Σχεδιάσαμε να μην δημιουργήσουμε ξανά ένα νέο θέμα – Αναφορά διαφάνειας # 45

Έκθεση διαφάνειας # 45


Καλώς ήρθατε στην 45η έκδοση της μηνιαίας έκθεσης διαφάνειας (για τον Οκτώβριο του 2018). Σε αυτήν τη σειρά, εξετάζω όλα όσα συμβαίνουν στην επιχείρηση που μπορεί να σας ενδιαφέρει – ειδικά τα παρασκήνια. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τις προηγούμενες αναφορές.

Ακολουθεί το TOC του τι θα ακολουθήσει:

1. Πριν από ένα χρόνο είπα ότι δεν θα δημιουργήσουμε άλλο νέο θέμα. Μόλις το κάναμε. Να γιατί

2. Έχει σημασία η ταχύτητα σελίδας για SEO; TL; DR: το κάνει

3. Τι είδους περιεχόμενο WordPress να διαφημιστείτε στο Facebook?

4. Επανεξέταση των εκθέσεων διαφάνειας

1. Πριν από ένα χρόνο είπα ότι δεν θα δημιουργήσουμε άλλο νέο θέμα. Μόλις το κάναμε. Να γιατί

Καθώς έψαχνα σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς αναφορές διαφάνειας στον ιστότοπο, έπεσα πάνω σε αυτό. Είναι εκείνο που μίλησα για το μέλλον του Γκούτενμπεργκ και προσπάθησα να καταλάβω ποια είναι η καλύτερη πορεία για ένα θεματικό κατάστημα όπως το δικό μας..

Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν θα δημιουργήσουμε άλλο νέο θέμα, αλλά θα επικεντρωθούμε στη μετατροπή των υπαρχόντων θεμάτων μας σε οικιακά ονόματα.

Είναι περίπου ενάμιση χρόνο από τη δημοσίευση αυτής της αναφοράς… και πρόκειται να κυκλοφορήσουμε ένα νέο θέμα. Τι δίνει?

Μερικοί λόγοι:

α) Διάβασα την αγορά λάθος

Για να είμαι πιο ακριβής, υποτίμησα πόσο γρήγορα θα ανέλαβαν οι δημιουργοί σελίδων, καθώς και το αναμενόμενο Gutenberg θα είχε πιο γρήγορη προσφυγή.

Και εντάξει, ο Gutenberg αναπτύσσεται όμορφα, αλλά αυτή εξακολουθεί να αυξάνεται μεταξύ του πλήθους των dev και δεν αφορά τόσο το απλό τοπίο των χρηστών – οι δημιουργοί σελίδων εξακολουθούν να κυριαρχούν παντού.

Σε αυτήν την αναφορά πριν από 1,5 χρόνια, ανέφερα πόσο μακριά έχουν φτάσει οι δημιουργοί σελίδων όσον αφορά το UX και πόσο πολύ αγαπούν οι χρήστες του προγράμματος δημιουργίας σελίδων ελαφριά θέματα πλαισίου – όπως το GeneratePress ή το OceanWP.

Ταυτόχρονα, σκέφτηκα ακόμα ότι αυτά τα θέματα θα παραμείνουν εξειδικευμένα, ενώ τα άλλα "επιχειρηματικά θέματα" (ας το πούμε αυτό) θα συνεχίσει να κυριαρχεί στην αγορά.

Ωστόσο, εξετάζοντας τα διαγράμματα δημοτικότητας σήμερα, τα θέματα πλαισίου αναπτύσσονται πολύ πιο γρήγορα από ό, τι περίμενα και πιθανότατα θα αναλάβουν τις κορυφαίες θέσεις νωρίτερα από αργότερα. Ολοκλήρωση παραγγελίας Το GoDaddy’s Hot 100 λίστα, για παράδειγμα. Τον Ιανουάριο του 2018 ήμασταν στο # 4 (δείτε παρακάτω). Μέχρι τον Μάιο, φτάσαμε στο # 13.

Γκοντάντ κορυφή

Αρχικά, υποθέτω ότι θα λάβουμε μια σταθερή έκδοση του Gutenberg πολύ νωρίτερα, ώστε να μπορέσουμε να περιστρέψουμε την Hestia προς την κατεύθυνση της – αξιοποιώντας τη δημοτικότητα του θέματος και τη νέα συμβατότητά της με το Gutenberg. Ωστόσο, όπως όλοι γνωρίζουμε, τα πράγματα κινούνται πολύ πιο αργά.

Για να βρούμε μια λύση εδώ, χρειαζόμαστε είτε να αποκτήσουμε / να οικοδομήσουμε μια ισχυρή συνεργασία με ένα υπάρχον θεματικό πλαίσιο (το οποίο αποδείχθηκε δύσκολο), είτε να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο θέμα οι ίδιοι.

Ένας τρόπος ήταν να προσαρμόσετε το Hestia και να αφαιρέσετε πολλά στοιχεία από αυτό, αλλά αυτό δεν ήταν πραγματικά δυνατό χωρίς να σπάσετε υπάρχοντες ιστότοπους χρηστών.

Γι ‘αυτό αποφασίσαμε τελικά να δημιουργήσουμε ένα νέο θέμα από το μηδέν.

Με αυτό, είχαμε επίσης πλήρη ελευθερία ως προς το πώς θέλαμε να το προσεγγίσουμε. Έτσι, κάναμε ένα σημείο να μην επικεντρωθούμε μόνο σε δημιουργούς σελίδων όπως το Elementor ή το Beaver Builder, αλλά και να εισαγάγουμε μερικές νέες έννοιες που είναι έτοιμες να συνεργαστούν με τον Gutenberg μόλις κυκλοφορήσει στον πυρήνα του WordPress.

β) Η ανάπτυξη Ιστού έχει προχωρήσει επίσης, αποκαλύπτοντας νέες δυνατότητες

Αυτό επανέρχεται σε θέματα όπως το OceanWP ή το Astra. Έχουν εισαγάγει μερικές ενδιαφέρουσες έννοιες που έχουν αποδειχθεί επίσης δημοφιλείς στους χρήστες, οι οποίες πιθανότατα ενίσχυσαν τη θέση τους συνολικά.

Στο τέλος μας, χωρίς ένα νέο πρότυπο όπως το Gutenberg, δεν μπορούσαμε απλώς να προχωρήσουμε και να ρίξουμε το Bootstrap από την Hestia, να εισαγάγουμε νέες λύσεις CSS κ.λπ. δοκιμή του χρόνου.

Κάναμε ένα κύριος αντιδραστήρας με Hestia, αλλά το front-end ήταν ακόμα δύσκολο να μετεγκατασταθεί χωρίς να σπάσει κάποιους ιστότοπους χρηστών.

Έτσι, ένα νέο θέμα έρχεται στην εικόνα! Ο στόχος με Νέβ είναι να ενεργοποιήσετε μια εμπειρία που είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματική επεξεργασία front-end – χρησιμοποιώντας το Gutenberg.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι καταφέραμε να το επιτύχουμε και πρόκειται να κυκλοφορήσουμε αυτό το νέο θέμα! Είναι ήδη έξω! Δείτε το εδώ.

Γρήγορη ματιά:

νέο

 • Η Neve συνεργάζεται με την επίσημη προσθήκη AMP έξω από το κουτί – το θέμα AMP μοιάζει ακριβώς με το θέμα χωρίς κινητά AMP.
 • Επίσης, δεν χρησιμοποιεί jQuery, Bootstrap ή κάτι που οι περισσότεροι devs θα θεωρούσαν βαρύ.
 • ο "θέμα" μέρος στο Neve έρχεται να φροντίσει για κοινά στοιχεία HTML και μπλοκ – πράγματα όπως εισόδους, κουμπιά, κοντέινερ, πλάτος περιεχομένου κ.λπ. Όλα τα άλλα μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσω δημιουργών σελίδων.
 • Την πρώτη ημέρα, θα διαθέσουμε επίσης ένα πακέτο σχεδίων εκκίνησης ιστότοπου – ενσωματωμένο στο Elementor για τώρα, αλλά σύντομα θα προστεθούν και άλλες εκδόσεις Gutenberg..
 • Τέλος, εάν υπάρχουν χρήστες Zerif εδώ, θα χαρείτε να μάθετε ότι η Neve εισάγει αυτόματα το περιεχόμενο της πρώτης σελίδας Zerif και το μετατρέπει σε μια σελίδα Elementor που μοιάζει ακριβώς με την ίδια.

Το έχουμε λοιπόν, ένα νέο θέμα που είναι η απάντησή μας στην κατεύθυνση της θεματικής αγοράς WordPress με τη μεγάλη αλλαγή του Gutenberg στη γωνία!

2. Έχει σημασία η ταχύτητα σελίδας για SEO?

Όπως, ξέρω ότι κάθε ειδικός SEO και ο σκύλος τους λένε το μάντρα ταχύτητας του ιστότοπου ξανά και ξανά, αλλά έχει σημασία με έναν τρόπο που είναι αισθητός?

Προσωπικά, είμαι αρκετά παθιασμένος με την ταχύτητα της σελίδας τελευταία και παρακολουθώ όλη την ώρα. Μέρος αυτού οφείλεται στο νέο μας προϊόν – Optimole (ένα εργαλείο επιτάχυνσης ιστότοπου με επίκεντρο την εικόνα). Έχω επίσης μέτρια εμμονή με την παρακολούθηση των αριθμών επισκεψιμότητας, όπως είναι οι περισσότεροι κάτοχοι ιστότοπων.

βελτιστοποίηση

Η συμμετοχή σε αυτές τις δύο εμμονές με οδήγησε σε ένα ενδιαφέρον εύρημα:

Σε κάποιο σημείο, αρχίσαμε να αντιμετωπίζουμε προβλήματα με την πιο δημοφιλή ανάρτησή μας. Το ενημερώνουμε συνεχώς και περιστρέφουμε τα πράγματα αρκετά συχνά. Έτσι, σε μία από τις ενημερώσεις, ο Κάρολ παρουσίασε μερικά πολύ χρήσιμα (από την άποψη του χρήστη) χάρτες χαρτών που περιλαμβάνουν χρόνους φόρτωσης για οικοδεσπότες από διάφορες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Υπήρχαν ~ 10 από αυτά τα γραφήματα.

Παρά τη φόρτωση των γραφημάτων από τους διακομιστές της Google (βάσει του Google Chart API), φαίνεται ότι υπήρχαν τόσα πολλά πράγματα για να κατεβάσετε συνολικά που προκάλεσε το πρόγραμμα ανίχνευσης να αποκλείεται μερικές φορές.

Η σελίδα εισερχόταν και βγήκε από την προσωρινή μνήμη Google κατά καιρούς. Η Google το κατατάσσει ακόμη, σε πολύ χαμηλότερη θέση – πιθανώς βασίζεται σε άλλους τρόπους προβολής του περιεχομένου της σελίδας (μία φορά ακόμη και χρησιμοποιώντας την έκδοση AMP).

Αφού καταργήσαμε αυτά τα γραφήματα, το είδαμε:

αύξηση της κυκλοφορίας

Εντάξει, λοιπόν, ποια είναι η μεγάλη υπόθεση, γιατί το πρόβλημα ήταν τόσο δύσκολο να εντοπιστεί?

Λοιπόν, οι χρόνοι φόρτωσης της σελίδας φαίνονταν καλά στην ανάλυση. Δεν είναι λοιπόν ότι θα μπορούσαμε να ενεργοποιήσουμε μόνο έναν συναγερμό. Ωστόσο, η αιτία ήταν στο περιεχόμενο της σελίδας ή σε κάτι.

Το μόνο πράγμα που μας έκανε να σκεφτούμε ήταν η έλλειψη του "Κρυφή μνήμη" ετικέτα δίπλα στην καταχώριση Google:

προσωρινά αποθηκευμένη ετικέτα

Εάν δεν βλέπετε αυτό το πράγμα δίπλα στις καταχωρίσεις σας, αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι παρόλο που η σελίδα βρίσκεται στο ευρετήριο, κάτι δεν είναι σωστό (τουλάχιστον αυτό είναι το συμπέρασμά μας τώρα).

Συνιστώ τη χρήση εργαλείων όπως Φάρος και ταχύτητα σελίδας του Google Analytics για να έχετε μια πιο αναλυτική ματιά στις πιο σημαντικές σελίδες σας.

Υπάρχουν πολλά εργαλεία παρακολούθησης ιστότοπων όπως το Pingdom που μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα σχετικά με τον έλεγχο ταχύτητας και τα προβλήματα εντοπισμού σφαλμάτων όπως αυτό.

Και πάλι, στην περίπτωσή μας, το πρόβλημα δεν ήταν η δημιουργία της αρχικής σύνδεσης, αλλά το χρονικό διάστημα που χρειάστηκε για τη φόρτωση της σελίδας εξ ολοκλήρου, καθώς και το ποσό της JavaScript που εκτελέστηκε στην πορεία.

3. Τι είδους περιεχόμενο WordPress να διαφημιστείτε στο Facebook?

Πριν από μερικούς μήνες, σταματήσαμε να δουλεύουμε ενεργά στις διαφημίσεις μας στο Facebook και αντί να τρέξαμε μερικές αυτόματες διαφημίσεις. Αυτό ήταν κυρίως το χειρισμό μερικών κλασικών σεναρίων καταστημάτων, όπως ο επαναπροσδιορισμός ατόμων που είδαν τα προϊόντα μας ή η απόπειρα ανάκτησης εγκαταλελειμμένων καλαθιών.

Ωστόσο, θέλαμε να πειραματιστούμε με ένα διαφορετικό είδος αυτόματων διαφημίσεων, όπου πήραμε περιεχόμενο από τις ροές RSS του ιστολογίου μας και το προσφέραμε σε άτομα που επισκέφτηκαν τους ιστότοπούς μας την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο στόχος ήταν να δημιουργήσετε μια διαμόρφωση χωρίς συντήρηση (χάρη στο Αύξηση μέσων για να μας βοηθήσετε) που ήταν παραγωγικό, αλλά και όχι ενοχλητικό για τους χρήστες.

Διαχωρίζουμε τα άρθρα σε δύο κατηγορίες:

 • όλο το περιεχόμενο ✏️
 • σημαντικό περιεχόμενο ❗

Για τη δεύτερη ομάδα, παρόλο που είναι μικρότερη, αυξήσαμε τον προϋπολογισμό. Αυτό έδωσε σε όλες τις αναρτήσεις ιστολογίου ίση ευκαιρία.

Το Facebook ως Facebook, βελτιστοποίησε τα πράγματα και άρχισε να διαφημίζει αυτά με μεγαλύτερη αφοσίωση συχνότερα και σε χαμηλότερη τιμή.

Τι μάθαμε από αυτό?

Αν είστε σαν εμένα, θέλετε πάντα να παρέχετε στους αναγνώστες σας το ακριβές περιεχόμενο που αναζητούν. Έτσι, για παράδειγμα, όταν βλέπω ότι αναζητούν "καλύτερες εταιρείες φιλοξενίας" γίνομαι δημοφιλής, καταλαβαίνω τι θέλει να γνωρίζει το άτομο και προσπαθώ να απαντήσω στις ερωτήσεις του στο περιεχόμενό μας.

Ωστόσο, δεν έχω ιδέα για το είδος του περιεχομένου που θα ενδιαφέρει ένας χρήστης (ο οποίος έχει επισκεφθεί στο παρελθόν το ιστολόγιό μας) καθώς περιηγείται άνετα στο Facebook. Δεν εισάγουν καθόλου λέξεις-κλειδιά, επομένως ανταγωνίζομαι με βίντεο γάτας και ειδήσεις Kardashian, είτε μου αρέσει είτε όχι.

Γι ‘αυτό όλο αυτό το πείραμα διαφημίσεων στο Facebook για την εξυπηρέτηση περιεχομένου ιστολογίου είναι τόσο ενδιαφέρον για μένα. Μπορώ επιτέλους να δω τι θέλουν οι άνθρωποι να διαβάσουν όταν δεν είναι έτοιμοι να επιλύσουν μια συγκεκριμένη εργασία.

Έτσι, όπως αποδεικνύεται, οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις από το blog CodeinWP είναι οι δωρεάν συλλογές θεμάτων. Αυτό που λειτουργεί επίσης καλά είναι το δικό μας "VS" δημοσιεύσεις ��, ειδικά αυτές που συγκρίνουν το WordPress με άλλες πλατφόρμες.

Η εικασία μου είναι ότι παρόλο που οι άνθρωποι μπορεί να μην κάνουν πράγματα όπως "WooCommerce εναντίον Shopify" όλα αυτά, όταν βλέπουν μια τέτοια ανάρτηση στο Facebook, είναι υποχρεωμένα να κάνουν κλικ σε αυτήν και να δουν αν η αγαπημένη τους πλατφόρμα έχει έρθει στην κορυφή.

Η πιο δημοφιλής ανάρτηση από αυτήν την άποψη είναι αυτή:

 • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: WooCommerce vs Magento vs Shopify

Στο ThemeIsle, με παρόμοιο τρόπο, το έχουμε στην κορυφή:

Μετά από αυτό, τα άρθρα οδηγιών φαίνονται επίσης ισχυρά. με τα πιο δημοφιλή είναι:

Δεν είμαι ειδικός όσον αφορά τις διαφημίσεις στο Facebook, αλλά υποθέτω ότι το κλειδί με πράγματα όπως κάνουμε εδώ είναι να στοχεύσουμε την περιέργεια του χρήστη. Ίσως το BuzzFeed ήταν σωστό?!

Αν αναρωτιέστε, ξοδεύουμε μερικές χιλιάδες δολάρια κάθε μήνα σε διαφημίσεις Facebook. Είναι ακόμα δύσκολο για μένα να πω αν η επένδυση πραγματικά αξίζει τον κόπο ή όχι στο μεγάλο σχήμα των πραγμάτων, ωστόσο…

Ιδεολογικά, δεν ενδιαφέρομαι για ορισμένα από τα πράγματα που κάνει το Facebook. Ωστόσο, αυτό που είναι αναμφισβήτητο είναι ότι υπάρχει μεγάλος αγώνας για την προσοχή των χρηστών και αν αρνηθείτε να συμμετάσχετε για οποιονδήποτε λόγο, θα χάσετε από προεπιλογή.

Στην περίπτωσή μας, με περισσότερα από 500 άρθρα για διάφορα θέματα στο θησαυροφυλάκιο, θέλουμε να τα παρουσιάσουμε στους αναγνώστες μας μέσω όλων των διαθέσιμων καναλιών..

4. Επανεξέταση των εκθέσεων διαφάνειας

Εάν έχετε διαβάσει την αναφορά μέχρι τώρα, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι είναι λίγο διαφορετική από αυτήν του προηγούμενου μήνα.

Δεν ήμουν απολύτως ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα του περασμένου μήνα όσον αφορά την επισκεψιμότητα και την αφοσίωση, οπότε ζήτησα σχόλια και αποφάσισα ότι πιθανότατα πρέπει να επανέλθω στο προηγούμενο στυλ αναφορών.

Αν και σε ορισμένα άτομα αρέσουν οι προσωπικές πληροφορίες, δεν είναι ο κύριος λόγος που διαβάζετε αυτές τις αναφορές. Οι πρακτικές πληροφορίες και τα μαθήματα έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία, γι ‘αυτό θα επικεντρωθώ περισσότερο.

Εξετάζοντας τις προηγούμενες αναφορές, φαίνεται ότι τα πιο δημοφιλή είτε δημιουργήθηκαν γύρω από κάποιο δράμα (όπως η αναστολή του Zerif) είτε γύρω από μια μοναδική εικόνα που μοιράστηκα. Θα το λάβω αυτό υπόψη και θα σας δώσω κάτι παραπάνω στις επόμενες αναφορές (όχι δράμα, πληροφορίες)!

Θα ήθελα πολύ να ακούσω τη γνώμη σας για την έκθεση αυτού του μήνα!

Εντάξει, αυτό έχω μόνο για σένα αυτόν τον μήνα. Ευχαριστούμε που διαβάσατε και μας υποστηρίξατε! Μείνετε ενημερωμένοι και λάβετε νέες αναφορές σε εσάς κάνοντας εγγραφή εδώ:

Όλες οι τροποποιήσεις και οι πνευματώδεις επανεγγραφές του Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map