Πώς να επανασχεδιάσετε τον ιστότοπό της επιχείρησής σας – Αναφορά διαφάνειας # 40

Πώς να επανασχεδιάσετε τον ιστότοπό της επιχείρησής σας - Αναφορά διαφάνειας # 40


Καλώς ήλθατε στην 40η (!) Έκδοση της μηνιαίας έκθεσης διαφάνειας (για τον Μάιο του 2018). Αυτή είναι μια σειρά όπου περνάω όλα όσα συμβαίνουν στην επιχείρηση. Και δεν σταματάω! Είτε είναι καλό είτε κακό, όλα είναι εδώ. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τις προηγούμενες αναφορές.

Ο Μάιος ήταν ένας διασκεδαστικός μήνας για μένα. Περίπου λίγο, πήρα ολόκληρο το μήνα για να φροντίσω καλύτερα τον εαυτό μου και… να προετοιμαστώ για το γάμο (διαβάστε: ο γάμος μου… δύο από αυτούς στην πραγματικότητα, μακρά ιστορία).

Ωστόσο!

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω τίποτα να μοιραστώ μαζί σας εδώ.

Κυρίως, θέλω να μιλήσω για μερικά πράγματα: τον επανασχεδιασμό και τη στρατηγική του CodeinWP, ποια είναι η συμφωνία με το AMP και το κινητό, καθώς και μια περίπτωση επιχειρηματικών αγώνων και μαθημάτων (τόσο μυστηριώδες όσο ακούγεται τώρα).

Επανασχεδιασμός CodeinWP ��

Πρώτα απ ‘όλα, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι αυτή η αναφορά μοιάζει λίγο διαφορετική από τις προηγούμενες. Το ιστολόγιο πήρε μια ολοκληρωμένη αλλαγή, και αυτό προχωρά πολύ περισσότερο από τα βλέμματα. Επεξεργαστήκαμε ξανά τον κώδικα και εξετάσαμε επίσης τη στρατηγική μας και το κύριο επίκεντρο αυτής της έκδοσης.

Ας σκάψουμε λοιπόν λίγο περισσότερο τι αλλάξαμε και γιατί.

Όπως ανέφερα μερικές φορές στο παρελθόν, το πιο σημαντικό πράγμα που με ώθησε να εργαστώ σε αυτόν τον επανασχεδιασμό ήταν το γεγονός ότι η επισκεψιμότητα του ιστολογίου έχει μειωθεί τον τελευταίο χρόνο περίπου (τίποτα δεν είναι βάναυσο, απλά ελαφρώς).

Εδώ κάνουμε αυτό:

Η τεχνολογία κάτω από την κουκούλα

Το CodeinWP ξεκίνησε ως… drumroll παρακαλώ… στατικός ιστότοπος HTML. Αργότερα, προσθέσαμε ένα blog και το τοποθετήσαμε σε μια εγκατάσταση WordPress μαζί με ένα προσαρμοσμένο θέμα.

Λίγα χρόνια μετά, θέλαμε επίσης να μετατρέψουμε τον κύριο ιστότοπο σε WordPress, οπότε δημιουργήσαμε μια άλλη, ξεχωριστή παρουσία του WordPress για αυτό.

Όλα ήταν καλά και χαρούμενα μέχρι που η όλη εγκατάσταση προκάλεσε κάποια άσχημα προβλήματα με την εταιρεία φιλοξενίας μας πριν από ένα χρόνο. Για να το πούμε απλά, ο ιστότοπος ήταν χάος. Χρειάστηκε να αλλάξει.

Χρησιμοποιήσαμε αυτήν την ευκαιρία για να ξεκινήσουμε από το μηδέν και να δοκιμάσουμε ένα από τα θέματα των ανταγωνιστών μας (Astra), μαζί με το Elementor ως το εργαλείο δημιουργίας σελίδων της επιλογής μας και μια λύση AMP για κινητά.

(Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ αυτήν την ευκαιρία για να κάνω μια υπόθεση για τη χρήση των προϊόντων των ανταγωνιστών σας. Είναι πώς μπορείτε να μάθετε τι υπάρχει εκεί έξω στην αγορά και πώς λειτουργεί * πραγματικά *).

Με λίγα λόγια, ο ιστότοπος είναι τώρα πολύ πιο γρήγορος και πιο ευέλικτος, επιτρέποντάς μας να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο όταν βελτιώνουμε την εμπειρία των χρηστών και ξεκινώντας παράλληλα μερικά νέα στοιχεία / εργαλεία.

Η νέα εστίαση

Υποθέτω ότι οι περισσότεροι από εσάς δεν έχετε δει την πραγματική αρχική σελίδα στο codeinwp.com εδώ και πολύ καιρό. Δεν ήταν το επίκεντρό μας τα τελευταία τρία χρόνια. Επενδύουμε κυρίως σε ό, τι υπάρχει στο codeinwp.com/blog.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, αφήσαμε άθικτη την κεντρική σελίδα. Δηλαδή, αυτό που προωθήθηκε εκεί ήταν "PSD σε WordPress" υπηρεσία. Το πρόβλημα με αυτό ήταν ότι δεν ενδιαφερόμαστε καν για νέες εργασίες σε αυτόν τον τομέα. Έτσι, ό, τι και οι δυνητικοί πελάτες έχουμε, δεν θα μπορούσαμε καν να εργαστούμε. Έξυπνο, σωστά?

Αυτό ήταν μπερδεμένο, τουλάχιστον, και δεν έκανε τίποτα για να ενισχύσει την επωνυμία του ιστότοπου ως "πηγαίνετε στο μέρος για πληροφορίες σχετικά με το WordPress."

Τέλος, αποφασίσαμε να το αλλάξουμε και να κάνουμε την αρχική σελίδα μια σωστή αναπαράσταση του τι αφορά ολόκληρος ο ιστότοπος. Η παλιά αρχική σελίδα μειώνει μόνο την εμπιστοσύνη στο περιεχόμενό μας και τη δουλειά που κάνουμε εδώ.

Τώρα – με τη νέα σχεδίαση – ελπίζω ότι τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα και η αρχική σελίδα παρέχει αυτό το προηγουμένως λείπει πλαίσιο σχετικά με το τι αφορά ο ιστότοπος – "ένα κέντρο για ελεύθερους επαγγελματίες του WordPress, bloggers & δημιουργοί."

Προσπαθούμε να το κάνουμε αυτό παρέχοντας στους αναγνώστες μας εξαιρετικό περιεχόμενο (μέσω του ιστολογίου καθώς και του ενημερωτικού δελτίου), κοινότητας, εργαλείων, ακόμη και θέσεων εργασίας (στα έργα).

Επανασχεδιασμός CodeinWP

Ενώ μπορώ να εγγυηθώ για την έρευνα, το περιεχόμενο και τα εργαλεία μας, το πράγμα * running-a-community * είναι κάτι εντελώς νέο για εμάς. Τούτου λεχθέντος, έχουμε μια ωραία ιδέα για το πώς να ξεκινήσουμε την πρωτοβουλία:

Αν θέλετε να συμμετάσχετε στη νέα κοινότητα και να πειραματιστείτε μαζί μας (παρέα μέσω του Slack και να μάθετε μαζί), μπορείτε να κάνετε αίτηση εδώ. Η εγγραφή είναι δωρεάν για τα πρώτα 50 μέλη. Μετά από αυτό, σκοπεύουμε να χρεώσουμε μια μικρή χρέωση προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι παραμένουν δεσμευμένοι.

Ενώ είμαι ικανοποιημένος με το πώς πέρασε ολόκληρη η νέα σχεδίαση, αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα εδώ και εκεί.

Πρώτον, δεν φαίνονταν όλες οι δημοσιεύσεις όπως έπρεπε. Ζητήματα ευθυγράμμισης, κ.λπ. Αυτά ήταν σχετικά ανώδυνα για επίλυση.

Αλλά υπήρχαν και πιο σοβαρά προβλήματα. Επικεφαλής τους, αμέσως μετά την κυκλοφορία, κατάλαβα ότι η Google πήρε το δικό μας "δημοσιεύτηκε στις" ημερομηνίες στην αναζήτηση αντί για "ενημερώθηκε στις."

Αυτό, φυσικά, είχε ως αποτέλεσμα μια τεράστια πτώση των κατατάξεων και πρόσθεσε στα επίπεδα άγχους μου. Ευτυχώς, μόλις καταφέραμε να το διορθώσουμε και η Google ανίχνευσε ξανά τον ιστότοπο, η επισκεψιμότητα επανήλθε στην κανονική.

Κινητό και AMP ��

Εάν μεγαλώσατε σαν εμένα, με έναν υπολογιστή στο γραφείο σας και όχι με ένα τηλέφωνο στην τσέπη σας, είναι πιθανό να υποτιμήσατε κατάφωρα τη σημασία και την υιοθέτηση των κινητών.

"Το κινητό είναι το μέλλον!" – είναι πιθανώς κάτι που έχετε ακούσει δώδεκα φορές ή περισσότερο, αλλά δεν έχει πραγματικά αντηχήσει μαζί σας. Μετά από όλα, εξετάζετε την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας – "λιγότερο από 5% από κινητά," τότε κοιτάζετε τι κάνετε στο τηλέφωνό σας προσωπικά – "όχι πολύ, αγορές και πιο σοβαρά πράγματα που εξακολουθείτε να κάνετε στην επιφάνεια εργασίας," κι έτσι προχωράτε σχεδόν καθόλου αγνοώντας το κινητό.

Αυτή η άγνοια για κινητά είναι ο λόγος που βρήκαμε "ανταποκρίσιμος σχεδιασμός" καταρχήν. Ήταν μόνο μια προσπάθεια να καταστήσουμε τον κανονικό ιστότοπο πρώτης επιφάνειας εργασίας κάπως προσαρμοσμένος σε μια οθόνη κινητού. Δεν έλαβε υπόψη πράγματα όπως η πρόθεση του χρήστη, το UX ή οτιδήποτε άλλο. Ήταν μόνο "πάρτε τον κανονικό ιστότοπο, προσαρμόστε τον σε κινητό."

Ουσιαστικά, πιστεύαμε ότι το κινητό θα είναι ποτέ ένα σοβαρό πράγμα, και έτσι επιλέξαμε αυτοματοποιημένες λύσεις όπως "αποκριτικός."

Ωστόσο, κάναμε λάθος.

Για μια φορά, η Google έχει ήδη ξεκινήσει να κυκλοφορεί ευρετήριο για κινητά, και κινούνται ενεργά προς μια κατεύθυνση όπου η επιφάνεια εργασίας είναι μόνο δεύτερη. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να το υπενθυμίσουμε αυτό, να σπάσουμε τις παλιές μας συνήθειες και ας επανεξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο δημιουργούμε τους ιστότοπούς μας (ή θέματα WordPress).

Τίποτα από αυτό δεν είναι καινούργιο. Οι άνθρωποι μιλούν για σχεδιασμό για πρώτη φορά για κινητά εδώ και χρόνια. Ξεκίνησε με απόκριση, στη συνέχεια αποκτήσαμε θέματα για κινητά και τώρα προοδευτικές εφαρμογές ιστού (PWA). Ωστόσο, κανείς δεν το έχει λάβει σοβαρά υπόψη μέχρι τώρα.

Επίσης, σε αυτό που βλέπω ένα είδος απελπισμένης προσέγγισης, η Google κυκλοφόρησε το AMP για να κάνει τα πράγματα πιο γρήγορα για κινητά *. Και, όχι μόνο αυτό, αλλά υποθέτω ότι προσπαθούν να το βάλουν στον πυρήνα του WordPress, μαζί με το PWA. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, το επόμενο βήμα θα ήταν πιθανώς να επιτρέψετε στους χρήστες να ξεκινήσουν εύκολα έναν ιστότοπο που έχει ήδη AMP ή PWA δωρεάν (δεν είστε σίγουροι αν οι Ιστότοποι Google πηγαίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση ή όχι).

* Εστιάζομαι στο Google εδώ παρά το γεγονός ότι οι εταιρείες φιλοξενίας, οι κατασκευαστές όπως το Wix κ.λπ. το κάνουν επίσης επειδή η Google έχει ένα ισχυρό κίνητρο να το δώσει δωρεάν για να ανταγωνιστεί τις σελίδες του Facebook (η οποία εξακολουθεί να είναι ίσως το καλύτερο μέρος) να πάτε αν το μόνο που θέλετε είναι μια δωρεάν επιχειρηματική σελίδα που σας οδηγεί).

Στο τέλος, πρέπει ακόμη να μάθουμε πολλά σχετικά με τα κινητά και πώς να το προσεγγίσουμε για ένα σενάριο win-win (τόσο για εμάς όσο και για τους χρήστες).

Είναι δύσκολο. Η απόκριση σίγουρα δεν είναι η λύση. Όχι το 2018 τουλάχιστον.

Όλα τα πράγματα που λαμβάνονται υπόψη, το σημείο εκκίνησης για το CodeinWP είναι η προεπιλογή της εμπειρίας μας για κινητά στο AMP και, στη συνέχεια, εργαζόμαστε από εκεί προσπαθώντας να μάθουμε και να πειραματιστούμε με τους περιορισμούς σχετικά με τη δημιουργία μιας ευχάριστης εμπειρίας χρήστη.

Μια περίπτωση επιχειρηματικών αγώνων και μαθημάτων ��

Έχοντας αντιμετωπίσει κάποιους προσωπικούς αγώνες τον τελευταίο καιρό, ακόμη και επιθέσεις πανικού, όχι μόνο με φοβόταν, αλλά και με έκανε να αναρωτιέμαι και να μην εμπιστεύομαι την κρίση μου.

Στην ονομαστική αξία, αυτό είναι κακό, αλλά υπάρχει επίσης μια θετική πτυχή στην κατάσταση. Σε τέτοιες καταστάσεις, γίνεστε πιο πρόθυμοι να ακούσετε και να ζητήσετε βοήθεια.

Άρχισα να μιλάω πιο ανοιχτά τόσο με την ομάδα όσο και με άλλους επιχειρηματίες γύρω μου, ζητώντας συμβουλές – ειδικά από άτομα που εμπιστεύομαι και σέβομαι.

Προσωπικά, ανεξάρτητα από το πόσο πολύ διαβάζω στο διαδίκτυο σχετικά με τη δημιουργία διαδικασιών, ομάδων mastermind ή έχοντας έναν μέντορα, συνειδητοποίησα ότι κάτι που εκτιμώ πολύ περισσότερα από 100 υπέροχα άρθρα είναι μια καλή προσωπική αλληλεπίδραση και συμβουλές από κάποιον που εμπιστεύομαι.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ "ιθύνων νους" και "μέντορας" τα πράγματα δεν έχουν χτυπήσει ποτέ μαζί μου. Αλλά τώρα συνειδητοποιώ ότι ίσως έκανα λάθος…

Αυτό είναι το πράγμα, στην αρχή, η συμμετοχή σε εγκέφαλους ή η κατοχή ενός μέντορα δεν ακούγεται σαν κάτι που πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα. Και ειδικά εάν περιβάλλετε τον εαυτό σας με συναδέλφους και όχι επιχειρηματίες που βρίσκονται πιο μακριά από εσάς.

Ωστόσο, τότε συνειδητοποίησα ότι ένα σενάριο που μοιάζει με εγκέφαλο συμβαίνει βασικά σε κάθε εταιρεία. Ως υπάλληλος, έχετε τους συναδέλφους σας ως "mastermind ομάδα" και ο αρχηγός της ομάδας σας ως "μέντορας." Όλα όσα χρειάζεστε για να αποφύγετε το άγχος και να μεγαλώσετε είναι ήδη εκεί. Εάν είστε το αφεντικό, τότε είναι μια διαφορετική ιστορία. Αυτό είναι όταν πρέπει να αναζητήσετε τον εαυτό σας masterminds και μέντορες.

Αν και είναι επώδυνο να δεχτείς ότι δεν μπορείς να κάνεις τα πάντα μόνος σου, ή ότι δεν είσαι τόσο καλός με μια συγκεκριμένη εργασία ή ότι έχεις απλώς αποτύχει, είναι επίσης μια ισχυρή στιγμή.

Η αποδοχή ότι αποτύχατε ελευθερώνει το μυαλό σας και σας επιτρέπει να αναζητήσετε βοήθεια ή άλλες λύσεις. Αυτό σε συνδυασμό με τις γνώσεις σας από την αποτυχία μπορεί να είναι αρκετό για να σας επιτρέψει να ξεπεράσετε το πρόβλημα.

Σκέφτομαι αυτό, αποφάσισα να συμμετάσχω το δίκτυο EO. Σκοπεύω να επικοινωνήσω περισσότερο με άλλους επιχειρηματίες. Όχι μόνο από τον ίδιο χώρο και όχι "κάνω δουλειές," αλλά να μοιραζόμαστε καθημερινά αγώνες, σκέψεις και μαθήματα.

Ως τελική συμβουλή μου εδώ. εάν αισθάνεστε ότι γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε, αλλά αισθάνεστε επίσης ότι δεν έχετε την ενέργεια να εκτελέσετε (ή να αισθανθείτε κατάθλιψη), το πρώτο βήμα είναι να το αποδεχτείτε. Στη συνέχεια, απευθυνθείτε σε άτομα που πιστεύετε ότι μπορεί να βοηθήσουν – λόγω του γεγονότος ότι πιθανότατα είχαν βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση.

Έχοντας έναν μέντορα και μια ομάδα επιχειρηματιών που καταλαβαίνουν τι κάνετε, οι αγώνες που περνάτε και μπορούν να σας ενημερώσουν όταν κάνετε κάτι λάθος μπορούν να βοηθήσουν πολύ. Και δεν εννοώ απλώς να υμνούν ο ένας τον άλλον, αλλά να είμαι ειλικρινής και να φωνάζω ο ένας τον άλλον σε πράγματα που δεν είναι σωστά και πώς να το αλλάξουμε.

Το να είσαι ένας μοναχικός επιχειρηματίας που αναλαμβάνει τον κόσμο είναι ένα ωραίο όνειρο, αλλά πιθανότατα δεν θα λειτουργήσει μακροπρόθεσμα. Η συνεργασία με άλλους είναι πολύ καλύτερη κατάσταση. ��

Εντάξει, αυτό έχω μόνο για σένα αυτόν τον μήνα. Όπως πάντα, σας ευχαριστούμε για την ανάγνωση και για τη στήριξή μας! Μείνετε ενημερωμένοι και λάβετε νέες αναφορές σε εσάς, εγγραφώντας εδώ:

Όλες οι τροποποιήσεις και οι πνευματώδεις επανεγγραφές του Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map