Τα πράγματα δεν είναι πάντα αυτό που νομίζετε – Αναφορά διαφάνειας # 44

Έκθεση διαφάνειας # 44


Καλώς ήρθατε στην 44η έκδοση της μηνιαίας έκθεσης διαφάνειας (για τον Σεπτέμβριο του 2018). Σε αυτήν τη σειρά, συζητώ τα ενδιαφέροντα πράγματα που έχουν συμβεί στην επιχείρηση, και προσθέτω μια χούφτα προσωπικά μαθήματα και σκέψεις καθ ‘όλη τη διάρκεια. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τις προηγούμενες αναφορές.

Ο Σεπτέμβριος ήταν ένας πολυάσχολος μήνας για μένα – που είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο η έκθεση έφτασε αργά – ταξίδεψα λίγο, είχαμε την ετήσια υποχώρηση της εταιρείας που ανέφερα στην προηγούμενη έκθεση και παρακολούθησα τη δεύτερη EO εκδήλωση εδώ στην Πορτογαλία. Θεωρώ ότι ολόκληρος ο μήνας είναι χρόνος που ξοδεύεται καλά, συνολικά και μου έδωσε πολλή ενέργεια για να τελειώσω τη χρονιά με μια υψηλή νότα.

Θα ξεκινήσω αυτήν την αναφορά συζητώντας μερικές από τις προσωπικές μου γνώσεις – οπότε αν προτιμάτε να επικεντρωθείτε μόνο στα επιχειρηματικά θέματα (επαναφέρω την αναφορά εσόδων αυτόν τον μήνα!), Μη διστάσετε να κάνετε κλικ εδώ.

(Σχετικά με το θέμα της κοινοποίησης αυτού του συνδυασμού προσωπικών και επιχειρηματικών μαθημάτων, θα ήθελα πολύ να λάβω περισσότερα σχόλια σχετικά με αυτό που θεωρείτε χρήσιμο σε σχέση με αυτό που δεν είναι χρήσιμο σε αυτές τις αναφορές. Είμαι επίσης ανοιχτός σε προτάσεις θεμάτων. Γνωρίζοντας το είδος της επιχείρησης που εμείς τρέξτε εδώ, τι θα θέλατε να μάθετε;)

Η φύση είναι ο καλύτερος δάσκαλος ��

Αντιμετωπίζω προσωπικά μερικά πράγματα που με συγκρατούν. Έχω ήδη αναφέρει τα προβλήματα υγείας μου μερικές φορές, αλλά επιπλέον, έχω επίσης αυτό το συντριπτικό συναίσθημα ότι αν δεν εργάζομαι πολύ σκληρά σε καθημερινή βάση, δεν θα εκτιμώ τόσο επαγγελματικά κύκλους.

Καθώς το γράφω και το διαβάζω τώρα, ξέρω ότι δεν έχει νόημα, αλλά αυτό δεν είναι τόσο εμφανές όταν βρίσκεστε αυτή τη στιγμή, παλεύοντας με αυτές τις σκέψεις.

Ένα τέτοιο συναίσθημα ήταν εδώ και πολύ καιρό, αλλά τελικά το αφήνω και αποδέχομαι ότι ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείτε, ποτέ δεν θα μπορείτε να κάνετε τα πράγματα τέλεια για όλους.

Έχοντας αυτό υπόψη, δούλεψα λιγότερες ώρες τον Σεπτέμβριο και, μαντέψτε τι (;!), Ο κόσμος δεν ξέσπασε στις φλόγες.

Το λιγότερο, η προσέγγιση λειτούργησε καλά τόσο για την υγεία όσο και για την απόδοσή μου. Θα ήθελα ακόμα να κάνω περισσότερα, φυσικά, αλλά το κλειδί για την επιτυχία σε οτιδήποτε είναι να αποδεχτούμε τις σταδιακές βελτιώσεις και να μην προσπαθώ να κάνω όλα τα πράγματα με κάθε κόστος.

Αστείο, έκανα διαρκή εκτίμησή μου γιατί δεν δουλεύω αρκετά όταν έβλεπα τα πράγματα για την υγεία μου, ενώ ταυτόχρονα ενθαρρύνω την ομάδα / τους υπαλλήλους μας να παίρνουν πάντα ιατρικό χρόνο όταν αισθάνονται ότι το χρειάζονται. Νομίζω ότι αυτή είναι μια γενικά καλή προσέγγιση για να μην έχει σημασία ποια επιχείρηση διευθύνετε. Οι υπάλληλοί σας δεν θα πρέπει να αισθάνονται ότι η δουλειά τους κινδυνεύει εάν / όταν αποφασίσουν να πάρουν άδεια για να φροντίσουν την υγεία.

Δεν έχω τελειώσει ακόμα με τα προσωπικά μαθήματα! Το επόμενο προέρχεται από το καταφύγιο της εταιρείας μας:

Μεταξύ αρκούδων και μελισσών

Έτσι, στο πλαίσιο της υποχώρησης, ξεκινήσαμε μια πεζοπορία σε μια αρκετά απομακρυσμένη περιοχή στα ρουμανικά βουνά. Χωρίς σήμα κινητού τηλεφώνου, χωρίς ζωντανή ψυχή κοντά – αν δεν μετράτε τις αρκούδες. Ναι, υπήρχαν αρκούδες – όπως μας είπε ο οδηγός – και είδαμε ακόμη και κάποια κομμάτια. Αλλά αν αυτό δεν ήταν αρκετό, ο οδηγός μας είπε επίσης ότι θα πρέπει να ανησυχούμε περισσότερο για τις άγριες μέλισσες, οι οποίες μπορούν πραγματικά να σε σκοτώσουν. Τόσο διασκεδαστικό.

Λοιπόν, επειδή το όνομά μου δεν είναι ο Bear Grylls, άρχισα να νιώθω λίγο φοβισμένος. Συνειδητοποίησα ότι είμαι ένα άτομο που εξαρτάται από την τεχνολογία και ότι δεν έχω σήμα κυττάρων είναι τόσο μακριά από τη ζώνη άνεσης όσο έχω πάει ποτέ στην ενήλικη ζωή μου.

Πολλοί από εμάς ζούμε τη ζωή μας πιστεύοντας ότι όλα είναι υπό τον έλεγχό μας, ότι έχουμε ένα σενάριο για τα πάντα, και ότι όλα μπορούν και πρέπει να επιτευχθούν ενώ είναι μια αναζήτηση Google μακριά. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πολλά σε βίαια σενάρια πραγματικής ζωής – όπως όταν προσπαθείτε να κάνετε googling κάτι σαν…

ερώτηση

Σκεφτόμουν εκεί στην έρημο, συνειδητοποίησα ότι το να μην είμαι υπό έλεγχο είναι στην πραγματικότητα μια πιο ανθρώπινη κατάσταση.

Μερικά πράγματα θα απλώς συμβεί σε εσάς και δεν θα έχετε σενάριο για το πώς να τα χειριστείτε. Τόσο τα καλά όσο και τα κακά πράγματα είναι στην πραγματικότητα πιο κοντά σας από ό, τι νομίζετε. Βρίσκονται ακριβώς έξω από αυτό που είχατε προγραμματίσει.

Είχα μια παρόμοια εμπειρία κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης EO όταν πήγαμε για ιστιοπλοΐα, και επίσης όταν έκανα windsurfing λίγο πίσω. Απλώς βασίζεστε πλήρως στη φύση για να σας οδηγήσει περίπου στην κατεύθυνση που θέλετε να πάτε (άνεμος + κύματα + ό, τι μπορείτε να κάνετε με το πανί για να εξημερώσετε τα δύο).

Στην πραγματικότητα αρχίζετε να σημειώνετε πρόοδο μόλις καταλάβετε ότι δεν μπορείτε να κάνετε πολλά πάνω από αυτό που ήδη σας επιτρέπει η φύση. Πρέπει να είστε υπομονετικοί και να προσαρμόζεστε γρήγορα σε αυτό που συμβαίνει – η κατεύθυνση που αλλάζει ο άνεμος κ.λπ..

Δεν υπάρχει τέτοια τυχαιότητα στην καθημερινή μας ζωή στις μέρες μας. Μετά από όλα, τι είδους τυχαίο πράγμα μπορεί να συμβεί όταν κάθεστε μπροστά από έναν υπολογιστή στην εργασία?

Για να προσθέσετε σε αυτές τις παρατηρήσεις, εδώ είναι ένα απόσπασμα που σκέφτομαι:

Πηγαίνουμε όλοι προς την κατεύθυνση της τουριστικοποίησης?
παραθέτω, αναφορά

Σχετικά με την προπόνηση και τον αθλητισμό ��

Δεν ξέρω γιατί ακριβώς, αλλά ήμουν κάπως απρόθυμος για την ιδέα οποιουδήποτε τύπου καθοδήγησης… ζωή, επιχείρηση, το ονομάζεις.

Και ίσως ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις, η συνολική μου εντύπωση ήταν ότι οι περισσότεροι προπονητές δεν έχουν κάνει καμία επιχείρηση από τους ίδιους τους προπονητικούς – έτσι βασικά τους έκαναν να εμφανιστούν ως τσαρτάν (αλλά ίσως αυτό είναι μόνο μερικά κακά μήλα;). Για να πω το λιγότερο, δεν ένιωθα ότι χρειαζόμουν προπονητή στη ζωή μου.

Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες και μετά από μια συζήτηση με τον Syed Balkhi, άρχισα επιτέλους να έρχομαι στην ιδέα. Άρχισα να βλέπω την αξία (για έναν επιχειρηματία) στο να έχω κάποιον να κοιτάξει και να μάθει από – έναν μέντορα. Τότε, ήταν Μιγέλ Σάντο Αμάρο που τελικά άλλαξε τη γνώμη μου εξ ολοκλήρου με ένα απλό παράδειγμα, κάτι που συντονίζει:

Ρίξτε μια ματιά στα μεγαλύτερα σούπερ σταρ στον αθλητισμό, όλοι έχουν προπονητές παρόλο που βρίσκονται στην κορυφή του παιχνιδιού τους.

Απλώς μου έκανε κλικ. Ως επιχειρηματίας, έχετε πολλά κοινά με έναν επαγγελματία αθλητή, χωρίς τους κοιλιακούς. Όλοι έχουμε μια ημιτονοειδή τροχιά με υψηλά ύψη και χαμηλά χαμηλά επίπεδα. Μπορείτε να τα κερδίσετε όλα ένα έτος / μήνα, και στη συνέχεια να έρθετε τελευταία στο μάτσο το έτος / μήνα μετά από αυτό.

Αυτή η τάση ασκεί μεγάλη πίεση στην ψυχική σας υγεία, πολύ περισσότερο από το να έχετε μια πιο προβλέψιμη καριέρα. Σκοπεύω να εξετάσω περισσότερο πώς οι διάσημοι αθλητές έκαναν την καριέρα τους και να προσπαθήσω να μάθω από αυτό.

Ωστόσο, πίσω στο προπονητικό πράγμα, υποθέτω ότι στο τέλος της ημέρας, και σε οποιοδήποτε πεδίο / επιχείρηση / άθλημα, εάν θέλετε να είστε μεταξύ των κορυφαίων επιδόσεων, χρειάζεστε προπονητή. Ακόμα κι αν είστε προγραμματιστής, διαχειριστής προϊόντων ή οποιοσδήποτε άλλος ρόλος έχετε αναλάβει, χρειάζεστε κάποιον για να σας ωθήσει προς τα εμπρός.

Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει πολύ μεγάλο ή γνήσιο περιεχόμενο σχετικά με την επιχειρηματικότητα και τις προκλήσεις του είτε στο διαδίκτυο είτε στη βιβλιοθήκη. Γι ‘αυτό οι πραγματικές συνδέσεις είναι τόσο πολύτιμες.

Σχετικά με τον εθελοντισμό ��

Τον περασμένο μήνα ήταν επίσης η πρώτη μου εμπειρία εθελοντισμού εκτός του WordCamps. Ακόμα και εκτός τεχνολογίας, για να είμαι ειλικρινής. Εθελοντικά κατά τη διάρκεια ενός ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ εκδήλωση κοντά στο μέρος όπου ζω. Βρήκα όλη την εμπειρία πολύ εμπλουτισμένη συνολικά… αλλά γιατί συμμετείχα ακόμη; Δύο λόγοι:

  1. Ήθελα απλώς να κοινωνικοποιήσω και να κάνω κάτι καλό για την κοινότητα.
  2. Ήθελα να συμμετάσχω σε ένα πεδίο όπου δεν μπορώ να διεκδικήσω ηγετική θέση και, στην πραγματικότητα, είμαι αρχάριος.

Δεδομένου ότι έμαθα για τον εαυτό μου ότι αισθάνομαι άβολα σε τέτοιες καταστάσεις, ξέρω ότι αξίζει να δουλέψω. Θα πρέπει να βοηθήσει τόσο το εγώ μου όσο και την ικανότητά μου να προσαρμόζομαι σε καταστάσεις όπου δεν έχω την ελευθερία να λαμβάνω όλες τις αποφάσεις – όπως δεν θα είχε ένας υπάλληλος σε ένα τυπικό σενάριο εργασίας.

Τελικά, όλα αυτά λειτούργησαν πολύ καλά για μένα, με μερικά ενδιαφέροντα μαθήματα και μια συνολικά υπέροχη στιγμή εκεί.

�� �� ��

Συμμετείχαν περισσότερα από 2.000 άτομα, με το καθένα να πληρώσει 500 € (!) Για να συμμετάσχει. Ήμουν στην ποδηλατική διαδρομή, η οποία είχε μήκος 60 χιλιόμετρα και αμέσως μετά το κολύμπι των 2 χιλιομέτρων.

Η δουλειά μου ήταν να σταθώ σε ένα σταυροδρόμι και να δείχνω στους ανθρώπους τον δρόμο καθώς περνούσαν. Βασικά, ένα ανθρώπινο σήμα κυκλοφορίας.

Είχα μια καλή στιγμή εκεί συνολικά και επίσης εξέπληξε ευχάριστα το γεγονός ότι ένα αξιοσημείωτο κομμάτι των ανθρώπων πήρε αυτό το επιπλέον δευτερόλεπτο "ευχαριστώ" καθώς με ποδήλατο.

Το μάθημα είναι ότι δεν έχει σημασία πόσο μικρή μπορεί να είναι η δουλειά σας ως μέρος μιας μεγαλύτερης "πράγμα," είναι πάντα ωραίο να αναγνωρίζεσαι για αυτό που κάνεις.

Υπήρχε επίσης ένα ακόμη ενδιαφέρον πράγμα που συνέβη αργότερα, το οποίο με έκανε να σκέφτομαι πολύ… πιθανότατα ακόμη και να το σκεφτώ.

Ένα κοινό πράγμα κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν ότι οι ποδηλάτες θα έρθουν σε πακέτα. Όταν συνέβη αυτό, όλοι στο πακέτο απλώς ακολούθησαν τον ηγέτη χωρίς να σκεφτούν πολύ την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουν.

Λόγω αυτού, κάπου στη μέση του αγώνα, λίγοι άνθρωποι πήγαν με λάθος τρόπο, κάνοντας μια μικρή παράκαμψη. Πολλοί άλλοι τους ακολούθησαν κατά λάθος. Ωστόσο, ένα κορίτσι κατάλαβε τελικά ότι κάτι ήταν λάθος και πήρε το σωστό, πιο σύντομο μονοπάτι. Όταν το έκανε, κάποιος φώναξε "κλέφτης!" νομίζοντας ότι προσπαθούσε να ξεγελάσει το σύστημα. Έμοιαζε κάπως έτσι:

μεγάλη διαδρομή

Το πρόβλημα ήταν ότι αυτή η ομάδα ανθρώπων είδε μόνο το μέρος του αγώνα, οπότε εκείνη τη στιγμή και στα μάτια τους το κορίτσι ήταν απατεώνας. Ωστόσο, κοιτάζοντας ολόκληρο τον αγώνα, είναι εκείνοι που έκαναν λάθος.

Όπως αποδεικνύεται, η αλήθεια είναι συχνά έξω από το πλαίσιο…

έξω από το πλαίσιο

Γιατί σου τα λέω όλα αυτά; Λοιπόν, αυτό είναι το πώς λειτουργούν τα πράγματα και σε άλλους τομείς της ζωής.

Με άλλα λόγια, πώς γνωρίζετε ότι είστε σωστά, ακόμη και όταν όλα τα σημάδια μπορεί να το προτείνουν; Θα εξακολουθήσουν να θεωρούνται οι ενέργειές σας σωστές σε 10, 100 ή περισσότερα χρόνια?

Για παράδειγμα, κάποιος που θεωρείται απατεώνας στη ζωή μας μπορεί ακόμα να αποδειχθεί 100% σωστός όταν τους κοιτάζει από μια προοπτική 1000 ετών στο μέλλον. Ή ίσως μια πρακτική που πιστεύουμε ότι είναι καλή τώρα θα αποδειχθεί κακή τα επόμενα 10 χρόνια.

Δεν είναι ότι αυτό δεν έχει συμβεί πριν …

Για παράδειγμα, για το μεγαλύτερο μέρος του αιώνα, μας έχουν πει ότι το λίπος είναι κακό για εμάς. Ήταν σαν ευαγγέλιο. Και – μαντέψτε τι – αποδεικνύεται ότι δεν συνέβαινε. Το ίδιο ισχύει για χιλιάδες ιατρικές διαδικασίες από το παρελθόν. Τώρα τα γελάμε μόνο. Αλλά πώς ξέρεις ότι οι μελλοντικοί άνθρωποι δεν θα γελούν με τα φάρμακα που παίρνουμε σήμερα.

Η μάθησή μου είναι να το θυμάμαι πάντα αυτό "Μπορώ να κάνω λάθος." Ακόμα και όταν αισθάνομαι βέβαιος ότι διατηρώ την αλήθεια, ο κόσμος μπορεί ακόμα να με αποδείξει διαφορετικά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, έχουμε μόνο ένα μικρό μέρος της αλήθειας.

Ας μιλήσουμε για τα έσοδα ��

Όπως έγραψα στην τελευταία αναφορά, το συνολικό ποσοστό κέρδους μας δεν είναι μεγάλο τώρα. Ωστόσο, τίποτα δεν πρέπει να ανησυχείτε πολύ για το ενδεχόμενο να εξετάσουμε τα νέα προϊόντα και τις εξελίξεις που εργαζόμαστε.

Δεν έχω τους ακριβείς αριθμούς σε σύγκριση με τους τελευταίους μήνες, αλλά φαίνεται ότι κάναμε λίγο καλύτερα τον Σεπτέμβριο έναντι τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, καθώς μπαίνουμε στους μεμονωμένους αριθμούς, λάβετε υπόψη ότι αυτοί δεν είναι εξαιρετικοί σε σύγκριση με τα πρότυπά μας και αυτό που έχουμε συνηθίσει:

Θέματα και προσθήκες

έσοδα θεμάτων και προσθηκών

Όπως μπορείτε να δείτε, δεν έχουμε φτάσει στα ύψη πριν από δύο χρόνια, αλλά τα έχουμε πολύ καλύτερα από ό, τι πέρυσι.

Οι ανανεώσεις παίζουν πλέον πολύ μεγαλύτερο ρόλο και παρέχουν το κίνητρο για καλύτερη φροντίδα των υπαρχόντων προϊόντων και μελών μας:

ανανεώσεις συνδρομής

Οι ανανεώσεις πρόσθεσαν έως και 25.000 $ ακαθάριστα τον προηγούμενο μήνα. Αν κοιτάξετε το πρώτο γράφημα και αφαιρέσετε αυτό, θα δείτε ότι δεν έχουμε τόσους νέους χρήστες όπως στο παρελθόν.

Αυτοί οι αριθμοί δεν περιλαμβάνουν το Revive Old Post αφού έχει τον δικό του ιστότοπο. Το πρόσθετο βελτιώνει σιγά-σιγά το ρυθμό του και αυξάνεται όμορφα. Καταφέραμε να κυκλοφορήσουμε μερικές αναβαθμίσεις φέτος, αλλά παρόλα αυτά, δεν είναι μια αυτοσυντηρούμενη επιχείρηση.

Ανακτήστε τα έσοδα από την παλιά δημοσίευση

Μάρκετινγκ θυγατρικών

Το συνεργαζόμενο τμήμα της επιχείρησής μας έχει τα σκαμπανεβάσματά του. Για τους τελευταίους μήνες, τα έσοδα παρέμειναν περίπου στα 35.000 $ / μήνα.

Και πάλι, λάβετε υπόψη ότι δεδομένου ότι δεν διατηρώ πολύ δομημένα αρχεία εδώ, οι περισσότεροι από αυτούς τους αριθμούς είναι ακαθάριστοι και πρέπει να θεωρούνται περισσότερο εκτίμηση παρά σκληρά δεδομένα.

Ενημερώσεις προϊόντων ��

Όσον αφορά τις ενημερώσεις προϊόντων, ο Hardeep Asrani έκανε μια φανταστική δουλειά διασφαλίζοντας ότι τα πρόσθετά μας έχουν καλή συμβατότητα με το Gutenberg (έγραψε ακόμη και για αυτό στο blog… δύο φορές).

Όλη αυτή η προσπάθεια ολοκληρώθηκε με την κυκλοφορία του Otter Blocks, στο οποίο καταφέραμε επίσης να ενσωματώσουμε καλά Orbit Fox.


Gutenberg Blocks and Template Library by Otter Gutenberg Blocks and Template Library by Otter

Συγγραφέας: Θέμα

Τρέχουσα έκδοση: 1.5.4

Τελευταία ενημέρωση: 26 Μαΐου 2020

otter-blocks.zip


98% βαθμολογίες


60.000 + Εγκαταστάσεις


Απαιτείται WP 5.2 +

Σημείωση. Εάν είστε συγγραφέας θεμάτων, εξετάστε το πώς λειτουργεί αυτό στο θέμα σας. Χαιρετίζουμε πάντα τα σχόλια σε όλα τα μέτωπα. Το Orbit Fox χρησιμοποιείται τώρα σε 300.000+ ιστότοπους, επομένως είναι λογικό για τους προγραμματιστές θεμάτων να βεβαιωθούν ότι λειτουργεί καλά με τα προϊόντα τους.

Μιλώντας για το Orbit Fox, δεν έχουμε ακόμα λειτουργικό επιχειρηματικό μοντέλο. Νομίζω ότι μόλις ξεκινήσουμε πλήρως Optimole, θα αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να εξετάσουμε τις επιλογές πιο προσεκτικά και να επιλέξουμε μια κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε, με βάση τη δημιουργία εσόδων.

Προς το παρόν, είμαστε ενθουσιασμένοι που το Orbit Fox έχει προσεγγίσει 300.000+ ενεργούς χρήστες και, το πιο σημαντικό, ότι πολλοί από αυτούς φαίνεται να το εκτιμούν πραγματικά.

Ο Andrei, μαζί με την ομάδα θεμάτων, σημείωσε επίσης πρόοδο τον Σεπτέμβριο με το επερχόμενο θέμα WordPress, Νέβ.
Νέβ

Σκοπεύει να είναι ένα γρήγορο, ελαφρύ και εύκολο να προσαρμόσετε θέμα, που έχει σχεδιαστεί με τη συμβατότητα του Gutenberg, καθώς και το Elementor και το AMP. (IMO, αυτό, μαζί με το Orbit Fox είναι βασικά το μόνο που χρειάζονται οι περισσότερες επιχειρήσεις για να δημιουργήσουν έναν γρήγορο ιστότοπο WordPress.)

Τέλος, είμαι ευγνώμων για την υποστήριξη που έλαβα από την ομάδα και τους ανθρώπους γύρω μου τους τελευταίους μήνες. Χαίρομαι που έχω το προνόμιο να δουλεύω με φοβερούς ανθρώπους και να είμαι εδώ σε αυτήν την επιχείρηση. Και, όπως πάντα, αν υπάρχει κάτι για το οποίο θα ήθελα να γράψω περισσότερα, μοιραστείτε τα σχόλια.

Εντάξει, αυτό έχω μόνο για σένα αυτόν τον μήνα. Ευχαριστούμε που διαβάσατε και μας υποστηρίξατε! Μείνετε ενημερωμένοι και λάβετε νέες αναφορές σε εσάς κάνοντας εγγραφή εδώ:

Όλες οι τροποποιήσεις και οι πνευματώδεις επανεγγραφές του Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map