Αναφορά διαφάνειας # 37 – Πώς δημιουργήσαμε, ξεκινήσαμε και προωθήσαμε το τελευταίο μας έργο

Αναφορά διαφάνειας # 37 – Πώς δημιουργήσαμε, ξεκινήσαμε και προωθήσαμε το τελευταίο μας έργο

Αναφορά διαφάνειας # 37 – Πώς δημιουργήσαμε, ξεκινήσαμε και προωθήσαμε το τελευταίο μας έργο
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Καλώς ήλθατε στην 37η έκδοση της μηνιαίας έκθεσης διαφάνειας (για τον Φεβρουάριο του 2018). Σε αυτήν τη σειρά, κάνω ό, τι καλύτερο μπορώ να μοιραστώ όλα όσα συμβαίνουν στο CodeinWP και στο ThemeIsle – από επιχειρηματική άποψη. Ο καλός ο κακός και ο άσχημος. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τις προηγούμενες αναφορές.


Μετά τη δημοσίευση της προηγούμενης έκθεσης διαφάνειας, συνειδητοποίησα ότι οι προηγούμενες αναφορές δεν είχαν συγκεκριμένες πληροφορίες και ακατέργαστους αριθμούς μάρκετινγκ, κυρίως επειδή αυτό δεν ήταν το επίκεντρό μου για λίγο. Αυτό το μήνα, ωστόσο, έχω τελικά πολλά καλού να μοιραστώ σε αυτό το τμήμα!

1. Πώς δημιουργήσαμε, ξεκινήσαμε και προωθήσαμε το πιο πρόσφατο πλευρικό μας έργο ��

Τον περασμένο μήνα, κυκλοφόρησε το τελευταίο μας έργο εκτός beta και στο φυσικό περιβάλλον! Τροχός τομέα είναι η έξυπνη και αποτελεσματική δημιουργία ονομάτων τομέα. Λειτουργεί γρήγορα και έχει ένα λεπτό περιβάλλον εργασίας χρήστη.

domainwheel

Να γιατί αποφασίσαμε ότι η δημιουργία της ήταν μια καλή ιδέα, τι το κάνει τόσο δροσερό και γιατί πρέπει να το ελέγξετε:

Πριν από περισσότερο από ένα χρόνο, παρουσιάσαμε μια ανάρτηση στο ιστολόγιο ThemeIsle με τις κορυφαίες εταιρείες δημιουργίας ονομάτων ιστολογίου στην αγορά. Σε λίγους μήνες μετά, έγινε η πιο δημοφιλής ανάρτηση στο blog. Κοιτάζοντας μερικά δεδομένα ahrefs, είδα ότι η κύρια λέξη-κλειδί είχε ένα αξιοπρεπές CPC, πράγμα που σήμαινε ότι η θέση είναι πολύτιμη. Ωστόσο, κοιτάζοντας τις λύσεις που υπήρχαν εκείνη την εποχή, οι περισσότερες από αυτές ήταν αρκετά κακές – τόσο όσον αφορά τα αποτελέσματα όσο και το UX.

Εγώ είμαι εγώ, και χωρίς να έχω χρόνο να εξερευνήσω νέες επιχειρήσεις μόνος μου, πρότεινα την ιδέα για το επόμενο hackathon μας. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία, όπως λένε.

Αλλά γιατί φαινόταν αρκετά πολύτιμη ιδέα να συνεχίσει ούτως ή άλλως?

Επιτρέψτε μου να σας πω μια γρήγορη ιστορία:

Λίγο καιρό πίσω, γράψαμε (και μετά ξαναγράψαμε) μια ανάρτηση για το ιστολόγιο ThemeIsle, διδάσκοντας στους ανθρώπους πώς να φτιάξουν το δικό τους ιστολόγιο από την αρχή έως το τέλος. Αυτή η ανάρτηση έχει γίνει γρήγορα μια από τις πιο δημοφιλείς αναρτήσεις στο ιστολόγιο, επομένως προσπαθούμε να τη διατηρήσουμε από τότε.

Μόνο τον τελευταίο μήνα, ξοδέψαμε μερικές χιλιάδες δολάρια μόνο σε διαφημίσεις Facebook για να προσελκύσουμε περισσότερους ανθρώπους να το δουν. Ωστόσο, παρόμοια με τα θέματα και τη φιλοξενία θέσεων, η επίτευξη του ιδανικού κοινού-στόχου σας αποδεικνύεται μάλλον δύσκολη, και αυτό ακόμη και παρά το ότι έχετε ένα κοινό στο Facebook + 1 εκατομμύριο στις λίστες επαναπροσδιορισμού.

Εάν εξακολουθείτε να με ακολουθείτε εδώ, ίσως αρχίζετε να συνειδητοποιείτε γιατί το Domain Wheel είναι τόσο σημαντικό από στρατηγική άποψη. Είναι βασικά ο ίδιος λόγος για τον οποίο ενδιαφέρονται εταιρείες όπως η Google και το Facebook "βοήθεια" λιγότερο αναπτυγμένες χώρες συνδέονται στο διαδίκτυο. Ή, στην τοπική μας κλίμακα WordPress, γιατί το WordPress.org είναι ένα τόσο σημαντικό πλεονέκτημα για το Automattic.

Το κόστος ανταγωνισμού και απόκτησης χρηστών συνεχίζει να αυξάνεται συνεχώς, και ειδικά αν είστε ήδη αρκετά μεγάλοι. Η απόκτηση νέων χρηστών είναι σχεδόν αδύνατη, επομένως η επιστροφή στην αρχή της διοχέτευσης έχει πολύ νόημα. Στην περίπτωσή μας, αυτή η αρχή φτάνει σε άτομα που έχουν απλώς μια ιδέα για έναν ιστότοπο, χωρίς τομέα, χωρίς φιλοξενία, χωρίς γνώση του WordPress απαραίτητα.

 • Μπορείτε ακόμα να αγοράσετε σε αυτούς τους ανθρώπους και να πουλήσετε τα προϊόντα σας.
 • Έχετε καλύτερη κατανόηση για το ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, σε ποιο στάδιο βρίσκονται και τι προσπαθούν να χτίσουν.

Έτσι, με την πάροδο του χρόνου, εάν βοηθάτε αυτούς τους ανθρώπους από την αρχή του ταξιδιού τους, ίσως να μπορείτε να το εξαργυρώσετε αργότερα.

Αρχικά, ξεκινήσαμε μια αρκετά βασική έκδοση του Domain Wheel ως αποτέλεσμα του hackathon. Αλλά τότε, ο Andrei και ο Marius έκαναν μια άλλη δουλειά σε αυτό, οδηγώντας στην ανοιχτή έναρξη.

Ήρθε η ώρα για προώθηση!

Η προσέγγισή μου ήταν απλή:

Δεδομένου ότι ήξερα τους περισσότερους από τους ανθρώπους που κατατάσσουν τις λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με το θέμα, τους έδωσα το εργαλείο που μόλις κυκλοφόρησε.

Αλλά το κλειδί εδώ είναι πώς το έκανα.

Νομίζω ότι έγραψα για μια παρόμοια ιδέα όταν μίλησα Αναβιώστε το δίκτυο λίγο καιρό πριν. Βασικά, πιστεύω ότι είναι καλύτερο να βοηθήσετε μια άλλη επιχείρηση με διαφορετικό τρόπο παρά απλώς να τους δώσετε χρήματα σε αντάλλαγμα για αυτό που θέλετε να κάνουν για εσάς. Στην περίπτωσή μας, μέσω της εργασίας που κάνουμε σε όλα τα ιστολόγιά μας, στέλνουμε αρκετή επισκεψιμότητα σε άλλες επιχειρήσεις. Αυτό το κάνουμε δωρεάν στις περισσότερες περιπτώσεις, καθώς δημιουργούμε έσοδα από τα ιστολόγια σε πολύ στενές περιοχές.

Τώρα, εξαιτίας αυτής της κίνησης που στέλνουμε σε άλλα άτομα, κάνει την προσέγγισή μου πολύ πιο αποτελεσματική όταν βγαίνω από πόρτα σε πόρτα ζητώντας εύνοιες.

Σίγουρα, είναι πολύ πιο εύκολο τώρα από ό, τι όταν ξεκινήσαμε για πρώτη φορά.

Έτσι, το μάθημα εδώ είναι αυτό: προτού φτάσετε σε κάποιον που ζητά βοήθεια ή λίγο χρόνο, σκεφτείτε τι μπορείτε να δώσετε πίσω ή πώς μπορείτε να βοηθήσετε. Μπορεί να μην έχετε χρήματα, αλλά αυτό είναι εντάξει, υπάρχουν πολλοί τρόποι να βοηθήσετε. Και δεν μιλάω για πράγματα όπως "Σε βοηθάω, με βοηθάς." Αυτό που εννοώ είναι να βοηθάω τους ανθρώπους πραγματικά χωρίς να περιμένω τίποτα σε αντάλλαγμα.

Για παράδειγμα, είστε προγραμματιστής που προσπαθείτε να μας προωθήσει το προϊόν σας, ώστε να το ελέγξουμε στο ιστολόγιό μας (γνωρίζω ότι τουλάχιστον κάποιοι από εσάς εκεί έξω); Πρώτα ρίξτε μια ματιά το προφίλ μας στο GitHub, το έργο ανοιχτού κώδικα που κάνουμε και εγείρουμε ένα ζήτημα, κάνουμε μια μικρή αναθεώρηση κώδικα, διορθώστε κάτι, δεν ξέρω, ΚΑΝΕΤΕ κάτι προτού μου στείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το μπλε ζητώντας βοήθεια.

Και πάλι, έτσι κάνουμε τα πράγματα, και λειτουργεί πραγματικά!

Τέλος πάντων, επιστρέψτε στο θέμα. Δεν προωθήσαμε το Domain Wheel μόνο μέσω άμεσης προσέγγισης. Ακολουθώ επίσης διάφορα "τεχνολογικά νέα" κοινότητες στο διαδίκτυο, οπότε ήξερα ότι αυτό το είδος έργου θα ήταν ενδιαφέρον για τους ανθρώπους στο ProductHunt, DesignerNews ή HackerNews. Υποβάλαμε λοιπόν το Domain Wheel και μας έδωσε μερικές ακόμη χιλιάδες επισκέπτες και υπέροχα σχόλια.

Μετά την αρχική περίοδο έναρξης, το έργο έχει εισέλθει σε μια φάση μάθησης όπου προσπαθούμε να καταλάβουμε ποιος είναι ακριβώς το κοινό, να λάβουμε σχόλια, να κατανοήσουμε καλύτερα τις δυνατότητες δημιουργίας εσόδων και ούτω καθεξής. Όλα αυτά θα μας βοηθήσουν να πάρουμε μια καλύτερη ιδέα για το πόση δουλειά μπορούμε να επενδύσουμε ρεαλιστικά. Θα σε κρατήσω ενήμερο. ��

Και πάλι, στο μεγάλο σχήμα των πραγμάτων, και ακόμη και για την εταιρεία μας, τέτοιες πρωτοβουλίες δεν είναι το επόμενο μεγάλο πράγμα. Το ίδιο με τη σκέψη μου πίσω από αυτό. Προσπαθώ ως επί το πλείστον να το βάλω αυτό σε σχέση με την απόκτηση χρηστών και πώς αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί στην αγορά προϊόντων WordPress.

Πριν από ένα μήνα, ανέφερα ένα άλλο παράγωγο προϊόν μας – Bizarro Devs – το τεχνολογικό μας ενημερωτικό δελτίο από την παράξενη πλευρά. Ο Κρις τρέχει αυτό.

Έκανα επίσης κάποια δουλειά μάρκετινγκ σε αυτό τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Παρά τις πρώτες αμφιβολίες σχετικά με το ίδιο το όνομα, τη δομή, την εργασία που απαιτείται σε τακτική βάση και ούτω καθεξής, τώρα βλέπω μερικές ενδιαφέρουσες μετρήσεις μαζί με καλά κανάλια απόκτησης.
bizzarodevs

Με όλη την υπέροχη δουλειά που έκανε ο Chris εκεί, βλέπουμε ανοιχτές τιμές στο 60% και CTR στο 30%.

Μπορεί να είναι μια μικρή πρωτοβουλία, αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επιτρέψετε στα μέλη της ομάδας να εξερευνήσουν τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητές τους, ενώ παράλληλα δημιουργούν νέα κανάλια απόκτησης για την κύρια επιχείρηση.

Παρά το κύριο καθήκον μου εδώ να είναι να συνεχίσω τη βασική επιχείρηση, εάν κάποιο από τα μέλη της ομάδας μας περπατήσει μαζί μου και λέει ότι θέλει να εκτελέσει μια ιδιοφυΐα ιδέα τους, πιστεύω ότι είναι δική μου ευθύνη να τους βοηθήσω τουλάχιστον να αποκτήσουν τους πρώτους τους χρήστες . Υποθέτω ότι ξέρω πόσο επιβράβευση είναι να βλέπεις τη δουλειά σου να χρησιμοποιείται από άλλους ανθρώπους και να μην πετιούνται ή να αγνοούνται.

2. Πώς οι δοκιμές A / B και η ανάλυση βαθιάς κυκλοφορίας οδηγούν σε αφοσίωση

Πριν από περίπου ένα μήνα, κάναμε μερικές μικρές αλλαγές στο σχεδιασμό των ιστολογίων μας. Τίποτα δραστικό, καμία γενική αλλαγή σχεδιασμού. Μόνο μικρά πράγματα, όπως +2 εικονοστοιχεία σε μέγεθος γραμματοσειράς, διαφορετικές γραμματοσειρές συνολικά, νέα ύψη γραμμής κ.λπ. Υποθέτω ότι αυτές θα βελτιώσουν την αναγνωσιμότητα και την αφοσίωση.

Μία ή δύο εβδομάδες αργότερα, κοίταξα τα αποτελέσματα… Προς έκπληξή μου – δεν άλλαξαν καθόλου. Το αν ήταν καλή ή κακή κατεύθυνση δεν ήταν άμεσα εμφανές. Αλλά αργότερα, χώρισα τα στατιστικά ανά συσκευή και αμέσως συνειδητοποίησα ότι η αφοσίωση σε κινητά μειώθηκε κατά 50-100%. (Ένας από τους τρόπους για τη μέτρηση της αφοσίωσης είναι να κοιτάξετε το ποσοστό των ατόμων που ακολουθούν έναν εξωτερικό σύνδεσμο όταν αλλάζει μόνο ο σχεδιασμός.)

Ώρα για έναν άλλο γύρο ενημερώσεων… αυτή τη φορά μόνο για κινητά: -2 εικονοστοιχεία σε μέγεθος γραμματοσειράς, χαμηλότερα περιθώρια και παραγεμιστικές παραγράφους…

Η αφοσίωση αυξήθηκε κατά 100%.

Οι σκέψεις μου για αυτό; Είμαστε μια γενιά που ανακάλυψε το Διαδίκτυο κυρίως σε μεγάλες οθόνες, επιτραπέζιους υπολογιστές / φορητούς υπολογιστές και πολλοί από εμάς παραμελούμε πολύ τα κινητά. Δεν θα φανταζόμουν ποτέ ότι μια τόσο μικρή αλλαγή θα μπορούσε να κάνει τόσο μεγάλη διαφορά.

Παρόλο που αυτό είναι μόνο ένα σενάριο, παρόμοια προβλήματα μπορούν να εμφανιστούν συνεχώς αν δεν είμαστε προσεκτικοί.

Το κύριο takeaway είναι ότι πρέπει πάντα να διαχωρίζετε τα αποτελέσματα αναλυτικών στοιχείων ανά πηγή επισκεψιμότητας, συσκευή και πρόγραμμα περιήγησης. Για παράδειγμα, μπορεί να διαπιστώσετε ότι κάποιο φαινομενικά χαμηλής απόδοσης προϊόν σας δεν στην πραγματικότητα έχει χαμηλή απόδοση. Απλώς συνεχώς χτυπιέται με μια μη σχετική πηγή επισκεψιμότητας, η οποία μπερδεύει τα δεδομένα.

Μπορεί να είναι το ίδιο πράγμα με μια συγκεκριμένη συσκευή ή πρόγραμμα περιήγησης. Για παράδειγμα, εάν οι χρήστες ενός συγκεκριμένου προγράμματος περιήγησης τείνουν να μην κάνουν μετατροπή επίσης, μπορεί να έχετε ένα σφάλμα εκεί.

Προσπαθήστε επίσης να λάβετε υπόψη σας άλλα πράγματα. Για παράδειγμα, ορισμένες χώρες με χαμηλότερη μετατροπή ενδέχεται να χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα περιήγησης ή ανάλυση οθόνης που επηρεάζει τα δεδομένα σας. Με άλλα λόγια, μπορεί να μην υπάρχει πρόβλημα με την ίδια τη χώρα.

3. Τα προβλήματα ενός σύγχρονου SEO

Το Google είναι τόσο ο Νο.1 φίλος σας όσο και ο Νο.1 εχθρός. Είναι ο μόνος φίλος που έχει πάντα την πλάτη σου μέχρι να κλέψει τη φίλη σου.

Συγκεκριμένα, κάθε χρόνο, το Google βρίσκεται στο δρόμο για να παρέχει στους χρήστες μηχανών αναζήτησης όλο και περισσότερες απαντήσεις απευθείας στις σελίδες αποτελεσμάτων – έτσι ώστε να μην χρειάζεται να κάνουν κλικ οπουδήποτε.

Γενικά δεν μπορείτε να κάνετε πολλά για αυτό. Λοιπόν, μπορείτε φυσικά να αποκλείσετε το Google από τη συλλογή δεδομένων από τον ιστότοπό σας εντελώς, αλλά αυτό θα είχε αντίστροφη ταχύτητα.

Εδώ αναφέρομαι – αυτό συμβαίνει όταν αναζητάτε μια ερώτηση όπως η καλύτερη φιλοξενία του WordPress:

1

Εδώ είναι τι συμβαίνει όταν κάνετε κλικ σε ένα αποτέλεσμα:

2

Εάν δεν το παρατηρήσατε, η Google παίρνει μέρος της σελίδας, μετατρέποντάς τα σε απάντηση και δεν σας στέλνει καν στο σημείο από το οποίο προήλθαν αυτές οι πληροφορίες.

Και δεν μπορείτε να τους κατηγορήσετε πραγματικά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, κάνουν ό, τι είναι προς το συμφέρον του χρήστη. Κατάλαβαν ότι υπάρχουν ερωτήσεις που δεν χρειάζονται συνέχεια. Μερικές φορές η παρουσίαση μιας απλής λίστας αρκεί, επομένως η Google παρέχει αυτήν μόνο με βάση αυτό που μπορούν να αποκομίσουν από άλλους ιστότοπους.

Η εικασία μου είναι ότι οι περισσότεροι από εσάς που διαβάζετε αυτό θα ήταν μάλλον χαρούμενοι που είστε ο ιστότοπος από τον οποίο η Google δημιουργεί το πλούσιο απόσπασμα, αντί να αποκλείει το Google. Δείτε πώς μπορείτε να στοχεύσετε σε αυτό:

 • Εάν το άρθρο σας προσφέρει έναν αναλυτικό οδηγό ή αναλύει μια λίστα λύσεων, προκειμένου να διευκολύνει το Google να πάρει τις πληροφορίες, χρησιμοποιήστε μια απλή δομή HTML κατά τη δημιουργία της ανάρτησής σας. Στην ιδανική περίπτωση, χρησιμοποιήστε το ol κατά την καταχώριση περιλήψεων ή εισαγωγικών συνόψεων και χρησιμοποιήστε ετικέτες h για τους υπότιτλους.
 • Σε αυτές τις υπότιτλους, αριθμήστε κάθε λύση στη λίστα. Σαν:

  3. Τρίτο εργαλείο

  Το Google είναι πιθανό να πάρει αυτά τα υπότιτλα και να τα μετατρέψει σε λίστα για το απόσπασμα.

 • Για να ελέγξετε αν η Google μπορεί να δημιουργήσει σωστά το απόσπασμα, μπορείτε να αναζητήσετε κάτι σαν τον ιστότοπό σας KEYWORD: YOURSITE.com. Εάν είστε τυχεροί, θα δείτε το απόσπασμά σας εκεί σε όλη της τη δόξα.

4. Ώρα για ακόμη μεγαλύτερη διαφάνεια και διαφορετικό τύπο περιεχομένου

Παρόλο που βρισκόμαστε ήδη στην τέταρτη έκδοση, ξέχασα εντελώς Έκθεση διαφάνειας της Revive.Social!

Αυτό επικεντρώνεται αποκλειστικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα πειράματα που κάναμε για να αυξήσουμε τις επιδόσεις μας σε όλα τα προϊόντα και τους ιστότοπούς μας.

Είναι γραμμένο από τον Chris, ο οποίος μοιράζεται ό, τι κάνει για να μας βάλει στον χάρτη κοινωνικών μέσων, μαζί με όλες τις καμπάνιες, τα αποτελέσματα και τους αριθμούς. Δεν έγιναν γροθιές!

Εδώ είναι όλα τα επεισόδια μέχρι τώρα για να ενημερωθείτε:

Φαντάζομαι ότι αυτό είναι όλο, δεν είναι πλέον προσωπικά πράγματα ή άλλες ενημερώσεις προϊόντων αυτή τη φορά.

Γράφω αυτήν την επικεφαλίδα στο WordCamp Miami, οπότε αν βρίσκεστε και θέλετε να συζητήσετε για οποιοδήποτε από αυτά τα θέματα, επιτρέψτε μου να ξέρω στο twitter.

Εντάξει, αυτό έχω μόνο για σένα αυτόν τον μήνα. Όπως πάντα, σας ευχαριστούμε για την ανάγνωση και για την υποστήριξη μας Μείνετε ενημερωμένοι και λάβετε νέες αναφορές σε εσάς κάνοντας εγγραφή εδώ:

Όλες οι τροποποιήσεις και οι πνευματώδεις επανεγγραφές του Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector