10+ καλύτερες βιβλιοθήκες κινούμενων σχεδίων JavaScript για χρήση το 2020

Καλύτερες βιβλιοθήκες κινούμενων σχεδίων JavaScript


Αν θέλετε να τραβήξετε την προσοχή του επισκέπτη του ιστότοπού σας, τι μπορεί να είναι καλύτερο από τα κινούμενα σχέδια; Χρησιμοποιώντας τις πολλές μηχανές εφαρμογών που διατίθενται ελεύθερα στον Ιστό, μπορείτε εύκολα να κάνετε τα στοιχεία του ιστότοπού σας να ξεθωριάζουν, να αναπηδούν ή να κινούνται. Στη σημερινή ανάρτηση, θα δούμε πώς μπορούν να βοηθήσουν οι βιβλιοθήκες κινούμενων σχεδίων JavaScript με όλα αυτά.

Πρώτον, λίγο για κινούμενα σχέδια JavaScript

Είναι ένα πράγμα να προσθέσετε απλές κινούμενες εικόνες που χρειάζονται μόνο μία ενέργεια (για παράδειγμα, εναλλαγή). Για αυτό, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε απλές κινούμενες εικόνες CSS. Όμως, για πιο σύνθετα ή προηγμένα εφέ, το JavaScript είναι ένα καλύτερο εργαλείο. Είναι αυτονόητο ότι η χρήση JavaScript για τη δημιουργία κινούμενων σχεδίων είναι πιο δύσκολη από τη χρήση CSS.

Ωστόσο, το JavaScript μπορεί να χειριστεί πράγματα που δεν μπορεί να κάνει το CSS. Αυτό δίνει στους προγραμματιστές περισσότερη δύναμη για να ελέγχουν πολύπλοκα κινούμενα σχέδια που πρέπει να συντονίζουν πολλά κινούμενα μέρη.

Τα κινούμενα σχέδια JavaScript εφαρμόζονται προσθέτοντας σταδιακές αλλαγές στο στυλ ενός στοιχείου. Μπορείτε να τα προσθέσετε εν σειρά ως μέρος του κώδικα σας ή να τα συμπεριλάβετε σε άλλα αντικείμενα. Κατά την απόδοση, αυτές οι αλλαγές απαιτούνται από ένα χρονόμετρο. Επίσης, μπορείτε να ελέγξετε τη συνέχεια των κινούμενων σχεδίων προσαρμόζοντας το χρονικό διάστημα των αλλαγών.

Οι καλύτερες βιβλιοθήκες κινούμενων σχεδίων JavaScript

Ακολουθεί μια λίστα βιβλιοθηκών κινούμενων σχεδίων JavaScript που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε μερικές εκπληκτικές κινούμενες εικόνες στον ιστότοπό σας:

1. Anime.js

Βιβλιοθήκες JavaScript Animation: Anime.js

Ας ξεκινήσουμε αυτήν τη λίστα βιβλιοθηκών κινούμενων σχεδίων JavaScript με το Anime.js. Αυτή η ελαφριά βιβλιοθήκη κινουμένων σχεδίων παρακολουθεί 35K + αστέρια GitHub. Δουλεύοντας από ένα μόνο ισχυρό API, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μετατρέψετε χαρακτηριστικά HTML, CSS, JS, SVG και DOM. Με ένα ενσωματωμένο συγκλονιστικό σύστημα, μπορεί να κάνει τη δημιουργία κυματισμών, κινήσεων κατεύθυνσης, επακόλουθων και αλληλεπικαλυπτόμενων εφέ να φαίνονται απλές. Αυτό το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε χρονισμούς όσο και σε ιδιότητες.

Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε χρησιμοποιώντας τις ενσωματωμένες λειτουργίες επανάκλησης και ελέγχου. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε αναπαραγωγή, παύση, έλεγχο, αντιστροφή και ενεργοποίηση συμβάντων σε συγχρονισμό. Για να δείτε τι άλλο είναι δυνατό χρησιμοποιώντας αυτήν τη βιβλιοθήκη, μπορείτε να επισκεφθείτε Codepen.

2. Velocity.js

Velocit.js

Το Velocity.js συνδυάζει τις καλύτερες μεταβάσεις jQuery και CSS. Βαθμολογεί κοντά στα 17K αστέρια GitHub και υπερηφανεύεται για εξέχοντες χρήστες όπως το WhatsApp και το Mailchimp. Βρόχος, αντιστροφή, καθυστέρηση, απόκρυψη / εμφάνιση στοιχείων, μαθηματικά ιδιοτήτων (+, -, *, /) και επιτάχυνση υλικού, όλα αποτελούν μέρος των δυνατοτήτων.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Velocity.js για κύλιση στα παράθυρα του προγράμματος περιήγησης. Μπορεί να λειτουργήσει τόσο με το jQuery που είναι φορτωμένο στο πρόγραμμα περιήγησής σας όσο και ανεξάρτητα από αυτό, ακόμη και με την αναίρεση προηγούμενων κινούμενων εικόνων.

3. Popmotion

Popmotion

Κοντά σε 18Κ αστέρια, το Popmotion είναι μια λειτουργική βιβλιοθήκη κινούμενων σχεδίων για οποιοδήποτε περιβάλλον JavaScript. Μπορεί να λειτουργήσει με σχεδόν οποιοδήποτε API που δέχεται αριθμούς ως εισόδους όπως React, Three.js, A-Frame και PixiJS.

Το Popmotion ζυγίζει μόνο 11,7kB, αλλά παρτίδα. Διαθέτει κινούμενα σχέδια όπως βασικά καρέ, αποσύνθεση, χρονοδιάγραμμα για συγχρονισμό πολλαπλών παρουσιών και πολλά άλλα. Μπορείτε να κλιμακώσετε οποιαδήποτε σειρά κινούμενων σχεδίων ή λειτουργιών, καθώς και να χρησιμοποιήσετε καθαρές λειτουργίες για να συνθέσετε τις δικές σας διαμορφώσεις.

4. Three.js

Βιβλιοθήκες κινούμενων σχεδίων JavaScript: Three.js

Το Three.js βρίσκεται στην κορυφή αυτής της λίστας βιβλιοθηκών κινουμένων σχεδίων JavaScript με 60K + αστέρια GitHub. Εξαρτάται από WebGL για δημιουργία και απόδοση τρισδιάστατων κινούμενων σχεδίων στο πρόγραμμα περιήγησης.

Υπάρχει ένας τόνος τεκμηρίωσης που θα σας βοηθήσει, και μόλις ξεπεράσετε την καμπύλη μάθησης, δεν υπάρχουν πολλά που δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε χρησιμοποιώντας αυτήν τη βιβλιοθήκη. Πρώτον, χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα επεξεργασίας Three.js, δημιουργείτε μια σκηνή. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε γεωμετρικά σχήματα και να ρυθμίσετε τον φωτισμό και την κάμερα. Το υλικό, η υφή, το αντικείμενο, το χρώμα και η ομίχλη μπορούν να τροποποιηθούν και το τελικό αρχείο να δημοσιευτεί στο έργο σας.

5. GreenSock JS

GreenSock

Το GreenSock’s GSAP λειτουργεί με ένα σύνολο μικρών αρχείων JavaScript που κάνουν τα κινούμενα σχέδια να φαίνονται υπέροχα σε όλα τα μεγάλα προγράμματα περιήγησης. Αλυσοποιεί ομαλά πολλές ιδιότητες κινούμενης εικόνας και εξαλείφει τα σφάλματα του προγράμματος περιήγησης.

Οι ενέργειες του GSAP περιλαμβάνουν τη δημιουργία κινούμενων σχεδίων σε καμβά και την κινούμενη εικόνα κάθε αντικειμένου σε μια σκηνή. Επίσης, σταδιακά αποκαλύπτοντας, μορφοποιώντας ή μετακινώντας οποιοδήποτε αντικείμενο κατά μήκος μιας διαδρομής. Για το σκοπό αυτό, λειτουργεί με πολλές εφαρμογές λογισμικού, όπως SVGPlugins, PixiPlugin, WebGL, Adobe Animate και EaseJS. Η αρθρωτή δομή σας βοηθά να επιλέξετε μόνο τις λειτουργίες που χρειάζεστε. Με 8 εκατομμύρια χρήστες και 10K + αστέρια GitHub, αυτή η ισχυρή βιβλιοθήκη έχει πολλά για αυτό.

6. AniJS

AniJS

Μεταξύ των βιβλιοθηκών JavaScript σε αυτήν τη λίστα, το AniJS είναι κάπως μοναδικό. Σας επιτρέπει να προσθέσετε κινούμενα σχέδια σε στοιχεία σε μια απλή δομή «σαν φράση», ιδανικό για τους νέους που είναι νέοι στην κινούμενη εικόνα. Επιπλέον, η μη ειδική φύση του επιτρέπει σε όλους σχεδόν να το χρησιμοποιούν στη ρουτίνα σχεδίαση UX.

Επί GitHub, Το AniJS βαθμολογεί περισσότερα από 3,5K αστέρια. Δεν βασίζεται σε καμία βιβλιοθήκη τρίτων και γενικά βοηθά στην επιτάχυνση της ανάπτυξης. Λειτουργεί εξίσου καλά σε Android και iOS, καθώς και σε όλα τα δημοφιλή προγράμματα περιήγησης.

7. Mo.js

Mo.js

Τα κινούμενα γραφικά διαδραματίζουν μεγάλο ρόλο σε κινούμενα σχέδια και το Mo.js είναι μια επιλογή με την οποία μπορείτε να κάνετε αντίκτυπο. Με πολλά μαθήματα και επιδείξεις για βοήθεια, οι αρχάριοι μπορεί να μην δυσκολεύονται να δημιουργήσουν γεωμετρικά σχήματα και κινούμενα σχέδια χρόνου στην τελεία.

Τα API μπορεί να φαίνονται απλά, αλλά υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε μαζί τους. Μέσα στην εργαλειοθήκη, θα βρείτε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας καμπυλών και πρόγραμμα επεξεργασίας χρονολογίου που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τις κινούμενες εικόνες σας, καθώς και ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής για τον έλεγχο των κινούμενων σχεδίων σας. Υπάρχουν διαφορετικές ενότητες για συγκλονιστικό, χαλάρωση, χρονοδιάγραμμα και άλλα. Όλα αυτά κερδίζουν Mo.js κοντά σε 16K αστέρια GitHub.

8. Vivus.js

Βιβλιοθήκες κινούμενων σχεδίων JavaScript: Vivus

Εάν θέλετε να μιμηθείτε ένα στυλό που σχεδιάζει σε μια οθόνη σε πραγματικό χρόνο, θα χτυπήσετε το σημάδι με το Vivus. Σας επιτρέπει να κάνετε κινούμενες εικόνες SVG δίνοντας την εντύπωση ότι σχεδιάζεστε. Δεδομένου ότι δεν έχει εξαρτήσεις, είναι γρήγορο και ελαφρύ.

Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από τις διαθέσιμες κινούμενες εικόνες – Καθυστέρηση, Συγχρονισμός ή OneByOne. Διαφορετικά, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο σενάριο για να σχεδιάσετε το SVG σας. Για μεγαλύτερη ευελιξία, μπορείτε να παρακάμψετε την κίνηση κάθε διαδρομής χρησιμοποιώντας μια απλή λειτουργία JavaScript. Περισσότεροι από 13 χιλιάδες χρήστες δίνουν μια αντίχειρα σε αυτήν τη βιβλιοθήκη GitHub.

9. ScrollReveal JS

ScrollReveal

Εάν θέλετε να κάνετε κινούμενη εικόνα τα στοιχεία ιστού σας καθώς μετακινούνται στην προβολή, το ScrollReveal δεν θα απογοητεύσει. Αυτή η εύχρηστη βιβλιοθήκη κινουμένων σχεδίων έχει μηδενικές εξαρτήσεις και 18,5K + αστέρια GitHub.

Το ScrollReveal υποστηρίζει διαφορετικούς τύπους εφέ και λειτουργεί καλά με προγράμματα περιήγησης ιστού και κινητών. Λειτουργεί σκόπιμα με διαμόρφωση γυμνών οστών, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως καμβά για τη δημιουργικότητά σας. Για να μεγιστοποιήσετε την επίδραση των κινούμενων σχεδίων, οι δημιουργοί συμβουλεύουν να το χρησιμοποιείτε με φειδώ.

10. Πληκτρολογήθηκε.js

Πληκτρολογήθηκε.js

Το Typed.js είναι μια απλή βιβλιοθήκη (περισσότερο από μια προσθήκη, πραγματικά) για την κίνηση της πληκτρολόγησης στην οθόνη σας. Μόλις εισαγάγετε οποιαδήποτε συμβολοσειρά, ένας επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει να πληκτρολογείται με καθορισμένη ταχύτητα. Όχι μόνο αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί backspace, καθώς και να ξεκινήσετε μια νέα πρόταση. Αν θέλετε να επιτρέψετε σε επισκέπτες με αναπηρία JS να το βλέπουν επίσης, απλά πρέπει να τοποθετήσετε ένα HTML div στη σελίδα. Με αυτόν τον τρόπο, τα bots και οι μηχανές αναζήτησης μπορούν επίσης να δουν τις λέξεις που πληκτρολογούνται.

Αυτή η βιβλιοθήκη βαθμολογεί 9,5K + αστέρια GitHub. Οι χρήστες ισχύος περιλαμβάνουν το Slack και το Envato.

11. Λότι από την AirBnB

Βιβλιοθήκες κινούμενων σχεδίων JavaScript: Lottie

Το Lottie είναι μια ελαφριά μορφή γραφικών με κινούμενα σχέδια που εξισορροπεί υψηλής ποιότητας γραφικά έναντι του κόστους απόδοσης. Κάνει τις εφαρμογές μικρότερες και περιλαμβάνει δυναμικά χαρακτηριστικά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για web, Android, iOS και IoT, χωρίς την ανάγκη πρόσθετου λογισμικού.

Το Lottie μπορεί να εκτελεστεί σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης που υποστηρίζει JavaScript. Τα κινούμενα σχέδια αποθηκεύονται σε απλό κείμενο και είναι αναγνώσιμα από τον άνθρωπο. Δεδομένου ότι τα δεδομένα κειμένου αποθηκεύονται σε μορφή JSON, εξομοιώνονται εύκολα με οποιοδήποτε περιβάλλον JavaScript. Αυτό το καθιστά μια δημοφιλή μορφή γραφικών κινουμένων σχεδίων για την ενίσχυση των frontends για κινητά. Μόνο η έκδοση Android απολαμβάνει σχεδόν 30K αστέρια GitHub.

Εάν έχετε φτάσει στο τέλος αυτής της λίστας των βιβλιοθηκών animation JavaSCript, μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει να αναζητήσετε άλλες βιβλιοθήκες και πλαίσια JavaScript. Εναλλακτικά, δείτε αυτές τις καλύτερες βιβλιοθήκες στοιχείων React UI.

Μην ξεχάσετε να συμμετάσχετε στο μάθημα συντριβής για την επιτάχυνση του ιστότοπού σας στο WordPress. Με μερικές απλές επιδιορθώσεις, μπορείτε να μειώσετε το χρόνο φόρτωσής σας ακόμη και κατά 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map