζει κάθε στοιχείο DOM ως συστατικό. Στη συνέχεια, μπορείτε είτε να παρακολουθείτε είτε να συσχετίζετε διάφορες συμπεριφορές σε κάθε οδηγία.

Το Angular είναι ένα πλαίσιο βασισμένο σε TypeScript, οπότε η καμπύλη εκμάθησης είναι απότομη. Πρέπει να επενδύσετε σημαντικό χρονικό διάστημα για να μάθετε το Angular, αν και θα σας δώσει ανταμοιβές αργότερα.

Εδώ είναι ένας οδηγός για δημιουργώντας την πρώτη σας εφαρμογή με το Angular. Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει το TypeScript στο παρελθόν, αυτή η σύντομη εισαγωγή θα πρέπει να ξεκινήσετε.

2. Αντιδρώ

Καλύτερες βιβλιοθήκες και πλαίσια JavaScript: αντιδράστε

Το React είναι ένα ακόμη πλαίσιο για τη δημιουργία διεπαφών χρήστη. Αυτό το πλαίσιο JavaScript αναπτύχθηκε ως εσωτερικό έργο στο Facebook μέχρι τη δημοσίευσή του το 2013. Είναι ένα ώριμο έργο με σημαντική βάση συνεισφερόντων και καλή υποστήριξη στο διαδίκτυο.

Το React χρησιμοποιείται σε όλα τα προϊόντα ιστού και κινητού της μητρικής εταιρείας – Facebook, WhatsApp και Instagram. Τα τελευταία χρόνια, η React έχει αποκτήσει ευρεία αποδοχή ως κορυφαίο πλαίσιο front-end για εφαρμογές Ιστού.

Ενώ τα βασικά χαρακτηριστικά του React είναι πιο εύκολο να μάθουν σε σύγκριση με το Angular, ίσως χρειαστεί να μετακινηθείτε σε βιβλιοθήκες τρίτων για προηγμένη λειτουργικότητα. Η ικανότητα δημιουργίας μια γειά σου εφαρμογή σε λίγες γραμμές είναι αυτό που κάνει το React τόσο δημοφιλές.

Εδώ είναι ένας οδηγός για τη δημιουργία της πρώτης σας εφαρμογής στο React.

3. Βουε

Καλύτερες βιβλιοθήκες και πλαίσια JavaScript: vue

Το Vue είναι ένα νέο, αλλά συναρπαστικό πλαίσιο JavaScript που κυκλοφόρησε το 2014 από τον πρώην υπάλληλο της Google, Evan You. Έχει δει τεράστια ανάπτυξη τα τελευταία δύο χρόνια να θεωρείται ισοδύναμο με το Angular and React. Ως ένδειξη της αυξανόμενης δημοτικότητάς του, η Vue διέσχισε το Angular και το React στον αριθμό των αστεριών στο αποθετήριο του GitHub.

Η Vue σάς προσφέρει τεράστιες δυνατότητες προσαρμογής κατά το σχεδιασμό της διαδικτυακής σας εφαρμογής. Αυτό διευκολύνει την εκμάθηση και τη γρήγορη δημιουργία πραγμάτων στο Vue. Μπορείτε να συνεχίσετε να μαθαίνετε προηγμένες λειτουργίες του Vue καθώς δημιουργείτε πιο σύνθετα στοιχεία. Στην πραγματικότητα, η δυνατότητα προσαρμογής του Vue επιτρέπει την εύκολη μετάβαση από οποιοδήποτε άλλο πλαίσιο.

Εδώ είναι ένας οδηγός για ξεκινώντας με τη Vue.

�� Δεν είστε ακόμα σίγουροι αν θα πρέπει να επιλέξετε Angular, React ή Vue για το επόμενο έργο σας; Αυτός είναι ο οδηγός μας για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε.

4. Aurelia

Καλύτερες βιβλιοθήκες και πλαίσια JavaScript: aurelia

Το Aurelia είναι μια σύγχρονη βιβλιοθήκη ανοιχτού κώδικα UI που αναπτύχθηκε με γνώμονα την ιδέα της απλότητας. Κυκλοφόρησε από την Durandal Inc την ίδια στιγμή που κυκλοφόρησε το Angular 2. Η κοινότητά της έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, οπότε θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε βοήθεια στο διαδίκτυο σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε τυχόν οδοφράγματα.

Λόγω της απλότητάς του, σας ενθαρρύνει να είστε δημιουργικοί. Ο κώδικας για τη δημιουργία ενός μεμονωμένου στοιχείου στο Aurelia είναι παρόμοιος με το VanillaJS, το οποίο ενισχύει την ελκυστικότητά του μεταξύ των προγραμματιστών. Τα ενσωματωμένα χαρακτηριστικά του όπως η δρομολόγηση, η ισχυρή δέσμευση δεδομένων και οι δοκιμές σάς επιτρέπουν να δημιουργήσετε μια ισχυρή εφαρμογή front-end. Το Aurelia είναι εξαιρετικά επεκτάσιμο και ενσωματώνεται εύκολα με άλλα πλαίσια τρίτων όπως το React.

Aurelia’s φροντιστήριο γρήγορης εκκίνησης εξηγεί πώς να δημιουργήσετε μια εφαρμογή που πρέπει να κάνετε και θα πρέπει να είναι αρκετή για να ξεκινήσετε με το πλαίσιο.

5. Χόβολη

χόβολη

Το Ember, επίσης γνωστό ως Ember.js, είναι ένα σύγχρονο πλαίσιο JavaScript που σας ενθαρρύνει να δημιουργήσετε φιλόδοξες εφαρμογές ιστού. Έρχεται με "περιλαμβάνονται μπαταρίες", που αναφέρεται σε ορισμένες κρίσιμες λειτουργίες πλαισίου. Λόγω της φιλοσοφίας του, λειτουργεί ως αυτόνομη λύση για τη δημιουργία σύνθετων εφαρμογών Ιστού.

Η Ember περιλαμβάνει το Glimmer, έναν γρήγορο κινητήρα απόδοσης DOM. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να αποδώσετε στοιχεία DOM από ένα πρότυπο. Το Ember έχει ένα ξεχωριστό επίπεδο δεδομένων, δρομολόγησης και ένα ενσωματωμένο περιβάλλον δοκιμών. Το Ember διαθέτει επίσης διεπαφή γραμμής εντολών, η οποία σας επιτρέπει να εκτελείτε ενέργειες όπως ανακατασκευές, αυτόματη επαναφόρτωση στοιχείων και εκτέλεση δοκιμών μονάδας. Επιπλέον, το Ember σας δίνει τη δυνατότητα να ενσωματώσετε την υψηλής ποιότητας, επιμελημένη κοινότητα Ember Addons για πρόσθετη λειτουργικότητα.

Εδώ είναι ο οδηγός γρήγορης εκκίνησης για να δημιουργήσετε ένα βασικό συστατικό στο Ember.

6. Μόκα

μόκα

Το Mocha είναι ένα πλαίσιο δοκιμών πλούσιο σε χαρακτηριστικά γραμμένο στο Node.js. Ενώ άλλα πλαίσια μπορεί να παρέχουν λειτουργικές μονάδες δοκιμών, το Mocha σάς επιτρέπει να δοκιμάζετε επίσης ασύγχρονα. Οι δοκιμές Mocha εκτελούνται με σειριακό τρόπο, ο οποίος επιτρέπει ευέλικτη και ακριβή αναφορά μετρήσεων.

Το Mocha ενσωματώνεται καλά με άλλες βιβλιοθήκες ισχυρισμού JavaScript όπως το Chai, το οποίο καθιστά απρόσκοπτη τη μετάβαση από μια διαφορετική βιβλιοθήκη. Αυτό το πλαίσιο δοκιμών εκτελείται στα περισσότερα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης, με δυνατότητα προσαρμογής των δοκιμών με βάση το πρόγραμμα περιήγησης στο οποίο δοκιμάζεται.

Εδώ είναι ένα απλό ξεκινώντας οδηγός για τον Μόχα.

7. Webix

webix

Το Webix είναι μια βιβλιοθήκη JavaScript που περιλαμβάνει έτοιμα προς χρήση στοιχεία και γραφικά στοιχεία UI. Λόγω της συμβατότητάς του με το HTML5, είναι ιδανικό για χρήση εάν δημιουργείτε μια εφαρμογή ιστού ή για κινητά που βασίζεται σε HTML.

Πρέπει να επιλέξετε αυτό το πλαίσιο εάν χρειάζεστε έτοιμα προς χρήση στοιχεία. Αυτά τα στοιχεία μπορούν να χωριστούν σε πέντε κατηγορίες: δεδομένα (πίνακες δεδομένων, φίλτρα), πλοήγηση (μενού, συμβουλές), διάταξη (ακορντεόν, πίνακας εργαλείων), οπτικοποίηση (γραφήματα) και αναδυόμενα παράθυρα. Επιπλέον, το Webix διαχωρίζει τα οπτικά επίπεδα και τα επίπεδα δεδομένων, τα οποία βοηθούν στην ανάπτυξη και τον έλεγχο αρθρωτών στοιχείων. Το Webix ενσωματώνεται επίσης καλά με ένα πλαίσιο MVC εάν αναπτύσσετε μια σύνθετη εφαρμογή ιστού. Εδώ είναι μια ολοκληρωμένη λίστα widgets στο Webix.

Μια βασική διαρκής άδεια χρήσης του Webix είναι στην τιμή των 449 $ για ένα έργο και έναν προγραμματιστή. Τα σύνθετα widget όπως pivots, kanban board και υπολογιστικά φύλλα κοστίζουν επιπλέον.

8. Γκάτσμπι

Γκάτσμπι

Το Gatsby, που ονομάζεται επίσης GatsbyJS, είναι ένα ελεύθερο και ανοιχτού κώδικα πλαίσιο βασισμένο σε αντιδράσεις για τη δημιουργία γρήγορων στατικών ιστότοπων και εφαρμογών. Ένας στατικός ιστότοπος είναι μια ομάδα αλληλοσυνδεόμενων σελίδων HTML που εμφανίζουν το ίδιο περιεχόμενο σε όλους τους διαδοχικούς θεατές. Δεν συνδέονται σε μια βάση δεδομένων για να αντλούν νέα δεδομένα κατόπιν αιτήματος.

Η Gatsby είναι μια γενική δημιουργία στατικών ιστοσελίδων. Σας επιτρέπει να ορίσετε το περιεχόμενο για τον ιστότοπό σας, τη δρομολόγηση και τη σύνδεσή του και αντλεί δεδομένα από μια ποικιλία πηγών δεδομένων για να δημιουργήσετε τον στατικό σας ιστότοπο κατ ‘απαίτηση. Αν και το Gatsby είναι αρκετά νέο, η δημοτικότητά του έχει οδηγήσει σε σημαντική ανάπτυξη της κοινότητας. Για παράδειγμα, εδώ είναι μια λίστα θεμάτων Gatsby συντηρείται από την κοινότητα.

Εδώ είναι ένας γρήγορος οδηγός εκκίνησης για το Gatsby.

�� Εάν θα θέλατε να μάθετε πώς συγκρίνεται το Gatsby με το WordPress, ακολουθεί τη γνώμη μας.

9. Βαβυλωνία

Βαβυλωνία

Το Babel είναι ένας μεταγλωττιστής JavaScript και πιθανώς μια από τις καλύτερες βιβλιοθήκες JavaScript χωρίς αμφιβολία. Ήθελα ευκολότερη η σύνταξη κώδικα σε εκδόσεις JavaScript; Οι λαοί στο Babel ενοχλήθηκαν από το ίδιο ζήτημα και βρήκαν μια λύση με τη μορφή Babel.

Ο Βαβέλ είναι ουσιαστικά ένας μεταγλωττιστής. Παίρνει κώδικα γραμμένο σε ένα πρότυπο JavaScript και το μετατρέπει σε διαφορετικό πρότυπο. Έτσι, επιπλέον, για να σας βοηθήσει να μεταγλωττίσετε το ES6 σε VanillaJS, το Babel μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να μετατρέψετε παλιό κώδικα JavaScript σε νέες εκδόσεις. Το Babel βασίζεται σε λεπτομερή αρχεία διαμόρφωσης για να επιτύχει τη συλλογή, οπότε μπορεί να παρουσιάσει μια απότομη καμπύλη μάθησης για αρχάριους.

Εδώ είναι οδηγός γρήγορης εκκίνησης για το Babel, το οποίο σας βοηθά να εξοικειωθείτε με τις προεπιλογές και τις διαμορφώσεις.

10. ESLint

Έλλιντ

Το ESLint είναι ένας ενσωματωμένος σύνδεσμος JavaScript, ο οποίος σας βοηθά να βρείτε και να διορθώσετε προβλήματα στον κώδικα JavaScript. Αυτό το εργαλείο αναλύει στατικά τον κώδικά σας για να βρει προβλήματα σε αυτόν και να επισημάνει πιθανά προβλήματα. Το ESLint μπορεί είτε να συσχετιστεί με τον επεξεργαστή κειμένου σας είτε να ενσωματωθεί στον αγωγό συνεχούς ολοκλήρωσης (CI) για να δοκιμάσετε νέο κώδικα καθώς ωθείται στην παραγωγή.

Μπορείτε να διαμορφώσετε το ESLint για την εκτέλεση δοκιμών στον κώδικα JavaScript, να προσθέσετε νέους κανόνες μαζί με τους ενσωματωμένους κανόνες της ESLint για να προσαρμόσετε τις δοκιμές με βάση τις απαιτήσεις του οργανισμού σας. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε το εργαλείο για αυτόματη διόρθωση σφαλμάτων ρουτίνας ώστε να αποδώσετε αποτελεσματικότητα στη συνολική διαδικασία ανάπτυξης.

Εάν χρησιμοποιείτε πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου με βάση το GUI, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα πρόσθετο για να ενσωματώσετε τις δοκιμές στο περιβάλλον κωδικοποίησης σε πραγματικό χρόνο. Εδώ είναι η προσθήκη ESLint για Sublime Text και Atom. Αυτό οδηγός γρήγορης εκκίνησης σας βοηθά να εγκαταστήσετε το ESLint στον διακομιστή, ο οποίος μπορεί να χρησιμεύσει ως πρόδρομος της ενοποίησης με ένα σύστημα κατασκευής όπως Χαψιά ή Γρυλλισμός.

11. D3.js

δ3

Το D3.js, ή απλά το D3, είναι μια βιβλιοθήκη JavaScript για την οπτικοποίηση δεδομένων με χειρισμό στοιχείων HTML DOM. Το D3 είναι σχεδόν δεκαετίας από την πρώτη του κυκλοφορία και έχει εξελιχθεί σε μια πιο ισχυρή βιβλιοθήκη οπτικοποίησης JavaScript.

Αυτή η βιβλιοθήκη σάς επιτρέπει να συλλέγετε δεδομένα από διάφορες μορφές δεδομένων και πηγές δεδομένων. Στη συνέχεια, το D3 χρησιμοποιεί στοιχεία για να δημιουργήσει ένα βασικό γράφημα ή χρησιμοποιήστε το στοιχείο SVG για να δημιουργήσει πολυπλοκότητα. Ενθαρρύνει μια αρθρωτή προσέγγιση επιτρέποντας σε έναν προγραμματιστή να επαναχρησιμοποιήσει τον κώδικα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε διαδραστικότητα στα γραφήματά σας.

Εδώ είναι ένα σεμινάριο για δημιουργία ένα γράφημα ράβδων στο D3 για αρχάριους.

12. Ξύρισμα

ξύρισμα

Το Shave είναι ένα ελαφρύ εργαλείο JavaScript που περικόπτει κείμενο ώστε να χωρά σε ένα στοιχείο HTML5 DOM. Κρύβει προσωρινά το υπόλοιπο κείμενο σε ένα κρυφό στοιχείο, το οποίο μπορείτε αργότερα να το δείξετε εάν απαιτείται. Είναι μόνο ένα πρόσθετο 1,5 KB, χωρίς εξαρτήσεις που ολοκληρώνουν μια συγκεκριμένη εργασία.

Για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργικότητα του Shave, δώστε έναν επιλογέα DOM HTML και ένα μέγιστο ύψος σε αυτό. Ενσωματώνεται καλά με άλλα πρόσθετα που μπορεί να έχουν πιο προηγμένα χαρακτηριστικά περικοπής. Το πλεονέκτημα της χρήσης του Shave είναι η δυνατότητα γρήγορης μετατροπής ενός μεγάλου αριθμού στοιχείων μαζί.

Εδώ είναι ένα Επίδειξη CodePen του Ξυρίσματος, το οποίο δείχνει τον χρόνο που απαιτείται για την περικοπή 50 στοιχείων.

13. Webpack

διαδικτυακό πακέτο

Το Webpack είναι ένα σύγχρονο εργαλείο JavaScript που χρησιμεύει ως στατικό πρόγραμμα δέσμης στοιχείων. Συγκεντρώνει ουσιαστικά τα στοιχεία και τους πόρους της εφαρμογής σας, διατηρώντας έτσι τον κώδικα καθαρό. Μπορεί αργότερα να φορτώσει τα ίδια στοιχεία αφού τα ελαχιστοποιήσει, βοηθώντας σας να εξοικονομήσετε χρόνο φόρτωσης.

Αυτό το εργαλείο αναλύει τις εξαρτήσεις της εφαρμογής σας για να δημιουργήσει ένα γράφημα εσωτερικής εξάρτησης. Αυτό το γράφημα εξάρτησης χαρτογραφεί κάθε στοιχείο στο οποίο εξαρτάται το έργο σας για τη δημιουργία πακέτων για διάφορες εκδόσεις της εφαρμογής σας. Εδώ είναι ένα ξεκινώντας οδηγός για το Webpack.

14. LitElement

Το LitElement είναι μια ακόμη βιβλιοθήκη JavaScript που αναπτύχθηκε από την Google για να επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν απλούς ιστότοπους απρόσκοπτα. Ξεκίνησε ως το Βιβλιοθήκη πολυμερών, και τώρα έχει εξελιχθεί σε ένα νέο έργο. Ο στόχος του LitElement είναι να επιτρέψει στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν γρήγορα γρήγορα, ελαφριά, επαναχρησιμοποιήσιμα στοιχεία ιστού.

Κάθε στοιχείο ιστού που δημιουργείτε με το LitElement ακολουθεί το Πρότυπα στοιχείων ιστού. Ως εκ τούτου, τα στοιχεία σας θα ενσωματωθούν εύκολα με οποιοδήποτε άλλο πλαίσιο. Το LitElement σας επιτρέπει να προσαρμόσετε και τα στοιχεία. Τα στοιχεία Ιστού LitElement λειτουργούν με όλα τα μεγάλα προγράμματα περιήγησης ιστού.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει αυτά τα άρθρα:

  • Καλύτερα πρότυπα γωνιακού πίνακα ελέγχου διαχειριστή

Τελικές σκέψεις για τις καλύτερες βιβλιοθήκες JavaScript

Σε αυτήν την ανάρτηση, διερευνήσαμε τις καλύτερες βιβλιοθήκες JavaScript και πλαίσια για να δοκιμάσετε το 2020.

Συζητήσαμε για πρώτη φορά τις καλύτερες βιβλιοθήκες JavaScript που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε πλήρεις εφαρμογές front-end. Στη συνέχεια, εξετάσαμε διάφορες βιβλιοθήκες που παρέχουν έτοιμα προς χρήση επαναχρησιμοποιήσιμα στοιχεία ιστού για να βοηθήσουν στην ταχεία ανάπτυξη. Τέλος, προχωρήσαμε σε εργαλεία και προσθήκες που επιλύουν συγκεκριμένα ζητήματα για προγραμματιστές – όπως ομαδοποίηση, οπτικοποίηση, εντοπισμός σφαλμάτων και σύνταξη.

Ποια είναι η αγαπημένη σας βιβλιοθήκη JavaScript; Μη διστάσετε να μοιραστείτε τα παρακάτω σχόλια.

Μην ξεχάσετε να συμμετάσχετε στο μάθημα συντριβής για την επιτάχυνση του ιστότοπού σας στο WordPress. Με μερικές απλές επιδιορθώσεις, μπορείτε να μειώσετε το χρόνο φόρτωσής σας ακόμη και κατά 50-80%:

Διάταξη, παρουσίαση και επεξεργασία από τον Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map