Αναφορά διαφάνειας # 10 – DOCS και γιατί είναι σημαντικά για την επιχείρησή σας λογισμικού

Καλώς ορίσατε στη 10η έκδοση της έκθεσης διαφάνειας! Αυτή η σειρά αφορά όλες τις επιχειρηματικές εκδηλώσεις εδώ στο CodeinWP. Μήνας με μήνα, προσπαθώ να επικεντρωθώ σε ό, τι είναι ενδιαφέρον και σε ό, τι νομίζω ότι μπορεί να είναι χρήσιμο σε όσους από εσάς διευθύνετε παρόμοιες επιχειρήσεις. (Προηγούμενες αναφορές; Δείτε τις εδώ.) Σε αυτήν την έκδοση, αναφέρομαι τι συνέβη στο CodeinWP τον Νοέμβριο του 2015:


Έγγραφα και γιατί είναι σημαντικά για την επιχείρηση λογισμικού σας

Αν και τείνουμε να το ξεχνάμε μερικές φορές, τα πρόσθετα WordPress και τα θέματα WordPress είναι κλασικές επιχειρήσεις που βασίζονται σε λογισμικό. Σε κάποιο βασικό επίπεδο εδάφους, το προϊόν δεν διαφέρει πολύ από οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή που μπορεί να έχει εγκαταστήσει ένα άτομο στον υπολογιστή του.

Και αυτό είναι ιδιαίτερα από την άποψη του χρήστη. Εννοώ, όταν κάποιος αγοράζει το προϊόν WordPress σας (είτε πρόκειται για θέμα είτε για προσθήκη), αντιμετωπίζει τις ακριβείς δυσκολίες που κάποιος αγοράζει ένα νέο λειτουργικό σύστημα. Το πράγμα πρέπει να εγκατασταθεί, να διαμορφωθεί και… να γίνει χρήσιμο.

Από εμένα, έχετε τρεις τρόπους αντιμετώπισης αυτού του ζητήματος:

 • είτε κάντε το προϊόν σας απλό, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πατήσουν ένα κουμπί και λειτουργεί μόνο, ή
 • έχετε μια φοβερή υποστήριξη, ή
 • δώστε στους πελάτες σας καλά έγγραφα.

Στην πραγματικότητα, τώρα που το σκέφτομαι, μάλλον θα πρέπει να διευκρινίσω ότι το να έχεις φοβερή υποστήριξη είναι απαραίτητο.

Σε κάθε περίπτωση, η τελευταία μέθοδος – docs – δεν είναι κάτι που εφαρμόσαμε πριν από περίπου ένα μήνα. "Πώς είναι δυνατόν?" – εσύ ρωτάς.

Δεν ξέρω, για να είμαι ειλικρινής. Για κάποιο λόγο, δεν είδα την αξία σε αυτό. Ίσως ήταν καθαρή προκατάληψη του δημιουργού. εννοώ, "Ξέρω το προϊόν μου, ξέρω ότι είναι εύκολο στη χρήση, οπότε είμαι σίγουρος ότι όλοι οι άλλοι θα το βρίσκουν εξίσου εύκολο στη χρήση, σωστά?" Δυστυχώς, τα πράγματα δεν λειτουργούν έτσι.

Αλλά χαίρομαι που τελικά αποδείχθηκα λάθος, και ότι δώσαμε τα έγγραφά μας ένα πράσινο φως.

εγγράφων στο σπίτι

Σε μια πρόταση, τα έγγραφα είναι εκεί όπου προσθέτουμε συχνές ερωτήσεις και σεμινάρια σχετικά με τα προϊόντα μας. Προς το παρόν, αυτό σημαίνει τα θέματα WordPress και όλα όσα σχετίζονται με αυτά. Μη διστάσετε πάει εκεί για να πάρετε μια καλύτερη ιδέα.

Τώρα, προφανώς χρειάστηκε λίγος χρόνος για τη δημιουργία των εγγράφων, οπότε η ερώτηση είναι, "Αξιζε?"

Νομίζω ότι γνωρίζετε την απάντηση, αλλά θα το πω ούτως ή άλλως. Ναί, άξιζε πολύ.

Πρώτα απ ‘όλα, η δημιουργία των εγγράφων είναι μια εφάπαξ επένδυση, είδος. Θέλω να πω, ναι, πρέπει να συνεχίσετε να δημιουργείτε νέες καταχωρήσεις με την πάροδο του χρόνου και επίσης να ενημερώνετε / βελτιώνετε τις προηγούμενες. Αλλά από την άλλη πλευρά, εξοικονομείτε πολύ χρόνο επειδή δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με τα εισιτήρια υποστήριξης που διαφορετικά θα έχετε.

Σε αυτό το σενάριο, τα έγγραφα απλώς γίνονται το πρώτο μέρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να βρουν απαντήσεις πριν επικοινωνήσουν με την υποστήριξη.

Όχι μόνο αυτό, αλλά και τα έγγραφα έγιναν αμέσως το πιο δημοφιλές κομμάτι περιεχομένου της 3ης-4ης.

Επί του παρόντος, λαμβάνουν περίπου 2.400 επισκέψεις / εβδομάδα και αυξάνονται:

επισκεψιμότητα εγγράφων

Συγκρίνοντας αυτό με τα στατιστικά στοιχεία του ιστολογίου, η 3η ή 4η πιο δημοφιλής ανάρτηση λαμβάνει περίπου τον ίδιο αριθμό επισκέψεων κάθε εβδομάδα. Και λάβετε υπόψη ότι αυτές οι δημοσιεύσεις χτίζουν τη δημοτικότητά τους εδώ και μήνες. Τα έγγραφα… περισσότερο ή λιγότερο μια διανυκτέρευση επιτυχία.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Τα έγγραφα αποτελούν επίσης μια εξαιρετική πηγή ιδεών σχετικά με τις δυνατότητες που θέλουν οι χρήστες από τα προϊόντα σας και πώς μπορείτε να τα βελτιώσετε. Για παράδειγμα, εδώ είναι οι πιο δημοφιλείς σελίδες στα έγγραφά μας:

δημοσιεύει δημοφιλείς σελίδες

Το μόνο γεγονός ότι αυτές είναι οι σελίδες με τις περισσότερες προβολές, μας δίνει ιδέες για την κατεύθυνση που μπορούμε να ακολουθήσουμε στο μέλλον.

Εντάξει, οπότε πώς να δημιουργήσετε καλά έγγραφα; Εδώ θα συμβούλευα:

 • Διαλέξτε το απόλυτο ελάχιστο σύνολο πραγμάτων που θεωρείτε κρίσιμο για έναν νέο χρήστη να γνωρίζει τα προϊόντα σας και, στη συνέχεια, παρουσιάστε αυτά με τον πιο φιλικό τρόπο. Και πάλι, χρειάζεστε μόνο το ελάχιστο σύνολο πραγμάτων για να ξεκινήσετε. Και να θυμάστε, οι οδηγίες πρέπει να είναι όσο το δυνατόν σαφέστερες, επειδή τα άτομα που επισκέπτονται τα έγγραφά σας συχνά δεν αισθάνονται πολύ σίγουροι να πειραματίζονται με λογισμικό, επομένως χρειάζονται καλή καθοδήγηση.
 • Παρακολουθήστε τα εισιτήρια υποστήριξής σας και αναζητήστε κοινά προβλήματα. Μόλις παρατηρήσετε κάτι που εμφανίζεται περισσότερο από μερικές φορές, κάντε το μια νέα καταχώρηση στα έγγραφα. Επίσης, χρησιμοποιήστε ξανά καλές απαντήσεις υποστήριξης και αντιγράψτε τις στα έγγραφα όπου είναι δυνατόν.
 • Κάντε κάθε είσοδο οπτική. Χρησιμοποιήστε GIF αντί για βίντεο.

έγγραφα gif

 • Μην μπείτε σε σύνθετα θέματα μόνο και μόνο επειδή μπορείτε. Τα καλά έγγραφα δεν αφορούν την ποσότητα, αλλά την ποιότητα. Έχοντας 10 υπέροχες συμμετοχές θα είναι καλύτερα από το να έχετε τεράστια έγγραφα με ρομπότ που να εκτείνονται σε 1000 σελίδες.

Μαύρη Παρασκευή… απλώς

Εντάξει, οπότε υπήρξε αυτό το γεγονός που δεν είναι τόσο μεγάλο πράγμα στην Ευρώπη, αλλά είναι μια απόλυτη αίσθηση στις ΗΠΑ. Φυσικά, Μαύρη Παρασκευή.

Όπως ίσως γνωρίζετε, είχαμε το δικό μας "Η Μαύρη Παρασκευή κάνει προσφορές." Στόχος μας φέτος ήταν να συγκεντρώσουμε τη μεγαλύτερη λίστα με ενδιαφέρουσες προσφορές που σχετίζονται με το WordPress. Καταλήξαμε στα 54, παρόλο που δεν έκανε κάθε προσφορά τη λίστα, οπότε δεν ήταν "Πάρτε τα όλα" είδος προσπάθειας.

Τα αποτελέσματα? Κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων μεταξύ 16 Νοεμβρίου και 30 Νοεμβρίου, αυτή η ανάρτηση ήταν η # 2 πιο δημοφιλής ανάρτησή μας συνολικά:

αποτελέσματα μαύρης Παρασκευής

Και θυμηθείτε, έπρεπε να ανταγωνιστεί ολόκληρο τον κατάλογο των δημοφιλών δημοσιεύσεων και όλη τη φήμη του SEO.

Δεν περίμενα για μια φορά την ανάρτηση να το κάνει καλά. Και δεν αφορά μόνο την επισκεψιμότητα, αλλά και τα έσοδα που έχει αποφέρει.

Για παράδειγμα, οι προμήθειες θυγατρικών μας από το ElegantThemes έφτασαν τα 1200 $ περίπου. Αυτός ο αριθμός θα μπορούσε να ήταν υψηλότερος, εάν δεν ξεχάσαμε να συμπεριλάβουμε τον σύνδεσμο συνεργατών μας την πρώτη ημέρα. Υπάρχουν επίσης μερικές εκατοντάδες δολάρια από το MyThemeShop, το OptinMonster, το TeslaThemes κ.λπ..

Τα κέρδη είναι το κύριο πράγμα που δεν περίμενα. Θέλω να πω, ήξερα ότι η ανάρτηση ήταν χρήσιμη, αλλά σκέφτηκα ότι οι άνθρωποι θα έχουν περισσότερη διάθεση περιήγησης από μια διάθεση αγορών, για να το πω.

Μάθημα για το μέλλον; Η δημοσίευση συλλογών προσφορών Black Friday λειτουργεί! Είναι υπέροχο και για τα τρία μέρη… εσείς – ο κάτοχος του ιστότοπου, οι επισκέπτες και οι επιχειρήσεις που κάνουν τις προσφορές.

Είμαι σίγουρος ότι το κάνουμε ξανά τον επόμενο χρόνο. Αλλά ίσως, με μια ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση. Για παράδειγμα, μπορεί να προσπαθήσουμε να επισημάνουμε περίπου 10 καλύτερες προσφορές που πραγματικά θέλουν οι άνθρωποι και, στη συνέχεια, να θέσουμε τις άλλες υπό α "δείτε περισσότερα" Σύνδεσμος. Διαφορετικά, η εμπειρία είναι λίγο υπερβολική, νομίζω. Παράλυση επιλογής.

Το μυστικό της μετάφρασης των θεμάτων WordPress

Θα σας αφήσω ένα μυστικό. Πριν από περίπου 2-3 ​​μήνες, ο κατάλογος στο WordPress.org επέτρεψε κάπως στους τοπικούς συντάκτες να επιλέξουν μεταφρασμένα θέματα για να εμφανίζονται ως χαρακτηριστικά.

Για παράδειγμα: de.wordpress.org/themes – η τοπική σελίδα για τη Γερμανία. Απλώς για να σας δώσω μια γενική ιδέα για τον αντίκτυπο που είχε – θέματα όπως _tk άρχισε να λαμβάνει 4-5 φορές περισσότερες λήψεις από το συνηθισμένο, λόγω του γεγονότος ότι ήταν καταχωρημένες στο de. σελίδα.

θέμα-κατεβάσεις

Αυτό επανήλθε από τότε (στην πραγματικότητα πριν από μερικές ημέρες). Ωστόσο, δείχνει πόσο σημαντικό είναι να μεταφράσετε πλήρως τα δωρεάν θέματα. Αυτό όχι μόνο σας δίνει πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού και δημιουργεί περισσότερες λήψεις, αλλά επίσης προσφέρει εξαιρετική εξυπηρέτηση στους χρήστες σας.

Έχουμε ήδη ξεκινήσει να επενδύουμε στη μετάφραση των πιο δημοφιλών θεμάτων μας σε άλλες γλώσσες. Σας συμβουλεύω να κάνετε το ίδιο εάν προσπαθείτε να εμπορευτείτε τα προϊόντα σας διεθνώς – ανεξάρτητα από το είδος των προϊόντων που θα μπορούσαν να είναι.

Οι οπτικές αναρτήσεις ιστολογίου λαμβάνουν περισσότερα εξερχόμενα κλικ

Τα εξερχόμενα κλικ είναι κάτι πολύ σημαντικό εάν μέρος της στρατηγικής δημιουργίας εσόδων περιστρέφεται γύρω από το μάρκετινγκ συνεργατών. Και για τους περισσότερους bloggers αυτές τις μέρες, το κάνει.

Ωστόσο, με την πάροδο των ετών, το μάρκετινγκ θυγατρικών έχει γίνει κάπως κακό. Υπάρχουν κάτι παραπάνω από μια χούφτα απατεώνων εκεί έξω, κάτι που κάνει τη δουλειά για τους υπόλοιπους από εμάς πολύ πιο δύσκολη. Ιδιαίτερα, ακόμη και όταν μιλάμε για αύξηση των κλικ θυγατρικών σας, έχει ένα παράξενο αρνητικό κλίμα σε αυτό.

Ωστόσο, όταν γίνεται σωστά, το μάρκετινγκ συνεργατών είναι ένα συνολικό win-win-win για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Οι επισκέπτες σας έχουν πρόσβαση σε υπέροχα προϊόντα, μπορείτε να δημιουργήσετε έσοδα από τον ιστότοπό σας, ακόμη και αν δεν έχετε δικό σας προϊόν και τους εμπόρους… καλά, η νίκη τους είναι προφανής.

Φυσικά, αυτό που πραγματικά θέλετε, ως κάποιος που προωθεί προσφορές θυγατρικών, είναι κλικ με εκπαίδευση, όχι τυχαία κλικ ή κλικ τέχνασμα. Στο τέλος της ημέρας, αυτό που έχει σημασία είναι η εξυπηρέτηση του κοινού σας.

Έχοντας αυτό κατά νου, αναζητήσαμε έναν τρόπο για να αυξήσουμε τα εξερχόμενα κλικ σε σελίδες / αναρτήσεις που διαθέτουν διάφορες προσφορές (η δική μας + θυγατρική), ενώ ταυτόχρονα δεν μοιάζει να προσπαθούμε σκληρά.

Ένα πράγμα που κάναμε είναι να αλλάξουμε τη μορφή ορισμένων από τις αναρτήσεις της λίστας μας. Επιτρέψτε μου να σας δείξω:

Αυτή είναι μια τυπική ανάρτηση λίστας (κλικ):

παλιά διάταξη

Έτσι μοιάζουν οι νέες αναρτήσεις λίστας (κλικ):

νέα διάταξη

Ας πάρουμε την τελευταία ανάρτηση ως παράδειγμα – Best Drag-and-Drop WordPress Theme Builders το 2015.

Μέχρι τις 20 Αυγούστου, χρησιμοποιούσε την παλιά, κλασική διάταξη. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δημιούργησε το ακόλουθο CTR:

ctr παλιά

Τώρα τα αποτελέσματα από τις 20 Αυγούστου:

νέο ctr

Αρκετά σημαντική ώθηση. Στην πραγματικότητα, είναι μια βελτίωση 34%. Για τις άλλες δημοσιεύσεις που έκαναν επίσης τη μετάβαση, τα αποτελέσματα κυμαίνονται μεταξύ 30% -50%.

Τι κάνει λοιπόν αυτή η νέα εμφάνιση να έχει καλύτερη απόδοση; Λοιπόν, είναι μόνο το προσωπικό μου συμπέρασμα, αλλά θα έλεγα:

 • χωρίς πλευρική γραμμή – λιγότερη απόσπαση της προσοχής,
 • συνολική λιγότερη απόσπαση της προσοχής – ο σκοπός της σελίδας είναι σαφέστερος,
 • οι σύνδεσμοι είναι πιο ορατοί – παρουσιάζονται μέσα σε κουτιά,
 • οι πληροφορίες είναι καλύτερα δομημένες – έχετε το στιγμιότυπο οθόνης στα αριστερά και την περιγραφή στα δεξιά και είναι πιο εύκολο να διακρίνετε μεμονωμένα θέματα,
 • Τα στιγμιότυπα οθόνης παρουσιάζουν στην πραγματικότητα το θέμα σε ένα ζωντανό ιστότοπο.

Σε άλλες ιστορίες

 • Υπάρχει ένα νέο μέλος στην οικογένεια CodeinWP. Πρόσφατα αποκτήσαμε το flyfreemedia.com μαζί με την πλήρη θεματική βιβλιοθήκη τους (7 θέματα συνολικά). Ο κύριος τομέας οδηγεί ήδη στο ThemeIsle.com και ξεκινήσαμε να επαναπροσδιορίζουμε ορισμένα από τα θέματα. Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε με τα 3 κορυφαία θέματα και να δούμε πού μας οδηγεί (Λοξός, Amadeus, FlyMag). Γιατί κάναμε την κίνηση; Πιστεύω ότι αυτή η απόκτηση θα επιταχύνει την ανάπτυξή μας και θα φέρει νέους χρήστες. Για παράδειγμα, οι Oblique και Amadeus έχουν ήδη προσθέσει 13.000 ενεργούς χρήστες από την πύλη. Καθώς τα θέματα μεγαλώνουν, περισσότερα θα έρθουν μέσα από την πόρτα. Αυτό διαφοροποιεί επίσης τη θεματική βιβλιοθήκη μας και θα βοηθήσει τις προσπάθειές μας να μεταναστεύσουμε σε ένα μοντέλο τιμολόγησης κλαμπ.
 • Έχω ελεύθερο χρόνο στα χέρια μου, γι ‘αυτό θα ήθελα να δοκιμάσω μια ιδέα. Εάν υπάρχουν επιχειρήσεις WordPress με έσοδα άνω των 10.000 $ που αναζητούν βοήθεια (ανάπτυξη επιχειρήσεων / συμβουλές για προϊόντα / βελτιστοποίηση), χαίρομαι που προσφέρω συμβουλές επί πληρωμή. Απλά πινγκ στο Twitter.
 • Θέλω να συναντήσω? Εδώ μπορείτε να με βρείτε τους επόμενους δύο μήνες:
 • Και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, μια γρήγορη φωνή σε δύο ενδιαφέρουσες εταιρείες από τη χώρα μου, το PixelGrade και το Creative Tim. Δημιουργούν εκπληκτικά προϊόντα, ενώ μοιράζονται επίσης πολλές πληροφορίες μέσω αναφορών διαφάνειας (PixelGrade’s), και αλλιώς απλά να είμαι ειλικρινής για το ταξίδι τους (Creative Tim’s).

Ανάλυση εσόδων (1 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου)

Εδώ είναι οι αριθμοί για το Νοέμβριο, που προέρχονται από ένα εσωτερικό σύστημα παρακολούθησης που έχουμε:

έσοδα

Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, είναι μια αύξηση 7,9%.

Και πάλι, η λίστα με τα μπεστ σέλερ:

κορυφαία σε πωλήσεις

Ένα σημαντικό πράγμα που συμβαίνει εδώ:

Είναι η πρώτη φορά που το πακέτο Treasure Chest ξεπέρασε το Zerif Pro. Γιατί; Θα μιλήσω για αυτό τον επόμενο μήνα, όταν έχουμε περισσότερα δεδομένα.

Ο λόγος είναι στην πραγματικότητα πολύ απλός. Φροντίστε να μαντέψετε τι μπορεί να είναι?

Εντάξει, αυτό είναι τώρα. Όπως πάντα, σας ευχαριστούμε για την ανάγνωση και για την υποστήριξη του CodeinWP! Μείνετε ενημερωμένοι και λάβετε νέες αναφορές σε εσάς:

Όλες οι τροποποιήσεις και οι πνευματώδεις επανεγγραφές του Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map