Πώς να απλοποιήσετε το WP-Admin για να το αποκτήσετε φιλικό προς τον πελάτη

Γιατί να απλοποιήσετε το wp-admin; Ως σχεδιαστής WordPress, συνήθως πρέπει να αντιμετωπίσετε πολλές προκλήσεις στο δρόμο σας μέσω ενός δεδομένου έργου. Δυστυχώς όμως, τις περισσότερες φορές, αυτές οι προκλήσεις δεν εξαφανίζονται μόλις παραδώσετε τον ιστότοπο στον πελάτη σας.


Το θέμα είναι ότι οι πελάτες δεν γνωρίζουν πάντα το WordPress, ειδικά αν είναι η πρώτη φορά που γίνονται κάτοχοι ιστότοπων.

Ως αποτέλεσμα, θα παλέψουν με πολλά καθήκοντα, ξεκινώντας από την απλή δημοσίευση, τη μεταφόρτωση μέσων, έως "ποια είναι η διαφορά μεταξύ αναρτήσεων και σελίδων?" , προς την "γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι υποβάλλουν σχόλια για το Viagra?", Και ούτω καθεξής και ούτω καθεξής.

Πρέπει να τους βοηθήσουμε ξεκάθαρα!

Ωστόσο, δεν πιστεύω ότι πρέπει να τους αναγκάσουμε να μάθουν κάθε πτυχή του WordPress ή του wp-admin. Πραγματικά δεν χρειάζεται να είσαι αφέντης διαδικτυακής δημοσίευσης για να είναι σε θέση να χειρίζονται τους ιστότοπούς τους.

Η άποψή μου είναι ότι είμαστε εμείς ποιος πρέπει να κάνει ό, τι χρειάζεται για να κάνει την εμπειρία απρόσκοπτη και όσο το δυνατόν πιο απλή.

Πώς να κάνετε το WordPress φιλικό προς τον πελάτη – απλοποίηση του wp-admin

Τώρα, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας. Μερικά από αυτά περιστρέφονται γύρω από το ίδιο το WordPress. Άλλοι επικεντρώνονται περισσότερο σε ατομικές διαβουλεύσεις, σεμινάρια και άλλες μορφές εκπαίδευσης. Αλλά σε αυτήν την ανάρτηση, ας επικεντρωθούμε μόνο στην τεχνική πλευρά των πραγμάτων – τι μπορούμε να κάνουμε με την τυπική διεπαφή WordPress για να το κάνουμε πιο φιλικό προς τους πελάτες.

1. Περιορίστε την πρόσβαση

Ίσως είναι μόνο η εμπειρία μου, αλλά θα έλεγα ότι υπάρχουν πολύ λίγοι πελάτες που γνωρίζουν πραγματικά πώς να εκμεταλλευτούν πλήρως έναν λογαριασμό Διαχειριστή WordPress (στο wp-admin).

Τις περισσότερες φορές, δεν το χρειάζονται για τίποτα. Σίγουρα δεν θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν ένα νέο θέμα, καθώς σας προσέλαβαν για να δημιουργήσετε ολόκληρο τον ιστότοπο. Και δεν είναι πιθανό να πάνε κυνήγι για πρόσθετα, για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Με λίγα λόγια, δώστε στον πελάτη σας έναν λογαριασμό Editor.

Αυτό το βήμα και μόνο θα κάνει μια τεράστια διαφορά. Απλώς για να σας υπενθυμίσω, εδώ μοιάζουν τα πάνελ του επεξεργαστή και του διαχειριστή:

συντάκτης-διαχειριστής

2. Προσαρμόστε τις επιλογές οθόνης

(Αναφέρομαι στο αναπτυσσόμενο μενού που είναι ορατό στις περισσότερες σελίδες του wp-admin ή του localhost / wp-admin.)

επιλογές οθόνης

Όταν συνδεθείτε για πρώτη φορά στο wp-admin, ακόμη και σε έναν λογαριασμό Editor, θα δείτε πολλά πράγματα στον Πίνακα ελέγχου. Για παράδειγμα, μπλοκ όπως: Με μια ματιά, Δραστηριότητα, Γρήγορο πρόχειρο, Ειδήσεις WordPress και επίσης πολλά άλλα μπλοκ ανάλογα με τον αριθμό των προσθηκών που υπάρχουν στον ιστότοπο.

Αυτό είναι κακό.

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε ως δημιουργός ιστότοπων είναι ο πελάτης σας να δει τον νέο ιστότοπό του για πρώτη φορά και να σκεφτεί, "Ουάου, δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει εδώ!"

Έτσι, ο απλούστερος τρόπος για να ξεφύγετε από την κατάσταση είναι να προσαρμόσετε τις πιο σημαντικές επιλογές οθόνης για αυτούς.

Να τι πρέπει να κάνετε:

 • Απαλλαγείτε από όλα τα στοιχεία από την κύρια οθόνη wp-admin / Dashboard που παρουσιάζουν πληροφορίες που δεν είναι σημαντικές για τον πελάτη. Κυρίως: WordPress News, Quick Draft, καθώς και τα περισσότερα μπλοκ που σχετίζονται με plugin.
 • Στις ενότητες Αναρτήσεις και σελίδες, καταργήστε στήλες όπως: Συγγραφέας, Σχόλια.
 • Στις μεμονωμένες οθόνες επεξεργασίας αναρτήσεων και σελίδων, αφαιρέστε: Αναθεωρήσεις, Αποστολή Trackbacks, Custom Fields, Slug, Author.
 • Η Βιβλιοθήκη πολυμέσων διέρχεται μια αναθεώρηση στο WP 4.0, οπότε δεν μπορώ να μοιραστώ συμβουλές σε αυτό το σημείο, αλλά βασικά ακολουθώ την ίδια ιδέα – ξεφορτωθείτε όλα όσα κρύβουν τον κύριο σκοπό αυτής της σελίδας.

3. Συντονίστε τη διεπαφή με το WP Admin UI Customize

WP Admin UI Προσαρμογή είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πρόσθετο. Σας δίνει πρόσβαση σε μια σειρά από φίλτρα και ενέργειες του WordPress και το κάνει μέσω μιας εύχρηστης οπτικής διεπαφής. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να προσαρμόσετε τον τρόπο με τον οποίο ένας δεδομένος χρήστης βλέπει τον wp-admin χωρίς να βρωμίζει τα χέρια σας στον πηγαίο κώδικα – με άλλα λόγια, μπορείτε να απλοποιήσετε τον wp-admin για αυτούς.

⚠️ Το πρόσθετο WP Admin UI Customize έχει σταματήσει επίσημα από τον προγραμματιστή του, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί καλά. Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα πρόσθετο που ονομάστηκε διάδοχος – My WP Customize Admin / Frontend – αλλά αυτό έχει γενικά μικτές κριτικές.

Εδώ μπορείτε να κάνετε:

Βήμα 1. Επιλέξτε τον ρόλο χρήστη για να εργαστείτε.

Εάν ακολουθήσατε τις συμβουλές μου, τότε ο πελάτης σας θα χρησιμοποιεί λογαριασμό Editor.

συντάκτης

Βήμα 2. WP Admin UI Προσαρμογή > Γενικές ρυθμίσεις οθόνης.

Πρώτα επάνω, ειδοποιήσεις.

Το WordPress έχει τη συνήθεια να γνωρίζει σε όλους ότι υπάρχει μια ενημέρωση για ένα συγκεκριμένο πρόσθετο ή θέμα ή το ίδιο το WordPress. Από προεπιλογή, αυτές οι ειδοποιήσεις εμφανίζονται σε όλους τους χρήστες.

Αυτό απλά δεν είναι απαραίτητο.

Μόνο οι διαχειριστές πρέπει να βλέπουν τέτοιες ειδοποιήσεις. Η απενεργοποίησή τους για τον πελάτη είναι μάλλον καλή ιδέα:

ειδοποιήσεις

Βήμα # 3. WP Admin UI Προσαρμογή > Ταμπλό.

Αυτό είναι προαιρετικό. Εάν πιστεύετε ότι δεν ήταν αρκετή η προσαρμογή των Επιλογών οθόνης του πελάτη σας, εδώ μπορείτε να απενεργοποιήσετε εντελώς ορισμένα μπλοκ από τον Πίνακα ελέγχου και να απλοποιήσετε ακόμη περισσότερο τον wp-admin:

παύλα

Βήμα # 4. WP Admin UI Προσαρμογή > Πλευρικό μενού.

Το πλευρικό μενού είναι συνήθως η πιο γεμάτη περιοχή του wp-admin. Οι προγραμματιστές προσθηκών αγαπούν να το χρησιμοποιούν για να παρουσιάσουν τα προσαρμοσμένα μενού τους.

Και ενώ η ιδέα από μόνη της δεν είναι κακή, η εκτέλεση είναι συχνά. Για παράδειγμα, είναι πολύ συνηθισμένο για τους προγραμματιστές προσθηκών να μην δίνουν προσοχή στα δικαιώματα πρόσβασης του χρήστη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση μενού προσθηκών ακόμη και αν ο χρήστης δεν έχει αρκετά δικαιώματα πρόσβασης για να τα χρησιμοποιήσει.

Για παράδειγμα, ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσθετα εκεί έξω – το Jetpack – καταλαμβάνει καταφανώς το χώρο ακριβώς κάτω από το ταμπλό.

jetpack

Αλλά όταν προσπαθείτε να μεταβείτε στις ρυθμίσεις της προσθήκης, συνδεθείτε ως Επεξεργαστής, βλέπετε αυτό:

απαγόρευση jetpack

Στο τέλος, είναι καλύτερο να απαλλαγούμε εντελώς από το μπλοκ Jetpack (και άλλα παρόμοια μπλοκ που εμφανίζονται από άλλα πρόσθετα).

Εδώ μπορείτε να κάνετε:

jetpack ban2

Αυτή η διεπαφή είναι πολύ παρόμοια με αυτό που θα βλέπετε στην οθόνη widget. Απλώς διαβάστε τη λίστα και καταργήστε όλα όσα δεν είναι πιθανό να χρησιμοποιούνται από τον πελάτη σας σε καθημερινή βάση.

Πράγματα που πρέπει να απαλλαγείτε από:

 • Jetpack,
 • Όλα σε ένα SEO,
 • Σχόλια (μόνο εάν ο πελάτης δεν θέλει σχόλια στον ιστότοπό του),
 • Εργαλεία,
 • κάθε άλλο μπλοκ που σχετίζεται με θέματα ή μόνο για διαχειριστές.

Βήμα # 5. WP Admin UI Προσαρμογή > Οθόνη σύνδεσης.

Ένα άλλο προαιρετικό βήμα. Μη διστάσετε να πειραματιστείτε με αυτήν την ενότητα εάν θέλετε να δώσετε στον πελάτη σας μια προσαρμοσμένη οθόνη σύνδεσης με το δικό του λογότυπο.

4. Δημοσιεύστε έναν οδηγό έναρξης με τη Βοήθεια WP

Τι Βοήθεια WP Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια λεπτομερή τεκμηρίωση με τη μορφή ενός οδηγού έναρξης. Αυτός ο οδηγός διατίθεται στη συνέχεια μέσω ενός από τα μενού σύνδεσης του wp-admin. Αυτή η προσθήκη δεν έχει ενημερωθεί για λίγο, αλλά λειτουργεί άψογα.

βοήθεια wp

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός σχετικά με το τι μπορείτε να τοποθετήσετε εκεί και πώς μπορείτε να οργανώσετε το περιεχόμενο του οδηγού, οπότε κάντε ό, τι έχει νόημα για έναν συγκεκριμένο πελάτη.

Πιθανώς ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να ελέγξετε τη δική σας λίστα με συχνές ερωτήσεις πελατών και απλώς να τοποθετήσετε τις απαντήσεις στον οδηγό.

Το τελικό αποτέλεσμα

Αφού κάνατε όλα τα παραπάνω, εδώ είναι ο Πίνακας ελέγχου που κατέληξα. Ρίξτε μια ματιά στην απίστευτη (!)

τελικό ταμπλό

Είναι απλό και υπάρχουν μόνο τα απαραίτητα στοιχεία. Κάθε πελάτης μπορεί να ξεκινήσει αμέσως και αν έχει αμφιβολίες, μπορεί να ανατρέξει στον οδηγό Ξεκινώντας ορατός στο πλάι.

Μπορούμε να το προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο?

Η χρήση της σύνδεσης wp-admin δεν είναι η μόνη δυνατότητα εκεί έξω και αν αισθάνεστε σίγουροι για τις δεξιότητές σας στο PHP και το WordPress, μπορείτε να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε ξανά ολόκληρο τον Πίνακα ελέγχου από την αρχή για να αποκτήσετε μια πραγματικά μοναδική αίσθηση.

Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε μερικά από τα πολλά διαθέσιμα πρότυπα πίνακα ελέγχου διαχειριστή που έχουν δημιουργηθεί με το VueJS και άλλες βιβλιοθήκες.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλές δυνατότητες για την απλοποίηση του wp-admin. Ανεξάρτητα από το αν θέλετε να παραμείνετε σε μη αυτόματες προσαρμογές wp-admin, πρόσθετα διαχειριστή, βοηθητικά πρόσθετα ή μια εξ ολοκλήρου χειροκίνητη προσέγγιση βάσει κώδικα, σίγουρα θα βρείτε κάτι για τον εαυτό σας.

Ελπίζω ότι αυτό ήταν χρήσιμο και ότι θα προσπαθήσετε να το δοκιμάσετε όταν εργάζεστε στο επόμενο έργο πελάτη σας. Παρεμπιπτόντως, μην διστάσετε να μοιραστείτε αν έχετε δικά σας κόλπα όταν πρόκειται να κάνετε το WordPress φιλικό προς τον πελάτη.

Μην ξεχάσετε να συμμετάσχετε στο μάθημα συντριβής για την επιτάχυνση του ιστότοπού σας στο WordPress. Με μερικές απλές επιδιορθώσεις, μπορείτε να μειώσετε το χρόνο φόρτωσής σας ακόμη και κατά 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map