Αναφορά διαφάνειας # 24 – Πώς να αυξήσετε τις βαθμολογίες σας Google κατά τη διάρκεια της νύχτας

Καλώς ήλθατε στην 24η έκδοση της μηνιαίας έκθεσης διαφάνειας (για τον Ιανουάριο του 2017). Αυτή είναι μια σειρά όπου συζητάω όλα όσα συμβαίνουν στο CodeinWP και στο ThemeIsle από επιχειρηματική άποψη. Σχέδια, στρατηγικές, έσοδα και άλλα. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τις προηγούμενες αναφορές.


Έχω την αίσθηση ότι αυτό μπορεί να πάρει μακρά, οπότε θα ξεκινήσω με μια γρήγορη περίληψη / TOC:

 • Πώς να αυξήσετε τις βαθμολογίες σας στο Google μια μέρα στην άλλη (#noclickbait)
 • Ενημερώστε την κατάστασή μας με θεματικές αγορές
 • Ενημέρωση για το Zerif Lite (#itsback)
 • Αξίες και αποστολή
 • Αναφορά εσόδων
 • Εστίαση και #WCEU

1. Πώς να αυξήσετε τις βαθμολογίες σας στο Google μια μέρα στην άλλη

Πριν από λίγο, άρχισα να βλέπω ένα ενδιαφέρον μοτίβο:

Βασικά, κάθε φορά που προσαρμόστηκα / ξεκίνησα / έπαιζα με τις διαφημίσεις μας στο Facebook, συνέχιζα να εντυπώνομαι ότι οι οργανικές μας κατατάξεις Google αυξάνονταν επίσης. Λίγο ως παραπροϊόν.

Ήταν απλώς ένα τεκμήριο – δεν είχα δεδομένα για να το υποστηρίξω αυτό και δεν το έκανα πολύ σκέψη, αλλά απλώς αναρωτιόμουν αν μπορεί να είναι αλήθεια ή αν είναι απλώς μια ψευδή εντύπωση.

Τον περασμένο μήνα, αποφάσισα τελικά να κάνω λίγο περισσότερη έρευνα για να το ανακαλύψω για πάντα.

Ενεργοποίησα το Google Search Console + το πλαίσιο Διαφημίσεων Facebook και προσπάθησα να αναζητήσω πιθανές συσχετίσεις. Και… εντυπωσιάστηκα από αυτό που είδα. (Ή για να το πούμε με πιο κλικ-baity τρόπο, "το μυαλό μου ανατίναξε !!! 11")

Ακολουθεί ένα παράδειγμα διαφημιστικής καμπάνιας για μία από τις δωρεάν συλλογές θεμάτων μας στο CodeinWP:

εκστρατεία 1

Δείτε πώς κατατάσσουμε τον όρο:

κατάταξη 1

Εδώ είναι το ίδιο πράγμα για ένα από αυτά Θέματα JustFree διαφημιστικές καμπάνιες:

κατάταξη 2

Ας ρίξουμε μια άλλη ματιά, αυτή τη φορά σε μια ακόμη αύξηση κατάταξης για το CodeinWP:

κατάταξη 3

Ερμηνεύστε το όπως θέλετε, αλλά τα γεγονότα είναι ότι οι εκστρατείες ξεκίνησαν στις 18 Νοεμβρίου και 24 Ιανουαρίου, αμέσως πριν από την αύξηση των βαθμολογιών.

Είναι ενδιαφέρον ότι καταφέραμε να διατηρήσουμε αυτές τις αυξήσεις κατάταξης για περίπου μία εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση των καμπανιών.

Κάνοντας κάποια έρευνα στο διαδίκτυο, φαίνεται ότι δεν είμαι το μόνο άτομο που είδα αυτό το μοτίβο (Έκθεμα Α). Εν ολίγοις, είναι πολύ πιθανό το Google να αντιδρά σχεδόν αμέσως στις μεγάλες αυξήσεις επισκεψιμότητας που έρχονται στις σελίδες σας.

Η συλλογιστική της Google μπορεί να είναι αρκετά απλή, στην πραγματικότητα: περισσότερη επισκεψιμότητα = φαινομενικά υψηλότερη ποιότητα της σελίδας = θα πρέπει να ανταμείβεται με καλύτερη θέση της μηχανής αναζήτησης.

Αυτό που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον εδώ είναι ότι επειδή η Google αντιδρά με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε δυνητικά να έχετε μεγαλύτερη απόδοση με τη μορφή νέας οργανικής επισκεψιμότητας από ό, τι με τη μορφή επισκεψιμότητας διαφημίσεων (αυτό που πληρώσατε).

Ένα ακόμα ενδιαφέρον πράγμα είναι ότι η αύξηση της κατάταξης φαίνεται να συμβαίνει παγκοσμίως, και αυτό παρά το γεγονός ότι οι διαφημίσεις σας στο Facebook ενδέχεται να στοχεύονταν μόνο σε χώρες με χαμηλό CPC.

Αφού ανακαλύψαμε τους αριθμούς, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η αυξημένη κατάταξη μας έδωσε περίπου 1000 νέους επισκέπτες την ημέρα. Έτσι, το να τους έχετε για 10 ημέρες είχε ως αποτέλεσμα περίπου 10.000 επιπλέον επισκέψεις.

Κοιτάζοντας αν και οι τιμές του AdWords για παρόμοιους όρους (0,08 $ CPC) μπορώ να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι αυτοί οι 10.000 επισκέπτες θα κόστιζαν περίπου 800 $ κανονικά (και πάλι, παγκόσμιο κοινό). Για να το πούμε αυτό με άλλο τρόπο, η επένδυση 800 $ σε διαφημίσεις Facebook μάς έχει δώσει επιπλέον κυκλοφορία αξίας 800 $.

Γνωρίζω ότι ο όγκος δεδομένων δεν είναι τεράστιος εδώ, και είναι δύσκολο να πούμε ότι τα πράγματα θα συμβούν πάντα όπως τα περιγράφω εδώ, αλλά είναι σίγουρα ένα καλό σημείο εκκίνησης για να κάνουμε περισσότερη έρευνα.

Προχωρώντας περαιτέρω, είναι πιο λογικό να πειραματιστείτε έτσι με πιο πολύτιμες λέξεις-κλειδιά όπου έχετε ήδη υψηλή κατάταξη – καθώς τα οφέλη μπορεί να είναι μεγαλύτερα. Φυσικά, η αύξηση της κατάταξης μπορεί να είναι διαφορετική επίσης βάσει του ανταγωνισμού με λέξεις-κλειδιά.

Παρ ‘όλα αυτά, αυτό φαίνεται να είναι πιθανώς μια πολύ μεγάλη συμφωνία και ένας δροσερός τρόπος για τους περισσότερους ιστότοπους να αυξήσουν προσωρινά την κατάταξή τους (ιδανικός για εποχιακή προώθηση ή όχι).

Και μόνο για να διευκρινιστεί, αυτό δεν αφορά τόσο την επίδραση των διαφημίσεων Facebook στις κατατάξεις Google, αλλά την επίδραση των αυξήσεων στην επισκεψιμότητα γενικά στις κατατάξεις Google. Η αιχμή μπορεί πιθανώς να προέρχεται από οποιαδήποτε πηγή (εφ ‘όσον είναι αυθεντική, όχι κυκλοφορία bot, υποθέτω).

Εντάξει, αλλά γιατί το μοιράζομαι; Εάν παρακολουθείτε αυτές τις αναφορές διαφάνειας, ίσως γνωρίζετε ότι η κατάταξη και οι αριθμοί από μόνα τους δεν σημαίνουν πολλά για μένα. Το ίδιο ισχύει για το παιχνίδι γάτας και ποντικιού με την Google και την προσπάθεια να καταλάβουμε πώς λειτουργούν οι αλγόριθμοί τους. Μοιράζομαι γιατί μου αρέσει να μαθαίνω πράγματα και να πειραματίζομαι με ωραίες ιδέες, γι ‘αυτό ήθελα να δω πού μπορείτε να το πάρετε αυτό και ποια άλλα κομμάτια αυτού του παζλ μπορείτε να ανακαλύψετε.

Αν θέλετε να πειραματιστείτε έτσι και μόνοι σας και να προσπαθήσετε να επαναλάβετε την προσέγγισή μου, αυτό που έκανα ήταν ορισμένες καμπάνιες επαναπροσδιορισμού (άτομα που έχουν ήδη επισκεφτεί τον ιστότοπο – τόσο υψηλής ποιότητας επισκεψιμότητα) με όγκο περισσότερα από 1000 κλικ ανά ημέρα σε περίπου 0,08 $ -0,10 CPC.

Και μη διστάσετε να μιλήσετε στα σχόλια αν έχετε εμπειρία με βελτιώσεις κατάταξης όπως αυτή.

2. Ενημερώστε την κατάστασή μας με θεματικές αγορές

Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι καταφέραμε να λάβουμε και τα δύο τελευταία θέματα στο ThemeForest και στο MOJO Marketplace. Και ενώ τα πράγματα είναι αργά στην αρχή, δεν είναι ασήμαντα, οπότε ακολουθούν ορισμένες πληροφορίες:

 • Φτάσαμε σχεδόν σε 100 πωλήσεις στο ThemeForest. Αυτό πρόσθεσε έως και 900 $ που κερδίστηκαν τον περασμένο μήνα.
 • Πουλήσαμε 15 αντίγραφα των θεμάτων μας στο MOJO τον πρώτο μήνα, παρά το γεγονός ότι δεν διαφημίζαμε καθόλου αυτές τις καταχωρίσεις (σε σύγκριση, στέλνουμε λίγο κίνηση στις καταχωρήσεις ThemeForest).
 • Βλέπουμε πολύ λιγότερα αιτήματα υποστήριξης να προέρχονται από τις καταχωρίσεις μας στο MOJO και στο ThemeForest σε σύγκριση με άλλα κανάλια. Φαίνεται ότι οι χρήστες είναι πιο έμπειροι γενικά και ότι έχουν την τάση να πειραματίζονται με τα θέματα πριν ρωτήσουν κάτι. Επίσης, παραδοσιακά ένα μεγάλο κομμάτι των αιτημάτων μας προήλθε από δωρεάν θέματα, οπότε αφού δεν υπάρχει κανένα από αυτά στις αγορές, αυτό σημαίνει σχετικά λιγότερη υποστήριξη συνολικά.

Τα θέματα αρχίζουν να γίνονται όλο και περισσότερο από ένα εμπόρευμα, και βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου πολλοί πραγματικά καλοί προγραμματιστές θεμάτων αρχίζουν να ανοίγουν 50% προγράμματα θυγατρικών και είναι πρόθυμοι να πουλήσουν τα θέματα τους παντού. Όλα είναι απλώς να πάρουμε λίγο περισσότερο μερίδιο αγοράς και μερικά επιπλέον έσοδα και βολβοί. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πού πηγαίνουν όλα αυτά.

Παρεμπιπτόντως, το έχω μιλήσει πρόσφατα με τον Τζέιμς από το Envato και έχουμε επίσης επικοινωνήσει σχετικά με τη διοργάνωση μιας συνάντησης Envato στο Βουκουρέστι φέτος. Σύντομη ιστορία, συμβαίνει! Αν λοιπόν θέλετε για ένα γρήγορο ταξίδι στο Βουκουρέστι στις 19 Μαΐου εδώ είναι όλες οι λεπτομέρειες. Θα ήθελα να μιλήσω για νέα επιχειρηματικά μοντέλα για προγραμματιστές θεμάτων εκεί.

3. Ενημέρωση για το Zerif Lite

Τέλος, η Zerif Lite έχει (σχεδόν) ανασταλεί στο WordPress.org. Τη στιγμή που το γράφω, περιμένω μόνο να πάρει ένα πράσινο φως και να ζήσει.

Ήταν μια μακρά αναμονή για να το επαναφέρετε και σίγουρα χάσαμε λίγο έλξη. Ωστόσο, καταφέραμε τελικά να βρούμε ένα μεσαίο έδαφος και πραγματικά δεν μπορώ να περιμένω να δω ξανά το θέμα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ένα πράγμα που με εντυπωσίασε ήταν μερικά από τα σχόλια των ανθρώπων που αναρωτιόταν αν ήταν ασφαλές να χρησιμοποιήσω ένα θέμα που είχε αφαιρεθεί από το repo. Εννοώ, στο μυαλό του χρήστη, και κατανοητά, πρέπει να υπήρχε κάτι λάθος με το θέμα από τότε που καταργήθηκε, σωστά?

Αυτό με έκανε να βλέπω τα πράγματα διαφορετικά. Η εγγραφή σας στο επίσημο αποθετήριο δεν σας προσφέρει μόνο λήψεις ή / και πωλήσεις, αλλά και εμπιστοσύνη και αξιοπιστία στα μάτια των πιθανών χρηστών σας. Δυστυχώς, οι περισσότεροι από τους χρήστες που εγκαθιστούν θέματα απευθείας μέσω των πινάκων ελέγχου WP δεν είναι πολύ έμπειροι και δεν έχουν κανένα λόγο να ερευνήσουν λίγο περισσότερο τον Ιστό για να μάθουν τι συνέβη στο θέμα που άκουγαν. Με άλλα λόγια, εάν κάποιος πληκτρολογεί "μηδέν" στο πεδίο αναζήτησης στον πίνακα ελέγχου τους και δεν βρίσκουν τίποτα, απλά προχωρούν.

Θέλω επίσης να μοιραστώ μαζί σας ένα ενδιαφέρον γράφημα. Αυτοί είναι επισκέπτες του Zerif Pro που προέρχονται από συνδέσμους προσαρμογής Zerif Lite (κυρίως τα κουμπιά αναβάθμισης):

Επισκέπτες του Zerif Pro

Αγνοώντας τη μεγάλη ώθηση τον Σεπτέμβριο, αυτό που προφανώς βλέπετε υπάρχει μείωση. Το ίδιο συνέβη και με τις πωλήσεις. Αλλά υποθέτω ότι αυτό δεν αποτελεί έκπληξη και είναι κάτι που ανέφερα πολλές φορές πριν.

Μόλις το θέμα ξαναρχίσει, αυτό θα σημαίνει πολλή δουλειά για εμάς στο εγγύς μέλλον, ώστε να διασφαλίσουμε ότι όλες οι ενημερώσεις θα γίνουν με επιτυχία, τόσο από πλευράς σχεδίασης όσο και από πλευράς κωδικοποίησης και ότι κανένας από τους τρέχοντες χρήστες του θέματος δεν επηρεάζεται.

Για να αποφύγουμε τυχόν αρνητικά αποτελέσματα, εξετάζουμε ακόμη και το ενδεχόμενο να επαναπροσδιορίσουμε το θέμα και να το κυκλοφορήσουμε με ένα εντελώς διαφορετικό όνομα. Τι νομίζετε; Ακολουθεί μια ματιά σε αυτό που έχουμε μέχρι στιγμής:

alexis

4. Αξίες και αποστολή

Η τοποθέτηση της αποστολής και / ή του οράματός σας σε λόγια είναι, παραδόξως, ένα πολύ δύσκολο έργο – τουλάχιστον για μένα.

Εδώ και μερικά χρόνια σκέφτομαι και προσπαθώ να καταλάβω γιατί κάνω αυτό που κάνω ακριβώς και τι είναι αυτό που με κρατάει τη νύχτα ειδικά. Ενώ έχω βρει κάποια ψήγματα απάντησης εδώ και εκεί, ακόμα δεν είμαι πλήρως.

Δεν ξέρω, ίσως είναι μόνο εγώ, αλλά δεν είμαι πιστός (για να μιλήσω) κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα σε καθημερινή βάση, ειδικά επειδή βλέπω κάποιο προφανές σκοπό / αποστολή ως πολύ μικρό.

Έχω συνεχίσει να χτυπάω ξανά και ξανά και το έχω καθυστερήσει ήδη αρκετές φορές, οπότε αποφάσισα τελικά ότι η δήλωση αποστολής μας πρέπει να ξαναγραφεί για να αντικατοπτρίζει την τρέχουσα κατάσταση της επιχείρησης, τους στόχους και τα έργα μας.

Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν κάτι πραγματικά ασήμαντο στην αρχή, αλλά η έλλειψη μιας τρέχουσας αποστολής καθιστά δύσκολο να χειριστεί ορισμένα από τα καθήκοντα που είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη. Για παράδειγμα, η πρόσληψη νέων ατόμων. Χωρίς αποστολή, δεν ξέρετε τι πραγματικά έχει μεγαλύτερη σημασία και τι είδους άτομο πρέπει να αναζητήσετε.

Για να ξεκινήσω αυτό, ερεύνησα διάφορες δηλώσεις αποστολής και λίστες βασικών αξιών πολλών άλλων εταιρειών στον τεχνολογικό χώρο και με το παράδειγμα άλλων προσπαθώντας να καταλάβω καλύτερα τι πραγματικά έχει σημασία για μένα.

Αφού συντάξαμε μια λίστα με 20 βασικές τιμές που ταιριάζουν μαζί μου, τις έστειλα στην ομάδα, ώστε να περιορίσουμε τη λίστα μέχρι την κορυφή 5. Αυτό θα μας βοηθήσει να επικοινωνήσουμε πιο συνεκτικά, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, καθώς εμείς όλοι θα γνωρίζουν ποια είναι τα πιο σημαντικά πράγματα για την εταιρεία στο σύνολό της και θα είμαστε σε θέση να συσχετίσουμε κάθε απόφαση με αυτές τις βασικές αξίες.

Σε περίπτωση που προσπαθείτε να καταλάβετε τη δική σας αποστολή και τις βασικές αξίες για την επιχείρησή σας, ακολουθεί αυτή η σύντομη λίστα των 20 (μερικές από αυτές μπορεί να ακούγονται παρόμοιες · αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν εμπνευστεί από διαφορετικές πηγές), ίσως να είναι χρήσιμες και σε εσάς:

επισκόπηση

5. Έκθεση εσόδων (Ιανουάριος 2017)

Όπως ανέφερα παραπάνω, δημιουργήσαμε πάνω από 1.000 $ σε πωλήσεις μέσω διαφόρων θεματικών αγορών.

Οι πωλήσεις μέσω της Revive.Social πρόσθεσαν έως και 6.600 $.

Στο ThemeIsle, φτάσαμε συνολικά 43.000 $.

 • Στην τελευταία αναφορά, ανέφερα τη νέα έκδοση του Φοβερός. Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι είχε πωλήσεις 1.700 $ τον περασμένο μήνα. Αυτό δεν είναι περιουσία, αλλά αρκεί να συνεχίζουμε να εστιάζουμε σε αυτό και να διασφαλίζουμε ότι μπορούμε να διατηρήσουμε και να αναπτύξουμε τόσο τις δωρεάν όσο και τις premium εκδόσεις.
 • Όλα τα άλλα pro plugins στο ThemeIsle δημιούργησαν περίπου 7.000 $.

Το μάρκετινγκ θυγατρικών και τα ιστολόγια συνεχίζουν να λειτουργούν όμορφα. Έχουμε δημοσιεύσει πρόσφατα μερικά πραγματικά σπουδαία κομμάτια περιεχομένου και έχουμε ήδη ξεκινήσει μια νέα έρευνα για τα τέρατα (με διαφορετική προσέγγιση από την τελευταία). Προσπαθούμε να κατανοήσουμε το NPS φιλοξενώντας εταιρείες στην αγορά. Εδώ είναι μια ματιά:

nps

Ελπίζουμε να λάβουμε μερικές χιλιάδες απαντήσεις για να λάβουμε μια σχετική αναπαράσταση / δεδομένα για κάθε μεγάλο οικοδεσπότη. Η ίδια η μέθοδος λήψης των απαντήσεων είναι επίσης αντίθετη με την προηγούμενη έρευνα όπου απλώς στείλαμε email σε άτομα και τους προσκαλέσαμε να απαντήσουν. Αυτή τη φορά, χρησιμοποιούμε μικρά in-line αναδυόμενα παράθυρα στους ιστότοπούς μας, οπότε έτσι μπορούμε εύκολα να αποφύγουμε τους ανθρώπους που προσπαθούν να παίξουν το σύστημα και θα λάβουμε επίσης πολύ περισσότερες απαντήσεις.

6. Εστίαση και #WCEU

Δεν είχα μεγάλη επιτυχία στον τομέα της εστίασης, για να το πω.

Παρόλο που κατάφερα να είμαι πιο οργανωμένος και να δουλεύω πάνω σε ένα πράγμα κάθε φορά που επέστρεψα από τις διακοπές μου, έχω ακόμα συγκλονιστεί μετά από μερικές εβδομάδες (ξανά).

Θέλω να πω, το πρόβλημα δεν είναι τόσο πολύ που τραβάω φυσικά να κάνω πολλά πράγματα ταυτόχρονα, αλλά περισσότερο που κλειδώνω δουλεύοντας σε ένα μόνο μικρό πράγμα (όπως αυτά τα πειράματα διαφημίσεων στο Facebook) και δεν το κάνω αφιερώστε αρκετό χρόνο οδηγώντας την ομάδα ή συνεργαστείτε.

Προσπαθώ να είμαι πιο ρεαλιστικός με αυτό τώρα και να αποφύγω εκείνες τις μεγάλες χρονικές περιόδους όταν δουλεύω στον δικό μου κόσμο. Θα μπορούσατε να πείτε ότι προσπαθώ να επικεντρωθώ περισσότερο στο CEO.

Τέλος πάντων, ας τελειώσουμε σε αυτό που αγαπά κάθε άτομο WordPress – WordCamp!

Έτσι, έχουμε ορίσει όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες του ΠΟΕΕ ταξίδι φέτος! Οι περισσότεροι από εμάς πρόκειται να φτάσουν στις 14 Ιουνίου και να μείνουν μέχρι τις 18 Ιουνίου. Σχεδόν ολόκληρη η ομάδα θα παρευρεθεί ξανά (όπως και πέρυσι) και οι περισσότεροι από εμάς θα προσφέρουμε επίσης εθελοντισμό (και πάλι, όπως και πέρυσι). Έχω κάνει αίτηση για να μιλήσω… ας δούμε πώς θα γίνει αυτό. ��

Αν έρχεστε στο WCEU φέτος, πρώτα, μην διστάσετε να έρθετε σε εμάς και να πείτε γεια (!), Δεύτερον, ας επικοινωνήσουμε και να οργανώσουμε μια θεματική συνάντηση. Θα πάω στο Παρίσι μια μέρα πριν από την υπόλοιπη ομάδα, ώστε να βρω ένα καλό μέρος για να συναντηθώ.

Όπως πάντα, σας ευχαριστούμε για την ανάγνωση και για την υποστήριξη του CodeinWP! Μείνετε ενημερωμένοι και λάβετε νέες αναφορές σε εσάς κάνοντας εγγραφή εδώ:

Όλες οι τροποποιήσεις και οι πνευματώδεις επανεγγραφές του Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map